Igen, azzal oldotta meg a szivárgást, amire nem tudom miért volt szükség, mert az új gumi tömítőgyűrűnek tömítenie kellene.
Ahhoz , hogy sniccerrel hozzáférjek a pumpához le kell szerelnem a vezérműtengely fogaskerekét is, amit viszont nem nagyon szeretnék. El sem tudom képzelni, hogy fér oda a sniccer is. Arra gondoltam, hogy melegítéssel lehetne segíteni, amivel kiolvadna sziloplaszt, de nem tudok hozzáférni, mert szűk a hely.
besziloplasztozta, nehéz ügy. Húzod és feszgeted egyszerre. De a blokkra vigyázz el ne törjön. Esetleg sniccert meg próbálsz aláütni valahol ahol hozzáférsz, és onnan már könnyebben mozdul
A vezérműszíj-cseréhez megtörtént a szíj, feszítőcsapágy és a vízpumpa beszerzése.
Csak egy probléma merült fel és ez a régi vízpumpa kiszerelése. Ugyanis nem jön ki a blokkból, pedig ennek ki kellene jönni egy kis "noszogatásra", de ez semmilyen szép szóra nem hallgat. Ütögetés jobbról-balról , feszítés pájszerrel, de meg se moccan. Történetesen az előző alkalommal szerelő cserélte a szettet, csak azt követően a az új vízpumpa eresztett valahol és visszavittem. Ezután 80.000. km-ig a csereperiódus végéig tette a dolgát. Most gondoltam egyet -már az előző autómnál Renault 19-es benzinesnél én cseréltem a szettet , egye fene talán nekem is sikerül egy csöpögős megoldást összehoznom elsőre. Ahogy most látom az előző csöpögést a vízpumpánál szilikonos tömítőpasztával oldotta meg, ami tömített is , de úgy hozzátapadt a blokkhoz , hogy most per pillanat mozdíthatatlanná vált.
De azért az nincs 1900kg, és valamivel sikkesebb és nem terepgumi van rajta.
Az udvaron betonon áll, amikor készült a beton a szomszéd addig simogatta amíg gödör nem lett ( az eső megmutatja ), na ebből a szemmel nem látható mélyedésből nem bírtuk a fiammal kitolni, csörlővel kellett 1 m odébb vonszolni.
6,7 a gyári sürítés, 76-os benzinhez készült átmenetileg 68-assal is üzemelhet. Több orosz oldalon ecsetelték, az egyik 3.8mm, a másik a hengerfej magasságát 95mm-ben adta meg ( az is annyi ) .
Le lett 2mm síkolva a hengerfejből, a blokk tetejéből 0.28mm
épp ezt szerettem volna elkerülni, amikor szétszedtem 2mm volt a hézag. Szegedről Miskolcra 15l/100km, és az első hajtást nem tudtam kikapcsolni a keréknél, kulcs híján.
Akkor elárulom, komplett vettem ( hüvely/dugó/gyűrű/csapszeg/zéger ) de bepróbáltam az új hüvelybe az új gyűrűt, 0.5mm a gyűrűhézag, talán 2db aminél 0.35mm. Ezért keresgélek . Ha már rászórtam egy szemmel látható összeget akkor legyen rendesen megcsinálva.
Dugattyúgyűrűre lenne szükségem, de úgy néz ki , hogy kis hazánkban nem kapható ( normális ) 92-furat, 2.2.5 mm Uaz /volga gyűrű. Létezett Goetze de már nem kapható.
Négyütemű honda kertikapát röffentettem pár hete benne hagyott benzinnel, melegen is hullámzott a fordulat. Karbiba van pár nagyon pici furat, állítólag az tömődik el ilyenkor. Egy liter volt kb benne,próbaképp adtam mellé egy kupicányi alkoholt (denszesz). Kioldotta,megjavult.
Hát voltam a pug szervízben, egyes henger siemens porlasztó kuka, nem is megy azóta sem. Kaptam árajánlatot 1170 Euró, mondjuk benne van a légtömegmérő csere is, 511 Euro az injektor, meg nyomástartó szelep, meg apróságok, ez van. A másik autóban is siemensek vannak 410 ezret mentek hiba nélkül, ebbe 192 ezer van..... kicsit drágán adják az alkatrészt, de ha viszem nincs ziher gari....
Hobbiautómba talán szeptemberben tankoltam utoljára. Még rövidgatyás idő volt.
Injektoros V8, sima olcsó random 95-ös van bent, mint midig.
Ha ezek a szétesik, meg se gyullad, stb mesék igazak lennének, mire megint chilles idő lesz -talán május végén?-, már a kútig se jutnék le a garázs aljába.
Nem mondom ,hogy óramű szépen jár tavasszal első indításra, és be szoktam természetesen indítani a télen is 1x 2x, de ha az üzemanyag fél év alatt úgy szétesne, meg sem gyullad, belekötne, stb, akkor nyilván be sem indulna.
az OK, hogy elég benne bármi, csak ugye az etanolos istenverésre azt mondják szétesik és a karbi fúvókáiba beleszárad eltömíti stb, és egy láncfűrészen egész picik ezek a furatok, de 5éve nincs vele gondom szerencsére
nekem a láncfűrészbe mindig benne marad a benzin és soha semmi baja. Nem tudom miért. A keverék szintetikus olaj tartaná össze ezt az etilénes istencsapását? Évente 1x van használva max 2x.
Egy tank benzinhez 40-50L hozzáöntöd 2x-re szerintem az ég világon semmi baja nem lesz. Nézd meg azért van-e alja azt ne öntsd be természetesen.
Na meg ha biztos vagy benne, hogy benzin.
Volt rá példa, hogy a sósavas kannába került gázolaj aztán volt sírás 2x lett felújítva az üzemanyag rendszer.
De a fűnyíró és egyéb gép is megeszi és ott kiderül gyorsan jó-e még
Találtam otthon 10 liter, kb egy éves benzint. Mit csináljak vele? Ha olaj lenne, persze leadnám egy benzinkúton, de így? Vagy lassankánt töltögessem be az autóba mondjuk tankolásonként 1-2 litert?
a minap csináltam pont 1 ilyen fordot, szétszedtem az alját, hogy kicserélem a bordásszijat, és 1 kurva lánc volt benne, azt hittem a guta megüt, mert 1 speckó szimering, szétment.
Ilyet még egyik gyár sem mondott/írt soha. Pláne azt, hogy garancia! A gyárak azt mondják, a jármű várható élettartama alatt nem szükséges cserélni. Ők ~250ekm-re gondolják az élettartamot. Aztán vagy bejön, vagy nem....
Camnak igaza van, az a hangdetektor a trafó alatt volt döglötten és amikor kivetted a trafót akkor esett a gyertya tetejére. A trafó leér a gyertyáig és körbeveszi azt. A "pipa" szorosan csatlakozik a gyertyára. A képen látható jószág egyszerűen nem fér be oda egész állapotában.
Mazda Mpv 2000 dízel, 2003. Szép napot! Van egy 2000 dízel Mazda Mpv. 2003-as gyártású. A kuplung pedállal van problémám, az utóbbi időben alacsony sebességnél 20km/h alatt a pedál bent marad nem jön vissza, nem is lehet váltani. De ha visszahúzom lábbal és rápumpálok akkor simán lehet váltani! Olaj fogyás nincs , az olajszint jó! Nagyobb sebességnél nem jelentkezik a probléma. Mi lehet a gond?
., különbség hogy most tettem fel néhány mentést..., és kérdést hogy konkrétan miket kellene paraméterezni.., egyébbként volt hard reset., manualis x lepcsős reset., tanult értékek teljes törlese ciklus.., a potit csak a leperemezés fölfeszegetéssel lehet kicserélni., mint irtam ez már megtörtént elöttünk.., szerencsétlen fogalmazás volt részemröl ..., azzal a " kalibrálás" emlegetésénél nem valami közvetlen poti beállitásra gondoltam.., hanem a vákumdoboz állitórudjának beállitására.., bár lehet hogy ez hülyeség.., ugy olvastam valahol hogy egy fellujitottnál amennyiben a vákumdoboz és a poti is rajta van a turbon ., akkor azt beállitják és nem ajánlják piszkálgatni.., diagban volt olyan hogy poti csere utáni reset- tanitás menü.., ezt megcsináltuk.., óriási dilema hogy tutti belsö poti hiba adja - e ., a rossz visszajelzést.., vagy csak közveti az értékhatáron kivül eső jelet az Ecunak.., és most megint abszolult előtérbe kerül a brutális nehéz turbóleszerelés.
Már egyszer leírtad pont ugyanezt, nulla különbséggel.
Az volt a topikban a tipp, rossz a potméter, kapni is lehet azt a 'műanyag rakétát' külön, bár mintha bele lenne peremezve az állítóba, tehát a gyár nem úgy találja ki, hogy ezt te majd külön kicserélgeted,...
...viszont amit ebay-en ennek ellenére ezrével árulnak, ez nem azért szokott lenni, mert örök élet+1nap és nem veszi senki.
Szerintem gyári diagban, --ami PSA-hoz nem egy lehetetlen extrém elérhetetlen dolog--, külön tudom diagolni a geometriát.
Könnyen lehet azért áll hibára, mert van valami reccenés a jelben, és ez egy zárt hurok, amiben minimális a hibatűrés.
Egy normális hibatörlés viszont nem ártana.
Ez nem egy okos buszos beépített procis turbo, azt nehezen hiszem komolyan, padon kell összetanítani, mert egy pontméteren nincs mit "tanítani".
Hogy az egész autóval mérőpadra mennek, és ott az autóba épített vezérlőt az adott csigához, motorhoz programozzák, ebben a környezetben teljesen irreális.
Ilyesmire gondolsz esetleg ??? Pl turbofelujitók a vákumlabdaval együtt kalibrálják a helyzetjelźó potit??? Helyszinen fizikailag szinte képtelenség a rudazaton valamit manipulálni..., meg talán nem is tanácsos..., gondolom én.., olyasmit most olvastam ., mint esetleg hibás potira utalo jelként.., hogy a gyujtáselveteles leállitás utáni " feljavulás " esetleg a resetelési funcióból adódik stb..,
Hibaleirás: Motor erőtlen., nincs turbómüködés,elindulás után max néhány km után mindig leáll a turbó és vészüzemmódba kerül: Mindig , csak a P2263Turbó állás helyzetérzékelő szenzor hibakód iródik be.Gyujtásos motorleállitás után alkalmilag ,általában följavul—de csak rövid időre lesz jó!!!
Elöttünk . a már meglévő turbó hiba elháritására.,Tulaj szerint egy üzemképes autóról levett „jó” turbót cseréltek---de a semmi eredményt nem hozott a csere.
Turbo helyzetjelző szenzor-(poti) kiszerelve, tisztitva , test és +5V.megléte Ok. ,Pozitiv jel kimenet vákumpumpával +multiméterrel ellenőrizve..vákum növelésével arányosan nő a kimenő feszültség: Motor áll és csak gyujtás van bekapcsolva =kb 0.6V. Vákumpumpával meghuzatva kb 3.2Volt.Gyujtás le után kb1- 2percmulva visszaáll 0.6V-ra. Paraméterben látni a V-változást. Látni hogy a Potméter részt már biztos cserélték.,—esetleg vákumlabdát is.Élőben látni olyant hogy 77% a helyzetérzékelő referencia—tényleges 86%. Van jelentősége esetleg,…??? Tanult értékek törlése nem hozott erdeményt.
.
Turbónyomás: Elvárt 1Bar—tényleges 1bar.., max félpercig tartja., aztán a szokásos vészüzem és P2563 hibakód.Turbónyomászenzor ujra cserélve=semmi változás.(régi visszatéve)
Álló motorrnál: 800.RPM=1.6V… 1600.RPM=1.8V…, 2200.RPM=2.1Volt…,3000.RPM-nél=1.5Volt.,itt vészüzembe megy már.!!
Álló motornál 4000.RPM-et tartva., változatlan gázpedállásnál 3000RPM-re visszaesik magától kb 5-10mp-en belül.. ,ezt kb 3-5 alaklommal megismétli.., aztán visszaesik tartósan 3000-re és vészüzemmódba kerül végleg.
Kitöltési %Paraméterben diagban: Mágnesszelepen csak gyujtásnál=97%....,Alapjáratban =37%....,3000.RPM.nél =60%.
Kipufogo-szivóoldal tömitett..,Intercooler részen tömitetlenségek megszüntetve.,légszürő nélkül is probáltuk, hiába.,1bar-al megnyomatva.
Kipufogót DPF-nél lekötöttük próbának.,semmi változás., katalizátor kiégetve-átlátni rajta
Mit kellene paramétereznünk??? Valami jó gyakorlati tapasztalat a pontossabb hibabehatárolásra?? Komplett turbó tartozékkal? Vagy csak Vákumlabda szenzorral egyben??
Motorkiszerelés nélkül--fekdeszkáról ezt a turbót lecserélni .,egy abszolult embertelen nagy munka....,ezért extra köszönet minden tippért!!!
Opel Astra H Caravan 1,6 benzines... Indítókulcs elfordít és nem csinál semmit... Néha csinálja csak de akkor a frászt hozza az emberre.... Aztán a kulcs kiszed majd újra betesz és akkor indít ....
Mi lehet a hiba? Gyújtáskapcsoló vagy csak zárbetét ? Köszi előre is.
Nekem minden autóm Automata 1DSG 2Klasszikus olajos
A DSG kevesebbet fogyaszt mint ugyanaz kéziváltóval, benne van, hogy béna vagyok
Az olajos, konverteres, kb. 2 literrel fogyaszt többet, pláne városban. Az egyik 23 éves a másik 18.
Ha választanom kell a Volvo-t választom a maga 23 évével és a lusta klasszikus automatájával. Imádom. Vontatni is jobb vele mint kézivel vagy a DSG-vel.
" ... ja egy XC60 2,4 D4-ről beszélek szóval van ccm és 2 turbó is hogy legyen mindig kraft :) .... "
Nagy ívben kerülöm a turbós és/vagy a dízelmotoros autókat, nekem az atmoszférikus feltöltésű benzinüzemű motorok viselkedése tetszik. Nekem épp elég az a "kraft" amit egy 1.8-as szívó benzines motor nyújtani képes.
Kéziben van max 6sebességes. A mai automaták 8sebességesek. A 6-os kézivel sosem fogsz olyan ideálishoz közeli motorfordulatot tartani mint a 8sebességes automata, aminek a konverterét a második után zárja a konverterzár.
Lockup. Gyakorlatilag nincs/roppant limitált a slip, az más kérdés, máig a hirdós váltók gyenge pontja a lockup, nem egyszer azért kell felvágatni esztergán, majd összehegesztetni a konvertert, mert elhalt benne a lockup.
Van egy olyan gyanúm, hogy nem "igazi" automata, hanem duplakuplungos robotizált váltó van abban a BMW-ben. Az talán még képes kevesebbet fogyasztani, mintha te váltogatnál hagyományos technikával.
ja nyomok egy padlót kettőbe majd amikor visszaengedem a váltót felvált szépen ahová kel, kit érdekel hanyadikba van tudja ő ha gurulok 50-el 4-be ha nyomok egy padlót 2-be vissza :) 1 év után jöttem rá 4-be gurul 60 alatt mert sose figyeltem hova vált
viszont te nem tudod olyan gyorsan visszarakni a váltót 1-2 sebességet amikor kiderül, hogy a 3 mégis kevés ahoz a padlógázas kigyorsításhoz vagy a kereszteződésbe mégis csak 1-be kellett volna rakni mert a 2be még nincs turbónyomás
ja egy XC60 2,4 D4-ről beszélek szóval van ccm és 2 turbó is hogy legyen mindig kraft :)
szóval kényelmes gyors stb. amíg nem próbáltam én is a te véleményeden voltam, és teljesen igaz az ott a kézi mód, de senki nem használja minek nem azért vettem automatát
hallkan megsúgom a Merci csak automatát fog gyártani a környezetvédelmi normák betarthatóságára hivatkozva
cyr45
én is szerettem fülre váltani meg váltani meg ha veszek egy MX5-t biztos nem automatával akarnám, de napi közlekedésre 1év után azt mondom több az előnye mint hátránya. Többet eszik szerencsére nem szempont ha az lenne nem AWD és nem XC60 lenne :)
M4-be lehet a nyomaték miatt van automata, a kéziek már nem biztos hogy szeretnék azt a nyomatékot, legalább is van amikor ezért nincs egy típusból kézi váltó
Ezt hogy találtad ki, hogy az automata nem lép át fokozatot?
Simán megteszi fel és lefelé is, még a legősibb tisztán hidrós amerikai váltó is, ahol a governor pörög az oldalában, és be van kötve a váltóba egy modulálószelepre a gázpedál bovden mechanikusan. 80as évek eleje, lassan 40éves technika. És tudja.
" ... tavalyig én se tudtam volna elképzelni az automata váltót, most viszont a kézit kezdem utálni a cégesbe ... "
A (jó és működőképes) automata váltó kiváló találmány de egyre biztos nem képes: fölfele váltásnál átugorni a soron következő fokozatot. Ha éppen olyan kedvem van akkor előfordul hogy kettesben elforgatom a motort..... szóval elforgatom és utána tolok a váltónak egy hatodikat.
A vétel önmagában nem lenne gond, de mintha nem is létezne ez az érzékelő, annyira nem találok róla semmit. Legfeljebb rákérdezek a helyi márkaszerviznél.
Ha már a kezemben van, akkor még mindig ráérek eldönteni, hogy az egészet cserélem, vagy csak a fedelét. Végül is valahogy csak lejött róla :)
A szélvédő mögött a műszerfal tetején van egy érzékelő, ami a napsugárzást figyeli. Nem tudom a nevét az eszköznek. Ennek volt valamikor egy kupakja,
aminek az lehetett a szerepe, hogy tompítja fényt, mert amióta elveszett, elég agresszíven reagál a klíma a napsütésre.
A kérdésem az lenne, hogy mi a neve esetleg cikkszáma az érzékelőnek, kupaknak, illetve mivel lehetne pótolni a kupakot. Gondolok itt valami fóliára, vagy leselejtezett napszemüvegre :)
Verdrehen Sie die Kolbenringstöße des einbaufertigen Kolbens so, dass die Kolbenringstöße ungefähr 120° zueinander verdreht sind. Sie helfen dem Kolben, bzw. den Ringen beim ersten Motorstart. Grund: Die Verdichtung ist beim ersten Motorstart etwas niedriger, da die Kolbenringe noch nicht eingelaufen sind. Mit dem Verdrehen der Stoßenden zueinander wird verhindert, dass beim ersten Start des Motors allzu viel Blow-by-Gas entsteht und der Motor dadurch schlecht anspringt.
...
Das beim Einbau um 120° zueinander Verdrehen der Ringstöße dient lediglich zum besseren Anlaufen des neuen Motors. Im späteren Betrieb ist jede denkbare Stellung der Kolbenringe innerhalb der Ringnut möglich, sofern die Rotation nicht konstruktiv unterbunden wird (Zweitaktmotoren).
Csak hogy én is összezavarjalak egy kicsit: olyan iskola is van, mely szerint a gyűrűket úgy kell feltenni, hogy a rések 120°-ra legyenek egymástól (azaz 12, 4, és 8 óránál).
a többrészes az olajáteresztő, felette az olajlehúzó, legfelül pedig a kompresszió gyűrű van.
a gyűrűhézagot tedd a csapszeg felé és a következőt szemben vele, és így sorban mindegyikkel. a többrészes gyűrű két karikája is ellentétes oldalon legyen.
arra is ügyelj hogy a rugó találkozása ne essen egybe semelyik gyűrűvéggel.
Ne hasonlítsd autógumihoz. Anyagában HASONLÓ, funkciójában különböző. Ha számítana, lenne a dobozon dátum és lejárati idő.
Ugyanakkor, ha erősen sárga a doboza, és furcsa színe, szaga (íze) van, ne tedd fel.
(Az azért furcsa lenne, ha egy fénytől védett, szabályozottan raktározott ÁLLÁS ugyanolyan igénybevétel lenne, mint az hogy 100-110 fokos hőmérséklet mellett lógna rajta egy-két tonna.)
Vezérműszíj csere előtt áll a Peugeot 306 1.6.-os benzines verdám.
A szokásos szíj, vízpumpa , feszítő csapágy csere lesz.
Kérdésem volna: Hogy tudom megállapítani a megrendelt vezérműszíj gyártási évét, mert a használaton kívüli állás is "használatnak" említik, mint ahogyan a kerékguminál is.
Sziasztok. Véleményetek szerint mennyire van jelentősége egy dugattyún a három darabból álló olajáteresztő és két darabból álló kompressziógyűrű elhelyezésének? Vagy ezek úgyis forognak?
Van a nyergen egy csavar általaba kis gumi sapija is van. A fékcső környéke. Lelazitod huzod a fékkart majd mielőtt tővig húznád befogod hogy ne szívjon vissza. Ha légtelenitetted akkor meg lassan húzod miközbe megszoritod a csavart.
Szia Van 1 beteg Citroen C4, 9HZ motor, 2007 évjárat. A jelenség az hogy azonnal visszazár ha kinyitom távirányítóval, úgy lehet bejutni az autóba, hogy amikor megnyomom a nyitás gombot a távirányítón, azonnal a kilincshez kell kapni, és nyitni mert azonnal visszazár. Mi lehet ennek a jelenségnek az oka? Távirányító rendben van, ajtóknál a kábelátvezetések rendben diagal hibakód nincs,.
Adott egy 2000 évj1,9 tdi Golf 4-es 90 Le, pár hete elkezdett menet közben random leállni. A leállás után pár perc múlva indult, működött. Az átlátszó üa csőben légbuborékok cirkuláltak, gondoltam go szűrő hiba, kicseréltem, de a hiba továbbra is fenn állt. Ekkor elkezdtem gyanakodni a go szűrőn lévő hőszep hibájára, ami a rêsolajat vezeti vissza a goszűrőbe 30 fok felett.
Ennek kizárására a goszűrőt kicseréltem egy korábbi típus kétágú goszűrőjére, a résolajcsöveket összekötöttem egy csőtoldóval, így onnan már nem kaphatott levegőt, viszont a szűrő utáni szívóágba továbra is buborékos üzemanyagot szív az adagoló. Kitisztítottam a tank szűrőjét is egyébként nem volt koszos.
A go szűrő előtt van 3 db gyorscsati az üa csövön, egya motortérben, egy az autó alatt, egy a tanknál, ezeknek a tömítése esetleg elöregedhet, cserélhető egyáltalán.
Go szivárgást, go szagot nem érezni, folyás sehol.
Van esetleg valakinek használható tippje?
Próbálkoztam a Golf fórumon is, gondoltam itt is megkérdezek egy hozzáértőt mielőtt felgyújtom a kotlát.
Nem hiszem, hogy vannak akik ebben "egy személyben" döntenek.
Az autógyár meg van qrva a következő euro nomrával, egy ideig csalogattak, ezzel nyertek egy fél évtizedet, aztán mentek az emberek a sittre, a diesel korszak meg cseng lefelé.
Azt azért vegyük észre a globális szennyezés, a nagy zöld mantrák nem igen szempontok itt. Az csak a duma.
A gazdag, jóléti, jómódú, egészségtudatos, hosszú életre számító nyugati városlakó aki nem akar csúnya füstöket, kibocsájtásokat az orra alá, helyette a halkan suhanó jövőben akar élni.
A nyugati autóipar pedig őt fogja kiszolgálni, ha tudja, a nyugati politika neki fog kellemes döntéseket erőltetni.
Nézd meg az USA-t, már akkor köznapi kötőszó és mémek tárgya volt a prius, (mert annyi rohangált) mikor itt a nyugat perifériáján olyan ritka volt, mint valami egzotikus drága sportkocsi.
Ennek ellenére az USA-ban máig mi a mainstream? Hát nem a hibridek és a villanyautók hemzsegnek az utakon.
Enyhén szólva :)
Talán, most hogy van saját villany sportautójuk, a teslák fel-feltünedeznek a gazdagabb városok elit negyedeiben, már egész nagy számban.
Csak hogy valami más erősebb gép, pl kétajtós benyás V8, és egy bazi nagy suv IS álljon ugyanott. ÉS a villanyautó második, harmadik autó. Ami persze ott fejlődés, hiszen már egy alsó középosztálybeli családban mindig is legalább 2-3 autó volt ezeken a helyeken.
Még egyszerübb ha veszel hozzá egy kis elektronikát, akkura kell kötni, a beinduló- leálló motornál a feszültségugrást figyeli és fel-le kapcsolja a menetfényt.
Kiegészítésképpen egy vezérlőszál a helyzetre kötve annak bekapcsolásakor leáll a menetfény.
Az újrahasznosítás sem csodaszer, mert az újrahasznosított anyag nem éri el ar eredeti tisztaságát. (Azaz ha ki is lehetne nyerni gazdaságosan a lítiumot az akksikból, abból már nem lehetne elektroautó-akkut csinálni. Akkut a villanyborotvába, esetleg.)
Azzal mantáznak az EV gyártók, hogy minden, ami a belső térbe kerül, az újrahasznosított anyagokból készült.
Annak inkább anyagi okai vannak - dehát erre való a marketing, hogy a hátrányból előnyt lehessen csinálni :)
Elvileg azokból, amelyek nem felelnek már meg az autókba, lehet késziteni akkutepeket és villamos energiát tárolni, persze egy ideig. Utánna be kell kerüljenek a nagyon költséget újrahasznosítási folyamatba.
Azzal mantáznak az EV gyártók, hogy minden, ami a belső térbe kerül, az újrahasznosított anyagokból készült.
Szóval, minden végig van gondolva... de valójában a környezett szennyeződés lábnyoma veszélyesen magass ezeknek az új technológiáknak. Látszik, hogy akik döntenek, hogy milyen irányba kell haladjon a technológia fejlődése, egyaltalán nincsenek tisztába a részletekkel, és nem képesek súlyozni az előnyeket és a hátrányokkal.
ki lettek cserelve a gyertyak uj fomoco-ra. miutan cserelve lettek azt vettem eszre, hogy bizonyos fordulatszamnal neha megtorpan a motor/dadog 2000. meg bevillant egy p0031-es hiba. ekkor lett lambda cserelve febi-re. ezt okozhatja az a hiba hogy gyertyakabelt/trafot nem csereltem? kell-e gyertacserekor kabelt/trafot is cserelni? ranezesre nem latok szakadast a kabeleken. [az auto hasznaltan kerult hozzam nincs nfo a gyertyak cserejerol mikor volt/nemvolt.
a masik pedig, hogy neha hirtelen gyorsitaskor, kanyarokban vmi koppan elol. nem jottem meg ra hogy mit.megneztem a motortarto bakokat, es ami felul van a vezerlesnel, la gumis reszenel latok olajat, szoval gondolom elfaradt. ill alamasztam es az also motortarto bakot megrangatom akkor az egesz motorblokkot be tudom hintaztatni.. ez normalis? ugyanez a jelenseg all fenn, ha az olajdeknit mozgatom...
ill gondoltam arra hogy a feltengely koppan, ott van a problema nem a motortarto bakoknal.azt hogy a feltengely jol mukodik, hol/hogy tudnam megnezni? kivulrol nem sok hibat latok gumiharangok epek
Ilyesmire az EV rajongók mindig azt hozzák fel, hogy a BMW is kigyullad.
Energetikai szempontból (tudvalevő, hogy sokkal hatékonyabb mind a belsőégesű és ettől minden tudadatlan EV rajongó elájúl)... nonszensz, hogy egy adott pillanatban van egy teljesen üress üa tartályod, ami 600 kiló és cipeled magaddal, noha szó volt arról, hogy valamennyivel könnyebb egy akku, ha la van merülve.:)))))
ket tipus van a motorterben egyikbe 10 a masikba husz van kb ,nincs nalam lampa..egyszerübb ha valaki megmondja hol van olyan vezetek amiben van gyujtas plusz csak impulzusnak kell nem terhel semmit .olyan helye parkolok hogy nem lehet szerelgetni ...buntetnek
másik ismerősnek kipuff bilincs kellett volna, mondja hogy x átmérőjű kell. "jó, de forgalmi" kikeresték hogy x-5mm átmérőjű kell. újra mondja, hogy nagyobb kell, mert nem gyári kipuff van rajta. "de akkor is x-5mm-t hoz a katalógus" de B+ nem a gyári van már rajta, adjál már olyat amit kértem...
kérek egy kiló kenyeret, akkor ne egy liter tejet hozzon, mert nem azt kértem.
nem arra értettem amikor egy gumigyűrűt a márkaszerviz asztalára dobok oda cikkszámmal megyek
figyelj csak, a turbó visszafolyónál nem gumigyűrű van. ott egy hőálló "klingerit"-be/re préselt alu gyűrű van, amit pótolni se nagyon bírsz, vágtam sima klingeritből egy hasonlót, amibe belefért egy keskeny réz tömítőgyűrű, felimádkoztuk a helyére, mert ugye kinn az asztalon cseréled vasárnap délelőtt, elmondtunk egy imát, az autó meg indult München alá vagy hova a f@szba, pályán 160-nal...gazdi nyugodtabb volt mint én, "kibírja az":-))), kibírta.
kimaradt a sztoriból, hogy 2 tömítés van, turbó-cső között, és cső-karter között, persze nem egyforma. ha jól rémlik, az egyiket a másik cikkszámán küldték, vagy csak simán el volt csomagolva, nem emlékszem már, azt tudom, hogy kétszer kellett mennem érte. csak 13 km a márkaszerviz, nem gond:-DDD
szóval nem olyan egyszerű ez, még ha értenek hozzá se
raadasul nekem ,annal a csatlakozonäl ahonnan veszi a gyujtasi +t a videoban,nincsen olyan piros szinu csak zold piros vezetek..van erröl rajz valahol?
akkor a piros vezetek a megoldas de azt ö mäshogyan köti be mert, nekem van piros, amit ö a gyujtäs + hoz köt a csatlakozonal, nekem viszont az akksira kell,es nälam van egy külön vezetek amit gyujtas+ ra kell kötni,,persze attol meg lehet müködni fog ha a csatlakozonal van gyujtäs +,mondja is hogy nem szeret vezetekelni a motorter es utaster között https://royaltuning.hu/termek/nappali-menetfeny-vezerlo-elektronika-2/
Miért elöl keresed? A biztosítéktáblából húzd oda. 40 centi dróttal több, ami semmi, de így legalább biztos, hogy nem terheled túl semminek a biztosítékát/drótját aminek nem kellene.
sziasztok ,ez a problemäm hogy nappali menetfenyhez kell egy gyujtäs pozitiv jelet adnom a vezerlö egysegnek ,ezt legkönnyebben hol lehet megtalälni elöl golf ötösnel? välaszt köszi
Anno én (oldalkocsis motornál, Trabantnál, stb.) a gumiabroncsok mellé tettem egy-egy db. egyenes, 2m.-es lécet. Téglákra, vagy bármi egyébre, ami "adta" sacc/kb. az agyközép magasságát.
Azzal egészen jól lehetett "spur"-t állítani házilag!:-) Kis számolás kellett csak hozzá...
Persze a műszer sokkal jobb, és pontosabb, továbbá nem kell többszöri próbálgatás, méricskélés.
Ez a módszer viszont működik két léccel, meg egy mérőszalaggal is!:-))
Ne haragudj meg,de ha neked ehhez video kell inkább vidd szerelőhöz.
Ha nem nyilvánvaló számodra hogy mit kell meglazítani-tekerni akkor vsz nincs akkora gyakorlatod hogy pl tudd hogy mekkora erővel kell meghúzni a kormányösszekötő állítható végét, sem gyakorlott szemed ahhoz hogy észre vedd nem ott van a hiba hanem pl egy elfáradt lengőkar szilentnél.
Ha túlhúzod vagy nem húzod meg okozhat balesetet és anyagilag is ráfázhatsz.
Arról meg regényt lehetne írni hogy az összetartást hogy kell beállítani és mit okoz ha nincs jól beállítva.(szintén balesetveszély,gumikopás...)
Na várjál már, most egy típusfüggetlen, azaz szabványos fényszóróizzóról beszélsz, ami perhas 400 típusban egyforma!!!! (akár H7, akár H4, mindegy ebből a szempontból. Amelyik eladónak ehhez katalógus kell, annak máshol lenne e helye)
Valamilyen szinten érthető is a dolog, hogy nem mindig, és nem mindenkinek megy a beazonosítás!
Mert -anno- volt forgalomban egy, max. két kézen megszámolható márka, azok néhány tipusa.
Amelyek hosszú évek, esetleg évtizedek során nem változtak, ugyanazokból az alklatrészekből álltak.
Voltak ugye a márkaboltok, ott egy, esetleg két.. márka tipusainak kellett csak ismerni az alkatrészeit, és frissülésüket. Kis rátermettséggel, vizuális memóriával ez nem volt egy megoldhatatlan feladat!
Nadeviszont, ha már -mondjuk- tíz márka márkánként öt tipusának összes alkarészét kellene készség
szinten a fejedben tartani, az már egy igencsak enbertprobáló dolog lenne! Ha főként még azt is figyelembe kell vennünk, hogy az alkatrészek folyamatos fejlesztés, átalakitás alatt állnak. tehát egy
évve későbi autóban ugyaaz az alkatrész már nem ugyanolyan, vagyis nem csereszabatos.
Egy jól elkészített, és gyártásfejlesztéssel párhuzamosan azonnal frissülő alkatrészkatalogus kell,
továbbá az, hogy a változások folyamatosan, egyenként kerüljenek frissiben ázvezetésre, nem pedg
összevárásos alapon, amikor mondjuk egy negyedév végén viszik fel a negyedév elején történtet is.
De ehhez a munkához nem elegendő józsi bácsi alkatrész ismeretre, itt már be kell lépnie a raktárkészlet számítógépes nyilvántartásának, és annak alapján tölteni a készletteket a szükségleteknek megfelekően...
hasonló van a smart mitsu motoros szaránál, a kat és a flexcső közt van egy csillám vagy mifene tömítés ami széthullik, de nincs benne az adatbázisban sehol.
egy opelhez kellett volna turbóvisszafolyócső tömítés nem oly régen, bementem a márkaszervízbe, alvázszám/motorszám/rendszám alapján kikeresték az először Magyarországon forgalombahelyezett autót, a gyári opel alkatrészprogramból kikerestük(igen, segítenem kellett a munkafelvevőnek) a kérdéses alkatrészt, ami a program szerint nem létezett, így természetesen nem is tudtunk rendelni, mivel nincs.Vittem a mintát is, hogy ne nézzenek teljesen hülyének.
Namost mivel ilyen nincs, így kerestünk más motorkódhoz tömítést ugyanoda, és megrendeltük, majd azt is küldték, jó is lett.
...ez egy kicsit bonyolultabb, mint egy izzó, de sikerült végülis:-)))
Vevő: jónapot kívánok, szeretnék kérni 2 db ilyen(mutatja a mintát) tompított izzót.
Eladó: jónapot. őőő, elkérhetném az autó adatait?
Vevő: ..persze, de ilyen izzó kellene.(forgalmi elő, adatok megnéz, beüt)
Eladó: ..mindjárt megnézzük mit ír a katalógus...hmm rögtön hozom.(eltűnik a polcok között, 1 perc múlva visszatér, teljesen másfajta izzóval)..itt van, ez kell bele.
Vevő: ..értem, de nekem ilyen kellene(ismét mutatja a mintát).
Eladó: ..de a katalógus nem ezt hozza. Odaadom, de lehet hogy nem lesz jó.
Vevő: ..(erélyesebben) de most vettem ki az autóból 5 perce, ilyen van benne, nem érti???
Eladó: ..(hoz belevalót)..jó, x forint lesz. viszontlátásra.
Vevő: viszontlátásra.
..ez nem egy sztori a besenyő család életéből, hanem 2 napja megtörtént eset, egy unixos nagykerben vagy mi a f@szban.
készülj fel a mindenre is, meg az ellenkezőjére, vigyél magaddal tartalék agysejteket, úgyis lerombolják
Köszi mindenekelött..., érzékelővel együtt cserélted a vákumlabdát, vagy esetleg külön csak a labdát??? Emlékeid esetleg márka-tipus-ár relációban a vákumlabdára vonatkozóan...
LLeszívod aztán leengeded a maradékot. Én legalábbis utálom hogy sosem úgy folyik ahogy kéne vagy beleesik a csavar azt nem folyik le a tartályba.. na balfasz vagyok néha.
"Aktuator" alatt a vakumdobozt érted??? Azt nem cseréltük .., jónak gondoltuk vákumpumpával tesztelgetve.., a vákumdobozt vezérlő mágnesszelepet cseréltük uj Pierburgra.
Holnap mégegyszer megnézem élőben a mágnesszelepet és a " helyzetérzékelő" szenzort- potit..., a szintváltozásra mindkettön emlékszem.., mértékere konkrétan nem..., az átélt " kudarcélmények " után csoda hogy még valamire emlékszem...
Egyébbként.., a mágnesszelepen , (amiböl most az uj van bennt, de ugyanaz van mint a régivel) ugyanazt a kitöltési % értéket látni, a tekercsen multival mérve., mint élöben nézve.
Látszólag több hibát megjavitottunk ., és mégis.., a turbó leszerelés az egy rémalom volt..
A két eszköz bizalmi indexe erősen eltérő, ezt senki sem vitatta.
Ezenfelül a kripto nyomon követhetetlen természete is okoz egyfajta idegenkedést a hagyományos piacon, nem véletlenül...ha én most át akarnám tenni az összes kripto-t magyar számlaforintba hirtelen, mert nagyon kellene a valamire (nem), akkor lennének khm "gondjaim" rögvest.
Viszont pl. egy kocka fizikai befektetési aranyat praktikusan ép ésszel kizárólag egyben tudsz megvenni és eladni, kocka, tanusitvány, itt a lé. A BTC-nél nem kell egy X milliós kockával a zsebedben szlalomozni.
A BTC emellett akkora "ordas kamu", már tarthatsz BTC-t a PayPal számládon is, ezzel a PayPal mellesleg nem kis hátszelet fújt bele az eszköz vitorlájába...
De tényleg nem győzködök itt senkit semmiről.
Ezek olyan dolgok, a topik apróra offolása után sem változna senkinek a prekoncepciója érdemben.
Magas pénzügyi képzettséggel és nálunk, bármelyikünknél a pénz világában sokkal-sokkal járatosabb emberek is ezer oldalakon, tajtékozva esnek egymásnak pro és kontra, nem itt és most fogjuk ez ügyben a világot megváltani.
Nem vagyok egy pénzügyi guru de ebben a grafikonban nem érzékelek érdemi bukást.
Az egy más kérdés hogy szerintem a befektetések általában nem egy-két évre szólnak, aki rövid távon gondolkodik az nem befektető hanem szerencsevadász.
Ha egyszer azt mondja, hogy helyzetérzékelő, akkor nagy valószínűséggel az is lesz. Szerintem nem sok értelme méregetni, élőadatban kellene nézni. Amikor elkezd a jelszint összevissza ugrálni, nem sok kétség marad.
Hibaleirás: Motor erőtlen., nincs tubómüködés, néhány km után mindig vészüzemmódba kerül: Mindig , csak a P2263 Turbó aktuátor helyzetérzékelő szenzor hibakód irodik be-
Turbo helyzetjelző poti kiszerelve, tisztitva,tápok Ok., kimenet vákumpumpával +multiméterrel ellenőrizve. (Volt már kiszerelve., de jónak találtuk).
Turbonyomásszenzor kiszerelve,tisztitva.
Turbó aktuátort vezérlő mágnesszelep ujra kicserélve. (Régi is jónak tünt). PWM müködtető jel megvan a szolenoidon., vákum szintén.
Intercooler részen tömitetlenségek megszüntetve.
Mit kellene esetleg probálni, paraméterezni…, ahoz hogy ne kövessünk el egy harakirit ., végső kétségbeesésünbe ennyi rengeteg hiábavaló munka miatt....
Az aranyra épített hit jóval régebbi, mint 2000 év. Nem kell elfeledni, hogy ritkasága miatt nem férni hozzá olyan könnyen. Akik felhalmozták azoknak nagy előnyük van a most megszerezni kívánókkal.
" .... Sőt, mondom tovább, van részvényed, na a mögött ott a cég, a "nagy érték".
Egy botrány, és a részvények, két nap alatt a századára esnek. Hol az értéked? .... "
A valamilyen terméket és/vagy szolgáltatást nyújtó cégeknél azért - még ha csődbe is megy a cég - gyakrabban lehet valódi értékre bukkanni mint a kriptovaluták tájékán.
ez pontosan így van ezzel tisztába vagyok, ezért is írtam a pénz a munka értékének közös nevezőre váltása, aztán, hogy ezt már erősen manipulálják az egy másik kávéház
Ha a falusi körhintára akarnak 200 millióan felülni, és csak 20 jegy van, a falusi körhinta 30ft-os jegye lesz rögtön 1millió $.
Hogy ez lufi vagy nem, az sokkal nehezebben eldönthető, mint sokan hiszik, hiszen ott a körhinta, fel lehet ülni.
de ha a nem létező körhitára árulsz 20 jegyet az már szélhámosság :)
ha van körhintád, de te azt reklámozod, hogy 1M az érdeklődő, de csak 20 ember ülhet fel mert utána elbontod az manipuláció+szélhámosság
maradjunk abba, hogy a legnagyobb mesekönyvnek szoktam hívni :)
vitába nem szálok senkivel, céges konfliktus kezelő tréningnek volt annyi haszna, hogy megjegyeztem a hit/etnikai/politikai konfliktus feloldhatatlan békés eszközökkel és tényleg.
De én ugye ide akartam kilyukadni, hogy én adok neked valamit és te hittel fizetsz érte, ez nekem nem deal :) ha az lenne templomba járnék
Ez egy másik kérdéskör, most a gazdasági alapokról beszélgetünk.
igazából úgy válaszoltad meg hogy semmire nem adtál választ. ez egy kitalált faszság, a sok kockafejű videójátékokon szocializálódott agymenőnek a lázálma.
majd 1x mikor rájönnek hogy nem materializálható és demagnetizálták a tárhelyet akkor biztos sokat fog érni. úgy kb hatmilliárd köbméternyi lófaszt...
Ennél azért sokkal bonyolultabb. Ma a bitcoin az nem csak egy kód hanem egy eljárásláncolat amelyről minden pillanatban meg lehet mondani, hogy hol és mi történt vele. Ezért sem lehet sokszorozni, etc. Ahogy Sainzatic mondja valójában tényleg biztonságosabb mint egy állam által kiadott papírpénz vagy egy bank által generált bankpénz. Az értéke már más dolog az sajnos valóban csak a belé vetett hit kérdése - de ez minden pénzre (és még az aranyra is) igaz.
Az értéke meg igen. Ha elég sok ember elfogadja hogy nem csak egy marék kaurikagylón lehet süldő disznót venni, hanem egy marék lószaron is akkor az is "pénzzé" válik.
igen a pénz onnan indult ,hogy te búzát termelsz én meg kapát kovácsolok és hogy ne keljen nekem a te búzádat eladni ha húst akarok ezt az egészet váltottak át pénzre és a hit azért van benne mert én elhiszem, hogy a te 100Kg búzád az én 2órai kapa kovácsolássommal egyenlő.
Az ötlet tökéletes a hiba a bankoknál csúszott be.....
itt meg is álluk mert a vége politizálás lesz azért meg kibacarintanak, meg nem is szeretek politizálni
Már most érték a lószar, de a viccet félretéve, szerinted az a nemtudomén hány százmillió ft-os festmény, amibe valami látogatók belefirkáltak, mert azt hitték a többi látogató mázolmánya, mitől "ér ennyit"?
Az arany is csak (a hasznos tulajdonságai és esztétikai értékén túl) az X ezeréves "közmegegyezés" miatt ekkora nagy érték.
Nem azért, mert pl. annyiba kerül bányászni (töredéke, épp rohadt jó üzlet a bányászata).
Amire amekkora igény van, akkora az értéke.
Ha a falusi körhintára akarnak 200 millióan felülni, és csak 20 jegy van, a falusi körhinta 30ft-os jegye lesz rögtön 1millió $.
Hogy ez lufi vagy nem, az sokkal nehezebben eldönthető, mint sokan hiszik, hiszen ott a körhinta, fel lehet ülni.
Azzal akkora harcot vívtak, hogy mára sikerült GDP arányosan alulmúlni a 2010-est, és összegszerűen több mint megduplázni...... Az a nagy különbség, hogy most többségében belső adósságról van szó. !!Ezt meg bármelyik pillanatban lehet eistandolni....... (lásd nyugdíjpénztár, vagy a "szépemlékű" békekölcsön)
mit is bányásznak és kinek? és az miért fogad el olyan fizetőeszközt ami ki lett találva és valaki ráfogta érték, tehát ahogy te írtad ha mi holnap kitaláljuk, hogy a lószar érték és elég sok embert tudunk magunk mögé állítani és fújni a lufit ahogy Quattroman írta akkor érték lesz a lószar?
Tehát ez az egész úgy nézett/nézz, ki hogy X kitalálta dolgoztasd neki a gépedet ezért ő fizet neked egy kitalált virtuális pénzzel, X-nek sikerült még sok-sok embert rávennie erre így a kitalált pénzét elfogadják. De Y mindezt megirigyelte és kitalálta virtuális pénzt más névvel és végig vitte ugyan ezt.
Egyik valuta mögött sincs több, ha holnap kitör a cirkusz, és az utcán söprik az eldobált forintot, mellé lehet szórni széttépve az állampapírokat is, akkor aztán kézzelfoghatóan kitörölheted a forint bankszámla egyenlegeddel is.
De ha ettől hirtelen a bank is roló le, akkor a hazai könyvelésű devizaszámla is ugyanez.
Sőt, mondom tovább, van részvényed, na a mögött ott a cég, a "nagy érték".
Egy botrány, és a részvények, két nap alatt a századára esnek. Hol az értéked?
Vagy mikor duplájára ugrik egy hét alatt, mert a cég nagy sikereket jelent, be, akkor?
Hirtelen annyira sokat ér a cég, megduplázódott a gyárcsarnok alatt az ingatlan ár?
Ugye hogy nem...ezek mind közmegegyezések, piaci kagylódarabkák.
A kripto ebben speciális, de nem annyira, mint sokan képzelik.
Aki érti, mi az opciós ügylet, tehát lényegben nem veszek semmit, nem is adok el, csak fenntartok egy opciót, majd ebből lesz pénzem, az azért általában mérsékeltebben lufizik meg pilótázik.
Nyilván a kriptónak is megvan a maga problémája, az előbb írtam egyet, de ezek sokkal reálisabb és kiszámíthatóbb kockázatok, mint sok más eszköz esetében.
Igen, csak ki akartalak egészíteni, illetve rávilágítani, hogy a bitcoin az első, igazi játékpénz ami mögött semmiféle kézzelfogható ellenérték nincs, semmi. És mégis képesek valós értékkel felruházni. A hit, a hiszek egy tartja életben és ez csodálni való hülyeség.
" ... a bitcoin ugyanaz, mint a dotcom lufi vagy a bombabiztos jelzálog alapú hitelek. Hiszünk benne, amíg nem jön valaki és nem akarja bedönteni és ezt mindenki tudja, ... "
Sajnos nem mindenki tudja, ebből élnek a hiszékenység vámszedői. Nekem elég gyanús amikor vadidegenek (a világ minden tájáról) különböző fórumokon bejelölnek majd néhány tiszteletkör után előállnak a roppant átlátszó ajánlatukkal, miszerint vegyek tőlük bitcoint mert az nekem milyen jó lesz. Az egyik vadbarom még közzé is tette az oldalán az értékesítési hálózat piramis vázlatát.
És mint látod én nem nyilatkoztam arról, hogy mi a jó, vagy mi lesz később... Csak azt írtam le, hogy a közgazdaságtani alapfogalmak szerint mitől van a "semminek" értéke. Mert ez volt a kérdés.
- az USA folyamatosan növeli az aranytartalékát, németek, franciák dettó, hisznek az érték alapú devizába, de azért készülnek a B tervvel is :-)
- a bitcoin ugyanaz, mint a dotcom lufi vagy a bombabiztos jelzálog alapú hitelek. Hiszünk benne, amíg nem jön valaki és nem akarja bedönteni és ezt mindenki tudja, de rohadt jó alapja a spekulációnak. A közvetlen hatásairól ne is beszéljünk, lásd IT alkatrészek árváltozása
Egy baja lehet a BTC-nek, ha elfogynak a kibányászható coinok, és nem tud már az irreális, néhány coinhoz hátralévő bonyolultság erőforrás igényére drágulni egy BTC.
Mivel a számítási kapacitás is egyre nő, exponenciálisan, ez sokkal bonyolultabb dolog, minthogy meg lehessen jósolni mikor, vagy mennyi energia kell még , vagy akármi.
Akkor elvileg lesz baj, mert ugyan elméletileg az értékét tarthatná, de a bányászok könyvelik a forgalmat, ha nincs bányászat, nincs ami működtesse, na ekkor omlik össze.
Vannak jóslatok mikor lesz baj, de nem egy pillanatról a másikra lesz.
És igazából akkor sem a probléma maga, hanem a tömeges menekülés (mindenki eladna, kivenné a pénzét egyre olcsóbban) töri majd szét az egészet.
Mindenesetre jó, hogy feljött ez a téma, mert annyiban ON, hogy ezek sokkal nagyobb "pazarlások", "környezetszennyezések", mint a gyorsan értékvesztő törött köteges F10, amit majd valami magyar zsírnyakú vagy ukrán gengszter még évtizedig használ szétesésig, csökkentett funkcionalitással.
Jobbkormányosan is.
Praktikusan ezek a lomok azért is veszítenek ott (és csak ott!) hirtelen nagy értéket, mert mikor már eléggé ótvarok, csak nagyon keletre, nagyon nyomott áron eladhatóak, ki a franc akar anyósoldalról vezetve közlekedni, egy bármilyen szuper villantós verdával is ugye.
Mégis ragaszkodnak akik ellenoldalon mennek ,hogy nekik igenis gyártson az autóipar, nagy fejlesztési és plusz gyártási ráfordítással "fordított" autót.
Na ha már a környezet szennyezésnél, vagy pazarlásnál tartunk..ugye.
Kérdeznék tőletek. Renault Thalia 1.4 75 LE (K7J 700) 2002-es gépsárkányba felsőholtponti jeladó melyik passzol. Írnak a boltok 24 mm-es és 22 mm-es beépítési mélységűt. Köszönöm a segítséget!
"véleményem szerint ez egy oltári nagy átbaszás, kvázi "piramisjáték"
ki fog pukkanni ez a lufi"
Pontosan az, mint a pénzkibocsájtás.---"ez egy oltári nagy átbaszás" aminek egy befuttatott metódusa van. Csak sokkal kisebb kőrt érint, mint a pénz. Azt sem érteni, hogy ki és hogyan bányássza a pénzt valójában. (azaz érteni lehet, de nem tudsz hozzáférni) A bankszektor hogyan tud kiadni a törzstőkéjének a 26 szorosát hitelbe kamatra? Na ez a pénzbányászat alapja. Itt írták,
hogy a cripto alapja a hit. hát akkor elárulom, hogy a dolláré is az és minden pénzé az.
"honnan kerül ez oda ahonnan "bányásszák", honnan tudni hogy "kevés" van belőle, (nem érv hogy nehezen hozzáférhető), mi biztosítja hogy néhányan nem tudnak generálni akármekkora mennyiséget, stb"
A hármat egyszerre válaszolnám meg. A bitcoin bányászat úgy működik, hogy van egy iszonyatosan bonyolult és számításigényes matematikai algoritmus aminek az "eredménye" a bitcoin. Iszonyatosan bonyolulton olyat érts, hogy pl. "keresd meg az ötvenmilliomodik prímszámot". zóval ennek az algoritmusnak a futtatása kurvára processzorigényes és időtrabló. Természetesen magasabb számítási teljesítménnyel gyorsabban fut, és hamarabb ad bitcoin morzsákat. Ez az algoritmus amúgy maga a kripográfiai titkosítási metódus ezért hívják ezeket kriptovalutának. Az eredménye pedig egy titkosított kód ami egyedi és nem visszafejthető. Ez a kódsor maga a bitcoin. Tehát a válaszok: a "semmiből" kerül oda egy matematikai képlet eredményeként, azért van kevés belőle mert egyszerűen nem tudod elég gyorsan futtatni az algoritmust hogy sok legyen, és semmi más nem garantálja mint a számítási kapacitások szűkössége.
Természetesen ha valaki feltalál egy olyan processzort ami tízezerszer gyorsabb a jelenlegieknél akkor ő ennyivel gyorsabban tud majd bitcoint bányászni, de a quantumprocesszorok azért még messzebb vannak. :).
"véleményem szerint ez egy oltári nagy átbaszás, kvázi "piramisjáték"
ki fog pukkanni ez a lufi"
Ez egy másik kérdéskör, most a gazdasági alapokról beszélgetünk. :)
Pirul az orcám, de bevallom, én még mindig nem értem ezt az egész kriptovaluta dolgot. Mi a szarból lesz abban bármilyen érték, bármennyit is járatják a processzorokat?
"Jelenleg ha egy állam pénzt nyomtat akkor annak a "fedezete" elvileg a GDP"
Azért ez GDP is érdekes dolog. Ha pl. közmunkásként kiásatnak veled egy 100méteres árkot, az növeli a GDP-t. Ha másnap kiderül, hogy rossz helyre ástad, be kell temetni, az ugyanúgy a GDP-t növeli..... Közben meg bukta volt az egész.
Ja, az MNB most jelentette be, hogy nagyot léptek előre, megháromszorozták az aranytartalékot.
Iszonyatos mennyiségű processzoridőt kell belefektetni a bányászatba. Ehhez áram kell hűtés kell, egyebek - a lényeg hogy nagyon sok munka van egy ezred bitcoin előállításában is.
Ritkaság: Mivel a fentiekből adódóan kevés hozzáférhető van belőle, így az értékébe ez is belejátszik.
felmerül pár kérdés a paraszti eszemben,
honnan kerül ez oda ahonnan "bányásszák", honnan tudni hogy "kevés" van belőle, (nem érv hogy nehezen hozzáférhető), mi biztosítja hogy néhányan nem tudnak generálni akármekkora mennyiséget, stb
véleményem szerint ez egy oltári nagy átbaszás, kvázi "piramisjáték"
"ez majdnem az mint amikor egy állam elkezd pénzt nyomtatni fedezet nincs mögötte"
Ez azért nem teljesen így van. Ugyanis te fedezeten kizárólag az aranyfedezetet érted amit már ötven-hatvan éve elhagytak. Jelenleg ha egy állam pénzt nyomtat akkor annak a "fedezete" elvileg a GDP. A GDP-t bontsuk fel materiális és immateriális javakra. Materiális lesz a z elkészült áru immateriális a szolgáltatás és egyebek. Most a bizonyításhoz csak a materiálisra van szükségünk. Ha veszek 100 tonna almát kilónként 20 forintért, préselek belőle 80 tonna ivólevet és eladom literenként 200-ért akkor annak az almának az értékét kizárólag munkával emeltem a tízszeresére. Ezt hívják a közgazdaságtanban munka alapú értékteremtésnek.
Gondolom eddig világos. A munka alapú értékteremtést már Marx és Engels is ismerte - erre alapult a kommunizmus ele, hogy kizárólag azzal is el lehet lenni. :) De amúgy a szolgáltatási szektor is a munka alapú értékteremtésből él még ha azt néha nem fizikai munkával teszi.
Szóval ott a munka alapú érték.
E mellé tesszük az "elérhetőségen alapuló" értéket amin pl. az aranystandard alapul. Az arany eredetileg azért volt értékes mert kevés volt belőle és mert időtálló azaz nem veszít a tömegéből , nem rozsdásodik, míg az akkoriban ismert más anyagokra ez nem volt igaz. Vagy stabil volt, de sok volt belőle vagy kevés volt de azért mert hamar elpusztult. A só is fizetőeszköz volt pl egy időben de a víz nem sok jót tesz neki. :)
És még egy fontos dolog jön ide. Fizetőeszköz az amit széles körben mindenki elfogad. Pl hiába állítod te hogy a lószar értékes és tudsz vele fizetni ha én azt nem fogadom el. Vagy állítjuk mindketten ha a nagy többségnek nem ez a véleménye. Viszont ha mindenki elfogadja hogy az a kis színes papírfecni amit pénznek hívnak annak annyi az értéke amennyi rá van írva és mindenki elfogadja fizetőeszköznek - akkor az a papírdarab bizony értékes lesz.
És végül térjünk át a bitcoinra és egyéb kriptovalutákra. Ezeknek az értékét a fentiek kombinációja adja.*
Munka: Iszonyatos mennyiségű processzoridőt kell belefektetni a bányászatba. Ehhez áram kell hűtés kell, egyebek - a lényeg hogy nagyon sok munka van egy ezred bitcoin előállításában is.
Ritkaság: Mivel a fentiekből adódóan kevés hozzáférhető van belőle, így az értékébe ez is belejátszik.
Konszenzus: Fentiek ellenére lószart sem érne ha nem fogadnák el fizetőeszközként. De mert széles körben elfogadják annak - így tehát az értéke jól meghatározható.
*ez persze nem teljesen igaz, mert negyedik paraméternek bejön a tőzsdei spekuláció ami megint csak értékteremtő tényező lehet az időtényező bevonásával, de most maradjuk a közgazdasági alapoknál.
Igen, erről írtam, a kurva és strici esete. A politika minden este megbassza a gyárat emisszios normával, meg minden fucking előírással, amit különben a gyár nem is bán annyira..
A gyár meg, ha jön a válság felsir, jajj, odalesz a munkahely, még nagyobb válság, nemzeti érdek, mentsél meg, mentőcsomag az adófizetők lóvéjából, pármilliárd eur elég lesz, okés..jöhet.
Addig is gyárt egy halom szart, kínai szemétből, mert így többet vesznek, mert ami lerohadt kidobják hamar.
F10 engem nem érdekel, már az E60 is hiába volt 10évig az álmom, így tizenévesen bele nem ülök. Pedig még épp olcsók is.
Holott majd abból is lesz OT-s, hibátlan, rohad sokért újra.
Anno mikor új volt, az volt a mondás, ebben optika van, az "javíthatatlan", mert a fényt nem forrasztod meg, és nem méred ki multiméterrel.
Hogy te áron alul kell megoldd a kábel kibontást, kisípolást, mert különben megy a kukára, és ha a szomszéd putri megfejti ő sem árulja el neked, mert nem azért tett bele X emberórát...egyéni szoc. probléma.
Ahogy az sem világos, miféle félfunkciós meg kell menteni logikát erőltetsz..
..most megmented azt a köteget, jajdejó, full funkciós, visszanyerte az értékét..3nap múlva útszélén eltörik egy másik köteg. Mert ugyanabbol a trágyából fonták.
Vagyis előbb utóbb repül a fosláda ahova való, mert nem hordják naponta megfejtésre, ahol heteket áll...irány a kuka.
Javítói oldal az olyan, sok mindent eltemettek már, na mostantól chipek vannak, senki nem tudja szerelni, jaj majd diagnosztika kell, kinek lesz olyan, honnan lesz, stb.
Mégis van OT-s már abból is.
Vagy senki nem fog ősi módon kasznizni, nem éri meg, trágya kész elem, v. bontott, felhány, mehet.
Most aki még tud tényleg lakatolni, csilliókat lengetve sorbanállnak nála a vagyont érő régi lomok tulajai, ilyen bogár meg zsiga, meg minden anno lesajnált szar, jajj újítsad már fel, adom a lét, a milliót, az én kocsimmal kezd..
A javító kifizetteti a vevővel az idejét költségét, ha nem tudja, ő bassza el.
A pógár meg, aki megveszi az új 3-5 évre gyártott szemetet, eldobható guruló fogyasztási cikket, magára vessen.
Nyilván műszaki szemmel dühítőek ezek, hogy visszafelé megy a minőség, valaha sok cég nem tudott elfogadható villanyt, aztán lassan megtanult, olasz kocsikra pl 95-2000 után panasz nem lehet, marelli ecu tán akkorról jobb mint a bosch.
Most meg minden egy kínai szemétből gányolt fos, és újra olyan a villany, hogy új kocsikkal több a probléma, mint 20éve.
A lizinget én nem értem, ezt hogy lehet megengedni, de biztos valakinek megéri, hogy így működjön, mondjuk furcsa.
Dehát európa nagyon magára húzta ezt az autógyártás fétist, aztán azóta olyan, mint a bántalmazó kapcsolat, nem tudja elengedni egymást a kurva meg a stricije.
Mondjuk hirtelen belegondolok mi van egy bő huszonéves hibrid agyában, hány zselével kiöntött, aranyozott, kerámia, teflon, spéci technológiás, javíthatatlan felfoghatatlan, hegesztett, űrtechnológiás, ökölnyi térfogatban 200amperes panel, és erre megyünk, mindennel, egyértelműen,...
...közben itt az a fődráma, féltucat egyszerű 'kanócon nincs számjelzés, meg jujj "megahertzes" jel van a csomiban, hát..khm.
Pont forditva, a gyárnak az egyszínű drót olcsóbb.
A javíthatóság pedig nem szempont, az autó 5éves koráig nem törik el, hisz aki meg tudja venni az újat, nagyon nagyrészt garázsban tartja, utána meg már mindegy.
'75 környékén a cégünk egyik P125-e motortéri tüzet kapott. a villanyászaink kihoztak a raktárból egy spulni vezetéket (nem volt színválaszték) és az egész hóbelevancot a műszerfal alól csupa pirosból reprodukálták...
A Vezető oldali ajtón lévő kapcsolók, ki sem világítanak már (mint eddig) és nem is működnek. Nem zárja/nyitja az ajtókat a Nyit/Zár kapcsoló, valamint az ablakemelő kapcsoló sem megy.
Az anyós ülésen lévő működik, viszont a vezető oldalin semmi.
Valószínűleg megvan törve a kábel, mert eddig is volt olyan, hogy ajtó nyitásnál pl elment, de aztán jó lett.
Viszont most már egy ideje nem működik.
Melyik kábel lehet az? Milyen színű? Mert elég sok van. Mértem őket, mindegyikben van áram, de tuti nem jó az egyik.
Az alábbi hiba miatt kérnék tanácsot. 2008-as autómban a külső-belső levegőkeringetés zsaluját mozgató "motorka" az egyik végállásban nem áll le, hanem tovább darál még vagy 5 másodpercig. Ugyanezt műveli néha csak simán a motor beindítását követően is. A kérdés az az lenne, hogy a kis villanymotor (kb. 20ezer ft.) cseréje megoldja a gondot, vagy máshol lehet a hiba? Köszönöm.
Azért akadtak okosságok is, én a Zsiguliba és a Daciába is betettem a (Hall elemes) megszakító nélküli gyújtást, a Daciába még a győri Mezőgép által gyártott féltengelyeket is (nagyjából 150 ezer kilométert mentem velük, egy csöpp kopogásuk se volt).
Nemrég írtam, hogy ha lesz fejlemény a Leonnal kapcsolatba annak a történetnek a kapcsán amit itt felvázoltam pár hete írok. A P0171 hiba megoldása az üzemanyag rendszer hibája volt, a gyári négy bár nyomás nem volt meg. A három báros szűrő négyesre lett cserélve de azzal se ment három fölé az üzemanyag nyomás. Pumpát is cseréltünk és végül a gond ezzel oldódott meg. Még az eredeti AC pumpa volt a kocsiban és holt retkes volt a pumpa belső szűrője, konkrétan fekete. Pumpa csere után a hiba nem jött már vissza pedig eddig 200-300km után mindig visszajött, most már 4,2-es nyomás mellett sikerült mennem majdnem hatszáz kilométert a kocsival és megszűnt az erőtlenség és a fuldoklás meg rángatózás is gyorsításkor. Elvileg a tank is meg lett nézve a régi pumpa kivételekor és le lehetett látni az aljába tehát elvileg nem volt retkes. Bízok benne, hogy az új AC nem adja fel ugyanígy majd a harcot mert esetleg koszos a tank belül.
Mindenesetre tanulságos a történet és köszönöm az itteni segítséget, sok száz ezret megtakaríthattam volna ha egyből hozzátok fordulok. :-)
"Gyári csomagolású alkatrészen mikor látsz gyártót?"
Pl. az Alfa egy csomó alkatrészhez még meg is adja. Pl futóműelemekhez hogy Lemförder, féknyereg TRW, vagy gyertyához NGK konkrétan a típusszám szerint (régebben Champion), turbót is, elektronikákat szintén, szenzorok, beavatkozók. Egy csomó dolgot - magát a beszállítót megnevezve. Persze van amin FPT vagy régebben FIAT/LANCIA felirat van (esetleg originale ricambi) - de nem mindenen.
Gyári csomagolású alkatrészen mikor látsz gyártót? Elvileg azért gyári,hogy eredeti legyen,bár pont a Fordnál gyáriban láttam már olaszt is pl.vízpumpa.
Uraim! Mindenkinek így egyben köszönöm, hogy "aggódott" értem, tényleg nagyon jól esik, és bevallom, meghatódtam. :) Úgy gondolom, lépjünk tovább, mert a végén még elbízom magam! :))
Naná! Nekem volt is. Igaz, mikor megvettem az autót ott lógott rajta, aztán még vagy 20évig. Így utólag belegondolva, mikor eladtam, le kellett volna szedjem, hátha..... :))
Szerintem jó volt az ,én sokat használtam, meg is lett az eredménye,a sok duma közt bent felejtettem a haver Commodore gs motorjábanaz egyiket .(A két iker Zenit akkoriban csoda volt.Két üveggyertyával elég szép ,stabil alapjáratot lehetett eszközölni házilag)Elment próba körre,megküldte, lyukas géptetövel jött vissza.Kilötte a foglalatból az üveget.... a másik még azóta is nálam pihen.
A P20-ba - a hiányos anyagminőségek mellett - azért becsusszant néhány apró konstrukciós hiba is.
A megszakító bütyke olyan messze volt a főtengelycsapágytól hogy bizonyos fordulatszám fölött elég esetleges volt a megszakítóhézag. A hengerekről (a Yamahához viszonyítva) lespóroltak egy hűtőbordát.
az sem mindegy hogy mennyire száraz a hengerfal, nyitva van e a fojtóretesz, hideg vagy meleg a motor. ráadásul kétüteműnél ilyen fordulaton nincsenek meg a gázlengések amik segítik a feltöltődést. szóval maradjunk annyiban hogy értelmetlen.
Kompressziómérés. Amennyiben jól tudom akkor egyhengereseknél úgy csinálják, hogy addig működtetik a berántót, vagy a berugó kart amíg el nem éri a legnagyobb értéket a mutató. Arra azért talán lehet következtetni, hogy mennyire lehet kopott a henger, dugattyú fala.
Jó, vagy nem jó, a hír,de úgy tűnik meg fogom úszni. :) Ma jöttem ki, ami nem kis balhé árán jött össze. De ma már a saját ágyamban alhatok........ Fenséges lesz, pláne ha sikerül összeszednem magam.
indikátor óra, hmm, micsoda extra volt az a hetvenes években.
kibelezett gyertya M6 menet beleforrasztva, hatos csavar fején pici korong tíz cikkre osztva és máris lehetett vele a P20 dugattyút a felső holtpont elé állítani 1,9mm-re. aztán már csak a próbalámpát kellett rátenni a megszakítóhoz hogy csekkold a nyitás pillanatát...
szomszédomban volt egy öreg szakibácsi huszonéve, ilyeneket javított.
ha be tudta fogni az ujjával a gyertya helyén akkor már vacak volt, ha ellökte az ujját onnan akkor jó.... igaz a gyújtást is úgy ellenőrizte hogy az ujjára húzta a gyertyapipát. :-)
Sziasztok. Ti ebben biztos otthon vagytok. Kompressziómérőt honnan, milyent érdemes venni ami lehetőleg viszonylag pontos? Simson, kapálógép, fűnyíró, láncfűrész amire lenne használva.
Nem valami nagyon drága, nagyon profi kategóriára gondolok.
Nem lenne sűrűn használva, de azért jó ha van a háznál.
a segítségeteket kérném egy tengely azonosításában, hátha valakinek ismerős. Jelenleg egy utánfutó alatt van és a papírozáshoz lenne jó tudni, hogy milyen. A felnik szerintem nagyon Wartburgra hasonlítanak és sanszos, hogy egy régebbi keleti autó vagy kisteher tengelye. Próbáltam keresgélni a neten, de sajnos nem igen találtam még hasonlót sem.
Akkor azt gondolom tudod,hogy az Adblue fagyáspontja -11.5 C. fok. Ráadásul a tartály egy védett helyen van,úgy-hogy szerintem aggódjanak a Szibériában lakók.
most hogy mondod tényleg, eddig észre se vettem :)
de lesz még tél és mivel ez volt a téma ezért jutott eszembe, ja és van klíma ahol egész normális ilyenkor is a -10°C, így kérdésem ismereteim bővítését célozta volna
néha rá kell tölteni, vagy csepptöltőt rajtahagyni.
ez az én esetemben még meg is oldható, de mondjuk van kolléga aki panel lakó na meg lehet töltője sincs stb. Végül is az ő problémája ha jan -2-3 nem indul
nem tudtak szerezni sehonnan se, amikor kellett volna, csak kompletten. úgy totóztam bele méret feszültség stb alapján valamit, ami legalább nem rögtön adja fel, de nem lett tartós.
Bocs elírtam: 1 892 119 a száma helyesen. Nem a reklám helye,de általában a nagykerekben polcon is szokott lenni.Pl.Bárdi,most is van neki 6 db.készleten.
a csőből/fúvókából elvileg visszaszívja a rendszer a cuccot minden leállításnál, a szivattyú/tartály meg nehezebben fagy el, főleg itt nálunk rendes hideg sincs már.
fagyási ciklusokat számolnia kéne, működésben sok mindent nem zavar be, ha egyszer elfagyott.
nem gondolnám, hogy villamosan fűtögeti magát, a gps hamarabb lemeríti.
néha rá kell tölteni, vagy csepptöltőt rajtahagyni.
most beszéltem élőben a 2 hónapja táppénzes kollégával, hát nem túl jól fest még mindig, már oxigén nélkül átaludja az éjszakát, de hogy mikor tud melózni jönni, még rejtély...20 kilót fogyott úgy, hogy közben volt étvágya(!), annyit mondott csak, hogy aki fejben feladja/enni sem eszik, annak vége.
nem túl vidám téma így szombat estére, de reméljük a legjobbakat.
kiveszed-kifúrod-kanyart megmelegíted-közben levegővel a csövet (belülről) fújod-egyszercsak kirúgja a dugót, közben pirosra izzik a kanyar, akkor ég le a faláról a cucc-kifúrást lehegeszted-új gyertyát beteszed-oszt víz.
a baj ott van, hogy nincs rendes gyertya bele, 1 évet bír az aftermarket.
1 év után meg veszel komplett gyárit, oszt megint víz:-))
Lehet,hogy nekem eddig szerencsém volt,de eddig még mindet sikerült életre kelteni gyertya csere után ami megfordult nálam. Az biztos,hogy az sem mindegy ,hogy előtte meddig jártak úgy vele.
Sajna én véleményem szerint ezt nevezhetjük akár típushibának.Ha a gyertyára időnként ráolvasnának és szükség szerint kicserélnék akkor ez nem volna gond,mert szinte mindig az okozza,hogy kiég,vagy zárlatos lesz a gyertya
De nem fejel rá, mert nem megy 24 órában. Nem csak a tankban van fűtés, de a pumpában, az injektorban és a csőben is. Befagyhat nyugodtan, bár nem mostanában lesz -11.5 °C.
csak azért kérdem mert céges fostalicska ugye már AdBlue adalékos megfejelve GPS-es na most karácsony-újév között 2 hetet áll, a GPS képes leszívni az aksit ha erre még ráfejel a tartály fűtése..... Ha meg leveszem az aksisarut elfagyhat....
Egyik Topic-on leírta a tüneteit. Kb. Nekem is ezek voltak és az bizony 1 hónap sok hét kórházzal, ha bent van oxigénen, nem hiszem, hogy van kedve irkálni, az sem biztos, hogy van mobilnete.
köszi .,a nagyon jótanácsot!!! Láttam azóta ,megerősitve az ajánlásod hogy simán eltörik--aztán flexelnek ., aztán melegitenek--aztán crovával szedik ki!!
semmi pánik., rémregényiró hajlamaim kiirtava..., legalábbis fékezni probálom ..,de röviden visszautalva rájuk. ,nem kis mértékben inspirációidnak-instrukcióidnak köszönve a Peuge 308 1.6Vti vezérmü témakört abszolváltuk.., ráadásul minden tekintetben abszolult csucsra.., totáll elégedett ügyfél+ totáll jóra sikarült javitás és + financiális kifutás volt a végeredmény..,Egyébbként nem láncnyulás volt a hiba, vezérlés volt elmenve. ("dugozd le és derékszögű háromszög " itinered .,rögtön igazolta a vezérlés hibát.., amit hatszázféle paramétarezés-szkópolás stb után se igen akartunk tudomásul venni ,azon rugozva., hogy akkor hogyan tudunk 10-20-30 km-e hibátlan probautakat futni amig rendszeresen beáll a limp -be??? Nemrég hivott ,többezer km után is Ok az autó.
Ez a fáklyahibaszerüség még függő.., jelenleg olyan proba cseresznyének nézki ez a leszerelés és tisztitási próba..., most láttam videon .,egy egy csóka kiszereli..,aztán piszkálgatja--aztán elfürészeli--aztán mutatja hogy mi is a helyzet a lyukkal---aztán nagy ivben kuka...
Mindenképp leszerelt részecskeszűrőnél fogj hozzá a kiszereléshez,mert a helyén biztos szakadni fog valami.Ha leszeded akkor van esélyed,hogy szétszedd. A ford együtt árulja a befecskendezőt és a gyertyát(valószínű Ők is tudnak már valami) , a gyertya beszerezhető más forrásból külön is és akkor nem kell közel kétszázezret kiadnod érte
Segítséget szeretnék kérni az alábbiakkal kapcsolatban. Édesanyámnak van egy Citroen DS 3 1.6-os (motorkód: 5F02), 156 lóerős autója, amivel több probléma is adódott: visszaesett a teljesítménye, füstöl és eszi az olajat. Több szerelőnél is próbálkoztunk, de nem tudták megállapítani, hogy mi lehet a probléma, próbálkoztak olaj- és a szűrők cseréjével, a turbó felújításával, de az autó nem lett jobb.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a problémával hova, kihez, milyen szerelőhöz, szervizhez lehet fordulni, ahol értenek hozzá és valóban képesek megjavítani az autót?
Összegezve :Ha nem mükődik bármilyen okból kifolyólag ez a elpárólogtató rendszer .,akkor akkor a két hőmérséletszenzorértékek is elmaradnak az elvártól stb.,és DPF is "hideg" marad egy reg.eliiduláshoz----erre gondolsz??
És még egy adalék: izzítógyertya nélkül nem is tud magas hő képződni mivel nincs a ami beizzítsa a fecskendezett (ha be tud egyáltalán fecskendezni) üzemanyagot,hogy el tudjon indulni a regenerálás.
Amennyiben hibás a gyertya nem fog regenerálni és a részecskeszűrő eltömődik.Ráadásul a szűrő befecskendezője is el szokott dugulni.A kettő egy egység,a gyertyát lehet külön is venni,(nem olcsó),kiszedni a helyéről viszont általában csak melegítve lehet.A fúvókát meg ki lehet takarítani.Másképp nem lesz jó a rendszer.
Ugy van ahogy irod., van gyertyának hibakódja, de most itt nem ez van., mert csak ez a regenerálashoz alacsony kipufogóhömérséklet .P244C.
Viszont mindkét kipufogóhőmérsékletszenzor irreálisan alacsony C es Volt érteket mutat!!! feltehetøleg ez blokkolja a regenerálast..., mitõl lehet ez a alacsony érték??? Párologtató hiba?? Problémás a kiszerelés??
Teljesen igaz amit írsz,csak annyi adalék hozzá,hogy a gyertyát be szokta írni hibának,ha szakadt vagy zárlatos,abból már lehet következtetni a dolgokra.
DPF elpárologtató befecskendendező szelep szivattyúját -reléjét stb hol találnánk meg?? Esetleg még egy villamos rajz kiséretében???
Kényszerreg lemegy .,de sikertelen. " P244C:00-28 hibakód , Katalizátor hőmérséklet túl alacsony regeneráció közben" ..,ugy olvastam hogy kb 200C a Kat elött.., DPF ben 600-650-700C kell a regeneráláshoz.., a két hőmérsékletszenzor vajon csereszebatos??? Esetleg értékeik??
Ki kellene cserélnem a vizsgára a hátsó fékcsöveket, amiket szettben megkaptam, viszont az elsőt is lerendezném egyúttal.De oda csak a fém csövekre lenne szükségem. Nincs meg valakinek a hossza jobb és bal oldalnak?Megpróbáltam lemérni, de nem mernék fogadni rá, hogy minden rendben lenne elsőre!T98 Asra g CC x14xe
Na ezért aztán igazán kár feladni. Ebből a féle emberből rengeteg van és nem csak Smart-os. Ilyen alapon állandóan fel lehetne adni mindent.Azt kell kiválogatni,hogy mi az amit komolyan kell venni és mi az amin esetleg csak el kell mosolyodni és ráhagyni.
Ep10 az meg már maga a test univerzum, nem egy vezeték, hanem valahol a kábelköteg egy pontján előbukkan és közvetlenül az blokkra, vagy a kasznira van kötve?
Lehet, hogy ez van akkor az injektorok kábelcsatornájánál kivezetve a szívóoldal tetején saruval odacsavarozva.
Ezt majd megnézem jobban, de akkor az rendben van, mert hétvégén pont szét volt szedve, és megpucoltam.
nem tudom mikori ez a vásárlás de már kb három éve is vehetett volna az újabb 451 modellt a mitsubishi motorost 2500juróért. (annak más problémái vannak)
ez már akkoriban is egy ezressel kevesebbért beszerezhető volt.
Pár videóját megnéztem ( PD TDI motor tuning, építés, chiptuning az érdekelt persze azok a részek ahol folyt a munka, nem Ő dolgozott , a sok szövegelése kevésbé. ) Mondjuk ott sem ment simán minden. Aztán feldobta a jutyub ezt.
Teljesen igazad van, egy ideje kezd elmúlni az az illúzióm, hogy a neves gyártó terméke dupla áron bármiben is jobb lenne, mint a noname kínai utángyártott.
Valószínűleg a leg olcsóbbat fogom most megvenni, legalább megvan a lehetősége, hogy kellemesen csalódjak, mivel nem várok sokat!
Viszont mielőtt berakom az újat, szeretném annak a lehetőségét kizárni, hogy tényleg van valami gebasz az autóval is!
A testelést kellene valahogyan tesztelni, mert azt el tudom képzelni, hogy ha az nem megfelelő, akkor ronthat az élettartam kilátásokon!
Csak egyelőre nem tudtam megtalálni, hogy hová megy a test kábel, a vezérlőn keresztül van rákötve, vagy van egy közvetlen vezeték a gyújtóhíd csatlakozójából a testre kivezetve!?
a Tectane olvtársunk által linkelt videóból láthatod miért érzem egyre sürgetőbben hogy befejezzem a praxist.
ezek a tudósklub nem rendes tagjai csak tovább rongálják ezeket a szerencsétleneket, majd utána jönnek hogy lapátoljuk vissza a szart a lóba, de kiakadnak hogy ez most miért ennyi hisz három helyre nyúlt és rendbe jött....
csodálkozik a vákuumozós olajcserén, holott rengeteg helyen csinálják.
dugdossa a kocsijára a ki tudja milyen kínai diagját (ami most éppen elromlott) a smart tipikusan az az autó amelyiket csak a mercedesz gyári Star diagjával lehet olvasni, programozni.
Ez rámutat az adott alkatrészre, megadja a hibakeresés módját és lehetővé teszi a müködési tesztjét.
az nem derült ki a videóból hogy melyik fedélzeti elektromos rendszere van ZEE vagy SAM modulos (feltételezem SAM) aminek a hátoldalán tizenpár stekkerben kb száz vezeték csatolódik. kontakthiba előfordul főleg ha beázik a szélvédőragasztás.
ezt a jelenséget előidézheti a váltó oldalán a szenzorokhoz, aktuátorokhoz vezető kábel kidörzsölődése, a sebváltó poziciószenzor nem plauzibilis jele.
elsőként az gondolom rá kéne állítani a kuplungaktuátorra mert végigmegy de nem tudja normálisan kiemelni a kuplungot, ezért nem is fogja berakni a fokozatot (amit álló motornál bekapcsol)
az automata funkció azért szűnt meg mert mikor lehúzta a váltógombot nyomva tartotta az oldalán a gombot, ilyenkor letörik a kis pöcök és többé nem éri el a mikrokapcsolót.
egy szó mint száz, nem ilyen önjelölt tudósoknak van kitalálva akik még a nivópálcát sem ismerik de harsányan képesek szidni hogy micsoda szar autó ez.
De van, másképp nem tudna működni. Ha az emlékeim nem csalnak akkor a főtengely ékszíjtárcsáról veszi a jelet.A szíjtárcsa belső oldalán hátul kell lennie.1 db. hatos csavar fogja és egy három tűs csatlakozó megy rá.
Az N43/N53-nál pont a fémköpenyes Delphi bizonyult tartósnak, a Bosch trafók úgy hullottak, mint a legyek ősszel (pedig több revízió is volt belőle). A márka már nem garancia semmire, mert könnyen lehet, hogy az "A" terméket maguk gyártják, a "B" terméket meg úgy kukázzák össze valahonnan. Modellje válogatja.
Unatkozni fogsz. A nyugdíj meg a hülyék nem függnek össze.Csemegézd ki a jó és állandó ügyfeleket és "öregesen" dolgozgassál. Én is azt teszem és így viselhető.
A Nissannál nem egyértelmű 12-es hibakód.Lehet légtömeg mérő,de jelenthet főtengely jeladót is.Olvass utána.Nagyon függ attól,hogy milyen géppel olvasod ki.
Én már évek óta nem veszek Dephi-t. Iszonyat kínai, legalábbis amit a "nagyker" szerez be, ki tudja honnan.
Épp gyújtástrafóval jártam úgy, hogy olyan szórt kapacitása volt, hogy televágta az ECU hibatárolóját a leghülyébb hibákkal, CAN-re fűzöttt dolgok, vagy mentek, vagy nem, ha járt a motor, de leginkább önállósították magukat.
Kellett egy negyed óra, míg leesett, hogy a trafó okozza az összes hibát.
Anno még Wartburghoz, Trabanthoz lehetett kapni elektronikus fényváltó relét, az is megbolondult, ha nem rendes gyújtáskábel, pipa...stb. volt beépítve.
ha tul vagy mar par ket ujjas mandula muteten, es azt ott megis tudod huzni cirka 30Nm-el,...
akkor nem kell.
(M8 /imbusz6 onindito csavar egy cirka 40mm mely lukban csucsul. egy sikban a valto tetejevel hogy meg kulcs feje sem fer el. , elotte a kalitka, melette valami mas fassag. )
hat de mit ad isten.. idonkent elkopnak a csapagyak.
megnol a logas.
mint ebben is.
aztan valahol a 4-5 kozt sikerult nekik egy szunetet tartani szinkron oldalrol, ugyhogy ha kihuzod a kalitkat a szar csapagyas tengelyek kozul, akkor leesik a szinkron gyuru. :)
teszem hozza, ha a kalitka felett nem lenne az abs kocka, es egyenesen kitudnad huzni, akkor nem tortenne ilyen baleset..
...de hat ott van.
M32 a valto kod.
tipushibas a csapagyazasa.
------------
van jo hir is.
csapagyak cserejehez NEM kell levenni a valtot/alvezkeretet.
kicsit szopos a helyen ossze pakolni, de nekem elso ment, akkor masnak is menni fog.
( kie.eg. onindito cserere jott be.
uj az onindito, de persze nem indul, es nem is fog mig kinem basszak belole az elrohadt ecut :))