Neked lehet, hogy mese, de igaz az utolsó szóig. Aki vágta a pécsi vágóhídon volt a beles főnöke. Onnan is ment nyugdíjba. Volt pisztolya, orrfogója, elektromos 22es darálója, stb. És akkoriban!
A Pa-t meg hagyjuk. A melóhelyen a tárazóláda felső deszkáját nem ütötte át a kolléga vétlen lövésekor! Komoly átütő ereje volt..... :-) Bezzeg a Parák...
85-86 körül azért még nem igen volt elterjedt a disznókábító....De ha volt is, annak az acéltüskéjének simán át kell vinni a koponyát, persze ha nem az agyba megy, akkor tényleg csak feldühíti a kant..
A PA-ról. Az igaz, hogy a PA Makarov lőszere nem ACM/ acélmagvas/-direkt a stop-hatás miatt- hanem ólommagvas, rézbevonattal, de azért közelről simán átviszi még a krokodil koponyáját is.Úgyhogy a 12 lőszeres leterítés enyhén legenda:-)), hacsak a rendőrök nem úgy céloztak, mint minden idők legszemetebb rendőre-aki mellesleg a példaképem-Jose Luis Torrente:-))))
Még gyerek voltam amikor a rendőr lőtte le 12 lövéssel a hízónkat. 85-86 körül történt az átkosban. Öreganyám minden évben hizlalt 2db hízót. Az egyik selejt göbe vagy kan volt és általában bőven 3.5 fölött. Történt, hogy kétszer meglőtte a hentes erre elkezdett vadulni. Átmentünk telefonálni a szomszédba/ ugye akkoriban még nem volt mindenhol telefon/ a rendőr ismerőseinek. Persze ők meg esetnél voltak. Kb 3 óra múlva hívtak vissza minket. Na innentől picit már izgalmasabb lett. Megjelent a ház előtt egy szirénázó Zsiguli két medvével. 12 lövéssel terítették le. Mire végeztek a fél falu nálunk volt, hogy mi történik, mi ez a pisztolycsata. Bontásnál derült ki, hogy olyan vastag volt a kan fején a csont és a bőr, hogy a disznókábító szöge csak háromnegyedig vitte át. A rendőrök PA pisztoly golyói meg simán elakadtak a csontba. A végén átszakadt a szétlőtt csont.
Következő évben mikor szóltunk, megkérdezte: nagy? Igen :-) Erre hozta a vadász cimbijét. Ő sikeres volt, csak két golyó kellett. Emlékbe elkérte az agyarakat.
Remélem nem a gázzal megfojtott, majd perzseléskor felrobbant disznó esete, mert az mindig a szomszédos -és általában hülyének nézett- város, falu lakóival történik meg:-)))
Egy lényeges különbség van, mégpedig a pácolás időtartama. Kötözöttnél vagy csontozottnál tapasztalatom szerint elég 3-4hét, még ha egyben van hagyva akkor 6hét.
Engem az érdekelne hogy hogyan készül a kötözött sonka? Egy 270-280 kgs kocát tervezünk vágni decemberben, de inkább a kisebb sonkákat szeretjük, 15 kg max. ezért gondoltunk inkább a kötözöttre, de nálunk a rokonságban ez nem "divat" :) tehát senkinek nincs tapasztalata hogy hogyan készül. Gyakorlati tapasztalat érdekelne, gondolom ha rákeresek a google kidob jópár találatot, de az nem ugyanaz.
Eladnám Cseh gyártmányú sertéskábító készülékemet. 20000ft-ért vesztegetem. Alig használt, karban tartott, tartalék gumival. Győr környékén ingyen szállítom, vagy postázok. 06 70 380 1557 Marhához és sertéshez patronok eladva.
Ha valakit érdekelnek eladó kések és pisztolyok,annak privátban szívesen küldök képeket. Érdeklődni papp.tamas1981@freemail.hu. Elnézést, nem szeretném a topicot bazárnak használni.