...igen, nem agytok ezzel egyedül... döbbenetesen le van sülyedve a közlekedés színvonala :-(((
Na de mi várható? Hányszor lehet olyat látni, hgoy rendőr orra előtt történik súlyos szabálytalanság, s nincs következménye? A legjobb példa erre a motoros rendőrök abszolút negatív példája, akik egymás mellett csordogálnak egy sávban a dugulós forgalomban, elmegy mellettük furakodva egy kismotoros az autók között lavírozva, s a fülük botját sem mozdítják :-(((
legutóbbi élmény (tegnapelőtt): helsinki út, agip kútnál, piros lámpa, záróvonal - nem baj, bekanyarodott balra (ami még zöldnél sem szabályos), át a hévsíneken, a balról zöld jelzésen elinduló autók a sínen hirtelen megállva voltak kénytelenek megvárni, hogy a barom merre is megy
Az olaszoknál bevett gyakorlat a forgalom lassitó lámpa. Ha valaki 50-nél nagyobb sebességgel durran bele(valahol a település szélein) akkor alapból pirosat kap a sebességmér? után 100 m-rel.
van rajtunk kivül jó pár régi uniós ország aminek a közlekedési kultúrája sokkal rosszabb mint a miénk. viszont az igazságszolgáltatási kultúrája ezerszer jobb.
Az "eszköz" csak sebességet mér. Civil feljelentést szerintem lehet ugyan tenni, de a fényképet nem fogadja el bizonyítékként a bíróság (tudtommal). Tehát te meg én feljelenthetjük az XYZ-123 rendszámú gépjármű vezetőjét (mint ismeretlen tettest), ő meg hoz három tanút, hogy életében nem járt arra, ő nyert.
Viszont egy kis kiállítást rendezhetünk hasonló képekből, persze máshova kellene állni, hogy a rendszám is jól látszódjék a képeken. (Ahol én álltam egyébként, a "normál" sebességgel haladó autók bele sem kerültek a képbe a táblával együtt, csak ez a Seatos.)
van olyan szonda is amibe bele kell fujni es csak akkor indithato az auto, ha nem mer alkoholt.
en - sajna nem rajtam mulik - akit eloszor elkapnak ittas vezetesert azonnal elvennem a jogsijat 1 evre es csak ilyen szondaval engednem vezetni vagy 5 evig ....
masodszori ittas vezetesnel 10 evre elvennem a jogositvanyt, aztan meg orokre.
(rohadna meg a budosbunkoja aki piasan kocsiba ul ... bocs)
...többször felvetettem már, megteszem ismételten itt is, nagyon nem offtopic...
A gyorshajtóknak saját költségen be kellene szereltetni egy sebességíró berendezést, amit X ideig köteles "viselni", s mondjuk Y időközönként bemutatni a rendőrségen. Ilyen eszköz létezik, de ha elektronikusra módosított formája is előállna, az még jobb lehetne. A beruházás költségeit rá kell terhelni a szabálytalankodókra, így nem a köz számláját apasztaná.
Még még egy (csúnya) gondolat.
Tobian Ciaran urat nem kellene hétfőn újból hűsölni invitálni? Talán most már hogy egy únióban muzsikálunk, külön egyezmény sem kell ahhoz, hogy néhány hazai nehézfiú megtudja, milyenek az ír testvérek hátulról?
Ugyan nem én vagyok a cucu, de Alsózsolca úgy jön ide, hogy egy Oberon nickű fórumtárs belinkelt nemrég egy halálos gyermekbalesetről szóló hírt, ami Alsózsolcán történt.
Az biztos egy másik Oberon volt...