Keresés

Részletes keresés

fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 465
Könnyű a fiúknak a lányokat ismerni látásból a fizikán.
Előzmény: Silan (461)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 464
Érdekes ez a detektív hajlam!

De, hogy frissítsem az adatbázisodat, az ismert fizikus "alá" még mindig dolgozom.

Nóra

Előzmény: Iván Gábor (458)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 463
"Nos, ha csak annyit állítasz, hogy a kerék forgása korrelál a "lelki intenzitással", ezt én elfogadom. Persze hogy korrelál, hiszen mint Vassy Zoltánék kísérleteiből tudjuk, a kéz hőmérsékleteloszlása nagymértékben meghatározza a forgását, az pedig szinte teljesen nyilvánvaló, hogy a lelkiállapot erre hatással van. Na de mi ebben az érdekes, mi ebben az új?"

Az, hogy most jöhetne a hőmérős kisérlet: vajon csak ez az egy hatás elegendő-e a mozgás ingadozások magyarázásához. Kvalitatív és abszolút nem kvantitatív tapasztalataim szerint, amikor valami izgat, a kezem lehül de úgy látom sokkal lassabban, mint ahogy a kerék felpörög.

"S vajon a kerék lenne a legjobb eszköz ennek a mérésére? Kötve hiszem."

Nem biztos, hogy a legjobb, de ez van. Mondj jobbat.

" Az érdekes az lenne, ha be lehetne bizonyítani, hogy valamilyen ismeretlen hatás van jelen."

Ez igaz, és szerintem a helyzet mai állása szerint ez nincs kizárva még akkor sem ha két vasaló megpörgeti a kereket. Ez annyit jelent így is lehet Egely kereket pörgetni, és ez nem ekvivalens azzal, hogy csak így lehet, és más hatás nem lehet jelen. Ez egyszerűen egy nyitott kérdés még.

"Ha nincs ismeretlen hatás, akkor egy szélkerékről van szó, ami érdektelen, legalábbis egy fizikus nézőpontjából."

Egy ember sokkal gazdagabb lény minthogy csak fizikus legyen. Ezek a kategóriák csak gátolnak a szabadságodban, bár biztos biztonságot is jelentenek különben levetnéd őket.

Mintha láttam volna valami asztrológia topicot, feltennéd valami ontopicos helyre a cikkedet, mert Élet és tudomány nem jár nekem.

Az Ősrobbanással kapcsolatban vonuljunk át a féreglyukra. (ez így milyen vicces lett!)

"Azt pedig végképp nem értem, hogy miért csodálkozol azon, ha amatőrök ellenőrizetlen kísérleteiben nem bízik az ember. Ha jön Kovács János nyugdíjas elektroműszerész, hogy neki sikerült egy mágneses örökmozgót csinálnia, te hogyan reagálsz? Egyből komolyan veendőnek, figyelemre méltónak tartod? Nem hinném. "

Megint a szokásos jelenség. Nem mondtam, hogy egyből elfogadd. Elutasítás és elfogadás közt létezik egy olyan álláspont miszerint adatok hiányában nem nyilváníthat megalapozott véleményt, utána jár, vagy vár, de nem ítél. Én úgyszoktam mondani felakasztom az infót a "kamrába", még jól jöhet egyszer.

Szia
Nóra

Előzmény: Silan (457)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 462
Silan!

Én egyenlőre beérem egy gondokodó ember "szakképesítéssel" :)))

Előzmény: Silan (461)
Silan Creative Commons License 2001.04.26 0 0 461
Kedves Gábor!

Én egy percig sem kételkedtem abban, hogy Nóra fizikus, annál is inkább, mert ismerem is látásból; ha emlékeim nem csalnak, az alattam lévő évfolyamba járt.

Itt te vagy az egyetlen, aki nem fizikus :)

Előzmény: Iván Gábor (458)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 460
Vagy lásd: HTML suli.

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9018113&uq=275

Előzmény: fzso (455)
Silan Creative Commons License 2001.04.26 0 0 459
Dőlt betűt így kell csinálni:

<i>szöveg</i>

ebből ez lesz: szöveg

Előzmény: fzso (455)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 458
Silan!

A Paulinyi keramikus és abban még talán tehetséges is. A versei az én megítélésem szerint pocsékok, de persze ettől még másnak tetszhetnek. Az agyag figurákat, amelyeket régebben készített azok jópofák voltak csak hát .... na ok ez már tul személyeskedő lenne.

Az F. Nóra egy eléggé ismert, tényleg fizikus alá dolgozott sokáig. (http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9008372 (lásd;330-as hozzászólás))Most inkább nem mondok neveket, mert szerintem a szakma ugy is tudja.

Üdv:Iván Gábor

Előzmény: Silan (453)
Silan Creative Commons License 2001.04.26 0 0 457
Kedves Nóra!

Nos, ha csak annyit állítasz, hogy a kerék forgása korrelál a "lelki intenzitással", ezt én elfogadom. Persze hogy korrelál, hiszen mint Vassy Zoltánék kísérleteiből tudjuk, a kéz hőmérsékleteloszlása nagymértékben meghatározza a forgását, az pedig szinte teljesen nyilvánvaló, hogy a lelkiállapot erre hatással van. Na de mi ebben az érdekes, mi ebben az új? S vajon a kerék lenne a legjobb eszköz ennek a mérésére? Kötve hiszem. Az érdekes az lenne, ha be lehetne bizonyítani, hogy valamilyen ismeretlen hatás van jelen. Ha nincs ismeretlen hatás, akkor egy szélkerékről van szó, ami érdektelen, legalábbis egy fizikus nézőpontjából.

Azt pedig nem gondolom, hogy érdemes volna ezzel a kerékkel kísérletezni. Hiszen már egy csomó ember évekig kísérletezett vele, s nem jött ki semmi. Valószínűleg vannak ígéretesebb témák is. Persze akinek nincs jobb dolga, szórakozzon vele, de én elég haszontalan időtöltésnek tartom.

Az ezotériát inkább hagyjuk, talán csak annyit jegyeznék meg, hogy az asztrológia hamisságát éppen a tapasztalat igazolja, s én magam írtam egy cikket az Élet és Tudományba erről. Egy fizikus gondolkodásában pedig kellene lennie annyi egzaktságnak, hogy ezt felismerje.

Én semmiféle alternatív ősrobbanáselméletet nem terjesztettem, amiről a Féreglyuk topicban írtam, az a hivatalos, elfogadott ősrobbanáselmélet. Sajnálom, hogy nem értetted meg, talán te sem vagy tisztában kellőképpen a dologgal.

Azt pedig végképp nem értem, hogy miért csodálkozol azon, ha amatőrök ellenőrizetlen kísérleteiben nem bízik az ember. Ha jön Kovács János nyugdíjas elektroműszerész, hogy neki sikerült egy mágneses örökmozgót csinálnia, te hogyan reagálsz? Egyből komolyan veendőnek, figyelemre méltónak tartod? Nem hinném.

Előzmény: fzso (454)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.25 0 0 456
Hát ha valóban fizikus lennél, akkor ismételd meg a kétvasalós kisérletemet és mondjuk a gyurmásat. Ja csak persze nem akarsz "csodát" látni???:)))

Iván Gábor

Előzmény: fzso (451)
fzso Creative Commons License 2001.04.25 0 0 455
Silan!

Hogy tudsz dőlt betüt csinálni? Úgy szeretnék én is de nem megy.

Nóra

fzso Creative Commons License 2001.04.25 0 0 454
Tudod Silan egy kicsit bánatos vagyok. Olyan jó gondolatokat is olvastam tőled helyenként, és látod logikai igényességed fizikusságoddal együtt sem emel fölé hiedelmeiden, előítéleteiden. Most megkommentálom a leveledet és láthatod majd, hogy olyan mintha rögzült gondolat pályáid miatt nem is az én levelemre ragálnál.

"Erről csak annyit, hogy ha fizikus vagy (mint én), akkor tudnod kell, hogy mindaddig nem állítható, hogy az Egely-kerék a bioenergiától vagy más, a mai tudomány számára ismeretlen dologtól forog, amíg a konvencionális magyarázatokat nem zártuk ki."

Vajon melyik mondatom jelenthetett neked olyat, hogy én a konvencionális magyarázatokat ki akarom zárni? Tapasztalataimat nem ássák alá, ha hő, vagy elektromágneses jelenség forgat. Ha megfigyeled az én állításom abban áll, hogy a forgás korrelál lelki intenzitásokkal, és a forgatás mechanizmusát nem érintették.

"Márpedig ez nem történt meg, és elég nehezen is tudom elképzelni, hogy valaha is megtörténhessen, mert az Egely-kerék egy olyan eszköz, ami egyszerűen mindentől forog, még attól is forgásba jön, ha a szomszéd szobában tüsszent valaki."

Szerintem sem történt meg, de, hogy vajon te abból, hogy minden ismert légmozgatás is megforgatja miért vagy ennyire pesszimista nem értem.

"Az Egely-kerék felépítése nem teszi lehetővé azt, hogy van egy ismeretlen forgató hatás, akkor azt el lehessen különíteni a konvencionális hatásoktól."

Talán valóban létezhetne célszerűbb eszköz is, de most ezt az eszközt lehet kivesézni, mert ez már létezik, és ha a forgatási szintet egyenletesen 10 f/p tudod tartani és egy a kezed nélküli készülék pedig csak ácsorog akkor legalább a környezet zajait csökkentetted. Persze a kezed forgató mechanizmusát továbbra sem érintettem. És szerintem a hőmérős mérés még ezzel a jelenlegi készülékkel is informatív lesz, ha lesz. Ide vágó tapasztalatom: hogy Iván Gábor hipotézise alapján a stresszes ember jobban forgatna, mert nagy a hőgradiens a kezén. A hőgradiensről nincs mérésem de a stressz határozottan lefolytja a forgatást és nagyon gyenge visszafele forgatást eredményez statisztikai számosságon kimérve.

"Nem tehetek róla, de számomra hátborzongató, hogy valaki fizikusdiplomával ezoterikus cuccokat forgalmaz, úgymint asztrológiai eszközök, jóskártya, és életkristályt csak azért nem, mert nincs bolthelyiség."

Én se tehetek róla, de ez csak addíg marad így amíg rabja maradsz előítéleteidnek.

"Ha hiszel is ezekben, akkor azért hátborzongató, ha nem hiszel bennük, akkor azért."

Tudod ebben az az előítélet, miszerint ezekben hinni kell és nem lehet utána járni és tapasztalatokat szerezve tudáshoz jutni. Tehát nem hiszek, de rögeszmésen, babonásan nem is utasítom el, így viszont a körültekintések révén azt azért kijelentem, hogy nem csupa humbuk az egész, sőt nagyon sok figyelemre méltó élményhez nyit ajtót. Engem az, hogy valaminek - pl az asztrológiának - nem ismerem a hatásmechanizmusát nem akadályoz meg abban, hogy fejet hajtsak a tapasztalatok előtt. Világos, hogy sok a sarlatán, de az emberiség mindig ilyen volt és ezt ha magad utána tanulsz kizárhatod mint kisérleti zajt. Ezt egyébként az ősrobbanásról alkotott képedre is alkalmazhatnád (féreglyuk topic).

"Abban pedig valóban kételkedem, hogy a kísérleteket körültekintően végeztétek, hiszen Paulinyi költő, te fizikusdiplomád ellenére ezotériahívő vagy, a többiek feltehetően szintén nem kísérleti fizikából doktoráltak. Így hát kevéssé feltételezhető, hogy módszertanilag támadhatatlanok voltak a kísérleteitek."

Ez ismét rólad szól. Kategorizáló személyiséged, vajon mit kezd egy C. Sagannal? Azthiszem nálad ez úgy lehet, mint más a szalámival. Ha ráütötték a Pick plecsnit akkor megveszi, különben inkább nem kell.

"Attól még nem lesz egy kísérlet egzakt, hogy a kerék számítógépre van kötve."

Ugye te is tudod, hogy ilyen az én billentyűzetemből sose hangzott el. Ha visszaolvasod az a mondat rögzítés egyszerűségét és maradandóságát érintette.

"Ha magad is elismered, hogy a kerék nem a vitalitást méri, akkor miért nem értesz egyet azzal, hogy Egely részéről erősen kifogásolható és etikátlan, hogy a kerekét "vitalitásmérő" néven forgalmazza?"

Megint a szokásos helyzet, nem állítottam, hogy én ezt nem kifogásolom. Egyszerűen nem mondtam semmit, hogy mit gondolok arról, hogy 6 évvel ezelőtt kész tény volt és ő is tudta legalább tőlem. Most pedig csak mesélem neked, hogy mi minden viszonteladónknak elmagyaráztuk, hogy mikor a vevő kezébe veszi tisztázzák, hogy nem a vitalitást méri. Paulinyi több alkalommal előadást is tartott erről, az évenkénti termékismertetőnkön.

Tudod talán elnézőbb vagyok az emberekkel mint te. Mindenki követ el hibát, pl te is etikátlan vagy akkor amikor fizikus diplomádra hivatkozva, egy alternatív ősrobbanás elmélettel akarod megetetni, jól tájékozott informatikus partneredet (Féreglyuk március). Ha ismernéd a tudomány elfogadott álláspontját, akkor nem cikiznéd. Persze te attól még vallhatsz alternatív elméletet, csak legalább tudd, hogy alternatív, és legyen indokod, hogy miért jobb a konzervatívnál. Tettem föl neked egy ismeret terjesztő cikket magunktól, persze a féreglyuk topicra.

Mindent összevetve még így is meg szeretném köszönni,hogy veled is diszkuttálhatok a témáról és nem csak Iván Gáborral akiből dől a rögeszmés agrsszivitás. Vajon miért?

Tisztelettel F. Nóra

Előzmény: Silan (453)
Silan Creative Commons License 2001.04.25 0 0 453
Erről csak annyit, hogy ha fizikus vagy (mint én), akkor tudnod kell, hogy mindaddig nem állítható, hogy az Egely-kerék a bioenergiától vagy más, a mai tudomány számára ismeretlen dologtól forog, amíg a konvencionális magyarázatokat nem zártuk ki.
Márpedig ez nem történt meg, és elég nehezen is tudom elképzelni, hogy valaha is megtörténhessen, mert az Egely-kerék egy olyan eszköz, ami egyszerűen mindentől forog, még attól is forgásba jön, ha a szomszéd szobában tüsszent valaki. Az Egely-kerék felépítése nem teszi lehetővé azt, hogy van egy ismeretlen forgató hatás, akkor azt el lehessen különíteni a konvencionális hatásoktól.

Nem tehetek róla, de számomra hátborzongató, hogy valaki fizikusdiplomával ezoterikus cuccokat forgalmaz, úgymint asztrológiai eszközök, jóskártya, és életkristályt csak azért nem, mert nincs bolthelyiség.
Ha hiszel is ezekben, akkor azért hátborzongató, ha nem hiszel bennük, akkor azért.

Abban pedig valóban kételkedem, hogy a kísérleteket körültekintően végeztétek, hiszen Paulinyi költő, te fizikusdiplomád ellenére ezotériahívő vagy, a többiek feltehetően szintén nem kísérleti fizikából doktoráltak. Így hát kevéssé feltételezhető, hogy módszertanilag támadhatatlanok voltak a kísérleteitek.
Attól még nem lesz egy kísérlet egzakt, hogy a kerék számítógépre van kötve.

Ha magad is elismered, hogy a kerék nem a vitalitást méri, akkor miért nem értesz egyet azzal, hogy Egely részéről erősen kifogásolható és etikátlan, hogy a kerekét "vitalitásmérő" néven forgalmazza?

Előzmény: fzso (452)
fzso Creative Commons License 2001.04.24 0 0 452
"És miket forgalmazol, életkristályokat, amikben gyógyító rezgés van, meg ilyeneket?"
Azt életkristályt inni kell, és ahhoz ÁNTSZ engedélyezett bolt helység kell. Így azt pont nem, de ezoterikus témájú könyveket, meditációs zenéket, füstölőket, tarot kártyákat, illóolajokat és párologtatókat, asztrológiai segédeszközöket, meg amiket az ilyen témában kereső és utána járó ember igényelhet.
Reagálásod azt hiszem az a bizonyos tudós reakció, amit említ Iván Gábor, hogy röhög.

"Szerinted a kéz hőmérséklete, hőmérsékleteloszlása korrelál-e a "lelki intenzitással"? "
Ilyen méréseket nem végeztem, fogalmam sincs.

"És a légzésed, amivel rászuszogsz a kerékre?"
Ez megint előítélet, hogy evvel kapcsolatban nem jártunk el körültekintően. Negatív hit. Düh. De miért?

Fáy Nóra

Előzmény: Silan (450)
fzso Creative Commons License 2001.04.24 0 0 451
"Téged ismerlek és természetesen másokat is akikről irtam."
Ez ezért érdekes mert én nem ismerlek, csak az itteni megnyilvánulásaidat. Persze az föl se merült bennem, hogy te nem ismered az említett személyeket.

"Különösebben nem szükséges véleményt mondanom az írásodról és besorolnom sem szükséges hiszem besoroltad Te önmagad egy hívő táborba."
Miután elmeséltem a tapasztalataimat, mind emberről, mind műszerről, igen merész ugrás hitről beszélni, mely pont a tapasztalás hiánya esetén szükséges. Mindazonáltal hízelgő, hogy a hívő táborba sorolódásommal, csak a buták és hiszékenyek közé kerültem, és nem egyenesen a szélhámos, pénzhajhászók közé.

"Az Egely kereke szélhámosság ez eléggé egyértelmű és bizonyított is, csak hát ami hitre alapul ott eláshatjuk a józan észt."
Mivel töviről hegyire olvastam a topicodat, ezért bátran állíthatom, hogy esetedben nem bizonyításról, hanem egy alternatív elméletről van szó, amely még bizonyítottá is válhat, ha Zyx-ék esetleg elvégzik a hőmérős mérés sort. Úgy láttam neked elsősorban azt jelenti a szélhámosság, hogy nem vitalitást mér, pedig az a neve. Élő embert nem találtam aki ezzel nem értett volna egyet akár a topicodban, akár a környezetemben, beleértve magát Egelyt a számítógépes méréseink megbeszélésekor. Kérdezlek, ha a józan ész megtapasztalja, hogy a kerék forog és korrelál lelki minőségekkel, állapotokkal, akkor az miért kell elásni? Az én méréseim korrelációkat kerestek, semmiféle forgatási hatást nem hipotetizáltak. Felőlem akár a tenyér hőgradiense is lehet ami forgat. Semmilyen állításba evvel kapcsolatban nem bocsátkoztam. Ezzel kapcsolatban tényleg a hőmérős kisérlet sor lesz a perdöntő. Nem látom hol alapult az írásom hitre. Amit állítottam azt kipróbáltam statisztikai számosságokon.

"Természetesen az Egely kerék körül kialakult tévhiteket továbbra is figyeljük és adatokat is gyüjtünk."
Ez a mondatod azt jelenti, hogy amit írtam az nálatok (kikből áll ez a királyi többes) a tévhit kategóriába kerül? Miért? Honnan tudod? Vagy ez csak afféle hír adás a tevékenységeitekről általában?

"A tudós társadalom jókat röhögött az eseten, akiknek megírtam."
A tudós társadalom vajon kik és főleg kik nélkül, mert ez így igen demagók. Azok a fizikusok akiket a KFKIban vagy ez ELTEn erről nyilatkozni hallottam, azok már akkor dühösek ha elhangzik ez a név, ami eleve előítéletről és elfogultságról tesz bizonyosságot. Boldogan csámcsognak azon, hogy az Egely nem is fizikus, mintha ettől most kevesebb lenne. Vannak aztán olyanok is akik magasról köpnek az egészre. Az is kérdés, hogy milyen eseten röhögnek, mert lehet, hogy az Egely kerék vitalitás mérési feltételezésén, de lehet, hogy azon a hipotézisen, hogy nem a hő forgatja. Vagy mi ez az állításod itt.

"A médiék többsége meg csak azért nem hozták nyilvánosságra a leleplezésemet, mert olyan válaszokat kaptam, hogy Egelyről még rosszat sem írnak. Tehát Egely a médiákban már nem megtürt személyiség, csak legfeljebb egyes fizetett adásokban."
Képzelheted, hogy a médiák is megunják ezt a fröcskölődést amit ebben az abszolút kipróbálható és utánajárható témában nem lehet érteni, hogy miért ilyen fontos neked.

"Mit kellene Nekem ehez még hozzárakni? Szerintem már semmit:))) "
Csoda elégedett vagy jól végzett munkáddal, pedig ki kell ábrándítsalak, hogy a nagykereskedésem átlagban pont annyi Egely műszert ad el jelenleg is mint eddíg. Soha sem sokat, de egyenletesen keveset. Sőt topicod elmagányosodása sem arról beszél nekem, hogy most is győztél mint ahogy azt a másik topic cím említi. Vagy félreértek valamit kitűzött céljaiddal kapcsolatban?

"Aki akar továbbra is higgyen a hülyeségben, jogában áll."
Úgy gondolom nem ezek a mondatok azok amik méltók egy ontopic hozzászóláshoz. De kezdőségem szóljon mentségemül, ha rosszul látom.

Fáy Nóra

Előzmény: Iván Gábor (449)
Silan Creative Commons License 2001.04.24 0 0 450
Pl. fizikus diplomám ellenére ezoterikus nagykereskedést alapítottam.

húú... ez azért elég durva. És miket forgalmazol, életkristályokat, amikben gyógyító rezgés van, meg ilyeneket?

Kétség kívül a fizikai értelemben vett vitalitással nem korrelál. Viszont a lelki intenzitással jelentősen.

Szerinted a kéz hőmérséklete, hőmérsékleteloszlása korrelál-e a "lelki intenzitással"?
És a légzésed, amivel rászuszogsz a kerékre?

Előzmény: fzso (448)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.24 0 0 449
Téged ismerlek és természetesen másokat is akikről irtam.

Különösebben nem szükséges véleményt mondanom az írásodról és besorolnom sem szükséges hiszem besoroltad Te önmagad egy hívő táborba.

Az Egely kereke szélhámosság ez eléggé egyértelmű és bizonyított is, csak hát ami hitre alapul ott eláshatjuk a józan észt.

Természetesen az Egely kerék körül kialakult tévhiteket továbbra is figyeljük és adatokat is gyüjtünk.

A tudós társadalom jókat röhögött az eseten, akiknek megírtam.

A médiék többsége meg csak azért nem hozták nyilvánosságra a leleplezésemet, mert olyan válaszokat kaptam, hogy Egelyről még rosszat sem írnak. Tehát Egely a médiákban már nem megtürt személyiség, csak legfeljebb egyes fizetett adásokban.

Mit kellene Nekem ehez még hozzárakni? Szerintem már semmit:)))

Aki akar továbbra is higgyen a hülyeségben, jogában áll.

Üdvözlettel: Iván Gábor

Előzmény: fzso (448)
fzso Creative Commons License 2001.04.24 0 0 448
Tegnap éjjel 6 órán át olvastam ezt az "jó is lehett volna" topicot. Tegnap azért nem írtam, mert úgy láttam a forum méltósága számára jobbnak, ha elsűllyedve marad stílusod. Most,hogy magad előrángattad, most már úgyis mindegy. Megírom benyomásaimat

A legfontosabb, hogy örülük, hogy egyedül maradtál, mert ez mutatja nekem, a többiek jó izlését.(tudni kell, hogy most olvastam először a fórumot) Szurkoló tábor gyűjtésed saját dugájába dőlt.

Egelyt, Paulinyit, Vassyt, sőt még Grandpierre Attilát is ismerem, és mindegyiket jóhiszeműnek és építő jellegűnek ismertem meg, a maga gondolat körén belül. Ellentétbe veled. (Mivel fizikus vagyok itt kutatói gondolat körre céloztam)

Nálam a műszer arra reagált erősen, hogy milyen témák jártak a fejemben, szívemben. Akkor gyorsult fel, ha olyan dolgok bukkantak elő belső világomban, amik igazán érdekeltek, vagy izgattak. A kötelességeim környékén, szinte leállt a forgás. Sokat segített abban, hogy őszintén felvállaljam magam előtt mihez van igazán kedvem. Pl. fizikus diplomám ellenére ezoterikus nagykereskedést alapítottam.

Kétség kívül a fizikai értelemben vett vitalitással nem korrelál. Viszont a lelki intenzitással jelentősen.

A bioenergia kifejezés sincs definiálva, így hát nehéz vele mit kezdeni. Viszont olyan orvos aki kézrátétellel gyógyított nagy sikerrel (és a közvélemény ezt bioenergiának hívja) gyógyítás közben 1-2 j/p-et produkált. Meditálás közben leállt. Ha kértük, hogy forgasson, szépen 6 f/p-est produkált.

Ezek és még sok száz mérés számítógépbe csatolt Egely műszerrel készültek, tehát időfüggvények megvannak. Paulinyi örökölt meg mindent amikor én abbahagytam.

Zyx-ék testből kilépéses forgatási korrelációja nagyon izgi, mert mi haldoklónál tapasztaltunk hasonló kiugró teljesítményt.

Még sok gondolatom volt éjjel, de ennyit próbának elégnek látok ahhoz, hogy most mi lesz engem is besorolsz az Egely féle titkos szövetségbe és paranojás lelkedben bekerülök a szélhámosok és pénzvadászok széles táborába?

Fáy Nóra

Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.24 0 0 447
Hogyan palizzunk be másokat:

"Kiállítók és díjnyertesek külföldön 1999. évben

A MAFE 1999-ben 8 külföldi városban rendezett kiállításon szerepelt 60 magyar újdonsággal a Gazdaságfejlesztési Célelőirányzat támogatásával.


Pontverseny az év feltalálója címért

Jelmagyarázat: k=kiállításon szerepelt, a=aranyérmet nyert (5 pont), e=ezüstérmet nyert (3 pont), b=bronzérmet nyert (1 pont), d=diplomát nyert, +=különdíjat nyert

Név Egely Gy. dr. – Dús M. dr.
Találmány Számítógépes vitalitásmérő
Pont4
Genf b
Szófia k
Szíria k
London k
Gent k
Gdynia k
Nürnberg -
Brüsszel e,++

A találmányok megnevezését is érdemes végigolvasni


Iván Gábor Creative Commons License 2001.03.10 0 0 446
Ezt is érdemes megnézni:

http://www.inventor.hu/aktualis/kulfkial.htm

Iván Gábor Creative Commons License 2001.03.10 0 0 445
Igazából nem akartam belekeverni a polítikát ebbe a topicba ezért nem említettem eddig, de hát mint tudjuk minden összefügg minedennel.

Nem olyan régen valaki felhivta a figyelmemet, hogy a Vasárnapi Újságban megjelent egy cikk Egelyről, ahhol arról számolnak be, hogy a kisgazdapárt segítségével kormánytámogatást is várhat Egely kutatási munkái megvalósításához.

Nos ez szerintem csak a szokásos adok sok pént, a közösből és Te visszadod nekem bizalmasan az összeg egy részét, hogy megkaphasd cimű magyar játékmóka.

Talán valamelyik keresővel Ehely nevére rákérdezve bejön az említett újsácikk. Ha valaki megleli feltehetné ide:

Iván Gábor Creative Commons License 2001.03.05 0 0 444
Az eddigi vizsgálatok alapján akkor vagy egészséges, tehát streszmentes állapotban ha kevesett forog a masina.

Tehát Egely alaposam eltalálta szarva közt a tőgyit.

Előzmény: Tomthumb (443)
Tomthumb Creative Commons License 2001.03.05 0 0 443
Bocs, hogy csak úgy, de a tudományos alapokon nyugvó magyarázat iránti erős igényem mellett (érdeklődéssel figyelem a vitát egy ideje) lassan kezd érdekelni a ketyere gyakorlati alkalmazási köre is. Ha mondjuk csak 8-at forog, akkor egyek sok C-vitamint, vagy menjek termigyógyihoz, vagy mi?
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.22 0 0 442
Mitől belteljes?

Vagy csak úgy beleböffentettél valamit a sötét magyar reggelbe, beleolvasás nélkül?

437-hozzászólás, sok hozzászóló nick és kemény parázs vita folyt itt.

Előzmény: Törölt nick (441)
Ember Azürből Creative Commons License 2001.02.21 0 0 440
Hát akkor várjuk meh a hír szájról szájra való terjedését.

Állítólag ez még hatékonyabb is lehet.

Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.04 0 0 439
Azt figyeltem meg, hogy kb. 3-4 hónapja sehol sem találkozom már az újságokban (Elixir, Természet Gyógyász Magazin, Ufómagazin stb) az Egelyi kerék dicsőitésével és reklámaival.A felsorolt újságokban előtte rendszeresek voltak az Egely kerék müködését akátámasztó cikkek, írások, említések. Főként Paulinyi Tamás tollából. Ezek szerint még is csak történhetett valami, ha ekkora a csend támadt.
Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.01 0 0 438
Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről; avagy

--------------------- A VITA ÖSSZEFOGLALÁSA 2001.02.01-én -----------------------

az én szemszögemből;

1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

5. Egely elismer az Élet és Tudomány 1998/26 számában egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri. Sőt már úgy sem működik kielégítően, ha a kezekre és a mérőműszerre együtt húzunk egy zacskót. Tehát a kéz és a műszer között nincs semmiféle akadály.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez. Továbbá ha a kézre és a müszerre együtt egy zacskót huzunk akkor a zacskó akadályozza a levegő áramlását, de a bio/élet energiáét nem lenne szabad hiszen a kéz és a kerék között nincs semmi.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni.

18. Egely György és ((Paulinyi Tamás)) nem tudja megvédeni "találmányát". Az általa/uk említett bio/élet/vitalítás energia mérési jegyzőkönyveket nem teszik sem itt, sem tudomásom szerint máshol közzé.. Előzőleg ezzel mindenhol dicsekedtek, hogy vannak, de amikor konkrét kérés történt megvizsgálásukra valahogy már nem is olyan fontosak.

19. A hőelmélet elegendő a Egely bio/élet/vitalítás elméletének az elvetéséhez, viszont nem ad teljes magyarázatot egyenlőre a kerék mozgására, amely egyébként is rendszertelen (gyorsúló, lassuló)és semmiképpen nem lineális. Persze itt az is fontos lehet, hogy a hő nem csak hőátadással, áramlással terjed, hanem sugárzással is. Tehát ha a környezet hősugárzásait is vizsgálnánk talán még kissebb lenne a hiányzó rés. Továbbá a tenyér izzadása, párolgása és hütése is befolyásoló tényező lehet. A kerék egy idő utánni lelasulására a hőkiegyenlítődés lehet a magyarázat.

==============================================================================

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;

I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között nem állandósítható, mert rendszertelen, de ezen rendszertelenségen túl is inkább fordított, mint amit megadott. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog általában gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett inkább betegségre ösztönzi használóját.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

V. Egely György képtelen érveket felhozni találmánya müködését illetően, és képtelen cáfolni az általunk felhozott ellentmondásokat.

===============================================================================

Iván Gábor Creative Commons License 2001.02.01 0 0 437
10
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.28 0 0 436
Kedves Fórumolvasók!

Számításaim szerint ha az Egely kerék leleplezésének a ténye el fog érni egy kritikus ismertségi arányt az emberek tekintetében, akkor fognak igazán érdekes dolgok történni.

Addig is egyre többen keretsek meg már magánban a kerékkel kapcsolatosan. Várható, hogy hamarosan a médiák is jobban felfigyelnek rá.

Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.26 0 0 435

Tisztelt ....!

Tárgy: Egely féle "élet/bio/vitalitás-energia mérőműszer" leleplezése fordított pszichológiai hatása és kizárólagosan a levegő mozgása általi működése miatt

Egely György (egely@mail.matav.hu) a Magyar Szabadalmi Hivatalban 10 évnyi szabadalmi eljárás után szabadalmazott egy "találmányt", amelyet élet/bio/vitalitás-energia mérőműszernek állít. Egely internetten http://www.ambro.hu/borze/egely/ lévő leírása szerint a műszer használata jobb és nyugodtabb pszichés állapotok elérését segíti elő. Eddigi kutatási munkáim ezen állítás ellenkezőjét támasztják alá, tehát hogy a műszer használata éppen ellenkezőleg stresszes állapot elérésére ösztönzi használóját.

A műszer "mérései" alapján olyan személyek, mint többek közt Gyurcsók József közismert Tv-én keresztül is "gyógyító" kijelenti, hogy ő rendelkezik bioenergiával, amellyel gyógyítani tud. Hozzáteszem, hogy a hittel való gyógyítás önszuggesztiós hatásai miatt valóban elképzelhető valamiféle gyógyulás, de ez nem " bioenergetikus" hatás. Értesüléseim szerint a Tudományos kutatók, fizikusok, orvosok, biológusok, pszichológusok sem tudták eddig egyértelműen és mindenki számára közérthetően cáfolni az állítólagos objektív mérőműszert. Szerintem én már jó úton járok a végleges cáfolat létrehozásában, amelyben segítségüket is remélem. Az eddigi tények alapján a műszert csak az emberi kézen kialakult hőkülönbségek és a környezet hőkülönbségei miatt áramlásba jött levegő működteti. Ezen felismerésemben sokat segített Dr. Boczán János munkásága is, aki tudomásom szerint jelentetett meg közös publikációkat Szentágothai professzorral is. Az "életenergiát mérő műszert" élettelen tárgyakkal, akár két különböző kézhőmérsékletre melegített vasalóval is működtetni lehet. Továbbá a stresszes emberek kezén alakulnak ki nagyobb hőkülönbségek (8 fok is lehet lásd János Boczán dr, M.D. New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving könyvét), így ráadásul a műszer használata betegségre ösztönzi használóját, a hirdetett egészségesebb idegállapot helyett.

Egy korábbi populáris, közérthető és talán gunyoros stílusban írt tanulmányomat a témával kapcsolatosan, amelynek tartalmán már túl is léptem közben a http://www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen olvasható. Az index tudomány rovatán http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9024500&uq=403 helyen vitafórumot is folytatok a témában..

Személyes tapasztalataim szerint az adott téma érdekli a televízió nézőit, az újságok olvasóit is mivel a tudomány határterületeit érinti, továbbá emberi sorsok és teljesítmények vannak mögötte.

Budapest, 2001...

Üdvözlettel: Iván Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!