http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
ilyet sajnos nem szoktunk hinni.. :) egyébként a vidám az, hogy tényleg vannak ilyen vevők, akik az általuk fontosnak ítélt könyveket előrehozzák, és átpakolják a piramisokat. aminek azon kívül, hogy általában baromi ronda lesz a végeredmény, és mi kapunk miatta a főnökségtől, sokszor más hátrányai is vannak: egyre szigorúbban szabályozzák, hogy mi kerülhet ki előre, és mi nem.
(ráadásul, ez mondjuk nálunk csak helyi sajátosság ugyan, de az ifjúsági irodalomban tartjuk - sok jó oka van annak, de leginkább kereskedelmi: ott keresik -, és az illetékes kolléganő nagyon nem szereti, amikkor az ő könyvei máshol is ki vannak téve, mert akkor nem lát rá az egész készletére, és egyébként sem szeret osztozkodni.)
Nem úgy gondoltam, hogy fogsz egyet, és elhagyod valahol a sorok között :D Hanem hogy szépen elhelyezi az ember a kupacot egy megfelelőbb helyen, és akkor azt hiszik, valamelyik kolléga pakolta oda :D
és olyankor jön káromkodni a könyvesbolti eladó, hogy "vajon miért nem képesek oda visszatenni valamit, ahonnan elvették? be vannak oltva ellene? ha én bemegyek egy boltba, nem fogdosok meg minden kenyeret, hogy utána elhagyjam a sonkák között..." stb. :) csak úgy mondom. :)
(A Westendesek meg vannak vesztegetve, úgyhogy nekik kötelező "tükörben" tartani. ezt is csak úgy mondom.)
Én a Campona Libriben láttam pár napja. Ott elég észrevétlen helyen volt. Betették a szépirodalom közé, egy elég észrevétlen helyre. Csak az látja meg, aki direkt keresi. :-(
Nem tudom, mit nyafogsz, ott van, ahol Vavyan Fable - úgyis mindig azzal jössz :D Most jövök a Westend Libriből, ott a "Szórakoztató irodalom" kupacban van, szintén jó helyen. Jó könyvek, és nem olyan jó, de népszerű könyvek között.
Nem, most nem ez a helyzet. Én előtte fél órán át kerestem a boltban, hogy merre lehet, morogtam is. Aztán indultam kifelé, és ott tényleg nem lehetett nem észrevenni. Bár szerintem jobb helye lenne a női könyvek között, de az tény, hogy látványos helyre tették. (Ha több lett volna kinn belőle, átvittem volna párat, de így esélytelen volt :) )
Arra nem is gondoltál, hogy nem véletlenül áll rá a szemed... Én nem nyilatkozom, én mindenhol kiszúrom, ahol látom, még ha az alsó polcon, három Dan Brown mögé tuszkolták is be. :-)
Voltam a Libri könyvpalotában, átrendezték némileg a boltot, mióta legutóbb ott jártam. Most a szórakoztató irodalmi részleg átköltözött a kijárat közelébe, egy elég szűk folyosórészre. Mindenkinek itt kell elmennie, ha ki akar jutni a boltból. A Csodaidők egy olyan polcon van, amelyre csak lapjával férnek föl a könyvek, a CsI-ből 4 van kirakva, 2-2 egymás alatt, ennél tökéletesebb elhelyezést kívánni sem lehet. A szűk folyosón képtelenség úgy elmenni, hogy az ember ne látná, ráadásul azzal, hogy a borítója ilyen egyszerű, szemben a legtöbb könyv ábrákkal díszített borítójával, illetve a feltűnő piros-narancs színe miatt szintén nagyon könnyű észrevenni. Csak nem valami CsI/Enahma fan rewndezgeti ott a könyveket? :). Egyéblént a mellette lévő Fókuszkönyváruházban is két helyen láttam, pedig nem is kerestem.
Megkérdezhetem, hogy akadt errefelé egy lelkes emberke, és készített netán CSI háttérképet...? (Annyira nem mániákus, csak szeretne egyet...)
Furcsa volt úgy olvasni a cikket, más szemszögéből - aki ugye "nem közölünk való". Mondjuk nemigen olvasok olyan újságot, amiben netán CSI cikkre lelnék, talán azért is. ;-) (De ha netán mégis, nem felejtem el bescannelni)
Itt az első olyan kritika, amelyet nem olyan ember írt, aki "közénk" tartozik: Végtelen és korlátolt Vigyázat, a link egy pdf-fájlt nyit meg, amely a Debrecen c. városi lap egyik számát tartalmazza - én a legvégén vagyok.
Jók lettek. :-) (a képek felét edig nem tudtam megnézni, mielőtt valaki azt hinné, csak a sajátom érdekel... Áh, már mindegy, ezt nem mosom le magamról! :-DDD)
Letöltöttem a Mozzillát, de még azon sem jön be nagy méretben a képem. Csak azért nem gyanakszom hatalmas, személyem elleni ufo-támadásra, mert Eszkieszék képe se jön be (van ami bejön, de nem mind) - legalább ketten (azaz négyen) vagyunk a nehéz helyzetben... ;-)
Pedig rólad is van kép - sőt, a Rólad készült kép a legnagyobb :-) A felugró ablakban nekem sem jön be semmi, azzal nem tudom, mit kezdjek. De a képeknek az az eredeti mérete, ami az oldalon megjelenik...
Úgy látom, én ott sem voltam. :) A nézegetés közepén elkezdtem a nexteket nyomogatni, hogy gyorsabban haladjak, de úgy kihagyott egy csomót. A képre kattintva feljött a popup ablak, amiben a képnek kellett volna megjelennie, de nem jelent. Ja és Windowsod Firefox. Balázs István is ott volt? Nem is tudtam. Vagy tudtam, csak elfelejtettem?
Ha elküldöd, felteszem őket szívesen! :-) Nem tudom, hogy IE (= Istenítsetek Engem, Iskola Eszelőse) alatt bejön-e, nekem csak Firefoxom van, az alatt készítem az oldalt...
Pécsen már régóta lehet kapni a Tescóban. Sőt, a nagy libriben is, a nagypostához közel, ha nem csalódom... ;-)
De "komolyra" fordítva a szót: feltettem az oldalra a dec. 9-i képeket (32 db), meg egy kicsit frissítettem is a tartalmat - a képek megtekinthetők itt: Képek, sőt, még kommenteket is lehet hozzájuk fűzni bejelentkezés nélkül. :-)
A megjelenés idején én voltam pár nagyobb könyvesboltban Miskolcon és kerestem a könyvet, de sehol nem volt. Ahol kérdeztem, ott az eladók azt se tudták, miről beszélek. Na most, ha kapni se lehet, akkor hogyan fogyjon?
Az 500 példány a magyar piacon nem annyira rossz eredmény: a legtöbb hazai sci-fiből *összesen* ennyi jelenik meg.
Az 500 példány tényleg nem olyan rossz bő három hónap alatt egy teljesen ismeretlen szerző esetén. Viszont tudtommal a megjelenési darabszám szám azért általában eléri a 1000 példányt. Egyrészt azért mert a nyomdai/előállítási költségek 1000 példány környékén lesznek kezelhető mértéküek az elkérhető árhoz viszonyítva. Másrészt, ha országos terítésre kerül a könyv, akkor az 500 példány nem igazán elég, hogy elég sok boltban ott legyen a könyv.
Különben pedig pont az alacsony általános példányszám miatt eléggé meglepve olvastam az Animus háromezres elvárását anno.
(Pl. nem fogyok megfelelően.)
Mindig csak a fogyás, a fogyás... Tipikus női probléma. ;-))))