Keresés

Részletes keresés

Házihold Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47888

ez tényleg hogy megy? Nyugdíjas bácsi végignézi a füzetet?

Előzmény: asciimo (47884)
Házihold Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47887

legközelebb viszem a listát, hogy megússzam a nehéz(!) emelkedőket:)))))

Előzmény: Törölt nick (47883)
hörpölin Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47886

" Raadasul az OKT kiirasaban ott van, hogy belyegzoo hianyaban a helyet es a szemelyt felismerhetö modon abrazolo fenykep igazolaskent elfogadott."

Szerintem pont ezért nem fogadták el. Mert ahogy beidézted, a fényképek csak a bélyegző hiánya (bővebben: a pecsételőponton lévő nem megléte) esetén elfogadható igazolások.

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47885

Lehet, hogy nem "szabványos" képek voltak (amin a jóember látszik falunévtáblával, meg ilyesmik). Részletek hiányában nehéz megítélni a dolgot.

asciimo Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47884

Es ez miert vicces, hogy nem fogadtak el? Inkabb szomoru, hogy az MTSZ ezen a szinten van. Raadasul az OKT kiirasaban ott van, hogy belyegzoo hianyaban a helyet es a szemelyt felismerhetö modon abrazolo fenykep igazolaskent elfogadott. Ezek utan nem tudom miert nem fogadtak el? Mert nem volt kedve a minositesi bizttotsagban x.y bacsinak fenykepeket neznie?

megszokta 1962-ben, hogy hogyan nez ki az OKT igazolofuzet, es a fenykep az egy porszem a gepezetben?

Előzmény: rozaa (47880)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47883

...olyan, mint valami manual :D

Előzmény: Házihold (47882)
Házihold Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47882

mennyi csalási lehetőség:) 

Előzmény: Törölt nick (47875)
Csuhás Creative Commons License 2015.02.19 -1 0 47881

Szvsz a mai világban elvárható egy turistától hogy rendelkezzen valamilyen képrögzítő eszközzel.

Előzmény: rozaa (47880)
rozaa Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47880

Fénykép: nekem gondot okozna! Nincs okosteló... / Volt már olyan ember aki igazolófüzet helyett egy fényképalbumot hozott be igazolás gyanánt; és nem fogadták el! :) A plusz bélyegzőhelyek reálisak, ám a projekt nem a fenntartásról szól, és nem lesz kapacitás a folyamatos cserére-pótlásra! :( A csalókkal meg nincs mit kezdeni...

Előzmény: Törölt nick (47875)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47879

Nagyon köszönöm, akkor beöltözünk rendesen. :) Ilyen jegesen én is voltam régen (amikor még pesti voltam, sokat jártunk a Rámba), nagy élmény mindenképp.

Előzmény: Törölt nick (47878)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47878

A múlt szombati (2015. február 14.) helyzet

A Háromforrás-völgy / Rám szakadék felső végénél lévő pihenőhely környéke (itt a fgyott hó volt jellemző):

Lejjeb a Sárga sáv a völgy / szakadék közvetlen peremén vezet (itt a fagyott föld és jég dominált):

A Rám-szakadékban is valószínűleg a jég volt az úr, ahogy a Vadállókövekre (Prédikálószék) is inkább hágóvas kellett volna.

Végül archív képek a lefagyott Rám-szakadékból (1991. február 3. vasárnap):

(Voltak, akik edzőcipőben próbálkoztak)

Előzmény: Törölt nick (47877)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.19 0 0 47877

...Rám-szakadék felé van még hó? Szombaton elvinném a gyereket oda, hadd lásson egy kis kulturparkerdőt is, csak nem tudom, mennyire öltözzünk be. (Itt a Bakonyban még sok hó van.)

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.18 0 0 47876

Így van, minden mondatoddal egyetértek, felesleges pénzpazarlás, senkit sem fog érdekelni ez a zöld kriksz-kraksz, a meglévő turistautakat sem járják túl sokan. 

Viszont pályázati pénzeket biztosan szuper módon lehet ily módon lenyúlni elnyerni.

Előzmény: Lud (47874)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.18 0 0 47875

Van pár hegy amelyet simán ki lehet hagyni, ahova tennék bélyegzőt, vagy inkább ahogyan mondod, fotós igazolást tennék kötelezővé:

-Nagy-Milic, simán ki lehet hagyni a kék+-on, és ne legyenek kétségeink, sokan kísértésbe is esnek.

Kéktúrázók jelentős hányada bajban lenne ha egy közös fotót kéne mutatnia a Milicen álló obeliszkkel...

Pedig nekem például valahogyan az volt  végpont. Ikonikus hegy.

-Kecske-pad,

-Én tennék még a Tar-kőre is

-Gazos-kő

-Szandavár

-Tepke-kilátó

-Naszály!! Nagyon adja magát a mögötte lévő (asszem piros) jelzés, sajnos

-Csóványosra is tennék, mert NHH-ra is sokan felmennek busszal

-Hegyes-tető!

-Nagy-Gete

-Vitányvár

-Fekete-hegyi kilátó

-Badacsony-kilátó 

-Tátika

Legalább egy fotót kérnék helyszín+turista, a mai világban ez nem lehet gond a telefonokkal.

Előzmény: Pulmy (47870)
Lud Creative Commons License 2015.02.18 0 0 47874

leginkább értelme nincs az egésznek.

aki bicajozni akar, az eddig is megtalálta a cserháti országutakat és kútfőből összerakta az utitervet, akit a kultúrdolgok érdekelnek, odamegy kocsival, osztálykirándulást odaviszi a busz, a Börzsöny tőszomszédságában pedig közel nulla turista választja a települések közötti földutakat, még ha van jelzettségi hálózat is.

egyetértek veled, a meglevő arra érdemes jelzett turistautak állapotát kell rendezni és karbatartani, ha már valamire mindenáron pénzt akarnak költeni.

Előzmény: garass (47868)
Pulmy Creative Commons License 2015.02.18 -1 0 47873

Köszönöm,hasznosítani fogom a tapasztalataid. Szoktam olvasni a blogod,de ez a beírás elkerülte a figyelmem.

Előzmény: HEV (47872)
HEV Creative Commons License 2015.02.18 0 0 47872
Güsziológus Creative Commons License 2015.02.18 -2 0 47871

Én is.

Pulmy Creative Commons License 2015.02.18 -1 0 47870

A túra egy része a Balatoni körtúrában is bent van. Hegyes-tű felől a Balaton-felvidéki kékről ágazik ki Toldi-kútnál a Z- on. Legalábbis az igazolófüzet szerint.  Majd a Küszöb orrától már jelzetlen úton megy a Fülöp kilátóig.  Kíváncsi leszek a szakaszra.

Egyébként ez a Balatoni körtúra tetszik,mert sok helyen kér fényképet is a teljesítésről. Ezen a szakaszon pl. Hegyes-tű,Fülöp-hegy,Ecséri templomrom szerepel a fotózandó helyek közt + a teljesítő személynek is kell szerepelnie rajta.

Valaki csinálta már meg közületek a Balatoni körtúrát? Ha igen ,milyenek a tapasztalataitok? 

Ez a fotós igazolás jó lenne néha az OKT-n is,biztos kevesebben kapnának kísértést egy-két meredekebb hegy kihagyására.

Előzmény: Güsziológus (47869)
Güsziológus Creative Commons License 2015.02.18 -2 0 47869

Biztos kisugároztam szombaton:-)

A Balaton-felvidéken jártunk, megválaszolandó az alábbi kérdést

http://termeszetjaro.hu/turistautak/balatonszepezd_-_oreg-hegy_-_nyalas-to_-_kuszob-orra_-_kacsajtos_-_revfulop_va

Jó régi bejegyzés, de nem sokan reagáltak az elmúlt években.

A TUHU térképén, vasárnapig még piros volt, de hogy ki rajzolta, azt nem tudom.

A ZÖLD sem az igazi, néhány nagyon kopott jelet találtunk mindösszesen, igaz csak a tóig mentünk.

Elég volt.

Balatonszepezd felől még siralmasabbak az állapotok.

Az atlasz szerinti útvonalon ezt találtuk.

Ld. a képet a végén.

Mit tesz a véletlen, egy másik, hozzám hasonló, azokban a napokban tett fel egy trekket, és kommentálta.

Annyi tettünk, hogy átrajzoltuk a pirost zöldre, de ennél sokkal többet nem tudok.

A táj amúgy érdemes arra, hogy turistaút legyen a csúcs közelében, a völgy is impozáns, a megközelíthetőség már nem annyira.

Előzmény: jzp2107 (47863)
garass Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47868

Azért még így is kizöldül a környék.

Aggodalmaddal egyet értek. Sajnos amire lenne pénz, azt sem a meglévő utak felújítására fordítjuk, hanem új utakkal sűrítjük a hálózatot. Csak nem lesz aki járja és aki karban tartja. 

Előzmény: olahtamas (47866)
Bikk Pubi Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47867

Drelicska-pozitív szó.

Előzmény: pavarotti (47860)
olahtamas Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47866

Van benne valami :)

De rácsatlakozó jelzéssel lesz jelezve, tehát csak ott kell igazán festeni, ahol más jelzés nincs.

A tendencia is aggasztó, hogy mindenféle forrásokat meg lehet nyitni turistautak létesítésére, csak a hagyományos értelemben vett utak karbantartására nincs pénz...

Előzmény: garass (47865)
garass Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47865

Ez a zümmögő  Z  megint kiakasztott. Csak a gépemet nehogy csomóra kösse, ha arra járok. Nem lenne jobb a nem jelzett utakra kitenni egy áthúzott Z-t? Idő, költség és ész megtakarítás céljából!

Előzmény: olahtamas (47864)
olahtamas Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47864

Állítólag most tavasszal fogják befejezni:

Előzmény: jzp2107 (47863)
jzp2107 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47863

jelzés anomáliák

gondoltam rád vasárnap, mint jelzésnyomozó-szakértőre

Kisinassal egy Szátok-Kétbodony-Kisecset-Szente-Szátok körtúrát csináltunk a zöld sáv jelzésen.

Szátok polg.hiv előtt parkolva (autós turista, fúúúúj) egy táblára lettem figyelmes, ami a nógrádi zöldutat reklámozta. Az ottani térképvázlat szerint utunkon a zöld sáv mellett zöld körtúra, valamint az a bizonyos stilizált Z betűt kellett volna látnunk.

Ehhez képest a valóság: a zöld sáv végig követhető (ráadásul nemrég felújításon is áteshetett), kivéve Kétbodony belterületén. Ott csak kék meg sárga van, zöld nincs egy darab sem. Ahogy elhagyjuk az OKT-t, újra előkerülnek (ez véletlen, vagy direkt?)

zöld körút: mindössze kettő darabot véltem felfedezni Kétbodonyban és talán volt egy Szente belterületén is. Úgy tűnik, az ezt festők csak olyan helyre voltak hajlandó festeni, ami autóval megközelíthető (talán később még pótolva lesz?)

zöldút jel: Szátok-Kétbodony között semmi, Kétbodony belterületén szépen feszítenek, Kisecset-Szente között megtalálható a terepen is. Szóval elég rapszódikus. Ez a jelzés továbbra sem lesz a barátom..

Előzmény: Güsziológus (47859)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47862

...ööö, igen, szeretem a régi szavakat belediffundálni a mai szóhasználatba. Nagyobb a szókincsem, mint Petőfinek volt :)

jzp2107 Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47861

én azt hittem a "gyanítom" elgépelése

nem is értettem, életemben nem hallottam.. :-)

pavarotti Creative Commons License 2015.02.17 0 0 47860

OFF

Te anyanyelvileg használod az "úgy alítom" kifejezést? Már nagy voltam mikor zenei tanulmányaimban (a szöveges részben:) találkoztam ezzel az igével és nagyon meglepett... azt hittem ez régmúlt magyar nyelv csak.

ON

Előzmény: Törölt nick (47845)
Güsziológus Creative Commons License 2015.02.17 -2 0 47859

Maroshát

Az "utolsó" (?) tájegység.

A TUHU térképét böngészve találtam rá a jelzett utakra, és hamarosan az is kiderült, hogy van forrás is, nem "csak úgy" került fel a TUHU térképére sok-sok jelzett útvonal.

Sajnos, arról nincs információm, hogy mi a jelenlegi állapot, de ha már megtaláltam a cikket, közzéteszem.

http://termeszetjaro.hu/cikk/uj_turistaterkep_a_maroshatrol_-_letoltheto_formaban_is

Ja, és azért utolsó, mert 32 "részre" (tájegységre) osztottam Magyarországot és már csak ez a "ficak" van hátra.

Remélem, nem sokáig!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!