" Raadasul az OKT kiirasaban ott van, hogy belyegzoo hianyaban a helyet es a szemelyt felismerhetö modon abrazolo fenykep igazolaskent elfogadott."
Szerintem pont ezért nem fogadták el. Mert ahogy beidézted, a fényképek csak a bélyegző hiánya (bővebben: a pecsételőponton lévő nem megléte) esetén elfogadható igazolások.
Es ez miert vicces, hogy nem fogadtak el? Inkabb szomoru, hogy az MTSZ ezen a szinten van. Raadasul az OKT kiirasaban ott van, hogy belyegzoo hianyaban a helyet es a szemelyt felismerhetö modon abrazolo fenykep igazolaskent elfogadott. Ezek utan nem tudom miert nem fogadtak el? Mert nem volt kedve a minositesi bizttotsagban x.y bacsinak fenykepeket neznie?
megszokta 1962-ben, hogy hogyan nez ki az OKT igazolofuzet, es a fenykep az egy porszem a gepezetben?
Fénykép: nekem gondot okozna! Nincs okosteló... / Volt már olyan ember aki igazolófüzet helyett egy fényképalbumot hozott be igazolás gyanánt; és nem fogadták el! :) A plusz bélyegzőhelyek reálisak, ám a projekt nem a fenntartásról szól, és nem lesz kapacitás a folyamatos cserére-pótlásra! :( A csalókkal meg nincs mit kezdeni...
Nagyon köszönöm, akkor beöltözünk rendesen. :) Ilyen jegesen én is voltam régen (amikor még pesti voltam, sokat jártunk a Rámba), nagy élmény mindenképp.
...Rám-szakadék felé van még hó? Szombaton elvinném a gyereket oda, hadd lásson egy kis kulturparkerdőt is, csak nem tudom, mennyire öltözzünk be. (Itt a Bakonyban még sok hó van.)
Így van, minden mondatoddal egyetértek, felesleges pénzpazarlás, senkit sem fog érdekelni ez a zöld kriksz-kraksz, a meglévő turistautakat sem járják túl sokan.
Viszont pályázati pénzeket biztosan szuper módon lehet ily módon lenyúlni elnyerni.
aki bicajozni akar, az eddig is megtalálta a cserháti országutakat és kútfőből összerakta az utitervet, akit a kultúrdolgok érdekelnek, odamegy kocsival, osztálykirándulást odaviszi a busz, a Börzsöny tőszomszédságában pedig közel nulla turista választja a települések közötti földutakat, még ha van jelzettségi hálózat is.
egyetértek veled, a meglevő arra érdemes jelzett turistautak állapotát kell rendezni és karbatartani, ha már valamire mindenáron pénzt akarnak költeni.
A túra egy része a Balatoni körtúrában is bent van. Hegyes-tű felől a Balaton-felvidéki kékről ágazik ki Toldi-kútnál a Z- on. Legalábbis az igazolófüzet szerint. Majd a Küszöb orrától már jelzetlen úton megy a Fülöp kilátóig. Kíváncsi leszek a szakaszra.
Egyébként ez a Balatoni körtúra tetszik,mert sok helyen kér fényképet is a teljesítésről. Ezen a szakaszon pl. Hegyes-tű,Fülöp-hegy,Ecséri templomrom szerepel a fotózandó helyek közt + a teljesítő személynek is kell szerepelnie rajta.
Valaki csinálta már meg közületek a Balatoni körtúrát? Ha igen ,milyenek a tapasztalataitok?
Ez a fotós igazolás jó lenne néha az OKT-n is,biztos kevesebben kapnának kísértést egy-két meredekebb hegy kihagyására.
Aggodalmaddal egyet értek. Sajnos amire lenne pénz, azt sem a meglévő utak felújítására fordítjuk, hanem új utakkal sűrítjük a hálózatot. Csak nem lesz aki járja és aki karban tartja.
De rácsatlakozó jelzéssel lesz jelezve, tehát csak ott kell igazán festeni, ahol más jelzés nincs.
A tendencia is aggasztó, hogy mindenféle forrásokat meg lehet nyitni turistautak létesítésére, csak a hagyományos értelemben vett utak karbantartására nincs pénz...
Ez a zümmögő Z megint kiakasztott. Csak a gépemet nehogy csomóra kösse, ha arra járok. Nem lenne jobb a nem jelzett utakra kitenni egy áthúzott Z-t? Idő, költség és ész megtakarítás céljából!
gondoltam rád vasárnap, mint jelzésnyomozó-szakértőre
Kisinassal egy Szátok-Kétbodony-Kisecset-Szente-Szátok körtúrát csináltunk a zöld sáv jelzésen.
Szátok polg.hiv előtt parkolva (autós turista, fúúúúj) egy táblára lettem figyelmes, ami a nógrádi zöldutat reklámozta. Az ottani térképvázlat szerint utunkon a zöld sáv mellett zöld körtúra, valamint az a bizonyos stilizált Z betűt kellett volna látnunk.
Ehhez képest a valóság: a zöld sáv végig követhető (ráadásul nemrég felújításon is áteshetett), kivéve Kétbodony belterületén. Ott csak kék meg sárga van, zöld nincs egy darab sem. Ahogy elhagyjuk az OKT-t, újra előkerülnek (ez véletlen, vagy direkt?)
zöld körút: mindössze kettő darabot véltem felfedezni Kétbodonyban és talán volt egy Szente belterületén is. Úgy tűnik, az ezt festők csak olyan helyre voltak hajlandó festeni, ami autóval megközelíthető (talán később még pótolva lesz?)
zöldút jel: Szátok-Kétbodony között semmi, Kétbodony belterületén szépen feszítenek, Kisecset-Szente között megtalálható a terepen is. Szóval elég rapszódikus. Ez a jelzés továbbra sem lesz a barátom..
Te anyanyelvileg használod az "úgy alítom" kifejezést? Már nagy voltam mikor zenei tanulmányaimban (a szöveges részben:) találkoztam ezzel az igével és nagyon meglepett... azt hittem ez régmúlt magyar nyelv csak.
A TUHU térképét böngészve találtam rá a jelzett utakra, és hamarosan az is kiderült, hogy van forrás is, nem "csak úgy" került fel a TUHU térképére sok-sok jelzett útvonal.
Sajnos, arról nincs információm, hogy mi a jelenlegi állapot, de ha már megtaláltam a cikket, közzéteszem.