Alairtam!de nincs semmilyen tulora azt mondta az asszony 40,5 orat fizet mivel mar kuldtek egy olyan elore nyomtatott fizetesi papirt ami Meg nem hivtalos csak bemutatolag h milyen lesz es mennyi az oraber kereslet!es 40,5 ora van rajta de en 54 et dolgozok.A ledolgozott orakat nem Ki kellene fizetnie?vagy nem ertem !!!
Tudtad és aláírtad? Mit válaszoltak, mikor megkérdezted, hogy mit fizetnek a túlórákért? Vagy elfelejtetted megkérdezni?:-)) Még nem késő. Kérdezd meg most !
Sziasatok!Olyan kérdésem lenne Mert nem értem hogy egy honapban mint babysitter ledolgozik valaki 54 orat az az ami azt jelenti hogy hetfon 2h,kedd 2h,szerda reggel 8:30tol 15:00ig ami azt jelenti 6.5 h,csutortok 2h es pentek 1h es ez osszesen 13,5 h ami szorozva 4 el az 54 h. De a munkaszerzodes szerint csak a ho vegen 40.5 ora van kifizetve.Valaki Meg tudna mondani Ezt h miert van igy?a vakacio is beleszamit v nem ertem?!elore is koszonom
Szívesen váltanék veled pár szót privátban is,mert volna egy-két kényesebb kérdésem. Ha nincs ellenedre, akkorírj kérlek egy emailt a makaiboglarka@gmail.com címre. :)
Szerintem, hogyha nem a napokban költöztök, akkor mindenképpen menj el egy gyorstalpalóra, mert én ezt kihagytam és nagoyn bánom, hogy tényleg tök 0-ról indultam.
Férjem is pénzügyin dolgozik. :-)
Megnéztem, hoy hol van ez a város, ez is Párizstól délre, csak mi dél-nyugatra vagyunk ez meg dél-keletre.
Én sem jártam sosem ezelőtt Franciaországban. :-)
Egyébként szerintem a gyerekeknek a legkönnyebb, ők még nagyon nagyon gyorsan tanulják meg a nyelvet, lányom 3 hetet volt júliusban beszoktatáson, ami kb napi 0,5-1 órát jelentett, és most meg 6-án kezdte, és a másnap már franciául köszönt. :-) Hihetetlen, hogy hogy ragad rájuk. :-) Szerintem meg ahogy hallottam, első év az nekik picit nehezebb, de utána már nagyon nagyon gyorsan megtanulják, és mi nem bírjuk majd őket követni, és kell valaki aki majd fordít. :-DDD
Mi kb. lányommal 3 havonta járunk haza, most majd mondjuk 4 hónap lesz, de férjem ilyenkor nem szokott jönni, csak kettecskén megyünk, neki nincs ennyi szabija.
Nekünk nagyon nehéz volt találni jó és megfizethető lakást, mondjuk nekünk volt egy keretünk, amit a cég fizet, és azt hittem, hogy ez egy nagyon jó összeg, de baromi nehezen találtunk lakást, nagyon sok egyszerűen katasztrofális volt egy rakás pénzért, és abszolut nem higiénikus (akkor még csak 9 hónapos volt), szóval még mászott, úgyhogy nagyon fontos volt, hogy szinte mindenhol iszonyű koszos ezer éves padlószőnyeg volt... Itt mondjuk kő van, de legalább lehet takarítani. Imádják a padlószőnyeget. Mi csak bútorozatlan lakást kerestünk, mert a cég fizette a bútorokat, amit ugye ikeából megoldottunk. De azért olyat, ahol konyhabútor van. Mi otthonról szinte semmi bútort nem vittünk.
Ez nagyon jól hangzik. :) Bár én az angollal sem lennék kisegítve, a némettel talán, de szándékomban áll egy gyorstalpalóra beíratkozni még itthon. Pontosan nem tudjuk még az időpontot, hogy mikor megyünk, csak annyit talán, hogy még nem idén (szerencsére, hiszen rengeteg az elintéznivaló), mert a férjem pénzügyi területen dolgozik, s az éves zárást még meg kell itthon csinálnia. Októberben talán okosabbak leszünk.. :)
A cég Servonban van, így gondolom ennek megfelelően fogunk lakást keresni, s reméljük, hogy ebben azért lesz segítségünk. Van egy magyar nő, aki a férjem munkatársa volt korábban, így talán ő lehet ez az ember.
Soha életemben nem voltam még Franciaországban, bevallom, hogy nagyon izgulok, de biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni. Persze a lányom miatt aggódom picit, itt mi ma-holnap kezdjük az ovit, s félek, hogyan fogja magát megértetni majd Franciaországban, egy idegen közegben, idegen nyelvű közösségben.
Én egyébként továbbra is haza fogok dolgozni, író vagyok, ezért nekem mindegy, hol tartózkodom helyileg, hála az internetnek. Sőt, az a rengeteg impulzus, ami rám vár, csak jól jöhet...legalábbis erre számítok.
Milyen gyakran jártok haza? Gondolom nagyon hiányoznak az itthoniak, én már előre szomorkodom a szüleim miatt... Nagyon nehéz jó lakást találni? Bútorozottak általában, vagy ti rendeztétek be? Itthonról vittétek? Ezen agyalunk a férjemmel, hogy anyagilag melyik a kifizetődőbb...
Mi is Párizs mellett lakunk, Versailles-ban. Én semmit nem beszéltem franciául előtte, hogy kijöttünk, és így nagyon nagyon nehéz is volt, de idén januártól járok órára, és nagyon sokat fejlődött a dolog, és hirtelen egy csomóan már beszélnek angolul, hogy próbálkozok franciául... ez eléggé fura, eddig meg pont azt tapasztaltam, hogy senki nem tud/akar angolul beszélni...
LÁnyom most kezdett járni az itteni garderie-be, bölcsi féle, még a beszoktatásnál tartunk, eléggé nehét volt az eleje a beszoktatásnak, de mostmár talán átléptünk egy holtpontot, és mostmár egyre többet tud lenni, mondjuk csak 3 órákra fog járni, amúgy sem vennék fel többre, mert én nem dolgozok. Így van időm órára járni, és nem bébiszitter kell.
Ti merrefele lesztek? Egyébként itt Versaillesben, meg 1-2 közeli városban viszonylag sok magyart ismerünk már .:-)
Lejla vagyok és Grenoble mellett egy kis településen dolgozom jelenleg. Egy hónapja érkeztem ide, és még nincs túl sok barátom, szeretnék találkozni, ismerkedni magyarokkal a környékről. Ha valaki errefelé él és szeretne megismerni, esetleg kicsit egyedül érzi magát, írjon bátran! Szép napot Mindenkinek!
Akkor majd megkérdezzük a cégen keresztül, ők is tudnak a betegségemről, s hogy orvosi ellátásra gyakran van szükségem, biztosan segítenek...remélem! ;)
Én annyiban tudok segíteni, hogy mi is így vagyunk kint, hogy férjem cégén keresztül, és nekünk úgy van, hogy az E106-os alapján "ingázónak" van bejelentve, vagyis mind a két országban lesz biztosításunk, vagyis mostmár elvileg itt franciában is van ideiglenes számunk, így több, mint egy év itteni élet után. Szóval nem egyszerű elintézni, mindig hiányzott valami, de szerintem akkor elvileg Ti is így jöttök ki, hogy férjeden keresztül lesz Nektek is biztosításotok, de nekünk borzasztó lassan alakult... Sajnos ez nem csak az itteni bürokrácia következménye, hanem a cég, aki intézi, az is egy katasztrófa... Viszont így ki kellett jelentkezni otthoni lakcímünkről.
Én viszont azt nem tudom, hogy ugye mivel lányom betöltötte a 2. életévét, és így már nem vagyok jogosult az otthoni gyes-re, a gyed-et még kaphattam. Akkor viszont az itteni rendszer szerintire vagyok jogosult, ha jól tudom, vagyis a cégünk HR-e ezt állítja. Ez mit jelent, és hol kellene intézni?
Mi jelenleg még Magyarországon élünk, de ha minden jól megy, akkor hamarosan csatlakozunk hozzátok, ezért bátorkodom írni, na meg azért, mert nagyon szimpatikusak voltak a hsz-ek, amiket olvastam.
Nekünk van egy 2,5 éves kislányunk, így hármasban szeretnénk kiköltözni. A férjem jelenlegi cégének francia központjában folytatja a munkát, így szerencsére ez adott.Ami engem illet, én sajnos beteg vagyok, itthon rehabilitációs ellátásban részesülök, így egy jóideig sajnos nem fogok tudni dolgozni. Ezzel kapcsolatos a kérdésem is. Ha a férjemnek van munkája kint, s így egészségbiztosítása is, akkor az egész családjának, tehát a lányunknak és nekem is van automatikusan, vagy nekem külön kell járulékot fizetnem? Tudom, hogyvannak országok, ahol ez az első verzióban tud működni, csak azt nem, hogy Franciaország ezek közé tartozik-e.
Tud nekem valaki segíteni? Köszönöm!
U.i.: ha nem baj, akkorbiztosan tennék még fel a jövőben kérdéseket, és ha kinn leszünk, nagyon szívesen találkoznánk is magyarokkal...kicsit félünk az ismeretlentől és a társaság hiányától is,de nagyon szeretnénk költözni, és várjuk.. :)))
Ezer éve nem jártam erre, nayon besűrűsödtek a dolgok, lányom elkezdte a bölcsit, otthon voltunk Mo-on egy hónapot.
Mivel nem nagyon van lehetőségem visszaolvasni, de Zümykétől tudom, hogy van egy új család Versaillesban, szívesen felvenném Veletek a kapocsolatot. :-)
Ahogy olvasom eltérő feltételek vannak a külömböző államporgárok tekintetében. Meg tudod kérdezni, hogy magyar állampolgárolnak mire van szükségük számlanyitáshoz? Köszi.
Miután felvetődött sokak által h. a bankszámlanyitás csak franciaországi lakcimmel lehetséges, s én ezt megkérdőjeleztem, amit páran nem hittek el. Így írtam az első két szembejövő banknak,mely szimpatikus volt számomra, s megkérdeztem. Nos az egyik válaszolt is(pedig csak pénteken irtam nekik):
Dear dear Sir,
Thank you for contacting HSBC Private Bank, the global private banking arm of the HSBC Group represented in France by HSBC Private Bank France.
HSBC Private Bank France, the global private banking arm of the HSBC Group, is structured around two major client divisions: French resident clients, non-resident clients and Business to Business & Financial Intermediaries (BBI).
In order to meet your requirements more adequately, we request that you send us more detailed information concerning your specific banking needs. More specifically we need the answers to the following questions: the country where you live ?
Once we have received these initial details from you we will be in a better position to determine who, in our team of private bankers, would be most to accommodate your professional banking needs. Thank you for expressing interest in HSBC Private Bank France and we look forward to hearing from you very soon.
Yours Sincerely.
a lényeg a non-resident clients ......
de ha mégsem tetszik, tovább lehet keresgélni, hisz még van elég bank...
majd megírom mit válaszol a másik bank is, ha válaszol!
Akinek van tapasztalata, kérem segítsen. Magyar állampolgárok milyen feltételekkel nyithatnak bankszámlát Franciaországban? Elegendő a lakcím, vagy kell munkaszerződés? Internet telefon tv előfizetéshez mi kell. Köszönöm!
2004ben az OttoTibiPisti banknál majd 2006ban a KarcsiAndHilda banknál igenis tudtam a szlovákiai címemre személyivel ill.utlevéllel számlát nyitni, nem tudom hogy bizoníthatnám ezt neked.Csaupán szóban megkérdezték miért akarok. DE gondolj arra, hogy az a sok szlov.magyar aki rendszeresen ingázik v.ingázott a Suzuki, Nokia, Audi, Mercedes és más stb. helyekre dolgozni, azok mind igy nyitottak számlát, hisz egyikkük se lakott M-on,meg nálunk nincs lakcímkártya sem, csak személyi. Szóval, ha valamit nem tudsz, az még nem biztos, hogy nem is létezik.
Egyik barátnőm Olaszban él a férjével, viszont Nizzában dolgozik bárosként, neki is elég volt az olasz cim a Francia banknál...., nyilván bankja válogatja.
Online bankszámlanyitás is van, amiről tudok: az aláb felsorolt országok(tapasztalat+ismerős révén), itt is függ a banktól természetesen, de létezik!
Megtanultam hogy ha valamit nem kérek, az alapból nincs is, de ha rákérdez az ember, hogy én ilyen és ilyen feltételekkel tudnék és szeretném igénybe venni a szolgáltatásokat, ott az esetek többségében pozitív a visszajelzés.S máris zsembenben az igen. Hisz ők vannak értünk, és nem fordítva, magyarán vevő az úr. Nyilván nem szeretik, többletmunkát okoz stb. , de ha nekik adom a pénzem, akkor kérek is cserébe valamit. Aki meg elutasít, azért meg nem kár.
A magyarországi viszont tudtommal ugyanolyan mint a francia (meg a többi EU-s), mert ez is már központilag van kitalálva (hogy kötelezően, vagy csak ajánlás-e azt nem tudom). Egyéb táblákban viszont van eltérés (kötelező haladási irány például). Mondjuk az nekem is úgy tűnik hogy a franciák szeretnek kilógni a sorból. Mint EU alapító tagország azt hittem hogy mindent egyből bevezetnek, ennek ellenére úgy tűnik hogy mindent utoljára (pl kártya jogsi jövőre lesz).
Azt kétlem, hogy Te Magyarországon lakcímkártya nélkül számlát nyitottál. Ugyanis az lehetetlen! Amikor még otthon voltam éppen a lakcímkártyám hiánya miatt nem tudtam a saját számlámhoz hozzáférni!!! A megnyitáshoz elengedhetetlen a lakcímkártya aztán bankja válogatja ki milyen okiratot kér ha Te hozzá akarsz férni a számládhoz.
Az meg aztán tényleg Franciaországra a legigazabb, hogy itt semmi sem úgy van mint máshol! De talán ez nem is olyan nagy baj! Én kezdem ezt megszokni és szeretni is!
Magyarországon,Szlovákiában, Ausztriában, Németben, Svájcban, Nagy Britanniában és Olaszban is lehet, tehát tuti h. F.-ban is,
.................................................
Miért lenne tuti? Miért működne ez a dolog mindenhol egyformán? Ha olyan alapvető dologban, mint az útjelző táblák színe sincs egyetértés országok között, akkor ebben a kicsit komolyabb dologban miért lenne? Pl.: Itt Svájcban az autópálya táblái zöldek, és a főútvonalaké kék. Otthon pont fordítva van.
Megkerestem a legnagyobb francia online bankot. http://www.boursorama.com/ A számla nyitásához ezek kellenek: személyi vagy útlevél fénymásolata, egy 6 hónapnál fiatalabb lakhelyigazoló közüzemi számla, egy RIB/RIP(egy már létező másik bankszámládé), egy min. 300euróról kiállított banki csekk, ennek a számlának egy másik banknál kell lennie és te vagy a tulajdonosa. Ha kérsz bankkártyát is akkor ha dolgozol az utolsó két havi fizetési papírod, ha nem dolgozol akkor pedig az utolsó adóbevallásod kell.
sokan írták hogy nem lehet bankszámlát nyitni lakcím nélkül. Nos, igenis lehet, sőt akár még otthonról online módon is meglehet csinálni, hisz abban a bankban tartod a pénzed és ott ahol akarod. Magyarországon,Szlovákiában, Ausztriában, Németben, Svájcban, Nagy Britanniában és Olaszban is lehet, tehát tuti h. F.-ban is, csak a megfelelő bankot kell megtalálni, mint mondtam akár online is. He nem megy egy francia banknál, akkor keressetek más bankot, aminek van fiokja F.-ban. Ha nem találjátok meg szóban forgo banknak a weboldalán, akkor tessék egy érdeklődő mail-t dobni (aki nem tud franciául, akkor angolul)az illetékeseknek, nyilván egy lakcimet meg kell adni, ami lehet a magyarországi is, később meglehet változtani. SZóval sok sikert és ne adjátok fel.
Ui.: ja hogy honnan tudom, nos legyen elég annyi, hogy a tesom bankos(igaz alsó szinten), de nagyon érdekli minden a munkájával kapcsolatban.
MÁs felől, a párom is nyitott számlát Szlovákiában magyarországi cimmel, s felvidéki lányként én is tudtam számlát nyitni Magyarországon szlovák címmel még régebben 2004 táján, persze azóta már megszüntettem, mindenféle papír,igazolás nélkül, elég volt a személyi......