Keresés

Részletes keresés

fantaghiro Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2601
De jó már a finishelőknek... És plusz izgalom, hogy kisfiú vagy kislány lesz :D Kíváncsi vagyok nagyon ám :)

Shaishnél fiúra tippelek, bár amennyire az eddigi tippjeim a dátumokra bejöttek, hát ez is kétséges eléggé ;) Azért drukk, hogy még a héten kibújjon, és akkor még túlhordásról se lesz szó :D (vasárnapra vagy kiírva, ha jól emlékszem...)

Zoya: Katéter-Hát engem csak fenyegettek vele szülés után, hogy hozzák, ha nem pisilek, ez elég is volt, hogy gyorsan összehozzak egy pisit :P
Előzmény: shaish (2600)
shaish Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2600

Én a fiút:).

Csak már látnám, hogy ő fiú vagy lány?:) Az olyan izgi lesz, mikor megnézzük hogy mije van:).

Persze Te ezt már tudod, hihi:).

Előzmény: páncél (2599)
páncél Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2599
Én eddig csak a csajt hordtam tovább :))))
Előzmény: shaish (2598)
shaish Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2598

Zoya, sztem ha most töltötted a 31et, akkor ne irasd át 32re:). Annyi éves vagy, ahányat (érzel) már betöltöttél. A terhességi heteknél számolunk csak megkezdettben:).

Allia, eddig lányt gyanítottam, de mivel még mindig bent van a kis lusti, lehet h fiú?....

Bogi ilyenkor már megvolt....

Remélem még a héten kiderül!!!!

páncél Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2597

bejelentkezem én is, lassan finiselek :)

Minden oké, a gyermek fejvégű, a lepény szép, a flow is jó volt, méhszájam kezd nyilni - szóval lassan csak ki fog jönni ez a ded:) Egyelőre jól elvagyunk two in one, de azért már sokkal hamarabb fáradok, és rosszabbul alszom.

páncél 37+5

veron3 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2596
Eh, most akartam írni ide is, de akkor már csak annyit, köszönöm a rózsaszín csíkot, majd jövök a névvel. :)

Kislányunk már több mint egy kiló, ugyanannyi idősnek mérte a gép, mint számoljuk a 12. heti uh óta, egyelőre faros, de még van ideje forogni, múlt héten ilyenkor fejjel lefele volt :)

Valami eszetlen kitekert pózban, mindkét kezét ÉS lábát a feje előtt tartva aludt az uh alatt. :) Azért ha sikerül jó képet leszedni a DVD-ről, az is jön ide :D
Előzmény: Allia (2594)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2595

Allia!

Ha majd lesz nagyon sok ráérő időd, átírod a koromat 32-re (de csak akkor, ha a júliusban betöltött 31 az ezt jelenti. ezt sosem tudom, öregíteni nem akarom magam azért)

Szept. 2-án megyek uh-ra, akkor derül ki a kiírás pontos dátuma, majd megírom.

Előzmény: Allia (2594)
Allia Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2594
Shaish, köszi a hírt tekibébiről, beírtam a születés dátumát, és a gyerek nevét, történetet nem keresgélek, elvégre nem sokszor írt ide...
Neked nagy hajrák, már nincs sok hátra. :-) Fiú lesz, vagy lány, szerinted?

Veron, láttam lány lesz megint, rózsaszíneztelek, ha majd kitaláltátok a nevét, kérlek írd meg ide is.
Előzmény: shaish (2593)
shaish Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2593

Én sem kaptam se beöntést, se katétert az Istvánban. Igaz szülés után pár órával sikerült pisilni simán. Na a nagydolgot azt másnapig halasztgattam, főleg elsőnél, nagy gátsebbel....hát az nem volt jó. Másodiknál már nem vágtak, na az ég és föld..

személyzet....velem úgy ált. nem voltak bunkók, igaz extra kedvesek sem (de, egy néni/nővér? aki a szülés után cuccokat takarította, na ő jófej volt nagyon, és türelmes)....egy csecsemős volt akitől a hideg kiráz(ott).

Ja és még egyben, hogy itt is lejelentkezzek:).

Tekibébi babája már megszületett, a 2009.második félévesbe írt:).

Zoya77 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2592
Én nem kaptam beöntést, nem volt rá idő, ment is az ágyra szülés előtt. Utána nem sikerült se pisi, se kaki, de nem erőltették (vagyis tök fölöslegesen), másnap ágytálba pisi, kakit én sem mertem nyomni, annyira féltem, már adni akartak hashajtót, de "szerencsére" a hasmenős énem előbújt, és nem kellett. Most, ha lesz idő, kérek beöntést.
Előzmény: pacsuli (2589)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2591
Rámférne normális személyzet, nagyon érzékeny vagyok kiszolgáltatott helyzetben, utálom is. Ma kiderült, hogy egyik kolléganőm testvére az Istvénban csecsemős, és legtöbbször éjszakás, szóltam, hogy megyek.:))))
Előzmény: Törölt nick (2588)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2590

Nem figyeltem, császár-e vagy sem, Adrenkának nem az volt, azt tudom.

Na, majd kiderül. Nekem már volt egy párszor, de a betételre nem emlékszem, azt mindig a műtéteim előtt, már altatásban tették be.

Előzmény: millefolium (2582)
pacsuli Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2589

a Péterfyben pl. a szülés vége felé mondták, hogy nagyon tele van a hólyagom, és az is helyet foglal odabent, kéne a katéter, és már hozták is. (akkor valóban nem pisiltem már vagy hat órája, viszont végig vedeltem a málnalevél teát :) Mondtam, hogy jaj, jaj, ne, inkább pisilek, mondták, jó, próbáljam meg, és alám tettek egy ágytálat (akkor már fekve vajúdtam egy ideje.) Állatira koncentráltam, és nem jött egy árva csepp se. Úgyhogy beletörődtem. És abszolút semmit nem éreztem se akkor, se utána. A pisiléssel semmi gondom nem volt aztán, talán egy pici csípést leszámítva, bár azt a gátsebnek tudtam be. (A széklettel annál inkább volt gondom, napokig nem mertem rányomni a hatalmas varrataimra, és hálát adtam a szülésznőnek az előzetes beöntésért, hogy legalább annyival is kevesebbet kellett "tárolnom" :)))) Ezért én beöntés-párti vagyok :)))

Vasorrú Banya: császárnak néz ki a szülésed, azért kell a gerincérzéstelenítés? (Bocs, biztos írtad már korábban.)

Előzmény: Zoya77 (2580)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2588

Gondolom, hogy a császár miatt kellett a katéter...

Az Istvánban vannak nagyon normális szülésznők és nővérek.

Volt, aki többször elnézést kért, amiért hajnalban felébresztett, amikor jött vért venni.

A csecsemős orvos, na az elég szemét volt, végig piszkált engem, de amikor visszamentünk kontrollra, a fiam nagy sugárban lefosta (!) és akkor azt mondta, hogy "hát, biztos megérdemeltem".

Nekem vegyes élményeim vannak, de mivel a dokim oda tartozik, jövőre is ott fogok szűlni.

Nyilván sok minden változott az elmúlt 6 évben és még az is lehet, hogy sokkal jobb irányba. :)

(asszem a Várnai nevű hentes doki már nincs ott :))

vasbab Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2587
A katétert nekem az ágyban vették ki, egy nagyon aranyos szülésznő volt, egy pillanat alatt kikapta, nem fájt, akkor láttam mi volt bennem..:-S
Pisilni is elmentem utána rögtön, simán ment, egyáltalán nem fájt az sem.
Műtét után: kaptam a rengeteg infúziót, innom is kellett, 5-10 percenként jött a nővér vérnyomást mérni, lázat mérni, és mindig megitatott, mivel a fejemet még nem emelhettem pár órát. Folyamatosan nézegette hogy áll a tisztulásom, emelgette a takarót, jöttek a dokik, azok is sűrűn nézegettek, kérdezték hogy vagyok, nyomkodták a hasamat (na ez elég gáz..) mikor már majdnem letelt a pihenőidőm, a nővér mondta, hogy emeljem meg a csípőmet, alám tolt egy ágytálat és lemosdatott, majd fel kellett kelnem...előbb felülni önerőből, majd felállni és kiegyenesedni! :-O na ez a nehéz, de minden felkeléssel egyre jobb, a 3.-nál már kimentem a folyosóhoz, mert jött a család. Műtét után amiről eddig senki nem írt: jóóó sok szurit kap az ember, hol méhösszehúzót, hol fájdalomcsillapítót, hogy mittudoménmit..a karom, meg a fenekem kék-zöld volt utána, a sejhajomon még most is van egy folt a szurkálások miatt.
Én nagyon rendes ápolónőket fogtam ki (akik mind szülésznők voltak, csak az aktuális műszakjuk a gyermekágyon volt ápolónőként funkcionálva) egyik sem vágott pofákat mikor cserélték alattam az ágyneműt, bármit kértem-kérdeztem válaszoltak rendesen.
Az egész kórházban tartózkodásom jó volt, semmi panaszom nem lehet rájuk, éjjelre (11-5 ig) leadtam a babát, mert kellett az alvás, a csecsemősök is rendesek voltak, egy volt csak aki nem sokat törődött velem, kértem hogy mutassa meg a fürdetést, erre ugyanúgy betolta a csap alá a gyereket, pedig biztos lett volna 5 perce a kádban fürdetést megmutatni...volt nagyon lelkes csecsemős is, az pl. 1 órán keresztül masszírozta, nyomkodta a mellemet, közben tartotta rajta a gyereket, ébresztgette, megmutatta mikor nyel rendesen a gyerek, hogy kell szoptatni. Szóval csecsemősből is van ilyen is, olyan is mindenhol. :-)
Ha vaklaki kíváncsi még valamire nyugodtan kérdezzen, leírom nekem milyen élmény volt, akit nem érdekel attól bocsi, ugorjon át, de nekem egy ilyen részletes beszámoló, hogy mikor mi történik sokat segített volna, és biztos van olyan aki hasonlóan parás mint én. :-)
Előzmény: Vasorrú bAnya (2578)
vasbab Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2586
Köszönöm a magyarázatot, biztos ez történt, de nem riogattak, tényleg pillanatok alatt rendbe szedtek, még arról is tájékoztattak, hogy a gyógyszer után mit fogok érezni (nyomást a fejemben, kis szédülést) . Nagyon jó kezekben voltam, bármikor újracsinálnám velük az egészet.
Előzmény: Allia (2576)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2585
Nem lehet h a vérnyomásod szórakozott? Nekem az ment le (amúgy is alacsony) állandóan nézték, nagyon figyeltek, volt, h megemelték az ágy fejvégét, nyomták a gyógyszert, mindent. Nekem pánikrohamom volt műtét közben és a szivem is elkezdett "kijönni a ritmusból" de helyrehozták pillanatok alatt, állítólag ez a vegetatív idegrendszer "hibája", hát marhajó volt... holott az eszemmel tudtam, h jó kezekben vagyok. Amiről írtál, h néha olyan "más állapotban" voltál, mindhárom szülésemnél volt, a császároknál is, meg a sima szülésemnél is : )) sztem teljesen normális dolog.
Előzmény: vasbab (2574)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2584
Na igen, ő volt az egyik tippem : ssss Klárika mindig olyan, mintha qrvára utálná az egészet, csak tényleg, miért is nem megy akkor kapálni?! Én örülök, h megfogadtam a Krisztát. Bár amikor felrakta a katétert, azt fájt picit nekem, pedig óvatosan csinálta, csak nekem már többször raktak fel katétert életem során, lehet h ezért is fájt jobban, nem tudom. Amikor kivették, az is picit fájt, de megkönnyebbülés volt, h nincs a cső bent.
Előzmény: vasbab (2573)
Anzán Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2583

Én a Kútvölgyiben szültem; a katéter felhelyezést alig éreztem, igaz, addigra már ez volt a legkisebb bajom. :-) Gondolom, nem mind1, ki csinálja; válassz szülésznőt mindenképp; kincset ér, mind a műtét előtti előkészítésben, mind a műtét után! :-) A kivétel sem volt gáz; felkelés után a zuhany alatt csinálta a szülésznőm; pici csípő érzés volt, de semmiség... A katétert még a szülőszobán teszik fel, mielőtt a műtőbe tolnak; nem lehet az érzéstelenítés után.

Az anesztesek és az egész műtős személyzet szuperrendes; csak pozitívat tudok mondani róluk, pedig nekem az éjszaka közepén csődítették össze a bandát. :-)

Ja, a gerincérzéstelenítésre rá fognak beszélni a műtét előtt, amikor aláírod a nyilatkozatot. Jön az anesztes, és úgy csinálja, mintha lenne választásod, de közben elmondja, hogy a babának mennyivel jobb a gerincérzéstelenítés, és a végén azon kapod magad, hogy erre nincs mit érvelni és aláírod... :-)

Vasbab, szívből gratulálok Livihez; nagyon szép kislány!!! Ügyes voltál!! (szülésznő: grrrr...ufff)

millefolium Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2582
Ja, most elolvastam még egyszer a hozzászólásokat: a katétert azok írják, akik császárral szültek, én meg hüvelyi szülésről beszéltem, á, megyek inkább aludni. (Nem tudom, a te kérdésed melyikre vonatkozott.)
millefolium Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2581

Nem hiszem, hogy kötelező, nekem nem volt még. Vagy van olyan kórház, ahol ez rutin? Nem tudom, miért lenne, ha nincs rá szükség.

BAnya, kérhetsz altatást is, nem? Mondjuk nem tudom, melyik lehet rosszabb...

Zoya77 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2580

A katéterezés kötelező? Remélem, nem. Én is Istvános vagyok, vagyis leszek.

Elsőnél nekem nem kellett, holott nem pisiltem szülés után, ágytálat hoztak. Én is összekentem az ágyneműt, néztek rám csúnyán, de cserélték, és nem szóltak. Jó, ez nem az István volt.

Remélem, mogorva szülésznők és banyákok szabin lesznek, vagy felmondanak, mire megyek.:))) Nem nagyon bírom az ilyen jellegű kioktatást és a csúnya beszédet.

Előzmény: Törölt nick (2579)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2579

Amikor én szültem az Istvánban, a szülésznő egy pillanat alatt betette a katétert. Mondta, hogy mi fog történni, de nem éreztem semmit. Bár addigra már nagyon "kész" voltam.

A kivétel úgy történt, hogy jött egy nem túl kedves banya, hogy na, akkor most megyünk zuhanyozni, ez volt a császár másnapján.

Amig próbáltam megtartani az egyensúlyomat a fülkében és bénáztam a zuhanyfejjel (nagyon ügyetlen voltam), addig ügyesen kiszedte és azt mondta, hogy ennyi volt a zuhanyzás, az egésznek az volt a lényege, hogy felkeljek az ágyból és tegyek néhány lépést, hasi műtéténél muszáj...

Szóval a katéterrel nem volt gond.

Utána visszamásztam az ágyba és kifolyt belőlem egy csomó cucc, erre elkezdett velem veszekedni, hogy ő most húzta át az ágyneműt, erre én összekentem. Ez megalázó volt egy picit.

Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2578

Sziasztok!

Először is: vasbab, szívből gratulálok mégegyszer a hercegnőhöz és neked a gyors felépüléshez! (Főleg ezek után). A műtét utáni dolgokról nem írtál...

Nem is tudtam, hogy a katéter felhelyezést szokták érzéstelenítés után is... Meg is beszélem a dokimmal is :-) Hátha a kútvölgyiben ezt lehet. Nekem ugyanis ez az egyik mumusom: a katéter, mind a felhelyezés, mind a kivétel utáni pisilés (erről írhatnátok tapasztalatokat, kinek fájt, milyen csőnél stb), a másik pedig a gerincérzéstelenítés (már volt belőle három és nem igazán kérnék belőle újat, ha lehetne) 

Vigyázzatok magatokra és növesszetek szép nagy pocakokat!

Banya (22+0)

Allegra_007 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2577
Erdekes, ezt en is igy eltem meg, nehany reszletre nagyon elesen emlekszem de sok elmosodik. Utolag gondoltam, hogy jobban kellett volna figyelni :-) Peldaul a ferjem szerint vagy 8-9-en voltak benn a mutoben, koztuk 2-3 rezidens (vagy hogy hivjak itthon a gyakorlo orvosokat), ebbol csak annyira emlekszem, hogy remlik hogy a prof magyarazott valakiknek valamit. De semmire nem emlekszem, hogy mit, pedig biztos erdekes volt :-)

A "brahizik" valami szleng lehet a brachycardiara, szerintem.
Allia Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2576
Vasbab, írtam emilt a megadott címedre.
adrenka Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2575

Én is kaptam pár percre katétert szülés után egyből. a szülésznő mondta, hogy pisiljek nyugodtan az ágyra, mert nagyon feszül a hólyagom, és még úgy sem takarított össze. Persze így nem ment. Egy gyors mozdulat, egy nyomás, és azt éreztem, hogy már nem kell pisilni. Utánna mondta el, hogy mit csinált!

Valszeg Ő nem akart szadizni, csak könnyíteni rajtam! Van ilyen is!

( Ha valaki ÁEK-ban szülne Noémit ajánlom szerettel! )

vasbab Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2574
Nem tudom miért nem az érzéstelenítés után csinálta...ebben reménykedtem én is, de egyszer csak mondta, hogy akkor most beteszi a katétert. :-S A gerincbe szúrás ahhoz képest tényleg kutyafüle volt, az anesztes és mindenki előtt aki ott volt a műtőben le a kalappal, mindenki nagyon rendes volt, mikor rosszul lettem (nem tudom miért, mintha leesett volna a cukrom és elgyengültem, az anesztes mondta, hogy nem a cukrom az, de mindjárt kapom a gyógyszert rá és jobban leszek.) akkor is siettek, siettették egymást, hogy gyorsan mert már csak 50...(hogy mi 50 arról fogalmam sincs, meg használtak valami "brahizik"? szerű kifejezést is)
Az a furcsa, hogy totál észnél voltam az egész közben, de így utólag mégis más állapotban, vannak dolgok amik élesek és vannak amikre már csak halványan emlékszem. Pl. mikor a Livit megláttam: éles kép a gyerekről, de a körülöttem lévő világ elmosódott volt, mintha egy filmben néztem volna. :-)
Előzmény: Allegra_007 (2569)
vasbab Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2573
Leírom ide is, nekem nem gáz. Aki nagyon aranyos volt és 6-kor indultam vele, az akit Te is ajánlottál, a Kriszti volt, csak sajna vége lett a műszaknak és jött helyette a Klárika na ő volt a szemét.
Előzmény: mercedes1111 (2570)
Zoya77 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 2572

A szülésznő egy patkány. Ha nem tetszik neki a meló, menjen kapálni.

Livike viszont kárpótol mindenért, habár így elolvasva nem volt benne olyan, amit ne tudnék végigcsinálni. Jók ezek a történetek, így látja az ember lánya, hogy sok mindenre képes.

Apáján jót mosolyogtam, bántották az ő kicsikéjét.:))))) Fognak ők még pityeregni, meg falat támasztani a kötelező oltásoknál, meghasonlóknál.:)))

Előzmény: vasbab (2564)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!