szerelo baratom aki egy jambor es nagyon joindulatu srac volt, eleteben talan egy embert ba..ott le:apamat. kb annyi olajat talalt a kocsijaban mint amenniy neked volt (1.4 szivo linea) a😀
Akkor szaladj el Szent péternek bedobni egy ötezrest, mert megmenekült a technika:-)
Mikor kigyullad az olajnyomás, vagyis a szöveg, akkor olajnyomás nélkül talán kettőszáz métere van a csapágysornak, de azért ezt a hiányt is megsínylette.
Nagyon kell figyelni az olajszintet, nagyon sok autóban nem jelzi vissza, jellemzően inkább a dízelekben volt.
Nálunk az újonnan vett 1,8 Honda civic 4 litert kér 21 ezer alatt....
Sziasztok. A gyári magnót szeretném kicserélni a Bravo 2007 ből de valamiért nem akarja az igazat. Már az aksitól is elvezettük az áramot de még igy sem kapcsol be az uj fejegység. Valakinek van ezzel tapasztalata? Köszönöm
kb. 2 hónapja volt vezérléscsere, lehet ott ment félre valami, mert azon az oldalon látni olajfolyást,utána nem csekkoltam a szintet, csak valamikor nyár elején. Visszaviszem majd, hogy nézzenek rá. Sajnos túlságosan is ráhagyatkoztam a technikára, úgy gondoltam, hogy ha a visszajelzőnek is van egy visszajelzője az autóban, nem lehet ilyesmivel gondom, hogy kiürül az olajtartály... Mostanában esedékes az olajcsere, 10ezer km. után. Mióta belenyomtam a 2 litert (3napja), nem tűnt fel, hogy drasztikusan fogyott volna belőle szerencsére.
Ahogy írták nagyjából 3liter olaj megy bele--legalább is a tjetbe.A két nívó csík között kb 1 liter olaj van--tehát az alsó nívónál kb 2liter ,ha nem ér bele lehet 1 liter se (most nem emlékszem milyen hosszú még utána a pálca ha nem ér bele) Ha nem ismered a kocsid motorját,meg az előéletét azért nem árt figyelni mert azért előfordulhat motorolajfogyasztás----az ezresenként a 2deci mint nálam nem annyira sok, persze nem is kevés (valakinél semmi nincs) de ha felszorzod a 10ezrenkénti cserénél megeszik 2 litert és ha nem nézném és nem öntenék utána ott tartanák mint te :) Persze működik a motor 1 literrel (míg van olajnyomás) is, nincs szerintem annyi a rendszerben nyomás alatt,de a motorolaj a kenésen kívül hűtési feladata is van,és így a karterban a kevés olaj csak nagyobb hőmérsékletű,meg úgye a kevés olaj látja el ugyanazt az igénybevételt, Mikor volt olajcseréje,kb KM ?
Hát túl sok lehetőség nincsen arra, hogy hova tünik az olaj.
Szimeringeknél? Pl. csúszik a kuplung?, Vezérlés oldalon nincsen-e olaj folyás? Kiegyenlítő tartályban tiszta a folyadék? Füstöl-e a motor? Stb. Néha egyszerű banális ok lehet a ludas! Egyik ismerősnél a beöntő nyillást nem zárták vissza rendesen, mire haza ért (kb.360km) a nivópálca alatt volt a szint!
Az szép. Mivel a teljes töltet 3 liter, én villámgyorsan utánajárnék, hogy hová tűnt el ennyi olaj, és hogy a most benne levő mégis milyen állapotban van. Aztán lecserélném gyári ajánlásoknak megfelelő frissre, még mielőtt egyéb kárt tesz...
Töltöttem bele újabb 1 litert, most kb. háromnegyedénél mutat a pálca. Úgy tűnik kevés lehetett az olaj, deha ahoz még elég volt, hogy ne jelezzen be rendesen. A pálca minimuma meg akkor bőven 1 liter felett van, mivel 1 liternél még a legalja se voltlesz olajos.
2007es 1.4 benzines Fiat Bravo... Eddig semmi gyíkja nem volt, pár napja felvillant egy üzenet kb. 2 másodpercig, sajna nem tudtam pontosan megjegyezni. Motorolajjal kapcsolatban volt, annyi rémlik, hogy ...sufficiency...
El is tűnt, mivel egyetlen visszajelző sem világított a műszerfalon, nem nagyon foglalkoztam vele. Másnap újra felvillant ugyanez a felirat, ugyanennyit jegyeztem meg belőle, visszajelzők ugyanúgy nem világítanak azóta sem. Tegnap néztem a nívópálcát, nem hogy minimumot nem mutat, konkrétan száraz! Benzinkúton vettem 1 liter olajat, beletöltöttem. Ma reggel megnéztem és ismét száraz a pálca.
Ez meg mi akar lenni? Létezik, hogy semmi nem jelzi, ha egy deka olaj sincs az autóban?