Köszi a tanácsokat, akkor ezt a réz sprayt beszerzem majd jövő tavaszra.
Egyébként nem volt annyira megszorítva az összes csavar. A kocsi gyári kerékkulcsával oldottam ki a csavarokat, a legtöbbnél a lábammal kellett persze lenyomni a kulcsot, de volt több olyan csavar, ami kézzel nyomva is kijött, szóval nem volt vészes a dolog.
Nem kell őrült módjára megtépni a csavarokat rögzítéskor.
A hülyébb fajta, barbár gumisok ismérve ez, hogy légkulccsal úgy rászorítja, hogy azt ember le nem veszi utána, ami egyébként sem a csavaroknak, sem a felninek, sem a kerékagynak nem használ.
Persze, van. Le kell tisztítani a felületet, aztán befújni réz spray-vel, esetleg teflonos zsír spray-vel, amelyik szimpatikusabb. Arra vigyázni kell, hogy a fékező felületére ne kerüljünk a féktárcsának. Vagy ha került is, akkor leoldani féktisztító spray-vel.
Amúgy semmi értelme ütögetni, nem mellesleg egy defekt esetén, az országúton nemigen találni hatalmas kalapácsot, vagy bármit. Ilyenkor az a teendő, hogy vissza kell tenni a csavarokat, de nem teljesen betekerve, hanem maradjon 1-2 mm (nem több), aztán kanyarogni kicsit az autóval lassan, illetve fékezgetni hirtelen (szintén 2-3 km/h sebességről). Így le fog ugrani a rozsdáról a perem, de nem fog leugrani a központosítóról, hiszen a csavarok nem fogják engedni. Minden kerékcsavar kúpos illesztésű, tehát ha hagyunk 1-2 mm-t, akkor pont annyi játéka lesz, ami segít.
Természetesen a hülyeség ellen nem véd ez a módszer, tehát ha valaki jobban kitekeri a csavarokat, akkor egyik problémát konvertálni fogja egy másik problémába. :D
Vasárnap kicseréltem a kerekeimet a 2016-os Ceed-emen. A gyári alufelnik, amiket áprilisban tettek fel, úgy rá voltak gyógyulva hátul a kerékagyra, hogy ütögetésre se jöttek le (máskor is volt ilyen, a gumis belülről cseszett rá egy súlyos kalapáccsal tavaly, de nézni is rossz volt). Végül a résen körbeforgatva a kereket befolyattam valami univerzális tisztítónak címkézett lötyit, az leoldotta annyira, hogy rángatásra nagy nehezen lejöttek a kerekek. Van erre valami civilizáltabb megoldás, hogy ne gyógyuljon rá fél év alatt az alufelni a hátsó agyra? (sorry ha volt már, rákerestem, de nem találtam)
Nekem volt Rezaw. Méretpontos is volt, bár hátul mintha valóban lett volna minimális gap, de engem nem zavart.
Én csak azért nem szerettem, mert borzalmasan nehéz volt takarítani, nagyon megült a kosz, a sár a tizedmilliméteres kis résekben. Ezért is cseréltem le. De ha tiszta volt, akkor nagyon klassz volt, és a magas perem is praktikus.
Lehetséges, hogy a későbbi évjáratok esetében más az órabeállítás?
A sajátba (1.4/ED, 2012.) szerelt multimédia fejegység és az eredeti minden további nélkül beállítható. Eltérés legfeljebb az autó órája és a fejegység automata időmeghatározásából adódhat, ami még hosszú távon is lényegtelen különbséget jelent.
Van aki Rezaw hótálca szettet? A hátsók eléggé nagy "rést" hagynak az ajtó felőli oldalon a hátsó ülések előtt. Tapasztalatok ezt mutatják, hogy az ilyen, hogy hátul nem méretpontos, vagy nyugodtan reklamáljak?
Akos_IKS válaszában olvashatókon kívül az ajtók felső peremének esetleges korróziója (a vízvető gumit érdemes elemelni, akkor látható, és inkább a hátsó ajtók érintettek).
A futómű elemek és a segédalváz korrózióját érdemes ellenőrizni.
Szia! Volt már többször is a kérdés. Az enyémhez (dízel) leírtam a "hibalista"-t. Típushibák. Ezt csak azért írtam oda, hogy legközelebb könnyebb legyen megtalálni. :)
Na, valami új. reggeli indulás után vagy kétszer világított az ülésfűtés kapcsolója, enmagától. Mára világítás nélkül szintén enmagától fűti a szattyán seggemet.