Érdekelne a panorámafej. Kérlek írj nekem az: info@glazerphoto.hu-ra vagy hívj: 0630 2869680-as számon, vagy add meg valamilyen elérhetőségedet. Köszönöm: Glázer Attila
Nagyon köszönöm a tippeket, lassan elkezdem az alkatrészek beszerzését. Még nem látok át minden folyamatot a gömbpano összerakásban, így lehet, hogy lesz még pár kérdésem, amiért előre is bocs! :)
Nekem még csak NN 2 van, de az NN 3 szerintem bőven elegendő. Én szeretem az NN-t, mert a tudásához képest kicsi, kompakt fej, és bár már az NN 3 is sokkal drágább, mint a 2 volt, de jobb is.
Szia vao_2! Nekem Sigma 10mm f2,8 van. meg vagyok vele elégedve, de igaz még nagy panoráma képeket nem sikerült vele csinálnom (de talán majd a hétvégi kirándulásról sikerül majd össze raknom egyet). Az obi az jó, és az alap sonyhoz képest. Csak ajánlani tudom. Üdv Misi
"jóminőségű és részletgazdag, belenagyítható képeket lehet csinálni, lehetőleg minél kevesebb képből."
Az utolsó kitétel ellentmond az előtte lévőknek. A "két végén" a 4.5mm mindenképpen felejtős, mert a kép felbontása töredéke lesz a kihozhatónak, a 15mm pedig minimum 24 kép (3x8) egy gömbre, ami a "kevesebb képből" kritérium miatt esik ki, bár ezzel érhető el a legnagyobb felbontás. A legjobb kompromisszum a Sigma Canon 10/2.8 Fisheye EX DC HSM (6+2 kép). A 8mm (gyakorlatilag mindegy, hogy a kettő közül melyik) még meggondolandó, ha csökkenteni akarod a képszámot (4+1 kép), de még használható felbontású képeket szeretnél.
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni objektív kiválasztásában: Egy Canon 20d (1,6 crop) géphez, gömbpanorámázáshoz keresek egy obit, amivel jóminőségű és részletgazdag, belenagyítható képeket lehet csinálni, lehetőleg minél kevesebb képből.
Ezeket az obikat néztem: Sigma Canon 4.5/2.8 Circular Fisheye EX DC HSM Sigma Canon 8/3.5 Fish-Eye Circular EX DG AF Sigma Canon 8/4 EX DG FISHEYE CIRCULAR Canon 15/F2.8 EF Fisheye Sigma Canon 10/2.8 Fisheye EX DC HSM Sigma Canon 15/2.8 Fish-Eye Diagonal EX AF
Köszönöm! NodalNinja-3-as fejen volt a gép, de kézzel tartani kellett, mert alig bírta el a nagy súlyt. A forgatást szemre, a referencia hálóra alapozva csináltam. Lett is rajta pár lyuk, de szerencsére a fás részekre esett a legtöbbje, ahol tudtam javítani.
A TIFF-ben benne volt az alpha-csatorna is, emiatt az én gépem (1.5Gbyte RAM) már nem boldogult a képpel. Amikor kihagytam az alpha csatornát, akkor egy kollégám által készített programmal már le tudtuk vágni a felesleges részeket, és igy már 'megette' a PS is az én gépemen is, de azért nagyon lassan működött.
Vissza a klasszikus gömbhöz: ugyanaznap a Tündérszikláról ezt láttam. link