Keresés

Részletes keresés

KMG Creative Commons License 2008.05.30 0 0 8334
Onnan is elérhető, de önálló honlap.
Előzmény: Haszika (8333)
Haszika Creative Commons License 2008.05.30 0 0 8333
Nem ertéel klub alatt van véletlenül?:))
Előzmény: KMG (8332)
KMG Creative Commons License 2008.05.30 0 0 8332

Showder honlapról:

A két James Bond hangja: Láng József és Kautzky Armand, és a Jóbarátok lányok: Kökényessy Ági, Nyírő Bea, Kiss Erika és Kerekes József

(kiemelés tőlem) :)

Haszika Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8331
Pedig szerintem nem. Az tány, hogy bele kellett rázódnia, de tutira nem jutott nekem eszembe Mágenheim, direkt figyeltem. Mondjuk pl. nem voltak csúnya szavai, mint picsába, meg kis ge*i:)))
Előzmény: zee944 (8330)
zee944 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8330

Főleg, hogy Kulka az elején nem is volt jó, nagyon lágyra, mágenhejmdoktorosra vett a figurát. El kellett telni jópár résznek, mire belejött

Előzmény: Törölt nick (8328)
Haszika Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8329
A szinkron rendben van. A film nagyon nem:(Sajnos.
Előzmény: Haszika (8323)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8328

tuti o volt

es mennyire jo volt ehhez a szineszhez is, akihez pedig -talan a Boogie Nights-os karakter miatt, en ott lattam a faszit- elvileg nem is illett

de ha mar utolso munka: mennyire durva mar az a House epizod, amikor 2 jelenet kozott van hangvaltas, nem nezem a sorozatot, csak youtube-on lattam, de kiakaszto, a jelenet tartalma miatt is (eszmeletet veszti, mint Szakacsi, magahoz ter, mint Kulka...)

Előzmény: zee944 (8327)
zee944 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8327

Én arra tippelnék, hogy ebbe most nem folytak bele, mert nem hallottam hírverést ilyen téren (az új Star Wars-oknál volt). Ez inkább Lucas rémálma lett volna. De amúgy Csernáknak sztem nagyon hasonló a hangfekvése Ford-éhoz, úgyhogy jobbat nehéz lett volna találni.

Pár percet láttam tegnap az M:I3-ból, nagyon meglepődtem, hogy PSH hangja Szakácsinak tűnt. Az egyik utolsó munkája lehetett.

Előzmény: Törölt nick (8325)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8326
Viszont, ami szinten borzalmas volt, az a tegnapi Mission Impossible 3-ban Ving Rhames hangjakent a tvs "station voice"-srac. Ugy ertve, hogy a parositas - ezer eve ilyen rosszat nem hallottam, pedig amugy a szinkron rendben volt (Szakacsinak talan az egyik utolso munkaja lehetett?)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8325
Ilyen esetben, amikor emblematikus a szinkronhang nagyon regota (Indy/Ford=Csernak), vajon ugyanugy van hang casting, mint mas nagyfilmeknel? Vagy ez csak Disney-policy, Spielbergeket nem annyira erdekli?
Előzmény: zee944 (8324)
zee944 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8324

Azért ezt elég durván leegyszerűsítetted. Mindhárom részben volt egy transzcendens dolog, a film központi témája, pl. a frigyláda. Szinte minden más viszonylag földhözragadt volt, így valamelyest megmaradt hihetőség szintjén. Itt nem.

Szinkron:

Harrison Ford - Csernák János
Karen Allen - Vándor Éva
Cate Blanchett - Für Anikó

Nem mindenki volt oda a szinkronért, igazából senki nem emelte ki, hogy különösebben jó lenne. Én nem tudok nyilatkozni, mert felirattal néztem (a MOM Parkban adják felirattal bizonyos előadásokon), de valószínűleg megnézem mégegyszer, ezúttal szinkronnal.

Előzmény: KMG (8322)
Haszika Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8323

"Hogy on is legyünk: akkor már írjatok valamit az Indy szinkronról."

Ma nézem, de nemtom h feliratos-e. Majd írok:)

Előzmény: KMG (8322)
KMG Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8322

Túlzásba estek Spielbergék? Úgy érted, amikor megtalálták a Frigyládát, és az egész náci hadsereg porráégett, az teljesen a hétköznapi realitás talaján zajlott? :)

A Star Wars 1-3 szerintem úgy ahogy van, legfeljebb érdekes, de semmilyen szinten nem közelíti meg a 4-6-ot. Egyébként pedig nekem akkor már 2 tetsziett legjobban, és csak utána a 3. (Az 1-ben voltak jó dolgok, de sok mindent felejtenék).

Egyébként szerintem változatlanul úgy érdemes nézni (aki most kezdi), hogy 4-6, és csak aztán az előzmények. Fordítva unalmasabb. Pl. a Birdoalom visszavág egyik (szerintem) legjobb jelenete, Luke találkozása Yodával sokkal gyengébb, ha már a néző tudja, kicsoda Yoda.

Hogy on is legyünk: akkor már írjatok valamit az Indy szinkronról.

Előzmény: zee944 (8321)
zee944 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 8321

A 4. részt miből? :)

Nekem tetszett, a hibái ellenére. Rengeteg helyen estek kisebb-nagyobb túlzásba Spielbergék, ez a rész sokkal inkább "over the top"-jellegű, mint bármelyik korábbi.  Rengeteg ötletet zsúfoltak bele, szerintem túl sokat is, és egyfolytában rá akartak tenni az előző ötletre még egy lapáttal, amitől kissé kusza lett a cselekmény. De minden ott van a filmben, ami egy Indiana Jones mozihoz kell, csak éppen helyenként vissza kéne fogni, át kéne csoportosítani, satöbbi. Szerintem ez a legjobb az összes elmúlt 9-10 évben felmelegített klasszikus sorozatok folytatásai közül. (Igen, az állítólag jó, szerintem csak elfogadható Star Wars ep. 3.-at is beleértve.)

Előzmény: iolesz (8320)
iolesz Creative Commons License 2008.05.25 0 0 8320
Ma láttuk a 4. részt. Meg kell mondjam, szerintem ez a leggyengébb rész az összes közül. Valami hiányzott belőle, ami az előző részekben megvolt. Talán túlzottan meseszerű lett. Amikor Shia LeBasz liánokon kezdett ugrálni, akkor majdnem kidobtam a taccsot. Ez már sok volt!! Szvsz. Harrison Ford hozta a kötelezőt, és szerintem ennyi idősen is el tudta volna játszani az előző 3 részt. Jó formában van! Nem rajta múlt! Mindezektől függetlenül jó volt újra látni Fordot ebben a szerepben! Számomra Ő mindig is Indy marad!!! :))
iolesz Creative Commons License 2008.05.25 0 0 8319

Pár hete láttam a Fenegyerekek(Gunmen) című filmet (Christopher Lambert, Mario Van Peebles)dvd-n újraszinkronizálva. Padlót fogtam. Az eredeti szinkron +Kozák András+ és Gáti Oszkár hangján hallható!! Miért kell mindent elrontani?! :(

Haszika Creative Commons License 2008.05.25 0 0 8318
Gyalázatosan szar itt is az új.
Előzmény: iolesz (8317)
iolesz Creative Commons License 2008.05.25 0 0 8317

Pár hete láttam a Fenegyerekek(Gunmen) című filmet (Christopher Lambert, Mario Van Peebles)dvd-n újraszinkronizálva. Padlót fogtam. Az eredeti szinkron +Kozák András+ és Gáti Oszkár hangján hallható!! Miért kell mindent elrontani?! :(

zee944 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8316

Köszi, megnézem.

Nem tudok rá célszoftvert. Én saját szöszölős módszerrel csinálom, képkockák alapján egyeztetem a két anyagot, és kivágok/hozzáteszek, ahol hiány vagy többlet van. GoldWave a hangszerkesztő, amit használok, de bármivel lehet. A TV tuneres megoldásokat én amúgy kerülném, mert gyakran elcsúszik a kép és hang egymástól, így csak a gond van vele később.

Előzmény: Bertran de Born (8315)
Bertran de Born Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8315
Küldtem e-mail-t!

Le tudnád írni, hogy milyen programmal és mely lépésekkel lehet megcsinálni? Zeffirelli Hamletjét vhs-ről tuner-rel felvettem avi-ba (a régi szép Kozák András, Szakácsi Sándor féle szinkron), de a dvdrip alá hogyan varázsoljuk ebből vajon a hangot?

Előre is köszi a segítséget!
Előzmény: zee944 (8312)
KMG Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8314
De csak akkor tud felfutni, ha például te, aki tudsz más szinkronokat, megírod nekik. :)
Előzmény: zee944 (8313)
zee944 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8313
Az ...újra lecsap eredetije tuti, hogy Gálvölgyi, mert nekem megvan egy ezeréves VHS-en (nagyon gyenge minőségben). Máshol meg nincs ellenmondás, de az az oldal még úgyis erősen hiányzik. Fel kell még futnia.
Előzmény: KMG (8310)
zee944 Creative Commons License 2008.05.23 0 0 8312
És kölcsön tudnád adni VHS-en? Hozzáigazítanám DVD-hez.
Előzmény: Bertran de Born (8311)
Bertran de Born Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8311
A 4. és 5. rész biztos, hogy Gálvölgyi, mert megvan vhs-en és szerintem igen jól sikerült az "ezüst lódarázzsal". Az első rész nincs meg, de láttam és onnan Márkus rémlik. Az újabb borzalmakat meg kerülöm.
Előzmény: zee944 (8308)
KMG Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8310

Az adatbázis szerint:

A rózsaszín párduc: Gálvölgyi János

A rózsaszín párduc újra lecsap: Szombathy Gyula

A rózsaszín párduc visszatér: Márkus László

Ennyi van fent (illetve még a 2006-os). Persze ez nem jelenti azt, hogy adott filmből ne létezhetne másik szinkron.

KMG Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8309
A szinkronhangok.hu-n nincsenek fent? Mindjárt megnézem.
zee944 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8308

Sokan mondják, hogy a első és a második filmnek is volt Márkusos szinkronja. Az elsőnek biztosan volt Gálvölgyis változata, így abban én is erősen kételkedem.

Csak a tisztázás kedvéért (zárójelben a klasszikus szinkron):

1. rész: A rózsaszín párduc (valszeg Gálvölgyi, és talán volt Márkusos is)

2. rész: Felügyelő életveszélyben (lehet, hogy Márkus is, de Gellei Kornél biztosan szinkronizálta)

3. rész: A rózsaszín párduc visszatér (Márkus)

4. rész: A rózsaszín párduc újra lecsap (Gálvölgyi)

5. rész: A rózsaszín párduc bosszúja (Gálvölgyi)

A Szacsvays, Szombathys szinkronokat szándékosan hagytam ki.

Előzmény: Törölt nick (8307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8307
Én úgy tudom, hogy csak a Rózsaszín párduc visszatérben volt Márkus László Peter Sellers magyar hangja. A Rózsaszín párduc, a Rózsaszín párduc újra lecsap, meg a Rózsaszín párduc bosszúja eredeti szinkronjait az Intervideo készítette Gálvölgyivel, ezeknek nem volt régebbi szinkronja elvileg.
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8306
Ja, például gyerekként nem feltétlenül esik le, amikor Frisco a Kincs, ami nincsben azt mondja, hogy "ha a lányok jól végezték a dolgukat, Filippone zsokéjában a végére egy szufla sem marad", vagy az is elkerülte sokáig a figyelmem, amikor a Nyomás utána!-ban Bud Spencer mondja Terence Hillnek, hogy "és te persze feltörölted a könnyeit a gatyáddal". :)))
Előzmény: Törölt nick (8301)
zee944 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 8305
Az valószínűleg tényleg a ...visszatér lesz, a 3. film a sorban. Azért az is érdekelne, ha tényleg gyári VHS.
Előzmény: KMG (8303)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!