Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

**RedBull** Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1673

sztem nekem nem lessz a varrásal bajom mer anyám még valamikor varrónőnek tanult, szal szerintem megtudja varrni

Előzmény: hurvinka (1672)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1672
jaj... + valami. Én magam bőröztem fel az enyimet.
Ami nagyon gázos szerintem a csomagtér anyag. No oszt azt el lehet baltázni hamarást ha nem figyelsz. (azon izgultam is, de gondolkodás és a logikus sorrend segít)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1671
Ez egy cseh minta velorex a színválaszték miatt csinálhatta, az is lehet hogy csupa hulladékból. Akkor meg le a kalapal. :-)
Előzmény: f.tamás (1665)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1670
Én csak véleményeztem, nem az ívet húztam anyagilag. Ha valakinél félrement elnézést érte. Minden szubjektív.
Előzmény: melorex (1668)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1669
Most kaptam a központi mail címre.
Ópusztaszer nagyon szép, és Szeged elött van Sándorfalva.

Tisztelt Klubvezető!

Engedje meg, hogy levelemmel zavarjam! Sándorfalvi veterán jármű
rajongóként úgy gondoltam, hogy elérkezett az idő, amikor városunkban is
rendezni kellene egy veterános találkozót! Nagy örömömre polgármesterünk
Kakas Béla, és a városnapokat szervező Művelődési ház igazgatója Pataki
Zsuzsanna is pozitívan állt hozzá az ötlethez, így a rendezvény része
lesz a Sándorfalvi Városnapok eseménysorozatnak.

Ismerve az Ön veterános járművét, eddigi munkásságát a veterános élet
területén, nagyon megtisztelő lenne számunkra, ha elfogadná
meghívásunkat, és klubbeli társaival részt vennének rendezvényünkön.

*A rendezvény időpontja 2007. július 1.

A tervezett program a következő:

9:30 ig Érkezés, regisztráció
10:00 óra Túra Ópusztaszerre a Nemzeti Történeti Emlékparkba
12:00 óra Ebéd
14:00 óra Visszaérkezés Sándorfalvára
15:00 óra Járművek kiállítása a templomkert körül
17:00 óra Felvonulás a városban
Díjátadás

Tisztelettel:
Mári Zsolt
melorex Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1668
Szerintem a varrást is érdemes megcsinálni házilag:
- pl. tök sok penyát meg lehet spórolni: műbőr,szikramentes anyag, szivacs, cérna, zippzár, patent, tű került: 27.270 Ft-ba, meg mert
- így teljes a felújítás
- örök élményt ad!

Varrási idő: 5 nap szabadság-kivevés + a hétvége. Munkaidő: 10 óra / nap .

Persze, akinek sok pénze van az Zitex-et vesz ...
Előzmény: hurvinka (1664)
melorex Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1667
úgy kell csinálni, hogy itt oldalt rá kell kattintani az '500 db/lap ' lenyílóra és végig kell nézni a hozzászólásokat. Pl: ott van mindjárt a 1269-es.

Jé! itten valaki épp azt írja, ami a problémád.
Előzmény: **RedBull** (1660)
melorex Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1666

a fékemnek elég prózai hibája volt: a vakrozsda bemaródásokban lévő kosz-piszok fémrészecskék tükörfényes felületként rakódtak a ferrodóra, csökkentve ezzel a fékhatást.

Szerettem volna kerécsapágyat cserélni, de nem sikerült szétszednem.
Cserélt már valaki kerékcsapágyat?

f.tamás Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1665

Igazságod van Néked. Ez egy tényleg profi munka. Igényes kivitel. Bár kiváncsi lennék, mit írt a forgalmi Gép Színe rovatba. Hi.

Előzmény: hurvinka (1664)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1664
Jól csengenek Tamás sorai, én is meggondolnám, lagalább is a varratást mindenképpen gyári tapasztalatokra bíznám. Aztán a felhelyezés sem egy egyszerű dolog, de azt megfontoltság után már nem nehéz feladat. Íme egy kis bőr minta velorex. Ami a színek lehetőségéről szól.
Előzmény: f.tamás (1662)
**RedBull** Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1663

sziasztok kellene nekem nagyon sűrgősen 6 db gyűrű 58mm az átmérő (alapméret)előre is köszi

f.tamás Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1662
Szasz! Ha a bőrözésen megspórolsz némi pénzt, az tök jó, de. A Szakembernek van gépe, esetleg szaktudása, tapasztalata. A ráncos, lógó bőr látványa hamar feledteti a megspórolt ezreket. 12 éves a bőröztetésem, még nem bántam meg az árát.(képek a képek közt, a Csirkés-fekete!) Gondold meg a barkácsolást! Évekig nézheted az eredményét! Hi!
tomcsyka777freemail.hu Creative Commons License 2007.02.20 0 0 1661

Szia !

Műbőrt Gyálon érdemes nézni.

Igaz hogy gyári hibás tekercseket lejhet venni de könnyen ki lehet fogni 15-20m hosszú részeket hinóba nélkül.

Ha visszaolvasol 2002 környékére fórumon akkor talán megleled a bőr pontos beszerzési helyét.

Tetőponyvának én csepelen a Sarolta Bellon nál találtam fekete szít igaz szikra álló de legaláb fekete és nagyon masszív.

Turnikett gombokat is ott lehet venni ringlivel együtt.

Üdv :

Tom

**RedBull** Creative Commons License 2007.02.20 0 0 1660

Olyan tetőponyvám van amiről méretet lelehet venni, csak eléggé egyéb kategóriás azt viszont nem értem hogy hogy a fenébe kell rá 13méter bőr egyébként amit találtam itt csongrádon műbőrt abból van két féle van egy vastagabb és egy vékonyabb a vastagabbra aztmondta az eladó hogy nem lehet otthoni varrógéppel megvarni szal marad a vékony jó lessz az nekem?? Feelétek mennyi a bőrnek métere nállunk 2000/m   sztem az reális ár vagy nem??

Előzmény: melorex (1658)
**RedBull** Creative Commons License 2007.02.20 0 0 1659

sziasztok a multkor írta valaki hogy van neki dugattyúja meg gyűrűje kellene 2 dugattyú (alapméret) meg 6db gyűrű hozzá ez most fontos lenne

melorex Creative Commons License 2007.02.20 0 0 1658

TETŐPONYVA: kijön 2,3 méterből úgy, hogy a levágott maradékokat mellévarrod . Különben nem így varrják gyárilag=> így aztán lehet venni akár 4 métert is (Én, Tomcsika ajánlására, a szikramentes műszaki vásznat ajánlom, bár 4-5000 Ft/m2 , elég húzós ár).

BEVONATOK: 1,4 x 11-13 méter anyag nem árt (inkább maradjon! meg aztán el is ront az ember egyet-egyet).

Ha drágán veszed a műbőrt (500 Ft <), akkor előtte csomagoló papírt rakjál rá, 10 cm-es ráhagyásokat hagyj az oldalaknál és ezeket add össze. Ekkor nagyon precíz voltál.

Ha Lódi Karcsit nagyon szépen megkéred, akkor talán kölcsön adja a tartalék tetőponyváját (egyébbként én is ezt használtam mintának), amíg meg nem varrod a sajátodat.

Előzmény: **RedBull** (1657)
**RedBull** Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1657

sziasztok valaki megtudná nekem mondani hogy kb hány m2 bőr kell a velóra?

vagy ha valakinek vólna esetleg egy haszálható tetőponyvája azt megköszönném!!!

Ma sikerült befejezni a veló festését ha minden igaz akkor jövőhéten megjön a henger a fúrásból és akkor naggyából összetudom dobni a szekeret. Aztán  meg persze be is kéne deszkázni, behúzni a vezetékeket meg felnik is krómoztatni vannak aztán azt is fűzöm újra szal lessz még vele munka de ha egybelessz még bőrőzés elött csinálok képeket.Na sziasztok nektek is jó szerelést  :)  **RedBull**                     

melorex Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1656
Fékezéskor a balrahúzás oka egyértelműen az, hogy a bal fék sokal jobban melegszik, de egyik sem forró vagy ilyenek. Most már csikorog is, még nem szedtem szét de majd az jön.
Menetstabilitást jelentősen javította, hogy a kerekek megkapták  az 1,5 ill, 1,9 bar nyomást ! Egyelőre ennyi
Előzmény: hurvinka (1655)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1655
nha... sikerült megcsinálni?
Előzmény: melorex (1650)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1654
Lody Károly, lehet van neki raktáron.
Előzmény: **RedBull** (1653)
**RedBull** Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1653

Sziasztok kellene nekem szélvédőhöz gumi valaki nem tudna vagy valami tippet adni ??    Képeket még mindig nem took csinálni mer szar a gépem na előre is köszi

**RedBull**

hurvinka Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1652
Tamás is jókat mondhat... Mindenképpen végimennék ezen a hibalistán, legfőképpen a FÉKEKEN (ugyebár nem az a fontos hogy megy-e hanem hogy megtudjunk vele állni) és lezsíroznám az összes helyet ahol zs.gomb van. A kormányművet szétszedheted nyugodtan, benzinben kimos és zsírozva visszaszerel. Egy komplett felújítás után is kijohetnek hibák, mert amit használunk az el is kopik (egy valami nem, de arra most nem térnék ki mert OFF lenne ide :-)
f.tamás Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1651

Jó szerelgetést!

Fékelhúzás: tessék megnézni a fékeket, szétszedni amit kell, zsírozni, de ésszel!

Megnézni bowdeneket, fékkiegyenlítőt, visszahúzórugókat.

Szitálás: első felfüggesztés szétszed, zsíroz beállít. Hátsókereket megnéz!

A 'laza' mozgása megvicceli a menettulajdonságokat!

Sok sikert!

melorex Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1650

aha-aha, köszönöm,  de akkor ez most kettő: ha fékezéskor elhúz a gép, ill. szitál a kocsi nagyobb sebességnél.
Nekem akkor, persze, mind a kettő van: a fékezést írtam és 60 km/h-nál már nem nagyon szabad mozgatgatni a kormányt! Nekem a kormányholtjáték ez elég szoros (nincs holtjátékom szinte), és még sohasem szedtem szét a kormányművet.

Nem lehet, hogy a kerékösszetartás a ludas az ügyben? Ezt nem állítottad?

Előzmény: hurvinka (1649)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1649

nha szóval ezt szereltem hibásan vissza
Előzmény: hurvinka (1648)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1648
A kormányösszekötő lemezkéket (2 db kb.: 15 x 5 cm összecseréltem) ez tartja a kapcsolatot a futóművel illetve egy fogaslécet mozgat a kormány végén lévő fogaskerék. Nha és akkor az autópályán lejtős részen, iszonytatosan szitált a velorex eleje, mert nem volt fix a kapcsolat kormány és kerekek közt. Karcsi vette észre leleményesen, merthogy hozzá tartottam éppen. Köszönöm azóta is neki.
Előzmény: melorex (1647)
melorex Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1647
... én anno csak egy csavart kötöttem el hasonló élményem volt...
Kifejtenéd bővebben?
Előzmény: hurvinka (1644)
hurvinka Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1646
...és egy mai futurisztikus db
hurvinka Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1645
A kezdeti szárnycsapások

hurvinka Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1644
Futóműnek utána néznék... én anno csak egy csavart kötöttem el hasonló élményem volt. Figyelj oda... élet rövid velorex + tuléli.
Előzmény: melorex (1642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!