Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Tuzdom hogy itt még az isőjárás is tikos, de már a megérkezése után ott volt a kabuli gép a CNN- tudósításán, - reptéri lépcsóvel. ott volt múholdképen, meg a hivatalos amerikai sajtóftón, alulétrásan a KMz-sekkel.
Ez most melyik utra vonatkozik? A Wizzair gepre, amelyik Uzbegisztanbol repult haza? Vagy mas gep? A KMZ-sekre gondoltam, de arrol hivatalos hort nem lattam, de erre utaltam, hogy a reszleteket ertheto modon nem kozlik azonnal ( vagy egyaltalan ). Lehet hogy a Wizzair Kabulban jart es Uzbegisztanban megallt tankolni?
Én ezt nem vitattam. Nekem csak az a fura, hogy miért nevezzük ezt magyar kimenekítési akciónak? Üzbegisztánból menekítjük a magyarokat akcióval? Ott is akciózni kell?
Olvasd el az allamtitkar beszamolojat. Rengeteg kerdest vet fel.
Most akkor az afganok es amerikaiak, akiket hazahozott a Wizzair gep a halal torkaban voltak Uzbegisztanban, ahonnan a Wizzair elhozta oket? Vagy Kabulban, vagy mashol Afganisztanban vannak magyar csapatok, akik vagy a kabuli repterre, vagy egyenesen Uzbegisztanba vittek oket a halal torkabol? Vagy az allamtitkar nagyot mondot?
Ahogy itt mar meg lett beszelve korabban, a magyar honvedseg jelenleg nem rendelkezik olyan szallitogeppel, amely a kabuli repteret relative biztonsagosan hasznalhatna, az Embraer C 390-esek ugye meg nincsenek. Ezert nem is volt elvarhato, hogy ugyanazt megtegye a magyar honvedseg, amit a lengyelek, csehek, szlovakok a sajat kapacitasaikkal megtettek, megpedig hogy kozvetlen Kabulba kuldjenek katonai szallitot es mentocsapatot.
Itt egyebbkent teoretikua lehetoseg lett volna a Papai C17-esekbol berelni ilyen missziora, bar valszeg az nem lenne egyszeru.
Ugyanakkor tenyleges es hasznos feladatot latott el a Wizzair gep, es lehet meg lesznek ilyen akciok.
Ugyanugy az afgan segitok befogadasa is hasznos hozzajarulas, amellet erkolcsi kotelesseg is.
Szoval Magyarorszag, meg ha egy hetes csuszassal is, de megteszi az ugyben a tole telhetot.
Ami szamimra is nyitott kerdes, hogy vannak-e Kabulban magyar gyalogosok?
Azt tokeletesen ertjuk, hogy jobb ilyenkor varni a tajekoztatassal a resztvevok biztonsaga erdekeben, de azt belathatod, hogy az allamtitkar nyilatkozata minimum nem szerencses.
Hány ilyen magyar rámpás gép vesz részt a "mentőakcióban"? Ha egy sem, akkor mi abban a mentőakció, hogy az egyik polgári repülőtérről áthordunk néhány embert egy másik polgári reptérre?