Előzmény: A Nyugati pályaudvarról Esztergomba 18:51-kor elindult 2028-as számú G72-es vonat Pilisvörösváron indulás után megrongált egy váltószerkezetet. Váltóhiba miatt átmenetileg Pilisvörösvár és Piliscsaba között nem közlekedhetnek a vonatok. A MÁV-START pótlóbuszt rendelt az utasok elszállításához. A vonatpótlók Pilisvörösvár és Piliscsaba között szűllítják az utasokat. A BudapestEsztergom vonalon utazóknak 20-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.
Megette a franc az egészet, sajnos alkalmatlan vagyok, van az a kemény táblás könyv amibe számok vannak színes pöttyökböl egyet sem tudtam kiolvasni!
Mielőtt még esetleg itt páran azt hinnék hogy kamuzok azoknak mondom hogy ez sajnos igaz, jegyvizsgáló szerettem volna lenni de az alkalmasságit elbuktam!
oda vissza teljes áron 5040 Ft. heti 15120 Ft. Havi 60480 Ft.
50% os Start kártyával:
2520 Ft, heti 7560 ft, havi 30 240 Ft, ennyit spórol meg havonta. Plusz ha azt vesszük hogy Budapesten belül ingyenes a vonat, nekem ezzel helyettesiti a BKK bérletet is, még 60.000 Ft spórolás fél év alatt...
Fél év alatt 181.500 Ft-ot spórol meg nekem a 19.900 Ft-os kártya, Igy 161.600 Ft a tiszta nyereségem fél év alatt. 1 év alatt kitermeli a VIP kártyát, onnantól meg 720.000 Ft spórolás, ha abbó leveszem a 290.000 Ft-ot akkor is 410.000 Ft marad a zsebemben évente, és akkor még az 1. osztály felárat és pótjegyeket nem is számoltam.
Sajnos most csak teljes ari jeggyel tudok utazni, viszont lehet hogy a felsorolt összegek nem pontosak és pár száz forint eltérés van! Viszont abban igazad van hogy az összegek nem egyútra vonatkoznak hanem menettérti útra, mindig úgy utazom hogy aznap még haza is érjek, ezért legtöbb esetben ki sem lépek az állomások területéröl, hanem 1 órán belül már indulok is vissza!
Ha nincs pénzed VIP kártyára, veszel egy 50%-os Start kártyát, 19.900 fél évre az már AZNAP megtérül neked szinte... (mivel a kártya elkészültéig a bizonylattal, azonnal igénybe veheted)
Itt most az a baj, hogy - úgy tűnik, a COVID mellékhatásaként - megcsappant a környező országokból érkező vendégmunkások mennyisége. Bár lehet, hogy velük együtt sem volna meg a 15 ezer.
(Bár itt OFF, de elgondolkodtam azon is, hogy mi lenne, ha csak ma durranna el a csernobili erőmű. Hány önkéntes menne tisztogatni, romokat takarítani, kárelhárítani és az mire lenne elég? Úgy tűnik, nem véletlen, hogy időről időre kényszerűen előkerül a kényszermunka, mint kézenfekvő alternatíva...)
A történelem ismétli önmagát, avagy ha kevés embered van, csengess be egy börtönbe. A Kommerszant lap közlése szerint az orosz kormányzat annak a lehetőségét vizsgálja, hogy elítélteket is lehessen alkalmazni a BAM és a transszib bővítési munkálatai során. Az RZsD és alvállalkozói a tervezett ütem tartásához szükséges 15 ezer munkavállalóból 5 ezret tudnak biztosítani. Tárgyalások folytak a hadsereggel, amelynek a vasútépítő alakulatai további 3 ezer szakembert bocsátottak a projekt rendelkezésére. A maradék a fegyintézetekből kell hogy jöjjön, ha sikerül összehozni. Az ügyrendi alap megvan hozzá, mert a hatályos törvények értelmében, az elítélt a fegyintézeten kívül is dolgozhat, amennyiben az őrzés, és a munka után járó fizetség folyósítása megoldott.
Várják, te a kettő hozzászólásom összevontad, pedig az egyik arról szólt amikor jó világ volt és VIP kártyával utazhattam, másik pedig a mostani sivár valóságot tükrözi!
Szerintem olyat nem írtam hogy 9600 forint és egy irányban díjmentesen utazom, illetve a 106-os hely is arra az időre vonatkozott amikor VIP kártyám volt!
OK! Így már érthető.
Valószínűleg az kavart meg engem, hogy mindkét esetben jelen időben írtál:
467076: Feltett kérdésedre egyértelmű választ nem tudok adni, mert egy Pécsi út (8400) is majdnem annyiba kerül mint a Pesti út (9600), illetve havonta legalább egyszer el kell utaznom Szombathelyről-Zuglóba ( Keleti-Miskolc-Nyíregyháza útirányon át) amely út majdnem 16000 forintba kerül, mert applikációban csak első osztályú jegyet tudok váltani oda útra!
467081: Köszi az ötletet, de ha Pest felé megyek arra nem jó mert akkor első osztályon szoktamdíjmentesen utazni, és a máv-direktet felhívva és ki szoktam kérni a 106-os helyet ott szoktunk társalogni a Gyseves jegyvizsgálókkal illetve táskaőr szerepem is szokott lenni, nem akarom magam fényezni de ennyire megbízhatónak tartottak hogy ott szokták hagyni a személyes dolgaikat!
Várják, te a kettő hozzászólásom összevontad, pedig az egyik arról szólt amikor jó világ volt és VIP kártyával utazhattam, másik pedig a mostani sivár valóságot tükrözi!
Szerintem olyat nem írtam hogy 9600 forint és egy irányban díjmentesen utazom, illetve a 106-os hely is arra az időre vonatkozott amikor VIP kártyám volt! Sajnos most csak teljes ari jeggyel tudok utazni, viszont lehet hogy a felsorolt összegek nem pontosak és pár száz forint eltérés van! Viszont abban igazad van hogy az összegek nem egyútra vonatkoznak hanem menettérti útra, mindig úgy utazom hogy aznap még haza is érjek, ezért legtöbb esetben ki sem lépek az állomások területéröl, hanem 1 órán belül már indulok is vissza!
Köszi az ötletet, de ha Pest felé megyek arra nem jó mert akkor első osztályon szoktam díjmentesen utazni, és a máv-direktet felhívva és ki szoktam kérni a 106-os helyet
Milyen kedvezmény az, hogy csak egyirányba díjmentes és csak első osztályon?
De hogyan jön ki 9600 Ft-os menetjegy, ha az egyik irányba díjmentesen utazol? (majdnem annyiba kerül mint a Pesti út (9600),)
Ismét lehet a MÁV-direkten adott helyre szóló helyjegyet venni? Naponta használó ismerősöm szerint a decemberi menetrendváltás óta ők sem tudnak adott helyre helyjegyet foglalni. Ezt nem tudom, csak kérdezem.
A "tapasztaltabb" magánvasúti mozdonyvezetők már a 2. osztályba foglalnak helyet, hogy ne kelljen keveredni ezekkel a "kulturált" kollégákkal vagy civilben járnak dolgozni és befognak egy sarkot szép csendben.. :)))