Emberek (ööö oroszlánok, és pártolók:-))) támadt egy ötletem:
májusba' mének labancékhoz raftingóni. esetleg egy ezzel összekötött topictali? 2 nap,evezés, hídról ugrálás a vízbe, szomabt este fergeteges elferdülés, stb?
nemgyütté nemgyütté... bazz annyi melóm van hogyha most hozzáfognék 1 hétig megállásnélkül csak az csinálnám... tegnap este még a klimát is töltöttem a kocsiban... és állandóan jönnek csak jönnek az emberek a hülyeségeikkel... :-))))
Szombaton comstrumára menek... jön valaki? :-)
30 centis macAudio Red attac tube... nagy piros cső! mellette egy bazi erősitő.
- Jogositvány forgalmit kérek.
- jó de a csomagtartóban van...
- Kérem...
hátraballagok, kinyitom, tatyóból előhalászom a papirokat és már csöpögve kérde ez mi? gáz?
és onnantól nincs megállás, mert milyen moci, meg stb. stb. :-))))
duplát... menek is lenyomok egy hig löttyöt.. :( tegnap ittem alyan jó fekete kávét! Szerb módra.. kb mint a török... vagy a balkánon! Hibátlsn volt! 3 bombával egyenértékű! min..
Hát ha talaálsz valami "sonderangebot" típusú gyárit az ericcson t65-höz, akkor hajrá:-)
BuNny: inkább viszen egy kört a fakabátot padlógázzal (teljesen legálisan, mögöttem villogó off astraval on, mintsen adakozzak 10 rugót, nem? Egyébként ényleg jó fejek voltak, bár az látszott, hogy nem a rendőri fizetésből élnek.:-ide most síró vagy nevető smily illik?
Ez bevett szokás a dögös gépekkel... Én is szoktam szórakoztatni a közönséget.. Csomagtartó és motorháztető nyitogatással.. mindig bejön ha csak kis stikliről van szó... :-)))
Jó reggelt thomas:-) nem nagyzolásból mondom, de igen, cc van. nagyon szép bordó, fekete bőrrel:-)
de szerintme te vagy az utolsó akinek itt leesett:-) kérsze egy kávét?esetleg duplát?
Hát volt már ugy hogy megállítottak és persze volt olyan is hogy birság is lett belőle a foliázott ablakok miatt.
De volt 2 rendőr aki ki szerette volna probálni hogy mit megy végre és stb...
Ők jó fejek voltak.
Szerintem inkább Te mit csináltál, hogy ismernek:-)))
Szombaton megállítottak a vezér és erzsébet kir.-né sarkán, mert jó szokásomhoz híven telcsiztem (no headset), és mivel elég jó fejek voltak elkezdtünk dumálni. Bírság helyett mentek egy kört a cc-vel!!! és közben mondták, hogy van itt egy srác, neki egy wrc-je van, gyönyörű a gép. Szeintem ez csak te lehetsz, nem?
Volt valaki a Rallyn?
Én csütörtökön este és szombaton reggel voltam.
Megnéztem a Prologot, és szomaton reggel 7.50körül a Bajnai lassitót és a jobb kanyart utánna irány fel Lábatlanba ott a következő rajtot és utánna tovább Esztergom strázsahegy a végső gyorsra.
Hát Jani jol lezuszta az oroszlánt 3 hátsó lököst két elsőt és egy jobb eslő lámpát stb...
A kocsi egy összetákolt wrc volt nem az igazi. Az igaz jo wrct Miskolc rallyra már megkapja.
De ez is ment mint a disznó.
Baromi jo ez a rally igaz szombaton 5 kor keltem de megérte.
Na vegre kitettem a sitera
a talikepeket, kicsit keson dehat a jo munkahoz ido a rosszhoz meg megtobb kell!
Szoval resized 8oo x 6oo, ohnerencam meg ilyenek, volt egy kis lassito tenyezo
mondjuk hogy beteg voltam de azert meg 1 honapon belul vagyok :DD
120 km van az autóban, még nincs tapasztalatom, de hétvégén egy nagyobb útra megyek és minden kiderül.
Valami surrog hátul kanyarodás közben, olyan mint amikor hosszú állás után elösszőr fékeznek.Nem tudja valaki mi lehet ez?
120 km van az autóban és még kímélem.Fogyasztási adataim sincsenek,de hétvégére tervezek egy nagyobb körútat és megírom tapasztalataimat.Én is kiváncsi vagyok a fogyasztásra, mert a könyvéből ezt az adatot kifelejtették.
Hátulról kanyarodás közben surrogó hangot hallok, mint amikor a fékeket hosszú állás után használják.Nem tudjátok mi lehet ez?
Az olaj akkor jó, ha fekete :) De tényleg, mert különben meg lerakódna a szmötyi, ami aztán komoly problémákhoz vezetne. Szerintem a 15.000 km, vagy 1 év optimálisabb olajcseréhez, pláne ha városban is használod (rövid utak, hidegindítással).
A váltónál nekem az jött be, hogy amíg nem elég meleg, addig vagy 2000-es fordulat alatt, vagy 3000-nél rakom 2.-ba. Ilyenkor nem akad-recseg.
Irigyellek Vámpír, két lengőkar az 70e Ft, ha garancia után kell cserélni :(
Pecsetelt vagyok. Es mar regisztralt is :)
Lenyeg: elmentem, lecsereltettem, fekete volt mint a szen. (14691Ft-ba kerult, hiaba , ez kelet-Mo) Minden egyeb OK-nak bizonyult. (A valtot kiveve, ami hidegen nem eppen rezzenestelenul veszi a kettest, de most nem produklata magat - megijedt az orvostol :)
(Egyebkent megneztem a szervizkonyvet, olajcsere csak a 30.000 kmenkenti szervizeknel kotelezo, viszont ket szerviz kozti csere "termeszetesnek tekintheto" - mindez felszintetikus olajat feltetelezve.)
Koszi a gyors valaszokat!
Akos
2500-nál és 15000-nél mondtak olajcserét a Gablininél, amit be is tartottam. A félévesnél csak átnézték a kocsit, kicseréltek két lengőkart - az mi lehet?! :) - és kész.
Na ne mar.. hat kellett volna? A kotelezo fel/10000-es vizsgan nem csereltek, fel se merult. Sot mint mondtam, most is azt sugalmaztak, hogy ne csereljem.
Koszi!!!
Akos
Sziasztok!
Itt meg eleg ujonc vagyok, 206 (1.1) viszont mar 1,5 eves, 17000 km van benne. Elviszem ma erre a tavaszi atvizsgalasra, es nem tudom csereltessek-e olajat is benne, vagy sem (meg a gyari van benne). Igazabol en azt mondanam csereljek, de tegnap amikor idopontot egyeztettunk, enyhen szolva csodalkoztak, hogy en ezt akarom.. pedig mintha a gepkonyv is javasolna.. Mit tegyek?
17:00-ra viszem!
Koszi, Akos
Ha a motorházat alulról le szeretném burkolni, arra lehet valami lehetőség? Valahol olvastam korábban, hogy lehet 206-osra alsó burkolatot vásárolni. Az igaz lehet, hogy a 206 2l-es HDI is burkolt alulról és az a burkolat rátehető más 206-osokra is? Mennyibe kerülhet egy ilyen nálunk?
Pero: direktszűrő tisztítás nem nagy mágia, olyan "érzésre" kell csinálni. Arra vigyázz, hogy a tisztítólötty kupakja nehogy lerobbanjon, mint ahogy én és maadie is megjártuk, szóval inkább vedd le róla, vagy nagyon óvatosan folyasd. Forgatod forgatod a vizben, jó átlátszó lesz, kis ecsettel még megmosogatod, aztán szárítás. Ha teljesen száraz akkor kb 30 centiről lefújod az olajjal, amíg olyan kék nem lesz, mint amennyire kell, nem hiszem hogy baja lenne abból ha picit többet tennél rá, úgyis lefolyik a szélén, törölgesd le a fölösleget, a lényeg, hogy a textil át legyen áztatva. De úgy színre lehet majd látni, ha már jó.
206gti: szerintem simán maradj tiszteletbeli tag, majd legközelebb megnézzük hogy muzsikálsz a pályán az offos gépeddel! :)
Hansen! Hogy megy a 1.4HDI országúton - autópályán. Konnyen meg lehet-e előzni vele 90Km/h-val közlekedő kamiont?? 140-nél nem erölködik nagyon??? Milyen a fogyasztása??
Válaszodat előre is köszi.
Ma nagyjából nyugis nap van, úgyhogy nosztalgiáztam, megnéztem a topic kezdeteit. két dolog tűnt fel(na jó, három:
1. lassan két éves a topik
2. az akkoriak közül nem látok senkit:-(
3. a gt majd 5 millába került. ez ugye azért érdekes, mert most a gti 4 v. 4,1 és a cc sem kerül ennyibe:-)
Persze, nem vészes, meg ha bezárom az ajtó, akkor nem is látszik az a csík, csak vasárnap, takarítás közben tűnt fel, és egyből nosztalgia fogott el a jó öreg lada irányába:-)
Nekem is feltűnt a torzítás, szerintem nem vészes... Érdekes, hogy új korában az is feltűnt, hogy enyhén tükröződik a műszerfal, de most már nem. Lehet, hogy le kéne törölgetnem a műszerfalról a port? ;-)
Akkor képzeld el a cc szálvédőjét, ami még +6 cm-vel hosszabb, mint a sima. Én az vettem észre, hogy az oldalablakok felső élénél kb 2 centi sávban torzít.
Üdv a csapatban.
A fékek majd kopnak egy kicsit, akkor már nem lesz olyan durva. Álló helyzetben miért is kell tekergetni a kormányt? :) Én még nem láttam a szellezőnyílást a szélvédőben (milyen színű a műszerfalad?), de a dőlési szög miatt időnként valóban komoly tükröződések vannak, alig lehet kilátni :(
Régóta olvasom írásaitokat, de Passat tulajdonosként nem tudtam érdemben hozzászólni.
A mai napig, ugyanis megvettem életem első új autóját, egy 206 hdi-t.Presence kivitel 1,4-es motor.Az első 30 km után nem szabadna messzemenő következtetéseket levonni,de az első benyomás számomra nagyon fontos.
+ kis autó létére tágas utastér
+ kiváló fékhatás (talán túlzott is a rásegítés)
+ szép
- sok műanyag
- hangos levegőkeringető ventillátor
- a kormányt álló helyzetben nehéz tekerni
- a kormánykerék anyaga csúszik
- visszatükröződik a szélvédőben a szellőzőnyílás( nagyon zavar)
Sziasztok. Sajnos véglegesen megváltam kedvenc kisoroszlánomtól, az Agárdi talin láthattátok utoljára. Az újaknak: külföldi rendszám volt rajta és nem szerettem volna befizetni 2x a vámot ezért az eladás mellett döntöttem. Sajnos odaát elég nyomottak a használtautó árak. 14 hónapos 206 1.6 16v Premium, metál, ABS, klíma, 4 légzsák 2.4mFt körül van. Úgyhogy kocsit váltottam. Fiat Bravo 100 SX lett belőle. Tudom nem okos dolog offtopiknak lenni, de 1 hét használat után össze tudom hasonlítani a kettőt, szóval engedjétek meg.
off
+ 2 évesen sokkal halkabb a Bravo, mint a 206 újonnan, referenciútként a Hallert használom, amelyik kocsi ott nem nyekken meg az valszeg kerék nélküli:)
+ sebváltója finomabb, és jobbak az áttétek, pl. 5ös hosszabb 140nél 206 4000 Bravo 3500 és ez meglátszik a fogyasztáson
+ az ülések ülőlapja hosszabb, ezáltal kényelmesebb
+ végre nem kell bezárnom automatikusan indulás után a kocsit, hogy a kereszteződésben ki ne pakolják a csomagtartót, hiszen azt nem nyitja a centrálzár
+ finomabb a szervó és közvetlenebb a kormány, így nem szakad ki a karom a parkolóban
+ a fényszórót kikapcsolja kulcskivétel után, újrainduláskor viszont újra bekapcsol, így ezzel többé nem kell foglalkoznom
+ ventillátorok halkabbak és jobb a levegőelosztás
+ csomagtartó nagyobb
+ mélyebb, morgósabb, szebb a gyári "motorhang"
- gyorsulása rosszabb, mondjuk nehezebb és 10 LEvel gyengébb
- a jobb áttétekkel rendelkező sebváltó 90-100 körüli előzéskor nem jó, mert nem elegendő 4esbe tenni, hanem 3assal érhető el hasonló hatás mint a 206ban. Viszont ilyenkor nagyon pöpec hangja van és 120-130ig 3asban mint a golyó
- 1es rövidebb, így viszont a 2be nem fér bele a száz mint eddig:(
- kesztyűtartó a fele
- kulcskihúzás után nem kapcsol be a belső lámpa
- nincs benne óra
on
Ugye megmaradhatok én is tiszteletbeli tagként itt a topikon mint Mihaszna?
Állítólag a kerepesi-albertirsai kereszteződésben van valami peugeot alkatrészbolt. Volt már v.ki ott ?
Hétvégén visszakerült a gyári gumi a járgányra. Hangos, meg eléggé bejönnek a hupák is, majd megnézem mennyire fújta a gumis, lehet túl kemény.
Átesett a gépem a fél év/10000km-es átnézésen, amit ingyen megcsináltak, de mivel kértem olajcserét, 17.800,- Ft-ot le kellett szurkolnom nekik az emlékezetem szerint Total Quartz 5W-40 -ért, az olajszűrőért és a munkadíjért. Átnézéssel megvolt alig több mint 1 óra alatt minden. A futóművemen állítottak valamit, kicsit hangos volt, most ez a probléma megszűnt. Mondtam nekik, hogy az ablak félig lehúzva néha zörög és hátul is vannak izgő-mozgó dolgok, de ezen nem tudtak segíteni, azt mondták, átnézték, de mindent a helyén találtak, a zörgéseket alapvetően a kemény futómű okozza. A fékhez is hozzányúltak, kb. 50 km-en keresztül elvesztette a harapósságát, erősen kellett nyomni, ha lassulni is akartam, de most már kezd megint jó lenni. Gőzöm sincs, ez mitől lehetett (talán fékolajat töltöttek utána?). Az olajcsere után most egy kicsit lustábbnak érzem a járgányt, de úgy érzem, javult a csere óta megtett 300km alatt.
Millerről tudtok valamit? Próbáltam neki e-mailt írni, de visszadobta a szerver...
Ja az enyém tökre jó állapotban van, nincs is vele semmi gond, amúgy, ha lengőkart kéne cserélni, akkor szerintem kifizettetnék velem, szóval nem azé' nem mondták. Vagy igen?
Amúgy 40-et fizettem, ebben benne van az olajcsere, olajszűrő, pollenszűrő, üzemanyagfilter, az átnézés (valami 1.5 óra), A motor megvizsgálása (0.5 óra), motortartó bak csere (már nemtudom mennyi de nem sok), ablakmosó. Mondjuk úgy, hogy átnézhették volna gyorsabban is, jó igaz hogy le kellett szerelni a kereket meg felemelni, meg aztán vissza, ilyenek :) Fékolaj meddig bírja, 60-ig?
csak azért hogy az egod nőjön. :-) teganp hoztak hozzánk egy bravat ami 60 ezres szervizen volt túl. műszakira.
Vazz. én ilyet még nem láttam!
a két hátsó lengéscsillapito tök üres volt, olaj szanaszét kfolyav, látványosan. Hangsúlyozom szerviz után.
Első feékbetétek 0.
Első féktárcsa 0.
és valami 40 ezret fizetett a csaj a kötelező szervizért....
Szal ehhez képest a tiéd szalonállapot! :(
Lehet, hogy ma már nem tudok többet benézni a kedvenc topicomba, mert k sok a meló (még mindig várom az ajánlatokat a titkárnői állásra, ha tudtok:-)), szóval kellemes, kiadós autókázásokat a hétvégére. Ja, és a nyulkról, meg piros tojásokról se feldkezzünk meg:-)))
megvan végre az autó:
1.4 Presence, Metál Zöld
(ABS, 4 Légzsák, Rádió-magnó, Riasztó, Légkondi)
6 hónapos, 8.000 km.
2.6M
(2.5M, ha nem kereskedőn keresztül ment volna a részletek miatt)
Király! Tökéletes állapotban van, szépen megy. Örül a barátnőm. :)
Na, ma lenyomtam a 30.000-es szervízt. Semmi xtra gond nem volt. Se lengőkar, se lengéscsillapító, se fékbetét. Az emberke meg megdicsért, hogy "jó lába van a fékezéshez" mások csak varosban (mint ahogy nálam is ez van) 20-30-nál elhasználják. Állítólag megnézték ezt a szelepállítás bigyót, gyakorlatilag nem tudom, a motor érintetlennek látszik. Megnézettem a kuplungot (nyelestengely), azt mondtak nincs vele gond, majd egyszer. Kértem, hogy cseréljenek motortartó bakot, megtették és most kurvajó! Egyáltalán nem zörög az eleje, na kíváncsi vagyok mikor csesződik szét megint, nálam ez volt az első csere. Ja amúgy utántöltötték az ablakmosót (na ettől nem leszek boldogabb sokkal), mintha egy kocsiban 30e-ként kéne utántölteni :)
Két dolog elfelejtődött, egyrészt a szervízkönyv beírása (nálam volt, én is elfelejtettem), a másik meg hogy nem állítótották át a szervízintervallumot a kocsiban, hát azt majd én fogom vagy mi? Holnap telefonálok nekik, hogy hé.
fenéket gázos, váltót meg vettem másikat kocsival együtt. mmost 3 db xm V6 van nékem. :-))
És én a mátrába vagy a bükkbe megyek, hogy bármikor haza tudjak szaladni! :-))
"thomas, MZN: melyőtök fog vadászni, és ki fog főzni"
Nem törzset alapítunk, hékás!
Ha ő a Mecsekbe megy, akkor én a Börzsönybe :)
Vagy inkább a Pilisbe :))))
Mit akarsz te a mókusoktól? Örsöt? :-)))))
Gidát, vadkant legalább meg lehet enni. Ja jut eszembe: thomas, MZN: melyőtök fog vadászni, és ki fog főzni?:-))))))))))))))))))))))
V
nem jó. Külömben is asszon rögtön lenyúlja kocsit ha kicsit is nemfigyelek vagy egy sör a kezemben van! :-))) Ezért fog kapni egy kis ax-et. Azzal aztán szaladgálhat kedvére. :-))
Nem akarsz te előbb menni? csak egy két héttel korábban, addig is nyüstölnénk a taligádat, osztám menek én is! De nincs telcsi, meg pöcö, meg nyet, mag lapitopi, meg ilyen xarok!
Ja, csak elbúcsúztam tőled :)
De látom, papír vagy átnyújtani a kocsid papírjait, és emelt fővel megtenni az első lépéseket a borotválkozás nélküli élet felé.
Na akkor te is hasonlóképpen érzed magad, mint én. Én csak egy kis "örömautózásra" szeretnék kilógni tíz percre, hogy kiszellőztessem a fejem ,de az sem megy. Mellesleg letöröm annak az 1db főnökömnek a kezét, ha továbbra is kétpercenként fog berohangálni a szobámba kopogás nélkül:-)
2000 ember dolgozik itt a gyárban... ennek a töredékéval vagyunk kapcsolatban de az mind engem basztat és nem hagynak békén. Az ünnep előőt az összes üzem hülye.. 3 digi gépsorunk van és mindhárom nemnormális, kin verüfényes napsütés. Én meg itt szivok, mert titkárnőm beteg + 1 emberem meg szabin van és történetesen a délelőttös műszakban nincs gépmesterem.
Azon gondolkodom, hogy fel kéne vonulnom a hegyekbe remetének és magvakon meg gyökereken élni, hallgfatni a madarak csiripelését, nyulat és rókát enni ünnepnapokon, fürdeni csak jóidőben valamellik pocsolyában! :-))) Sokkal szebb lenne az életem! :-)))
Igen de elöbb a felniket kéne megvennem az autohoz !!!
Kérdésem a következő ,hogy mikor szereljük be a váltó motyot ?
Elvileg holnap nem dolgozom tehát ráérek egész nap!
A felnit megkérdezted ?
Azért kérdeztem hogy milyen kocsija van millernek mert csak a kocsira emlékeztem, mert kért tőlem Peugeot 206 gyár CD ( szerelési ututató, alkatrészek meg minden ami kell hogy szét és összeszereléshez )ezt használják a szervizben az összes 206-os tipushoz beleértve a CC-t is !!!!
OFF: titkárnő: teljesen komolyan gondoltam, ha van ismerősötk, akit érdekel, szóljatok, mert a miénk nemrég mondott fel, és k-ra kéne valaki, aki 2 embernek(ügyv. + csekélységem) tudna asszisztensként segíteni. ON 206 tulajok előnyben!
Mai reggel fénypontja: rajtam kívül 2 srácnak van még 206-a, és sikerült reggel a három oroszlánnl egymás mellé parkoni. Gyönyörű, ahogy egymás mellett vicsorognak:-)))
kiddie: Akármelyik autó mellett döntesz is, javaslom, előtte mindegyiket próbáld meg! A zörgő cuccokat egyébként az első átnézéskor díjmentesen javítják a PUG-szervízekben, legalábbis nekem ezt mondták. Aztán majd holnap kiderül, reggel viszem a gépet a szervízbe. Tegnap mentem a kicsikémmel egy szélsőségesen alpári úton, megfigyeltem, hogy csak hátul zörög a sárvédő műanyag védőburkolata, de engem végülis ez sem zavar. :-)
Ja meg a rádió helyén (nekem jelenleg még nincs benn) a drótok kivezetéseinek a vége, de ez úgyis megszűnik, ha veszek rádiót.
A bal első ablak rázkódása csak kb. 1-2 hónapos koráig volt, azóta sem, de sejtem, mi volt. A kereskedés tett az ablakokra ilyen műanyag szélterelő ívet, amit U-alakú fémdarabokkal fogattak be a helyére. Egyszer le akartam venni ezeket a műanyagokat és megmozgattam egy kicsit. Mintha azóta szűnt volna meg, szóval ez lehet, hogy nem "típushiba". Megjegyzem, hogy VW Polorol nyergeltem át ('96-os modell volt), ahhoz képest ez egy abszolut halk autó még a kemény futómű ellenére is. Nagyon szerettem azt az autót, kár, hogy a futóműve és a motor egy kalap sz*rt sem ért, ha az ember egy kicsit "haladni" is akart (1.4 8 szelepes, 60LE)... A futóműve pokolian rossz volt egészen a 60/40mm-es ültetésig. ;-)
Szóval a lényeg, előtte mindegyik autót próbáld meg, hogy milyen, bár a hasonlítgathatóság jogosságáról MZN-hez hasonlóan nekem is fenntartásaim vannak - azért egy Focus vagy egy Stilo nem éppen 206-kategória...
Ez egy elég ismert probléma, szerintem megcsinálják garanciálisan. Ha nem, akkor a Peugeot vevőszolgálatot kell megkeresni. A kotyogás sajnos a futóműtől is lehet, az már komolyabb eset :( Általában szerencsésebb mindig higgadtan kezdeni a tárgyalásokat, asztalt borogatni csak végső esetben :)
Gumiban régebben Toyo-t nézegettem, abból van olcsón (195/50r15 24e) valamennyire jó is, ez a Toyo Proxes T1-S nekem mintázata is tetszik. Amúgy láttátok a hírdetését a vadi új goodyear F1 GS-D3-nak? Férfimagazinokban láttam egész oldalasakat. Rendben levő a mintázat és kifejezetten sportolásra szánják, bár biztos bazi drága, mivel új fejlesztés.. Itt a link.
Ha van egy scannelt vagy nagyobb felbontású bitmap oroszlán, akkor azt kisebb utómunkával simán lehet vektorizálni, most ezt úgy mondom, mintha meg is tudnám csinálni, de bevallom sosem tettem még ilyet, viszont láttam :)
Nekem ajánlottak Baján egy komát, ak iátírná a motorvezérlő elektronikát, és kb 180 pacit tudna a verda, de nekem most még elég az amit gyárilág tud, bár lehet, hogy én vagyok kisigényű:-)). Azért tuti, hogy nem lenne utolsó darab, már látom a szemeimmel a hirdetést: pug206 cc 3.0 V6 :-)
Sziasztok! Új tag vagyok. Naná, hogy 206-os tulaj! :) Ha jobb előlről jön az a biz. kotyogó hang (valszeg motortartó bak), akkor gari idő lejárta után is van esély kicseréltetni? Vitatkozni kell? Mi a módja?
Most mondhatnám, hogy melyikünké? a cc relative olcsó (lásd off slk on 10milla, off ponyvás mx5 5,8 on), fenntartani egy picit húzos, de a feeling kárpótol:-)))
Szerintem azé' v6-ot fenntartani sem fillérekbő' lehet..:-))
einstein mondta E=mc2, szerintem relatív. Nem ocsó, de még így is a legszerényebb összegért hazavihető nyitott tetejű kisaranyos. azért v6 sem kétfillér, nem?:-))))))
a photshop az bittérképben utazik, vágószoftverek pedig vektorban és a shopolt cucot nem lehet vágni, max az ablakon ki... vagy millió óra átszerkeszteni... :( egyébként elment a logó amit vágniu szoktam.,
Köszi, korrekt volt.
Na éppen erről beszélek. 12 éves automat lecserélve eszméletlenül tudnám érékelni ha nem kellene a zörgő műszerfalat hallgatnom. Biztosan naív vagyok: olyan típust keresek ahol jó minőségű anyagok jó összeszerelési minőségben kerülnek beépítésre. Számomra ebbe a körbe nem fér be a zörgő első ablak, műszerfal és a bak koppanásai .....
Szóba került még: stilo, focus, corsa (a kedvetekért kisbetűvel írtam :-)) )
DE NEM LEHET A MEGEJTŐ FORMÁJA MELLETT ELMENNI !!! Nehogy azt higgyétek, nem fikázok, néha inkább úgy érzem a paranoia határait súrolom.
Forma tekintetében nincs kétség: 206 !
Focus: kényelmetlen, esetlen, nemjött be, nem volt kellemes maradandó élmény.
Corsa: 206 orhossznyival de veri.
még egyszer köszi, átgondolom, jelentkezem, ha lehet .....
aztat meg úgy kellene sötétitő fóliából belülröl felragasztani feliratot meg kivülről.. ha beleugathatok.. :)
csak azért mert pár ezer db-ot már csináltam..
De a szélvédő csik ugy lenne jo ha sötétkék lenne vagy fekete és nem radasztva a betük hanem nyomtattva.Vagy szitázva.
Én hétvégén csináltam egy tervet hogy milyen lehetne csak az a baj hogy az oroszlán nincs meg vektorosan és nem tudom alakitani.
A szöveg nem probléma meg a fontokat is kinéztem már. Nem tud küldeni valaki egy alakitható oroszlán logot.
aha.
meg szoktam még műhangyás matricákat is csinákolni... catrba csináltam ott majdnem bunyesz lett miatta, mert 3-4 db-okat postáztam annak aki kért.
Ja, meg felnibe egyedi kupakokat! pl tcaoe citró emblémával felirattal! :-))
nekem XM embléma diszeleg a zender felnik közepén! :-)))
Thomas, te tök jó fej vagy, mondtam már? :)
Akkor holnapra tudsz csinálni kb. 30, igényes designnal ellátott Peugeot 206 Fan Club matricát?
Köszi! :)
És akkor ide az Astoriához kéne elhozni. :)
Semmiho! Jó neked, az enyém kicsit többet burkol min 11 max 13,5, de kenem neki, meg 2.0, stb. Egyszer evett 8,75-t, akkor végig 90-nel mentem, de a nagymamám már így is parázott:-)
Ha a véleményemre vagy kíváncsi, én pl. összességében nagyon elégedett vagyok az autómmal. Az biztos, hogy elég kemény rugók feszítik a lengéscsillapítókat, de ez sportosabb vezetési stílus mellett azért kamatoztatható a javunkra is. :-)
Nálam eddig a következő zavaró jelenségek léptek elő (hiba még szerencsére nem volt, persze nem is akarom elszólni):
- a vezető oldali ablaküveg néha rezeg. Kicsit lehúzva, majd újból felhúzva ez általában megszűnik, de mostanában már nem csinálja.
- a klíma bekapcsolódásakor erős, kattanó hang érkezik az autó jobb eleje felől. Ezt már megszoktam. :-)
- hepehupás terepen néha üt egyet a futómű, ez elég kellemetlen, ilyenkor hátul is zörög valami. Nálam nem a kalaptartó, szerintem a sárvédő belső, műanyag része az, eléggé letyegős-kotyogós megoldás.
- a szervó elég kemény, érezni az út egyenetlenségeit, ahogy "visszahat". De én ezt nagyon szeretem! :-)
Más így hirtelen nem jut az eszembe...
Nálam még nem kotyog a motortartó bak és a generátor felől semmi hang furcsa hang nem érkezik. Pénteken viszem a féléves átnézésre, majd írok arról, mit mahináltak a gépen.
A fedélzeti számítógép meghibásodásától 1.4-es esetében nem kell tartanod, csak az 1.6-os Premiumban van, ott is állítólag klíma és/vagy gyári rádió esetén. ;-)
Nálam a fogyasztás is elég jó, nálam az 1.6 16v max. fogyasztása eddig 7.41 l/100km volt, legkevesebb pedig 6.05 l/100km. Az utóbbi 3 tankolásnál 6.5 körül jöttem ki, klímával és kb. 30% városi körülmények közt vezetve.
Én is csak javasolni tudom azt hogy vegyél pug206-ost mert egy jó auto.Az a helyzet hogy az autohoz kötödni kell érzelmileg mert különben megboszulja magát .
Egy cég autot használó emberke Qrvára szarik bele hogy mi történik az autojával legyen az bármijen!!! Tehát az nem igaz hogy gagyi a Pug!!
Egyetértek, lebeszélve tuti nem leszel.
Minden típusnak megvannak a maga hülyeségei, de ez itt a 206 fun club, tehát mi azért valamilyen szinten érzelmileg is kötődünk az autónkhoz. Szerintem már csak a társaság miatt is vegyél 206-t:-)
"fekete, 5 ajtó, 1.4 v sport"
Nagyon nem mindegy az 1.4 vs 1.6. Vezetted mindkettőt?
"Nem hiszem el, hogy a Budapesti utakon mindannyian elégedettek vagytok a futóművel?
Senkinek sem kopog-csörög a kalaptartó/hátsó ülés rögzítő? "
A hátsó ülések szoktak nyikorogni, nekem a műszerfal is zörgött, alienében nem zörög, ha jól rémlik.
A motortartó bak is zörög sokaknak, ha olvastál min. 3 hozzászólást, akkor ezzel úgyis tisztában vagy :)
"Nem horror a szervízköltség? "
Csak mint minden márkaszervízben.
"A cégnél nálunk 306-kat hajtottak a kollégák, a konstrukciót is, meg az 1.4-es motort elég sokan és alaposan fikázták. Legtöbb probléma a futóművel adódott. (zörög, kopog, 240+ÁFA-s 60e körüli szerv.) "
Persze, hogy szidták, hiszen a benzin ingyé volt, meg a biztosításokat sem ők fizették. Az 1.4-es motor előnye a megbízhatóság és az alacsonyabb biztosítási díj/fogyasztás. Amit ugye a tulajdonos nagyon érez.
A futóműprobléma itt is többeknek előfordult, ha jól emlékszem, de azért a 240e-s szervíz azért meredek. Mármint nem egy cégautónál, azt ütik-vágják, senki nem kerülgeti vele a gödröket. Saját autónál azért ez nem egészen így van.
Összességében itt tényleg nem leszel lebeszélve a kocsiról :)
Sziasztok,
Nem is tom' hol kezdjem. Átnéztem 15-20 oldalt és éppen azt nem találom, amit keresek. Bár, valszeg értelmetlen rajongó fórumban hibalistákra vadászni ..... :-)
Szóval, nagy valószínűséggel 206-ot fogok vásárolni (fekete, 5 ajtó, 1.4 v sport), de alaposan szeretnék felkészülni arra is hogy milyen esetleges negatívumra kell/lehet számítani.
Nem hiszem el, hogy a Budapesti utakon mindannyian elégedettek vagytok a futóművel?
Senkinek sem kopog-csörög a kalaptartó/hátsó ülés rögzítő?
Nem horror a szervízköltség?
Grancia lejártát követő második napon kamikaze comp.?
A cégnél nálunk 306-kat hajtottak a kollégák, a konstrukciót is, meg az 1.4-es motort elég sokan és alaposan fikázták. Legtöbb probléma a futóművel adódott. (zörög, kopog, 240+ÁFA-s 60e körüli szerv.)
Hát nem t'om, de kispiroson is F1 van, és elég jó. Tény, hogy az egyiket szétbarmolta egy stampós üveg, és ez azonnal 60 e-befájt, de ezen kívül elég jól megvagyunk velük. Bár az is lehet, hogy csak én nem tirpom neki annyira (bár ma Veresegyház- gödöllő - isaszeg, stb - Gyál 35 perc alatt ment:-), meg ezeknek a v w indexű gumik amúgyis elég hamar kopnak (pl. off focusról on 45e után ki kellett hajítani a v indexű conticat (ecocontact).
Akkor voltam állat, amikor a gumisra hallgattam és klébereket raktam föl télre 185/55/15 lemezewn, hát az siralomvölgy. Pögött, csúszott, minden baja volt, viszont a rugózás lágyabb lett.
Megnyikkantani dehogy is nem lehet ugy meg lehet pörgetni ilyen kemény futomüvel is ami nekem van hogy az csak na.
És füstöl mint a rossebb,nagyon nagyon ég a gumi.
Elöl nekem még F1 van hátul már ZE502
Ég és föld
A kocsi ezzel volt felszerelve, gondolom Pásztor úr máshogy gondolta :)
Nekem megfelel, főleg, hogy nem aktuális a garnitúra 17-es gumi vásárlása :) A menetzaj nekem nem tünt fel, érzékenynek sem tünik, kapott már rendesen. A kopásról még nincs tapasztalat, megnyikkantani meg még nem sikerült.
De ha csere lesz, akkor valószinűleg megfogadom a tanácsod, köszi!
Nem akarok beleszolni az eszmecserébe de a GoodYear Eagle F1 a lehető legszarabb gumi ami nekem eddig volt.
Nagyon puha kopik és egy kis luk és már meg is reped az oldalfala és a szálak is. Én csak rosszakat mondhatok el rola. Hangos nagyon nagy a menetzaja. Senkit nem akarok lebeszélni.
Ez az én tapasztalatom.
Ami voszont nagyon nagyon bevált az a Falken ZE502
Olcsobb is és sokkal-sokkal jobb.
Bocsi de kétszer ment az üzenet ( szarakodik az internetem ).
Én gumistól akarom eladni mert 15"-os .
Egyébként a téd sem jó mert ez a felni 7.5"-os és a gyári meg 6,0 vagy 6,5 col széles.
De abba úccse tudsz belekötni, hogy egy remek minőségű gumi és egy remek minőségű szélesebb gumi közül a remek minőségű szélesebb gumival lehet jobban kanyarhuszárkodni. És nekem úgy tűnik, itt ez a fennforgás. :)
Szerintem úgy 150000 lehet gumistól, az enyim 100000 ft körül lehet eladni.
Semmiho a kinti vásárlásról annyit hogy meg kértem ennek a tipusnak az árát emilen még drágább volt mint itthon ..
fejsze értem én mit gügyögsz.. viszont egy jó gumi választás többet ér mint a méret!
Nekem a bx-en 165/60-as michelin volt és én sorra gyaláztam az ültetett tragacsokat Eger és Kerecsend között a kacsakaringós részen!
Amikor pedig cintinetelra cseréltem kevésbé volt stabil a gép! uaz felniken maradt a dolog.
Felni. láttam már lemezfelnit oldalról baziállat kanyarvétellel és mitmonggyak... elég csúnyám deformálódtak. No nem maradandó alakváltozáson estek át csak látványosan hajlottak. Ezzel szemben egy könnyűfém felninek jóval nagyobbbak a falvastagságai ezáltal nagyobb az oldaltartásuk!
Az xm-en semperit van... vizben is tuti.. bár csúszni még nem csúszott de nem is szeretném.. :-))
Elforogni meg nehezen tud lévén autómata és annak lelke van! nem szoktam nagyon tiporni..
Pirelli P6000 185/55 R15 gumik feszülnek a Peugeot Scirocco felniken. ;-)
Nagyon jól tapad, összehasonlíthatatlanul jobban, mint az ugyanolyan méretű téli Semperit SportGrip 185/55 R15 gumiim, bár utóbbi viszont télen sokkal jobb, hóban nagyon meg voltam vele elégedve.
Uh, te nyertél, 215/45. :)
Én arra céloztam, hogy ha semmiho kocsiján 185-ös gumik vannak, akkor janizhat az ültetett úthenger-népautó a kanyarokban. :)
Csak egy ötlet...
Tudom, Ausztria messze van, de ott bruttó értéken számolva is általában olcsóbbak a felnik, mint nálunk és abból még visszakapod az áfát, ami 20% körül van, emlékezetem szerint. A behozatal is könnyen megoldható, én gumikat vettem kinn még karácsony előtt - darabját a magyar 33e Ft helyett 16e Ft-ért. ;-)
Szóval akkor nézegettem a felniket és áfa nélkül számítva jóval olcsóbb az is, mint nálunk. Az út költsége mondjuk lehet, hogy nem kevés Budapestről, de össze lehet kötni esetleg pl. egy nagybevásárlással vagy valami hasonlóval.
Itt van egy autós kereskedőhálózat honlapja, lehet gumiárakat és felniárakat is lekérni, így hirtelen ezt találtam: http://www.reifenundfelgen.net/
Az árat az Y2000 kft -től ,de aki tud szerezni az céggel áll üzleti viszonyba ezért tud kedvezmény kicsikarni.
DE elötte én elakarom adni a gyári GTI felniket valami barátságos árér, még csak 23000 km van bennük.
Azt meg mindig elfelejtem beírni, hogy pero kocsija élőben mennyire állllat. Sajnos csak a vasútátjárónál került a szemem elé, a képek egyáltalán nem adják vissza az összhatást.
Gratz pero!
A felnit azért kérdeztem mert akarok venni én is ezt a tipust ennek az ára 56000 ft ,de tudnak 10% kedvezményt adni. Ha te is ilyen felnit akar akkor 8db felninél adnak még 10% kot.Na persze ha téged nem zavar hogy egyforma lenne a felnink.
A régi felnit, meg kell hirdetni a Képes expresszbe tuti hogy elviszik hamar ..
Haverom IV-es népautója is olyanokon pattog K&W, szerintem baromira jó. 35mm ültetés után a futómű érezhetően nem sokkal lett keményebb, de a kasztni dülöngélése teljesen megszűnt a húzósabb kanyarokban. Előbb csúsznak meg a Pirelli P6000 205/55 R16-os gumik, minthogy túlzottan bedőlne az autó :-)
Egyébként tegnap este teszteltük az autóját ketten, hogy hol vannak a csúszáshatárok egyes kanyarokban, 90-nel vettünk be egy olyan 70°-os kanyart, amit én a 206-osommal 75 felett csúszás nélkül még nem tudtam. :-)
Na de majd ha nekem is lesz lóvém az ültetésre...
Azt akartam kérdezni ,hogy mikor akarsz felnit venni a kocsidra ? OˇZ Racing CRONO EVOLUTION
azt hiszem ezt a tipust mondtad, ez pont úgy néz ki mint a WRC-n lévő.
Sajnos nem mértük meg elötte és utánna de kb 30mm.
Jol van akkor te is bekerülsz a fekvő rendőröket utálok közé. Van olyan amin nem tudok átmenni.
De stabil lesz a kocsi ez a fontos.
Elküldték nekem a 206-os feliratot csak a világháló olyan nagy hogy még nem érkezett meg.
Velem megtörtént egyszer hogy egy levél 1év 2hónap után jött meg.
Ez komoly.
Hivtam már Ágit hogy ha nem jön meg akkor átmegyek érte este és elhozom töle lemezen.
Sziasztok !
206wrc neked mennyivel van leültetve a kocsid eleje ?
Mert tegnap rendeltem meg az ültető rugókat előre.Ez a tipus amit veszek az -40mm-ret ültet.
206wrc: Tegnap ott áltam melletted a Gablini-nél. Gondolkoztam is, hogy rádköszönjek-e, de mivel Te nem emlékszel rám nem volt kedvem magyarázkodni ki vagyok, meg gyorsan el is húztál miután beadtad a gumit. Szóval így utólag üdv !
Amiért bentjártam, megnézettem a kopogó hangot jobb elölről. Nos nem generátor. Nem ékszíj lazulás. bűnöst valami calister szelepnek híjják, vagy ilyesmi. A lényege, hogy egy rohadék mágneskapcsoló, nem életveszély a kattogás de engem halálra idegesített. Fél óra alatt kicserélték, most végre már csak a ventilátor zajong, nem az szerintük nem bug hanem feauture :-) 15.000 ft-omba fájt az a rohadék 4 cm-es kis vacak szelep. Rablók !
És közeleg a 30.000-res szervíz ...
Rákérdeztem mennyibe kerül a könyöklő 206-oshoz. 27.000 ft ! no comment.
MZN: nyomd már át a totalcaros haveroknak a tali képeinek url-jét, hadd hozzák le hírbe is, hogy milyen fasza lett, esetleg ha kell írhatunk hozzá cikket is.
WRC: a spoiler ajánlat jó, csak pont az a fájó benne, hogy újra kéne fényezni. Szerintem tartogasd még egy picit, amíg valaki összetör valamit, egyből kelleni fog :)
206wrc: nemrég írtad, hogy eladóak az első és a hátsó eredeti szpoilereid. Én találtam hozzájuk árat a neten a www.luxdesign.hu címen.
Első szpoiler: 63.900,- Ft. Hátsó: 59.400,- Ft.
Arról nem regélnek, hogy fényezéssel-e vagy anélkül (gondolom utóbbi) ill. ködlámpástól-e, de ha esetleg meg szeretnéd hirdetni, talán ezek az árak segítenek, hogy mennyiért megy egy-egy ilyesmi szerkó.
Ha valakit pedig WRC-design árak érdekelnek: katt ide, az árlista megtekinthető Excel-formátumban.
Én is elmennék egy két bulira, de ha időben tud az ember készülni akkor jó, de 130 kilóméter nem szaladok egy 2-3 órás duncsiért... :( me ugye V6 3.0 azért csak szopogassa a benyát, pláne ha tolom neki... :-)) Végignéztem a 206 tali képeit, voltatok szépen. Kb mint bogácson mikor összeszaladt a társoság.. csakhát ott is a pesti lustákkal volt a gond, mert sokan a távolság miatt nem jöttek, pedig volt olyan aki 400 km-et autózott a 3 napos buli kedvéért.
hát ha szépen kérsz akkor elcserélhetjük! :-)))
Nemtom egyébiránt mert, minden nyamvadt talit pestre szerveznek, mintha a pesttől 50 km-re nem is lenne élet. Igyhát mindég lemaradok, és nem csak én... :(
Bár a következő psa talit tán orrfűre tervezzük oda szerintem a 406, 206, citro, 307, 607-es topiclakókat is el kéne hííni! Nem? :-)) Mekkora buli lenne 50-100 taliga.. annak már hirverést is lehetne csinálni!
jaj meg nemirtam a soki fele valtorol
hat most megteszem : "hanyatbasz es olyan tepsivel ver kekre lilara amiben kolbaszt sutottek!" khmm azt hiszem elragadtattam magam szoval nekem tetszik a valto es amint lesz penzem/meg tukrom bepalyazok(azaz 5-6 ev :DD) egy ilyenre eletveszely
206wrc: ecu-t atirja az ATC chiptuning - roluk lehet a legjobbakat hallani Mo.-n, en ott csinaltatnam az tuti, nem elore gyartott (superchip) chipekkel dolgoznak hanom ok irjak meg rendesen!!!
miller milyen valtoztatasokat csinaltal a riherongyodon??
Egy kis autótesztelés.
Vasárnap alkalmam volt kipróbálni az autómat 5 személlyel úgy, hogy számításaim szerint a terhelés kb. 390kg volt. :-)
Marhára lecsüccsent az aszfaltra és amikor kiszálltunk, akkor a hátsó rugók kb. 25-30 mm-t összementek. :-)
Azóta használtam már 1 és 2 személlyel, nagyjából visszatért az eredeti magasságra, de elég érdekes volt. Ami viszont lényegesebb, hogy az autó útfekvése így leterhelve fantasztikusan jó, viharos oldalszélben közlekedtem, meg se moccant. Az úton a hepehupákat úgy vette fel, mint valami luxuslimuzin - ezért úgy gondolom, hogy a rugók azok, amik nagyon kemények ebben az autóban, a lengéscsillapítói nagyon jók. 1 és 2 személlyel gyakran üt a futóművön egy-egy úthibánál.
A másik a motor. 5 személlyel olyan, mint valami villanymotor, szerintem egészen nyomatékos, most már érzem, hogy nyomatékosabb, mint haverom IV-es 1.6 16v Golfja, amit én az első próbautam alkalmával simán lefullasztottam - 2 személlyel. Egy olyan dombon, amin a régi autómban ('96 Polo 1.4 60LE) 1 személlyel vissza kellett váltanom 5-ből 4-be, hogy felmenjen, a 206-tal 5 személlyel 5-ödikben gázadásra 80-ról simán gyorsul. Azt is megfigyeltem, hogy 1 személlyel érezni egy-egy helyen apró teljesítmény- vagy nyomatékugrásokat (pl. 2900-as fordulat körül és talán 4500-as fordulatnál jobban beerősödik), 5 személlyel viszont ezek eltűnnek, tényleg olyan, mint egy villanymotor. A fogyasztásom viszont az utóbbi napok hajtásai miatt kétlem, hogy 7.5-8l/100km alá menne... ;-)
Millernek a fekete 1.6 16v van wrc dizájnnal ugye? Na, az engem is érdekelne, hogy hol, mit és mennyiért csináltak a gépén, hogy közelébe férkőzzön egy GTi-nek. Tényleg "megszorongatta" a GTi-det?
AlieN: az 1.4-esek szelepállításról már hallottam valahol, állítólag könnyen elállítódnak maguktól !?
Szépen alakul a fotógaléria, mindenkinek gratula, aki dolgozik rajta! Én úgy látom az én képeim már semmi újat nem mutatnak meg, most lekéstem a hírnévről :)
Voltam már megint szervízben, a motortartó gumibakokat lecserélték, most szemmel láthatóan teljesen más kialakításúak, és nem zsírozták össze, mint múltkor. Remélem ez a harmadik próbálkozás már bejön. Viszont sajnos közölték, hogy a jobb első lengőkar fáradozik (18000km után!) és hamarosan ki kell cserélni.
Éppen akartam írni, hogy IV-es népautóra haverom elektromos tükre fényezetlenül 40e HUF volt, de megelőztél :-)
Neki sógoréknél levitte egy traktor (Burgenland rulez :-), de szerencsére az elektronika nem károsodott (fűtött és elektromos mozgatású volt az is), ezért csak a műanyag tokot kellett megvennie. 206-ra nem lehet külön venni csak tokot? Úgy olcsóbb lehetne...
Öcsi azaz Müncler István egy kincs szerintem. Én csak jót tudok rola roluk elmondani.
A rácsot most rendeltem. Millernek is kell mivel neki beszakadt. A héten még szólnak nekem Győrböl hogy mennyi lesz a rács. Ha tényleg kell neked akkor ha megyünk érte akkor hozok többet. Az árát még nem tudom.
nahat tyuha :)))
39716Ft a tukor mert elektromos mozgatasu :)) es ezt meg fenyezni is kene, szoval nemecceru, (206WRC sajna az embered nemtudott segiteni mert azt rendelnie kene)
Dehamar itttartunk remelem nem gaz hogyha megadom a szamat ennek a szerviznek 206wrc?
Ellegge szinpatikusnak talaltam az embert a telefonban.
Obudan a Ladik utcaban egy peugeot szervizben dolgozik(vagy o a gore mittomen nemtom 2x beszeltem vele), elegge rendes volt megkerdeztem hogy vihetem-e hozzajuk a 30000es szervizre mondta hogy persze csak ok abban kulonboznek a tobbitol hogy rendesen elvegzik es olcsobbak mint a NAAAGY szervizek. 206wrc is oda jar allitasa szerint a nem garis munkakra.
Mivel hogy ugy szolt be a telefonba most hogy Peugeot szerviz ezert gondolom hogy nem privat szam ergo beirom : Münczler István - 06309311683
Honnan lehetne szerezni olyan racsot mint ami nektek van(wrckitesek ;D) a kocsi elejen???
Epp amire soki akar firkalni ...?
of course a memoriakartyat megint otthonhagytam (nemmenek ezek a reggel6os kelesek...) igy csusznak az en kepeim ismet, de igerem karacsony elott meglesznek :)))
Megkérdeztem a rendszámot neked. Jövőhéten elintézik adok számot kit kell keresni és akkor már sinen leszel. :-)
A héten nem dolgozik sajna.
Addig az ablakba rakjad ki a régidet, és is ugy jártam 1 hétig.
ksok sirás és be kell bizonyitanod hogy valóban nem fér el egy normális renccám, majd csengecc szépen és akkor a plakett köföt által gyártottat felragasztahod és csakis azt mert külömben hatósági jezéssel történő visszaélés eset forog fent ami forgalomból idéglenesen kivonást is vonhat maga után...
egyébként veri kafaty a wrc 206. Mikor Janikáék először egerbe hozták a gépet kiállitásra majdnem sikerült kipróbálnom... csak buzi rendező haverom nem engedte ki a kocsit a kiállitásról.. Pedig benne lettek volna a srácok... :-))
Szia 206wrc.
Jó e-mailbe ha elküldöd mokpeti@freemail.hu
A váltót csütörtökön megtudjuk csinálni mert ma még a szárnyat kell feltennem .
Adigra lebeszélem a helyet hogy tudjuk csinálni.
Ja még egy dolog, hogy tudom elintézni a matrica rendszámot ?
Sziasztok !
Segitségre lenne szükségem tegnap felkerűltek a WRC lökösök ,de mivel megváltozot a lökös eleje ezért a rácsról le lett szedve a fakete festék ezzel eltünt a 206 felirat is.
Nem találok olyan betütipust ami ugyan olyan mint az elöző ha valaki tud írjon már vissza .
Előre is köszi Nektek !!!!
pgaalien: nem t'om pesti vagy, avagy sem, de szerintem mindenképpen jobban jársz, ha nem pesten viszed a kocsid szerizbe, hanem lehetőleg vidékre. Arrafelé kicsit korrektebbek.
Hamarosan 36db új kép kerül a webre, köszi 206wrc!
Olyan vagyok mint egy gép: már 20db-ot átmáreteztem, optimalizáltam, stb. és csak most látom, hogy a rendszámokat elfelejtettem lemosni... Hiába, csak most ébredtem fel ;-)
Bejelentkeztem 30000-es szervízre jól, aszonták esetleg fékbetét, mondtam hogy motortartó bak mindenképpen, erre ők is, hogy az 1.4-es benzinesnél szelepek beállítását mindenképp meg kell nézni, mint a Ladánál (így mondta a szervízes - honnan veszi hogy nem 8 éves voltam, amikor a Lada még divat volt? :), és utána állítani, ha szükséges. Félek én ettől, akarom én hogy beletúrjanak a motoromba?
hat igen sikerult lezuznom a jobbos tukromet, nem tud valaki olcson burat?? csak az alja kene sztem mert szerelheto, gondoltam megkerdezem itt de valoszinu bonto lesz a vege. Az allatok csak egyben tudjak adni 20ropiert es azt meg fenyezni is kene... Elemugrott egy kivilagitatlan postalada a bartokbelan :DD
Tényleg, ha nagyon macerás az 1600x1200-as képek feltöltése, akkor elég lesz a 800x600-as felbontás is, végülis csak azért erősködtem a nagyon felbontás miatt, mert azzal jobban lehet dolgozni pl. webdizájnolásnál, ha esetleg 1-1 képet felhasználok az új megjelenésnél... Szóval igen, elég macera lehet modemmel felkínlódni őket, jó lesz a 800x600-as felbontás is és nagyon köszi a segítségedet!
Sajnos ma valok meg az en "Kis Dugom"-tol. Kb. negyed ora mulva a csodalatos kis autom mar az uj tulajat boldogitja. Sajnos elkoltozom finnorszagbol, igyhat kenytelen vagyok megvalni tole. Az uj munkahelyemen pedig ceges autokent Volvo V40-et kapok. :((((((((
Én amit most is használok az az Esso Ultron 5W-40
Nagyon jo és kurva drága sajnos.
Viszont sok olajat probáltam már de ez tényleg jo, nem megelszik a motor 200nál sem annyira mit amikor Castrol volt benne.
milyen olajat javasoltok???
mert ugye mar nagyon elkene vinni a vackomat szervizre es akkor mar jo olajat tegyenek bele...
jolvan bunny akkor nemte voltal de en ugy elmentem a kerepesi fele egy fekete HCK-XXX ?? rendszamos 206 utan hogy atyavilagaztan kerepesirol gyorsan ra az m7re mentem mint az allat remelem nemkellett sokat varni ram - mondjuk meg utannam is jottek - ergo nem :D
Hamarosan 206wrc jóvoltából új talis képek is lesznek a weboldalon.
Nah, új dizájnra is van ötletem, a grafikai tartalomról ugyan még nincs képem de a technikai felépítés már megvan - idebent a fejemben :-)
A kocsimat pénteken én is viszem első átnézésre, amit egyébként teljesen ingyen elvégeznek. Mindenesetre lecseréltetem az olajat is valami jó minőségű szintetikus naftára (persze ezért már fizetni kell ;-)
Mit érdemes mindenképpen megnézetni a szervízben?
Erre vigyáztam :-) Szép óvatosan kisoroltam, hagytam elmenni minden 206-ost mellettem, majd angolosan leléceltem, figyeltem nehogy valaki kövessen mert aztán nézelődhet, hogy mit keres az árpád hídnál :-)
Egyébként egy ezüst 206 búvármatricával, a talin meg én bóklásztam a kék peugeot sport-os sapában.
Én felteszem őket, ha tudsz ftp-zni, adok egy felhasználót és egy jelszót is, ahová fel tudod tölteni. A képek jöhetnek akár nagyobb méretben is, én majd átalakítgatok és optimalizálok mindent.
Az újonnan regisztrált tulajdonosok nem akarnak aktivitást kifejteni a fórumon?
Esetleg képeket csinálni magukról meg a kocsijukról? Következő talin eccerűbb lenne az élet (meg a lorijan által javasolt kitűző sem árt).
Ha mondjuk nem jelentkeznek be 12 órán :) belül, akkor írjunk nekik emilt, jó?
Most elég gázos volt hogy szét volt repedve a matrica és egy kér helyen megy feljőve, sajnos a hideg betett neki. De a következő talira igérem szép lesz.
A következőre ha nektek jo és volna kedvetek legalább 2 napra kéne elmenni valahova.
Én hova tegyem a képeket. Már átkonvertáltam 800x600ra mert alapból 1600x1200as fotok lettek.
Ki tudja felrakni a netre?
Össze kellene gyüjteni az összes képet.
Én szépen lemaradtam a dolgokról, sajnálom, hogy nem tudtam elmenni... :-(
Szerintem nagyon jók lettek a képek is, feltettem őket a p206.fw.hu oldalra. A képekhez lehet kommenteket és bármilyen szöveget is írni, írjátok meg, hogy hová mit írjak! Ezer köszönet a totalcar.hu -nak is a reklámért, a regisztrált 206-tulajdonosok száma elég szépen gyarapodott a honlapon.
A kocsimat ma bejelentem a fél év utáni átnézésre. Ilyenkor lecserélik az olajat is? Meg is kérdezem, talán nem ártana, biztosan sok fémforgács és egyéb kosz lehet benne, bár a nívópálcán szép feketés-átlátszós az olaj.
Hát, már sajnálom, hogy puha voltam, és nem mentem le Agárdra:-((( Én is csináltam képeket, csak nálam kicsit hosszabb a procedúra, előbb hivatni, majd scannelni kell...:) De ha jók lettek, akkor felrakom valahova.
Nekem csak egy, de mostanában láttam néhányat az utakon; pld HSD-100; szürke - ezt nyúzták az újságírók Karottával az élen, Gregor Bernadett - szintén szürke; fekete narancssárga belsővel - kb 50-s pasié-OFF ő volt az, akinek, kb 0,5 l-benzint adtak a kocsijához, és leállt a hungárián, mert a benzinkútig nem tudott vele elmenni:-( ON.
Hali ! Hallom jól sikerült, én csak kinéztem, megnézni mégis ki kicsoda, de aztán a felvonulás közepénél szép angolosan távoztam :-) Bocs, dolgom volt. Csináltam pár képet én is, de kb. olyanok mint Alien-é, nem hiszem hogy túl érdekesek lennének.
Ami számomra érdekes volt, hogy minden 206-osnál a váltó mellett ott van egy szellőző nyilás, az enyémen viszont csak a helye ! Ott is jön nektek a fűtés ? Mert akkor már tudom, miért fázott a lábam télen :-(
A másik, hogy láttam alu tanksapkát illetve matricát. Nekem a matrica is tetszett, akinek az autóján volt mondja már meg hol vette !
Miller, ne bántsd 206wrc-t, nagyon szépen tartotta a lépést az autópályán az ugyanakkora motorú dízel traktorommal :)))
206wrc: egyébként tényleg gratulálok, a társaságomban érkező hölgynek a te kocsid volt az _első_ (!) gép, amire azt mondta, hogy széééép. :) De tényleg. Meg is lepődtem rendesen.
(Amik kiestek: OFF Nissan SX, 300ZX, Integra, GSi, Celica, Eclipse, stb. On ) :)))
Lógó orral nézem a képeket a taliról, és közben anyázok, hogy miért nem tudtam elmenni!
Biztos k-jó lehetett! Sebaj, a következőre mi is megyünk (én meg a cc - a bordó, mert már egyre több van).
Jo reggelt mindenkinek!
Azt hiszem hogy jol sikerült a találkozó, elég jo képek készűltek, Én már várom a következő talit akkor már jó idő lesz remélem.
Ja egyébként a Catalunya Rallyn a Peugeot győzött igy már 52 pontal vezet a csapat, a Fordnak 25 pontja van.
Na feldobtam a képeket ide jól. A nagyobbakat lekicsinyítettem a felére, most így pont jó szerintem, van sok minden szépség, felnik, spoilerek, matricák, kék motorfedél, rikítózöld rögzítőbigyó, és még az offos xantia is felemelt, illetve leeresztett állapotban. Csekkoljátok:
http://pga.hu/alien/talipics/ (fotóművésznek sem megyek asszem:)
Miller
megkérdezed akkor az üzemanyagot nekem hogy mi kell
Ja és az előgyujtást is mert az szerintem sokat számit ahogy láttam a tiedet.
Megy mit a veszedelem.
wrc---
azert valoban nyomtuk....de le kell cserelni a mocidat mert ez nem állapot hogy nem tudsz ellepni tolem...
csak vicc volt....
hetfon csorrenj mar ram vagy en fogok aztan megnezzuk egy kicsit a mocit atalakitgatjuk...
tudok meg par trukkot...
miller
Soki ha lehet kuld mar el a mail cimre a tel szamod mert akkor megkereslek a valto ugyeben ...es ha lehet akkor a cd miatt az arakat meg majd megmondod mindent koszi elore is...
miller
na hali itthon vagyok egyben....nagyon jo volt csak a fene a Szilárd belébe...igaz nem esett de hideg az volt bőven...legközelebb csak strandnaciba vagyok hajlando menni ergo nyáron addig is mindenkinek jo pug ozást csak ovatossan...
Szilárdnak ismét nem jött be.
Süt a nap.
Ö meg záport mondott.
Az országom meterologia intézet weblapján mára változó időjárást mondanak, egész héten záport irtak, ezek is csak a fizetés felvételéhez értenek, meg hogy reggel felkelnek kinéznek az ablakon ,hm milyen idő is lesz ma és ezt beirják a lapra. De hogy előre tényleg kegmondják a frankót az már nem megy nekik.
Nem kellene ennyire elszállni magadtól! ;)))
Azóta "csak" 4 új tulajdonos regisztráltatta magát, és "csak" hárman iratkoztak fel a holnapi találkozóra. :)))
PR-tevékenységetekre csillagos ötös, most láttam a totálkáron hogy talitok lesz...:-)
Sajna vidéken vagyok a 7végén (nem Agárdon), pedig szivesen megtekintettem volna az oroszlánfalkát.
Sebaj, élvezzétek a talit, remélem szép idötök lesz!
Szerencsére nincsenek messze egymástól, én magamban a Felvonulás térre gondoltam végig, mert ott több hely van és elég feltűnő egy csapat 206-os. De majd korzózunk, és előbb-utóbb megtaláljuk egymást :)
AlieN: a guminyomást inkább fordítva kellene alkalmaznod, autópályán egy kicsit puhábbal lehet menni. Persze ez csak melegben igaz, mert akkor jelentősen nő a nyomás a hő hatására. A guminyomást hidegen kell mérni, lehetőleg a reggeli indulás előtt. Nekem az a tapasztalatom, hogy nyáron 1-2 hetente, télen havonta érdemes ellenőrizni a gumikat.
Sajnos már nem tudom lemosni a kocsimat, így Rozsdás holnap mocskosan jelenik meg :(
Tényleg, pedig akkor fel is töltöttem a weboldalt és ki is próbáltam. Aztán valamit elszúrhattam, mert kitiltott a rendszeretek az ftp-mel együtt és rá néhány napra sem működött.
Most nézem, okés minden! Egyébként köszi a tárhelyet, én benn vagyok egy költözésben, így PHP4-gyel már nagyon szuper a rendszer! :-)
semmiho!
multkor nem reagaltal, irtam hogy a infornax-on van mar PHP4, ha gondolod atpakolhatod ide a cuccokat, itt biztos kevesebb megkotes van mint freeweb-en...
De ha freeweb megfelel ugy ahogy van akkor maradhat ott...
mondjuk infornax kulfoldrol is gyors...
Neem, nem, tényleg nagyon köszönöm, ha megyek, akkor egyenesen Agárdra, mert ugye hazafelé valamerre Székesfehérvár felé kell majd mennem, így elfelé már megismerném az utat, ezért nem akarok Bp.-re bemenni, legalábbis részben. A másik ok az az, hogy nagy forgalomban ha dudálnak rám, hajlamos vagyok kiszállni az autóból és eldanolni egy "ejnye-bejnyét", függetlenül attól, hogy ki volt a hibás. :-)
Délután kiderül, hogy lesz-e navigátorom, Magyarország térképét már megszereztem.
Jah tényleg, mondtam már, hogy van ötletem a p206.fw.hu új dizájnjára és készen van egy hírlevél szolgáltatás motorja is? ;-)
Hát ha minden jol megy akkor 10:30körül el tudunk indulni és ha minden jol megy 30-40perc alatt le lehet érni Agárdra.
Tudod hol van Agárdon a kertmozi?
Ott lehet lemenni a partra az az utca visz lefelé és a vasuti sineken át.
Egyébként szeretek gurigázni, ha nem találsz senkit a j1-re, akkor továbbra is áll az ajánlatom :) Akár Győrben is találkozhatunk. És szerintem jó lenne, ha a Hősök terénél is ott lennél a csoportképen :) Persze nem akarok programot csinálni neked :)
Ohh, köszi, nagyon rendes vagy de nem fogadhatom ezt el, így is ég a pofám, hogy nem merek elmenni Budapestre... Lehet, hogy összejön egy navigátor.
A röfiket nem akarom én bántani szegényeket, csak asszony felé félúton, át egy erdőn tele van minden őzekkel, szarvasokkal és vaddisznókkal (mióta lecsukták "Pubit" és társait "többszörösen visszaeső" vadgarázdaság miatt, ez van, bár alapvetően örülni kell neki - a TV is sokat foglalkozott vele egy időben, több tízmilliót zsebeltek) és bizony vigyázni kell. Tegnap szakadt az eső és siettem is, majdnem megjártam. Általában 50-60-nal megyek csak azon a 3-4 km-es szakaszon.
Én a napokban nem nagyon tudtam webezni, nem intéztem semmit a totalcar.hu -n megjelentetendő talis hírrel kapcsolatban, MZN megpróbálsz értekezni Winklerrel?
Asszonyokat terveztek hozni a talira, vagy csak magányosan ?
Nálam most nagy a dilemma tali ügyben, mert ki kéne menni a szabadidő kiállításra, de a maca ma suliban van, csak szombat jön szóba, vagy balhé hogy egyedül mentem ki ma.
Ne hülyéskedj semmiho, ha kell, lemegyek érted Sopronba, és felkonvojozunk, de nehogy már a 206-oldal szerkesztője ne jöjjön el!
De most tényleg, hajlamos vagyok korábban kelni, de gyere már. Negyed tank gázolajat megér nekem ;)
Kösz, midjárt bele pirulok:-) de azért a tiédet is megnézném már egyszer - remélema Hősök terére csak ki tudok szaladni.
Ez a leégett a gyár c sztori jó, ezt még nem hallottam. Nekem egyébként több, mint 1 hónapot kellett úgy várnom a kocsira, hogy ott állt egy dobogón a szalonban, és csak nézegettem, mert valahogy semmit nem tudtak elintézni. Nagyon szenya volt a kereskedő is, meg a Pug Hungária is.
De azért összességében megérte a küzdelem.
Pontossan
Én cc szerettem volna csak amikor megrendeltem volna akkor volt az hogy leégett egy gyár ahol a tömitéseket gyártották a cc-hez és nem tudták hogy magyarországra hány db fog igy jönni és hogy egyáltalán marad-e belőle mert nagyon sok volt leelőlegezve már.
Igy hát maradtam a GTi-nél. Ez szalon kocsi volt ott állt az édes de igy is 2 hetet kellett rá várni mig rendszám vizsga stb... elintéződnek.
De nagyon irigyellek mert gyönyörű kocsid van.
igazad van nekem 205/45 R16 van és még párosul mellé egy koni csillapitó sport rugokkal. Hát a Bosnyák téri kereszteződésen áthaladva még a nemlétező kövemet is kirázza. Viszont ha meleg van akkor tapad, és ami tetszik az a kanyarodási sebesség.
Szerintem nézesd meg a futóműved, lehet, hoy ott van a gáz, vagy a felnid nem teljesen olyan alakú, mint annak lennie kellene. Sajna az előző kocsimmal nekem is volt ilyen sztorim, egy nyár alatt megette a gumikat.
A cc.ban nekem asszem olyan 2.3 - 2.4 nyomás van lírva, de most ne akard, hogy lemenjek megnézni..
Egyébként azt, hogyy mennyire ráz az autó, eléggé befolyásolja a gumi is. Nekem a cc - n a téli gumim 185/55 *15 -s azzal teljesen korrekt a rugozás (lágy), viszont szó nélkül kapar, meg el akar szállni minden kanyarban. A nyári az 205/45*16-s, na ez vesekőpróbáló tud lenni, ellenben ragad, mint a takony:-)
Szerintem a GTi-lökösök baromi jól néznek ki, nekem ezekkel tetszik igazán a 206-os, vegye ám meg valaki, sokkal jobban néz ki velük a cájg, mint a "sima" alap-lökárítókkal, de tényleg!
Nekem valahogy nem akarnak összejönni a dolgaim a hétvégére... Haverom, akire számítottam, hogy eljön, nem tud, megy osztrákokhoz melózni... Még lehet, hogy megyek, de elég kicsi a valószínűsége, egy másik haveromat megpróbálom rávenni ma, hogy jöjjön már el velem és mondja már térképről az utat (egyenesen Agárdra mennék, nem akarok bemenni Bp.-re). A francba is...
Más. Tegnap kishíján összecsuktam az autóm, 90-nel majdnem elütöttem egy óriási vaddisznót, az utolsó pillanatban rántottam félre a kormányt, szerencsére megúsztam.
Elvileg a vezető oldali ajtónál a B oszlopon van egy matrica (legalábbis az enyémben) ami mutatja, hogy mennyire kell fújni. Nekem 2.4-et mond előre-hátra. De gondolom ez függ a kocsi súlyától, meg attól is, hogy mekkor a kereket teszel rá, nem?
Én úgy tudom 2.3 a "helyes" nyomás legalábbis a Présence-emnél, az új gumikat is annyira fújattam és jónak tűnik. Autópályára esetleg 2.4-re. Többiek? Hogy szoktátok?
Na, jól megkavartok itten... Épp fel akartam rakni a nyári garnitúrát. Hmmm... azért csak felrakom szombatig, nem igazán mutatós a téli acélkerék dísztárcsa nélkül :-)
A kanyarban a kicsuszás azért van mert nincs elég meleg és a nyári gumi ilyen időben nem tapad még. A nyári az kb 12-14fok körül kezd jol tapadni.
3hete én is megcsosztam egy kanyarba 110Km/h-val
utánna 3-4 napra sütött 1000 a nap melegebb volt joval és akkor ott már ugy vette a kanyart ahogy kell.
Sajnos meleg kell.
Jaaa, akkor te dudáltál rám piros kadettből. Egy pillanatra átvillant az agyamon, hogy esetleg te lehetsz... Mentem éppen a Tilos Rádióba, a műsorunkba behívtuk a BSA jogi képviselőjét és jól kifaggattuk, hogy mit tehetnek és mit nem és mire lehet számítani tőlük. Hajrá 92.1 ideiglenes frekvencija! :)
Amúgy ma reggel felszereltettem a hgl005-től vásárolt felniket + gumikat és hát borzasztó a különbség a 175/65r14 (Michelinmxt/CEATArctic2) -> 195/55r15 (Conti PremiumContact) átmenetben. Iszonyat stabil lett a kocsi, ma nyomultam esőben és nem tudtam erős fékezéssel megcsúsztatni, pedig a régiekkel simán ment. Kipörgetni is nagyon nehezen bírtam az 1.4-es motorral, igazából nem is pörgött ki úgy, mint a régik, hanem el-el pattogott az úttól. Ja és hát nem csak fizikailag, hanem optikailag is nagyon frankó a sirocco felni, majd szombaton megmutizom.
Kérdés: pontosan hol találkozunk? Gondolom a Felvonulási térre gondoltatok, mert a Hősök terén pont nem nagyon lehet megállni :-) A múzeum mellett, vagy távolabb?
Most ott tartok hogy a tapétákat is megvettem mult hónapban akciósan. Itt áll és nincs pénzem hogy felrakják. De a bank igéri a hitelt és ha az megjön akkor sinen leszek. :-)))
Én nem tudok weblapot csinálni csak a tárhelyet tudnám adni és a domaint. Most van bejegyzés alatt a www.wrcsystems.hu név erre lehet rakni képeket hireket, meg amit akarunk, ha kell korlátlan tárhelyet is tudok intézni.
A szórólapot és a matricát most a talin meg tudnánk beszélni. De én benne lennék, ha kell meg is tervezem.
Csak anyag, 5 let, és időpont kell hogy mi legyen rajta.
Felmerült itt néhány dolog régebben ami aztán elhalt:
-szórólap, amit 206-osok szélvédőjére lehetne tűzögetni
-hirdetés a Totalcar-on
Foglalkozik ezekkel valaki?
Semmiho, szerintem nem muszáj Neked sem bejönni pestre, Agárd mégiscsak közelebb van Sopronhoz. Gondolom a "Nádas" parkolója ilyenkor üres, azt könnyű megtalálni, lehetne az az Agárdi gyülekező hely.
Beszéltem vele ,de nem jön mert a Gablinibe divatbemutató meg külömböző programok lesznek azért nem tud eljönni!!
Más nem akartam versenyezni csak vicceltem.
Sikerült elintézni a lakás vásárlást ??
Egy kicsit
De szerintem jobban néz ki ha egymás után libasorba haladnak az oroszlánok.
Az autósok meg csak néznek hogy mi ez a sok Peugeot.
De addig még egy bal első gumit kell cserélnem mert ez ami most van szálszakadásos.
Ja Soki beszéltél a Zolival?
Ö is jönni akar azt mondta.
Nem sikerült időpontot egyeztetni velük ,de arra gondoltam hogy ha jövünk vissza Agárdról szombaton beugorhatnánk budaörsre és ott ki tudnánk cserélni,evégre 20perc alatt megvan.
Persze ha Neked is jó.
De majd meglátjuk,hogy alakul a Szombat.
Agárd egy nyugis hely ilyenkor lehet ökörködni és jokat fényképezkedni ami persze felkerül a netre.
Felhivlak és emlondom hogy hova menj és persze hogy hogy.
Sziasztok !
Tegnap végre megcsinálták a futómüvet a kocsimon,most megszünt a kopogás .
Teljesen szét volt szakadva a lengőkarba szilen, azért nem semmi ,hogy 21000km alatt tönkremennek a lengőkarok, az a szerencse hogy gariba megcsinálták még.
Remélem nem lesz ilyen idő szombaton a találkozón!!!!
Végülis én sem vagyok mindig naprakész mondjuk linuxból :)
Csak mondjuk én nem egy kereskedelmi tévében osztom az észt. Bár egy csomó léért szívesen :)))
Tényleg, akkor most nem lesz 206 SWRC?
Én abban utaznék :)
Ez egy időszerü kérdés, ugy nézki a dolog hogy péntek estém hosszú lesz mert akkor lesz lefényezve a lökös a szárny és még aznap fel is kéne tennem őket.
Remélem szombat reggelig kész lesz hogy a talin már patent legyen a verda.
Röviden ennyi.
Szia 206wrc !
Ne idegeskedj nem olyan mint a Tiéd teljesen más ,igazából olyan "foszlányok "vannak rajta össz visza,de összeségében jól nézett ki , már amennyire láttam !!
Óriási, mekkora egy balf@x...egyébként a hétvégén voltam oroszlánhonban és ott anyyi cc van mint a nyű. Szegény riporter vagy nagyon hülye, vagy lelkes pug 206 rajongó . Nem lehet, hogy a kombival tévesztette össze:-)
Mit szóltok, hogy már megint emelték a benzin árát ? Lassan vissza fogok térni arra a régi módszerre, hogy az autót mindig tele tankoltam hosszabb utak után, így legalább 1-2 áremelést meg lehet spórolni.
Jaj, vn99, képzeld, tegnap este a Sateliten volt egy tudósítás a genfi autókiállításról, és a riporter nagy örömmel közölte, hogy végre megérkezett a cabrio 206-os :))))
Szóval a kocsid még mindig az újdonság erejével hat egyes autószakértőknek :))))
Igy van. Utkozesig kitekerve visito hang. Amikor folhivtam a szervizt azt mondtak, hogy az a szervonak a hangja, de szerencsere nem halgattam rajuk... :) Ezekben a pocs finnekben nem lehet megbizni ilyen teren. (Meg is lehet nezni az autoparkjuk allapotat.)
Ez igazabol nem gond (az ekszijcsuszas), mert amikor a klimat beszereltek (Mo-n), szoltak, hogy valoszinuleg utana kell huzni az ekszijnak, mert nyulni fog egy kicsit.
Veszprem
Vegulis nincs messze csak nem szeretek 9 elott kelni szombaton:-)
de azert valahogy athidalom ez a problemat
Csak a tetejeben meg az M7-esen se lehet menni mar megint, ha jol tudom:-(
De valahogy azert ott leszek
na de akkor hol is kell hogy legyek?
Ha a kormányt a két végállásba kitekered az a szervónak a hangja. Az nekem is van fura hang de az normális.
Vagy majd a talin hallgatózunk hogy mi lehet ha olyan mint az én hangom akkor normális ha nem akkor gáz van.
Már ideje volt benéznem :) Naptárba beírtam, úgyhogy most már ne változtassatok a találkozón!
A generátort még garanciában átrakták nekem. Én "dízel" hangnak hívtam. Azóta az jó, viszont a motor kotyogása újra előjött, kb. 6 hónappal ezelőtt volt az utolsó gumibak operáció. Ez nem túl biztató :( A kormány két végállásánál van egy "bizonyos" hang, de nem olyan, mintha csúszna az ékszíj, inkább csak morog (oroszlán vagy mi :)).
Az éjszíj csúszás alatt mit értesz ? Ha azt, hogy ütközéskor visító hang (gondolom a szervó felől) akkor szintén zenész az enyém is. Hmmm, mennyi gond van ezzel az autóval.
Nyílván én is megyek, szombat 10 Hősök ok. Addigra remélem fent lesznek a millertől megvett 15-ös alufelnik, plusz gumik, ma már vettem hozzá kerékőrt.
Fényképgépet lehet hogy viszek én is, persze ha már ennyi lesz, akkor minek? :)
WRC kuld el a millerarthur@hotmail.com
cimre a cimedet amire irhatok mert lenne egy uzleti ajanlatom ha meg mindig a szamitastechnikai ipart erosited....
hmm majdnem, ohne bukosisak, ohne kormany csak 1 fek van meg egy vaju illetve csoszeru palya, kanyarodnod nemkell csak bedonteni a kanyarban izombol kulonben nem csak bobozil hanem repulsz is ;)) ha izombol nyomod - tehat fek nelkul az meredek tud lenni :DD
tegnap a nyugati postanal elhusahantam egy 206 melett nemtudom milyen nemzetisegu volt de asszem holland vagy nemet es "lexus-style" lampai voltak hat eleg meredek volt...
Nekem epp ma reggel szuntettek meg a hulye jobb elorol jovo kopogast. Igaz, hogy a fo indok amiert a szervizbe mentem az az volt, hogy ha kormanyt utkozesig kitekertem, akkor megcsuszott az ekszij. Szerencsere az ekszij megfeszitesevel megszunt a kopogas is.
Amugy a 40k-s szervizem 2 hete volt, es semmit nagyot nem kellett csinalni az auton.
Szia BunNy.
A Fábiánnál csináltattam elöször a generátort átették minden akadékoskodás nélkül aztán rá egy hétre visszamentem mert kopogott tovább a motor .
Úgy indult a dolog hogy ki hívtak egy embert a PugHungáriátol az megnézte és engedéjezte a javítást . Persze gariba csinálták.Egy nap alatt meg is csinálták.
A hétvégi talival kapcsolatban Én azt mondom hogy legyen a Hősök tere mert Budaörsön lakom aztán tudom hogy milyen káosz szokott lenni szombaton a parkolókban.
"persze holmi citroeneknek 600/xantia :DD "
Akkor mekkora jó arc leszek most:
kiköhögöm a 600-at, és két 206 bebújhat a csomitartómba az uccsó kanyar előtt.
enis a hosokot preferalom, ha ki tudok jutni akkor of course enis viszek fenykepezot!
Agard jobbnak tunik, Visegradon mar voltak a kisoroszlanok Agardon meg meg egyutt nem... (mellesleg penteken voltunk bobozni asszonnyal visegradon, minek mennyek megin` :)))))
A jelentkezési listát ne itt bunyózzuk már le, szegény semmiho miért programozott pirkadatig? :)
Szerintem legyen Hősök tere, valaki, akár én is kimegy semmiho elé, bekonvojoznak/unk, a Hősök terén cseppet jobb képeket lehet csinálni, mint az Auchane-nál (lorijan, hozol gépet, ugye).
És akkor egy fél szavazat Agárdra, Visegrádon fizetős a nagyparkoló, meg ott voltam mostanában :)
Én már nem szolok be csak döntük el hogy akkor Hösök tere vagy M7 Auchan parkolo de van még az M7 bevezetőjénél a meki annak is hátul nagy parkolója van. És onnan indulhatnánk tovább.
Ácsi! Ha Neked mind1, akkor nem 2-2?:)) Bár igazából nekem is mindegy, úgyhogy akkor meg 3-2... Inkább nem ragozom. Többiek, tessék javasolni!
Egyébként elég nagy az a parkoló. Szerintem az áruháztól távoli (pályához közeli) fele kevésbé telített... Bár szombaton nem nagyon szoktam arra járni, az is igaz. Na meg akkor nem lesz karaván kifelé a városból. Hmm... nagy dilemma:)
Viszont a reggel 10 az a legkorábbi időpont, ami szóba jöhet, ugye?