Én is megakadtam a képeknél. :) Öregszik az E36 modell. 24 éve biztosan nem ilyen csajok álltak az autó mellett a frankfurti autószalonon vagy lehet, hogy pont ő állt ott, de 24 év az akkor is 24 év. :))
Bandi, turkáltam a garázsban egy pár utángyártott tükröt, kb. mint amilyen neked is van. Méltán híres TYC márkájú. Ezzel vettem a kocsim anno, szerencsére Pesten egyik éjszaka egy jóravaló fiatalember letörte, így nem rám hárult ez a feladat. A tükörlap viszont lehet hogy jó lenne neked, nem? De tudod mit, vidd az egészet, hátha alkatrésznek fel tudod használni.
Figyelem, a kisfiam műanyag dömpere nem része az ajánlatnak! :)
Csak ennyi, hogy fellengzős szöveg, és egy igénytelenül kinéző autó.
E46 csere engem is mindig mozgat, de sportolni jobb az E36, és amellé meg hülyén venné ki magát egy másik, soros hathengeres hármas BMW járósnak. Ezért is marad a dzsipp-lagcsi páros egy ideig, bár a mobilére felkerült piros Lexis IS200 kombi azért piszkálja a fantáziám :)))
Nekem rossz a szemem hozzá,hogy meglássam a hibákat képről,de itt gondolom ez a hibalista:tükrök,küszöbök,lámpák,váltógomb.Vagy esetleg van még ezen kívül valami rossz rajta? :))
Én 46-ot már nem biztos,hogy vennék.Keveset is vezetek,sokszor elgondolkodok,hogy el kéne adni a 36ot,aztán beleülni egy kis szaladgálós valamibe,de nem tudom mibe...így inkább marad a 36.
Meg azert is erdekes mert mar szoktak is kuldeni bianco micro sim-et is ha kell a csomagban. (Anno nekem is el kellett menni botba erte) de ha boltbol hoztad azert megkerdezhette volna ember ja...
Nekem olyan a szimkártyám, amit annak idején (15 évvel ezelőtt) egy rendes, nagy, bankkártya-méretű kártyából kellett kipattintani. (Most jövök rá, hogy milyen régi már a telefonszámom...)
Persze, van szarabb, de azokkal nem is szeretnék gyorsan menni :) Három darab 1998-as autóm van, és csak a "prémiumnak" nem állítható a kormányoszlopa, pedig nem alapmodellről van szó...
Én amugy nem értem ezt a nyavalygást hogy rossz az üléspozíció,meg a kormány ferde,és távol van.
Üljetek be egy scudóba,vagy egy fiorínóba 1 napra.Na azt az olaszok a langoliereknek építették.Vagy jetiknek.Az e36 egy öröm és boldogság azokhoz képest,de a buzuki is.
Sikerült beújitani az aranykártya pontokból egy szamszung okostelót.(mindjárt felbaszoma z istenbe)
Azért szamszung mert tud repülni,földhözcsapódni,és birja.
a kisköcsög eladó persze nem közölte volna,hogy ebben más SIM kártya van(honnan a faxombol tudjam ,vagy találjam ki?)Ha mutter nem jött volna velem vissza én már a sitten lennék,emberünk meg a balesetin.Nem sok kellett,hogy felborítsam az embert pultostul......
Nálam pont ugyanez a helyzet. Vettem bele másik ablakemelőmotort, de hiába. Jártam vele három autóvillanyossági szakembernél is, de hiába. Meg lett tanítva neki a végállás, de hiába.
Most együttélek a jelenséggel, és kész. Ha teljesen lenyomom a gombot, nem csak félig, és nyomva is tartom, akkor akadásmentesen felmegy. Vagyis semmivel sem rosszabb, mint az egyszerűbb autók egyszerűbb ablakemelője, ahol eleve gyárilag olyan, hogy folyamatosan nyomva kell tartani.
A napokban vettem egy e36 coupét és nagyon tetszik meg minden frankó, de van egy hiba az elektromos ablakkal a vezető oldalon. Szóval, ha leengedem az ablakot, majd fel szeretném húzni felmegy kb 15cm-t kicsit vissza, közben van egy kisebb kattanásszerű hang. Ezt eljátsza a teljes úton 3x. Csak úgy tudom felhúzni az ablakot, hogy ezeken a pontokon szakaszosan nyomom a a gombot. Olvastam vmi mágneses jeladóról, hogy azzal lehet a baj. Tudna valaki segíteni ebben. Köszönöm.
Az a helyzet, hogy szerintem ez a lőkös anno összetört.
A rács összes felfogató füle hiányzott, így a rácsot ragasztópisztollyal körbehúztam, és így állt meg.
A lippe helyén csak lyukak vannak. Kell az oda? Jól néz ki meg mindenek. "De ez csak egy 316i, szerintem nagyobb lenne a légellenállás, még el is kaparna a porba, nem bírna elindulni". --- na jó jó, nem így van, de azt néztem, pl ha parkolóba beállok, akkor így pont elmegy az összes járdaszegélynél. Valószínű így járt valamikor, mert tiszta karc a lőkös alja...
Valahol biztos van ilyen bmw.Általában mindíg van valahol valami akármi.. De ha mégseakkor akármi is lehet.....Ha meg ott nincs,akkor elvitték onnan.Vagy nem is volt ott.
Ha nem írod le a sztorit,miért várod,hogy itt bárki segítsen.
Bűncselekmény téma? Vagy mi? Ez egy nyilvános fórum.Ha félsz akkor nem szólsz hozzá,ha meg nem félsz, akkor miért nem tudhatjuk miről is van szó?
Én azért kigoogléznám Derrick felügyelő elérhetőségét....
Eladó kizárólag, mivel a kompótba vettem, de persze nem abba valót küldött a paraszt. Azóta már belekerült egy normális, a kupéssal meg nem tudok mit kezdeni :)
Ilyen kérdésekkor mindig elbizonytalanodok. Nekem ugyanis cabrioba való van coupeban, a vége máshogy áll. Illetve a bőr sem olyan túl szép már rajta... Csere? :D
Ha már meylét veszel, akkor a HD változatot. Én a felújítással nem foglalkoznék. Ha csak nem azt értik felújítás alatt, hogy a lengőkar gömbfejét kicserélik újra.
kipu hővédőlemeze van valakinek elfekvőben? 6 hengerhez kéne, ha van különbség.
A másik, hogy a gömbfejek (és szilentek) elöl kukák, olvastam hogy érden van egy cég aki direkt gömbfej felújítással foglalkozik. Érdemes vele foglalkozni, van-e tapasztalat, vagy vegyek meylét ha nyugodtan szeretnék aludni?
Egy eltolt lengőkar szilent és egy komoly ültetés és kb ez van. A lengőkar szilentet tudod ellenőrizni, ha nem központos a lengőkar a szilentben, akkor az van. Ha nem megy másképp sztem toronycsapágy állítóra is szert kell tenni...
Ha már így belejöttem az írásba: coupe kalaptartót hogy lehet zörgésmentesíteni? Szereztem egy rolósat, azt akarom beépíteni, de úgy, hogy ne zörögjön.
Sziasztok. Benzincső tapasztalata van valakinek? Szerelőm azt mondja, hogy nem meri kicserélni a 22 éves gyáriakat, mert az újak legfeljebb egy évig bírják. Pedig valamelyik elkezdett szivárogni.
Milyet érdemes venni? Van méterben gyári BMW cső? A motortérben lévő csövekről van szó.
Párszor már néztem ezt az oldalt,de mivel a listában csak e46-ot tudok kiválasztani,nem gondoltam,hogy foglalkoznak még 36-ossal...cikkszámra még nem próbáltam rákeresni soha,de ezek után csemegézek egy kicsit innen :)
4-5 ezerig marpedig veszek. Ha 2x800 Ft ert megrendeltem a ket Airbag feliratot...akkor miert ne? Hasznaltan is arany arban adja mindenki azt a muanyag darabot...akkor nem mindegy? Miert mondod illetve gondolod ezt?
Egy kérdésem lenne. Olyan problémám van az e36-tal, hogy a bal első zárat néha nehéz bezárni. Ezt úgy kell érteni, hogy nem akarja lehúzni a gombot vagy éppen felnyomni. Maga a betét könnyen fordul. Van, hogy be sem akarja zárni az ajtót.
Esetleg valaki találkozott már ilyennel? A hétvégén leveszem az ajtókárpitot, kíváncsi lennék, hogy mit kell benne cserélni.
Ha valaki aki nagy E36 magus, segitene nekem privatba azt nagyon megkoszonnem :) lenne egy par kerdesem, amivel a tobbseget nem akarom farasztani, elore is koszonom! maile-em : nagy/pont/levente/pont/85/kukac/gmail/pont/com
Keresek!!! AirBag jelet illetve logót az ajtómba! 2 db kellene mert mindkét oldalról hiányzik!!! Kérem jelezze akinek van mert nagyon zavar a hiánya! NEM INGYEN KÉREM!!! Köszönöm!!!
Én akkor azért a 323 ti 18 tds-t nem raknám alá.még kiszalad a ménes alóla.:))))
Mindenki volt kezdő.Én trabin kezdem.Első kocsi.
És valamiért mutter kispolszkijával kellett mennem.És azzal a lendülettel,mikor akartam dobni egy rettenetes 2-est majdnem letörtem a kispolákról az ablaktörlő kapcsolót:))
Több éve megtanult mindent rutinpályán, de az elfelejtődött. Na meg felváltva járunk a 3 autóval, azt is mindig újra kell tanulni, plusz ritkán ugyanarra, de így lesz jó sofőr, aki bármilyen autóval, bárhol tud majd vezetni. A falusi jogsinak nincs sok értelme, amikor egy autóval, egy irányba tud közlekedni :))
Namost a fasz tudja,de állítólag az a régi módszer hogy un.rutinpályángyakoroljuk az autó kezelését(kézifék,lejtő ilyesmik) az mostmár a forgalomban van....
És nem a kezdőkkel van a baj.
A héten történt.Várok egy autósboltban.megáll egy ignis oktatókocsi.Ember bejön(úgy ránézésre kb egy vödör vizet nem biznék rá)
Erre kiront és üvölti be az ignis ablakán: marika néni figyelek ám nem gyakorolja váltásokat.
És marika néni nekiáll és kapcsolgatja a sebességeket.
Engem az oktatóm rendesen lebaszott,ha tartottam a sort,vagy rálépett a saját gázpedáljára.
Már keresem a mágneses T betűt a kocsikra, mert ha barátnőm vezet, az sem gyors éppen, de mondjuk az első 1-2000 km-nél jár, és nem tanul gyorsan.... Csak felügyelettel vezet, biztos, ami biztos, de érdekes módon, ha a dzsippel nem tud elindulni, senki nem dudál, agresszív, a kompóttal igen. Mivel mindkét autót sajnálom, ideiglenesen megvettem öcsém eladó Laguna 1-esét, azt nem sajnálom, ha lefullad, csúszik a kuplung, és gödörről gödörre haladunk hármasban a városban :) Nem olyan vészes egyébként a helyzet, az átlagos rossz sofőr szintjét már tudja, sokan évtizedekig mennek így, de nem ez a cél.
A Flotta 1998-as, Laguna 1.6 16v, Toyota Prado 3.0 TD és a 18tds
Utóljára nálam ez lett sok : vasúti átjáró ,piros jelzés , leengedett sorompó. Elől állok szemben ugyanúgy a forgalom szabályosan megáll ,jön egy ml merci be mellém szemben a szabályos autókkal . . persze indulásnál egyből elé vágtam . ..szegénynek tolatni kellett vagy 100 métert mire elindultam , megmondtam neki míg el nem takarodik addig senki sehova.
Én sem vagyok kapkodós összeségében, de irritál, ha valaki paraszt vagy önkéntes rendőrködik kibaszásból. És tipikusan ilyen helyzet, amikor párhuzamosan haladtok, normális követési távolsággal, majd a te sávod megszűnik, vagy buszsáv lesz, jelzel, h bemennél, és a másik sávban haladó gyorsít, hogy ne férj be. Mondjuk én az ilyenre simán ráhúzom a kormányt, de egy kezdő csak kétségbeesetten beszalad a buszsávba, ahol vagy megbüntetik, vagy meg kell állnia, egyik sem szerencsés....
Alapjában véve előzékeny vagyok , ha siet menjen . . nem a közúton kell megmutatni :). Balesetet nem szeretnék , inkább örüljön a paraszt . ., de van amikor nekem is be telik a pohár . .akkor büntetés keményen :).
A BMW-nél engem nem zavar, mert aho VOLT hely, én oda beteszem az autót, max aki faszakodni akart, az fékezni fog. Városban úgysem egészséges az 5 méternél kisebb követési távolság, ami alá próbálnak menni, h ne férjek be. Most azért volt nagyon feltűnő, mert barátnőm vezetett, és amíg a lagunával indexelés után szinte mindig sávot tud váltani, most majdnem fordítva volt....
Ja, és ez országspecifikus, külföldön nem érzem a különbséget, pedig sokat járok ki. És különösen feltűnő Budapesten sávváltásnál, a laguna kb semleges, a BMW-re zárják a sort, a dzsippre nyílik. Feltételezem a kedves márkatársak, köztük néha én is, okot adunk arra, hogy taplók legyenek a közlekedőtársak az öreg bmw-kkel.
Én eléggé úgy érzem, hogy másképp viselkednek az autókkal, főleg, mióta barátnőm is tanul vezetni, ő a leggyorsabb, mert mindig a hosszú sor elején megy:)))
Ha ezt a dzsippel teszi, akkor alig előz valaki. A kompóttal pl ha előzök (egyenletes 100-zal megyünk, és a szédelgőket kb), akkor van rá példa, hogy a megelőzött autó egyszercsak elkezd tolni majd egy lehetetlen helyen nekiáll előzni. A dzsippel, rönóval ez szinte sosem fordul elő. A kompóttal ma kétszer.... Általában 2-3 autóm van egyszerre, és relatív gyakran cserélem, az utolsó M3-asom alig több, mint 5 éve vettem, azóta 10. autó a Laguna :)
Jól néz ki! Bár ha lefujnád mattrózsaszinre, vagy strandkorlátkékre még terndi is lenne :D
Ti ezt tényleg hiszitek, hogy autótól függően máshogyan viselkednek veletek?
A párom is azt mondja, hogy eddig a szakadt astrájával sokkal előzékenyebbek voltak vele pesten, mint most a BMW vel. Ezzel nehezebben engedik be stb..
Én még nem figyeltem meg ezt, igaz én 7-8 évente váltok kocsit meg elég keveset megyek szóval lehet, hogy csak nem tűnik fel
AMióta átvette a KTM, azóta ugyanaz a minőség, sokszor technikailag is ugyanaz (motor, elektronika, váltó). A szokásos dolgokat kell csak átnézni... Időset nem vennék :)
Valóban, osztrák volt, 3 éve jött be. Csak valahogy nem állt össze a fejemben, hogy te hoztál volna valaha labancverdát. Biztos magamból indultam ki :))
Amúgy élőben is jó, van azért 1-2 apróság rajta, de alapból tetszett a haveromnak, akit érdekel.
A régi nickeddel együtt az összes hozzászólásod is törlésre került? Mert arra emlékszem, hogy anno írtál bőven a ponyvásfelújításról :)
A klíma panel jó lett úgy néz ki köszönöm a tippet :)
Most az ülésem fűtését próbálom megszerelni. A vezető alja nem melegít odáig jutottam, hogy kiszedtem az ülőkét, a bőrt körbe leakasztottam a kis fülekről. Aztán ott akadtam el, hogy a bőrben és az ülőke szivacsában is középtájt vannak fém pálcák amit kis O kapcsok fognak össze azt még nem tudtam szétszedni. Van valami trükkje?
Délelőtt volt, nem tudtam, hogy otthon vagy-e. :) Egyébként még nagy alkudozásban vagyok egy hazai vasra, amelyre azért kellene rendesen költeni. Ha nem jön össze a deal akkor nemsokára kereslek, hátha elvállalsz egy új túrát. X5 kényelmes... :)
18-as kerék et35 225/40r18-al, hátul néha belekaristol, elöl meg a dőlés miatt simán elfér... De ki akarom szélesíteni mert et20-et10-es felnivel jobb lenne :)
Sziasztok! Kérném hozzászólásotok hogy egy 1996 os E36 bmw re ( kombi) frl megy-e egy 18 col 225/40 es gumival rendelkező , et 20 as alufelni. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Ha most van rajta kötelező, akkor majd az átírásnál kell csak igazolni, hogy kötött már a saját nevére, és ezzel párhuzamosan kell neked is lejelenteni a kocsit,hogy eladtad.
Sima banki átutalásnál nem lehet probléma, mondjuk az nem tart két napig, hacsak nem valami takarékszövetkezet. Más fizetési módoknál felmerülhet, hogy törli a tranzakciót később, és így a fedezet megszűnik. Ha megjön a pénz, nézd meg, hogy honnan utalták. Adásvételit meg nyilván átadáskor, biztosítást lehet anélkül is kötni, a rendszám kell, meg az autó adatai.
Jogos! De amúgy meg ha egy napig nem köt rá, kap kb 800Ft -os felárat (fedezetlenségi díjat), de neten az adásvétel megkötés napán, azaz éjfélig megkötheti bármelyik biztosító honlapján! TAPASZTALAT!
Kicsit sok dolgot akar :) Forgalmi adásvételi útlevél??? Meg ezt szerintem úgy szokták, hogy 10-20%-ot utal foglalónak és a többit meg ha átveszi a kocsit. Ha így csinálná nem is lenne problémám vele...
Reggel küldött már sms-t elküldtem a számlaszámomat, hogy szerintem ennyi elég az utaláshoz...
Emailben jelentkezik egy ürge Hans Kraaijeveld, kicsit google translatesen írt nem is válaszoltam. írt megint, mondom válaszolok neki, a lényeg, hogy Porsche carrera4 csere érdekel-e.
Megírtam neki, hogy lehet csere. Megnézné élőben a kocsit a reptéren, mondtam neki az nem jó de itt a sarki benzinkúton megnézheti. Kimegyek a kútra kicsit gyanús az egész ezért nem az Alpinával mentem hanem a Passattal, várom a Porschet. Carrera4 nem jött de megérkezett egy Cayenne turbo hív a srác telefonban is töri a magyart de más számról hívott mint amit az emailben írt. Kiszállok mondom hol a Porsche?? mondja a garázsban otthon, kérdi hol a Bmw??? mondom az is otthon a garázsban :) Mondom mit szeretnél? Hát fizessek rá a Porschera mondtam esélytelen vagy 1:1 vagy kp :) oké öt érdekli a kocsi pénzért is hozzam ide, mondom 15 perc. Hazajöttem a kocsiért visszamegyek megnézegette tetszik neki és mondja, hogy úgy venné meg, hogy kb 80%-át előre elutalja és a maradékot meg kp ha átadom a kocsit. Mondtam neki inkább kp az egész, meg vigyük a kocsit a szerelőjéhez, szerelő nem kell szervizkönyvet scanneljem be és beszéljünk. Elküldtem a szervizkönyvet elviekben megegyeztünk és most a következőt akarja:
Meg kellene a fenykep a forgalmy engedely ( bisztositas kell csinalni ) Adasvetel szerszödes alasra neked . A bankcimja. Fenykep a utlevelja. Mikor minden benne megfizetem xx mio HUF mit megbecelunk. Maius 1 jövok Szigentszentmiklos ( a hideg ver lovak verseny ) ot talalkozunk ez megfizetem a masic éz elhozzam a kocsit.
Eltelik kb 4 óra, jön a következő levél:
Hello , kellene a fenykepek ez a bankcim de a bank 2 nap kell. Holnap fizetem ez utan csutortok neked kaps a penz. Utan pentek fizetem a kezpenz ez elvittem a kocsit. Nem irtem mit csinalsz.
Kicsit átverés gyanús vagy nem? Hozzáteszem a kúton megnézte egy métert nem mentünk vele az alvázszámát nézte meg, hogy egyezik-e a forgalmival, kb ennyi.
Az ürgének van facebook profilja, elviekben Kecskemét mellett van valami lovas tanyája vagy ilyesmi, 2010 óta él itt...
Gonoszul hangzik de én is tanultam volna inkább más kárán, sajnos 17 éves az autó, bármennyire óvatosan közelítek a kocsihoz, valami biztos eltörik, elszakad, beszakad vagy görbül, és nem gondolom bénának magam.
Ezért is inkább megosztom.
Ahhoz képest, hogy kb 3 hónapja van meg, elég sokmindent szétszedtem rajta. Komplett fék, kuplung, kipufogó, kárpitok, szélvédő, üvegek a sötétítés eltávolítása miatt, stb.
Az egyik a kód megadása után lefagy, a másikkal már nem mlékszem mi van. 😊 De egyik sem pixelhibás, az egyikhez a papírjai is megvannak. Új cd optikai egység a mai napig kapható hozzá (Blaupunkt). Ha látsz fantáziát benne, jelentkezz a lenti címen.
Én is keresek megvételre E36-ba való kazettás rádiót. Előny, ha nem a legalapabb kivitel, de elvárás, hogy szép és jó állapotú legyen. Ha van valakinek, a balintlevai kukac yahuu pont kommra írjon. Köszi
Én is azt vettem pár éve, nem bírt ki egy évet sem. Mivel nem volt a beszerelésről papírom, nem gariztattam, javíttattam a hüllőnél. Ez volt két éve, megint folyik. Most állok én is hűtőcsere előtt, de nem tudom, hogy mit csináljak. Pedig elvileg a Behr a gyári beszállítója is.
Én most vettem HELLA/BEHR-t a bárdinál 16i be. Végülis nem tűnik rossznak, csak az egyik ventillátor felfogató csavarhely van rajta másképp, mint a gyárin :S De mondjuk feleannyiba került.
A compact kapcsoló felettei piktogramok világítanak de ott is az a spéci egybefoglalatos rizs izzó van, én átalakítottam. A gombot le kell tekerni bal irányba, majd a mögötte lévő műanyag lapot amin a pikto van leimádkozod. Mögötte az izzó, de sajnos cseréje csak a műszer kiszedése után lehetséges, amihez a kormányt is le kell venni. Tiszta lego!
Nem fér be, mert bele kell dugni az izzót egy foglalatba, éppen hogy passzol. Szerintem nem fér el, de persze meg lehet próbálni. Nekem Compact-om van, más a világítás kapcsolóm, mint a sima e36-ban, abban nem tudom, hogyan működik. Nekem nincs megvilágítva.
Jó tudni, hogy nem én vagyok gnóm. Nekem sem valami kényelmes az E36. Úgy ülök benne, mint aki karót nyelt, hogy elérjem a kormányt, de a lábam se legyen a nyakamban. A combtámaszos ülés is egy hulladék. Nem elég, hogy nem tart, még görnyedve is tartja a hátam. 4 hónap 3-as golfozás után tegnap mentem egyet a BMW-vel. Fájó tény, de a golf jóval kényelmesebb nekem. Elérem a kormányt, az ülésben kényelmesebb pozícióban ülök, és jobban is tart kanyarban, annak ellenére, hogy a ülőpárna külső combtámasza vasig le van ülve.
Időnként megfordul a fejemben, hogy kéne egy sportülés és egy mélyebb sportkormány a BMW-be. Nem lenne szép, de legalább nem a könyöklőn meg az ajtókárpiton feküdnék a kanyarokban. :)
A traktoron tudom hogy állítható . . :) ( bár a Steigeren nem . .ami nem olyan nagy élmény számomra , hisz gyenge a motorja , az mtz nem nagy szám :).
E36-ra visszatéreve olyan 10-15 cm el van kiemelve a digitális kijelző a gyárohoz képest , áttételes kormány , de láttam olyat is amiben egész nagy kormányagy volt . Az ülés jelentősen hátrébb volt mindben.
Kormány téma: e36 az F-astrához képest teljesen ok.:) A napokban egész sokat vezettem, és borzasztó ferde minden téren :))) Még MTZ-től is rosszabb, de egy e36 hoz képest... Ne rinyáljon senki, vannak rosszabb dolgok az életben :DDD
Ha valami érteles megoldás van, az érdekelne. Mert utcán el lehet közlekedni úgy is, h alig érem a kormányt, de most, ha a kormányhoz igazítom az ülést, akkor a combom egyáltalán nem támasztja meg, dönteni sem lehet, mint a Merciben.
A nem sokkal fiatalabb fejlesztésű, azonos korú, újonnan feleannyiba kerülő rönónál lehet állítani... De azzal meg gyorsan menni nem lehet, és nem csak a 107le miatt ;)
Megnéztem neked a kormány hosszabbítást de érdemleges infóval nem tudok szolgálni , teljesen más üléspozícióhoz kb 10cm lentebb lévő állásszög és persze sokfajta kormány , ha ennyire át akarod alakítani akkor rákérdezek pontosabban.
Voltam sok autós boltban. Van több helyen ismerős is, de sehol sem találtunk, egyetlen cégnél sem. Miskolci BMW szervizben mondták, hogy találkoztak már ezzel a problémával, és nincs más megoldás, mint a gyári. Egyébként ez az egyetlen ilyen izzó, mert a többi, az sima rizsszem izzó, csak ez az egy speckó van. Ez is olyan, mint a sima rizsszem izzó, csak ez foglalattal együtt van, azért ennyi, amennyi. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs más megoldás, csak én nem találtam. Persze lehet szétszedni, meg forrasztgatni más fajta izzót. De gyári közeli megoldáshoz hasonlót én nem találtam. Egyébként erről a típusról van szó:
MTZ se lehet rossz,egyszer elviszel ilyet vezetni,az biztos,de a RÁBA Steiger a nagy buli állítólag ,duplakerékkel.Elhúzza a szántóföldedet,és ráteszi a szomszédéra:))))))
Ez nem meglepő. Nekem 36 kompótom van. A fűtéskonzol megvilágításával szenvedtem. Sokan kinevettek itt is, hogy egy vacak izzó, pár száz forint... Mivel csak gyáriban létezik, 4700 HUF, ismétlem 4700 HUF. Nincs utángyártott, helyettesítő, se semmi. Lehet maszekolni, de nem lesz már olyan... Nincs mit tenni, vagy gyári, vagy jönnek a gondok szépen sorban.
Három napig MTZ 80-aztam Szabolcsban. Rájöttem mi volt a KGST gépek varázsa. Az MTZ-ben is csilingel, nyiszorog, üvölt, zörög minden, de mégsincs a szétesik azonnal érzésed. Ez ilyen.:DDDD
Egyébként a traktorozás felért egy jóféle vezetéstechnikai tréninggel. Megtanultam kétkerekezni, na úgy kormányozni, kajla hátsó kerékkel - az már tudomány :DDD
Cipeltem a puttonyon a nagyobbik géphez való talajmunka gépet függesztve, kicsit sok volt neki- meg nekem is 4 x 8 km-t mentem így közúton, ne tudjátok milyen halálfélelmem volt. De megoldottam.
Tudnátok nekem segíteni, hogy bontott E46 M3 alkatrészek ügyében kihez fordulhatnék? Kéne pár alkatrész, de még friss az autó és nem tudom, hogy kihez forduljak. Előre is köszönöm szépen a válaszokat.
Urak ufó van az e36 - omban.Télen bedöglött az anyósülésoldali kp.zár.De tartosan véglegesnek adta ki.Erre most nekifogott működni..Pár hónapja adtam neki wd-t a kisablakon,de az nem hozott változást.
Nagy valószínűséggel károsodni fog a foglalatod (megég, megolvad). Plusz ha a túlméretes izzót ki akarod venni, könnyen beletörhet a foglalatba, ahonnan jó móka lesz kipiszkálni a maradékot.
Szóval hidd el megéri egy Big Mac menü árát a belevaló izzó.
Hát igen, azt észrevettem, hogy melegszik a kapcsoló környéke. Majd figyelem... A 0.36 Wattos csak gyáriban van? Lang honlapján 1800,- körül, ami elég durva, tekintve hogy az 1.2 Wattos kb. 80,- forint.
Volt, aki panaszkodott, hogy az 1.2W-os szétolvasztotta neki a kapcsolót, én nem tapasztaltam ilyesmit. Talán ott zárlat is közrejátszhatott. Mindenesetre ajánlott gyári izzót belerakni (de az jó mocskos drága)
Kicseréltem a világitás kapcsolóban lévő izzót, de 0.36 wattosat persze nem kaptam, 1.2 wattos lett. Most - bár világos van - úgy látom, hogy gyújtás ráadásától mindig világit, nemcsak akkor, ha a világitás máködik. Ez nálam még sosem világitott, igy nem tudom, jó-e ez igy. Szerintetek?
ez furcsa, több német ismerős kérdezget, hogy nem e tudok itten autót, mert van megrendelése és már US is eléggé kifogyott ezért keletre kacsingatnak...
Nézz körül Angliában veterán ügyben, 2-3 millióért már van szép háború előtti autó. Amúgy a tömegmodellek egy része 30 év felett is fillérekért van, ha nem a sportmodellt nézed, hanem az alapot.
Ez pl az enyém volt, nem is rossz, és nem is ennyit ér, hanem kevesebbet (mert már vagy 3 éve árulják, én 470-ért adtam el). ÉS nem lada/trabant színvonal:
Ez igaz , ki mit ad érte !Csak a saját tapasztalatom mondtam ezzel nem kívánok senkit befolyásolni :).Itt ,jön a kérdés : kinek mit ér meg, és ezt is tiszteletben kell tartani , legalábbis részemről :).
Mondtam hogy ne mercit mondj. Csikós egy 48 évessel akart hazajönni 2500km t. És ő ezt komolyan is gondolta. Dániáig jutott. Onnan ismerős hozta haza tréleren.
Egy autó értéke csak csökken csökken csökken. Aztán 30 lesz, valaki restaurálja és ismét annyit ér mint újonan. Ezért került régebben 2x annyiba mint most. Mutass egy olcsó veteránt. Már ladát trabantot sem kapsz 1-2-3 milla alatt.
Ebben igazad van! Szóval : 97-ben szinte kétszeres pénzért néztük a 190Sl-t .Az akkori német tulajok véleményét mondom , mi szerint ha nem kuriózum az autó akkor felejtős a történet,és bejött ,negyed áron meg lehet venni . Persze azt hozzá kell tenni ,ha valaki veterános megnézi kinek adja el .Lehet ,hogy kevesebb összegért ,de tudja ,hogy milyen kezekben van ,ott is igyekeznek kiszűrni a neppereket.Ezzel én is így voltam,vételnél ,eladásnál :)
Milyen autókra gondolsz? Mutass valami lecsengett valóban szép ot-t olcsón németből. Mercin kívül mert azok jó állapotban megérik ezt a kort. Tavaly voltam 3 napos veterán autózós versenyen, az autók 60 százaléka merci volt. :).
Az egyértelmű hogy németben könnyebben lehet historie kennzeichen hez jutni de azért ott sem engednek át mindent.
Attól függ milyen besorolást kapott , lehet OT , de ott is vannak sávok.Németből most érdemes OT-s autót venni , egy-két éve kezd lecsengeni , főleg az 50 évnél fiatalabbak.
Lehet ugy intezni, hogy rendszamot se kapjon. Akkor nem kell fizetni a "sales tax-et" (afat).
Olyankor a kereskedotol egybol autoszallitoval kell vitetni a kikotobe es miutan europaba erkezik onnan is autoszallito kell vigye tovabb, kiveve ha mar europara te kivaltod a szukseges papirokat es sajat labon tudod haza vinni akkor.
Az uj aluminium kasznis f150-rol jokat halottam eddig.
veszel egyet californiabol es akkor nem kell a rohadastol tartanod. $1200-1500bol meg van a szallitas Hamburgig, onnan haza tudod vezetni ha van rajta amerikai rendszam :)
Szerintem olcsobb mint ha veszel egy rozsdasodo gepet amit lakatolni kell.
Nezegettem itt is, de letettem rola. Egy az hogy ha megveszem, akkor vagy treleren kell hazavinni ami kapasbol 200k plusz regisztracio ami 300k, plusz egyeb koltseg, szoval alaphangon plusz 600k-nal jarnek, es meg mindig jobbkormanyos a kocsi (ami engem nem feltetlenul erdekel), ha meg labon viszem akkor be kell fizetnem az adot ra, fel evre 60k Ft plusz a biztositas, ami legolcsobban nekem havi 55k Ft plusz 130k Ft depozit, es meg haza kell vezetni, de elotte azert szervizelni se artana..2000 kilometer az a pokolban is 2000 kilometer plusz regado ugyebar. A masik az hogy, igen, le vannak lakva..neha nem is ertem..egy 100 ezer kilometeres kocsiban az ulesek ugy neznek ki mintha a tulajnak csiszolovaszonbol lenne a kabatja es abba dorzsolne magat bele az ulesbe minden nap..pedig itt az oratekergetes nem megy annyira mint M.O-n.
Mar most azon is elgondolkodtam, hogy veszek egy 18i-t aztan jovore amikor vegleg hazamegyek lecserelem egy nagyobbra ha talalok addig ertelmeset, de akkor Cd-rol kell hallgatni a sorhat hangot.. :)
Ha a torony annyira oda van, hogy cserélni kell mindkettőt, továbbá a küszöb is főtt, akkor lesz ott még más is. Ha szépre és jóra akarod, akkor egy milliót máris rágurítottál.
Nem :D Igazabol olcso az auto, van hozza kemenyteto ami onmagaban 200 ezer Huf, ha azt nezem hogy a tobbi 328 1,5-2 millio kozott van akkor latok benne fantaziat. Mert igy legalabb ha megveszem en csinaltatom meg, es tudom, hogy nagy valoszinuseggel olyan lesz amilyennek lennie kell. A problema ott lehet, hogy ha sok mas dolog is gatyan van esetleg, mert akkor mar nem biztos, hogy megeri. Jol at kell gondolnom minden esetre..
Akit kerdeztem latatlanba 200 ezret mondott ra (tornyok, 2 kuszob) meg valoszinuleg utana egy fenyezesbe is bele lehet szaladni, csak azert kerdezem mert hatha valaki cserelt vagy javittatott mar es kicsit kozelebbit tud mondani rola.
Meg mindig szemezgetek a 328 cabrioval, kaptam par kepet az eladotol, a tornyoknal azert meg van rohadva rendesen, valakinek volt mar toronycsere kozuletek, es ha igen mennyire szamitsak kb? De ami fontosabb, hogy ha megveszem el merjek-e egyaltalan indulni vele, mert ha fogok egy meretes katyut lehet, hogy kiszakad az egesz a pi....ba :)
Én egyszer voltam arab országban (a legarababb az összes közül), de ott nem tapasztaltam, hogy a BMW háttérbe szorult volna. Az autóparkjukat rendkívül sokszínűnek láttam. Egy csomó nagy amerikai vas van náluk (kurvanagy SUV-októl kezdve a muscle car-okon át a kocka limuzinokig), rengeteg a távolkeleti kocsi (olyan Toyoták meg Hyundájok, amiknek a létezéséről nem is tudtam), néhány ausztrál (Holden), meg pár európai (természetesen BMW, Merci meg Audi, de láttam több Dacia Logant Rönó emblémával, meg egy Skoda Fábiát is).
Ezért kérdés, h pl ha cserélem E46-ra, az hosszabb-e? Vagy betoldani valahogy szabályosan? Mert nem szeretnék ilyen butakormányt rárakni, csak végső megoldásként
Kérdés: hogyan lehetne az E36 kormányoszlopot hosszabbítani? Ha rendesen ülök, marha messze van a kormány. Utáltam ezt már az eddig három E36-ban is, de most már meg is oldanám. Egy E46 oszlop ezen segít? Az amúgy is közvetlenebb, ha jól tudom.
Sziasztok én is tanácsot kérnék. A digit klíma panelem ma megadta magát. Először nem kapcsolt be, aztán talán egy bucka után bekapcsolt, majd elhalványult a kijelző és csak a gomb világított, majd be se kapcsolt. Hazaérvén kiszedtem kipucoltam belőle a port mert volt benne jócskán, aztán mintha megjavult volna de néha mégis kikapcsol. Tudnátok tanácsot adni, hogy induljak el? Tudom, egyes padlógáz :)) Panel hiba vagy valami más?
Azért ez kéne, rozsda biztos nem bántja. Nyilván azért mennek ott a Datsunok is, mert nem rohadnak el a klíma miatt:))
Na de komolyan, tegnap Esztergom felé a Dunakanyarban kb. minden harmadik autó M-es rendszámú hármas BMW volt. Lassan már több lesz belőle, mint Suzukiból, igaz, hathengeres eleve relatív kevés van, 20d-t tudja tankolni a kitörni vágyó proli. Meg ugye egyre nehezebb is "kitűnni" egy E46 kupéval, mert igazi lakótelepi autó lett. Kár érte, még ha értem is a népszerűség okát. Mondjuk nekem az csak jó, ha tömegautó, nem szúrja a szomszéd szemét, nincs irigykedés:)
Lancer evo egy nagyon jól eltalált széria, nem is nagyon volt más ütőkártyája a cégnek. Én tudom hogy egy japán szilent, vill kapcsoló 30 évig jó, de nem erről mondtam a véleményt.
Egyszerű kivitelű, jól kipróbált dolgokat gyártani sosem olyan kihívás,stb.
Terepjáró,Lancer Evo . . . , de nem ezekre értettem, fogsz egy harminc éves japán autót és minden elektromos kütyü megy benne , egy e36 . . .mondom úgy hogy használtam toyotát új kora óta ,ilyen téren az e36 nulla.
A rádió kódot megmondtam volna ingyen is.Ha benne ülsz az autóban,becsukod az ajtót és elalszik a belsőtér világítás akkor már lehet is programozni.Pofon egyszerű ha egyszer rájössz a metódusra.
Az elobb nezegettem a Mitsu Outlanderem fenyezett gyari alufelnijet, szebb-e mint a most porfestett-lakkozott Alpina kerekem. Szerintem semmivel sem szebb, egy arnyalattal talan sotetebb ezust es kevesebb csillogo szemcse lehet benne. Komolyan nem tudom mire gondolsz, legyszi mondd el mit kell neznem rajta.
De ne az legyen a valaszod, hogy szar japan auto es meg kereket sem tudnak fenyezni, hanem komolyan kerdezem!
De ebben a videóban pl ráadja a gyújtást, az nem derül ki zárva vagy csak csukva van az ajtó.
A német használati utasításban ha jól fordítottam az van, hogy nyisd ki kulcsal az ajtót hisz a távirányító nem működik és várj 15 percet mert addig nem lehet a programozást elkezdeni. Ezt még nem próbáltam. A rendszer elég bonyolult és összetett, 2 ajtó 4 mikrokapcsoló, jöjj rá melyik rossz. Van egy a zárban de lehet kettő is és van a zár azon részén is ami fixen a kasznin van. Jó lenne tudni, hogy ezek hibája befolyásolja- e a kulcs tanítást.
A gyári magnót sem volt egyszerű életre kelteni bár így utólag úgy tűnik. Beírtam a rossz kódot hátha sikerül alapon háromszor majd codewait felirat. Internet: hagyd 1 órát gyújtáson és újra kéri a kódot...voálá és tényleg. 8 dollárért megvettem a kódot és működik, szuper. Így is olcsóbb volt mint a leggagyibb rádió.
Igaz,nem nekem címezted a kérdéseket.Az ajtónak csak zárva kell lennie.
Az egymás után ötszöri 1 állás, legyen viszonylag gyors.Ami viszont fontos,amikor kiveszed a kulcsot,gyorsan kezd el a nyitó és a záró gombbal a művelet mert szűk az idő rá.(néhány másodperc)Különben nem fogadja el programozást.
Hail! 3 kerdes a tagoknak! Zarfutest hogyan kell aktivalni, elfelejtettem?! Illetve M-es tukrot hogyan lehet szetszedni, egeszen pontosan az aluminium resz hogyan jon le? (Festes celjabol) Mivel hogyan fessem le? (Bocsi az ekezetek miatt, telefonrol irok!)
Beszeltem vele, annyit mondott meg, hogy a tornyoknal is van rozsda, kert ra arajanlatot barati alapon 150k mondtak neki, mondta hogy ha nincs ismerosom akkor lehet tobb egy kicsit, de hala istennek van ismeros :) Teljesen korrekt volt az elado egyebkent, delutan kuld kepeket, mindenrol amit javitani kell. Tesomat elkuldom holnap, hogy nezze meg, bar ma megy egy srac hozza, ugyhogy meg kiderul mi lesz. De van hozza hardtop ami nem baj ha van, meg a gyari felnik nem replika, eleg jo kis kocsit lehet ebbol faragni szerintem.
Kipróbáltam, de sajnos nem működik egyik kulcsal sem. A kulcson a led villan tizet, mind a kettőn. Az egyes állás értelemszerűen a gyújtás előtti állást gondolom ahol csak a km jelenik meg. Az ajtó csukva, de zárva is legyen? Vagy mindegy? Az egymás után ötször az gyors legyen vagy olyan komótos? A ground modul felől egy reléhang kattanása hallatszik még mielőtt a kulcs befejezné a 10 villanást. Tanácstalan vagyok:(
Én tanítottam, nekem ez a változat működött mindig:
1. gyújtáskapcsoló egyes állásba egymás után ötször, 2. kulcs kihúz, 3. lenyomva tartott kinyit (nyíl) gombnál lenyomod háromszor a lezár gombot a kulcson (embléma), kinyit gombot felengeded. Sikeres tanítás esetén a központi zár lezár, majd kinyit. 4. Ha van másik ilyen kulcsod, akkor feltanítod azt is, megismételve a 3. pontot. 5. Ráadod a gyújtás a véglegesítés miatt.
Ha nyomom a napi számláló gombot és közben a gyújtás kulcsonnegyet fordítok majd elengedem a gombot akkor szépen teszteli a műszerfalat illetve 1-12- ig mindenféle számokat ír ki. Ha pedig újra megismétlem és én léptetek a gombbal akkor meg szintén 1-15- ig csíkok meg left on felirat...nem todom mik ezek. Valaki tudja? Köszi. 98- as 316 compact. Különben jó kis gép:)
Van olyan a fórumon aki tanított kulcsot? (Aki saját maga csinálta és nem hallotta meg stb):)
Mert van 5 féle verzióm hogy kellene de nem akar működni. 2 kulcs is van de semmi, led világít, kínomba elemet is cseréltem, de így sem. Talán ground modul? A vevő a tükörbe? Mikrokapcsoló a zárba? Én már nem tudom. Gyári riasztós de belül nincsenek mozgás érzékelők, lehet gyárilag. A kulcson van egy felkelő nap, egy ház vagy nyíl meg az embléma. Ha jobbra fordítom a kulcsot zárás irányba akkor felhúzza az ablakokat bezárja a tolótetőt és villan az index.
A motort sk rendberakom;) Lehet 3 literesre... Na majd józanon. Csak mondom megnézem már milyen 6 hngeres bmw kínálat van a hahun, erre ezeket kaásból hozza. Mind1, majd átgondoljuk. Tényleg vonz a huligán autó, nem vagyok én normális, sose leszek az.:DDDD
Igazából egy rohadós vagy sérült kasztnist kell venni, és a 3.0 akár olcsóbb is lehet. Én láttam mostanában is 3500GBP körül olyat, aminek nem volt szép a bódé, bár egyre ritkább, 3-4 éve tömegével voltak kopott belsejű kabriók fillérekért.
2 milliót biztosan nem szánnék a mutatványra, hiába ki lehet belőle árulni valamennyit.
A másik gond az, hogy jó eséllyel az m3 motorra rá kell még locsolni pár százezret mindenképpen (lapkák, vanos, csapágyak), így mégjobban drágul az egész. Azért köszi a választ.
Kb 2 misitol indulnak, hatar a csillagos eg, a multkor lattam egyet 30ezer fontert ami 12 milla, de kb 10k km volt benne. Igazabol ha szerencses vagy akkor 1 millaert ki lehet fogni olyat ami akar laban hazamenne de nincs rajta vizsga vagy hasonlo, treleren 200-250k forintert viszik haza, ami azert nem egy irdatlan osszeg.
Nem hulyek ezek :) tudjak, hogy elobb utobb sokat fog erni, csak itt azert is fizetned kell ha az uton all a kocsi es egy metert se mesz vele sehova, sok esetben ezert olcsobb mint otthon.
3.2 M3-ak mennyiért mennek? Unom már a szerelgetést (szerencsére az utóbbi időben a szereléssel eltöltött idő erősen konvergál a nullához), de ha itt állna a sajátom mellett egy komplett donor, akkor még egy M3 swapot bevállalnék :).
Nyilvan kell meg kolteni ra, de egy huszon x eves auto soha nem lesz tokeletes, mindenesetre elkuldom tesomat meg a szerelo haveromat, hogy nezzek meg, mert ezen kivul 1,5 millioig nem talaltam epkezlab peldany ami megfelelo lenne. Itt angliaba kicsitt szinvonalasabb autok vannak, csak azt nem tudom, hogy megerne-e hazavinni innen egyet, mert itt a nagyja 28as, ami regado szempontjabol nem tul kifizetodo, ellenben nagyon sok van vegig vezetett szervizkonyvvel fele aron a magyar araknak..csak a jobb kormany meg a paras levego amitol tartok..
Ez ,igaz , mondjuk egy 190 Evo II bármikor odavág egy e30 M3-nak , de más karakter ez tény. Nálam is a hathenger a minimum . . ,de egy keleti gép beszerzése folyamatban van 125p 1500 cm :) , hobby szinten.
Igazából 15 éve néztük az elsőt , egy amerikai behozot gép volt , nagyon rossz állapotban, ebben az árban adtak volna egy jaguár e-type-ot , de nem kellett elhozni egyiket sem mert annyira rosszak voltak.
Egy székesfehérvári nagy gumis cég intézte kompletten, ők BPestre vitték. Húsz éve dolgoznak együtt, kimondottan autó felnik felújítására/fényezésére vannak ráállva.
Végre valahára elkészültek a felújított kerekeim. Meglehetősen tökéletesek lettek...
Régi festés leszórva, összes kis hiba, horzsolás, minden kijavítva, porfestve-lakkozva. 12,500 Ft/db, számlával. Megjegyzendő, hogy 20 éves Ronal kerék (Made in Germany), felújítás előtt gépen megpörgetve : nem volt szükség görgőzésre, semmiféle javításra, azt mondták ezen csak rontani tudnának. Nyolc éve használom ezeken a magyar utakon. Mondjuk kerülgetem az úthibákat.
Autót soha nem fotóról ítélünk meg , sem esőben ,sem éjszaka !! :) Lehet a roszul álló kipufógó a legnagyobb hiba , a gép meg tökéletes . .de, ez is relatív , mert nekem beszélheti az ilyen -olyan dolgokat , majd alámegyek , és szétnézek :).
Más: ha nyomom a napi számláló gombot és közben a gyújtás kulcsonnegyet fordítok majd elengedem a gombot akkor szépen teszteli a műszerfalat illetve 1-12- ig mindenféle számokat ír ki. Ha pedig újra megismétlem és én léptetek a gombbal akkor meg szintén 1-12- ig csíkok meg left on felirat...nem todom mik ezek. Valaki tudja? Köszi. 98- as 316 compact. Különben jó kis gép:)
Van olyan a fórumon aki tanított kulcsot? (Aki saját maga csinálta és nem hallotta meg stb):)
Mert van 5 féle verzióm hogy kellene de nem akar működni. 2 kulcs is van de semmi, led világít, kínomba elemet is cseréltem, de így sem. Talán ground modul? A vevő a tükörbe? Mikrokapcsoló a zárba? Én már nem tudom. Gyári riasztós de belül nincsenek mozgás érzékelők, lehet gyárilag. A kulcson van egy felkelő nap, egy ház vagy nyíl meg az embléma. Ha jobbra fordítom a kulcsot zárás irányba akkor felhúzza az ablakokat bezárja a tolótetőt és villan az index.
Nekem nem szimpi,ráadásul órdít róla,hogy kereskedéses..De 1000X inkább mint bármilyen csökkentett képességű 4 hengeres..
Tehát a megfejtés: találni egy 3. versenyzőt,ami a kettő link pozitív tulajdonságait ötvözik. Na ez a nehéz,nem a krumplis zsák....Mindenesetre sok sikert,és nehogy engedj a 6 hengerből semmiképp se.
Igen,ezt mondtam neki én is,hogy lehet nehéz lesz így eladni,mert sokan a 6 hengert keresik :) Régen volt neki egy e30-as 328.Múltkor mentünk az enyémmel egy kört (320i coupe e36) ,nagyon ecsetelte,hogy mennyire hiányzik neki a 6 henger :)
Szia. Koszonom, szep auto egyebkent csak a motor :) mindenkepp 6 hengerest szeretnek, de azert meg meggondolom. Igazabol nem akarom elkapkodni a vetelt mert annyira nem surgos, jovore szeretnek hazakoltozni, de a nyarra mar jo lenne egy szep auto :)
Élettársam unokatestvére árul egy kabriót,igaz,hogy az "csak" 1.8.Sokat nem tudok róla írni,azt tudom,hogy nem volt törve,illetve most csináltatott meg rajta pár dolgot. Ha időd engedi,egy próbát megér,szerintem erre már nem kellene költened egy ideig.
Udv mindenkinek. Auto vasarlast tervezgetek a kozeljovoben, ami fontos mindenkeppen cabriot akarok, mivel tul sokat nem vagyok otthon, azt a keveset is leginkabb nyaron. A hasznaltautot nezegetve eleg siralmas a helyzet E36 cabrio teren, vagy a motor kicsi, vagy automata, vagy csak szarul nez ki..viszont talaltam egyet ami viszonylag megfelelo, kulfoldi papiros, de magyar forgalmija mar van, 320i sotetlila 680k. Beszeltem a tulajjal tegnap delutan, elmondta, hogy ahol rohadt ott kijavitottak, a ponyvat megcsinaltatta, tehat osszesegeben nincs rossz allapotban, motor valto futomu ok. Ahogy szamolgattam kb 900k-bol magyar papiros lehetne, tehat nagy ertelmet nem latom nemetbe vagy osztrak menni egy masikert. A 900 ezren felul meg a kozeljovoben maxiumum 500ezret tudnek a kocsira kolteni, kerdezem en lehet-e ennyibol egy normalis kocsit varazsolni ugy hogy feltetelezem nincs nagyon rossz allapotban.
Esetleg valaki ismeri az autot vagy megnezte mar, attol nemi informaciot szivesen hallanek :)
Nem fogok vitatkozni, de ne hülyítsed már. LL-04 2001 UTÁN gyártott BMW motorokba LEHET jó, előttiekbe 01 vagy 98. Pláne nem értem miért jó ez, mikor 98/01-ből is temérdek választék van. Arról már ne is beszéljünk, hogy az 5w30 sosem volt bele való.
Ember. Leírom neked MAGYARUL, hogy bármilyen 5w40, ami BMW-LL98/BMW-LL01/BMW special oil jóváhagyással rendelkezik, valószínűleg 4 literre lesz szükséged.
Erre belinkelsz egy 5w30-as, BMW-LL04-es olajat, ráadásul 6 litert, hogy jó lesz-e. Én itt bejeztem, majd más válaszolgat.