Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
A modern haderőt nehéz bevetni ahol nincs gazdaság , nincs infastruktura, csak kopar hegyeket tudnak bombázni se egy gyár,se egy erőmű....max. a kecskéket lehetne irtani,,vietnammal sem tudtak mit kezdeni és ott van irak is -de annak legalább van-volt olaja...he.he.
Szerbia hamar feladta mikor jópár preciziós bombát ledobtak ,mert ott volt-van gazdaság....
A hadipareredményességét nem mérheted pusztán gazdasági mutatószámokkal, ...
Nyilvan sokkal celszerübb lenne, ha a hadiipar eredmenyesseget az gazdasagtalansaga alapjan mernek. De, veletlenül, nem ez törtent az elmútt ~30-35 evben?
Bármilyen gyártásnak van egy optimális darabszáma elég nagy plusz-mínusszal. A magyar haderőre nem lehet darabszámot optimalizálni, ezért elengedhetetlen az export. Rengeteg nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező fegyverkereskedő ismerősöm volt.... vagyis csak egy... őt is letartóztatták az Orlyn, ahogy leszállt a repülőgépről...
Hol vagy Kovács? Berakok kettő képet amin Ruszin látható. Kéne szólni neki, hogy Nem otthon van Miskolcon. ezért a klipszes bicskát le kéne venni a lampaszos tábornoki nadrágról, mert először is nem rendszeresített felszerelés a köznapi egyenruhához, másodszor a suttyó gyerekek viselnek ilyet. A másik ok, ami miatt figyelemre méltóak ezek a képek, hogy a nyomorult Böröndi ott hajlong azelőtt a fickó előtt majd a föld alá bújva, aki miatt ki lett rúgva, és nagy kegyesen adtak neki egy elfekvő brüsszeli beosztást.
Az Öreg Ávós barátom volt. A rám bízott tetemes mennyiségű és súlyos tartalmú anyaggal szabadon rendelkezem. Szemezgetek belőle és néha publikálok. Több oka is van, hogy egyelőre így döntöttem.
Két évvel ezelőtt Szegeden jártam, és leültem kávézni egy nyugállományú (amúgy ÖMT-s lőkiképző), meg egy aktív volt tanár társammal. Az aktív kolléga mondta, hogy van náluk az iskolán egy pályakezdő, 63 éves őrmester, aki a BM OIF állományába kerül kiképzés után. Az ő motivációja az volt, hogy nem talált más munkahelyet nyugdíjig, adiig meg majdnem kihúzza az iskolán is. Tehát nála igenis, beszélhetünk életpálya modellről.:-)
Hogyne kidolgoztatja. Aztán amikor a kidolgozók lerakják elé a terveket, és számvetéseket, akkor Benkőnek elfüstöl az agya. Tudod mekkora a Hungária körúti telephely, és mennyi szervezet van ott. Ha ezeket ő át akarja költöztetni az Orczy térre, arra az isten pénze se lesz elég, a szükséges építkezésekről, és időről ne is beszéljünk. Közben persze a folyamatos oktatást, és működést is fenn kellene tartani. Végül is Benkőnek is kell mondania néha valamit, hogy észrevegyék a létezését.
Hogy a fenébe ne lenne változás. Miniszter úr idén nyilatkozta, hogy szakértőkkel dolgoztatja ki a hadtudományi és honvédtisztképző Orczy térre költöztetésének metódusát. Ha a miniszter úr valamit megígér.....
97-ben népszavazás, 99-ben teljes tagság, 2001 szept 12 meg az USA kérte az 5-ös cikkely alkalmazását, mert megtámadták...
Egy itt most borzongó, időnként a zarbuzántól eltévelygő topcsi aga szokta emlegetni hogy szerinte mit és hogyan kellene tenni hogy még nátóbbak legyünk:), de hát ez is benne van a szerződésben, ott hátul a kisbetűs rész:)
A gond még nem is ez, hanem az hogy a háborút meg is kell nyerni, nem csak megkezdeni. Egy kis emlékeztető ( majd megint megszólal a szokásos sakál vokál, de ezek tények):
1985: a szovjet jelenlét csúcsa és a nagy hadműveletek éve ( Kunár, Hoszt, Pandzsír 7-8- 9, meg még néhány) , összesen 108,8 ezer fő harcoló alakulatok, ha még hozzácsapjuk BM, szervek, szállító stb-sb alakulatokat kb. 150000 fő. Plusz cirka 70000 afgán demokrata:)
2010: USA+NATO ( kontraktorok és miegyebek nélkül ) 142000 fő., plusz 135000 kormány katona.
Mindkét esetben kihagytam az afgán rendőröket:)
Mindkét háborúban volt egy időszak amikor mindent beleadtak, döntő évnek szánták, hát egyik esetben sem jött össze, modzsahedék és tálibék köszönték szépen, megvoltak a következő évben is...
Voltak intő jelek 2010 előtt is, mint amikor egy brit dandár Helmand tartományban megpróbálta megoldani azt ami nem sikerült annak idején egy szovjet gépesített ezrednek-nekik sem sikerült.
Most ebben a csapatban játszunk, egyelőre nem sikerült különösebb eredményt felmutatnia, de még fejlődő képes:)
Nekem rettentő sok energiámba, és rettentő nagy önfegyelemre van szükségem, hogy nyugodtan be tudjam fogadni ezeket a Németh Szilárd, Benkő, Orbán, stb. agymenéseket. Ma már képtelen vagyok végigolvasni bármelyik szövegüket is. Aki két lábon áll a földön, és van józan paraszti esze-jóemlékű professzorom szerint a normális gondolkodás alapja a józan paraszti ész, akkor azt mondja, hogy ezek vagy elmeháborodottak, vagy mocskos gerinctelenek, akik tönkretették ezt az országot.
1962 november 29-én vonultam be Ceglédre az ETI sorkatonai szolgálatát letölteni. Már ott megismertem a "marharépa" "deréxijjal körültekert marharépa" változatát"
Te nagyon el vagy tévedve. Magyarországon jelenleg békeállapot van, senkivel nem áll katonai konfliktusban. Magyarországon jelenleg hivatásos, és szerződéses katonák a honvédség tagjai, akik önként vállalták a katonai szolgálatot. Mivel békeállapot van, bárrmikor leszerelhetnek, és kiléphetnek a honvédség kötelékéből, ha nem értenek egyet, adott esetben az Afganisztánba küldő paranccsal. A magyar katona csak magát okolhatja, ha egy idióta parancsnak engedelmeskedve kimegy Afganisztánba, és ott elvágják a torkát az afgánok.