Megnéztem, amit ajánlottál... A 22-es villamosnál mi a változás? Hosszabb útvonalon jár? Hirtelen nem emlékszem, hogy a Bíla Hora mellett melyik volt a másik végállomása. (I.P. Pavlova?) Azt azért örömmel nyugtáztam, hogy a Pohorelecnél változatlanul megáll, már csak az Ökörészeti okok miatt is...
a Prazdroj is az új, Fénix nevezetu soréhez kulon poharat terveztetett, elhajlított torzzsel. Elég sokára jottem rá, hogy madárra kellenne emlékeztetnie.
Hosszabb ideje végzek egy egyáltalán nem reprezentatív felmérést arról, milyen típusú léfogó edényből esik legjobban a sör. Nos, én a dundi, gömbölyded, füles korsókra szavazok! (Azt most hagyjuk, hogy lassan minden sörtípusnak lesz saját tervezésű pohara, kelyhe.) Tehát sztem minél hasasabb a krigli, annál jobb! Azt mondják, a gömb a tökéletes forma, és én hajlok erre a korsók terén is, amelyek ráadásul így felidézik a söröshordók (és sörhasak) formáját. Mintha az ember egy korsó univerzumot emelne a szájához, amikor belekortyol a fenséges nedűbe. (Lásd a képes illusztrációt fent...). Ezek után tehát egyáltalán nem csodálkozom, hogy a gömbölyű korsókból előbb fogyott el a sör... :-)
A múlt hetet Prágában illetve a vidéken töltöttem, vonattal....
A merítés elég széleskörű volt (Breclav, Prága, Karlstejn, Beroun, Cheb, Náchod, Trutnov, Veseli nad Luznici, Jindrichuv Hradec, Jihlava, Ceska Lípa, Ústi nad Labem, Brno) de a "győztes" - ha lehet egy ilyen nemes és kellemes versenyben ilyet egyáltalán hirdetni- nálam egyértelműen a Berounsky Medved volt, a csodálatos helyben főzött söreivel.
Mikor odaérkeztem azt hittem, hogy a 'Pacsirták cérnaszálon' forgatási helyszíne elevenedik meg előttem....
Persze nemcsak a nem mindennapi környezet, hanem az egyedi, különleges, helyben főzött sörök nyűgöztek le (Zlaty Kun 11 svetlé nefiltrované, Housovo medove polotmavé 11, Klepácek 14 polotmavé) Ide még el kell menni....