Nem olvastad a bibliát? Rómaiak hajtották végre az ítéletet amit Pilátus hozott
A zsidók vádjai alapján. Teljesen világos, hogy a római jog alapján Jézus nem volt bűnös, és Pilátus a zsidók nyomásának engedett.
Lukács 23:
1Ezután elindult az egész testület, és elvitték őt Pilátushoz. 2Ott így kezdték vádolni: Megállapítottuk, hogy félrevezeti népünket, ellenzi, hogy adót fizessünk a császárnak, és azt állítja magáról, hogy ő a felkent király. 3Pilátus megkérdezte tőle: Te vagy a zsidók királya? Ő pedig ezt felelte: Te mondod. 4Pilátus erre így szólt a főpapokhoz és a sokasághoz: Semmi bűnt nem találok ebben az emberben.....
Ekkor Pilátus összehívta a főpapokat, a vezetőket és a népet, 14és így szólt hozzájuk: Ezt az embert elém hoztátok azzal, hogy a népet félrevezeti. Íme, én előttetek vallattam ki, és nem találtam ebben az emberben egyet sem azok közül a bűnök közül, amelyekkel vádoljátok. 15De még Heródes sem, mert visszaküldte hozzánk. Láthatjátok, hogy semmi halált érdemlő dolgot nem követett el: 16megfenyítem tehát, és elbocsátom. ( 17Ünnepenként pedig szabadon kellett neki bocsátania egy foglyot.) 18Erre valamennyien felkiáltottak: Ezt öld meg! Barabbást pedig bocsásd el nekünk! 19Ez utóbbi a városban történt lázadásért és gyilkosságért volt börtönbe vetve. 20Pilátus ismét szólt hozzájuk, mert szerette volna szabadon bocsátani Jézust. 21De ezek kiáltoztak: Feszítsd meg, feszítsd meg őt!
Még a hatalmas Róma hatalmas proletár rétege sem tudta az egész birodalmat katonával ellátni, így Júdeában is inkább szír-görög légiósok állomásoztak. A vezényleti nyelv vsz. latin volt, "Romani ite domum".
A zsidók nem feszítettek meg senkit mivel finoman szólva nem parancsoltak a római helytartónak. A zsidó papság vádaskodott-konspirált jézus ellen. Jézust Quintus Pontius Pilatus ítélte halálra, római katonák verték agyba-főbe, római katonák szegezték ki a keresztre, és egy római katona szúrta oldalba a lándzsájával, az akkor is így van ha az összes negyedművelt csimpánz véreset szarva nyelvtan-erőlködik.
Olvasási nehézségekkel küszködik, ugyanis 3139-ben semmiféle minősítést nem írtam. Így szokták. Nem értik amit olvasnak helyette azt írják amit gondolnak.
Lehet hogy tőled kértek arcbőrmintát a Merkava páncéljának tervezéséhez? - És az arcbőrminták a Yasser Arafat International Airport érintésével jutottak el Izraelbe.