....igen, erről beszélek én is. Felhigult az emberi faj, túlnépesedett és minden ezzel járó szociális, genetikai stb. hátrány egyre inkább szem elé kerül. De ez már nagyon off.
A TTT bélyegzőhelyek fórumai kissé gazdátlannak tűnnek nekem, szinte soha nem lehet észrevenni moderátori beavatkozást akkor sem amikor talán indokolt lenne.
Például van jó néhány bélyegzőhely amelynek oldala teljesen szétcsúszott, hála egy-két ügyes beírásnak, ezeket szerintem mindenképpen rendbe kéne hozni.
A fórum neve: Kéktúra - jelvényszerző túramozgalmak. Ha nagyon ortodox vagyok, akkor ebbe csak az OKT és egyéb túramozgalmak férnek bele. Ha nagyon liberális, akkor szívesen mesélek nektek arról az időszakról, amikor réges-régen a Zsíroshegyi úton laktunk egy pici házban, albérletben, nem messze a Szeleczky kápolnától. A kis házat már elbontották, és egy nagy, ízléses épült a helyén. :-) Szóval akkor mindennap kéktúrázva indultam el dolgozni, tejet venni, vagy sörözni. :-)
Engem nyugodtan lehet komcsizni és trollozni meg zsidozni bármi.
Bár érződik rajtad a szándék és az igyekezet, de ez ügyben itt nagyon nem jó helyen kopogtatsz. És ez jó. Természetesen vannak egyéni súrlódások, de ez nem az a társadalmi réteg, ahol kommunistázunk, zsidózunk, vagy éppen mucsaizunk és nácizunk. Továbbá ebéd közben nem dobáljuk a csontokat az asztal alá, és ebéd végén a zsíros kezünket nem töröljük kisgyermekek szőke, göndör fürtjeibe. :-)
A magam részéről ezzel a témával nem szeretnék többet foglalkozni. Valószínűleg ennyit sem kellett volna. Hogy ennek a hátterében a troll távol tartása érdekében beszüntetett etetése áll-e, vagy összeroppantam a téma intellektuális súlya alatt, én nem tudom. :-)
egyre többen vagyunk mindenhol, egyre több ügyeskedő bukkan fel.
De ezek az ügyeskedők nem valami idegen galaxisról érkeznek, hanem a mindenkori társadalom termeli ki őket, akárcsak a pluszvariánsokat. Mi várható el egy olyan társadalomtól, ahol felülreprezentáltak azok, akik számára nemzeti hős egy bankrabló, népi ügyességi játék a közteherviselés elkerülése, az idióta szinonimája a becsületes és igazodási pont az terepjáró ablakán kikönyökölő Homo erectus?
Igen, az kimaradt, hogy a botomat nemcsak kék, de sárga, zöld, piros, lila fekete és kitudja milyen jelzések mentén is tudom használni. Nem csak kékspecifikus.
Néha kell egy jó kis érzelmes, parázs perpatvar mindenhol, mert különben unalomba fullad a kapcsolat!
Sokkal jobb mintha már a felek le se sajnálják egymást...:-)
Egyébként ha ellenkező irányba megy el a többségi vélemény én ugyanígy tudok érvelni a másik oldal mellett is egy jó kis vita kedvéért! Ha éppen arra van igény! :-P
Ja, botom az meg nincs.... ennek ellenére teljesítménytúrákon a jeges talajon ezerrel száguldoztam lefelé a botokkal szerencsétlenkedő bénák közt! :-PP
Csak akadályoznak mindenben, nem más mint státusszimbólum, hogy na, ide süssetek, én vagyok ám a TURISTA! :-PP
A túra igazolásának módja: az ellenőrző pontokon elhelyezett bélyegzőkkel, szükség esetén az adott település azonosítására alkalmas más pecséttel vagy fotóval.
Én több évtizede egy régi japán bambusz síbottal járok. Az meredek lejtőn, csalánban, bozótban, jégen, agyagban, mocsárban, kutyák ellen, dióverőként, sátor- és szárítórúdként, valamint fotoállványnak is megteszi. A világjáró botom bőr fogantyúját már kimarta az izzadság, a fémhegyét cserélni kellet, de mindenhol velem van. Egy hátránya van, a repülőn önvédelmi fegyvernek minősítik, ezért mindíg a csomaghoz csatolva kell utaznia.
Ők annyira nem kéktúrázók, hogy akik felénk festették a zarándokutat, felajánlottuk nekik az OKT felújításban való részvételt. Egyikük sem jeletkezett.
Ezeket te honnan veszed ilyen biztosan? Mert nálunk épp most még mindíg megy a vita a megrendelő Pilis Parkerdővel, hogy az egyes módosítási javaslatok pontosan hol is vezetnek majd. A szerződések mellé tett térképek egy kalap szamócát sem érnek, Pilisnek nincs helyismerete, az MTSZ csúcsfelmérés pedig vagy titkos, vagy szintén használhatalan, de mindenesetre egyenlőre hozzáférhetetlen. Szóval ha van halálbiztos információd, vagy egy használható térképvázlatod, azt szívesen venném.
Isten ments hogy trollnak hívjalak. Bocs ha félreérthető voltam. Csak annyi felesleges beszéd van a belyegzesrol hogy tényleg vallás kategória az egyik és a másik nézet. Engem nyugodtan lehet komcsizni és trollozni meg zsidozni bármi. Bírom a gyűrödést. Évek óta kommentelek:-)
Aki a kék sáv jelzésen túrázik az 'csak' túrázó egészen addig amig a Kéktúra feltételeinek megfelelően nem végzi el azokat a kiegészítő tevékenységeket és adminisztrációt amit a túramozgalom gazdája előírt.
Ha mindezt megteszi akkor elmondhatja magáról, hogy Kéktúrázó. Nem a jelzés színe számít hanem a túramozgalom feltételrendszerének elfogadása vagy nem elfogadása és a túra közben ennek megfelelően a kiegészítő tevékenység végzése.
Szerintem.
Nem gondolnám, hogy pld. az a sok zarándok akik a kék sáv jelzésre telepedett Mária utat, Magyar Zarándokutat, vagy a Gyöngyök útját - és ki tudja mennyi van még, - járják a fonódó jelzéseiken kéktúrázónak tartanák magukat.
leírtak mindent a botokról. én két bottal járok mindenhol és teljesen jó amit kinéztél. ugyan én a sokadik pár kikukázása után egy prémium kategóriásat vettem és használom egészséggel, de ettől még lehet, hogy az olcsóbb is kiszolgál évekig.