Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Én már akkor hivatásos katona voltam, úgyhogy nem az öcsém esküje volt az első amit láttam. Volt olyan nemegy eskütevő határőr újonc ott, akin olyan kitágult szárú csizma volt, hogy már ő régen lépett előre amikor a csizma is megmozdult. A kiképzők végig üvöltve terelték ide-oda azt a többszáz újoncot a hozzátartozók szeme előtt. Lehetett látni, hogy futva mentek a körletekbe eskü után. A mi falunkból előszeretettel vitték határőrnek a fitalokat, akik közül nagyon sokan csak köpködni tudtak utánna. Tegyük hozzá, volt a faluban kettő honvéd ezred, aki oda került, az tiz percen belül otthon volt, ha kilépett a laktanyakapun. A szomszédunk egyszer átjött apámhoz, hogy a fiát el akarják vinni messzire katonának, nem lehetne-e intézni a falubeli ezrednél egy helyet neki. Apám azt mondta neki, hogy lehet-és úgy is lett. Bezzeg én ilyen kegyben nem részesültem, hozzám is jött a határőr zászlós, hogy vinnének határőrnek, na őt elhajtottam. Fél évvel később jött a rendőr tiszthelyettes, hogy akkor most már tényleg vinnének határőrnek, na vele közöltem, hogy már elkésett, mert fel vagyok véve a katonai főiskolára, de nem határőrnek. El is ballagot szegény, aki különben sorkatonaként apámnak volt a katonája.
Kár volt ennyit írni ezekről. Természetesen tudom, hogy az általam felsorolt páncéltörő eszközöknek nem igazán kihívás szétdurrantani ezeket a felturbózott PSZH-kat. Már nagyon sokan kínálgatják ezeket az egy kaptafára készülő kocsikat, én nem is nagyon tudom őket megkülönböztetni, de nagyon nem is érdemes, ugyanolyan fogyóanyagok, mint régen a PSZh, BTR, vagy a hasonló nyugati gépek. Kicsit morcosabban néznek ki, de semmi különös.
Az öcsém a régi rendszerben Siklóson volt határőr újonc kiképzésen. Én, és az apám 200 kilómétert vonatoztunk éjszaka, hogy reggel 9-kor ottlegyünk az eskün. Kegyetlenül hajtották őket a kiképzők-már az esküre is izzadt gyakorlóban érkeztek, majd utánna futólépésben felhajtották őket a körletekbe átöltözni kimenő ruhába. Az utcán kellett megvárni őket, mert kaptak 2 óra kimenőt. Mikor kijött, én öltöztettem fel szabályosan, mert még a vállapja is fordítva volt rajta. Közben kénytelen voltam elhajtani valami határőr VÁP-ost, mert kinézte az öcsémet magának.
A következő hírnek nincs köze semmiféle fegyvere dologhoz, de nekem ki szokott nyílni a zsebemben a bicska, amikor az állam aljas módon visszaél a hatalmával, és ingyen rabszolgának nézi az állampolgárát.
Szőlőszomszédom fia anno Zalaegerszegre vonult be. Látogatás 9-12-ig. 9-kor nyitották ki a kaput, 10-re jutott be, 10.30-ra jött le a gyerek, 11.30-kor már zavarták ki őket a legénységi étkezdéből, mert fel kell készülni az ebédre. Nálunk Pécsett szintén 9-12-ig volt a látogatás. Két parkoló is kijelölve, 8-tól nyitva a kapu mindkét parkoló felől. Kismama a korai vonattal jött, karján a csecsemővel 7-kor érkezett a kapuhoz. A kapu szolgálat simán beengedte, elkísérték a pelenkázó helyre, mert ilyen is volt, a férjet is lehívták hozzá. A látogatást rendezőket úgy igazítottam el, hogy a 9-12-ig tartó látogatás azt jelenti, hogy a fater 9.00-ko meg tudja kínálni a fiát a becsempészett kislaposból.
A festésénél engem jobban érdekel, hogy egy RPG-vel is át lehet-e durrantani, vagy inkább az újabb Karl Gustaf kell hozzá? Tudod egy nőnél sem a festést kell nézni, hanem azt, hogy mi van a festék alatt.
Elhamarkodottan írtam, mert végigolvasva a az alábbi cikket, csak ott van, hogy Benkő a beszédében elmondta-létszámban mennyit gyarapodott a honvédség 2016-óta. Miközben a látogatók egy része inkább visszafordult, és hazament, mert a parkolóig sem jutottak el. Gratulálok a szervezőknek, gondolom ez nem zavarja őket, és felmarkolják azt a sokmillió forintot, amit kiszámláztak a rendezésért.
Azt mondja Német Szilárd, hogy magyar embert nem hagynak hátra. Igen érdekes lehetett az az Afganisztáni mentőakció, ahol a mentettek 20%-a mentés közben meggondolja magát, és inkább marad a táliboktól fenyegetve Afganisztánban. Vajon mi lehett ennek az oka?
Doncike nem én találom ki azt, hogy Biden elnök nincs se fizikailag, se pszichésen egy szuperhatalom vezetőjénél elvárt szinten. Én csal azt látom, hogy ez az élemedett korú amerikai elnök alig tud megmászni egy pár lépcsőfokot, esik-kel a repülőre menet, a fehér Ház kertjében eltéved, ésa biztonsági emberek próbálják visszaterelni az útra, elfelejti a közvetlen munkatársai nevét, és lehetne sorolni. Ja és elne felejtsem, Putyin vigyorogva közli, hogy igencsak kellett kapaszkodni a Bidennel történt tárgyalás során. Ő már közvetlen tapasztalatból tud valamit.
Rátérve a katonai részre, Biden a parancsával felrúgta a katonai szabályokat, a tábornokai pedig ellentmondás nélkül teljesítették, és ahogy a jelenlegi állapot mutatja csapot-papot otthagyva lelépett az ottani társaság. Nem katonai fiaskó? Ne bolondozzál már ezen a fórumon! Ha az amerikai polgári hírszerzés csődöt is mondott Afganisztánban, azért a katonai hírszerzésnek-ami nem feltétlenül csak az amerikait jelenti, információval kellett, hogy rendelkezzen az ottani állapotokról, az afgán hadsereg moráljáról, valós létszámáról, technikai ellátottságáról. Egy egyszerű ottani beosztott parancsnoknak feltűnhetett az például, hogy papíron van majdnem 300000 afgán katona és rendőr, a helyszínen meg csak lézengenek az afgán katonák. Ha meg nem tudtak róla, akkor tábornoktól az utolsó katonáig szartak az egész ottani állapotra. Már évekkel ezelőtt láttam olyan felvételeket, ahol a tartalékosok nem repesve mentek vissza a valahanyadik küldetésükre Afganisztánba. Mivel az amerikai elnök ténylegesen az amerikai fegyveres erők főparancsnoka, ezért ő felel mindenért, amit a hadsereg tesz, vagy nem tesz meg, nem pedig az apparátusa. Pár napja két kongresszusi képviselő, akik valaha tengerészgyalogosok voltak, bejelentés nélkül, és váratlanul egy polgári repulővel ellátogattak Kabulba, és igen elszomorító állapotokról számoltak be. Ezt azért írom, mert a többi civil politikus még a közelébe sem megy a valós eseményeknek, mert vagy beszari, vagy mert nem is érdekli az egész. Majd ha megtalálod az előző írásomban azt a részt, ahol azt írtam, hogy direkt rontják el a katonák a kivonást, akkor majd jelezd!
Nagyon gyorsan ki kéne penderíteni a székéből ezt a húgyagyú amerikai elnököt, mert most jött a hír még egy egetverő idiótaságról, aminek végül is ő az okozója. Ez már nem csak afgánok, hanem más országok polgárainak is az életét közvetlenül veszélyezteti.
Hát ha téged az írásomban, és a csatolt hírben csak ez az egy betűelírás ragadott meg, akkor kár itt lenned. Különben az én koromban, kettő nap fentlét, és alig alvás mellett előfordulhatnak bakik.
Annál is inkább mert 2016 vége óta az oroszok is beszálltak mint tálib szponzorok ( az irániak által támogatott surák plusz a tadzsik határ menti területeken működők, ez egybeesett az IÁ elleni tálib támadással), rá egy évre kb. meg a kínaiak küldtek humanitárius segélyt az északi területekre:)
Lesznek még ott meglepik, különösen hogy most az amcsik távozásával és a kabuli kormány bukásával megszűnik az egyik összefogó tényező.
Nekem is pont ez jutott az eszembe. Kozben ott lesz meg nekik az uj eszaki szovetseg is. Ugy tunik el lesznek foglalva. Van olyan sejtesem, hogy tuzzel vassal lesz megoldva tobb helyutt, aztan meg majd lesznek hihetetlen fordulatok.
Ha igaz ez a hír, akkor azt mondom, hogy az emberi aljasságnak, és hülyeségnek nincs határa, e mellett megkérdőjelezem az elrendelő parancsnok épelmélyűségét.
Lesznek még itt érdekes fejlemények, legalább tálibék is megtapasztalják milyen is a másik oldalon, amikor egy földalatti szervezet ellen kell hadakozni.:)
Ez az IÁ Horaszán, meg alkaloidások, meg külföldi harcosok ez nem éppen új téma a táliboknak. Ameddig a kedves vendégek:) meghúzták magukat és nem tettek keresztbe a táliboknak addig a támogatott és megtűrt kategóriák között ingadoztak, de ha igen akkor jött a visszavágás, ez történt 2015-16-ban nagyon is gyakorlatias okokból. Kezdődött apróságokkal ( mások területén toborzás, tálibok átcsábítása a többi surából) és folytatódott a támogatások lenyúlásával-mármint a szaudi támogatások átirányításával...
Most viszont erősen változott a felállás, már nincs ott az ISAF, afgán kormányerők sem, így teljes figyelmüket:) a kérdésnek szentelhetik. Azon a vidéken kevesen tudnak talpon maradni külföldi támogatás nélkül, tálibékat is időnként és surák szerint változva hol egyszerre a pakisztániak, irániak, szaudiak, őbölmentiek támogatták .
Egy érdekes fejtegetés arról, hogy vajon a kínaiaknak sikerül-e pacifikálnia annyira Afganisztánt, hogy lítium bányákat és a feldolgozást be tudják indítani.