Nem latszat, hogy jobb a csoportos kuldes.
Magyarokkal, nem a legcsucsabb trade levellel, kb. 150 ev utan, az ossszes felfedezett trade centerben 5 kereskedom volt. A bevetelem 80%-a innen szarmazott.
Most torokokkel jatszom es ropke 50!! ev utan mar szinte minden trade-centerben 5 kereskedom van.
Egy kereskedo ha nem fer be, akkor megprobal egy konkurenciat kiturni. Ha sikerul ,lesz egy ures hely. Ha ilyenkor meg van kereskedod kuldve, akkor az egybol elfoglalja a helyet. Ha egyesevel kuldod, akkor csak akkor fersz be ha van ures hely.
Hosszu tavon ez a nyero, bar annyit megjegyeznek, hogy szerintem ez a jatek egy hibajanak kihasznalasa (mivel az AI nem igy csinalja). Szoval AI ellen egy ido utan ez mar nem fair, mas jatekosok ellen igen. 100-150 ev utan eleg konnyu lesz a jatek.
Mellesleg aki igazan csucsprofi akar lenni, az menjen a hivatalos forumra, ott szinte mindrol talal jo infot. Pl. Ez a kereskedos is onnan jott, aztan kiprobaltam es nagyon bejott.
Mivel egy ideje ISDN-re cseréltem az 56k-mat, és újra életre kelt ez a fórum, előhozakodnék egy multi ötletével. :)
Saját EUI-es tapasztalataim, és az EU fórumon irtak szerint a legfontosabb a többjátékos módhoz legfontosabb egy gyors és stabil host, így akár 2 56k-t is elbír a játék, 1 perc 2 hónap sebességgel.
Számomra viszont sajna nagyon nem mindegy, mikor játszunk (thx Matáv!), az ideális éjfél utáni egy-két óra játék lenne, ez viszont gondolom kevés ember életmódjába fér bele. :)
Akárhogy is, szóljon az(ok) akit (akiket) érdekel, és majd összehozunk valamit!
Nem rossz. En epp forditva lattam neki. Franciaorszaggal es Ausztriaval igyekszem baratkozni, es Velencet leverni, kozben leszuretelni a kisallamokat. Igy a vegen egyenlo felkent allhatok ki Ausztria es Fr. ellen. Legalabbis ez most az elkepzelesem.
Én a pápai állammal inkább létrehozok egy Velence szövetséget, majd Mantua elfoglalása után rávetem magam Ausztriára, amikor éppen háborúzik...ezzel egy későbbi, sokkal erősebb ellenfelet tudok kikapcsolni...a megszerzett tartományok pedig megfelelő hátteret adnak Dél-Francaország elfoglalására...a két nagyhatalom lerázása után már le lehet szüretelni az itáliai kisállamokat...
Nade fiuk. Ti elfeledkeztek a tartomanyok kereskedelmerol. Nem csak a trade centerekbol jon a bevetel. Nekem akkor ugrott meg igazan, amikor az amerikai gyarmataim elkezdtek nyomni a gyapotot.
Ezt a csoportos kuldest en is probaltam. Szerintem csak a latszat, hogy tobb marad benn ilyenkor. Peldaul kuldtem Velencebe 6-ot, ebbol harom bennmaradt, majd egy honap mulva kirugtak kettot. Szerintem az egesz tisztara veletlenszeru. Persze akinek van hozza turelme, eroltetheti, hogy a gazdagabb trade centerekbe kuldozget, de szvsz nem lesz nagy kulonbseg.
Egyebkent meg vitatkozunk itt a bevetelrol, mint a piaci kofak. Nem lenne egyszerubb valami leirasban elolvasni, hogy pontosan mibol all ossze a bevetel? En szivesebben olvasnek hosszutavu nyeresi strategiakrol. Peldaul kezdtem most egy jatekot a Papai Allamokkal. Az elejen konnyunek tunt, sorba annektaltam a kis egytartomanyos allamokat Italiaban, csakhogy kozben mindenki megutalt. Elkezdtek sorban hadat uzenni es 1-2 ev alatt levertek, mint vak a poharat. Feladtam. Masodjara ovatosabban kezdtem neki, max vazallust csinaltam. Most mindenki szeret, de eleg gyenge vagyok egyelore. Jo kis jatek ez...
Hat ezzel a taktikaval nekem egy ido utan az volt a problemam, hogy nem volt hova kuldeni oket :)
Szerintem a jatek elejen az infrastruktura fejlesztes a legfontosabb.
Utan el kell kezdeni ezerrel refinery-ket epiteni, ez majd nyomja a trade levelt.
Kereskedoknel az a titok nyitja, hogy nem egyesevel kell oket kuldeni, hanem 3-6 db-ot egyszerre, ugyanabba a centerbe. Par szaz ev utan mindenhol 5 kereskedod lesz es dol a le....
Hogy pontosan hogy jon ki, azt nem tudom. Az Incomes tablazatot szoktam nezni a nagy piros konyvben. A trade level szerintem nem szamit a kereskedelem hatekonysagaban. A free tradet nyomtam fel maximumra, de ettol is csak tobb kereskedot ad. Az autosendet hasznalom, mert nekem sincs kedvem a kuldessel szorakozni, aztan oda teszi, ahova akarja.
Az évi 3.4D-t elnéztem, ez havi érték.
Évente így is csak 40.8D
Köszi a tippeket.
Még egy kérdés:
Mitől függ, hogy egy kereskedő be tud jutni egy trade centerbe, vagy hogy kirugdossák onnan?
(Gondolom részben a trade level is befolyásolja ezt, de ezen kívül még mi?)
Ausztriával és a magyarokkal nagyon nehéz volt a velencei trade centerbe bejuttatni és bennt tartani a kereskedőket, pedig már a játék elején eröltettem és el is értem a trade level 2-őt!
A gyarmatok egzotikus termékei, meg pl. a prémek horrorisztikus kereskedelmi értéket képviselnek...
Bár egy idő után idegesítő volt figyelni a kereskedőkre, az automat aküldés meg gagyi.
Tehát ha jól értem neked évi 560D folyik be kereskedelemből?
Eddig nekem évi 3.4D a rekordom.
Hogy lehet ekkora kereskedelmi bevételre szert tenni? Mi a titka?
Ha a 800D-nek az adó csak 30%-kát teszi ki, akkor a többi 70% a kölcsönökre kiszabott kamatból jön?
(Az adóba beleértve természetesen a vazallusi tartományok adóit is)
Ebben az esetben évi 560D folyik be kölcsönből, tehát 5600D-t tudtál valahogy rátukmálni a többi népekre. Kérdés hogyan?
Elnézést,hogy amatörként belebeszélek a dolgokba,tudna valaki egy linket adni valami részletesebb leirásrol?
Most kezdtem bele a dolgokba,és szeretném elöször átrágni magam rajta,h melyik ikon,gomb,felirat stb mit jelent mégis.
Elöre is köszönöma segitö szándékot
Ez a kilepes ez asszem egy bug, telerakja szemettel a save file-t. Kezzel ki lehet torolni. Sajnos mar nem emlexem a pontos megoldasra, de meg lehet talalni a hivatalos honlap foruman.
na fel raktam 1.5ot viszont eleg szar igy mar kina.. shanghai csak kb 360as es a fo bevetel kereskedelembol jott.. na mind1 de 1470 korul igyis kilep :)
emberek vki segitsen mar:
kinaval vagyok es az 1400-as evek folyaman vmikor csak ugy kilep es mikor vissza akarom tolteni mentest (mert egy ideig amig megy mentek etc.) vmi scenario error bad file bla bla es kilep betoltesnel, elotte velencevel kb 1760-ig eljutottam es dania is ment ugy 1430ig (ott tartok majd megnezem tovabb is) azota csak 1 powerstripet nyomtam fel(win98) , marmint velences kuldetes ota. remelem vki tud segiteni
Hát a "mindenkit annektálunk" megoldás az nem működik minden országgal. Nem is beszélve a lázadók állandó hajkurászásáról. Vazzalusá tenni államokat (azokat amelyek területén nincsenek pajzsaid, mert azokat inkáb annektálni érdemes), azért jó, mert pénz jön belőle, alig kapsz érte bad boy pontot, de mégis egész komoly mennyiségű VP jár érte.