Idézetek egy átlagos Óbudai testületi ülésről Tarlós István szájából:
"kirúgatlak"
"ne ravaszkodj, mert úgy leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!"
aki nem hiszi, töltse le magának
http://www.obuda.hu/testuleti/tu060727.mp3
1óra 2 perctől hallgassa
Meglátjuk. Én nem vagyok PR szakértő, hogy szakmilag megítéljem. Csak a megérzéseimre szoktam hagyatkozni. És ez a kép nálam nem verte ki a biztosítékot.
Ps. Te még nem vagy álmos? Én sajnos nem, pedig már le kéne feküdni. Ami még hagyján. De reggel meg fel KELL kelni.
Nem, én megrögzött Demszky-fan vagyok, az én példám tehát nem jó. A kínálatból az MDF hívei nyilván Katonára, a Fidesz és csatolt részei barátai pedig élből Tarlósra fognak szavazni. Halászni az elbizonytalanodott szoci szavazók között lehetett volna a "független", az "MSZP-s alpolgármesterek", meg hasonló csali-dumákkal. Erre 0rbán, majd utána Balczó is ügyesen begyalogolt a porcelánboltba. Ezek Demszkynek kampányolnak? :o)
Tökfelesleges olyankor érvelni, amikor valaki zsigerből dönt. Narancsfing nem hülye, csak utálja a fideszt. Szíve joga. Itt is csak látszólag érvelt, valójában kampányolt. Szegény Demszky, nehéz helyzetben lehet.
a saját szarunk, az saját dolgunk akart lenni. Szóval mi a saját dolgukkal foglalkoztunk. Mi Viktorral foglalkoztunk. Engem sosem érdekelt, hogy éppen mit mond Kovács vagy Horn. És most sem érdekel mit beszél Megyó! -mert nem voltak hatással az életemre. Oviék hülyeségei (Koronausztatás, magyarkodás, Fideszes-ügyek) szintén nem voltak hatással az életemre... viszont a komcsik "szakértelme" nagyonis hatással lesz ránk. itt van példul a tűzijáték esete. Pont jó kezdés a csomaghoz!
Arculathiány? Gondolod hogy hiányolni kéne az ATV-Népszava-168 óra eddigi segítségét? Az ezutánit persze nem lehet elkerülni, de mivel időprésben lesznek, a nagy igyekezetük könnyen visszájára fordulhat. Tarlós meg majd köszöni szépen az ingyen reklámot.
tudod, gondolom, hogy nem hallgattad azt az interjút Vitykával és azért szajkózod a ballib ostobaságot. Szóval ez csak egy egszerű reggeli rádióműsor volt, ahol mellékvágányként felvetődött a magyar kis-és középvállakozások megsegítése. És erre mondta Viktor, hogy ha valaki úgy érzi, hogy segíteni akar rajtuk, akkor ez a vonalkódos dolog, is jó lehet kiindulásnak. (példul "jobber" mamiknak, akik nem tudják mi az a "Made In Hungary"...)
Aztán már jött is a témaváltás.. Semmiféle szózatszerű felhívás nem volt a dolog mögött.
Csakhogy a hülye ballib harap minden szóra amit Vityka mond, mivel nincs más dolga. (ugye saját ötletek hijján...) És mivel most semmi rosszat nem mondott ezért cselesen kifelejtették az idézetből azt , hogy "ha minőségben és árban van hasolnó, akkor azt vegyék amelyik 599-el kezdődik"
Atán már lehetett is példálózni a Magyar Nemzettel aminek NEM 599-el kezdődik a kódja így (idézem az indexet) "fennakadna a jobboldali rostán"...
Naszóval csak ennyire vagytok félretájékoztatva. Amúgy az index cikk azért is cseles, mert ugyanazt eljátszották, mint most Tarlóssal. Betették a szószerinti szöveget, viszont mind a címben, mind a kommentárban úgy írtak róla, mintha a saját értelemzésüket mondta volna Viktor.
Mellékesen meg érdekes, hogy OVIék idejében mi a saját szarunkkal foglalkoztunk, és nem azzal hogy mit ugat az ellenzék. De ezt már a portáslelkűség számlájára írom.
A biztos, hogy nagyon el fog durvulni. De azért érezhetően lagymatagatabb lesz a szokásosnál. Mivel a baloldalon is egyre nagyobb a kiábrándultság, és egyre kisebb lelkesedéssel szállnak be a lejáratási kampányba.
Lehetséges, hogy igazad van, de sokat ront az értékén, hogy csak most hallok ilyeneket először. Ráadásul a kifogásaid konkrétumok nélküli minősítések. Hát ez így molyfing. Mindazonáltal az egyikhez érdemes néhány megjegyzést fűzni:
- summantásban jól együttműködik a politikai erőkkel, de fejlesztésre képtelen - nézd meg mit tud felmutatni Óbudán.
1. Jól együttműködik a politikai erőkkel. Ez alapvető fontosságú erény egy polgármesternél
2. Abban müködik együtt, amire a politikai erők kényszerítik. Ha a szavaiddal élve summantásra, akkor a summantásban. Ha a közösség javára, akkor meg abban.
3. Budapesten minden bizonnyal ballib többségű lesz az önkormányzat. Szerinted mire akarják majd rávenni? (Egyébként jobb ha nem hisznek neked, és a summantást felejtik. Nem fog menni. Ez azért kitűnt a hanganyagból)
4. Fejlesztésre képtelen. Nem hinném. Inkább arról lehet szó, hogy habitusából fakadóan a működőképesség fenntartása érdekli elsősorban. A fejlesztési elképzelések kiötölését pedig átengedi az önkormányzati kreatívoknak. Kell ennél jobb?
ugyanaz a technika, mint az Orbán féle 599-es vonalkód kifigurázása. itt a cikk
A cikk közepén ugyan beidézik a teljes szöbeget: miszerint OVI arra kérte az erre fogékony emberkéket, hogy amennyiben találnak árban és minőségben hasonlót, akkor próbálják az 599-el kezdödő vonalkódakat vásárolni, mert bár még ezzel sem biztos, hogy magyar a termék, de legalább nagy valószínűséggel az.
Namost ehhez képest az egész index cikk azzal foglalkozik, hogy milyen termékek hullanának ki a "jobboldali rostán"... és felsoroják példul a Magyar Nemzetet is mert annak sem 599-el kezdődik... mintha el is felejtetták volna az imént beidézett szöveget.
Aztán a Hetihetesben Farkasházi is diadalmasan kiosztott a beszélegetőpartnereinek egy csomó jobboldali újságot, és fröcsögő szájjal kérdezte, hogy ezeket miért nem szabad megvenni OVI szerint. Az étlagember meg elmondthatta: de hülye ez a Viktor...
Ugyanez lesz Tarlóssal is. Esélytelen szegény. Bár biztosan jól meg fogja szorongatni Demszkyt.
Ennek keretében egy értékes önkormányzati ingatlant odaadtak volna egy vállalkozónak 3 Ft/négyzetméter/hó bérleti díjért.
Nem ingatlan.
Tarlós először a felfüggesztés mellett döntött, majd a három párt (szdsz, fidesz és mszp) nyomására mégis megszavaztatta.
Nem szavaztatta meg, hanem Szénási óhaja szerint újabb tárgyalást tűzött ki.
A többire: egyoldalú az értékelésed. Úgy is lehet nézni, hogy Szénási tényleg trükközött, legalábbis az ott lévők 99%-a így véli, és ezt a helyzetet valahogy kezelni kellett.
Az ott lévőket tekintsd szemtanúknak, akiknek a hitelességét totális mértékben növeli, hogy politikai ellenfelek (három frakció). Ezzel szemben te átveszed az egy szem Szénási demagóg érvelését, és ide is bedobod a háromforintos észosztást.
Elég nagy előítélet kell ahhoz, hogy Tarlóst a szájából már-már derűs nyugodtsággal elhangzott kifejezések miatt ennek fényében ilyen egyszerűen elintézd.
Ha egy ügyben új fejlemény jut a tudomásodra, te nem változtatod meg a véleményedet? (Költői kérdés volt. Tudom, hogy te nem. Történjék akármi, te kitartasz a hülye döntésed mellett. Akár 16 éven keresztül is.)
Tecc. Bár megjegyzem, nem jól látod. Ugyanis 2 eset lehetséges.
1. A főpolgi Tarlós lesz. Akkor Demszky 100-szor meggondolja, hogy megreszkirozzon-e egy ilyen visszaszólást. Legalábbis az első próbálkozása után.
2. A főpolgi Demszky marad. Akkor viszont Tarlós nem ad majd lehetőséget egy ilyen visszaszólásra. Nézd csak meg, ahogy hatástanítja a főlényeskedő riportereket.
Mindenkivel korrektül beszélt, sőt, az mdfes kollega felszólalását is komolyan vette. Csak miután átment okostojásba, kapta az arcába a mondandót. De ettől függetlenül az MSZP-s és Fideszes. SZDSZ-es srácokkal végig teljesen normális volt. Kifejezetten ajánlom az utolsó pár percet, ahol az MSZP-s frekcvez is elküldi a helyére (bár csomagoltabban) a túlvezérelt képviselőtársát.
Határozott egy pasas. szó se róla. Ha nem diktátor - és nem tűnik annak sokak szomorúságára - akkor welcome. Budaiként csak üdvözölni tudom.
Pontosan. Kuppert is, Demszkit is, meg az összes többi kispályást helyreteszi majd. Épp ideje. Amit egyébként meg fog tenni akkor is, ha nem lesz főpolgi. Csak mondjuk a legnagyobb frakció elnöke. Sőt, egyszerű mezei képviselőként is. De legalább én ne fessem az ördögöt a falra.
Az ilyen vehemens főnőkök ellen egyébként fel kell készülni, és akkor megtalálhatod velük a hangot. Hogy kénytelen legyen egyenrangúként kezelni. Ez igen kívánatos, mert az igazán optimális együttmüködés ilyenkor alakulhat ki. Én tudom. Nekem is volt ilyen főnőköm.
ebbe szerinted belebukhat Tarlós?? Te meghallgattad? Már megint a mocskos média (most épp az index) ferdít!
Ugyanis a tulokozás, és a szemüvegezés poén volt!!!
Még a képvisleők is röhögtek (az MSZPések is... és valszeg akinek szólt(MDF), az is) A 15. perctől meghallgathatod... (bár érdemes az egészet meghallgatni)
Az egyetlen indulatos mondat a 17 perc előtt hangzik el. Ekkor mondta Tarlós, hogy "Fogd be a szád most én beszélek! Újpesten megtehetted ezt de itt ki vagy rúgva ha ezt csinálod." (mármint, hogy szókérés nélkül folyamatosan belepofázik más felszólalásába)
EZ volt az egyetlen erőteljesebb a mondat. A többi csak viccelődés, szúrkálás volt. És tegyük hozzá, hogy az index cikk végén is ott van, hogy az MSZPések is egyetértetek azzal, hogy az MDF-es mérhetetlenül fölbosszantott mindenkit.