Biztos valahogy megközelíthető a víz, és sokkal nagyobb élmény, mint lent, délen Ein Bokek, ahol kb csak fele annyira sós a tenger, mint fent, viszont szépen kiépített a part. De, persze, aki csak Ein Bokekban volt, annak is élmény a sós tenger.
A Sygic-on könnyen letölthető volt, az működik internet nélkül is. Mi majd azzal próbálkozunk, 30-án megyünk és vasárnap reggeltől szerda estig béreltünk autót.
Köszönöm szépen a választ! Mindig egy hétre van bekészítve egy tartóba, remélem itt sem lesz gond, hogy nem a dobozzal visszük. Európában (és Japánban sem) sehol nem volt probléma eddig, csak Izrael azt gondolom kicsit más és nem szeretnék a szabályoktól eltérni.
tabletakkal nincs gond sehol a vilagon, a folyadekos gyogyszer, ha uvegenkent tobb mint 100ml, akkor kell speci orvosi papir barhova is repulsz BUD-rol.
Szeretném megkérdezni, hogy az állandóan szedendő gyögyszereinket orvosi igazolás nélkül is bevihetjük, vagy mindenképpen szerezzük be és vigyük? A férjemnek 4, nekem 2, amiket reggel, este be kell vennünk. Kerestem erről a hozzászólásokban, de nem találtam. Köszönöm a választ!
Tényleg nincs, aki IL-ben lesz a jövő héten 13-20 között, és jó ismerősömmel, Verával össze tudna futni mondjuk Jeruban? Egyedül megy, és kissé tart az úttól.
ha a reptérről veszed, akkor benne van, illetve mindig az a terület van benne, amit érinteni akarsz a nap során.
(Ein Bokek elvileg másik zóna, Tamar megye, sajnos nincs feltüntetve az angol nyelvű térképeken, de jó eséllyel a héberen igen, mert oda is lehet venni napijegyet)
én nem találtam Jeruzsálemnél 32,5-es napijegyet (amit pár napja írtál) , de 37,5-est igen a teljes Jeruzsálem és környéke régióra
és valóban csak Kalya van benne a Holt-tenger partjáról, úgyhogy Bokeket nem látom - na mindegy majd odakint kiderül, milyen napijegy jó arra a környékre
jól értettem, hogy bármelyik zónára veszel napijegyet, abban benne van a reptértől az adott városig terjedő transzfer is?
a kódot nem tudom, de a public transport pultnál tudniuk kellene, Kalya. ha mégsem menne, akkor Jeruzsalemből tuti sikerülni fog napjegyet venni. Odáig meg a vonat asszem 17 NIS.
Az Izraeli netezéssel kapcsolatosan szerintem sokkal egyszerübb elutazás napján itthon a Telekom-os (vagy más) mobil aplikációval 3 napos 2GB világnetet rendelni 3490.-Ft-ért és ha lejár ugyan igy hosszabítani.
Február közepén megyünk ki, 11 órakor érkezés. Kérdésem: Van olyan rav kar napijegy, hogy - Ben Gurion reptér-485. bus Jeruzsálem-486.bus Kalia Beach-majd vissza Jer.-be és könnyü vasuttal (villamossal) szállodába.
A Jerusalem+Outskirts+East 3.3 zona viszonylatba 674 kóddal látok 26,5 Nis-ért napijegyet, de a reptér és Jer. között nem látok, vagy nincs benne.
Szia, a kerekparozassal kapcsolatban sajnos nem tudok segiteni, mert meg csak a tervezesi fazisnal tartunk.
Amennyiben több nemzeti parkot is szeretnel felkeresni, ajanlom figyelmedbe az Israel Pass-t. Ezzel egesz jol lecsökkentheted a belepöjegyekre forditott összeget.
Úgy emlékszem, fűtés nem volt (télen is voltam, de kb. 22 fok volt), de lehet, hogy lehetett volna. Mindenesetre, nem fáztunk. Ágynemű szerintem volt, törölköző nem biztos. A saját honlapjukon intéztem, de nem most volt ez (hanem 2004-ben 2005-ben és 2009-ben).