Nagyon bejött ez a riport, a Gaál beéget keményen.
A 11 fő fejes mint bevallotta semmit nem ért a vasúthoz, de azért nyelik el a nagy fizetéseket. Igaz a körülöttük dolgozók értenek a vasúthoz, akkor legynek ők a főnökök, ezt a bagázst meg menesszék.
Ebből a vonattenderből nagyon kaphattak a zsebre is, ekkora pénznél pár milliárd nem tétel, és az autópályatendert figyelve, mindent elhinni manapság.
A 63-41 021-023, 037 motorkocsikon kívül már mindegyiket láttam vagy a topic látta üzemképesen, ezt a négyet M41 2202 beszámolójában sem találtam, mi van velük?
"helyjegyköteles vonaton nem szabad kutáyt szálltani."
Benne van most is, de az egész ott kezdődött, (csak, hogy ne kelljen visszaolvasnod!) hogy azokon a vonatokon, amelyekre "Helyjegy váltható" ott mi hogyan van előírva kutyás témában?
Régebben egyértelműen benne volt az üzletszabályzatban, hogy helyjegyköteles vonaton nem szabad kutáyt szálltani. Amúgy meg kutya szálltása esetén lgoikusabb az, hogy aki magával viszi az ebet, az ne váltson helyjegyet. A bicaj elvan a vonat végében, de a Bundit nem célszerű otthagyni egyedül.
Annakidején mi csak Szombathelyen (autóval) mentünk a repülőnapra, de még a helyijárat is versenyképes volt az autóval, mert ráengedték szembejövő sávra, rendőri irányítás mellett, és közelebb állt meg a rendezvény helyszínéhez, mint az autóparkoló.
Van-e köztetek olyan, aki a hazai állomások biztosítóberendezései tárgyában nagyon otthon van ?
Az a baj, hogy az én ismereteim kb. 10 évvel ezelőttiek, az aszerinti állapot szerint azt hiszem minden állomásról, vonalról meg tudom mondani, hogy akkor mi volt, de hogy azóta mi és hol épült, azt sajnos már nem.
Érdekelne például, hogy pl. Nagykanizsán és Szombathelyen már lecserélték-e a fényjelzős mechanikust, vagy Pécsen, Szegeden építettek / építenek-e valamit a kézi állítású, nem létező biztosítóberendezés helyére ?
Az utóbbi 10 év beruházásai között tudok egy nagyon korszerű Hegyeshalomról, egy Veszprémvarsányról, egy vecsési, üllői, monori felújításról / cseréről. Illetve a Győr - Sopron vonalon lévő állomási berendezések kiépítéséről.
Hiteles információkkal szóljatok hozzá e témában, ha lehetne.
Szép lassan, de fogy. Talán el sikerül adni a várt mennyiséget (7db).
Igazándiból, nem a pénz miatt csinálom, hanem nagyon szeretek kamerázni, és már van egy olyan készülékem is, amellyel készített felvételeket ki lehet adni. Nem akarom senki felvételét szidni, de amilyen vasúti VHS kazettákat vettem, annál 3-szor jobb minőségű felvételeket készítek. Tulajdonképpen darabjukon maximum 300Ft haszon van.