Meg cikk is szuletett arrol, hogy a GPS hasznalata (elterjedese) ota , jelentosen romlott a kozepuletek, muemlekek allaga Angliaban..
(hiiidak, tetoszerkezetek, es egyeb mutargyak, a jarmufelepitmenyekrol nem is szolva)
En terkep parti vagyok az biztos. Varoson beluli furgonos sok lerakora viszont kivalo a gps.
Izlesek es pofonok (soforok es diszpok).
Ui.
ha mar homar: en pl. anno rairtam a terkepem elejere a kritikus 4 meter alatti angolszasz mereteket metrikusra atszamitva, aztan amikor hujjujj volt akkor csak gyorsan rakukk, hogy a 13'6 az meterben most jo vagy nem jo.
Ez photoshop...nem tudják ennyire teli rakni az elejét hogy így felbukjon, vagy akkor már mikor áll ki alóla bele akad a királycsap az utolsó merevítőbe és bukik a mutatvány
gabeszt31 nem érdekelne lengyelországban 1380 kg súlyú 70 db-nyi 200 literes üres fém hordó és 1155 kg súlyú 20 db-nyi fa raklap ami ingyen elvihető egy állomás külterületéről?
Ez sajnos nem ilyen 1xű. Sokszor van olyan, hogy a szállítási címnek is a levelezési cím van megadva.
Nekünk például a lengyel szállítón nem is szerepel a szállítási cím csak a megrendelő cég neve címe. Ha a fuvarszervező nem mondja hogy melyik keverőbe kell menned vagy a töltőn nem nézed meg diszpó szerint akkor +b6od.
És az az a baj, hogy nagyon sok olyannal találkozok mosatnában akik 20-30 éve vezetnek és szart se tudnak. Vmeik nap én álltam be az öregnek a töltőre mert 3 próbálkozásból 3x akarta kidönteni az oszlopot hiába mondtam neki, hoyg eősebb mint a pótkocsi.
Múkt héten meg állok a kúton a kasszánál előttem az öreg ránéz aaz órájára majd megszólalt nekem. " gyere elém én ráérek így legalább meglesz a 30-as pihim" . Még örültem is neki, majd kávézás közben beszélgettünk 1-t , akkor derült, ki hogy ő mg abban a rendszerben él, hogy a 3x15 perces pihi is jó.
Vmért nem tudtam vele megértetni, hogy az már a múlt inkább feladtam.
Nekem az egyik emberem bement Brno-ba, másnap Prágába is a kamionnal. Nem működik a GPS-e (inkább azt mondom, hogy nem tudja kezelni). Világosan megmondtam neki, hogy a cseh főváros előtt álljon meg egy parkolóban, egyrészt 45 perces pihi miatt, másrészt kérjen segítséget valamelyik sofőrtől beállítani azt a vackot. Erre nézem a nyomkövetőn megállás nélkül nekiment Prágának, be a belvárosba... Valami 5 óra 10 perces vezetéssel bírt megállni egy parkolóban. És persze Usti iránya helyett Karlovy Vary fele jött ki a városból. Ezután már elirányítottuk abba az irányba, hogy ne kűzdjön ismét :(
Aki képes elmenni Nyíregyházáig alsó sorban... vagy épp kimegy Hollandiába az Fh val úgy hogy föl van hajtva a kormány... az ilyen emberek után én nem csodálkozok hogy eltéved az autópályán is.
Ilyenkor mikor ennyit vártok a wabi nem számláz ki semmilyen állásidőt a felrakónak? Itt a MOL-ban úgy fosnak a Karlóvecskótól ( kralowetz) mint a tűztől. Az kiszámláz mindent. Múlt héten a Műszakvezető törölgette ép a karlovecskós pótkocsit mert rácsöpögött a töltőről a bitu és tavaly kiszámlázták a mosatást is a molnak :O)
Nekem a Raj csinált már Ladába és Mercibe is nagyon jó lett mindkettő.A Ladás korszakból :p oda ragasztotta a betonhoz rendesen ( már amennyire lehetett akkor :o) )
Én fontolóra venném a bontott beszerzését is. Ha jól emlékszem abban még csak sima olajos csillapítás van, pár ez ft ért lehet kapni bontottat, oszt majd egyszer felujítják a másikat ha szükség lesz rá.