"Amúgy van egy 2002-es Pakson is, de arra azt mondta a Paksi ismerős hogy csúnyán volt törve."
Ezt én is meg tudom erőseti, sok hétig ott állt az autókereskedés udvarán (most is gyakran ott van, ha a tulaj/nője/kölyke nem használja éppen) még javítatlanul, aki a 6-oson elment Paks utáni 4 sávosnál szabad szemmel is láthatta.
Az USA modell-ben nincs tárcsafék hátul, hanem dobfék van, ergo az USA modell nem ABS-es. A klíma az USA modellben manuális, az eu.-ban digitális. (Az eu. modell 6 sebességes.)
Nem láttam a bács-kiskunmegyeit. De mivel a pécsi meg az usa modell kilőve, így már sok nem marad...
A reg.adó 400 ezer HUF körűl van! A celica motorja euro3 ami a 6-8-as környezetvédelmi osztálynak felel meg.
Ha kintről hozol akkor se lesz olcsóbb, csak van rá esély hogy kifogsz egy jó állapotút, mert kint azért van választék bőven. :)
Ha hazahoztad az autót akkor kb. egy 100-as még amit itthon fizetned kell a reg.adón kívűl (származási ell., eredetvizsga, műszaki, kötelező, új forgalmi, törzskönyv, stb.) Plusz még a kiutazás.Ha autóval mentek ki akkor kb. 4-5 tank benyával számolhatsz, attól függően, hogy hova mész. (münchen vagy hamburg, nem mindegy)
Az autót hozhatod lábán (piros vagy sárga rendszámmal, az egyik 160 a másik 100 euro) vagy tréleren.
Meg még jó pár nap szabadság el fog menni mire rákerűlhet a magyar rendszám.
Itt egy olajokról szóló cikk,ami mellesleg sztem nagyon érthető és tanulságos is. Hosszú,de érdemes végig olvasni. Csak h én is segítsek már vmicskét,hátha vannak még páran akik hasonló cipőben járnak. :)
Mondjuk az a 4 inkább 8 amennyire én tudom a celinek EURO 3 a motorja de ha nem akkor valamelyik tudós úgyis gyorsan kijavít. :) Itt a regadó kalkulátor: KLIKK Amennyire tudom a behozatal kb 100 rugó plusz még...mindeféle papírkák és hercehurca.
Ebben egyetértek... csak a Castrol-ról mostanában nem hallok jókat, azért bizonytalanodtam el. Amúgy ezt a 3-at néztem még: <a href="http://www.motul.hu/index.php?p=termekek&ps=szt&termek=46" target="_blank"></a> <a href="http://www.motul.hu/index.php?p=termekek&ps=szt&termek=49" target="_blank"></a>
Valószínüleg a gyárból kigördülő motornak pont jó a gyárilag előírt olaj... de mi itt egy tizen-sokéves, többezer kilomilcsit futottról beszélünk.
Én 1995-ben vettem egy 1991-es 2.0 Gt-i Celicát (3S-GE motor). Akkoriban a szüleimnek még autósboltja volt és végigpróbálgattam az elérhető kenőanyagokat. Aztán a Castrol Formula RS Racing 10W-60 vált be... ebből fogyasztott a legkevesebbet és ez volt a legjobb. Ezt használtam az alatt a 260ekm-en és 10 éven át amíg meg volt az autó... és a jelenlegi gazdája is ezt használja.
Nekem a tapasztalatom, hogy az ilyen olaj a legjobb ebbe a motorba... ha másnak más, akkor áldásom rá.
Hát én kb 50-70% városi használat mellett 10-nél többet nem tudtam vele megetetni. Dinamikusan vezetve, de nem lámpától lámpáig szóval nem szemkinyomósan. Kevesebb várossal, autópályával (140-150) 8-9 között.
Én mondjuk a mobil1 et 8000-ként cserélem akkora már szép fekete lesz....de mondjuk a vas is pörög alattam rendesen...mondjuk nem most mert télen .... a méteres hóban ...de jó lenne egy összkerekes Carlos Most.....erről álmodok a hóban
Tudtok segíteni hangszórócserével kapcsolatban ? Vettem egy komponens szettet és be szeretném rakatni. Szükséges hozzá valamilyen beépítő keret, vagy a gyári helyére simán berakni? Be van már kábelezve a kocsi csak, de egyenlőre még csak az erősítő és a mélyláda van bekötve a szett még nem. Szóval szükséges beépítő keret vagy sem? Tud valaki olyan hozzáértő embert, aki olcsón beszerelné? A Media Marktban jól átbasztak... Megvettem és azt mondták, hogy ha be van kábelezve az autó akkor ingyen beszerelik. Kaptam is időpontot és amikor elmentem a szerelőhöz, akkor mondta a csávó hogy 8 ezer ft lesz... Hát mondom izé... azt mondták ingyenes a beszerelés. Erre mondja, hogy csak a fejegységet. Kicsit kellemetlen volt a helyzet. Telefonált az autóhifi osztályra és ott letagadták, pedig 2 autóhifi osztályon dolgozó srác és a vevőszolgálati pultnál lévő srác is azt mondta hogy persze legyek nyugodt ingyen beszerelik. A legocsmányabb az egészben, hogy ok, akinek nem tetszik hogy 8 ezerért csinálnak meg egy kb 1 órás munkát, de hogy ettől függ a garancia is. Vagyis ha nem velük rakatom be 8 ezerért akkor nincs gari... Pfff... Media Markt... Ha lehet soha nem vásárolok tőlük semmit... Szal ha valaki náluk vesz hangszórót akkor + 8 ezerért kap hozzá garit is ami máshol ingyen van.... Pfff... 3 napom ráment... Bocs hogy ennyire részletezem, de az ünnepi vásárolgatás stb alatt ez nagyon nem hiányzott... Szóval tud valaki valakit, aki beszerelné?
A vvti-nél az olajnyomás szabályozza a nyitást.A Hondánál/accord/ észrevehető külömbséget vettem észre 5w50 olajjal használva.Kicsit hamarabb nyit a vvti.Én 15w50 mobilt használok,Előtte 10w60 Shellt.A Mobil abszolút nem feketedett be az első 2000 km alatt.A Shell 10w60 nagyon csöndesen járt a motor,viszont 1500 után elkezdett feketedni.
elvileg valamikor januárban jön vissza a moci. Ha majd kellene, és Pécs környéki vagy, akkor beszéljünk, mert most ott van "kölcsön" egy MR2-tulajnál - akinek nem vált be - szóval akkor nem küldetem vissza vele, neked is egyszerübb lenne oda menni érte.
Köszönöm a válaszokat mindenkitől. Egy dolgot nem értek h a gyárilag előírt olaj miért nem jó bele? Volt vkinek baja vele vagy azt gondolja h attól nő az olajcsere periódus,meg kevesebbett fogyaszt,stb. Én úgy tudom h a gyárilag előírt olaj a legjobb az adott motorba hiszen azt kikísérletezik komoly vizsgálatokkal. Félreértés ne essék én csak ezt megjegyeztem, azért kérdezlek Titeket, mert gondolom akinek már jó ideje van 3S-GE-je az már kitapasztalta h a gyári előírt az megfelelő e vagy sem. Amúgy ha nem javasolt a gyári akkor az 5w50-es mobil1-en gondolkozok.
Annyival egészíteném ki amit balli írt, hogy egész pontosan 4200-nél nyit, de vtec-hez semmi köze (bocs bali, tudom hogy te is tudod és csak azért mondtad hogy el tudja képzelni).
Elvileg tesómnak kallódik egy ilyenje valahol (ami anno az enyém volt csak kicseréltem az ő régi mocijában lévőre), annyi a baja hogy kihullott belőle egy csavar, nem kis galibát okozva a 2-es hengerem környékén anno... Elvileg beszéltetek telefonon, szerintem kérdezd meg tőle ezt is :)
Ja, 2,7 körűl (vagyis picivel alatta) egészen pontosan 3 db. van. Abból az egyik amit írsz, Pécsen a névtelen utcában 8kereskedés), 1 van győrben, de az USA modell, és egy Bács-kiskun megyében. Ebből az USa meg a pécsi élből felejtős... Amúgy van egy 2002-es Pakson is, de arra azt mondta a Paksi ismerős hogy csúnyán volt törve.
szal nem nagy a kínálat. Lehet németország lesz ebből. A regadó. olyan 400 körűl van a celica-ra.
olaszban meg szeretnek sokat menni gyorsan. :) És eléggé le tudják lakni az autókat. ez persze a nagy-gyakorlat, kivételek is akadnak.