Nálam állandóan beindul a képernyőkímélő vetítés és ilyenkor néha nehéz megmondani, hogy mikor és hol is készült a fotó. Ezt a képet csak a lányom segítségével ismertem fel, de Ti biztosan kapásból vágjátok, hol is készült:
Nem néztem a találatok szórását, mert nem találtam igazán jellemzőnek a nehézségre. De valóban nehéz verseny akartam, hogy ne egyetlen kép távolságbecslése döntse el a versenyt. Simán el tudom képzelni hogy 4000 alatti pontszámmal lehet majd nyerni.
Nem néztem a találatok szórását, mert nem találtam igazán jellemzőnek a nehézségre. De valóban nehéz verseny akartam, hogy ne egyetlen kép távolságbecslése döntse el a versenyt. Simán el tudom képzelni hogy 4000 alatti pontszámmal lehet majd nyerni.
Pont ezt várnám én is: Egy nagyított ablak legsűrűbb része mindig legyen vörös míg a legritkábban járt része pedig zöld. De ez valóban nem olyan fontos hogy tovább dolgozz vele.
Ha egy pár napig gond nélkül megy, akkor kirakom a linket a normál oldalra is. A képek három kategóriába vannak sorolva: -könnyű -normál -nehéz
A könnyű képek közé azok tartoznak, amik egy nagyon jellegzetes helyen készültek, akár tíz méter pontossággal meghatározhatóak. A normálhoz amik kis gondolkodás után a 200 méterbe azért beleférnek, a nehéz kategóriásoknál pedig csak kb. lehet a helyzetet megállapítani. Azok a képek, ahol még kb. sem határozható a helyszín, ki lettek kapcsolva. (pl. a vaddisznós kép) Az alap játékban a könnyű, és a normál képek, a hard verzióban pedig a normál, és nehéz képek játszanak. A pontozást Csuhás, és csg65 dolgozta ki:
Ha ennyi mindent csinálsz egyszerre, akkor érthető, hogy a hátad közepére sem kívánod az újabb és újabb potenciális akadékoskodót. De félreértés ne essék, szerintem mindannyian hálásak vagyunk azért, amit az OKT Szakasz-Nyilvántartónál felépítettél és ha még segítségre van szükséged, akkor rám is számíthatsz.
És a hard verzió: én úgy látom, hogy a képek válogatása nagyjából úgy sikerült, ahogy a mai versenysor. Bár más a pontozási szabály, de nagyjából oda tudok vele eljutni, mint a mai versenyben (remélem ezzel nem riasztok el senkit a maitól). Szerintem jó lesz vele játszani, ha a szabályokat is publikussá teszed (bár én ismerem), hogy pl. mennyi pont milyen szint elérését jelenti.
Igen, az is a javítások közé fel van sorolva. Egyszerűen amikor készült az oldal, nem számítottam rá, hogy 20-30 tagnál több ember fogja használni, és a sok statisztika egyszerre generálása nagyon erőforrásigényes.
Mindig végig játszom a versenyt is,de sajnos nagy hátránnyal indulok,(jelenleg kb. 60%-on vagyok túl).de nagyon élvezem így is. Gratulálok az önzetlen munkádért!
Más: a tagok topic (nekem??) még mindig nem működik,ha nagy sokára be is tölt ez a hibaüzenet jön vissza:
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, no-reply@dataglobe.eu and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log."
Én megint csak este szállok be a versenybe, mivel az idő is számíthat így itt a boltban nem rizikózom meg hogy esetleg bejön egy vevő akinek beszélgetni van kedve :-)
Így hónap végén már vásárolni nem annyira jönnek :-(
A Nyilvántartónak már több, mint hétszáz regisztrált felhasználója van. Hetente nagyjából egy tucat levelet kapok, hol hibajelzés, hol fejlesztési ötlet, hol csak dícsérő szavak, de mindegyikre igyekszem válaszolni előbb-utóbb. Ez még a számomra kezelhető mennyiség, de sokszor így is az van, hogy döntenem kell, hogy a szabadidőmben a levelekre válaszolok, vagy a kódon bütykölök, hogy gyorsabb, stabilabb legyen, esetleg új funkciókat készítsek bele (most az ékezetes felhasználónevek, elfelejtett jelszó, és hasonló apróságok várják, hogy befejezzem őket). Mellette viszont más "hobbikkal" is foglalkozom, felmérek, rajzolok az osm-re, készítettem egy felületet demónak, ahol gc.hu-s/tuhus felhasználóval lehet hibajelzéseket felvenni (http://heyjoe.hu/notes/index.php) (ezt egyébként integrálni akarom a nyilvántartóba is), és még sok más apróság, ráadásul közben igyekszem túrázni is.
Persze, lehet mondani, hogy minek foglalkozom ilyen felületesen ennyi mindennel, és miért nem csak egy dologba mélyedek el, de fölösleges, mert bedurcizok :)
Ha még több felhasználó lenne, azzal nekem csak a gondom növekedne, más hasznom nincs belőle :) Félre ne értsétek: nagyon örülök minden egyes embernek, aki használja az oldalt, mert az gyakorlatilag a sok-sok munkával töltött órának az elismerése, csak igyekszem a fejemet a víz felett tartani. Jelen pillanatban 30 576 teljesített szakasz, és majd' 2900 játék pontszáma van az adatbázisban. Szerintem ezek nagyon szép számok :) És ha egy levélre csúszással válaszolok, vagy egy ötletre csak annyit írok, hogy nem, az nem (csak) azért van, mert egy introvertált bunkó vagyok, hanem mert nekem is véges az időm. Ezért is örülök mindig, minden segítségnek, a fényképeket beküldőknek, hobo-bobonak, mert a helyére húzogatta őket, Csuhásnak a sok hibajelzésért, és kategorizálásért, mert nélkülük a játék sem menne, mert sem időm, sem fényképem nincs elég, sőt, bevallom, türelmem sem, hogy azokat a helyükre taszigáljam :)
Jó ez a játék, de tényleg kevesen játsszák. Nem gondolkodtatok el reklám banner elhelyezésén a rokon lapokon (turatop.hu, TTT OKT fórum, MTSZ, kektura.hu, stb.)?
A mostani (immár light-osított) verzió sokaknak tetszene szerintem, meg maga az útnyilvántartó is egy tök jó ötlet, de én is Csuhás úrtól tudtam meg a létezését, pedig elég sok kéktúrás lapot olvasok.