Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8552
Szia.
Mennyi KM van az autódban?Nekem 1800,most változik!3.ban kevésbé érzem a lódulást,viszom 2.ba igen!Valakinek más tapasztalat?
Előzmény: zotty1 (8542)
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8551
vagy  komolyan veszik vagy nem.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8550)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8550

Az olajcserét nemtom szégyellem is maagam DDD .

De hétföre megkérdezem, lementem kipróbálni azt amit a kiától kaptam nekem se irt ki softver verziót:):) tiszta ciki .

Holnap megpróbálom elérni a müszaki managert bent a kiánál:)

Nálunk is volt hiba igaz nem a ceed-del  hanem a sorentoval 4000 km után meghalt a váltója.

És mit csináltak a csikszemüek? én sem hittem el de igaz ez kb 1 hónapja történt megrendeltük a váltót kicserélték a fiúk. és berakták a rosszat a régi dobozába erre telefonálnak a Kiától a héten hogy jön egy minöség ellenör Koreából???? mondom ez vicc :):) de nem kijött megnézte megadta hova küldjük mert ilyen nem fordulhat elő még1x hát ennyit a hozzáállásukról a koreaiaknak a minöséghez. én még mindig nem hiszem el:):) felültetnek egy manust a repülöre ide küldik megnézi a váltót és visszarepül a váltóval beszarás:):):)

Előzmény: vbandit (8545)
vbandit Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8549
Mindig mindekinek az a jó ami éppen van,mert vásárlás előtt feltehetőleg utánanézett,és megvannak az okok amiért ezt választotta!
Ennek tudatában igyekszik megvédeni döntését és választását igazolni,ez természetes is,mindegyikünk ezt csinája!
Fölösleges ezen vitatkozni!
Vannak minden autóból rosszabb darabok is , igen még a ceedből is...
ez van,ne vitázzunk itt:))
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8548

Ma mentem szüleim Meganjával (nekem is volt 1.5 évig egy korábbi 1.6 os)kb 500 km-t.Ez a Megane (Calssic sedan)még francia. Egész szépen bírta és bírja. Nem voltak vele általánosan elmondható Renault betegségek.DE: kényelmetlen hosszú távon, hangos 100 felett és a váltója táncot jár ha felkérik, ha nem.

A kuplung olyan brutál kemény, hogy térdem nem győzött ropogni a használattól.... 

Összegében nem rossz autó, ha kifogsz egy jó példányt, de nem vennék többet!

Előzmény: West(KIA LURDY) (8544)
vbandit Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8547
reggel hivott a fönököm,h gyorsan menjek menteni,mert elment a meganba a váltó (5. ben maradt és nem lehet kiszedni) és nagyon sietne!!
Felhivta a szervizt,azt mondták ez mindennapos,a léptetővillák összeakadtak...a garija 6 hónapja járt le..előtte a fél autót cserélték gariba...az ajtógombokat(az összesen 2x!!!)de már most is szar..
Nekünk az összes cégautó renault..(6db)
Én viszem őket szervizbe...(a volt osztálytársam a munkafelvevő,a másik a szerelő a baumgartnerbe) tudok mesélni konkrétumokat bárkinek...
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8546

Mit gondoltok? Hogyan kell bejáratni ,ha kell .......egy dieselt és egy benzinest?

vbandit Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8545
az nekem se működik,és a diesel olajcsere priodusát a műhelyes kollégák elég rosszul tudják..mert nem 15 000Km,hanem 20 000KM.
Előzmény: Akelacee (8522)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8544
Megy a rák hogy hallgassam már megint hol robbantak le az autóikkal ? isten ments .hiszen náluk már az is   csoda  ha letudják mérni mennyit fogyaszt a verda 100-on assistant nélkül:):):)
Előzmény: G4b0 (8543)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8543
Nem kell várnod, elég ha átnézel a Renault Megane Klub fórumba ahonnan jött, ott megy tovább a KIA-s topic lehúzása, kitárgyalása. Én jókat mosolyogtam a hozzászólásain, remélem neked is jó kis szórakozás lesz. :) Részemről ez a téma lezárva. Pont.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8539)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8542
Nekem se volt még turbodizelem, ezért nekem is kicsit furcsa, főleg az hogy csak 3.-tól indul meg, mintha 1-2-ben nem is menne a turbo, pedig néha kiváncsiságból fölpörgettem 3000-ig is. Emiatt városban álló helyzetből elindulni vele elég lassan lehet, meg ráadásul 1-esben tényleg csak elpörög. Ha már 3-ban van akkor viszont brutál. Városban az 1.2 8V 60LE-s Puntómmal jobb volt menni, mert az hamarabb meglódult álló helyzetből, országúton viszont a Puntó volt szörnyű a nyomatékszegénysége miatt.

Tényleg, a KIA-nál nincs tervben egy turbós benzines moci kihozatala?
Előzmény: Vatomi (8537)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8541
sajna nekem se ir ki semmit
Előzmény: Akelacee (8522)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8540

Mondok újat nem tetszik a kombi:) megoldottam a tükör behajtást,  megcsináltam a rádióhoz az rca kivezetést kb ennyi:)

Előzmény: Törölt nick (8527)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8539

Ohh és még annyit hogy az elektronika Bosh ami szintén német :) a komfort elektronika szintén német , a zár szintén német, elöl a jel na az jött a skoda gyárból:) Tehát ha valamit  nem ismersz ne mondj róla véleményt :):) De várjuk hozzászólásaidat legalább nem kell Gálvölgyi showt nézni itt is tudunk röhögni jó nagyokat a hozzászólásaidon.

Üdv West

Előzmény: West(KIA LURDY) (8538)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8538

Azt mondják  az inteligens ember nem áll le olyanon vitatkozni amit biztos tud ezért én sem teszem, Ja  és Biztos neked van igazad elnézést kérek:) hiszen nekem nem ez a szakmám:):):)

( ui: A meganeban is  blau van csak más a neve  De ez maradjon köztünk:):):)):):)

Üdv:West

Előzmény: TUZI (8508)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8537
Én sem ragadok be a Német túristák mögé, sőt szeretem a tempós utazást, meg azt, hogy nyomatékból lehet előzni, nem kell 70-80-nál visszakapcsolni ötből, csak hiányzik a benzines üvöltése (3.-an 120-nál). Mivel többet megyek már a munkám miatt, diesel lett, és szoknom kell még.
Előzmény: pinyo1 (8535)
baleri80 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8536
Az ötlet jó! A megszervezése macerásabb...

Anno felvetettem a lehetőséget nálunk is (Albertisa, Szittyó) de nem reagáltatok rá igazából. Pedig nem reklámnak szántam. :)

A kluboldalunkat megnézve hát itt pörög az élet jobban! :)

Ha többen is úgy gondoljátok, akkor neki kezdhetnénk egy igazi tali szervezésében. De egyedül ehhez kevés vagyok, segítség kellene.

Első nekifutásra néhány főbb kérdést kellene tisztázni (helyszín, időpont, családiprogram jellegű, bulizós, sütögetős-bográcsolós, figyelembe venni ki honnan érkezik stb., ) lehetne szavazással is eldönteni a javaslatokat és amit a többség akar az úgy lenne.
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8535
Huh egyszer én is megpróbáltam ilyen rekordot csinálni, mármint alacsony fogyasztást. A 17 Km-es hazaút kb feléig bírtam, aztán padló :))) Utálok lassan vezetni. Az egész családom ilyen, ebben nőttem fel, így tanultam meg vezetni. Természetesen nem eszeveszett szálguldozásra kell gondolni! Lakott területen belül, nem megyek nagyon gyorsan.
Olyan helyen lakom, ahol kanyargós hegyi utak vannak és rengeteg az olyan vezető, aki 60-70-el megy olyan helyen, ahol a 100-as tempó is kényelmes(90 a megengedett). Így rá vagyok kényszerülve, hogy ahol lehet előzni ott kell. Azért nem fogok 20 perccel előbb elindulni itthonról, mert pár szerencsétlen ráér.
Előzmény: Vatomi (8534)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8534

Szerintem én túl papásan járatom, hiszen ez az első új kocsim:)

Nekem olajkályha van, átlag 4,5-4,8 liter, persze a város kevés benne, és az sem BP.

A rekord Győr-Sopron között 3,9 liter (90-110 között, one klíma, csak a kamionokat előzgettem).

Már kezdem is érezni a lustulást.

Már odacsapok a lovak közé:-)

Előzmény: pinyo1 (8532)
Tom1939 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8533
Bocs díler, válaszolok én a mailedre csak visszadobja nekem. Úgy emlékszem az első levelem gmailre átment, de mintha utána freemailedre próbálnék sikertelenül válaszolni (munkahelyen tiltott a free mail, nem tudom most megnézni csak nagy nehezen).  Próbáltalak előbb hívni telefonon de nem vetted fel biztos ebédelsz. Nagy melót mára leadtam, gyorsabban mentek a dolgok mint reméltem. Majd még hívlak 14 óra előtt.
Előzmény: Törölt nick (8492)
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8532
Már majdnem 9000 van benne. Eddig sem túlzottan kíméltem, de természetesen azért nem hajtottam szét! Azt sem hagytam, hogy ellustuljon a vas :)

Néha apám megy vele, pedig ő sem egy nyugodt vezető -> átlagfogyi 7l
Nálam 8 alatt szinte soha nincs. A gépnek mennie kell :))
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8531
Már nem tudom melyik tesztben írták, hogy 1 mp-el jobban gyorsult a gép, mint gyárilag. Gondolom neked már van benne 1-2 km, nekem csak 3000, nem veszi már zokon ilyenkor a motor a terhelést? Gondolom kibírja 0 km-nél is, csak én még sokáig szeretném megőrizni a ménest. De már én is kiváncsi vagyok:-)
Előzmény: pinyo1 (8529)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8530

Mind kettőtökkel egyet kell értenem,egy klubbot a közösségi élet ill,problémák megoldása tartja össze!

Problémák majd jönnek,de hisz még "uj" autóink vannak!

pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8529
Valamelyik nap csinálok már egy gyorsulás mérést. Kíváncsi vagyok, mert nemhiszem, hogy a gyári adatok megállják a helyüket. Remélhetőleg picit jobb eredmény születik majd.
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8528
A vélemények és a népítéletek mindig relatívak. Asszem az első rossz ítéletnél írták, hogy nagy a holttér a C oszlopnál. Lehet neki nagynak tünik, nekem nem, mert dobozos autókhoz voltam szokva, ergo oda illetve a belső tükörbe soha nem néztem.

Valakinek kényelmetlen az üléspozíció. Nekem tökéletes, és eddig egyik családtagom sem panaszkodott erre. Igaz nekem (EX) lehet állítani minden irányban a kormányt és ülésmagasságot is.

És lehetne sorolni a hasonló dolgokat.
Nekem bevállt az autó, meg vagyok vele elégedve, szeretem. Azt kaptam, sőt még talán többet is mint vártam tőle.

Eddig ami negatív dolgot találtam, az a kormány nyekergése, mármint a burkolaté. Nekem mindig szól a zene, tehát ez sem nagyon érdekel. Az meg hogy nem húzza fel az ablakokat, amikor bezárom - lassan fél éve megvan, de szerintem még a hátsó ablakokat ki sem próbáltam, hogy működnek, vagy nem. Azért van automata klíma, hogy megoldja a dolgokat.

Lehet ha én is egy 20-30 millás autóból ülnék át ebbe, akkor sok dolog nem tetszene, de így minden rendben van. Akinek mutattam az is megértette, hogy miért épp Cee'd et vettem ennyiért.

Természetesen nem mondom, hogy a világon ez a legjobb autó, még azt sem, hogy a kategória legjobbja. De összeségében egy nagyon remek kis verdát hoztak össze.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8527
Valami közösségi élet kihúzna a bajból.
Már agyon lett tárgyalva az autó, igazából semmi új nincs.
West (Lurdy) ablakmodul ötletein kívül.
Ezzel ki is merültek az aktualitások, már csak problémát lehet gyártani, veszekedni.
Semmi értelme.

Bulizni kellene, találkozni, piknikezni vagy ilyesmi.szerintem.
Előzmény: Vatomi (8526)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8526

Kérem szépen, ne vitatkozzunk, ne szídjuk egymást, mert nem erről szól ez a topik, ne legyünk olyanok mint a politikusok, ezzel nem jutunk előbbre.

Inkább segítsünk egymásnak a problémákra és a kédésekre válaszokat taláni.

Szerintem...

tgera Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8525
Szerintem is ez lenne az egészséges.

De ameddig ez a topik a nevében is KIA Cee'd, nem pedig Cee'd Klub addig úgy gondolom, hogy az autóról, vagy a hozzászólókról bármilyen téma megengedett.

Ami pinyo1 hozzászólását illeti, ha jól elolvassátok a hozzászólásokat itt senki nem fikázta az autót másik topikból. Legfeljebb elmondta a véleményét, ami sokaknak nem tetszett. Erre válaszként pont az ő kocsija, vagy személye lett lehurrogva. De láthatólag Cee'd tulajdonosok is vegyes véleménnyel vannak az autójuktól, nem tudom ezzel mi a gond. Keresitek a megoldásokat problémákra, hibákra, ez normális.

Én csak azt tartom szomorúnak, hogy egy akár tulaj által megfogalmazott negatív hozzászólás miért kap ilyen csúnya választ néha. Például a legutóbbi népítélet, amikor már azt is a fejére vetették itt, hogy biztos nem is Cee'd tulaj, csak kitalálta.

Tgera
Előzmény: barpi36 (8524)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8524

Csak egy javaslat:talán nem csak itt kellene beszélgetni!

Ha már valaki megcsinálta a ceed clubb honlapját,használni kellene!!!

Előzmény: pinyo1 (8523)
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8523
Látom jól elvagytok egymással.
Én csak annyit mondok szépen halkan, hogy egyikőtöktől már hallottam hasznos információkat az autómmal kapcsolatban, a másik eddig csak a hibáit keresgette. Minden bizonnyal pedig a tapasztalatotok is megegyezhet, mert ugye valakinek van, sőt javítja, a másik csak esetleg kipróbálta.
Én is utálok pár autómárkát, olyat is amivel kapcsolatban vannak tapasztalataim, de mégsem megyek azokba a topikokba fikázni!

Döntésetek el, hogy melyik névhez, melyik leírás tartozik a fentiek közül!

És bocs, ha valakinek megzavartam a nyugodt fórumozását.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!