Keresés

Részletes keresés

breien Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3042

Miért?

Nem dolgoztak meg  érte?

Ha  ebben  az  országban éltél  az  elmúlt  hatvan évben,  akkor  te  magad  is  tapasztalhattad,  milyen  körülmények  között  építették  újjá  az  országot  éppen  azok  az  emberek, akik most  a  "rendszerváltás  veszteseiként"  nevetséges  nyugdíjból  tengetik életüket.  / nyomott  bérszint  -habár  89-ben  a  munkahatékonyság /  munkabér  aránya  lényegesen  jobb  volt  mint  ma /  mert  annakidején  ugye,  állambácsi  gondoskodik  mindenkiről, nem kell  takarékoskodni.

No  most  nincs is  miből!

Hol van a  fizetőképes  középosztály?  habár  igazad  van, sokan  lehetőségeikhez  mérten,  túlköltekezve  élnek.  Ez  nem az  ő  hibályuk, mert  sok esetben, a  munkateljesítményükhöz  képest,   alul  vannak  fizetve,  s  igényeiket, a  teljesítményükhöz  mérik.

 

No igen, az  egyensúly  hibádzik  minden  területen.

Mi  ennek  az  oka?

Előzmény: netizen (3041)
netizen Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3041
Es? Nem ez volt alenyeg, hanem a "megdolgoztak erte". Amirol megmutattuk, hogy egy fallacy.
Előzmény: breien (3040)
breien Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3040

Tisztelt netizen.

 

Ugye  Te is  tudod, mert  tapasztaltad,  hogy  azért  is  takarékoskodnak  sok  helyen előre,  több formában.

Nos, a  mi  illetékeseinknek is  ezt  kellene  már  tudomásúl  venni.

Tehát, egy  valódi,  átgondolt,  előkészített  adóreformnak  éppen  itt  lenne  az  ideje.

Előzmény: netizen (3038)
breien Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3039

Tisztelt  Bender.

 

Tartsuk  tiszteletbe  a  3034. hsz.-ben kilenctizenegy  kartács  kérését.

Minden szükséges  infót  megtalálsz  a  BÉT.  s  egy  két  szaklap  honlapján.

 

Csak  halkan jegyzem meg,  a  topicnyitó  eredeti  szándékával  nem ellentétes, ha  tisztázzuk a  Tőzsde  szerepét,  működését, mert  az  én  információim  szerint,  minden olajos  cég  bevan  vezetve  a  Tőzsdére, s  az  ottani  szereplésük  nyomonkövetésével,  az  eredeti  topic  célja  is  megvalósítható.  6  dehát  én  sem vagyok tévedhetettlen  /

Előzmény: Törölt nick (3037)
netizen Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3038
Vagy azt gondolod, hogy az a 8% amit most fizetsz oreg korodra eleg lesz? Bizony bizony. mindenki szamoljon csak utana. ha azt tekinted, hogy 30 ev munkaviszony utan mesz nyugdijba, akkor a nyugdijbefizeteseid mai realerteken pontosan 1 evi netto real munkaberedet teszik ki, tehat 1 ev utan...
namost persze lehet azzal jaccani, es ujabban ez a nepszeru, hogy a nyugdij korhatart a varhato elettartam fole emelik egy picivel...
Előzmény: keopsz (3036)
keopsz Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3036
A nyugdíjasokat nem Te, vagy én tartom el, ők megtermelték az öregkor biztonságának fedezetét azzal, hohy felneveltek minket, megteremtették az életünk vitelének fontos feltételét 6 azt talán mégse rójjuk fel az ő bűnüknek, hogy +ügyeletes zsenik ellehetettlenítették" a mai, de főleg a jövő létbiztonságát.

Te ezt most tenyleg komolyan gondolod? Ennyire naiv lennel? A nyugdijasokat mindig is az eppen dolgozok tartjak el. Vagy azt gondolod, hogy az a 8% amit most fizetsz oreg korodra eleg lesz? Szamold mar ki. Ahhoz, hogy ugymond sajat magadat lasd el oreg korodra nem 8%-ot, hanem 20% - 30%-ot kellene befizetned.

Arrol nem is beszelve (persze ez nem a nyugdijasok hibaja), hogy az elozo rendszer miatt a jelenlegi nyugdijasok messze nem termeltek meg azt az osszeget amit most rajuk forditunk. De gondolom azt latod, hogy a nyugdijrendszerrel mashol is bajok vannak.

Alapveto problema, hogy a rendszer azon a feltevesen alapszik, hogy a nepesseg no. Igy a dolgozok szama mindig tobb, mint a nyugdijasok szama. A problema akkor kezdodik amikor a nepesseg stagnal netan fogy. Gondolom hallottal arrol, hogy az USA milyen nagy bajban lesz nemsokara a baby boom miatt. Elorejelzesek szerint az EU-ban 2017-re ket dolgozo jut minden nyugdijasra. Ez az allapot tarthatatlan.

Hát igen, ahogyan én is, s főleg sok más fórumozó is leírta számtalanszor,a megtermelt értékek igazságosabb, tisztességesebb újraelosztásáról lenne szó.

Az ujraelosztas nem lehet sem igazsagos sem "igazsagosabb". Ugyanis rabolt (az adokat eroszakkal szedik be, tehat rabolnak) penzt nem lehet "igazsagosan" elosztani.
Előzmény: breien (3029)
lcoder Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3035
Mi az a zsebvállalkozó ?
Előzmény: padisah (3027)
kilenctizenegy Creative Commons License 2005.07.29 0 0 3034

Mi ez, átmentünk tőzsdekurzusba?

 

Én a "Peak oil"-t keresem. Mármint a topikot. A jelenséget csak a hülye nem veszi észre...

breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3033
Légyszi, tanulmányozd a BÉT elmúlt egy éves működését.
Jelentős fejlődést fogsz tapasztalni , azt azt megelőző időkhöz képest.
Azokra én is haraxom. őket hívom "bűvészeknek"
Előzmény: Törölt nick (3032)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3031
no no bender pajtás.
nem a részvénnyel, hanem a "bűvészekkel" van gond.

Csak hazai viszonylatban, gondolj bele, hány ember tisztességes becsületes munkája, több évtizedes tanulmányai, tudása van azok mögött a részvények mögött.
Látod, jobb helyeken, már az általános iskolában tanítják, tudatosítják ezt a gyermekekkel. noszen ez maradt ki itthon a korosztályunk életéből, s amint látom, netizen kartács bizalma is alaptalan, mert a 90-ben született tanulóknak sem tanítják még az oskolák nagy többségében, mert a "tanáraik" kb. illen véleménnyel vannak a részvényről, a Tőzsdéről mint Te, tisztölt kartács.
higgadj le olvtárs, s gondold újra kérlek.
Előzmény: Törölt nick (3030)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3029
Tisztelt keopsz.
Talán pontosítsunk.
A nyugdíjasokat nem Te, vagy én tartom el, ők megtermelték az öregkor biztonságának fedezetét azzal, hohy felneveltek minket, megteremtették az életünk vitelének fontos feltételét 6 azt talán mégse rójjuk fel az ő bűnüknek, hogy +ügyeletes zsenik ellehetettlenítették" a mai, de főleg a jövő létbiztonságát.
Az egészségügyre, a társadalom, ma is befizeti a "szolgáltatások" díjját. Az megint más kérdés, hogy az arra illetékesek nem tudják hatékonyan működtetni ebből, sőt ahogyan az Eü. reform topicban látod, elszámolni sem tudnak véle.
A közigazgatásra is szükség lenne, no de amint látjuk, s a hivatkozott VMT-be linkölt cikk-ből is kitűnik, nem erre, legalábbis, nem ebben a felálásban. Különben, a társadalom egyre népesebb rétege hangoztatja itthon.

Hidd el, járok olyan emberek közé, s állítom, hogy sokkal értelmesebbek, inteligensebbek mint azt sokan gondolják rólluk. csupán csalódottak, s legtöbbje becsapva, kisemmizve érzi magát.

Hát igen, ahogyan én is, s főleg sok más fórumozó is leírta számtalanszor,a megtermelt értékek igazságosabb, tisztességesebb újraelosztásáról lenne szó.
igen, az elmúlt hatvan évben, többen "szocializálódtak" az általad vázolt módon, azonban, a legtöbbje igényelni végre a tisztességes nyugondt körülményeik között megtermelt javait újratermelni, fejleszteni, s főleg megvédeni / no nem golyóállómellénnyel, géppisztollyal, gránátokkal, amint azt egy másik topicban vázolták, hanem tisztességes, értelmes értékteremtő munkájukkal, mivel már a többség erre is képessé vált /

Különben, már leírtam, most csak utalok reá.
Minden működő demokráciában, a KÖZÉPOSZTÁLY által befizetett adókból tartják fenn az ország működését.
A felső tízezer, csak annyit vesz ki, amennyit bé tett a közösbe, ergó, "nullszaldósak2 / a vizsgálóbizottságok, mintha itthon azt tárnák a nagyérdemű közé, hogy eddig bé nem tettek, csak kétmarokkal vették ki a "részüket"? a közösből/

Az elesettek nagylétszámú tábora többsége, minha nem önszántából, főleg nem önhibájából vált azzá az elmúlt tizenöt évben.

Nos, innen kell-ene kiindulnunk, s a megoldást megtalálnunk. Csak közösen gondolkodva, s cselekedve leszünk képesek erre.
Képesek leszünk mi erre? vagy menjek én is "kalasnyikovot" bészerezni?
A zigazat megvallva, nem szívesen tenném.
Bármennyire is utálom, de verem tovább a billentyűzetet, sokak elégedettlenségére.
Azért már ennek is látszik eredménye, mivel egyre többen merik gondolataikat, véleményüket megfogalmazni, s le is írni.
köszönöm mindannyiuknak bátorságukat.
Előzmény: keopsz (3026)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3028
Tisztelt netizen.

Amint látja, " a nüanszni, de mégis disztinktív külömbség" mennyire sérülékennyé válhat?

Mintha ők is ezen aggógnának.

Tehát, a hónapok óta hangoztatott, s már mindenki által sürgetett reformok, A közigazgatásban, a nagy újraelosztórendszerekben, s a gondolkozásmódban már elkerűlhetettlenné váltak.

Nemtom, a topic címe "Egy Korszak Vége" mintha számomra is ezt sugalná, vagy tán tévednék ebben?

Mindenesetre a rendszerváltást, ideje lenne véghezvinni tizenöt év után, mert ha a ma még exportra termelő vállalkozások is "elhúznak kedvezőbb feltételek felé", aminek nagy a valószínűsége, akkor ténylg összeomlik itthon minden.
Mikor látják már be az arra illetékesek, hogy a "vizsgálóbizottságok" által tárgyalt ügyek, nem a jogszerűségük miatt , v. jogszerűtlenségükből kifolyólag károsak a társadalomra, hanem önpusztító minőségük teszi azzá őket. 6 mellékesen, az országot, a nemzetet rokkantják bele /

üdv. breien. a VMT-n tegnap belinkölt cikket ajánlom figyelmedbe, amit patikus urunk linkölt bé.
Előzmény: netizen (3017)
padisah Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3027

Ha a magyar demokrácia ott tartana hogy a többség rákényszeríti az akaratát a többségre, az még egy működő dolog lenne, az a baj hogy nálunk rendre a kisebbség kényszeríti az akaratát a többségre. Minden évben febr. március arról szól hogy sorban jön az egs. intézmenyek, a BKV a MÁV meg a gazdák tüntetései. Ők zsarolópoziban vannak, és társadalmi előnyökhöz tudnak jutni a sztájkokkal.

 

 Én legfeljebb kirugathatom magamat.

 

 Az feltétlenül egy csőd, hogy a nagy baloldaliság jegyében (megjegyzem mindkét nagy párt) a középosztályt adóztatja, hogy jövedelmeket csoprtosíthasson a szegényebb rétegek, meg az államilag eltartott csoportok (közalkalmazottak, nyugdíjasok, zsebvállalkozók) eltartására. Ezek után csoda hogy a középosztály olyan vékony?

 

Holott ez a középosztály lehetne képes arra hogy megtakarítson, abból beruházások jöhessenek létre stb. A jelenlegi trend az, hogy az állam az ország erőforrásait jól összegyülyti, aztán még jobban elpocsékolja, illetve szétszórja a társadalomban. Ebből sohasem lesz tőkekoncentráció, beruházások.

 

 

Előzmény: keopsz (3025)
keopsz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3026
Egy szoval sem mondtam, hogy az allam barkit tamogasson. En azt mondtam, hogy tul sok ember el masok munkajabol. Gondolj csak bele, hogy mennyi penz megy el pl. nyugdijra. Ha jol tudom a bevetelek nagyon nagy resze a nyugdijra, egeszsegugyre es a kozalkalmazottakra megy el.

Miért ne tételezném akkor fel, egy felnőtt emberről, hogy képes arra, amit egy öt éves gyermek megold? Ne legyünk már ennyire kishitűek.

Szerintem tul sokat tetelezel fel az emberekrol. Valszeg olyan kornyezetben mozogsz, ahol hozzad hasonlo emberek vannak. Ha elmesz egy alfoldi faluba mindjart maskent fogod latni a dolgokat. Nemhogy 1 ora, de meg 1 het alatt sem tudnak hasznalni az internetet ha egyaltalan be tudnak kapcsolni a szamitogepet. Persze itt foleg az idosebb embereket ertem.

A masik dolog pedig az, hogy ezeknek az embereknek, ahogy netizen is irta, nincs nagyon megtakaritott penzuk. De nem azert nincs mert nem tozsdeznek, hanem azert mert minden penzuket arra forditjak, hogy ugy eljenek, mint azok akiknek tobb penzuk van. Igy nem marad megtakaritasuk es szegenyek maradnak.

Egyebkent szerintem par tizezer forinttal nem is erdemes tozsdezni. Foleg azert, mert ezeknek az embereknek par tizezer forint tobbet jelenthet, mint masoknak 1 millio, ezert aztan nem mernek kockaztatni.
Előzmény: breien (3019)
keopsz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3025
Az, hogy jot akarsz tenni az orszaggal es ezert elbukod a kov. valasztasokat mind szep es jo. Azt mutatja, hogy nem a hatalom vezerel. Csak az a baj, hogy 4 ev alatt nem nem tudsz semmit tenni.

Sajnos a demokracia tarsadalmilag egy teljes csod. Csak azert tunik sikeresnek, mert a gazdasagi es technologiai fejlodes ellensulyozta a demokracia altal okozott karokat. Tovabba azert mert eleinte az emberek tenyleg tudtak, hogy mire szavaznak. Nezzetek meg az USA-t, hogy hova jutott.

Az a teny, hogy mindenkinek egy szavazata van, meg a legutolso hulye embernek is, egy abszurdum. Ez a teny arra osztonozte a politikusokat, hogy hazugsagokat mondjanak. Ugyanis hazugsaggal es igergetesekkel konnyebb meggyozni embereket, mint az igazsaggal.

Az pedig, hogy a demokraciaban a tobbseg dont szinten egy abszurdum. Azert mert tobben szavaztak egy bizonyos dologra meg nem jelenti azt, hogy az a bizonyos dolog jo. Arrol nem is beszelve, hogy igy a tobbseg eroszakkal rakenyszeriti az akaratat a kisebbsegre. Egy demokracia elvileg akkor mukodhet jol ha minden ember ugyan olyan jol informalt. Ez jelenleg messze nem teljesul. Persze a politikusoknak nem is erdeke, hogy teljesuljon, hiszen a buta embereket konnyebb iranyitani.
Előzmény: padisah (3022)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3024
Már gondolkoztam rajta, hogy megírjam Magyar nyelven ezt a könyvet.

Igazad van neked, s ha figyelembe veszem a tavalyi, s az azt megelőző "baleseteket" ami a BÉT-et jellemezte, minden okod meg van arra, hogy távol tarsd magad a Tőzsdétől.
Viszont, ahogyan már máshol utaltam rá, s ezt ajánlom most is, a tulajdonosváltással, az azóta alkalmazott napi korrekciókkal azt a "bikát", mintha féken tartanák. 6 úgy fogalmaztam, " akik most irányítják a BÉT-et, a napi korrekciókkal" bebizonyították, tanúltak közgazdaságot, s azt a gyakorlatban is alkalmazni tudják" /

Isten bizony, ha rászánom magam, hogy az újjaimat lefaragjam, megírom azt a könyvet, vagy szerzek egy másik kvaliatúrát, mert az átlagossal kínszenvedés számomra a gépelés.
Előzmény: netizen (3020)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3023
Ezt már akkor, sőt hidd el, évtizedekkel ezelőtt megtettem.
Sőt, amikor a sírjánál voltam, azon gondolkoztam, miért is kellett ennek az embernek, s azóta nagyon sok hozzá hasonlónak oly csúfos véget érni, vagy itthagyni a szülőhazáját.
Azóta is ezen gondolkozom, s azért foglalom le magam, hogy megoldást találjak, hogy többet ilyen NE ismétlődhessen meg szülőhazámban.
Előzmény: netizen (3021)
padisah Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3022

+ a már felhalmozott kölcsönök kamatait

 

 Ez csőd a dologban : ahoz hogy ki lehessen lépni a ma olya divatos irracionális politizálásból, meg ennek kellékeként elsütött gazdasági intézkedésekből ki kell tolni a választókkal. A választók többségével. Aki erre vállalkozik mint politikai párt, az elbukja a váalsztásokat. Tehát itt a dilemma:

 

 -vagy racionálisan cselekszel, és elveszted a választásokat

 -vagy irracionálisan cselekszel, és egy kicsit még kormányozhatsz

 

Persze a dolog bonyolultabb ennél... hiszen cselekedni csak az tud aki hatalmon van. A másik csak beszélni tud.

 

Ettől függetlenül, ha politikus lennék, (és hatalmon) akkor elmennék 1. irányába, és leverném a népfelkelést. Utánna persze biztos elbuknám a választásokat, de már beírtam a nevem a történelemkönyvekbe.

Előzmény: keopsz (3016)
netizen Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3021
akkor neked smondom, mint sierra kartacsnak. vegy elo egy olyan papirdarabot amin grof Szechenyi-t abrazoljak. Ha ez megvan, gondolkodj el azon, mit is tartasz a kezedben. (nem vegzalni akarlak, hidd el). Ha ez megvan, akkor konnyen meg tudod valaszolni a gaykorlatot es a miertjet.
Előzmény: breien (3018)
netizen Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3020
breien szepkis litaniat irsz, de tovabbra is fenntartom, hogy amig nem irnak egy complete idiot's guide for stock trading cimmel konyvet, de magyar nyelven, addig a helyzet nem fog javulni. volt a mult szazadban egy eppen felejetheto, hegyesallu kopasznak volt egy olyan mondasa, hogy 'tanulni, tanulni, tanulni'. ha nezed az idei felvi ponthatarokat akkor toronymagasan a nemzetkozi tanulmanyok es a kozgazdasagi studiumok vezetnek. szal akik mar 1990 ota szulettek es majd felnonek, nos azok mar fognak tozsdezni. diohejban ennyi. a jelenleg felnotteket meg tanitani kene. velem ne vitatkozz, mert nekem van egy meglehetosen szereny portfoloiom 1996 ota - na persze nem ebbol elek, hanem arra tartogatom, hogyha nagyon nagy szarba kerulok valami ok folytan, akkor ne az utcan talaljam magam, homelesskent...
Előzmény: breien (3012)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3019
Tisztelt keopsz Igazad van.

Ezt a cikket elolvasva, megtévesztő lehet. Az említett országokban igaz amit leírt, viszont a megtévesztés abban rejlik, hogy nem említi meg, hogy Magyarországon, bizonyos okok miatt az ingatlanpiacon túlkínálat van, s hazai befektetések között, a leggyengébban teljesít. / még a pénzpiaci alap is kedvezőbb ennél / Szeretném felhívni becses figyelmét, hogy kishazánkban, az emberek többségében van felelősségtudat, s tanúlt szakmája iránti elkötelezettség. / ha kérhetném, most ne a "vizsgálóbizottságok"- napi híreiből induljunk ki. /
Próbálja már elhinni, hogy az emberek többsége, az elmúlt tizenöt évben, azért többet tanult a piacgazdaságbó, mint amit nap mint nap, a sajtóban elétárnak.

A társadalom bizalmi index-ét azzal rontják le, s a befektetések iránt az átlagember bizalmatlansága erre vezethető vissza.
No de csak szép sorjában, ne szaladjunk előre.

ADÓ! sarkalatos pontja a honi állapotoknak.
Tisztelettel kérdem, mi az ami elfogadhatatlan? Talán, csak nem azt akarja mondani, hogy nem ösztönözné befektetésekre, fejlesztésekre uram bocsáss adótermelésre a honi vállalkozókat, ha a "megtermelt" adójukat, a saját piavi helyzetük stabilitására, fejlesztésére, korszerű, versenyképes jövedelmet biztosító új munkahelyek létesítésére fordíthatják, s uram bocsáss! akár még az EU. támogatások "önerejére" is felhasználhatják.
Csak nem az eddigi gyakorlatot tartja működőképesnek, hogy állami támogatásokkal "fejlesztenek"? "korszerű"? munkahelyeket hoznak létre, s a megtérülési idő lejárta előtt FELSZÁMOLJÁK! csődöt jelentenek. Biztos vagy Te abban, hogy az arra érdemesek kapták azt a támogatást?

Tőzsde:

No igen, a vázolt példámban, az elmúlt négy év átlaghozamát említettem.
Viszont a szakemberek tudják, hogy az elkövetkező "jövőérték" számítását kell alkalmazni. Egy másik topicban ezért hívtam fel a nagyérdemű figyelmét, a BÉT. -en jelenleg meghatározó cégek idei befektetéseinek elemzésére. A külföldiek ezt a számítási metodikát is alkalmazzák, talán ennek köszönhető, hogy egy illen kicsíny Tőzsdének, mint a BÉT, 17 mrd Huf. fölött van a napi átlagforgalma. Ők mint látod, bíznak benne. / saját vélemény, amit a másik topicban leírtam, a BÉT. jelenlegi porfoliója, a Magyar gazdaság sebezhetőségét is magában hordozza, ezért lenne célszerű, több céget, részvényt bevinni a "parkettra" /

A mai technika adottságait kihasználva, hidd el, vannak akik maximálisan kiszolgálják az ügyfeleiket, biztosítják számukra azon szükséges információkat, amely alaján egy átlagember is időben meghozhatja a döntését.
pl. az unokám, három éves volt, amikor megtanítottam a net. kezelésére /kb. 1 óra alatt / Ma, ötévesen, az ő érdeklődési körének, igényének megfelelően, az Egyszer volt hu. portálján, önállóan eligazodik.

Miért ne tételezném akkor fel, egy felnőtt emberről, hogy képes arra, amit egy öt éves gyermek megold? Ne legyünk már ennyire kishitűek.
Előzmény: keopsz (3016)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3018
Azt igen, csak ezt a gyakorlatot nem értem.
Előzmény: netizen (3017)
netizen Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3017
kollega ur, mar elnezest, megserteni nem akarom, de ugye ismeri a 'folyo fizetesi merleg' es az 'allamhaztartas' hianya kozotti nuansznyi, de megis disztinktiv kulonbseget?
Előzmény: breien (3013)
keopsz Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3016
Kinek a feladata olyan adórendszert kidolgozni, hatályba léptetni, amely a gazdaságot a mai kor viszonyaihoz mérten versenyhelyzetbe hozza, stabilizálja, versenyképes adózott jövedelmet biztosítson, mely bevételt jelent a költségvetésnek

Ilyen adorendszert jelenleg Mo.-n nem lehet csinalni. Jelenleg a KSH adatai szerint 3 millió 892 ezer munkavallalo van. Ebbol vond ki a 800 ezer kozalkalmazotat akik nem fizetnek adot. Tehat kb. 3 millio ember tartja el sajat magat plussz a masik 7 milliot. Ezek utan ne csodalkozzal, hogy ilyen nagyok az adok. Ellentetben a Fidesz allitasaval, ezt nem lehet egyik naprol a masikra csokkenteni, mivel lathatoan tobben vannak azok, akik mas munkajabol elnek. Ha olyan intezkedeseket teszel ami latszolag csokkenti ezeknek az embereknek a jovedelmet (nem biztos, hogy csokkeni fog de ahhoz tul butak, hogy ezt lassak) abbol nepfelkeles lesz.

A tozsdevel az a problema, hogy kiszamithatatlan. Az, hogy mostanaban szarnyal a tozsde nem jelent garanciat, hogy a jovoben mi lesz. Az pedig egy teves illuzio, hogy portfolio kezelo cegere bizzam a penzem. Ugyan erdekeltek abban, hogy jol vegezzek a munkajukat de semmilyen anyagi felelosseg nem terheli oket ha rosszul dontenenek. Az en penzem uszik el nem az ovek. Nem veletlen, hogy a nyugdijalapok nem hoznak ennyit. Ott sokkal szigorubbak a befektetesi feltetelek.

Egyeblent egy igazsagos penzugyi rendszerben az atlagembernek nem is kellene tozsdevel meg egyeb penzugyi dolgokkal foglalkoznia. A jelen helyzetben azert van erre szukseg, hogy az atlagember egyaltalan lepest tudjon tartani az olyan emberekkel akik a jelenlegi rendszerbol elnek. Olyan emberekkel akik nem termelo tevekenyseget hanem penzugyi muveleteket folytatnak.
Előzmény: breien (3012)
ezerkilenszaznyolcvannegy Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3015

 
jön, jön, jön - a Vientiane protokoll
 
Usákia vezetésével Japán, Ausztrália, Kína, India és Dél-Korea összeül a Laoszi fővárosban Vientiane-ben és megalapítják a maguk protokollját. 
Ez az egyezség csak technológiai együttműködést jelent, nem kötelezik el magukat CO2 kibocsájtás visszafogására.

Vannak akik úgy gondolják, hogy ez az egész csak arra jó, hogy Usákia is elmondhassa, hogy ő is részt vesz egy CO2 protokollban, és vannak akik úgy gondolják, hogy Japán, Kína, India és Dél-Korea - akik vállalták a Kyoto-i protokoll keretén belül, hogy 2008..2012 között 5,2%-al csökkentik CO2 kibocsájtásukat a '90-es szinthez képest - nos ezek az országok lazábbra vehetik a figurát.


U.S. unveils climate pact, Kyoto alternative
 
http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nm/20050728/sc_nm/environment_climate_dc_17

 
 
WASHINGTON (Reuters) - The Bush administration, which is pushing alternatives to the Kyoto treaty on global warming, unveiled a six-nation pact on Wednesday that promotes the use of technology to cut greenhouse gas emissions.
 

The deal between the United States, Japan, Australia, China, India and South Korea
will build on existing bilateral agreements on technology sharing. It includes no Kyoto-style caps on emissions. 
 
President Bush said in a statement the Asia-Pacific partnership, which will be formally introduced in the Laotion capital Vientiane, would address global warming while promoting economic development.But environmentalists criticized it as an attempt by Washington to create a distraction ahead of U.N. talks in November in Montreal that will focus on how to widen Kyoto to include developing nations after 2012.

The approach of looking to technology for solutions to global warming was emphasized by Bush at the Group of Eight summit in Scotland when he called for a "post-Kyoto era."

The United States, which creates the biggest share of greenhouse emissions, and Australia are the only developed nations outside Kyoto. But Japan, China, India and South Korea have ratified Kyoto, which demands cuts in greenhouse emissions by 5.2 percent below 1990 levels by 2008-2012.

"As far as I can tell, there's really nothing new here," said Jeff Fielder, an analyst at the New York-based Natural Resources Defense Council. He said that the bilateral agreements already served the purpose of technology sharing but said companies will not have an incentive to deploy it without a strong signal sent by mandatory limits.

"I think this is aimed at complicating the Montreal talks," Fielder added.
Jim Connaughton, chairman of the White House Council on Environmental Quality, said there was no attempt to undermine Kyoto.

"With respect to the Kyoto framework it will complement the obligations that that has for some countries. It will not replace the Kyoto protocol. The Kyoto protocol remains in place," Connaughton told reporters in a conference call.He said that the countries in the Asia-Pacific pact together represent about 50 percent of the world's greenhouse gas emissions and a "substantial" portion of the world's gross domestic product.

Australian Environment Minister Ian Campbell said the countries had been quietly working on the pact for months.
"It's quite clear the Kyoto protocol won't get the world to where it wants to go ... We have got to find something that works better -- Australia is working on that with partners around the world," Campbell told reporters.

U.S. Deputy Secretary of State Robert Zoellick will join with other diplomats for the Vientiane unveiling.The process will get off the ground when Secretary State of State Condoleezza Rice and Secretary of Energy Sam Bodman meet their counterparts from the other signatory countries later this year.Bush believes Kyoto would threaten the
 
U.S. economy even though many of his allies see it as a vital step to brake a rise in temperatures they fear could trigger more floods, storms, lift sea levels and drive thousands of species to extinction.

Some environmentalists said they worried one motivation for Washington was to lure China and India away from the Kyoto talks.

Greenpeace climate policy director Steve Sawyer said the pact might be "a benign technology agreement" but "on the other hand, this could be the first foray by the Americans and Australians to knock Kyoto on the head."
The Kyoto protocol, first agreed in 1997, came into force in February after Russia ratified it.

As economies expand, the world is consuming more energy and is producing more greenhouse gas emissions, particularly carbon dioxide from burning fossil fuels such as coal in power plants and petrol in cars.

padisah Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3014

Egy témába vágó hír : cukorárak. Emelkednek a világpiaci cukorárak, mert növekszik a kereslet az etanol alapú üzemanyagok iránt.

breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3013
Mai hír a Népszabiban " a Kultúrális tárca, a hozzá tertozó gazd. társaságokkkal közölte, a negyedik negyedévre, a működési költségeik fedezetére vegyenek fel banki hitelt, mert csak jövőre tudja folyósítani a "járandóságukat" "

Nékem, olybá tűnik a dolog, mintha a munkáltatóm közölné ma velem, hogy vegyek fel banki hitelt, a megélhetésem biztosítására, mert októbertől a fizetésemet, nem folyósítja, csak majd valamikor 2006-ban.

Hogyan is van ez akkor? Nem érzed, hogy valami nincs most rendben?
Már ezt is meg lehet csinálni?
Előzmény: netizen (3008)
breien Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3012
Tisztelt netizen

Nem szívesen használok jelzőt másokra, mivel azt tartom, azért tanultam meg a szakmám, hogy az átlagembereknek, érthetően, megnyugtatóan ajálhassam a mailehetőségekhez mérten a befektetéseket.
Természetesen, mindenkor a többlábon állást hangsúlyozom ki.
Kezdjük az elején.

Írod, "a magyar lakosság ... tőkeszegény". Igazad van.
Miért van ez? Kinek lenne a feladata, felelőssége, hogy a magyar munkaerőt, legalább a "munkahatékonyságának" arányában adózott jövedelemhez juttassa?
/ az adótopicban erre vonatkozóan vázoltam egy adóreform javaslatot, mely ennek alapja lehet, mi történik a gyakorlatban? /
Senki nem szeret "önként és dalolva, adót fizetni", főleg itthon, ahol ennek nincs múltja, kultúrája. Kinek a feladata olyan adórendszert kidolgozni, hatályba léptetni, amely a gazdaságot a mai kor viszonyaihoz mérten versenyhelyzetbe hozza, stabilizálja, versenyképes adózott jövedelmet biztosítson, mely bevételt jelent a költségvetésnek /
Mi van most? " munkajövedelem adómentes"!? közgazdasági abszurd!

Térjünk vissza a BÉT-re.
Ugye, "napi hír", hogy a Tőzsde lehet a negyedik "nyugdíjpillér".
Mi az akadája ennek? Ha Terád bíznák, hogy állíts össze, egy porfoliót, a BÉT. jelenlegi szereplőiből, milyen szempontok alapján választanád ki a részvényeket?
A legfontosabb szempont, hogy az "ügyfeleidnek", az optimális hozamot biztosítsd, mert ha megelégednek a munkáddal, továbbra is reád bízzák a befektetési ügyeik vitelét. Ha csalódottak, akkor elmennek, s az veszteséget jelent-het számodra.
Ugye, az elmúlt négy évet említettem? Az elmúlt négy évben, a BÉT-en, lazán, s dalolva évi 20%-os átlaghozamot el lehetett érni / ne ijjedj meg, ez csak középérték, egy kis odafigyeléssel, lényegesen nagyobb hozam is realizálható volt az elmúlt négy évben / Mondj nekem kérlek egy olyan nyugdíjalapot, Magyarországon, ami ennyit hozott volna átlagban.

Technikailag biztosítottuk a net-en, hogy az ügyfelek, naprakész információt kapjanak személyreszólóan a befektetéseik alakulásáról.
Miért tanultuk mi meg a szakmát, miért költöttünk, s költünk még ma is horribilis összegeket a fejlesztésekre, ha a magyar átlagpógár, megelégszik a folyószámlán lekötött betét hozamával / e heti hír, " sláger termék itthon, a folyószámlán lekötött betét! ÓRIÁSI. /

Ezen hozamok nagy észét, a külföldiek realizálják.


Itten vagyon.

Nos, egyenlőre ennyi, ha kérdésed adódna, nyugodtan fogalmazd meg, igyekszem reá válaszolni.

Tudod, ilyenkor "dagad a fejem", hogy érdemes volt tanúlni, dolgozni, befektetni, ha senkinek nem kell itthon?
Előzmény: netizen (3007)
padisah Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3011

 

nyamm-nyammokat először meg kell tanítani írni-olvasni

aztán angolul írni/beszélni

aztán számítógépet használni.

 

 Utánna már ér nekik valamit a számítógép.

 

 Egy olyan világban ahol fizetett szolgáltatás az SMS írás, (ehez kell tudni írni/olvasni)

 

 

Előzmény: lcoder (3009)
padisah Creative Commons License 2005.07.28 0 0 3010

Nem tudom a pontos számokat, de úgy rémlik hogy a költségvetési hiány és a folyó fizetési mérleg hiánya nagyságrendben azonos. Tehát tényleg igaz az hogy (az állami hitelfelvétel és többletköltekezés) finanszírozza a fizetési mérleg hiányát.

(meg a pógárok saját eladósodása)

 Namost, ez a fizetési mérleg egy érdekes dolog, mert ebben benne van a kerskedelmi deficit, illetve a tőkeforgalom ki-be. (Az eleve egy óriási baj hogy kereskedelmi deficitünk van, azt gondolom ennek sokkal fontosabb közgazdasági prioritásnak kéne lennnie mint pl. az euró bevezetése vagy az infláció.)

 

 A másik a tőkeforgalom. Ez most egyensúlyban van? Vagy már átestünk oda hogy többet visznek ki mint behoznak? Előbb utóbb ez is bekövetkezik, nem?

Előzmény: netizen (3008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!