Keresés

Részletes keresés

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47285

Ez még jobb. :-)

Előzmény: annyi baj legyen (47284)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47284

Nem, több helyen is olvastam, és egy ismerősöm is járt már ott, persze, előzetes egyeztetés után, hogy bejelentkeztek, és felvezették őket a romhoz.

Előzmény: Jesper Olsen (47282)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47283

Lehetne, csak semmi értelme. Nagyon jellegzetes képeknél is vannak sok száz kilométeres eltérések a tippeléseknél, és nem egy-kettő, hanem sok.

Lehetne persze naponta órákat tölteni a fejlesztéssel, és mindenféle súlyozásokat belerakni (aki az Alföldön lakik, és az OKT-ből a Szárliget - Dorog szakaszt járta le, annak a mátrai képek 3 kilométeres szakasza legyen az ötszáz pontos), de miért lenne az jó? Ez csak egy játék, nem túl bonyolult szabályokkal: találd meg a térképen, hol készült a fénykép. Ha nem találod el, akkor sincs semmi...

 

 

A verseny az más lesz, ott mindenki ugyanazt a tíz képet kapja majd, és nem lehet újraindítani a játékot. Kiválasztottam a januári képeket, mind behatárolható 200 méteren belül.

Tehát január 21.-én reggel hat, és este tíz között lehet küzdeni ezért a kitűzőért :)

Előzmény: Csuhás (47280)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47282

Ezek szerint marad az évi 1 "nyílt nap", ha valaki látni akarja élőben.

Kösz a tájékoztatást.

Előzmény: annyi baj legyen (47277)
Zolcsi67 Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47281

Ismét a reklám helye: Pest megyei piros 5. szakasz (van még, lesz még...)

 

http://erdonmezon.blogspot.hu/2015/01/irul-pirul-5-sivatagi-show.html

Csuhás Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47280

Lehetne logolni hogy melyik képnél hányszor indították újra a játékot. Azután a rossz képeket ki lehetne dobni.

Az Ablánc malom környékén a patakátkelés és a pecsételőhely koordinátája is hibás volt, azóta javítva van. ( a térképen is igazítottam a patak nyomvonalát a kék keresztezésénél )

Előzmény: K. Kata (47279)
K. Kata Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47279

Valóban van némi szerencsejáték jellege a tekintetben hogy milyen képeket kapsz :-) Lehet nem szép dolog, de ha elsőre betesz egy beazonosíthatatlan szekérutat, már kezdem is újra. Csak az a gáz ha 10. képként kapom ...Viszont nekem is van olyan kép, ahol még nem jártam, de pl. sokszor olvastam Ablánc malom környékén a patakátkelés lehetőségéről, amikor feljött a kép, rögtön tudtam hol lehet :-)  A sümegi várat sem nehéz felismerni, és sok esetben a templomtorony adja meg a választ, vagy ha pecsételőhely, azt is ki lehet keresni. A napokban átnéztem a saját képeimet, az is segítség. Lehet több minden ragadt meg a kéktúrából mióta játszom, mint amíg járom. Van olyan szakasz, amit 2008-ban tettem meg, na azt nem biztos hogy felismerem, főleg ha Cserehátban van :-)

annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47278

Kösz, hogy szólsz, én kapcsoltam ki múltkor, mert egyben listázva már nagyon lassú volt, de elfelejtettem megcsinálni.

Előzmény: Pulmy (47275)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47277

Jártam arra, a patakot követve.
A kolostor benn van a bánya területén, nem látogatható szabadon, oda nem jutottam be.
A patak felső része egy föld alatti csőben folyik, mert a bánya napi hét köbméter vizet portalanításra felhasznál belőle.

Találtam egy képet róla:

Előzmény: Jesper Olsen (46990)
Csuhás Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47276

Talán lehetne a képek kategorizálni:

 

Erdei út egy szál kék jelzéses fa kilátás nincs: törlendő

Egy jellegzetes részlet, vár, forrás szikla, stb: jó a 200m limit

Felismerhető panoráma kép de előtér nélkül, jellegzetes növényzetű ösvény: legyen nagyobb limit

Előzmény: annyi baj legyen (47274)
Pulmy Creative Commons License 2015.01.15 -1 0 47275

   Nálam a honlapodon a "taglista.." fül nem mükszik. Nálam lehet a hiba vagy valami szervet gond lehet?

Előzmény: annyi baj legyen (47274)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47274

"kik még nem járták végig a kéket azok számára esélytelen az élbolyba kerülni"

 

Nem igazán érzem ezt problémának.
A játék a kéktúra képeiről szól, egyértelmű, hogy azok vannak előnyben, akik végigjárták a kéktúrát. Ha csak olyan általános, keresd-meg-a-térképen-hazád-nevezetességeit játék lenne, akkor más lenne a helyzet.
A teljesen meghatározhatatlan képeket folyamatosan kapcsolom ki, többek közt a te visszajelzéseid alapján is, de a 200 méteres határérték marad. Ha valaki nem tudja 200 méteres pontossággal megtippelni, jegyezze meg, hogy hova tippelt, mennyi volt az eltérés, és legközelebb helyesbítsen.
Ha a te javaslatodat követném, akkor ennyi lenne a pontozási rendszer:
0-200 méterig 500
200 méter felett 0.

Ezért többsávos a pontozás, minél jobban megközelíted a kép helyszínét, annál több pontot kapsz.

 

Előzmény: Csuhás (47272)
Pulmy Creative Commons License 2015.01.15 -1 0 47273

Gaszto:  TARDOS

 

 

      Bányahegyi erdészház-Tokod szakasz után ide mentünk vissza a társainkért,így ide tértünk be.Vegyes érzéseim vannak a hellyel kapcsolatosan,de a hibák nem voltak végzetesek, lévén nov.végén jártunk itt,ami nem igazán szezon erre felé sem.Így máskor is fel fogjuk keresni és bátran ajánlom mindenkinek.

 

     A vendéglő mind kívül,mind belül impozáns,rendezett és tiszta. Az árak teljesen rendben vannak,elfogadhatóak. A személyzet korrekt ,kedves.   

 

     Inni csapolt DAB sört,kértünk,ami nem szokványos kínálat (sajnos a képek ezekről nem sikerültek.

 

 Ettünk 3 házi tyúkhúslevest(Újházias jelleg) és egy vargánya krémlevest. Az előbbiek rendben voltak,bár nem aznapi főzés. A krémleves por alap volt,feljavítva,de összességében rendben volt.

 

 

 

 

    Barátaink lévén tál fanok,így Ők egy kétszemélyeset kértek . Teljesen rendben volt, bőséges,friss volt a tál,talán kicsit túlsúlyban voltak a vegetáriánus alkotók(gomba,sajt,karfiol),de fejenként 3 szelet húsi is volt rajt. Megbirkóztak vele,nem kellet csomagoltatni.

 

  

 

 

   Kedvesem,első menyasszonyom kemencés lángost evett,kemencében sűlt csülökkel és Lyon-i hagymával.Nem emlékszem már mi volt a fantázia neve. A kaja bősége,ízletes volt,csak az volt a probléma,hogy sem a lángos sem a hús nem volt aznapi(min 1 napos),de az összhatás jónak mondható.

 

 

 

 

   Én kemencés lecsós tarját kértem ,kemencés lángoson. A probléma ugyan az mint feljebb,ráadásul a lecsó jó igazi konzerv volt.A szakács semmivel nem javította fel,fogta és rálöttyintette az üvegből. Nem tehetek róla ez a lecsó ügy nagyon a gyengém,meg is kérdeztem ,hogy frissen készül-e?  Ettől függetlenül a felmelegített hús nagyon pöpecül volt elkészítve és a langalló is jól passzolt hozzá.

  Mindkettőnk adagja iszonyú nagy volt,még a nadrágszíjon is kellet lazítani.

 

 

 

 

    Összességében egyet értek NAGYPAPI-val,mindenképp a pozitív listában a helye az étteremnek.

 

 

 

 

Előzmény: nagypapi (47269)
Csuhás Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47272

Egy picit a játékról:

 

Szerintem most inkább szerencsejáték jellegű. Gyakorlatilag mindenkinél aki kb eléri a 4000 körüli szintet már csak a szerencsén múlik hogy az adott fotósorozatba beesik e egy olyan kép ami még a hely felismerése esetén se tippelhető meg 200m pontossággal. Akik még nem járták végig a kéket azok számára esélytelen az élbolyba kerülni. Szóval egy átlag túrázónak inkább kudarc élményt ad. Ez abból is látszik hogy az elmúlt nap eredmény mezőjében ritkán van tíz játékos. Talán érdemes volna módosítani.

Pulmy Creative Commons License 2015.01.15 -1 0 47271

Gasztro élmények a kéken és ehhez kapcsolódva.   

 

Kőszeg:

 

   Egyszer ettünk a Kék Huszárban(bélyegzés okán),itt turista menüt rendeltünk,nagyon kedvező áron(kb 900 Huf). Személyzet kimondottan kedves,korrekt. Ízek,mennyiség rendben. Ajánlom mindenkinek.

 

  Következőben a Bécs-kapu Étteremben kajáltunk.Csak szuper véleményt lehet mondani róluk.Árak elfogadhatóak,tálakat ettünk,még csomagolásra is maradt belőlük.Bátran ki lehet  próbálni.

 

                       Bécsi-kapus képek

 

 

 

 

   A negatív élmény: A Strucc Étterem és Hotel.  Rengeteg pozítiv élményem volt a régebbi üzleti utam során,így ezt is felkerestük,de sajnos a szint nagyon sokat romlott (vagy nem volt szerencsénk). A levesek -3 húsleves ,1 fokhagymakré) mind savanyúak voltak. A másodikak közül csak az enyém volt ehető(Milánói Borda) a többi három (Lángoló kard,Pince pöri, ponty zöld körettel) kritikán aluli. Izetlen,büdi stb. Kedvesem "kardja" majd elmászott!  Ezek után  én sem ettem meg a kajám! 

   A tulaj érezte,hogy gáz lehet,talán meg is ismert ,azt mondta adjuk 5000-et és rendben vagyunk. Nem akartam balhét kicsengettem és eljöttünk,de többé nem lesz szerencséjük hozzám. Érdemes elkerülni!

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.01.15 0 0 47270

A Vadszőlő mellett én is leteszem a voksom. :-)

Akár a lányommal, akár a fiammal jártunk ott, mindig kedves fogadtatásban és finom falatokban volt részünk. (És majdnem minden ételben volt gomba - na jó, a gyümölcslevesben nem.) Szállásként is remek hely. Idén is célpont.

 

Előzmény: nagypapi (47269)
nagypapi Creative Commons License 2015.01.15 -3 0 47269

Eddig szerintem méltatlanul lett kihagyva a felsorolásokból a bakonybéli Vadszőlő, illetve nekem pozitív tapasztalataim vannak a tardosi Kemencés fogadóval is, mely nem esik ugyan közvetlenül útba, de Tardos elég gyakori ki/beszállópont, úgyhogy azért megemlítem. Jómagam a "Kemencés lángoson tálalt fokhagymás tejfölös csülökkockák lilahagymával" nevű kompozíciót kóstóltam, és az íze pont olyan jó, ahogyan a neve hangzik. :-)

Előzmény: kerxy (47264)
Güsziológus Creative Commons License 2015.01.15 -1 0 47268

Sokoró, harmadik "felvonás"

 

Kihasználtam a tegnapi csodás időt, és felkerekedtem, irány Ravazd.

Innen is vezet jelzett turistaút a főapátsághoz, igaz, egy kicsivel előtte becsatlakozik a S- jelzésű főútvonalba.

Ez utóbbi helyen buszmegálló is van, remélem, hamarosan látható lesz a térképen is.

 

Nem különösebben izgalmas túra, főleg az átkelés a mezőn feledhető, de szerencsére még fagyos volt a talaj, nem ragadt.

Sajnos ez az útvonal szakadozott volt, de már nem az.

 

Ennek a "rövidítésnek" az egyik állomása:

 

http://www.panoramio.com/photo/61569424?source=wapi&referrer=kh.google.com

 

Érdemes felkeresni a helyet, a főútvonalból (Szent Márton zarándokút) ágazik ki a S3 jelzés, sajnos ez is csak részben van a térképen.

Kilátás sajnos nincs, de van HP, asztal és padok.

Kis placc a dombtetőn.

 

A dobocska aljában részben földbe vájva fedett pihenő asztallal és padokkal.

Kivájtak egy darabot a végén a függőleges falból, jól látszik a sárga lösz, és a megmunkálhatósága.

Barlang szerűség.

 

Elértem a ritkán járó buszt, és elgyalogoltam a vasútállomásra is.

Egykor jelentős turista központ lehetett, ma már sajnos nem látszik semmi a téréből.

Kár.

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47267

Citromdíjasok:

 

Két rossz kaja és egy igen nagyon elrontott szálláshely jut eszembe mikor a negatívumokat keresgélem a gasztro-emlékek közt.
Ebből a két kaja nem hagyott komolyabb nyomokat bennem, szimplán csak ehetetlenek voltak, de a túrát nem tudták elrontani, sőt okoztak is némi derültséget:
Az egyik a Vörösmarty Turistaház virslije(??) amely hókadt színével már eleve gyanakvásra késztetett, nem is alaptalanul, a menetrend a következő volt: kóstol, beleborzong, otthagy. :-)

A gyerekeknek is feltűnt a dolog, már akkor röhögtek mikor kihozták:

 

 

A másik érdekes módon a várgesztesi Nimródban történt, ahová többek közt éppen a már említett óriás rántott husi emléke vitt vissza minket, de többször lehet hogy nem fog.
A kihozott vadraguleves volt olyan rossz, tökéletesen ehetetlen hogy nem is értettem hogy hogyan lehet ilyet csinálni egyáltalán?? Keveredett benne az édeskés(!) a sós, és még nem is tudom milyen íz, éppen olyan volt mintha a maradék leveseket összeöntötték volna és leturmixolják. Szerintem ez is történhetett...

Egyébként régebben ettünk itt többször levest is, akkor nem volt gond.

 

Pontosan olyan rossz volt az íze mint ahogyan kinéz. Lányom husija rizzsel az jó volt.

 

 

És ami a legeslegnagyobb csalódás volt a 6 év alatt kéktúrás szállás ügyben az tavaly tavasszal a nagyvázsonyi Kinizsi Turistaház, bár nem tudom hogy még egyáltalán az-e?

2010-ben kétszer is aludtunk itt a gyerekekkel és nagyon klassz volt, szép kert a malomkő-asztalkával, a szobában vaságyak ugyan, de tisztaság, normális gondnoknénikkel. Jókat beszélgettünk esténként az udvaron, a falu széli csendben, a csillagos ég alatt...

 

 

 

1. Ideális turistaszállás volt... amíg ki nem adták kocsmának. Amíg ez marad senkinek nem ajánlom, csak ha nagyon muszáj!

2. a szép és eredeti malomkő asztalka helyén igénytelen műanyag székek és rozoga asztalok vannak most

 

Na, erre emlékezve visszamentem tavaly a feleséggel is egy éjszakára, bár ne tettem volna! A lenti helységeket kivette egy gyorskajákra szakosodott brigád akik nagyon igénytelenek voltak, mindenhol az égett zsírszag terjengett, és nincs rajta mit szépíteni gyakorlatilag egy rossz kocsmát csináltak az egykori Kinizsi Turistaházból.
Éjfélig nem lehetett aludni tőlük, zajosak voltak, ráadásul nagyon rossz arcok lepték el a környéket. A turistaház helyett egy rossz lebujban kaptunk egy minősíthetetlen szobát. Ha nem fizettem volna ki még délután akkor másnap már biztosan nem tettem volna! Senkinek nem ajánlom amíg ez így marad!!

 

 

Na, ezek után már én is kíváncsi lennék mások tapasztalataira a legjobb és legrosszabb gasztro és szálláshelyek kapcsán... mint tudjuk két túra sem egyforma még ugyanazon a szakaszon sem!

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47266

Ez tök jó lehetett!

 

(beleéltem magam a szituba) :-)

Előzmény: timetable (47265)
timetable Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47265

Itt én is jártam kora ősszel, egy másik kontinensről érkezett vendégnek mutattam egy kis vidéki Magyarországot.

Kértem volna palacsintát, de nem tudtam eldönteni mennyit, ezért megkérdeztem hogy mekkora? A válasz az volt, hogy nem balatoni palacsinta. Magyarázhattam el a vendégemnek, min nevetek...:)

 

Azt hiszem, nálam a pálmát a sümegi hentes vitte eddig, bár lehet hogy ebben a körülmények is közrejátszottak. Reggel értünk oda, miután Sarvalyon töltöttük az éjszakát sátorban, mely nyári viszonylatban is igen meleg volt, így kicsit összetörten keltünk fel. Reggeli után nézve a főutcán, nekem csak az tűnt fel, micsoda tolongás van a húsboltban. Aztán megcsapott az illat...És ültem a tér sarkán, friss kenyérrel haraptam a sültkolbászt, néztem a város reggeli forgalmát, és nagyon elégedett voltam a helyzettel, amit a visszatérés a civilizációba jelentett, no meg egy újabb szakasz teljesítését is. :)

 

 

Előzmény: kerxy (47264)
kerxy Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47264

Én hozzá tenném a nógrádi Vár vendéglőt. Nagyon finom kaják vannak és igen olcsó hely. A vonatot pont lekéstük, ezért beültünk oda, azóta minden évben legalább egyszer elmegyünk, a tulajdonos igen jó fej, jókat szoktunk beszélgetni. Facebookon is megtalálhatóak :)
Sajnos mostanában (tavaly) annyira kevés turista ment, hogy a helyieknek főz rendelésre, amúgy gondolkodik rajta, hogy bezárja... Szóval aki teheti nézzen el!

Előzmény: Törölt nick (47254)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47263

Nyugodtan tegyetek hozzá a felsoroláshoz, nem ismerem (nem is ismerhetem) az összes helyet, és nem is volt célom felsorolni mindet azok közül sem amikben voltunk. Az már úgy nagyon sok lenne egyszerre.

 

Viszont most készülök pár elrettentő példával is... :-)

Nem sok van, de van.

Előzmény: K. Kata (47260)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47262

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.862960397082977.1073741870.100001070733098&type=1&l=e00e23e792

 

Dudar-Bakonynána-Jásd-Tés felé-Hamuház-Bakonycsernye. Az erdőben félig tél van, félig meg tavasz. Friss vadsnidlinget szedtem... 

HEV Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47261
K. Kata Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47260

A kőszegi Kék huszár méltatlanul maradt ki a felsorolásból...Én nem ugrom a szalontüdőért, de a párom szerint nagyon finom volt, és hatalmas adag :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (47254)
garass Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47259

< nagyon off, de nagyon sürgős>

Oláh Tamás kérlek, valaki az útbizottság részéről nézzen bele az ottani postaládátokba!

Házihold Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47258

a hamburgerről jutott eszembe, hogy a nagyvillám büféjében 1100-ért szarvashambit lehet kapni, ami tényleg szarvashúsból van, nem úgy mint a hármaskönyvben. 

 

A hűvösvölgyi szakaszon van egy vendéglő, ahol ettünk és nem volt rossz. Nézem is: Fenyőgyöngye

Előzmény: Törölt nick (47254)
jzp2107 Creative Commons License 2015.01.13 0 0 47257

Gyöngyösi csárdába még egy sörre se mertem bemenni, mert ránézésre olyan hollandokon élő lehúzós helynek látszott

 

viszont hiányolom a listából a szombathelyi Gödör éttermet (ha jól emlékszem a nevére)

Előzmény: Törölt nick (47254)
Zaba Creative Commons License 2015.01.13 0 0 47256

Köszönöm ezt a tippet is Neked és Asciimonak is, külön jó, hogy van perőcsényi szálláslehetőség, és Leányfalu meg csak egy köpés itthonról, sz'al ezt is meg kell és lehet csinálni.

Előzmény: nagypapi (47249)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!