Szerintem azért vedd fel a kapcsolatot HG5CUT Tibivel! Még az is lehet hogy találtok valami megoldást a dlogra. A BFRK nál nekem úgy tűnik szivükön viselik az utánpótlásképzés dolgát. Naprakészek, és segítőkészek.
Itt vannak a friss dolgok a rádióamatőr vizsgáról! Igaz csak keresővel található meg! :(
A útmutató alatt a mostani vizsgafokozatok.
Bizony a fővároson kívül is van világ...
Ezt sokan elfelejtik.
Én is magam készültem fel, 2010-ben vizsgáztam, már az újabb rendszerben.
Nincs annyira túlbonyolítva mint régen volt, a két fokozat közt (Cept Novice, Cept) csak használható sávokban és teljesítményekben van eltérés, nem úgy mint régen, URH és RH!
Sziasztok! Az legnagyobb probléma hogy sokan elkezdenek honlapot készíteni aztán nem frissítik. Tele vannak elavult információkkal az oldalak, aztán jönnek a kérdések, és a szerencsétlen kérdező belezavarodik az egymástól ellentétes válaszokba. Szerintem nagyon komoly azoknak a felelőssége akik nem frissítik az általuk készített oldalakat. Egy jó tanács, érdemes megnézni mikor volt utoljára frissítve az oldal, ha több hónapja akkor már lehet kételkedni az ott található információk valódiságán (aktualitásán).
A legszebb példa a Puskás által készített rádióamatőr felkészítő vizsgaanyag. 2006-ban készült, azóta nem volt frissítve. Ez más 8 éves!
A Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub rendszeresen tart vizsgafelkészítő tanfolyamot, ahol a tanfolyami jegyzet szinte minden alkalommal frissítésen esik át. Csak így lehet vállalni, hogy egy oktatási anyag mindig napra kész, a benne leírtak a napi aktualitásokat tükrözik.
Ennek tudatában olvasgassátok a neten sokfelé fellelhető felkészítő anyagokat, tesztlapokat valamint bármi anyagot ami a rádióamatőrködéssel kapcsolatos.
Úgy olvastam,nem tudom mennyire volt aktuális az oldal,de van a CETP A és van a CEPT B
az A vizsga az 30Mhz-alatt is engedélyez forgalmazást.A B nem
Mind két vizsgafokozatnak van Alapfokú Középfokú és Teljesfokú választható nehézségi szintje,de ezek levannak korlátozva Pl.: Cept B Alapfokú vizsgával 2méteren nem adhatsz csak 10W-al,a középfokúval már több lehet az adóteljesítmény.
Ma délelőtt megyek Abonyba, délután meg mennem kell Kisújszállásra.
Tegnap vagyis szombaton meg kint voltam délelőtt a lengyel piacon, délután meg szereltem estig.
elejétől a végig végigbontottam mindent és a kábelköteget átnéztem, meg pár tavaszi átvizsgálás.(itt a képen még a többi nem látszik, de végig bontottam...)
Jövőhétvége esetleg, bár tervezek péntekre szabit kivenni, ha már a 15. szombatra esik....
Találtam egy eredeti C-528 rajzot, egy angol és egy német használati utasítást és egy magyar nyelvű gépelt/fénymásolt programozási ill. használati útmutatót. Ha érdekel valakit, szóljon, akkor nem dobom ki.
Világszinten nem a csökkenés a tendencia - az USA-ban több mint 700.000 amatőr engedély van kiadva és évente 5000-el nő a számuk. A licenszet egy feleletválasztós 35 kérdésből álló teszt kitöltésével lehet elnyerni - lehet próbálgatni is, ki hogy felel meg:
Ha nem tetszik a rádióamatőrök világa, nem kell hallgatni. Nekem sem tetszik az állatokra lövöldözés hobbiból, nem is megyek a közelébe sem ilyennek. Meg 1000 más hobbinak.
Ha aggódsz értünk, ne fotelból trollkodj, hanem oktass kissrácokat. Vidd el őket vizsgázni, vidd el őket nyirkos hajnalokon magas hegyekre kitelepülni. Vagy tanítsd őket a gyorstávirász szakmára. Vagy indíts konstruktőri szakkört
Ha már letettél ennyit legalább az asztalra, akkor lesz a rizsádból értelmes beszéd. Mert itt nem 1 és nem 2 ember tett ennél sokkal többet is az amatőr világért.
Ebből a felhozatalból soha nem lesz utánpótlás. A bármilyen rádión és frekvencián vég nélkül beszélőket egyszerűen nem érdekli a rádióamatőrizmus, ez már több soron kiderült. A többire már nincs is mit mondanom. Inkább szánakozom....