Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

karesz2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8572

Bejáratás-bemelegítés (több gyárban is láttam, a sorról lekerülő moci kb 100 NM terheléssel és 3000-rel tesztelik.  Nem cicóznak, nyers vagy nem?

GÉP, ma pontosabban megmunkálva mint 2 évtizede (akkor is elég volt 10000 km-enként olajcsere, ma 20-30 ezért is reális-erről ennyit). Bemelegítés: kb bekötöm az övet-eljut mindenhová az olaj, és finoma mehetünk, tehát kis gáz, nem nagy fordulat. Leállítás a turbósnál néhány s, ha gyilkolva lett bármilyen moci, kb 1 perc alapjárat, de ha az utolsó km-t kímélően tesszük meg, még jobb.

A lényeg bejáratásnál: kerülni a túl nagy (50-75 %feletti) gázt a túl kicsi (alapjáratközeli) és túl nagy (max közeli B 5000 felett, D 3500 felett Kb) fordulatot.

De sztem mindíg igaz, hogy alapközel nem adunk nagy gázt (visszaváltunk inkább), és max fordulaton is csak néha, ha nagyon kell.

Mai átlagos géppel ez 120-ig lehet, de úgy látom a többség a villanyautót is bejáratná...

Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8571
Így van!!! Nem beszélve az autóbeszámítás körülményeiről.
Előzmény: ceeee (8570)
ceeee Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8570

Naivitás azt hinni, hogy egy jelentős árengedmény jellemzően nem társul egyéb bevételi forrással, pl. egy "drágább" banki konstrukcióval. :)

hát erről beszélek, és éppen emiatt   nincs is értelme kialkudott kedvezményeket hasonlítgatni, anélkül, hogy tudnánk,kinek milyen a hitelkonstrukciója!

Előzmény: Pancelos72 (8569)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8569
Nincs inkább. Bevételi forrás a kocsi árrése, a közvetített banki szolgáltatás jutaléka és az esetleges extra tartozékok árrése. Az utóbbi jellemzően elhanyagolható, az első kettővel lehet játszani, nincs jellemzőbb hangsúly.
Természetesen a magasabb banki költség ("drágább hitel"), magasabb jutalékot tesz lehetővé. Egy kedvezőbb finanszírozási ajánlat jutalék-lemondással társul.
Naivitás azt hinni, hogy egy jelentős árengedmény jellemzően nem társul egyéb bevételi forrással, pl. egy "drágább" banki konstrukcióval. :)
Előzmény: ceeee (8568)
ceeee Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8568

Ez gyakorlatilag azt jelenti, amit eddig ismert volt, hogy a kereskedőt inkább a hitelközvetítés jutaléka "tartja el".

Itt vetődik fel az a gondolat, hogy van-e összefüggés egy drágább hitel és a kereskedőnek ebből származó jutalék nagysága között. mert ha ez egyenes arányú, akkor gyakorlatilag nincs is valós kedvezmény, hiszen a magasabb kamattal számolt kedvezőtlenebb hitelt "adja" az árcsökkentés fejében.

Ezt én egyátalán nem "szemrehányásként" vetem fel, csak álnaivitás  az képzelni, hogy a hiteles autóra öszességében, számottevően több valós árengedmény lenne.

De ha nem így van, elfogadom..

Előzmény: Pancelos72 (8563)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8567

Nem értem a kereskedőt, ez amolyan önnyugtatás, megmagyarázása a tradícionális francia gyártókhoz képest alacsonyabb értékesítési darabszámnak.
Miért lenne más a célcsoport? A cee'd óta nem kell betojni a hazai kompaktoktól. Ha arról beszélünk, hogy milyen típusú emberek vásároltak EDDIG francia vagy távol-keleti autót, OK, körülírható. De a Kiának pont az a feladata, hogy átrendezze a piac eddig megszokott szabályait, hogy fogást találjon azokon, akiken eddig nem tudott. Pl, az SW-vel simán megfogható egy 308 vagy Megane kombi potenciális érdeklődője. Persze nem mindenki, dem kell betolni, meg megmagyarázni. El kell adni az autót, ennyi. :)

Előzmény: G4b0 (8556)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8566
Tolatóradarból 1354 fajta van, elég a hangos, vagy LED-es kell?
Tempomat dízelbe bruttó, beszerelve 95, benzinesbe 75 ezer.
Előzmény: Doki1984 (8557)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8565
Többek között azt, hogy élőben még nem találkozhattunk vele - korábban. :)
De tény, hogy szép autó, és ahogy kipróbáltam 4-én, jó is.
Előzmény: baleri80 (8518)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8564
Akartam én is reagálni TUZI bejegyzésére, de utánad már felesleges... :)
Szokott lenni néhol olyan room, hogy gumiszoba, lehet én is készítek a kluboldalon. De ha a user onnan is törli magát? :)
Előzmény: G4b0 (8515)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8563
Felszereltségi szinttől függ, az árrés, az LX-nél fele olyan kedvezményt sem érhetsz el, feljebb (EL lim, EX) töb százezret.
Rontja za alkupozíciódat:
- Full KP vásárlás
- Használtautó beszámítás

Előzmény: Tom1939 (8491)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8562

Ahogy Vatomi is utalt rá, a képeken láthatod:
http://kiaceed.info/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=56&func=viewcategory&catid=8

Optikai csomag (Hűtőmaszk, spoilerek, nagyobb felni és egyedi kipufogó kivezetés)

Az SW meg ízlés dolga, nincs racionális érv-ellenérv. :) Szerintem nem sokat vesztett a sportosságából. Főleg ha megnézed a képet amit a sajtóbemutatón készítettem:
http://kiablog.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=9
Viszont jóval praktikusabb.

Előzmény: samson2 (8436)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8561
Nekem is úgy tűnik hogy régebben mintha csendesebb lett volna!
Régebben csak hidegen lehetett hallani a "dizelt"!De lehet hogy csak a környezet hömérséglete is hat a motorra!-16C-on a lanost még sebességbe rakni is nehézkes volt!
Előzmény: Doki1984 (8555)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.08 0 0 8560
Királyság!!!
Előzmény: West(KIA LURDY) (8540)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8559

Elméletileg ezek nem teljesen nyers motorok!!!

Persze van egy ajánlott bejáratás, de szerintem ez egyén függő! Nem 1500-as fordulaton és nem 3500-as fordulaton kell használni, hanem állandóan változó normális körülmények között!!! Annál rosszabb minél jobban görcsöl rajta az ember hogy most jól járassam be! Szépen óvatosan gyorsítva(nem padló) lehet vele autózni! És mind ezt szerintem 1000-1500 km-ig az után azért be lehet vezetni az "életbe" de persze ésszel! Szóval ez egyéni vélemény és szerintem 100 ember 100 fajta bejáratási mód!!! Kérdeztem szervízben is, ott is mindenki más féle képpen mondta a "nem kell ezt járatni hmmm"..... -tól a "kb 10000 km-ig ez bizony még bejáratós"-ig! NA most döntse el az ember!

Ez olyan, mint hogy a dieselt elindulás elött melegítsük-e vagy sem?????????????

Örök vita!!!

Előzmény: sternburg (8558)
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8558

Újautó bejáratása? diesel / benzin?

Doki1984 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8557

Hali

Engem érdekelne tolatoradar ill. tempomat!!! Erre tudnál valami megközelítő árat mondani szereléssel együtt(és szerelési időt)

Köszönöm!

Előzmény: West(KIA LURDY) (8387)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8556
Igen, ez a lényeg! Mikor voltam a tatabányai kereskedésben, akiknek mellesleg még Peugeot kereskedésük is van, megkérdeztem nem konkurenciája e a Peugeot a KIA-nak. Erre a kereskedő: "Nem, teljesen más célközönség!" Na és itt a lényeg. Lehet vitázni melyik a jobb, melyik a szebb, de sosem fogunk dűlőre jutni és nem is ez a cél szerintem. Hanem hogy tiszteletben tartsuk mások döntését. Nekünk már a 2. Megane-unk van és sosem hagyott cserben egyik se. Persze problémák voltak velük, amik ugyan mozgásképtelenné nem tették az autót, de igesítőnek idegesítőek voltak. De ettől még szerethető autó, jó autó. Amiért én mégis a KIA mellett döntöttem a kinézetén kívül, az az ár/érték arány. Más márkákat is megnéztem, szinte az összeset, de ezért a pénzért ebben a kategóriában vagy kisebb motort, vagy alacsonyabb felszereltséget kaptam volna...
Előzmény: vbandit (8549)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8555

1.6 CRDI-ről beszélünk????

Hát nem tudom............... nekem 1-2-ben esetleg azért nem megy mert elforog alatt a kerék! Olyan dinamikusan el lehet vele indulni hogy tartani kell a fejed be ne verd a fejtámlába!!! Komolyan nálam érezni a nyomatékot minden seb. fokozatban!!!

Viszont 3000 felett azért előjön a morgó hang rendesen! Nem tudom hogy mindenkinél ilyen-e vagy csak nálam???:(((((

Előzmény: zotty1 (8542)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8554
Más ,nekem nagyon tetszett a megan .Daewoo talin voltam ,mit gondoltok milyen autót kellet vontatókötélre vennünk?
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8553
De a vagy ,az biztos:):)
Előzmény: sternburg (8551)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8552
Szia.
Mennyi KM van az autódban?Nekem 1800,most változik!3.ban kevésbé érzem a lódulást,viszom 2.ba igen!Valakinek más tapasztalat?
Előzmény: zotty1 (8542)
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8551
vagy  komolyan veszik vagy nem.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8550)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8550

Az olajcserét nemtom szégyellem is maagam DDD .

De hétföre megkérdezem, lementem kipróbálni azt amit a kiától kaptam nekem se irt ki softver verziót:):) tiszta ciki .

Holnap megpróbálom elérni a müszaki managert bent a kiánál:)

Nálunk is volt hiba igaz nem a ceed-del  hanem a sorentoval 4000 km után meghalt a váltója.

És mit csináltak a csikszemüek? én sem hittem el de igaz ez kb 1 hónapja történt megrendeltük a váltót kicserélték a fiúk. és berakták a rosszat a régi dobozába erre telefonálnak a Kiától a héten hogy jön egy minöség ellenör Koreából???? mondom ez vicc :):) de nem kijött megnézte megadta hova küldjük mert ilyen nem fordulhat elő még1x hát ennyit a hozzáállásukról a koreaiaknak a minöséghez. én még mindig nem hiszem el:):) felültetnek egy manust a repülöre ide küldik megnézi a váltót és visszarepül a váltóval beszarás:):):)

Előzmény: vbandit (8545)
vbandit Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8549
Mindig mindekinek az a jó ami éppen van,mert vásárlás előtt feltehetőleg utánanézett,és megvannak az okok amiért ezt választotta!
Ennek tudatában igyekszik megvédeni döntését és választását igazolni,ez természetes is,mindegyikünk ezt csinája!
Fölösleges ezen vitatkozni!
Vannak minden autóból rosszabb darabok is , igen még a ceedből is...
ez van,ne vitázzunk itt:))
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8548

Ma mentem szüleim Meganjával (nekem is volt 1.5 évig egy korábbi 1.6 os)kb 500 km-t.Ez a Megane (Calssic sedan)még francia. Egész szépen bírta és bírja. Nem voltak vele általánosan elmondható Renault betegségek.DE: kényelmetlen hosszú távon, hangos 100 felett és a váltója táncot jár ha felkérik, ha nem.

A kuplung olyan brutál kemény, hogy térdem nem győzött ropogni a használattól.... 

Összegében nem rossz autó, ha kifogsz egy jó példányt, de nem vennék többet!

Előzmény: West(KIA LURDY) (8544)
vbandit Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8547
reggel hivott a fönököm,h gyorsan menjek menteni,mert elment a meganba a váltó (5. ben maradt és nem lehet kiszedni) és nagyon sietne!!
Felhivta a szervizt,azt mondták ez mindennapos,a léptetővillák összeakadtak...a garija 6 hónapja járt le..előtte a fél autót cserélték gariba...az ajtógombokat(az összesen 2x!!!)de már most is szar..
Nekünk az összes cégautó renault..(6db)
Én viszem őket szervizbe...(a volt osztálytársam a munkafelvevő,a másik a szerelő a baumgartnerbe) tudok mesélni konkrétumokat bárkinek...
sternburg Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8546

Mit gondoltok? Hogyan kell bejáratni ,ha kell .......egy dieselt és egy benzinest?

vbandit Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8545
az nekem se működik,és a diesel olajcsere priodusát a műhelyes kollégák elég rosszul tudják..mert nem 15 000Km,hanem 20 000KM.
Előzmény: Akelacee (8522)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8544
Megy a rák hogy hallgassam már megint hol robbantak le az autóikkal ? isten ments .hiszen náluk már az is   csoda  ha letudják mérni mennyit fogyaszt a verda 100-on assistant nélkül:):):)
Előzmény: G4b0 (8543)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8543
Nem kell várnod, elég ha átnézel a Renault Megane Klub fórumba ahonnan jött, ott megy tovább a KIA-s topic lehúzása, kitárgyalása. Én jókat mosolyogtam a hozzászólásain, remélem neked is jó kis szórakozás lesz. :) Részemről ez a téma lezárva. Pont.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8539)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8542
Nekem se volt még turbodizelem, ezért nekem is kicsit furcsa, főleg az hogy csak 3.-tól indul meg, mintha 1-2-ben nem is menne a turbo, pedig néha kiváncsiságból fölpörgettem 3000-ig is. Emiatt városban álló helyzetből elindulni vele elég lassan lehet, meg ráadásul 1-esben tényleg csak elpörög. Ha már 3-ban van akkor viszont brutál. Városban az 1.2 8V 60LE-s Puntómmal jobb volt menni, mert az hamarabb meglódult álló helyzetből, országúton viszont a Puntó volt szörnyű a nyomatékszegénysége miatt.

Tényleg, a KIA-nál nincs tervben egy turbós benzines moci kihozatala?
Előzmény: Vatomi (8537)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8541
sajna nekem se ir ki semmit
Előzmény: Akelacee (8522)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8540

Mondok újat nem tetszik a kombi:) megoldottam a tükör behajtást,  megcsináltam a rádióhoz az rca kivezetést kb ennyi:)

Előzmény: Törölt nick (8527)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8539

Ohh és még annyit hogy az elektronika Bosh ami szintén német :) a komfort elektronika szintén német , a zár szintén német, elöl a jel na az jött a skoda gyárból:) Tehát ha valamit  nem ismersz ne mondj róla véleményt :):) De várjuk hozzászólásaidat legalább nem kell Gálvölgyi showt nézni itt is tudunk röhögni jó nagyokat a hozzászólásaidon.

Üdv West

Előzmény: West(KIA LURDY) (8538)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8538

Azt mondják  az inteligens ember nem áll le olyanon vitatkozni amit biztos tud ezért én sem teszem, Ja  és Biztos neked van igazad elnézést kérek:) hiszen nekem nem ez a szakmám:):):)

( ui: A meganeban is  blau van csak más a neve  De ez maradjon köztünk:):):)):):)

Üdv:West

Előzmény: TUZI (8508)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8537
Én sem ragadok be a Német túristák mögé, sőt szeretem a tempós utazást, meg azt, hogy nyomatékból lehet előzni, nem kell 70-80-nál visszakapcsolni ötből, csak hiányzik a benzines üvöltése (3.-an 120-nál). Mivel többet megyek már a munkám miatt, diesel lett, és szoknom kell még.
Előzmény: pinyo1 (8535)
baleri80 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8536
Az ötlet jó! A megszervezése macerásabb...

Anno felvetettem a lehetőséget nálunk is (Albertisa, Szittyó) de nem reagáltatok rá igazából. Pedig nem reklámnak szántam. :)

A kluboldalunkat megnézve hát itt pörög az élet jobban! :)

Ha többen is úgy gondoljátok, akkor neki kezdhetnénk egy igazi tali szervezésében. De egyedül ehhez kevés vagyok, segítség kellene.

Első nekifutásra néhány főbb kérdést kellene tisztázni (helyszín, időpont, családiprogram jellegű, bulizós, sütögetős-bográcsolós, figyelembe venni ki honnan érkezik stb., ) lehetne szavazással is eldönteni a javaslatokat és amit a többség akar az úgy lenne.
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8535
Huh egyszer én is megpróbáltam ilyen rekordot csinálni, mármint alacsony fogyasztást. A 17 Km-es hazaút kb feléig bírtam, aztán padló :))) Utálok lassan vezetni. Az egész családom ilyen, ebben nőttem fel, így tanultam meg vezetni. Természetesen nem eszeveszett szálguldozásra kell gondolni! Lakott területen belül, nem megyek nagyon gyorsan.
Olyan helyen lakom, ahol kanyargós hegyi utak vannak és rengeteg az olyan vezető, aki 60-70-el megy olyan helyen, ahol a 100-as tempó is kényelmes(90 a megengedett). Így rá vagyok kényszerülve, hogy ahol lehet előzni ott kell. Azért nem fogok 20 perccel előbb elindulni itthonról, mert pár szerencsétlen ráér.
Előzmény: Vatomi (8534)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8534

Szerintem én túl papásan járatom, hiszen ez az első új kocsim:)

Nekem olajkályha van, átlag 4,5-4,8 liter, persze a város kevés benne, és az sem BP.

A rekord Győr-Sopron között 3,9 liter (90-110 között, one klíma, csak a kamionokat előzgettem).

Már kezdem is érezni a lustulást.

Már odacsapok a lovak közé:-)

Előzmény: pinyo1 (8532)
Tom1939 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8533
Bocs díler, válaszolok én a mailedre csak visszadobja nekem. Úgy emlékszem az első levelem gmailre átment, de mintha utána freemailedre próbálnék sikertelenül válaszolni (munkahelyen tiltott a free mail, nem tudom most megnézni csak nagy nehezen).  Próbáltalak előbb hívni telefonon de nem vetted fel biztos ebédelsz. Nagy melót mára leadtam, gyorsabban mentek a dolgok mint reméltem. Majd még hívlak 14 óra előtt.
Előzmény: Törölt nick (8492)
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8532
Már majdnem 9000 van benne. Eddig sem túlzottan kíméltem, de természetesen azért nem hajtottam szét! Azt sem hagytam, hogy ellustuljon a vas :)

Néha apám megy vele, pedig ő sem egy nyugodt vezető -> átlagfogyi 7l
Nálam 8 alatt szinte soha nincs. A gépnek mennie kell :))
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8531
Már nem tudom melyik tesztben írták, hogy 1 mp-el jobban gyorsult a gép, mint gyárilag. Gondolom neked már van benne 1-2 km, nekem csak 3000, nem veszi már zokon ilyenkor a motor a terhelést? Gondolom kibírja 0 km-nél is, csak én még sokáig szeretném megőrizni a ménest. De már én is kiváncsi vagyok:-)
Előzmény: pinyo1 (8529)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8530

Mind kettőtökkel egyet kell értenem,egy klubbot a közösségi élet ill,problémák megoldása tartja össze!

Problémák majd jönnek,de hisz még "uj" autóink vannak!

pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8529
Valamelyik nap csinálok már egy gyorsulás mérést. Kíváncsi vagyok, mert nemhiszem, hogy a gyári adatok megállják a helyüket. Remélhetőleg picit jobb eredmény születik majd.
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8528
A vélemények és a népítéletek mindig relatívak. Asszem az első rossz ítéletnél írták, hogy nagy a holttér a C oszlopnál. Lehet neki nagynak tünik, nekem nem, mert dobozos autókhoz voltam szokva, ergo oda illetve a belső tükörbe soha nem néztem.

Valakinek kényelmetlen az üléspozíció. Nekem tökéletes, és eddig egyik családtagom sem panaszkodott erre. Igaz nekem (EX) lehet állítani minden irányban a kormányt és ülésmagasságot is.

És lehetne sorolni a hasonló dolgokat.
Nekem bevállt az autó, meg vagyok vele elégedve, szeretem. Azt kaptam, sőt még talán többet is mint vártam tőle.

Eddig ami negatív dolgot találtam, az a kormány nyekergése, mármint a burkolaté. Nekem mindig szól a zene, tehát ez sem nagyon érdekel. Az meg hogy nem húzza fel az ablakokat, amikor bezárom - lassan fél éve megvan, de szerintem még a hátsó ablakokat ki sem próbáltam, hogy működnek, vagy nem. Azért van automata klíma, hogy megoldja a dolgokat.

Lehet ha én is egy 20-30 millás autóból ülnék át ebbe, akkor sok dolog nem tetszene, de így minden rendben van. Akinek mutattam az is megértette, hogy miért épp Cee'd et vettem ennyiért.

Természetesen nem mondom, hogy a világon ez a legjobb autó, még azt sem, hogy a kategória legjobbja. De összeségében egy nagyon remek kis verdát hoztak össze.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8527
Valami közösségi élet kihúzna a bajból.
Már agyon lett tárgyalva az autó, igazából semmi új nincs.
West (Lurdy) ablakmodul ötletein kívül.
Ezzel ki is merültek az aktualitások, már csak problémát lehet gyártani, veszekedni.
Semmi értelme.

Bulizni kellene, találkozni, piknikezni vagy ilyesmi.szerintem.
Előzmény: Vatomi (8526)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8526

Kérem szépen, ne vitatkozzunk, ne szídjuk egymást, mert nem erről szól ez a topik, ne legyünk olyanok mint a politikusok, ezzel nem jutunk előbbre.

Inkább segítsünk egymásnak a problémákra és a kédésekre válaszokat taláni.

Szerintem...

tgera Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8525
Szerintem is ez lenne az egészséges.

De ameddig ez a topik a nevében is KIA Cee'd, nem pedig Cee'd Klub addig úgy gondolom, hogy az autóról, vagy a hozzászólókról bármilyen téma megengedett.

Ami pinyo1 hozzászólását illeti, ha jól elolvassátok a hozzászólásokat itt senki nem fikázta az autót másik topikból. Legfeljebb elmondta a véleményét, ami sokaknak nem tetszett. Erre válaszként pont az ő kocsija, vagy személye lett lehurrogva. De láthatólag Cee'd tulajdonosok is vegyes véleménnyel vannak az autójuktól, nem tudom ezzel mi a gond. Keresitek a megoldásokat problémákra, hibákra, ez normális.

Én csak azt tartom szomorúnak, hogy egy akár tulaj által megfogalmazott negatív hozzászólás miért kap ilyen csúnya választ néha. Például a legutóbbi népítélet, amikor már azt is a fejére vetették itt, hogy biztos nem is Cee'd tulaj, csak kitalálta.

Tgera
Előzmény: barpi36 (8524)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8524

Csak egy javaslat:talán nem csak itt kellene beszélgetni!

Ha már valaki megcsinálta a ceed clubb honlapját,használni kellene!!!

Előzmény: pinyo1 (8523)
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8523
Látom jól elvagytok egymással.
Én csak annyit mondok szépen halkan, hogy egyikőtöktől már hallottam hasznos információkat az autómmal kapcsolatban, a másik eddig csak a hibáit keresgette. Minden bizonnyal pedig a tapasztalatotok is megegyezhet, mert ugye valakinek van, sőt javítja, a másik csak esetleg kipróbálta.
Én is utálok pár autómárkát, olyat is amivel kapcsolatban vannak tapasztalataim, de mégsem megyek azokba a topikokba fikázni!

Döntésetek el, hogy melyik névhez, melyik leírás tartozik a fentiek közül!

És bocs, ha valakinek megzavartam a nyugodt fórumozását.
Akelacee Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8522

West, van még tipped hogyan lehet megnézni a rádió verziószámát? Nekem a Reset+Scan billentyűkombináció sem működik. Pedig nyomtam vagy két percig, bekapcsolt és kikapcsolt rádiónál is. Próbálkoztam más billentyűkombinációkkal is de egy idő után elfogyott a türelmem... :)

Üdv

Előzmény: West(KIA LURDY) (8459)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8521

Szép hogy véded, de a kérdést magadnak is feltehetnéd. Nem turkáltam senki zsebében, veled se anyagiaskodtam. Azt hogy itt ki rombol és ki épít, kérdezd meg a kedves topic társadat.

"Csakhogy tudd, én nem törlöm a topikot, és bármennyire nem tetszik hozzá is fogok szólni, ha érdekel a téma." - Nem is szeretném hogy töröld és sose mondtam vagy utaltam rá senkinél. Nekem nem volt gondom a hozzászólásaiddal vagy annak stílusával, tartalmával, nem úgy mint... A Te hozzászólásaid és az ővé közt ég és föld a különbség, de mind1.

Üdv

Előzmény: tgera (8520)
tgera Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8520
Miről beszélsz ember? Miért nem hagyod, hogy TUZI meg West egymás közt lemeccselje a dolgot? Elkezdesz velem anyagiaskodni, meg TUZI-val 50 lóerőzni?

Ez csak egy szaros autó. Tisztára, mint a magyar meg a politika. Komplett barátságok, családok mentek tönkre, mert valakinek más az izlése. Nevetséges.

Sokadszor mondom itt el, inkább építsetek közösséget, barátságokat, mint a másik zsebében túrkáltok.

Csakhogy tudd, én nem törlöm a topikot, és bármennyire nem tetszik hozzá is fogok szólni, ha érdekel a téma.

Tgera
Előzmény: G4b0 (8519)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8519

"Hát igen ezért nem olvastam egy darabig, aztán írtam is hogy jókat mosolygok néha, azon amit ide beírnak egyesek, pl. TE"

Hmm..., nem olvasod, majd mégis? Kicsit ellentmondásban vagy magaddal, de már megszokhattuk. Persze a hozzászólásaid is kb ennyit érnek...

"Na akkor most neked aki nemtartok túl nagyra..." - Hidd el, ez kölcsönös! ;))

"...most tényleg és végérvényesen elhúzok innen." - Minha már ezt olvastam valahol, segítél hol? :)

"Ha esetleg nem csak vagdalkoznátok..." - Megint nem tudni miről beszélsz...

"ész érvekkel meggyőznétek valakit " - téged esélytelen, próbálták...

"Bocs ,milyen autod is van????:-))))" - NC...

Előzmény: TUZI (8516)
baleri80 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8518
Az vkinek feltűnt, hogy a kluboldalunkon az képgalériában (top 10) az SW-t 1731-en nézték meg? Jelent valamit nem???? :)))
baleri80 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8517
Hali!

Mi van itt kérem szépen! Egy hétre leveszem a szemem rólatok... és mint az oviban! :P Elég nekem visszaolvasni a rengeteg hsz.-t.

Tegnap is jó napom volt... a városban láttam vagy 5 cee'd-et! És láttam még dakar yellow-t is. Nekem tetszik! Ritka szín, ha valaki szeretne kitűnni a többiek közül, hát ez neki van kitalálva... :)
TUZI Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8516
Hát igen ezért nem olvastam egy darabig, aztán írtam is hogy jókat mosolygok néha, azon amit ide beírnak egyesek, pl. TE. Igaz aztán nem bírtam befogni a bofám a sok ökörség olvasása láttán.
Na akkor most neked aki nemtartok túl nagyra, sikerült , most tényleg és végérvényesen elhúzok innen.

Ha esetleg nem csak vagdalkoznátok, hanem ész érvekkel meggyőznétek valakit akkor lehet hogy több értelmes ember írogatna ide, és esetleg nem csak az ön fényezés zajlana. Ha nem abból indulnátok ki hogy ki írja , hanem abból hogy mit ír esetleg átgondolnátok hogy az önjelölt spílerek biztos hogy mindent tudnak? Na további jó fényezést.

Hajrá KIA!!!!

Bocs ,milyen autod is van????:-))))
Előzmény: G4b0 (8515)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8515

Szegény, még nem tudod kivel álltál le vitázni... :))) Én már belefáradtam anno, nem is vitázom vele.

1. Majd megtanulod hogy alapból úgy indul a vita nála, hogy neki van igaza.

2. Ha a Caddy 2.0 PD SDI 70LE-s motorja választható lenne a Skodában, biztos azt választaná, visszafojtva 50LE-re. Mert nehogymár a technika fejlődjön a dízeleknél...

3. Ha valamit állítasz, minimum az égiek aláírásával papíron tedd...

Az utolsó, hogy az a tökéletes amit ő csinál. És minidg igazat mond, feltétel nélkül hidd el!

"Rendben nem zavarom többet a kedélyeket. Törlöm a kedvencek közül a fórumot." ... "Én kilépek ebből a vitából, fórumból." (6167)

"Akkor még 1X utoljára.:-)" (6204)

"Gyorsan jelzem hogy nagyívben lesajnálom a válaszokat , nem reagálok , bármilyen provoatív hsz-re.:-))))" (7297)

És még sorolhatnám...

Előzmény: West(KIA LURDY) (8504)
tgera Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8514
CEEEEE

Ha nem találsz automata SW-t próbára szólj nyugodtan, kipróbálhatod az enyémet, hátha segít a döntésben valamit.

Tgera
tgera Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8513
Tudja ez TUZI is, hidd el :)

Tgera
Előzmény: Törölt nick (8512)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8512
Oké.. oké.. csak cukkoltam TUZI-t a tekerős rádióval. :-D
Előzmény: scenic(725) (8506)
rezlevi Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8511
Nekem is lepattant az a kis rögzítőszem. 732 Ft+áfa :( de rendelhető ;-)
Előzmény: Akelacee (8471)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8510
Persze, hogy vicc, de azért jól kifakadtál. :-DD
Előzmény: TUZI (8503)
TUZI Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8509
Akkor mi a sz@rt keversz itt a elektromos kütyüiddel? A vacak Škoda a bicska (ez is újdolog....itt:-)) kulcsról felhúzza , sőt ha akarom le is húzza mind a négy ablakot.:-))))
Előzmény: West(KIA LURDY) (8505)
TUZI Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8508
'reggelt!!!

Ugyan gyermekem, Te mondasz dolgokat ,ilyen erővel én is én is sorolhatnék ,aztán vagy igaz vagy nem.
Az ajtózár igaz , bár nekem még nem volt gondom vele, de nem 50 ezer hanem filléres a javitása , mert nem csak a Kiásoknál vannnak nagy spílerek akik megoldanak dolgokat amit a gyár nemtud.:-)
Az ablakemelő lehet hogy full müanyag de ez is megoldható, már .

Most jelzem mindkét dolog ehte VW tehnik sajnos míg a Škoda csak mert a németeket emlegeted nem német. Remélem nem mondtam ujjat?

"turbo , a dieselnél befecsiszelep jaa abs, és lufi."

Na ezekkel nem tudok mit kezdeni, ezt esetleg a Kiánál is mondhatom, és vagy bejőn vagy nem.

A másik dolog ami számomra téged nem is kicsit hiteltelenné tesz. A nagy arcon kívül ahogy ide benyitottál, hogy erről a rádió dologról ugybeszélsz mintha Te és csak TE tudnád a frankót.

"ja és egyébként csak a blau gyárt olyan rádiót ami nem felejt mert van benne egy kis elem . de olyat már aki kicsit is ad magára nem rak a kocsiba ALPINE RLZ:):)"

Na akkor újjat mondok neked igenis van Magyarországon sok ezer rádió ami nem felejti el a csatornákat és szerintem nem blau, (sőt azthiszem még elem sincs benne) ha majd egyszer le ereszgedsz nézmeg egy Megán I-es rádióját mert az ílyen.:-)

A gari tudom hogy 7 év , sőt a reklám szerint TELJESKÖRŰ , na erre mondtam én hogy ez sem igaz.

Előzmény: West(KIA LURDY) (8504)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8507
-20 alá nem célszerű menni vele, mert károsítja a rendszert a túlzott koncentrátum.
Legalábbis nekem ezt mondta egy szerelő...
Előzmény: Vatomi (8448)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8506
A scenicünkön vagy két alkalommal is levettét az akksiról a sarut. Az adókat nem felejtette el. Igaz a kódot bekérte, és a
beállításokon is át kellett menni, de minden rádióállomás ott volt ahová beprogramoztam :-)
Előzmény: Törölt nick (8499)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8505
egyébként a ceedben is mind a 4 automata szal nemtom miről beszélünk?
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.07 0 0 8504

Szal csodád van:) akkor sorolom bal első ajtózár komplett csere 50-e mert nem birja egy mikrokapcsoló,komfort elektronika , sikerült behelyezni az ajtóban ahol ugye elég sok a viz:)ablakmechanika full müanyag ,turbo , a dieselnél befecsiszelep jaa abs, és lufi.

kb gyorsan ennyi jutott  eszembe az elmúlt fél év alatt igaz a franciák vezetnek még de belehúztak a németek is a :) ja és egyébként csak a blau gyárt olyan rádiót ami nem felejt mert van benne egy kis elem . de olyat már aki kicsit is ad magára nem rak a kocsiba ALPINE RLZ:):) a sorentokban is az van/volt a ceed megpróbálta a német minöséget is bevinni a kocsiba sikerült mivel a rádó siemens :)

ennyi mára zárul miki mókatára  jaaa a gariról annyit hogy nem 3 év mint mindenkinél hanem a duplája és még egy icipici:):)

TUZI Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8503
Ez ugye csak vicc? :-)

Bizony , az a rádió szebb mint a ráncfelvarrotakba raktak utána. Ezért nem is lett kicserélve CD-s re.:-) Nemtudom mért olyan nagy dolog ez. Persze ha azt nézem hogy egy ablak vezérlés is ennyire koriózum akkor értem. Engem az is zavart annó hogy a Megánban csak a bal ablak automata. Nem is értettem mért kel filléres dolgokon sporolni. A Škodriban természetes, hogy mind a négy automata.

Megmondom őszintén megnéztem az az árlistát amit valaki belinkelt. Hmmm. Nem értem hogy mért olyan olcsó a Cee'd, mert én nem látom hogy annyira olcsó lenne. A dizelek között is talán csak az 1,6-os ami kiugróan magas LE produkál, a 2 ezres már sima átlagos. Most kérdem én az 1,6-os nincs "kicsit" túlhúzva??? Lehet hogy én maradi vagyok , de nekem a 105 LE az 1,9-es motorból is elegendő. Jobban bízom abban hogy ez a motor nem erőlködik, nem pörgi szét az agyát.

Ugyan ezt érzem a Rönyó 1,5-ös én is. Már 106 LE viszont pörög mint egy benzines.

Nem hitetlenkedem, de azért nagyon kíváncsi leszek ezekre a motorokra 8-10 éves korukban úgy 200 ezer KM-nél.

Valahogy , nekem a C'eed esetében kicsit túl propagáltnak tünik a LE, és az olcsóság (ami szvsz. nem is igaz) na meg a 7 év TELJES körű (ez sem igaz teljesen) garancia.

Majd az idő eldönti hogy mi az ami valós és miaz ami az évekkel szépen elszálnak.

Na mára ennyi kedély izgató hsz. talán elég is volt. Majd holnap folytatjuk.:-))))
Előzmény: Törölt nick (8502)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8502
Lehet, hogy abban még a zsinóros, tekerős rádió van. :-DD
Előzmény: TUZI (8500)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8501
Középen szép, piros led... az miért nem elég kolléga? :)
Előzmény: zotty1 (8498)
TUZI Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8500
Na nehogy má. A 98-as off automon nem felejet. Ez biztos. A Csodát még nem probáltam , de meg lennék lepődve a elfelejtené.
Előzmény: Törölt nick (8499)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8499
Mind az. Vedd csak le az akksi sarut ( vagy merítsd be :) majd megtudod. :-DD
Előzmény: TUZI (8497)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8498
Engem inkább az zavar, hogy nincs a központi zár állapotát jelző kis bütyök az ajtókon. Igy ha ránézek a kocsira, sose tudom, hogy be van-e zárva.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8487)
TUZI Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8497
Hy.

Ilyen gagyi rádió lenne hogy ha leveszem az állandó tápot elfelejti az adókat??? Hmmm.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8481)
Tom1939 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8496
mail ment ha minden sikerült:)
Előzmény: Törölt nick (8492)
era16 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8495
Igen most már én is tudom.
Előzmény: Törölt nick (8494)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8494
Megéri az EX.
Előzmény: era16 (8493)
era16 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8493
Szerintem is a biztonság a legfontosabb,igaz nekem EX van,de csak azért mert erre nem kellett 3hónapot várni.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8486)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8492
Dobj egy mailt.
Előzmény: Tom1939 (8491)
Tom1939 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8491

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy ki mennyi engedményt kapott a cee'd-re. Ha jól számolom egy alap kombi 1,6 dízel kb 4,3 milla listaáron. Ebből mennyi engedményre lehet számítani? A kérdés azért fontos nekem mert autót vennék de a ceed kicsit kilóg felfelé a lehetőségeimből, csak azt szeretném tudni mennyire. Ha nem nagyon vagy  engedmény akkor nem is fájdítom a szívem tesztvezetéssel. Hitelt nem akarok felvenni.

era16 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8490
Nem veled van a baj!Olyan mintha nem is egy Cee'd tulaj írta volna!Szívesen megkérdezném,hogy miért vette meg!? Meg se nézte,ki se próbálta,mert amiket ír azokat vásárlás előtt is tudta!
Előzmény: Tettestárs (8485)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8489
Soha nem lesz meg!
Az enyém is úgy beesett.
Mgneses, teleszkópos csavarhúzóval annyit keresgéltem, mintha Boszniában egy aknamezőn lennék szolgálatban.
Amásodik nem lett meg. :(
Előzmény: Akelacee (8471)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8488
Láttátok már a Cee'd SW reklámot? Nagyon ötletes!:-))
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8487
Jaa olvastam a népitéletet ha valakit zavar hogy lezár 40-nél a kocsi azt ki lehet programozni de csak bent a mühelyben INGYENES!!!! engem még zavart a figyelmeztető hang is az biztonsági övnél ezért kiiktattam a bsi csipogóját:) két forrasztás és kint van  és bármikor vissza lehet rakni:)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8486
De van benne 8 lufi , négy tárcsafék ,mp3-as cd,kormánytávvezérlő,fed komp, el ablak,stb ha megnézed inkább a biztnság mint sok felesleges kacat:)
Előzmény: era16 (8480)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8485
Persze nem hangvezérléssel kanyarodom én sem, de nem is kell paráznom a gyalogosok miatt, mert tök jól kilátni a gépből /174 cm/! A nejem sem panaszkodik pedig ő csak 162 de frankón be tudja lőni az üléspozíciot!
Azért látom nem csak engem zavarnak ennek a népítéletnek a zagyvaságai!!! Megnyugodtam nem velem van a baj!!!
Előzmény: tgera (8457)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8484
Hát távirányitó az nekem se volt ezért beledobtam egy riasztót igy már legalább nem kell kulcsozni vele:)
Előzmény: era16 (8480)
Doki50 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8483
A vezető ülésének helyes beállításáról van egy jó cikk és film az alábbi linken, érdemes elolvasni és e szerint eljárni!

http://www.origo.hu/auto/20070906-fontos-vezetestechnikai-alapok.html
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8482
Mindegyik Kiában van ilyen  nagy sárga bizti ezzel tudod áramtalanitani az összes nyugalmi helyzetben lévő dolgot eredetileg azért van ha hosszabb időre lerakod ne szivja le az aksit semmi
Előzmény: Akelacee (8475)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8481
Azért van ez mert a rádónak van állandó tápja is igy örzi meg a memoriát(rádióadók pl.)de azt javaslom akinek sokat fagy az cseréltesse ki mert tipushiba  én 2-őt cseréltem ezen a héten:):):)
Előzmény: pinyo1 (8472)
era16 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8480
A pozitívumok: jól eltalált felszereltség, nem hiányzik semmi egetrengető módon !!!!.A negatívumok: nincs távirányítós központizár; igazán elviselhette volna ez a felszereltség...általánosságban egy kicsit több extra (pl. bőrkormány, riasztó, hővádő bevonat, stb.) szerintem még befért volna
Nem elentmondásos ez egy kicsit????
oritomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8479

A kis emberek ne vagánykodjanak a kis-nagy autóban :)

Előzmény: era16 (8478)
era16 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8478
Igazad van,elég idegesítő!Én is 170cm-vagyok,és semmi gondom.Igaz nincs hátra tolva az ülésem,pedig az úgy a vagány,de a kényelem nekem fontosabb!!Szerintem,ha valaki vesz egy autót ,az ilyen dolgokat is kipróbálja,csak azután dönt!Vagy nem???
Előzmény: oritomi (8474)
era16 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8477
Nekem szóltak a szervízből,hogy ha ilyen gondom van vigyem be,és kicserélik!
Doki50 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8476
Az én rádióm és cd lejátszom is lefagyott egy párszor, a kulcs kivételével nem, - csak a biztosítékkal való játszadozással szünt meg a hiba.

Egyszer a bal első ablakemelővel is ugyanígy jártam, és ugyan így kellett megoldani a problémát.
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8475
De úgy látszik a tervezők számítottak erre a biztosíték ki és berakásra, mert szép nagy fogangyút tettek a rádió biztosítékjára, aki akarja még az sem tudja eltéveszteni... :)
Előzmény: Akelacee (8473)
oritomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8474

"- belül is ugyanez: ha hátratolom/hátradöntöm az ülést, nem érem el(!) se a sebváltót se a kormányt (igaz 1.70 vagyok csupán... de nagyobb figurák is panaszkodtak erre)"

Az ilyen a csomagtartóban ül és onnan akarja vezetni az autót?

Ez nem komplett ürge az tuti

Namost ha 170cm akkor nem kell hátratolni az ülést ergo eléri a kormányt és a sebváltót is.

Érdekes az én 174 centimmel simán beültem és mindent elértem.

Ti nem kaptok hülyét az ilyen idióta hozzászólásoktól?

Vagy ha csak simán fikázni akarta az autót a népitéletben akkor elég lett volna annyit odairni hogy mocskos kia, merdzsó-bömös forever

Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8473
Nekem az volt a gond hogy végtelenségig olvasta be az mp3 cd-t. Másnap már a rádiót sem lehetett bekapcsolni reggel, pedig egy éjszakát pihent. Biztosíték ki-be és utána minden ok lett.
pinyo1 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8472
Ezt már régebben is meg akartam kérdezni, hogy mi értelme van kihúzogatni a biztosítékot?
Nekem is fagyott már le a lejátszóm, de bőven elég levenni a gyújtást (esetleg kivenni a kulcsot, ebben nem vagyok biztos) és ugyan azt éred el!
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8471

Így van. Visszatérve a Cee'd-re, a napokban nekem is ki kellett húzni a rádió biztosítékját. Amikor vettem le a biztosítéktakaró műanyag lapot, akkor az egyik kis rögzítőszem lepattant a helyéről és beesett a műszerfal mögé. Próbáltam kipiszkálni de olyan helyre került hogy azóta sincs meg, de szerencsére nem zörög...

Megnézegettem a maradék kettőt, azok nem gumirozva vannak, hanem kis filcdarab van rájuk ragasztva. Olyan mint ami körbefogja a biztonsági öv övcsatját. 

Előzmény: G4b0 (8470)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8470
Ennyi vicc elég lesz, a többit egy másik fórumba ha lehet... :)
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8469
Érdekes lenne a helyzet ha Oroszlányban járna a Ferrarijával. :)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8468)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8468

Szetey Gábornak „melege" volt, amikor kilépett a parlamentből és elhatározta, hogy bemegy a tetoválóba és közli, hogy egy piros Ferrarit szeretne a péniszre tetováltatni.
- Rendben - mondja a mester és elkezdi rajzolni az autót, igazítja, színezi, majd így szól: - Uram, nem akarja a kedves feleségét is behozni hozzám? Hogy teljes legyen a kép, neki meg csinálhatnék egy csinos kis garázst, és ha hazamegy, biztosan be tud majd állni a Ferrari-val.
Szetey Gábor meghökkenve mondja: - Na de mit képzel, én meleg vagyok, ezt tudja az egész ország, és ezt sértésnek veszem!
- Jajjaj! elnézést kérek - Nem akartam megsérteni! Csinálja tovább a Ferrarit, majd így szól: -Uram, ez nagyon jól sikerült! Esetleg nem kíván egy traktort csináltatni a zacsira? - Traktort? - Persze, ha elakad a Ferrari-val a szarban, legyen mivel kihúzni!

szeptember 6., 07:46

tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8467
Ha már Jackson:

-Amikor gyerek voltam nagyon szerettem Michael Jackson-t.
-Amikor gyerek voltál, ő is szeretett volna Téged!

Tgera
Előzmény: Akelacee (8465)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8466

ez jóó:)

én is tolok 1-et akkor

Az igazi optimista nem fékez a zsákutcában.

Előzmény: Akelacee (8465)
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8465

:))))

Nem ide vág csak a hentesről jutott eszembe...

Párbeszéd a hentesnél:

Mi kell Angelo?

Máj kell Jackson. :)

Előzmény: tgera (8463)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8464
Ceedet Természetesen:) 1 hónapig keresgéltem egy normális használtautót mivel nem volt semmi gondoltam ha már itt dolgozok kitudok sajtolni egy kis kedvezményt igy sikerült 2kilóval olcsóbban megkapni és ajándék metált kaptam hozzá még, meg pár apróságot jaaa és fekete :) hogy mindennap lehessen mosni:)
Előzmény: Vatomi (8438)
tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8463
Ja, kb mint a viccben a nyuszika meg a hentes.

Csirkelábad van?

Van.

Libanyakad?

Van.

Disznófüled?

Az is van.

Akkor te baromi ronda lehetsz.

Tgera
Előzmény: Akelacee (8460)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8462
Nekem  würthöst  adtak majd kiderül mennyire jó most nyomtam tele vele a kocsit ritka büdös citrus szag van most benne:):)
Előzmény: tgera (8458)
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8461

Köszi West, munka után kipróbálom. :)

Hali

Előzmény: West(KIA LURDY) (8459)
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8460
Nyilván hosszú lába van a srácnak azért kell hátratolnia az ülést hogy kényelmesen elérje a pedálokat. A karja viszont rövid lehet ha így nem éri el a kormányt. :) De ezen is lehet segíteni ha előre állítja az üléstámla dőlését... Ja hogy ez már nem menő? Valamit valamiért... :)
Előzmény: tgera (8457)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8459

Hali én irtam rosszul Reset l és a scan gombokat kell egyidőben lenyomni, 

Üdv : West

Előzmény: Akelacee (8455)
tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8458
Pár hónapja vettem egy BIGMAN nevű magyar klímatisztítót 1700 forintért autósboltban. Ráadásul 500ml, a leírás szerint egyszerre csak az 1/4-ét kell felhasználni. Nem hab, hanem agresszív szagú folyékony spray olyan fejjel, ami 4 irányban porlasztja a cuccot.

Tgera
Előzmény: Tettestárs (8454)
tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8457
Mivel ketten is anyagi vonalra terelitek a dolgot, elmondom, hogy de LX Plus árban megkapni a Megane Limousint, de még a kombit is. De teljesen felesleges ilyenekről beszélni, mert minden márka mást ad a többihez képest, ami valakinek fontos, valakinek nem.

A VW-k adják a kipörgésgátlót, amit mások meg felárért pl. A Cee'd EX L-től meg az USB-t, ami meg a Megane-nál kerülne 30 ropiba akciósan.

Visszatérve a népítéletre, engem eléggé zavarna a srác helyében, ha hátratolt ülésben nem érném el a kormányt. Vagy Ti hangvezérléssel kanyarodtok? Őt ez zavarta, bár nyilván hülyeség ennyire hátratolni az ülést.

Tgera

Előzmény: Tettestárs (8453)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8456

Na ja, max felszereltséget akar mindenki minimális áron. Tudomásul kell venni, hogy a KIA is építhetett volna 5-6 millás autót és akkor minden benne lenne, de nem ez volt a cél...

Előzmény: Vatomi (8451)
Akelacee Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8455

West melyik gombokat kell hosszan nyomni hogy megmutassa a rádió verzióját? Preset és menü gombokat nem találok...

Előzmény: West(KIA LURDY) (8337)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8454
Biztosan fog használni a fertőtlenítés is! Egyébként autósboltban lehet 2-2,5 ezerért is tisztítót kapni, én az előző autómon ilyennel csináltam a tisztítást tavasszal, tökéletesen megfelelt!
Előzmény: Vatomi (8448)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8453
"- a kasztni néha túl nagy: nem fér be kis helyekre; több, mint 10m a fordulókör
- belül is ugyanez: ha hátratolom/hátradöntöm az ülést, nem érem el(!) se a sebváltót se a kormányt (igaz 1.70 vagyok csupán... de nagyobb figurák is panaszkodtak erre)"

Na de most komolyan! Pl. ezek szerinted valós problémák???

Na ja! És a nem Cee'd-ed mennyi volt alapból? Nem annyi mint egy LX ugye?
Előzmény: tgera (8447)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8452

"Én meg kussolok, hogy a nem Cee'd-em felhúzza az ablakot magától alapból."

Valószínűleg az ára se a Cee'd-del azonos. :)

Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8451
Igen, azok a régi szép idők, a trabant felszereltségével mindenki meg volt elégedve:)
Nem hiányzott belőle semmi.
Az a baj, hogy mára már túl magasak az igényeink, kemény pénzeket vagyunk hajlandóak fizetni évente egyszer használt kütyükért.
Itt tartunk:)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8449)
tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8450
Jó ötlet! És mindegyik egyen fehér színben!! :)

Én legalább pozitívan éltem meg az ablakfelhúzást pl. Nem tudtam, hogy benne van, így pozitív élményként ért már 2003-ban, hogy tudja. Most meg elektromosan behajló tükröm van, amit nem hajt be automatikusan, de nem is bánom, mert hamar elkopna. Ha olyan helyre parkolok, behajtom magam a kapcsolóval.

Tgera
Előzmény: West(KIA LURDY) (8449)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8449

Igy van az egyikbe ez van benne a másikban meg az nincs .  ezért kéne 1 autógyártó 1 modellel nem lenne ilyen gond:):)

Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8448
A klímaszárítással csak az a bajom, hogy pár kilóméter alatt, az idei nyarat nézve, belesülök az ülésbe, ha klíma, akkor hűtsön végig. Talán egy fertőtlenítés eltart egy ideig a gombák ellen.
A -50 fok jó hír!
Előzmény: Tettestárs (8446)
tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8447
Nem tudom, nekem semmi bajom nincs ezzel a népítélettel. Szerintem elég tárgyilagos, és semmi olyan dolgot nem ír, amit ne lehetne vállalni. Nyilvánvaló, hogy minden autónak/felszereltségnek meg vannak a maga apróságai, ami zavarhat embereket. Őt ezek zavarták, Titeket meg mások. Ha annyira elégedett lenne itt mindenki, akkor nem beszélnétek két napja utólag forrasztott/beszerelt izékről.

Én meg kussolok, hogy a nem Cee'd-em felhúzza az ablakot magától alapból. Ettől még tetszik a Cee'd, különösen az SW. Legfeljebb hiányolnék dolgokat a mostaniból, de megszoknám.

Tgera
Előzmény: Tettestárs (8442)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8446
A klímával kapcsolatban! Ajánlott az utazás befejezése előtt pár kilóméterrel kikapcsolni, hogy legyen ideje a rendszernek kiszáradnia, és így nem szaporodnak el a nedves környezetben a gombák, stb-k! Ez a büdösödés nem autófüggő, bármelyiknél előfordulhat!

A multkor volt szó arról, hogy hány fokos a hűtőfolyadék a Cee'd-ben. Megmérettem, és majd hanyatt vágta magát a szaki is! Az enyémben -50 fokos! Kétszer is megmértük! Lehet, hogy szibériába szánták???
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8445
Hát sztem se, max pár év múlva  ha lesz már bontva akkor megéri ....talán
Előzmény: sternburg (8444)
sternburg Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8444
akkor azt nem éri meg cseréltetni.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8443)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8443

Hát nemtom. de tudom mit kell cserélni .

Kapcsoló tábla,tükrök, boritások, és át kell kábelezni a kocsit. nem merek árat mondani de 100e forint felett van az tuti.

Előzmény: sternburg (8440)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8442
Elolvastam...komolyan mondom irígylem egyes emberek problémáit!!! Hihetetlen.....
Előzmény: Vatomi (8431)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8441
Hali!

Nézd meg a képeket és látni fogod mi is az az XR: http://kiaceed.info/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=56
Nekem tetszik az SW, ha váhattam volna a vásárlással biztos az lenne.
Előzmény: samson2 (8436)
sternburg Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8440
Hello.Mennyi a nem eletromos tükös eletromossá variálása?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8439)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8439

Hali megkérdeztem a szervizt 25ft a benzines 15000-es  szerviz, a diesel 33000-ft szintén 15000-es  ebben benne van az olaj,olajszürő,légszürő, a pollensz. plus 5-6 e forint ha kell cserélni gázolaj szüröt csak 30000-nél kell.

A tükör megoldható de külön elektronika kell hozzá de azt még ki kell számolnom kb mennyi de sztem pár-e forintból megoldható.

Előzmény: Törölt nick (8409)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8438
Milyet vettél (gyártmány stb...), mit javasolsz?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8437)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8437
Nekem is az van sőt mindegyikben ez van kell egy klimatisztió spray ami kiöli a gombákat a rendszerből sajna erre nem adtak garit egy ilyen spray 5-6e forint én ma csinálom meg az enyémen .
Előzmény: Vatomi (8428)
samson2 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8436
Tisztelet mindenkinek! Új vagyok, mint a maszületett. Hónapok óta: tesztek , cikkek
szaklapok, barátok, szakemberek, kutyaütők,videók, tesztvezetés.Káosz.
Focus,Auris,Bravo,Seat,Peuget vagy a jelelegi Octavia?
Megvilágosodás kia ceed fórum.Köszönöm. És most kérem valaki szálljon le az én
szintemre anyásan : pontosan mit jelent a XR ? És akinek nem, miért nem tetszik
az sw?
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8435

Hali nem azért nem jó hanem teljesen más elven müködik mint a sima és ezért nem jó a sima ablakmodul hozzá. Tiltószálas azt kell kell átverni egy elektronikával és nem +-al húzza az ablakokat hanem can jellel ehhez is kellett egy  külön elektronika utánna még a bsi-t kellett átverni ide is kellett egy elektronic:) . És ezt utánna egy panelre kellett megcsinálni:) hát kb Ennyi:):)

Előzmény: Deras71 (8426)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8434
Szerintem csak a felszereltséget tévesztette el, neki nem LX plust kellett volna vennie (azt hiszem itt a műszerfalvilágítás nem állítható).
Előzmény: zotty1 (8433)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8433
Hm, aszongya, hogy rosszul látni ki a kocsiból... Hát nem tudom, üljön bele az Auris-ban vagy az Fiat Bravóba, azokból tényleg rosszul lehet kilátni. Amúgy ülést kicsit magasabbra és mindjárt látni az elejét! Én legalábbis látom és a fejemet se verem a plafonban (178cm vagyok) A műszerfal világítás meg állítható.
Előzmény: Vatomi (8431)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8432
Hm, azért ha ellopják nem olyan jó buli, mert a 10% önrész azért kicsit több mint 50e... Azonkivül a biztosító a kocsi új árát nem fogja kifizetni, hanem az értékcsökkent árat.
Egy 4,5m-s pár hónapos kocsinál is tehát kb:
- 400e Ft kocsi értékvesztés
- kb 400e Ft 10% casco önrész (Tehát a biztosítótól kapsz kb. 3,7m-t)
- kb 120e Ft banknak a hitel megszűnése miatt (mert ezt szépen a bank rádveri, mert ugye a hitelle megszűnik)
- CHF/EURO alapú hitelnél ha rosszabb az aktuális árfolyam mint a hitel felvételénél, akkor még az is pluszköltség (nekem már most 130e-el több tőkét kellene visszafizetnem 2,5mFt hitelre, mert július óta romlott a Ft.)

És meg is van az 1 milliós bukta...
Előzmény: Törölt nick (8404)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8431
Új ítélet, vegyes érzelmek.
tgera Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8430
Én bevállalnám az SW 1,6D Automatát, de félek nem tudtam volna annyit alkudni belőle, mint a Megane-ból sikerült.

Tgera
Előzmény: Doki1984 (8429)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8429
Nekem rettenetesen bejön az sw,csak sajna nem bírtam megvárni, mert tök jól ki tudtam szállni az előző autómból, és hát autó az kell! Várnom kellett volna 4-5 hónapot, az meg nem megy! Talán egyszer sikerül cserélni egy 2.0 CRDI-re, még ha nem is automatára:((((((((
Előzmény: G4b0 (8418)
Vatomi Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8428
Hali!

..."jaa és neketek nincs büdös benne ha bekapcsoljátok a klimát vagy a ventillátort?"...

Nekem a klíma büdös, ha 1-2 napig nem megy. Mi a gond vele? Gyárilag nem passzol valami? Gariban tisztítják?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8355)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8427
Elégedett vagyok, nem bántam meg.
Az SW tán nagy is nekem, de az automata a dízelhez egy szép vízió.
Előzmény: G4b0 (8418)
Deras71 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8426

Szia ember!

Nekem LX-em van és nagyon-nagyon automata (fel-le) mindkét ablak. Ilyenkor mi van?????

Egyébként az ablak modulnak csak annyira nem mindegy, hogy auto v. nem, hogy mennyi ideig adja a "delejt".

T.

Előzmény: West(KIA LURDY) (8421)
TUZI Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8425
"Az az egy tuti volt bennük."

Várjálcsak, beárullak.:-)))))
Előzmény: Törölt nick (8349)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8424
Neked is. Én viszont megyek aludni :)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8422)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8423

Hali van belöle most is bármikor lehet jönni érte,

Üdv:West

Előzmény: Doki1984 (8415)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8422

Jaaa és jó reggelt mindenkinek:):):)

Előzmény: West(KIA LURDY) (8421)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8421
Igen annyi az ablak modul de a KIAnak csak az lx-hez van(amiben  a nem automata ablak van) de nyugodtan kérdezzézek meg egyébként hogy van-e automata ablakhoz kiváncsi leszek hova küldenek vele:) de van egy sejtésem:):):)
Előzmény: Akelacee (8298)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8420

Amúgy a cikk amiből ceeee idézett nekem és ha valakit érdekel:

http://www.origo.hu/auto/20070905-megerkezett-a-kombi-kia-ceed.html

Előzmény: ceeee (8413)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8419
Ezt nem olvastam, köszi! :)
Előzmény: ceeee (8413)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8418

díler, Doki1984!

Ennyire megbántátok hogy nem SW-t vettetek vagy az automatára vagytok ráizgulva? :)

Előzmény: Doki1984 (8416)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8417
Tökéletesen értettem. Akár mit csinálok ha leállítom a motort helyzetjelzőre teszi magát. És ha kiveszem a kulcsot, akkor mindent lekapcsol.
Ez tiszta. Én csak azt mondtam, hogy még ha a kulcs benne is van, akkor is kapcsolja le a helyzetjelzőt pl. fél óra mulva az akksi védelmében. :)))
Előzmény: ceeee (8277)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8416
Vihetik az enyémet is :))))))))))))))))))))
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 8415

Hali!

Ez a modul engem biztos hogy érdekelne!

Akármikor hozzá lehet jutni, vagy esetleg szólni kell előtte???

Előzmény: West(KIA LURDY) (8350)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8414

Októbertől SW lesz automatával.

Előzmény: G4b0 (8410)
ceeee Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8413
Kétféle közös nyomócsöves dízel, a 115 lóerős 1,6-os, és a 143 lóerős is választható, melyek nagy nyomatékukkal jól passzolnak a testesebb kombi karosszériához, még a kisebbikkel is kifejezetten dinamikus tempóra sarkallható a Sporty Wagon.. Újdonság, hogy októbertől már hagyományos, négyfokozatú automatikus váltóval is rendelhető az 1,6-os dízel, ez az opció korábban csak a két erősebb benzinmotorhoz volt választható
Előzmény: ceeee (8412)
ceeee Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8412

Nana!

Az SW  1.6 diesel automatával is rendelhető októbertől! :-)

Előzmény: G4b0 (8410)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8411
Na majd akkor utánajárok hogyan is működik ha nem készletről rendel valaki. :)
Előzmény: Pancelos72 (8399)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8410
Automata csak 1.6 és 2.0 benzineshez rendelhető az árlista szerint. :) Szal elvileg a CRDi és az automata kizárva. :P
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8409
Jóóóccakát! Menet aludni.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8408)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8408
Az nagyon jó nekem 120000e:) évente
Előzmény: Törölt nick (8407)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8407
57.000Ft a cascóm, évente. 10% 50e önrésszel. Aegon. Gyorsan fizet, házhoz jön.
Megéri.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8405)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8406

Nah lassan tiplit verek mert még f-1ezek egy kicsit .Holnap akkor megirom van-e megoldás a dolgokra amiről dumáltunk

Üdv mindenkinek: West

West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8405
Én is megkötöttem az a legjobb védelm bukik vele az ember de nem annyit mintha nem lenne:) De akkor se tetszik a kombi:)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8404
Akkor vihetik. :-D Cascó fizet, bukok 50-et, oszt
lesz helyette Pistongray SW CRDI EX óóótóómata.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8401)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8403
Szép darab!!! nálunk van egy kék bent a szalonba én is gondolkoztam rajta de akkor nagyon brutál áron volt a spoiler most szinte már féláron adják.
Előzmény: Pancelos72 (8400)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8402

Csak ne ebben a színben lenne....:)

Előzmény: Pancelos72 (8400)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8401
Hát azok csak a nyilászárókat figyelik és ennyi ha pedig sikerül gyújtira rakni a kocsit akkor kikapcsol az pedig pikk-pakk megvan
Előzmény: Törölt nick (8397)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8400

A sajtótájékoztató alkalmával a parkolóban fotóztam :)

Előzmény: zotty1 (8322)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8399
Értem. A bibi az, hogy ha a kereskedő megrendeli az autót, nem mondhatja, hogy csak ekkor vagy akkor hozzák. Amikor legurul a trélerről, kíméletlenül számláz az importőr. Akkor már nem nagyon várhatsz. :)
Előzmény: G4b0 (8313)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8398

Nem tudják de ez csak véletlen valami tervezési hiba volt állitólag de igy hagyták:) egyébként ha valaki azt veszi észre hogy csak4-5-re sem sikerül egy parkolóházban bezárni a kocsit inkább zárja be kulcsal az autót mert valszinű mérik a kocsit, ill a távirányitót mivel az 5-ik kód után már tudják a következő kódot és kitudják nyitni a kocsit grabberrel. Szal vigyázni mert sajna olyan kocsi nincs amit nem tudnak elvinni igy vagy úgy . bárki bármit is mond!!!! magam ellen beszélek de olyan ketyere még nincs a világon ami ezt meggátolná .

Előzmény: sternburg (8396)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8397
A gyári nagyon kacat? Mármint a riasztó.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8394)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8396

az ütésérzékelőség jó dolog! ha nem zenél és csipog és dumál vissza, akkor az nem baj:)

Ennek a frekvenciáját nem tudják máshonnan leszedni műszerrel, és utána nyitni távolról?

Előzmény: West(KIA LURDY) (8394)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8395
Jaaa és 5év gari van rá ami ritkaság!!!!
Előzmény: sternburg (8393)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8394
nekem jobban bevált ugyanaz mindkettő csak itt nincsenek szondák a fejed felett igy sajnos nem tud társalogni a denevérekkel:) viszont ha megváltozik a légnyomás az autóban akkor gondolkodás nélkül riaszt:) egyébként van benne ütésérzékelő két lépcsös,blokkolás,rablásgátló,meg mindenféle értelmetlen beállitás:):)
Előzmény: sternburg (8393)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8393
kell a fenének számla, ha gond van vele és javítod :)amugy légnyomásmérő jobb?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8392)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8392
megvan a riasztó? mert ha még nincs akkor inkább a légnyomásfigyelőst raknám bele az megbizhatóbb és nem vakriaszt. beszerelve ez a  riasztó 32e forint ha pedig te hozol valamit akkor 10e a szerelés ha megfelel számla nélkül ,ha kell számla plusz áfa:)
Előzmény: sternburg (8391)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8391
mennyiért vállalsz egy ultrahangos távirányítós riasztó beszerelést?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8390)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8390
tényleg nem kell fizetni csak azt felejtették el mondani hogy egy év múlva be kell csengetned egyben 5kilót kb. de ha kell segitek ebben is ha tudok gyere be menj le a szalonba egyedül aztán lemegyek veled és kialkudunk valami jobbat:):):)
Előzmény: knbm (8384)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8389
Ne is mond múltkor csináltam egy c5 bsi-t mert beázott kiszedtem elötte aksisaru le erre elfelejtette az immobi a kulcsokat még szerencse hogy a Citroen szerviz mellettünk van és jóban vagyok velük igy áthozták a gépet és felkódolták a kulcsokat újra:) Röhej
Előzmény: Törölt nick (8385)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8388
Bosh elektronika van benne csak made in korea felirattal:)
Előzmény: sternburg (8386)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8387
Jó kérdés nem vok autószerelő de majd megkérdem :)  ja és ha valakinek bármi kell nyugodtan szóljon(riasztó,váltózár,trükkös inditás,tolatradar  a reklám helye:):):  )megoldom normális áron mivel én a kiánál bérlem az egyik placcot igy lehet alkudozni is velem:)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8383)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8386

az eletronikát is maga a Hyundai-Kia gyártya?

Előzmény: West(KIA LURDY) (8383)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8385
Nyilván. :) A másik oldalon állsz.
Volt már nekem is 2 féle PSA, néha vetettem keresztet, hogy mi romlik el már megint.
Mindíg ugyanaz. Peu 307 indexkar 3*, Mégane elektronika általában.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8381)
knbm Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8384
Azon nem csodálkozom, kaptam hitel ajánlatot az Auchanban.Több mint húzós volt. Ja és be akartak etetni azzal egy évig nem kell törleszteni és utána visszaveszik az autót. Csak úgy jószándékból. Ha már a reklámautót megusztam ezt se veszem be.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8371)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8383
Nem hiszem hogy az lenne az e.ablak sem volt az csak full logikátlan megoldással müködik:):)
Előzmény: Törölt nick (8380)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8382
dieselbe mit szoktatok? 5W40?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8379)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8381
én szeretem a francia kocsikat :) abból tartom el a családom:) holnap pl.golf4 jav lesz:) nem megy a kp.zár elektromos ablak,belső világitás,hátsó ablak fütés :) soroljam még?
Előzmény: Törölt nick (8378)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8380
Természtesen.
A CAN - BUS csukja atüktöt is, biztosan meg hackelhető valahol.
Jó reklám lenne, ha sikerülne.
Közlekedési dugót csinálnánk nálatok.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8377)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8379
Hát a mobil1 az egyik legjobb olaj az omw meg biztos sokat leperkált:)
Előzmény: sternburg (8376)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8378
Ahogy írtam a népitéletben: tartsák el a námet-olasz-fr márkák a szerelőket, trélereseket. (Hétfőn csak az assistance-t teszteltette velem a csajom :)

Úgy fognak utálni bennünket KIA-sokat, mint a Suzuki swift (régi) és a wagon tulajokat. Legalábbis remélem. :)
Előzmény: G4b0 (8373)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8377
Okés modul van ,viszont a tükröt meg kell lesnem megoldható -e a modullal az is ha igen akkor nem lesz feláras a cucc igérem. de erre csak holnap tudok választ adni este felé ha az jó?
Előzmény: Törölt nick (8375)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8376
és miért ÖMV meg Mobil 1? miért nem Aral, Castrol,  Total vagy ilyesmi?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8374)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8375
Ótomata ablaos, mind a 4, és elektromos csomag tükör behajtással.
EX, minden fene benne van. Mind hasznosnak is találom, pedig nem óóócccóóó.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8368)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8374
hát ezért is meg az olajcég szerdödést köt velük hogy mennyi olajat kell eladni egy évben amiért ők kapnak jutalékot mármint a szalon de ha nem megy el annyi olaj akkor nekünk kell fizetni:):) tiszta buli nem?
Előzmény: sternburg (8372)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8373
A kevés meghibásodás és a nagy szervizintervallum nem egy nagy üzleti lehetőség... :)
Előzmény: sternburg (8366)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8372
ezért van hogy ragaszkodnak olajhoz, stb.....nem?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8371)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8371
Hát röhögtem hogy egy Ceed-en annyit keres a kereskedő ha nem hitelre megy mint az én havi fizúm szal igen de nagyon a szerviz se kaszál a 7 év miatt:):):)
Előzmény: sternburg (8366)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8370
Nalátod, nem is járok étterembe vacsorázni... :)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8365)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8369
lehet hogy tudsz kicsit alkudni az árból. Vannak kereskedések, ahol nagyon jó fejek az emberkék.
Előzmény: Törölt nick (8367)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8368

Ha kell már holnap is jöhetsz a telószámom 70 3125315 Somogyi Béla

Cim :KIA lurdy Könyves K. krt 18-20

A Tied automata ablakos úgyi? az árat majd kialkudjuk :):):) 1-2 ezret még le tudunk dumálni a 15-ből:)

Előzmény: Törölt nick (8364)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8367
:-DD
Skót szoknyában megyünk olajat cseréltetni :-DD
Én is útálom kidobni az ablakon a pénzt.
Pedig nincs sűrű szemöldököm, mint Brezsnyevnek, és kampós orrom sem nagy fülekkel. :-D
Előzmény: G4b0 (8363)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8366
Az új autókon nincs is akkora árrése a kereskedéseknek, a szervíz majdnem többet hoz talán!
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8365
Gonolom ezért:) A fönök azt mondja mindig hogy ő sem viszi az étterembe a húst ha vacsorázni megy :):):)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8364
Olajcsere ráér még. A modul, az érdekel mielőbb.
Mennyiért, milyet, mikor?
Hagytam már én is ablakot lehúzva, a bakter őrizte a kocsimat at Auchan-nál. Korrekt volt.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8361)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8363
Az érdekes ha a KIA köti az olajat, mert ha a minősítéseknek maradéktalanul eleget tevő olajat visz valaki, akkor az miért nem jó? :) Mert nem kerül kétszer annyiba mint a szervizben? :)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8361)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8362
Miért az valakinek még megvan?:) én már két garniturát hagytam el:):):)
Előzmény: romvi (8359)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8361
Hát nálunk sem ,sajna tudom hogy erre harap a mühelyfönök és állitólag a KIA köti az olajat amit én nem hiszek de ezt mondják :(  nemtudod eladni esetleg? mi mobil1 -et és omv-t használunk . de megpróbálok intézni valamit hátha.
Előzmény: sternburg (8358)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8360
Tudom.
Előzmény: sternburg (8358)
romvi Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8359
Jó hír. Visszahívás a tetőcsomagtartó takaró műanyagok miatt. Állítólag sokan elvesztették már ezért most ellenőrzik. Vagy pótolják, vagy ha kell cserélik a kompletten. Kereskedői info. De, akinek ilyen gondja van szerintem érdeklődjön a kereskedőjénél.

sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8358
nem mindenhol örülnek az "idegen "olajnak:)
Előzmény: Törölt nick (8357)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8357
Igen az apás szülés nagy előny. :-D
Olaj nélkül kérdezd at árat, mert már előre megvettem. :)
Ez lesz a 2. csere.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8355)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8356
Pont ez a lényege hogy nem kell állandóan azt figyelni lent maradt-e az ablak felhúzza persze:)
Előzmény: sternburg (8353)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8355
Persze gyere  holnapra megkérdezem mennyi a szerviz . kb 25 körül lehet de nem akarok hülyeséget irni, olaj,lég,olajszürő,pollen . jaa és neketek nincs büdös benne ha bekapcsoljátok a klimát vagy a ventillátort? És ott lehetsz a kocsid mellett végig!!!!! ami sztem a mostani szervizekben ritkaság
Előzmény: Törölt nick (8351)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8354
Nagy durranás lenne, ha az ablakmodul a tükröt is behajtaná.
Persze, akinek el. csomagja van.

Az ülésfűtés királyság, :-DD ma volt szükség rá először.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8352)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8353
ez az ablakmodul olyan, hogy ha bezárom ajtót, akkor fel is húzza magától az ablakot esetleg?
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8352
Holnap meglesem mit tehetek ha lehet vele valamit kezdeni majd irok de valszinű csak a behajtás müködne mivel a modul is akkor kap csak jelet,
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8351
A modul érdekel, még van 5000km az első szervizig, akkor bevonulhatok hozzád is?
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8350
:) nekem is lekéne már csak én dohányzom egyedül a mühelyben és mindig kizavarnak az udvarra a genyák:) Modul van aki fórumos annak még adok egy kis kedvezményt is :) ha kell :)
Előzmény: Törölt nick (8348)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8349
Hogy az ablakemelő modul behajtsa a tükröket is.
Pld a távirányító 2. lenyomására, mint a francia verdákon.
Az az egy tuti volt bennük.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8347)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8348
Neked adom az enyémet, egy modulért :-D
5 éve lesszoktam a cigiről.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8342)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8347
megoldható a szoftver frissités csak rádiót kell cserélni hozzá:)  a villanytükröt nem értem mit kell megoldani?
Előzmény: Törölt nick (8345)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8346
Jessz bár akkor örültem neki mert elég jó áron sikerült ezt megvenni viszont az ötödik nagyon rövid benne talán ez az egy negativuma van meg a  zene 4 hangszóróval olyan volt mintha a magas hangok nem is lennének a világon aztán kicseréltem a középkonzolt,váltógombot,váltóboxot
Előzmény: G4b0 (8343)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8345
Jó hír ez az ablakemelő modul.
Nekem EX van, villanytükörrel. :-D
Az is megold6tó?

Esetleg a rádió szoftver is frissíthető?
Elvileg ......
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8344
Wc? hát jó ötlet mert amióta beindult a suli tista káosz a város:)  most próbálkozok a hazakisérő fénnyel de még nem az igazi nagyon sok mindent át kell variálni hogy normálisan müködjön :)
Előzmény: barpi36 (8338)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8343
EX Limited? :) Mert egy időben csak abba nem volt a lista szerint.
Előzmény: West(KIA LURDY) (8342)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8342
hát az enyébe nem raktak a genyák pedig füstölök ezerrel:)
Előzmény: G4b0 (8339)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8341
Képzelem most mindenki szalad le a kocsihoz nyomni a gombot vajon milyen szoftver van benne. :DD
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8340
:) tényleg DDDD rosszul saccoltam én azt hittem 3 kiló körül lesz a különbség:)
Előzmény: G4b0 (8336)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8339

Amúgy fent van az új felszereltségi lista is. A dohányzócsomag kérdését megoldották egy huszárvágással. Mindbe raktak! :)))

http://www.kiamotors.hu/kia/admin/pdf/ceedfelszereltseg.pdf

barpi36 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8338
Na de hála isten nem egyformák az igények,sem az emberek!
Ráncfelvarrás után mit adnának?
Egyébként a telefonjain ezernyi funkciója közül mennyit is használunk?
Ja a Lexus már figyeli a vezető szemét hogy merre néz,De WC nincs benne pedig dugóban.....Nem lenne jó?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8330)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8337
:) jó kérdés holnapra megtudom de amit most adtunk el 1 hete abban is gáz volt a rádió de az 1 hónappal ezelött jöhetett kb. az a lényeg hogy a 315-ös szoftver legyen rajta. ha hosszan nyomod a preset és a menü gombot kiirja melyik verzió van fent ,a 313-as nagyon fázik:) 314 már csak néha hűl ki:) jah és akinek kopog az első futómüve az menjen a szervizbe mert gátlócsere lesz ott is volt egy kis bibi de csak az első szériánál.
Előzmény: G4b0 (8333)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8336
Rosszul látod, ott az ára lent! :)
Előzmény: West(KIA LURDY) (8335)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8335
Hát jah de ha jól látom a kombinak még mindig nincs ára, nálunk már van egy de nem igazán tetszik az ötödik ajtó ,ha kinyitod fél négyzetméter müanyag van ott a szemed elött lehetett volna szebb is:(
Előzmény: G4b0 (8332)
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8334
micsoda?
Előzmény: G4b0 (8332)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8333
Na ezért is éri meg gyártásból rendelni, mert pl gondolom ami most jön le a gyártósorról az már az új rádióval szerelt. Mikori gyártástól változtattak a rádión?
Előzmény: West(KIA LURDY) (8331)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8332

Meg van az új árlista! Ha jól látom nem 40, hanem 50 ezer forinttal lett drágább...

http://www.kiamotors.hu/kia/admin/pdf/ceedarlista.pdf

West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8331
Ja és mindenkinek akinek gondja van a rádióval jöjjön nyugodtan már általában 1 héten belül itt van az új  rádió a Ceedhez és az új szoftverrel már nincsenek gondok szerencsére nem fagy már a rádió:):)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8330

nem hiszem hogy kihivás lenne a gyárban a mérnököknek csak valamiért erre nem gondoltak sztem .,vagy nemtom miért nem került bele engem is idegesitett mert nekem is Ceed-em van hogy már minden autóban szinte ez alap és nincs benne.

Előzmény: G4b0 (8328)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8329
Igen az a sima ablakra van ami nem automatán húz hanem úgy hogy amig húzod a gombot addig megy az ablak azért irtam hogy az automata ablakhoz van modulom mert abból is van 2 ill 4 ablakos verzió.
Előzmény: G4b0 (8326)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8328
Ha a KIA-nak ez kihívás lenne, asszem a Ceed ma egy babakocsi márka volna...
Előzmény: West(KIA LURDY) (8318)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8327

Ez furcsa volt nekem is:) de mivel elég jóban vagyunk a KIA Hungaryvel és elég sok problémás autót sikerült már megcsinálni nekik igy megkértek hogy nézzem át ,hátha meglehet csinálni  mert ők kihivtak egy céget és azt mondták nem lehet megoldani viszont lenne rá igény ha sikerülne ,igy összedugtuk a fejünket az egyik elektromüszerész haverral és megoldottuk.  nem hiszem hogy ezért nagy arcom lenne:)

Üdv: West 

Előzmény: knbm (8325)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8326

Akkor ez mi?

M8 Ablakfelhúzó modul 2 ablak 10028 Ft netto? :)

knbm Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8325
Gyártanak egy világszinvonalú autót és nem tudják megoldani az ablakmodult? Németországban van egy európai felójlesztő központ párszáz mérnökkel de téged kért fel a KIA Motors mert nem tudták megoldani?
HUUUU...!
Nem széles egy kicsit az arcod?
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8324
Pedig az gyönyörü  ma volt egy nálunk:) de sajnos ment a lakatoshoz mert megtörték
Előzmény: zotty1 (8322)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8323
Hát megkell néznem de valszinű igen, de ha befáradsz hozzám megnézhetem ha gondolod természetesen az nem kerül semmibe:)
Előzmény: sternburg (8320)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8322
Én pl. amiatt ettem a kefét, mert az országban nem volt elektromos csomagos 1.6CRDI olyan szinben amilyenben tetszett volna, igy kénytelen voltam anélkül megvenni. Meg igazából szinben is a Dakar Yellow jött be volna, de olyan meg pláne nem volt. (Mivel nem kell a kutyának se igy nem is mertek a szalonok rendelni)
knbm Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8321
Már most is vannak bicskakulcsos autók raktáron.
sternburg Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8320
hyundai i30 nál is ez van?
barpi36 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8319
A képen nem látszik de a fekete müanyagba illesztettem előről!
Előzmény: barpi36 (8317)
West(KIA LURDY) Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8318

Hali olvastam itt néhány sort arról miért nem húzza fel az ablakokat a ceed ,egyszerü nemtudták megoldani állitólag , ha valakit érdekel már megcsináltam az ablakmodulokat a 2 ill. 4 automata ablakra is mert ezt máshol nem fogják tudni megoldani, engem is a KIA motors kért fel hogy lehet-e valamit kezdeni vele   külön elektronikát kellett legyártatnom hozzá de sikerült . kb 20 perc a szerelése és csak a bal első kárpitot kell leszedni hozzá és még vezetéket sem kell elvágni . a KIA motorsnak is beszereltem már 1-et 2 hónapja tesztelésre és hibátanul müködik . szal akinek kell szóljon nyugodtan 15e ft beszerelve 2 ill 4 ablakra is.

Üdv: West

barpi36 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8317
Elöször én is ugy akartam!
Nem akartam megbontani az elejét!Nagy meló lett volna!Lehet hogy simán kipattan de nem mertem kockáztatni!
Kartonból leméreteztem,az alapján vágtam ki,alsó és felső szélén hagytam füleket!Kis fekete sziloplaszt pontokkal rögzítettem,ha le kell szednem nem gáz,le vakarható,és ami nem jön le az meg nem látszik!
Előzmény: KiberLovag (8316)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8316
Nos, ezen én is gondolkodom erősen, mert elég sok kavicsot beszednek a radiátorok elöl... az alsó műanyag rácson igencsak átfér bármi nagyobb is... :( Mondjuk én az eredeti feket műanyag mögé tenném...
Előzmény: barpi36 (8315)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8315
Ma kicsit unatkoztam!Nem volt mit tenni!
Ime az eredménye!
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8314
Amúgy remélem hogy az új autó friss lesz, de nem ropogós... ;)))
Előzmény: Pancelos72 (8311)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8313
Nem feltétlen ezekre gondoltam, de ezek is mellette szólnak. 2 okból kifolyólag kérdeztem. Az egyik, hogy elvileg a szeptemberi gyártástól él a bicskakulcs, de mindenképpen az év 2. felében gyártottól, így jó volna olyan autót kapni. A második ok, hogy év végére jönne össze rá a pénz, konkrétan decemberre és akkor szeretném megkapni. Így ha most rendelném, túl korán kapnám meg, ha lenne készleten. Viszont ha decemberre halasztom, lehet hogy már olyan nem lesz amit szeretnék. Így ha mondjuk október elején, közepén megrendelném, akkor kb 2 hónappal később nagy eséllyel meg is kaphatnám gyártásból. Remélem sikerült értelmesen megfogalmazni. :)
Előzmény: tgera (8312)
tgera Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8312
Én értem és megértem, hogy miért akarna gyártásból autót venni. Egy kereskedőd sem bántva, de amit "frissen" gyártanak abban több a bizalmam. Nekem sem kellene olyan kocsi, ami lehet, hogy több, mint fél éve áll a tűző napon, 3 BAR fölé fújt gumikkal, el sem hiszem esetleg, hogy tényleg 0 kilóméteres, satöbbi. Arról nem beszélve, hogy a mai napig divat raktáron lévő autóból garanciális alkatrészt kiszerelni, mint váratni a szervízben valakit. Majd megjön a pótalkatrész, amit pár nap múlva visszatesznek.

Sőt, direkt olyan autót rendelek, ami nincs az országban, vagy környező ország telepén. Eddig sosem volt olyan sürgős a csere, hogy azonnal kelljen, két hónapot kivárok. Addig is árulom a régit, eddig mindíg bejött.

Tgera
Előzmény: Pancelos72 (8311)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8311
Lehet persze, de a kerekedőben is biztos megfogalmazódik, hogy mi a motiváció? A legtöbben mielőbb akarnak kocsit, és ha van hazai készleten...
Vagy arra számítasz, hogy azok kiforrottabbak? A hazai készletben is találhatsz nyáron gyártott, de akár 2006-os autót is.

Előzmény: G4b0 (8308)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8310
Hát az elég nagy taplóság lenne a KIA Hungarytól, ha még megvásárolni se lehetne a +2 évet...
Előzmény: Pancelos72 (8305)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8309
Miért ne? Csak azt mondták, hogy min. 2 hónap. Én is rendelni akartam, csak emiatt kértem inkább készletről.
Előzmény: G4b0 (8308)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8308
Egyszer már feltettem a kérdést, de megint felteszem. Van rá lehetőség hogy ha valaki autótrendel akkor azt ne készletről, hanem gyártásból rendelje?
Előzmény: Pancelos72 (8307)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8307

Fent van a kluboldalon az SW árlista.

Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8306
Mingyá linkelem a kluboldalról az ár- és felszereltséglistát!
Előzmény: G4b0 (8291)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8305
Úgy tudom, hogy a szeptembertől átadott autókra vonatkozik a 7 év full garancia. Amikor a Carensnél emeltek, volt lehetőség  ennek megvásárlására, de nem tudok hasonló bejelentésről most.
Előzmény: vbandit (8292)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8304
Valójában az áremelésben csak 20 ezer forint a garanciabővítés, a másik 20 egyéb tényezőből fakad - persze ez nem publikus.
Előzmény: G4b0 (8299)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8303

"Mp3 könyvtárak között lehet lépkedni, de sajnos nem a kormányról vezérelve, hanem a konzolon levő nyomógombokkal. Nem tudom miért nem tudták ezt a funkciót a kormányra is rátenni."

Hát, ez az. Kis hiba, de remélem előbb -utóbb egy szoftrer frissítés megoldja.

Persze lehet élni nélküle. Ezek apróságok.

Az a lényeg, hogy maga a kocsi, a motor, a futómű, úgy minden egészében felülmúlja önmagát, és kategória társait ebben az árszegmensben.

Előzmény: Akelacee (8298)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8302
Igen, ez jó lehetőség lenne. Szerintem alapból így kellett volna indítani, nem "rákényszeríteni" a vásárlókra a +2 évet. Lehet jelezni kéne valahogy a KIA felé ezt az igényt.
Előzmény: Törölt nick (8300)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8301

"(és különben is valamivel kedvesedhetnének nekünk,akik még az elején bevállaltak egy uj modellt:)))"

Tudod, bártaké a szerencse... ;))

Előzmény: vbandit (8297)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8300
Mi lenne, ha lehetne +40000-ért megvenni?
Én befizetném érte.
Előzmény: G4b0 (8299)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8299
Tudod ez olyan mintha pl veszel egy notebookot. Kapsz hozzá 1 év garit, de X ezerért vehetsz hozzá mondjuk még 2 évet. Az miben különbözik? Azt is ugyanott gyártják... Ott megveszed pénzért a garit, vagyis van rá lehetőséged. Itt is hasonló, csak nincs választásod. Magyarul, kapsz +2 év teljeskörű garit 40.000 Ft-ért. Választás azonban ebben az esetben nincs.
Előzmény: vbandit (8297)
Akelacee Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8298

Nézegettem az "Általános extra árlistát" és az ablakfelhúzó modul két ablakhoz 10028 Ft-ba kerül...

Mp3 könyvtárak között lehet lépkedni, de sajnos nem a kormányról vezérelve, hanem a konzolon levő nyomógombokkal. Nem tudom miért nem tudták ezt a funkciót a kormányra is rátenni.

Előzmény: Törölt nick (8293)
vbandit Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8297
Igaz,de ezt is ugyan ott,ugyan ugy gyártották...
mivel különbek azok?
(és különben is valamivel kedvesedhetnének nekünk,akik még az elején bevállaltak egy uj modellt:)))
Előzmény: G4b0 (8296)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8296
Logikusan úgy lenne hogy nem, szerintem. Mivel akiknek 7 év teljeskörű lesz, azoknak már +40.000 Ft-tal többe fog kerülni az autó.
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8295
Igen, jó lenne ezt is tudni.
Akelacee Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8294

195/65 R15 91H

Max. megengedett sebesség 210km/h 

Előzmény: Doki1984 (8280)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8293
Nincs benne az ablakemelő modul.
Ezt az egyet én is hiányolom, az EX-ben.
1 hiba van még, ami viszont nem vészes:
-Jó lenne, ha a multikormány bal belső gombjai funkcionálnának CD,
vagy pendriwe-ról lapozná a könyvtárakat.
Csak szoftver frissítés kérdése lehet.
A többi minden szuper, maximálisan meg vagyok elégedve. (akksival is :)
Előzmény: TUZI (8289)
vbandit Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8292
Csak a mostani eladott autókra,vagy visszamenőleg is?
Tehát pl az enyém 1,5 hónapos,arra is 7 év gari van?
köszi
Előzmény: Pancelos72 (8283)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8291
Van már valahol feltéve hivatalos Ceed SW árlista?
Előzmény: Pancelos72 (8284)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8290
Azért ez érdekes, mert nekem LX kényelem+komfort csomagos van és tartalmazza a két első ülés fűtését, 3 fokozatúan ! Hogy mi alapján állították őssze a felszereltséget fogalmam sincs!
Előzmény: KiberLovag (8287)
TUZI Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8289
'reggelt!!!

Ha nyomva tartod hosszan a záró gombot akkor sem???
A Škodán , így működik, sőt le is húzza az összest ha hosszabban tartom nyomva a nyitó gombot.:-)))
Előzmény: Doki1984 (8281)
ceeee Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8288
Húhahúha!! Ez jó hír! Akkor irány a gálya!! :-D
Előzmény: Pancelos72 (8282)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8287
EX-be sincs, csak az elektronyos csomagban... én is rákérdeztem, gyári nem tehető be utólag, csak komplett üléscserével... naja, rengetegpénzért...
Előzmény: Doki1984 (8285)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8286
Nem tudok ilyen opcióról. Vagy hallottál valamit? Szerintem ez nem olyan, mint egy spoilerezés, vagy fóliázás. Ülésfűtést szerelni? hmm Talán ülés csere lehet megoldás, de akkor még táp, kapcsoló, vezetékezés... :( Méreg drága lenne.
Előzmény: Doki1984 (8285)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 8285

Páncélos72

egy kérdés!!!

Ex Limitedbe(mert sajna nincs elektromos csomagom) gyári ülésfűtés kb mennyibe kerül beszereléssel együtt és mennyi idő ezt megrendelni (ill amég megérkezik)

Köszi!!!

Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8284
Kipróbáltam az SW-t.
Beszámoló a sajtótájékoztatóról:
www.kiablog.hu
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8283
A garancia 7 év!
Előzmény: tgera (8217)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8282

Lehet, hogy szerencséd lesz, a mai bejelentés megerősítette, hogy a kombiban az 1,6 CRDI is rendelhető autómatával! :) A fogyszatási adat a minimális súlykülönbség miatt nem jelentős.

Előzmény: ceeee (8219)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8281

Én egy dolgot hiányolok:

Ha lehúzva marad az ablak a kulcson lévő távírányítóval bezáráskor nem húzza fel!!!

Ezt apám I Fokusza is tudja!!! Nem létfontosság, de ha már 4 automatikus el. ablak van, beleférhetett volna

Doki1984 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8280

H71

Ha nem így van javítsatok ki!!! :))))))))

Előzmény: szada04 (8279)
szada04 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8279

Hi,

akinek 195/65 15 " -os kereke van meg tudná nézni a sebesség és a tehelési indexet a gyári gumin.

köszi

vlevi Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8278
Először sértésnek vettem a dolgot, hogy nem csipog, ha felkapcsolt világítással kiszállok. Aztán rájöttem azért, mert lekapcsolja. Tulajdonképpen mehetne folyamatosan a világítás, mint mostanában a motorokon, de azért mégis inkább lekapcsolom.
Ja, mégvalami. Az óra. Szerintem a koreaiak megelégelhették Winklerék kvarcórás szivatását, mert az óra csak akkor van kinnt, ha elfordítom a kulcsot. Bezzeg a hőmérő állandóan megy, de minek? Az óra meg miért nem?
Előzmény: ceeee (8277)
ceeee Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8277

Nem értettél meg:-))

Ha kiveszed a kulcsot , lekapcsolja a rajtamaradt világítást teljesen. ha nem veszed ki a kulcsot, csak leveszed a gyujtást, de rajtahagytad a reflektort, azt is leveszi helyzetjelzőre.

Előzmény: scenic(725) (8273)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8276
igen, ismerem a történetet :)))
Előzmény: barpi36 (8275)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8275

Joe vett egyszer egy lakóautót,vezetett ,meg éhezett,hátra ment sütögetni!A kanyar jött ,és az autó árokba fordult!

Be perelte a céget és nyert!A használati utasításban ugyanis nem szerepelt,hogy vezetés közbe ne hagyja el a vezető fülkét............)))))))))).

era16 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8274
Ha kinyitod az ajtót leveszi a helyzetjelzőt.Ha világítani akarsz csak felkacsolod miután levetted a gyújtást.
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8273
Rájöttem. :)

Szóval ha világitás rajtamarad, de a motor leáll, és a kulcs a helyén, akkor leveszi helyzetjelzőre.
Ha a világítás rajtamarad de a kulcsot kiveszem, akkor lekapcsolódik a világítás.

Nincs valami időkorlát, hogy fél óra mulva kikapcsolja a helyzetjelzőt is? Egy ilyen funkciót nem ártana beletenni, nem??

Ha leállsz az útszélére és világítani akarsz vmiért akkor félóránként áradod a gyújtást, és leveszed.
Ha meg azt akarod jelezni az autóstársaknak, hogy az útszélén állsz és lerobbantál, vagy kereketcserélsz, arra meg ott a vészvillogó.

Vagy csak én gondolkozok rosszul? :-)
Előzmény: ceeee (8270)
tgera Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8272
Az szimpatikus. Nekem akkor kapcsolja le a lámpát, ha kinyitom az ajtót.

Tgera
Előzmény: ceeee (8269)
era16 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8271
Van benne,különben én már sokszor lemerítettem volna.Az előző autómban pl: fűthető üléspárnát hagytam bekapcsolva,reggelre teljesen leszívta az aksit!
Előzmény: tgera (8268)
ceeee Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8270
Hopp, ez scenicnek ment volna..
Előzmény: ceeee (8269)
ceeee Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8269

A világítás miatt nem "pittyeg", hanem automatikusan leveszi, ha kiveszem a kulcsot!
Amíg benne van, akkor is lekapcsolja a világítást  helyzetjelzőre !

Ez tök jó, mert amikor elindulok másnap, akkor meg "automatikusan" bekapcsolódik a "rajtamaradt" tompított ! :-)

Előzmény: tgera (8262)
tgera Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8268
Szintén kötöm, még a garázsból kijövet is (pedig nincs is garázs már).

A klucsot nem is tudom bennehagyni szerencsére, mert ez a Megane már szabadkártyás. Ha bárhol az utastérben benne van a kártya, nem lehet az ajtógombokkal bezárni. Nyitva meg nem hagyom sehol, így biztosan kiveszem a kártyát :)

Régebben nekem minden KIA kereskedésben azzal büszkélkedtek, hogy akkuőrt tesznek az autókba. Cee'd-ben nincs ilyen ezek szerint?

Tgera
Előzmény: scenic(725) (8264)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8267
Bocsi. Hét akkor még egyszer:

FIAT= Fehler In Alle Teilen = Hiba minden alkatrészében. :-D
era16 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8266
Nem,gondolom az aksi őr miatt.Az övemet én is bekötöm,el se indulok nélküle,sőt az utasaimtól is megkövetelem.
Előzmény: scenic(725) (8263)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8265

Neked sem ártana leforditani a német katyvaszt :-) A guglival lefordíttattam angolra, úgy már értem...

Azt jelenti, hogy "Error in all parts"   Hevenyészett fordításban: "Minden alkatrésze hibás".

Előzmény: Törölt nick (8223)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8264

Én nemtudom, de mindig úgy szállok ki az autóból, hogy a kulcs a zsebemben.

Akkor is ha csak 2 méterre megyek arrébb és aztán visszaülök. Ez igy rögzült bennem.

A másik a biztonsági öv. Amig nincs becsatolva, nem is indítózok. Egyszer öv nélkül parkoltam arrébb az autóval.

Olyan érzés volt, mint ha meztelen lennék - ahogy Kopi fogalmazott. :-) Fura volt hogy minden irányban

könnyedén lehetett mocorogni, és nem simult rám szorosan az öv. Nem tudnék öv nélkül vezetni. Hiányzik.

Mindazonáltal látván renaultos550 balesetét, nem kétséges, hogy minden esetben nagyon jó ha be vagy kötve.

Előzmény: tgera (8262)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8263

...és a rajta felejtett világitás miatt nem pittyeg?

Előzmény: era16 (8261)
tgera Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8262
Még egy kis adalék, hogy anyu legközelebb ne hagyja benne a kulcsot. Ha ellopják az autót, és nem tudsz a kulcsokkal elszámolni a biztosító felé, akkor nem fogják kifizetni, hiszen nem tettél érte, hogy ne következzen be a kár.

Tgera
Előzmény: Törölt nick (8257)
era16 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8261
Meg kell védenem a hölgyet,én a világítást szoktam rajtahagyni,a szomszédom meg a rádiójával merítette le az aksit.
Előzmény: scenic(725) (8259)
tgera Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8260
Ez hasonló, mint anno a 3 napos Megane-hoz hívtam Assistance-ot, mert a sebváltózárat nem a beállított hátramenetben, hanem 1-esben zártuk le. Ettől picit elállítódott a zár és nem lehetett lenyomni rendesen.

Aztán addig bűvészkedtünk a szerelővel, amíg megjavult.

Csak gondoljátok végig, hogy Németországban az idióta pontozású ADAC statisztikában egy ilyen Assistance hívás már rontja a modell megbízhatósági pontjait. Olyan hülye a rendszer, hogy még a kifogyott benzin miatt kihívott autót is regisztrálják, közben nyilván semmi hiba nincs.

Ebben a fórumban is elmondom, mint érdekesség, hogy Németországban a Renault megelégelte, hogy az ADAC statisztikákat a Toyotával karöltve folyamatosan meghamisítják, és autós újságokban közzétettek egy hivatalos fizetett hirdetést, miszerint 2004 óta több méretkategóriában megbízhatóbbak, mint a Toyoták.

No Comment

Tgera
Előzmény: scenic(725) (8259)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8259

Bennehagyni az autóban a kulcsot... ájájjj...... itt a gond már nem kicsi :-)

Betanítani: autóval garázsba be, kulcs kivesz és a lakásba a polcra(vagy egyéb neki kitalált helyre) kitesz.

Előzmény: Törölt nick (8221)
era16 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8258
Nekem lépten-nyomon lefagy,nem győzöm a biztosítékokat húzgálni.Elég kellemetlen ,főleg,ha sietnék valahová,és szerintem így az aksi védelem sincs biztosítva.
Előzmény: ceeee (8254)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8257
Az akksi nem pusztult el. Nem kellett venni. Egy jó kis kirándulás volt az egész.
Úgy tűnik, csak le akartam tesztelni az Assistance-t. 5 csillagos! :-D
Előzmény: Andrew31 (8256)
Andrew31 Creative Commons License 2007.09.04 0 0 8256
Szeva!

Akkor most mennyibe fájt neked ez a bentfelejtett kulcs történet?
Az assistance gondolom ingyenes volt, aksit viszont venni kellett.

Volt egy kérdés alább, hogy milyen aksi volt a gépbe gyárilag, bár feltételezem márkajelzés nélküli is lehetett valamelyik gyári beszállítótól, viszont arra én is kiváncsi lennék hány amper/órás a történet?

Hmmmmm?
Előzmény: Törölt nick (8255)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8255
Az lehet, de nem az akksi volt a hibás.
A párom benne hagyta a kulcsot. Hatocccormmondommááá. :))
Előzmény: zotty1 (8250)
ceeee Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8254
És mi volt a probléma vele?
Előzmény: era16 (8252)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8253

Szerintetek lehet úgy autót rendelni, hogy gyártásból, nem készletről? :)

era16 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8252
Van még valakinek rádió problémája,rajtam kívül??Garanciába javítják,rákérdeztem a szervízben!
sternburg Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8251
Bizony Cee'd kifeküdt és most csak magyarázkodik a gazdája. Kifeküdt és kész:)))
Előzmény: G4b0 (8244)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8250
ha jól emlékszem a gariskönyv szerint az aksira 2 év gari van.
Előzmény: Törölt nick (8248)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8249

Csak érdekelt volna milyen márka lehet. :)

Viszont ne aggódj, precíz leírásod alapján biztos jó lehet! :D

Előzmény: Törölt nick (8248)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8248
Fekete, szögletes, 2 csatlakozóval.
Ezen felül nem értek hozzá. Igazából nem is érdekel. :-D

A kocsi vigyen el A-ból B-be biztonságosan, gyorsan, gazdaságosan, megbízhatóan.
Ha mindettudja, akkor oké. :)
Előzmény: G4b0 (8245)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8247
Nem úgy néztem, minden mérést az előtte legalább 1 napot állt és csak 1-2 km-t ment kocsin mértem pont amiatt, hogy a menet miatt ne melegedjenek túl a gumik. sajnos a külső hőmérsékletre pontosan nem emlékszem, az lehet hogy külöbözött, legközelebb erre is figyelek, remélem csak ez a gond.
Előzmény: scenic(725) (8215)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8246
Köszi.
Előzmény: Robi73 (8238)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8245
Tényleg, milyen aksi van benne?
Előzmény: Törölt nick (8242)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8244
Kár hogy ezt senki se tudja, aki látta a tréleren. Csak azt hogy lehalt egy Ceed... :(
Előzmény: Törölt nick (8226)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8243
Ez az út Pápáról Fehérvárra csak fogyi próba jelleggel volt, az előző úton nem nagyon látta a külső sávot Veszprém-Fehérvár közöt :)
Előzmény: Törölt nick (8200)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8242
Úgy tudom, hogy a zselés jobban bírja a bemetrítést.
Előzmény: sysNet (8234)
vlevi Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8241
Fagyállónak kell benne lennie, elmúlt már az az időszak, hogy nyáron víz, télen fagyálló.

Előzmény: zotty1 (8197)
vbandit Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8240
Ma tankoltam:
a fed comp 5,0 t mutatott,
700 km re tankoltam 35L-t...ill akkor kattant le, így OK is a fed.comp mérője!
DE én mindig rá szoktam tölteni 1-2 L-t,mert a régi autommal még így is csak 420-450km -t lehettet elmenni és megszoktam,h rátöltök.
37L lett a vége ,az így 5,2...
Tehát a fed comp jol mért eddig is!!!
ceeee Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8239

Hát már hogyne próbáltam volna!!?? OFF Öt évig nyűttem egy amerikai automataváltós nagyvasat 3.8-as motorral!

hát húha még visszagondolni is... :DDD

Előzmény: tgera (8236)
Robi73 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8238
Én mikor átvettem a kocsit, akkor -24°C-ot mértem. Magyarországon -35°C az előírás.:(
Előzmény: zotty1 (8197)
TUZI Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8237
Hy.

Ezt talán betehetnéd, a Megánosokhoz is.:-)))))
Előzmény: Törölt nick (8220)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8236
:))

Ceeee, próbáltál már Automata váltót tempomattal? 80-nál beállítom, hogy 150, visszavágja 2-be, és elindul, mint a barom. És 150-nél váltja is a 4-est! Az elején majdnem lekoccoltam 2 autót, mert hamar nyomtam meg a memória gombot :)

És kézi módban sem lehet a motort szétpörgetni, mert padlógáznál akkor is felvált ha kézi állásban van a váltó.

Tgera
Előzmény: ceeee (8235)
ceeee Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8235

Ez így PÖRFEKTLI!

:-)

Előzmény: tgera (8229)
sysNet Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8234
Nem lett volna jobb ha viszel egy uj aksit :) ??? gondolom ugyis aksi csere lett.

tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8233
Egy ilyesmi táblázatot én is várok már nagyon, beszéltünk itt már róla, hogy hasznos lenne többünk szerint.

Tgera
Előzmény: hge1.3 (8232)
hge1.3 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8232
Értem, köszi

Hirtelen azt hittem, hogy már valaki a ceed-hez csinált egyet. :)
Előzmény: tgera (8231)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8231
Azért írtam a srácnak a linket, mert szerintem nagyon hasonló a két autó felépítése, súlya ilyesmi.

Méretük szinte azonos, a motor nyomatéka is majdnem, és ez is 4 sebességes automata, mint a Cee'd-é lenne. Azt nem tudom mennyire befolyásolná a KIA fogyiadatokat, hogy a KIA motorja jóval magasabb, 5 ezer feletti fordulaton adja le a nyomaték maximumát (Megane 4200-nál).

Tgera
Előzmény: hge1.3 (8228)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8230
Még annyi, hogy ha segít Neked, akkor a computer szerinti átlagsebességet is beleírom a jövőben.

Tgera
Előzmény: ceeee (8225)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8229
Akkor segítek kicsit, hogy jobb képet kaphass:

Az üzemeltetési körülmények rovatba be szoktam írni, ha tempósabban megyek. Ez autópályán óra szerint 150-et jelent általában. Ez benne is van. Ha nincs ilyen szöveg mellette, akkor én személy szerint 130 és 138 közé állítom a tempomatot. Az országút nálam forgalomtól föggően 90-110-et jelent (inkább 100-110).

A város jelentése = Budapest. Ezt fontosnak tartom leszögezni, mert vezettem már Nyíregyházán is, de természetesen az ottani forgalmat össze sem lehet hasonlítani BP-el. A dugó nálam mindennapos, 3 kilóméter 25-45 perc alatt. Ehhez lehet viszonyítani.

De ha később is érdekel, szívesen kiegészítem bármikor.

Tgera
hge1.3 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8228
Ja! Már észrevettem, hogy ez Meganera vonatkozik.
Előzmény: hge1.3 (8227)
hge1.3 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8227
Hol is lehet megtalálni ezt a fogyitáblát????
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8226
Hát, én ma rontottam a statisztikát.
A KIA mentségéra, a user volt a hibás, nema kocsi.
A csajom benne hagyta a kúúúúcsot.
Előzmény: tgera (8224)
ceeee Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8225

Jó ez a fogyitábla, de lehet , hogy én vagyok vaksi, nem látom a sebességadatokat, az pedig 1-2 liter különbséget is jelenthet, például nem mindegy, hogy valaki autópályán 120-szal, vagy 140-nel repeszt, ill. városban mennyire dinamikus.

igazából azt akarom ezzel mondani, hogy a fogyasztást alapvetően határozza meg az emberi tényező, azaz a vezetési stílus.

De általában tájékozódni tökéletes!

Köszi!

Előzmény: tgera (8222)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8224
Akkor őt mén nem hívták régebben KIA Clarus, Pride-hoz. Szinte mindegyiken szétesett a váltó 100 ezer környékén :((

A Shuma/Sephia páros viszont például mai napig szinte hibamentes, jó alap a mostani modellekhez.

De a valósághoz szerintem az is hozzátartozik, hogy rendkívül kevés KIA van még most is az országban, most kezd a darabszám felfutni.

Tgera
Előzmény: Törölt nick (8223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8223

Persze, lehet, elhiszem neked. Szerettem én is a Mégane-t.
A tréleres mondta, hogy neki tetszik a rönó, de lemondott róla,mert annyit cipelt már.
A Fiat-ot emlegette még.
FIAT= Fehler In Alle Teilen

KIA-t még soha nem viitt, csak töröttet.

Előzmény: tgera (8222)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8222
Csak, hogy kicsit hazabeszéljek, és védjem a mundért:

Nem mindegy, hogy milyen évjáratokat nézel. Nekem 2003-as volt a Megane, tény, hogy egy időben sokat volt szervízben, de nem ilyesztett meg. 2004-től nézve a minőségük nagyon sokat javult, és úgy tűnik, hogy javul folyamatosan. Mivel megint Megane-t vettem, így van összehasonlítási alapom. Ez már ráncfelvarrott autó, 2007 árpilisi. ! hónaposan túl vagyok vele a 10 ezer kilóméteren, és állíthatom, hogy klasszisokkal jobban össze van rakva, az égvilágon semmi gondom nincs vele.

Amit az előzőn cserélni kellett, az a csere után már teljesen hibátlan volt, mert menet közben is javítottak a minőségen rengeteget. Igaz, hogy alapból 2 év garanciával adják, de előtte is megvettem a plusz 2 évet, most is meg fogom.

Ceee-nek üzenem, hogy a fogyiadatokat itt megtalálja, minden héten tankolok, naprakész:

http://www.meganeklub.hu/uj/index.php?id=77,698,0,0,1,0

A Tgera nicknév alatti autó az enyém.

A fogyasztása az előző kéziváltóshoz képest durván 1 literrel több városban, de klíma nélkül például szinte azonos, mint volt. Országúton sem számottevő, 90-nél még 6, liter alatt is tartható simán.

Tgera
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8221
Volt Rönyó tulaj révén, nem lepett meg, mikor a tréleres mondta:
-A szállítmányokban feltűnően sok a Rönó. Ő mondta csak úgy, nem én kérdeztem.

Szervizbe érve összeszaladtak, hogy mi a baja, mert még egészben tréleren nem láttak KIA-t. Ez jó jel.

Jól nézzétek meg, ilyen még nem volt. Remélem nem is lesz.
KIA egyben, tréleren.

A csajom benne hagyta a kulcsot a garázsba beállva.
Az akksi őr így nem aktív, a fogyasztók lekajálták az akksit 1 nap alatt.
Hiába töltöttem, a töltőm elromliott. (rajtam a rontás?)

Előzmény: tgera (8211)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8220
Ahogy a viccben is van:
Miért nem köszön egymásnak az utcán 2 Rönó tulaj?
Merz aznap reggel már együtt kávéztak a szevizben.
Előzmény: scenic(725) (8212)
ceeee Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8219

Szia tqera!

Hát én lehet hogy még a két évet se várom, meg, annyira "kívánós vagyok".

A cee'd mint alapötlet nagyon tetszik, vagyis mindenképpen ebben gondolkodom az automatát illetően. és persze SW, mert az már két hónap alatt kiderült, hogy nekem bizony szükségem van egy kicsivel nagyobb csomagtérre.

Jó lenne fogyiadatokat tudni, bár ahogy a gyári táblázatot nézegetem, az 1.6 os benzines automata kb. 1,6 literrel eszik többet az 1.4 benzinesnél. (persze a kombi adatait még nem tudjuk)

(az igazi álmom az 1.6 diesel automata SW EX kivitel, csak az meg  árban ott van, ami nekem már "nagggyon súlyoss")

""Én viszont, mivel minden apróságot szeretek kijavíttatni az autón, nem tudok/akarok havonta sokezret javításra költeni..."

Ezzel én is így vagyok :-)

Előzmény: tgera (8217)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8218
Válasz odaát....

Tgera
Előzmény: scenic(725) (8216)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8217
Szia ceee!

Tudom, hogy lényegében már kaphattál választ a kérdésedre, csak mivel Te is Automata SW-t vennél, gondoltam hozzászólok.

Hajráááá automata váltó!!

Én is ilyet vettem volna, csak nem vártam meg az SW-t.

Nehéz megmondani, hogy mikor éri meg cserélni. Én felvállaltam, hogy 3,5-4 évente cserélek. Az autó még eladható, mert relatív fiatal és garanciális. Ennyi idő alatt kb. annyi kilóméter van benne, hogy lassan nagyobb kiadások következnének (vizsgáztatás, vezérműszíj csere, esetleg kuplung, fékek, folyadékok). Én úgy voltam vele, hogy ezeket a pénzeket csak akkor fizetem ki az autóra, ha meg is tartom. De ha megtartom, akkor már nem lesz garanciális (igaz ez itt 5 év inkább). Én viszont, mivel minden apróságot szeretek kijavíttatni az autón, nem tudok/akarok havonta sokezret javításra költeni.

A helyedben 2 éves korában kezdenék gondolkodni rajta. Addigra kiderül még, hogy mennyire tartós valójában az autó, kijavítják sok itt olvasható apró hibáját. Lesz tapasztalatod a fogyasztással kapcsolatban is, mert még kevés 1,6-os tulaj nyilatkozott erről.

Ha gondolod megosztom Veled az enyém fogyasztási adatait, mert napra pontos táblázatot vezetek róla. A mérete, súlya, szerkezete szerintem nagyon hasonló, ezért elég jól tudsz majd következtetni a jövőre, szerintem.

Tgera
Előzmény: ceeee (8137)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8216
Akkor jó hogy kopi nem olyta vett... mi nem fért bele a csomagtartójába?

( hú de kikapunk hogy itt offolunk, gyere át a megánbaklubba válaszolni :-) )
Előzmény: tgera (8214)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8215
Úgy érted, hogy megméri 2-3 km futás után a guminyomást és 10 km-rel később? Persze hogy nem lesz egyforma :)
Kiváncsi vagyok egyébként hogy erre a kérdésedre milyen választ fog irni.
Előzmény: knbm (8204)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8214
A Toledo sem volt jobb, hidd el. Olyan cigiszaga volt, mint egy kocsmának, és a literek ellenére semmit sem tudtam berakni a csomagtartójába, mert kicsi volt a szája :(

Tgera
Előzmény: scenic(725) (8213)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8213
Nekem csak egy csúnya opel combo jutott :(((
Előzmény: tgera (8211)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8212
Amikor az off pólón elromlott a gyújtótrafó, este 22:30 körül hivtam öket, kb 1 óra mulva jött a sárga angyal, mert még mást is mentett időközben.
1 óra után, majdnem fél 2-kor értem el a manust akitől a kölcsönautót kaptuk.
Szóval nekünk nem volt bajunk az assistance-vel. De hogy nem birnak ingyen adni kölcsönautót az nem fér a fejembe.
Előzmény: vbandit (8209)
tgera Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8211
Scenic, szerinted én mennyire voltam boldog, amikor 2003-ban 500 kilóméter után szétugrott a Megane-on a toronycsapágy, és a 3 napos autóm helyett egy OFF Seat Toledoval jártam az Assistance jóvoltából!! :)

Tgera
Előzmény: scenic(725) (8210)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8210
Hja, és a javítást + az akksicserét az assistance intézte! Szóval csak óvatosan velük.
Nekünk amikor elromlott az autó, az assistance-től kértünk egy kölcsönautót, a miénket meg bevittük a szervizbe megjavíttatni.
Szerintem inkább válazd ezt a módszert. Persze rádbizom, csak segiteni szerettem volna...
Előzmény: scenic(725) (8208)
vbandit Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8209
Erre az assistance-ra majd kiváncsi leszek...
nekem ezek sose jöttek ki,igaz csak suzukinál probáltam és csak féklámpa meghibásodás volt,de gari idő felénél...nem jöttek ki...
Előzmény: Törölt nick (8207)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8208
Arra vigyázz, hogy ne engedj semmi szin alatt kisebb kapacitásu akksit beletenni az autódba.
Egyik rokonom járt ugy, hogy az akksija meghalt, kapott egy kisebb kapacitásut, majd pár km mulva a generátor bekakkantott kigyulladt is talán :( nehogy igy járjatok :(((
Előzmény: Törölt nick (8207)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8207
Akksi halál. Nem lehet tölteni, úton van az assistance.
Előzmény: scenic(725) (8206)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8206
Várjuk a részleteket.
Előzmény: Törölt nick (8201)
vbandit Creative Commons License 2007.09.03 0 0 8205
Nem,sajnos:(
Előzmény: G4b0 (8192)
knbm Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8204
Nem lehet, hogy nem azonos hőmérsékleten méred? A meleg és a hideg gumi között is van 3 tized különbség.
Előzmény: zotty1 (8195)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8203
Látom, én is! :)
Előzmény: Doki1984 (8202)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8202

Hali!!!

Jelöltelek iwiw-en!!!

Előzmény: G4b0 (8161)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8201

Hogy ne legyen felhőtlen az örömöm, ma délutánra szépen lelegelte az akksimat.

Teganap du a csajom állt be a vasasal a garázsba.

24 óra múlva mentünk volna moziba, erre egy kanyi villany sincs az akksiban.

-Rátettem a töltőt.

Ha reggelre nem veszi fel a töltést, akkor az akksi halála.

Ha feltöltődik ugye, akkor marad a rejtély.

Ha jól tévedek, volna benne valami akksi védelem. ??

Mit szól rerre a gari?

Előzmény: Tettestárs (8189)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8200
Mit szedsz? Sanaxot? ? :-D
Hogy a pitlákba bírod ki?
Adhatnál nekem egy kis vért. :-D
Előzmény: zotty1 (8181)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8199

Felénk nincs szerencsére, de hallottam már ilyenről ismerősöktől, náluk volt. Meg jó poénból végigkarcoltak egy új fekete Avensis oldalát. Mert nehogy már valakinek szép, új autója legyen...

Előzmény: zotty1 (8198)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8198
az jó szórakozás, vannak ilyen hülye emberek felétek?
Előzmény: G4b0 (8196)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8197
A Condrad.hu-ról rendeltem a drágábbikat (11e), mert az változó frekin össze-vissza sugároz, mig az 5e Ft-os csak fixen 23Khz körül.
Apropó, most hogy a hét közepére éjszakára eléggé 0-hoz közelítő hőmérsékletet jósolnak mérte már valaki, hogy a gyárilag betöltött hűtőfolyadék hány fokig bírja fagyás nélkül?
Bár remélem, hogy szeptemberben azért minusz még nem lesz. :(
Előzmény: vbandit (8186)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8196

Se a légnyomásmérő, se a szemüveg nem élőlény..., magyarul: valami

Nem pl az a hülye, irigy, ..., aki leeresztgeti a gumit, mondjuk éjszaka, mert az jó poén. Volt már ilyen, aki lakótelepen lakik tudja...

Előzmény: Krudimaria (8194)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8195
Bocs, elírtam, 2.2 barra fújtam fel, 0.1-et ereszt kb. hetente.
Előzmény: Tettestárs (8188)
Krudimaria Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8194
"Nem szórakozik veled valaki?"...

Pl. az a fránya légnyomásmérő? Vagy az a hülye szemüveg? :::)))
Előzmény: G4b0 (8193)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8193
Nem szórakozik veled valaki? Mert elég fura ha mind ereszt...
Előzmény: zotty1 (8187)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8192
Nem jött be a 380V? :D
Előzmény: vbandit (8186)
ceeee Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8191
Amíg a szerkesztő nem olvassa el, és nem hagyja jóvá, nem jelenik meg.
Előzmény: barpi36 (8183)
Robi73 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8190
Ennyit írj be: cee :)
Előzmény: Pancelos72 (8180)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8189
Komolyra fordítva! Te aztán szépen belenyúltál sajna! De reméljük a vezetési élmény kompenzálja a bosszúságaidat valamennyire!!!
Előzmény: Tettestárs (8188)
Tettestárs Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8188
Mennyire van fújva, ha 100 bart ereszt, és még marad is? :-)))))
Előzmény: zotty1 (8187)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8187
Nekem meglepő módon az első tankolásnál deci pontos volt a fedcomp az alapján , amennyi üzemanyag fogyott. Igaz, ez lehet hogy véletlen. Az első tankolásnál 4,9l átlag jött ki. A második tankolás 5,2l lett, igaz itt már huzamosabb ideig is mertem tolni, nem úgy mint először.
Hogy az örömöm ne legyen felhőtlen, azért van mégegy dolog, ami b*ssza a csőröm: már 3x kellett utánfújatnom a gumikat amióta megvan a kocsi (1,5 hónap). Olyan mintha eresztene szép lassan mindegyik, úgy kb. 100 bart hetente. Defekt ugye előfordulhatna, de mindegyikkel?
Előzmény: barpi36 (8183)
vbandit Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8186
Mennyi volt a turbo cső...
Nekem is van nyestem :((((
A riasztót csak jövő héten fogom megrendelni(még teláltam jót).
Te milyet vettél és hol?
Előzmény: zotty1 (8185)
zotty1 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8185
Megrendeltem de még nem jött meg.
Előzmény: knbm (8182)
vlevi Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8184
Név alapján én se találom meg saját magamat. Valamit nagyon elkeféltek.
Előzmény: Pancelos72 (8180)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8183
Én most hagytam el 1650Km szerintem hasonlóan vezetve,5.1l mutatott a com.valósan 4.6l volt tankolásnál.Vegyesen 30%városi menetel!Én is utálom ha tolnak!
Más!
Írtarm népitéletet most már a másodikat.Egyszerűen el tűnik!El fogadja a program és meg köszöni!Aztán semmi!
knbm Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8182
Örülök, hogy végre örömteli dolgokról irsz. Vettél már nyest riasztót?
zotty1 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8181
A dízelem átlagfogyijával kezdek nagyon elégedett lenni, a kreszt többnyire betartva már most 1800km után majdnem hozza a gyári országúti értéket (4,2l):
Pápa->Veszprém, klíma nélkül km óra szerint 95-110-es tempónál 4,3l, Veszprém->Fehérvár óra szerint 110-120-as tempóval 4,1l.
Persze az a baj, hoggy nehéz vele szabályosan menni. A legjobban azt szeretem, hogy a város vége táblát elhagyva amikor jönnek a seggemben és 4-ben gázra lépek érdekes módon marhára eltűnik mindenki. :)
Városon belül (Fehérvár) 1-2 lámpával nem dugóban 4,2l.
Nem semmi, hogy városon belül kevesebbet eszik mint városon kívül! Igaz én városon belül úgy közlekedek, hogy csak az első indulásnál kell bemelegdnie a mocinak: mivel elég lassan hűl le, ezért az összes többi indulásnál még mindig majdnem teljesen meleg a motor. Persze kiváncsi leszek, hogy majd mi lesz télen, mert akkor hamar le fog hűlni.
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8180
Ilyen ganyé egy keresőt, nem talál ez semmit. Ott vagyok pedig. :(
"Kia Cee'd Klub"
Előzmény: Deras71 (8149)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8179
Hogy is szól ennek a képrejtvénynek a megfejtése? Még nem volt időm visszanézni, de már biztos kitárgyaltátok kik voltak jelen.
Előzmény: KiberLovag (7813)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8178
Én is bebuktam... vettem 4 új téligumit, de minek. most majd adhatom el az új ár 60%-áért :(( Pedig csak 4000 km-t futottak.
Előzmény: Doki1984 (8152)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8177
Borsodivánka is a rokonod? :-)))) (Az egy kis falu Borsodban).
Előzmény: KiberLovag (8157)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8176
Bizony jól emlékszel !!! Nekem is megütötte a fülem (tudod belső hallás vagy mi, miközben olvastam) :))
Most akkor ez hogy is van? Az övfeszitő patronok nem durrantak el? Egyik sem?
Vagy a feleségéé elpukkant?
Ő nem volt bekötve, ezért az ő patronja direkt nem durrant el mert érzékelte, hogy nincs bekattintva a csatiba az öv?
Előzmény: TUZI (8148)
rezlevi Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8175
Hali!

http://www.fredibeni.hu/webshop/

Telefonon is nagyon segítőkészek.
Előzmény: Andrew31 (8168)
vlevi Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8174
A latyak, hólé miatt akarok gumiszőnyeget a kocsiba.
Előzmény: Robi73 (8173)
Robi73 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8173
Nekem az Astrában gyári Suzuki szőnyeg volt, és tökéletesen meg voltam vele elégedve. 6év után sem kopott és szakadt ki.
Előzmény: vlevi (8170)
Robi73 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8172
Én a Cartex-től rendelek méretpontos gumi szőnyeget. Igényes darab, és német gyártmány. A jövő héten többet tudok mondani. :)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8171
Utána nézek, de kérlek küldj egy mélt is erről nekem:
klub@kiaceed.info
vlevi Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8170
Nekem a Megane-ben teszkós gumiszőnyeg volt, tökéletesen bevált. Pont tegnap jutott nekem is eszembe, hogy télre veszek ebbe is.
Megaztán abba nem ragad bele a rágó úgy, mint a gyári ceed feliratosba :(
vlevi Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8169
Az alapítványon keresztül valahogy csak megtaláltalak.
Előzmény: KiberLovag (8167)
Andrew31 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8168
Sziasztok!

Infó illetve segítség kellene!
Pancelos ha tudsz infót megköszönném!

Tél közeledtével szeretnék venni a gépbe méretpontos gumiszőnyeg garnitúrát!
Mivel az autó fekete, nekem tökéletesen megfelelő a fekete színű gumiszőnyeg, mert azt tudom, hogy a szürke kb. dupla annyi mint a fekete!

Aki tud infót árról és helyről kérem írjon!
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8167

Na lényeg, hogy nagy nehezen sikerált... :)

Engem tehát így lehet momentán meglelni (mert lehet, holnap már más találatok jönnek ki, Wiw-nél semmi sem kizárt):

egyszerű keresésben beírom, hogy Ivánka a névhez, akkor kidob párat, de én nem vagyok, viszont kidob egy Zsófiát... Ő a nővérem, az Ő ismerősei közt megtalálsz az I betűnél... vagy kiodbja az alapítvány, ott én vagyok a meghívó küldője...

rettenetesen elbaxott rendszer...

G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8166
Egyszerű a kereső: keress rá annak az ismerőseire akit szeretnél megtalálni, majd fejtsd vissza... ;))))
Előzmény: KiberLovag (8164)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8165
NC :DDD
Előzmény: KiberLovag (8164)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8164
Na ez a faxa, amikor rákerestem a Kovács Gábor Gabo trióra, téged nem dobott ki... :)))))))))))))))))))))))
Előzmény: KiberLovag (8163)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8163
Ezzel a szűkítéssel is több találatot ad, vajh melyik vagy Te? Kovács Gábor-ként meg reménytelen... már ha nem haragszol, de nem túl ritka...
Előzmény: G4b0 (8161)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8162
Megvagy! :)
Előzmény: KiberLovag (8159)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8161

Akit én találtam nem valószívű hogy a feleséged lenne, lévén hogy 53-as születésű. :) De akkor fordítsunk a dolgon, jelölj be Te, ha gondolod.

Név: Kovács Gábor

Becenév: Gabo, bár nem használom :P

Hátha neked jobban sikerül...

Előzmény: KiberLovag (8156)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8160
Kidobja az alapítványt is... Én küldtem a meghívót, az még rövidebb út... :)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8159

No rákerestem magamra, semmi...

részletesben sem...

ha egyszerűben beírom csak hogy Ivánka a névhez, akkor kidob párat, de én nem vagyok, és az Éva is egy másik Éva, viszont kidob egy Zsófiát... Ő a nővérem, az Ő ismerősei közt megtalálsz az I betűnél...

rettenetesen elbaxott rendszer...

G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8158
"OK, akkor vezetéknév, rengeteg találat de semmi"
vezetéknév --> keresztnév
Előzmény: G4b0 (8155)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8157
Legalábbis nem tudok túl sok Ivánka Éváról...
Előzmény: KiberLovag (8156)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8156

Noja, xar a kereső... :(

Éva amúgy a feleségem, Ő is ott volt a talin... :)

Előzmény: G4b0 (8155)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8155
Nagyon béna a kereső. Most rákerestem a nevedre, nincs találat. Mondom OK, akkor cselezzünk. Rákeresek a vezeték nevedre, erre kidob 6 találatot, 1 se Te vagy... OK, akkor vezetéknév, rengeteg találat de semmi... Mondom akkor a kidobott Ivánka Évát megnézem, hátha rokoni szálak vagy hasonló..., de erre látok még az ismerősei között 2 Ivánka vezetéknevűt, akit az előbbi keresésekkor ki se dobott. Hát kb ennyit az iwiwi keresőjéről. Pedig informatikus lévén elhiheted hogy nem én vok a hülye. :)
Előzmény: KiberLovag (8154)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.02 0 0 8154

Akkor xar a kereső, lehet azért nem leljük 1mást... :(

No mindegy, nálam ez úgyse titok, egyszerű keresés:

Ivánka Vince

Ha többen meglelnek, akkor az én ismerőseim közt lehet jelölgetni... :)

Előzmény: G4b0 (8153)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8153
összetett keresés - becenév - nicked - nincs találat :(
Előzmény: KiberLovag (8150)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8152

Azért remélem most adódnak is olyan körülmények hogy lehessen teszteleni a téligumit! Tavaly télen simán lehetett volna járni nyári gumival én meg koptattam a télit! :(((((((((

Ha lesz infóm róla mindenképp beszámolok!

Előzmény: scenic(725) (8146)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8151
Köszi! :)
Előzmény: scenic(725) (8147)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8150
Noja, és itteni Nick-en se sokan nyomulnak... Doki már megtalált, persze engem könnyű, ki nem találjátok milyen becenévre kell rákereseni... :)))))))))))))))))))))))
Előzmény: Deras71 (8149)
Deras71 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8149
Sziasztok!

Hol van a Cee'd klub az Iwiw-en?

Köszi
T.
TUZI Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8148
Szerintem az őv húzta meg.

Tényleg , mintha azt írta volna a druszám hogy nem durrant el az ővfeszítő patronja.
Vagy rosszul emlékszem?
Előzmény: scenic(725) (8145)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8147
Keresd, és kérdezd a gumis fórumon DiabloCorsa -t :) Ő mindent tud a Pirelliről...
LINK
Egyébként goodyear-dunlop-michelin-pirelli-conti gumik végeznek az első 4 helyen általában, szóval szinte mind jó.
Előzmény: G4b0 (8134)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8146
Tanusithatom, hogy az M3 vizes úton rosszul fékez, rámhozta a szivbajt párszor :(
Viszont a 3D-ről már nem hallottam ilyen gondokat, szerintem jó vétel lesz :) sok sikert!
majd várom a beszámolókat télen....
Előzmény: Doki1984 (8143)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8145
Szia

3 csillagos a Renault Twingo öréstesztje (2003-as)

Felnőtt védelem 23 pont, gyalogosvédelem: 10 pont. Az ötcsillagosak felnőtt védelem terén 33-35 pontosak.
Érdekes, hogy a felnőtt utas (anyósülésen ülő) hasa és mellkasa, feje elvileg nem sérül, szegény Kati nem úszta meg
ilyen könnyen. Lehet hogy a testmagasság számított a nyakisérüléseknél. Viszont a hasi fájdalmat nem értem :(
Előzmény: TUZI (8142)
vlevi Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8144
A potméter ára eléggé húzós, a többi ára mondhatni reális.
Előzmény: Robi73 (8140)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8143

Hali!

Az m3-ra írták vagy olvastam valahol hogy gyenge a fékút!

Igen csak ez a 3D lesz mert a Michelin kb 3 ezerrel drágább és szerintem annyival nem jobb!

Előzmény: scenic(725) (8131)
TUZI Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8142
Talán tegnap volt szó a törés tesztről.
Nemtudom a Twingó hány csilalgos, de a szememben nagyot nőt. Frontális ütközés egy Mercivel, a Twingó vezetője nem volt bekötve, az utasa igen. Mindketten meguszták ,lényegében karcolás nélkül. Vagyis pontossabban a biztonsági őv nyomai, illetve a vezető itt-ott leverődött.
A két kép. Hol a motor, mert a motorháztető az szépen elfogyott. A másik kép, őv nélkül egy jó kondicióben lévő ember is bizony tarol maga előtt, és még örüljön hogy ennyivel meguszta. Mert pl. ha borulnak, (szép nagy üveg tetős volt a gép) lehet hogy kizuhan és akkor finitó is lehetett volna az eset vége.

Még annyit a balesetről, a Mercis , erősen ittas állapotban szabálytalanul előzött szembe, és már nem lehetett kivédeni.:-(((
Robi73 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8141
Beépítve pedig így néz ki.

Robi73 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8140
Sziasztok!

Tegnap megkaptam az alkatrészeket, és így műszerfal világítás fényerejét már tudom állítani. :) Egy szépség hibája van a dolognak, mégpedig 1db alkatrész hiányzik és nem is rendelhető.:( A hiányzó alkatrész egy műanyag keret, amibe be kell pattintani a két takaró gombot, és úgy lehetne a keretbe illeszteni őket. De nincs lehetetlen, némi kézügyesség és át lehet hidalni a problémát. :)

Ígértem az alkatrészek cikkszámait.

933201H000ED Kapcsoló (potméter) 13797ft
933301H010ED Takaró 1.292ft
933401H010ED Takaró 1292ft
933801H000ED Keret (panel) 1541ft

A csatlakozó gyárilag megtalálható a kocsiban, a fényszóró magasság állító mellet, így csak be kell dugni a kapcsolóba, és már működő képes a dolog. (közép kijelző, kapcsolók, műszer egység) Én belőttem a lehető legkisebb fényerőre és tökéletes. Megéri beruházni szerintem.

Robi73
ceeee Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8139

Köszi a tanácsot!

Ezek szerint azt mondod, hogy fél éves korában is kb. annyit kapnék érte, mint másfél, két évesen?

hmm..

Előzmény: Varshi (8138)
Varshi Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8138

Minél később cseréled, annál jobb anyagilag. Én 1,5-2 évnél előbb nem cserélném, mert akkor van olyan először, hogy legalább kereslet van a "majdnem új", de már nem az új áron futó autókra.

Senki nem fogja a negyed-féléves autóért kifizetni a szalonár mondjuk 80-90%-át.

Előzmény: ceeee (8137)
ceeee Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8137

Halihó!

kérdezném a tudortopiktársaimat, van -e arra vonatkozó tanács, ötlet, hogy ha valaki cserélni akar, leghamarabb melyik az az időpont, amelyik a "legkevésbé" tűnik bukónak.?

Lehet , hogy értelmetlennek tűnök, de tervezem az 1.4 EX-et becserélni egy 1.6 automata SW-re, és nem tudom mikor lenne érdemes. ( az 1.4 2007 júliusi )

Minél hamarabb, vagy egy-két évesen?..

köszi, ha valaki időt szán erre!

TUZI Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8136
'reggelt!

Na akkor ezt bebuktam. Este 7 után már nem hiszem hogy elmennénk. Mondom mennénk. Vagyis a két csajszi , sajnos most nem érdekel, max. ha a tel. számukat átcsúsztatják a kezembe amikor fizetek.:-))))
Előzmény: baleri80 (8133)
KiberLovag Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8135

Kolégák, aki csak minimálisan akar javítani a gyári zenén, komoly beruházás nélkül, annak tennék egy kihagyhatatlan ajánlatot... SAL aktív cső (gy.k.: saját erősítő, hátsó hangfaljelekről tud jelleválasztani, vagy tud alacsony bemenetet is, közvetlenül fejegységről) eladó... tápost lehet vinni közvetlen akkuról, de volt autóm, ahol szivargyújtótól vittem kapcsolt 12-t, és az állandó 12-t is kapcsoltra kötöttem, nem számított... (gyári betápcsati megvan, csak drót kell oda is)

Nos 7000 pézért megszámítom, emiben lehet keresni... bónusz adok hozzá szép narancssárga rögzítőhevedert... :)

A cucc nem foglal sok helyet, és egy mozdulattal kiszedhető a csomiból, ha kell a hely, de mégis megtolja az alját, amikor szükséges...

érdeklődni lehetőleg emilben a nick @ nick . hu rejtvény szerinti emilen, persze csupa kisbetűvel írva... :)

G4b0 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8134

Ha majd meglesz az autóm ;) én ilyen téligumiban fogok gondolkodni: Pirelli W190 Snowcontrol 195/65 R15 91T. Elég szépen szerepel a teszteken és sokszor az első helyen is. Valakinek tapasztalat vele, vagy hallott valamit?

baleri80 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8133
Jó majd fülelek! :)

De az étterem zárva lesz a lagzi miatt, az emelet pedig este 7-kor nyit. Ott is van fagyi + két csinos pultos csajszi! :)

Előzmény: TUZI (8119)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8132
2005-ös téli teszt
2006-ban ugye a hiányzó körülmények miatt nem tudtak csinálni télitesztet :-)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8131
Ezt hol láttad, ki irta? Most azt irták neked, hogy Misi A3-at vagy 3D-t vegyél. UG7 nálad kiesik, mert gyorsan kopik,
meg vhogy az a V betűs mintázat keresztirányú csúszás esetén nemtudom hogy reagál... De hát nem pont a lényege
a télinek, hogy ne legyen V forma a mintában? mert ha megcsúszol, akkor a csúszással egyező irányba halad a kocsi,
épp ebbe az irányba állnak a V minták, a csúszásra merőlegesen lévő minta pedig megállítja az autót.
Képzeld el... van egy függőleges és egy V betű mintázatos téligumi. Sodródásnál, csúszáskor melyik minta lesz
közel merőleges illetve a csúszási szöggel majdnem egyező ? Na, én ezért kerülném a V mintázatot téliben :)

Persze azt veszel és arra hallgatsz akire akarsz :)

ui.
kérjél "felhasználói" tapasztalatot az autósaktól, akinek van 3D-s dunlopa illetve A3-as misije, hogy télen vizen
melyiknek milyen a fékútja. Én továbbra is 3D párti vagyok.
Előzmény: Doki1984 (8125)
scenic(725) Creative Commons License 2007.09.01 0 0 8130
Pont most akartam belinkelni, hogy megvan az 5 csillagos ***** törésteszt! Gratula.
Frontális és a gyerekbiztonsága is nagyon jó, a gyalogosgázolása átlagos, de eddig nem sokan tudtak jobbat produkálni tőle...

Ceed törésteszt linkje (EuroNCAP)

Ahogy elnéztem, a Lagúnával majdnem egyenértékű pontozást kapott, pedig az a sajtó szerint a legbiztonságosabb autó a Lagúna. Hmmm.. azért találtam tőle jobbat is.
Nézegettem a kis és nagy családi autót 5csillagos töréstesztjeit és..... számomra meglepő volt, hogy a C4 kapta eddig a legtöbb pontot. Minden modellt maga mögé utasított.... Nem hittem volna. Gyakorlatilag a Peugeot 407 Coupé van egyszinten a C4-gyel, tőlük hajszállal marad el a legújabb Corolla.
A nagybálna kategóriában ott van a C6, ami a legjobb gyalogosgázolást produkálta, de sajna összességében igyis a C4 alatt marad.

Persze a gyakorlatban nem mindig ezek a teszteredmények köszönnek vissza.

De örülök, hogy a Ceed ilyen jól teljesített, ezen már alig kell alakítani a mérnököknek, hogy mégjobb legyen :-)
Első próbálkozásra 5 csillag, nem semmi azért. Vajon hogy fogja ez érinteni a többi gyártót? Ők elgondolkoznak-e ezen, úgy mint én vagy legyintenek?
Végre beláthatnák az emberek, hogy a KIA igenis egy AUTÓ, nem csak biztonságos, de megbízható is lehet egy eddig ismeretlen név.

ui.
Ha vki közületek nyer a lottón egy sokmilliós nagy összeget, én egy ceed-et kérnék! :-))
Előzmény: barpi36 (7993)
kakukk1234 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8129

A középkonzolt úgy lehet szétszedni hogy gyorskötözőt átfűzük a szelőző fölötti szélesebb műanyagon bal és jobb oldalon majd mindkét oldalt egyszere egy határozott mozdulattal megrántjuk ha sikerült a művelet utána lelehet húzni a vezetékeket róla igy jobban hozzá lehet férni az egészhez.A szélvédő alatt lévő müanyagot egy kis csavarhuzóval pattintotam ki de egyszerre csak a bal majd a jobb oldalon és csak egy 2-3cm -re emeltem ki.

A sziló elsőre durvának tűnik de jobb nem jutotteszembe+ha vékonyan kenjük rá akkor az még oldható lesz a szivacsban nemigazán biztam.

Remélem valamenyit tudtam segiteni. 

Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8128

Nem zavarnak :)

A kluboldalon mindennapos a regisztráció, ez mutat valamit.

Előzmény: Vatomi (8111)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8127
Tekiktetbe véve, hogy Toyota, szerintem nem drága. A (cee'dhez képest a legtöbb kompakt drága) Viszont a Toxotához képest kevés, itt a hiba. Elavult dízel, közel sem japános váltó,...
Előzmény: zotty1 (8114)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8126
Hol láttad?
Előzmény: sternburg (8118)
Doki1984 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8125

Így van a wintersport 3D néztem és valami 13500 Ft körüli árat mondtak rá szereléssel együtt!!!
Elég jó ár szerintem!

De valami gumis forumon azt írták hogy megállni nem nagyon lehet vele!!!

Azért én bízok benne és valószínű hogy ilyen lesz!!!

Előzmény: scenic(725) (8116)
barpi36 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8124
Én a lanoshoz ,kevertettem feketét,nem volt színkód így csak próbálgattunk.A lököst fújtam .
Előzmény: TUZI (8120)
sternburg Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8123

Találtam kis teszt - gyűjteményt a szigorú németektől az új testvérről, ha valakit érdekel: (van benne Cee'd összehasonlítás is pl)

http://www.hyundai.de/i30/?page_id=17

TUZI Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8122
Ha tőlem kérded, akkor sajnos nem.:-(

Abból nem tudok 250-est szerezni, az én súlyomnak meg a 125 kicsi.

69-es Pancsi a javából.
Előzmény: Törölt nick (8121)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8121
Csepel?
TUZI Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8120
Szímkód, fityisz. Minta alapján. A színkód sem tuti, bár nektek még nem fakultak a színek. Én kértem kód alapján , és elém vágot vagy 4 színt ,azt mondja ez mind az. Ja és egy sima fehér színre volt szükségem.

Aztán kevertek egy boltban Gyál, és PImre között. Ők is tudak spraybe is tölteni. Árat már nemtudok, nem ma volt.:-(((
Előzmény: barpi36 (8110)
TUZI Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8119
Hy.

Ma nem is tudtam volna menni , most értem haza.:-(

Azért holnap délután ha hallasz egy elég hangos , jellegzetesen veterán motor hangot , nézzél ki. Valószínű hogy délután (jó idő esetén) átmegyünk fagyizni.:-)))
Előzmény: baleri80 (8113)
sternburg Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8118
Ma láttam egy Sw t. Csinos jószág lett. Nem tudom mennyire csendes, vagy hátulról jövő nyikorgás lesz-e, de kívülről csinos:)
laciur Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8117
Jo, akkor Te a harom masikba jelentkezz:) Mi meg ketten leszunk ebben...
Előzmény: Vatomi (8111)
scenic(725) Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8116

Ezt a gumit nézted ki ?? (Dunlop WinterSport M3)

Dunlop WS M3

Ha Dunlopban gondolkozol, helyette vedd ezt (ennek már jó a vizes fékútja.):

Dunlop WinterSport 3D

Dunlop WS 3D
Előzmény: Doki1984 (8087)
zotty1 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8115
középkonzolt mennyire macerás szétszedni?
Előzmény: kakukk1234 (8095)
zotty1 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8114
A múlt héten olvastam valamelyik autósújságban, hogy itthon nagyon nem fogy az Auris. Nem csodálom: drága, nem praktikus és még nem is szép.
Előzmény: Pancelos72 (8093)
baleri80 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8113
Kicsit késve a válasz...
Nemtudlak ám beazonosítani! :)
Még azt sem írhatom, hogy kellemes meglepi lesz a személyed, mert én ma sajna nem dolgozom az emeleten és holnap lagziban leszek az étteremben.
De fagyink van, fatestápolónk viszont nincs! :)
Ha mégis kedved támad egy kicsit a Szittyóhoz, gyere nyugodtan! A mocira is jó idő van!
Előzmény: TUZI (7905)
KiberLovag Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8112
Noja, hárm gyüjtő-csoport... noha egymást meg alig-alig jelöltük be... megyek is körülnézni, amint van időm... :)
Vatomi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8111
Az iwiwen már van vagy három ceed klub.
Előzmény: laciur (8109)
barpi36 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8110
Egy jobb festékboltban ,ahol szinkód alapján kevernek festéket,még spraybe is tudod töltetni,kb 3000-ért!
Előzmény: Vatomi (8103)
laciur Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8109
Pancelos72! Egy ismerosom kuld neked meghivot az iwiw-re, hogy be tudd regisztralni a ceedklub-ot :)

Udv: LaciUr

Ui.: azert ide irom, h minden topictars aki iwiw-en is van felvehesse ismerosnek :))
hge1.3 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8108
Köszi!
Én is 4 telet mentem már vele, illetve 2 évet a régebbi autómon, és 2 évet egy másik garnitúrával a mostanin. Amikor megjön az SW, már lassan kereshetem is fel a gumist az újabb garnitúráért. Aztán most sokáig nem szeretnék majd gumit venni :)
Előzmény: vasscs (8099)
Soulok Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8107

Ez olyannyira rizsa szöveg, hogy az csak na :)nem annyira jól összeszedett és megkomponáltak? mi ez, ha nem szubjektum?:)

"Auris teszt után jön ez:............Egy kicsivel jobb csak a Hyundai i30-as. A stílus nem annyira összeszedett, mint a Cee'd és a sarkok nem annyira jól megkomponáltak, de erős váza van és megéri az árát.

A Cee'd a mi nyertesünk. Ezért a pénzért szerintünk osztályának egyik legjobb kocsija. A tervezés nem fogja meg a szemet, de jól van megépítve és könnyű vezetni, valamint a gyártók 7 éves garanciája nagy előnyt jelent............"

Előzmény: Soulok (8105)
tgera Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8106
Csak, mint biztosítós, ráadásul UNIQA-s mondom.

A márkakereskedésekben brókerek kötik a szerződéseket, akik hát hogyismondjam, nem izzadnak vért, hogy időben beküldjék az anyagokat feldolgozásra.

A biztosítási díjat pedig a PTK szerint előre kell fizetni, illetve a szerződőnek van fizetési kötelezettsége. Nem védem a biztosítókat, csak gondoltam jó ha tudja mindenki. Attól, hogy nem kapsz csekket, még jogilag fizetni kell a szerződést. Kár esetén lehet belőle probléma esetleg.

Az olyan szerződéseknél, ahol kötéskor esetleg nem szednek díjat kicsit más a helyzet, mert ha a biztosító nem vesz el díjat, akkor az az ő kockázata.

Ha érdekel megmondom, mi lehet, ha nem fizeted be, de nem leszek népszerű (bár eddig sem voltam).

Ha UNIQA-s kérdés van szóljatok, segítek amiben tudok.

Tgera
Előzmény: vbandit (8080)
Soulok Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8105
Azért azt áruld el, hogy melyik szóból olvastad ezt?:)a 7 év garanciából?:)
Vatomi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8104
Pontosan a garancia nem él, ha a rozsdásodás a kavics miatt keletkezett, tehát azt nem javítják ingyen.
Előzmény: Jaanee (8067)
Vatomi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8103
Márkakereskedésben rendeltem a javítófestéket, még nem jött meg, úgyhogy majd ott megkérdezem hogyan kell csinálni, vagy megpróbálom velük megcsináltatni. Esetleg valakinek van tapasztalata?
Előzmény: Andrew31 (8068)
KiberLovag Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8102

Szia!

Tudsz írni az egyes elemek bontásához tippeket? Hogyan bírtad kiszedni, hol nyúltál alá, milyen eszközöket használtál, mire kell figyelni?

Amúgy a szló nem drasztikus kissé? Bonthatatlan kötést ad... :(

barpi36 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8101
Szia!Az apró ropogásokat én WD40-el oldottam meg!Csöndes így is.Nálam egy valami zörögött,a jobb oldalon ,a biztonsági öv magasságát állító részben lévő fém betét.3 napbaba tellett mire rá jöttem,csak ha egyedül mentem,és rossz úton adott fémes hangot.Mind ha rosszul lett volna be téve az ajtó.Szervizben orvosolták.
vasscs Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8100
Ja még a nagy nevekről! Egy barátom vadi új Ford Fókusza,Hankook k105 gumikkal jött,195/65/15méretű,mutatta a tesztet(Autó Bild,2006április,42.oldal)tesztgyőztes lett,a Pirelli,Conti.Bridgestone,Michelin,Toyo stb.mindenki előtt.Ezzel nem azt mondom,hogy Ő gyártja a legjobb gumikat,de néha tudnak győzni egyes méretosztályban.
Előzmény: vasscs (8099)
vasscs Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8099
Szia hge1.3!   Miért lennél igénytelen? Teljesen rendben van ez a gumi,ár érték arányban sőt...Én 4 évig használtam ilyet gond nélkül,jó pár haverom is használja,elég sok autós fórumot olvasok,és ott is meg vannak elégedve vele a tulajok már évek óta.Tán 5-6 éve forgalmazzák itthon ezt a DW-500-ast.  üdv:vasscs
Előzmény: hge1.3 (8085)
vlevi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8098

A múltkori, Fifth Gear-ben a csávó egy feltűnésmentes paparazzi autót keresett.
http://www.youtube.com/watch?v=9SluWUiHhZg
http://www.youtube.com/watch?v=sQhYtalBYUs

Aztán az első métereken egy kamion meghúzta az oldalát. És később, is nagyon közel mentek hozzá, meg is kérdezte, mivan, ez az autó láthatatlan?

Itt meg meghajtják a vezetéstechnikai pályán a Ceedet
http://www.youtube.com/watch?v=PFQ_ypETkiU
vlevi Creative Commons License 2007.08.31 0 0 8097
Igen, a kardánalagút Auris. De nem értem, miért tükrözték meg a képet, hogy a kormány rossz helyen legyen :)

De az már durva, ha az angolok úgy csinálják a teszteket, hogy a Ceed-hez hasonlítják a többit. A szöveg ui. olyan, mintha a Ceed lenne a mérce, és ehhez képest van a többi.
Megaztán, hogyhogy náluk nem a Vauxhall Astra lett a nyerő?
Előzmény: Jaanee (8096)
Jaanee Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8096
Össze vannak keverve a fotók. Cee'd nél van egy Auris kép és fordítva...:)
kakukk1234 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8095

Sziasztok a zörgésekkel kapcsolatban szólnék egykét mondatot.

Ma sikerült megoldanom hogy megszünjenek az idegesitő recsenések.Azért akartam én elháritani a hibát mert annak semmi értelmét nem láttam hogy a szervizben szétszedjék majd ösze rakják és ugyanúgy recseg tovább.Nekem is a szélvédőre irányuló levegőbefujó+a középkonzol zörgött lebontotam őket és az összes olyan helyen ahol két müanyagfelület érintkezik bekentem sziloplasztal igy most csendvan.  

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8094
De jó, hogy nem Totoyát vettem, most szórnám a fejemre a homokot.
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8093

Hyundai i30 vs Kia Cee'd vs Toyoya Auris
Éééééééés, kiütéssel győzőtt:
http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/210140/hyundai_i30_group_test.html

Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8092

Előre nem jelentik, hogy mikor fogják...
Szeptember 4-én remélem, a hivatalos sajtótájékoztatón, meg utána a kereskedői értekezleten.

Előzmény: G4b0 (8079)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8091
Gyári hibás.
az enyém is.
Gariban csere, ne barkácsolj.
Előzmény: KiberLovag (8090)
KiberLovag Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8090
Nos jelentem utolért a cicere... ma már hidegebb volt, nyilván összehúzódtak a műanyagok, így rázósabb úton valami megszólalt... a tapasztalatok alapján rögvest elöl középen megfogtam a szélvédőre befúvó rácsot, és kuss lett... ergó nekem is az szólalt meg... ha elkezdtem eszelős mód fűteni, bekussolt... nyilvánvaló, hogy ha kitágul az anyag, akkor kussol... jó informatikus lévén körbe fogom pakolni ezt a cuccost sötétszürke szivaccsal, csak rá kell, hogy jöjjek, miként szedhető ki sérülésmentesn... sajna ott elég szűk a hely... no meg idő is kell hozzá, az meg most egy darabig nincs... :(
Jaanee Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8089

Hmmm... A népítéletek alapján vannak elégedetlen vásárlók is.

scenic(725) Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8088
De még mennyit! :))))))
Előzmény: Kopi (7933)
Doki1984 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8087

Ez pontosan melyik Dunlop???

Csak azért kérdezem mert ilyet is néztem!!!

Felejtsem el???:(((((((((

Előzmény: scenic(725) (8086)
scenic(725) Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8086

Sajnos a múlt télen nem volt lehetőségem jégben, hóban használni, viszont vizen jó volt... Mondjuk elbirnám viselni idén is :))

Egyszer kellett vészfékezni és nem kapcsolt be az ABS. Jól fékezett vizen. Az emlitett Dunlop meg csúszott,

néha a frász jött rám, mert az a gumi meg télen a vizen úton volt rossz, rengeteget kattogott a talpaam alatt az ABS. :(

Előzmény: vbandit (7943)
hge1.3 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8085

Sziasztok!

A téligumi témához annyit, hogy én eddig 2 autómon is a Dayton DW 500-at használtam, ami nem egy nagy név, de én teljesen meg voltam vele elégedve. Volt alkalmam többször is tesztelni nagy hóban amikor síelni mentünk. És húztam ki Astrát is ami elakadt mellettem valami más téligumival. Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Erősítsetek meg, hogy nem én vagyok az igénytelen :) Ára picivel az emlegetett Firestone alatt van, de ez elenyésző különbség. Megéri vajon váltanom, ha ez már bevált nekem? Valakinek tapasztalata a Daytonnal???

vlevi Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8084
Tegnap este írtam, hogy kaptam valami hegyeset a bal elsőbe. Még jó, hogy nem kezdtem el feszegetni, ma reggel első utam a gumishoz vezetett. A gumis srác kérdezte is, hogy nem ereszt? Mondon, tegnap este kaptam, azóta nem nyúltam hozzá. Ő hozzányúlt, és egyből sziszegett, de rendesen. Legalább nem mentem hiába, de persze az lett volna a legjobb, ha egyáltalán nem kell menni.
A mai sztori pedig az volt, hogy épp mentem a kocsimhoz, amikor láttam, hogy egy pár nézegeti az autót, de rendesen. Vagy háromszor körbejárták. Aztán beültek a saját, K-s rendszámú Fiestájukba. Lehet, hogy most bánták meg a Fiestát? :)
vlevi Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8083
Én a Ceedre kb egy hét eltéréssel kaptam a Uniqua-tól két pakkot. Először azt hittem kétszer küldték ki ugyanazt, de nem, az egyik az augusztusi, a másik a szeptemberi volt.
Előzmény: vbandit (8080)
vbandit Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8082
nekm 12900FT volt /db
a michelin alpin 16000Ft
most akciosan a www.gumibolt.hu-n
Előzmény: Doki1984 (8081)
Doki1984 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8081

Ajaj!

Bánkúton felfelé 15 cm-es hóban! Sokan hólánccal mertek csak nekivágni!

Komolyan nekem nagyon bejött ez a gumi igaz egy Peu 206-oson az ő 1000 kg-vál!

Nekem 2 telet volt fent mikor eladtam az autóval, de szerintem bírt volna még két telet! Kb 30 ezer km volt benne! Én most egy magasabb kategóriával szemezek, de nem tudom hogy megéri-e pont azért mert ez tök jó abroncs és 4-5 ezrekkel olcsobb mint a Dunlop, Michelin, Goodyear stb...

Szerintem jó választás

Esetleg az árát megírod???

Előzmény: vbandit (8047)
vbandit Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8080
Ma egy kisebb csomag fogadott...
megérkezett a kötelező biztosításom és a cascom...
kgf:07.24-07.30-ig
08.01-08.31-ig
09.01-09.30-ig...
valamit ugyan ez cascoba is...
kicsit el vannak csúszva!
Mit szólnának ha be sem fizetném visszamenőleg?
csak az e honapit..1 nap van még a hónapból..meg a következő havit..
UNIQA....
G4b0 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8079
Tudja valaki mikor teszik közzé az új árlistát, amiben már a megemelt árak szerepelnek? Esetleg Páncélos? :)
vbandit Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8078
bocsánat a sok elütésért,de a röhögéstől nem láttam mit ütök..gondolom ismeritek ezt a népi mondókát,amiből előbb idéztem...:)))
Előzmény: vbandit (8076)
Jaanee Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8077
Off: Tudom az én hibám, hogy nézem, de a Fókusz és Pákó megint elrúgta nálam a pöttyöst.
vbandit Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8076
lehet reggelre egy se marad...
belevezetem 380at az a kasztniba,csa előtte gyorsan lekötöm az akksit a test kábelekt és kész :)))
Lessz itt aggregátor,meg lakihegy..meg Júlcsa....
Előzmény: sternburg (8075)
sternburg Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8075
az a legkevesebb:) nem viccelve, elraghatnak könnyen olyan dolgot, amitől az autó életveszélyes lehet
Előzmény: vbandit (8074)
vbandit Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8074
védett?
Előzmény: sternburg (8073)
sternburg Creative Commons License 2007.08.30 0 0 8073
nagyon vigyázz, ez veszélyes dolog is lehet
Előzmény: vbandit (8072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!