Ez valami új site amúgy, szerintem mindenki nyomás s(z)avazni, én mondjuk már megtettem a megfelelő lépéseket, hogy az emberek bejöjjenek onnan a topicba :) Úgyhogy aki onnan jött ide, kérjük mutatkozzon be, ingyenes welcome drink meg ilyesmi :)
ez jó... utóbbi időben nem járok márkaszervizbe, de pát évvel ezelőtt audi A8-val mentem szervizbe... első fékbetét+ 1 db "talpas" csere...
beálltam, mondtam mit szertnék, kérdezték kávét, üditőt, sütit kérek e..persze mocsok módon mindent kértem... jattot viszont b@sztam adni a 76-ezres számlához! :-)))
> Igaz, h. kapott a srác egy kis pénzt zsebbe...
Fú, ezt máshol is elvárnák (mondjuk eddig csak a munkafelvevővel találkoztam)? És ha szabad kérdezni mennyi az amennyiért már nem nézik sóhernek az embert? 1e-5e?
na akkor egy kis fejtágítás :
a sportrugokról szettekről stb...
előre is bocsátom ez nem csak a pugra hanem minden márkára vonatkozik...
szóval a szettek közül csak a nagynevü márkák szettjeit pl bilstein koni eichbach stb lehet ajánlani mert a a mo. on beszerezhető összes többi rugó és lengéscsillapító szar...
ha valaki kicseréli a gyári rugóit akkor mindenképp ki kell cserélnie a lengéscsillapítókat is ill a hátsó lengéscsillapitokat eleve erősebbre cserélni az optimális tapadáshoz a pug de-carbon rendszerü gatso gazosai nem alaklmasak a sportosabb vezetésre és mivel egycsöves nem patronos lengéscsillapító ezert a modosítására sincs lehetőúség a megoldás a 1 ricni ültetés + lengéscsillapíto csere ebbol ket lehetőség van vagy egy koni beszerelése vagy egy utángyártott minőségi beszerelése pl lip és annak a tuningja melynek során röviditenek a lengescsillapito házon átfurják a lukakat a olajnak es feltöltik keményebbre ez kb 6000 ft /db + maga a lengescsillapito ami 13000 ft./db
az elsők modosítása pedig ha minden igaz kiszerelés után szintén megoldható ez kb 7000/db
garival....
de fontos hogy az elsoknel ugynevezett progressiv rugokat használjunk ez pl eibach gyárt.
lényege hogy a gagyi enzo lowtec stb társaival ellentétben ezeknek a rugoknak az also része összefekszik egymáson ennek látszólag nincs kül oka pedig pont az a lényege ,hogy a teljes kirugozásnál is feszüljön a rugo és ne fordulhasson el a rugótányéron....
tehát aki ilyen gagyi rugot használ az tönkrever a kocsijában mindent + ha nem használ hozzá egy modosított lengéscsillapitott aminek a munka hosszát és a csillapítás erősségét is átalakitották az kockáztatja a biztonságát és vacakabb eredményt ér el mint ha nem csinált volna semmit....
egy koni szett kb 200000 huf egy elso teljes golyalábbal coil overes futómü + a hátsó csillapítok de megéri....
vagy az átalakításos verzió de ehhez is ki kell cserélni a a hátsó lengéscsillapítokat mert azok mindenre alkalmatlanok....
végezetül egyes kocsiknál igy pl a pug 206 osnál is olyan magasra tették a sulypontot a költségmegtakaritás miatt lévén hogy a menetkényelem sportosabb beállitások melletti megtartása több pénzébe került volna a gyártónak , hogy ezzel életveszélyessé tették a kocsit...
ne tévedjünk el egy rénszarvas tesztnél a pug 206 os nem borulna fel de ezt csak a viszonylag széles utfogásnak köszönhetjük de mindenképp kitör a hátulja ami egyértelműen balesetthez vezetne....
egyébként ezt multkor igazoltuk is amikor az ati tanpályán 80 rol lassitva aláhuztam a kormányt és a kocsi azzonnal megperdült....az abs ellenére...
igaz a ut vizesítve volt éppen azért hogy nehogy felboruljon a kocsi inkább csusszon a helyzet siralmas volt....
és csak a hátso torziops rugok lentebbültetésével és a lengéscsillapitok cseréjével lehet orvosolni...
tehát akinek kedves az élete és szokott 80 fölött menni az cserélje le ezeket mert meglepetések érhetik....
arról már ne is beszéljünk hogy a a hátsó lengéscsillapítoknál 7500 km után szivárog az olaj ez pedig csak nagyon vacak minőségü beszállitást feltételez....
hát ez van szóval mielőtt bárki is bármi más extrán gondolkodna ezt a kb 40000 ft-os modosítást teghye meg ....adott esetben az életetek mulhat rajta....
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy találtam 1 normális szervizt kicsiny városunkban. Pug kovács; szentendrei út. Odavittem szívem csücskét reggel 8-ra, munkalap, stb, majd előjött egy srác (főnöke hívta), hogy ő fogja csinálni az átgvizsgálást, garanciális cseréket, stb - kvázi ő felügyeli az egészet. Igaz, h. kapott a srác egy kis pénzt zsebbe, de mindent megcsináltak, érezhetően jobb a kocsi, és még hasznos tanácsokat is adtak. Az egész 46 helyi egységbe fájt, de ebben benne volt a csereautó is, amíg kispiros ott volt. Ja, és nem utolsósorban: kívül belül kitakarítva (nem csak tessék lássékj lemosva) adták vissza. Ha belegondolk, hogy múlt héten 3*ennyiért jó hogy ki nem utáltak a petrányitól az off Focusommal on, akkor szerintem jól jártam.
Ha vkit érdkel, közkincssé teszem a srác nevét, elérhetőségét.
Tegnap rendeltem egy 1.4HDI-t.
Az eredeti ára 2.880.000 volt, most
2.890.000.
A változások:
- ködlámpa
- alumínium sebváltó tető
- színre fényezett lökhárító, tükör, kilincs
- sportülés
- világos hátlapú műszerek.
Szerintem ezek megérnek egy tízest :))
A metálfény 85.000 lett.
newkid:
Bár csak augusztusban lesz tetőablakos autóm, de a bemutató példányokon jól megnéztem, és engem is zavart az a kb 10 maradék cm. Szerintem ez mindig is ilyen volt, az antenna miatt. Ha megnézed, a belső sötétítőt sem lehet hátratolni teljesen, pedig az mehetne az antennától. Sajna, ez ilyen.
Azért így is kiférek ha állva vezetek :))
Köszönöm az információt! Akkor elvileg csak kivonom a 9221-ből azt az értéket, ami az autómon szerepel és megkapom napban azt az értéket, amely megmutatja, hogy 2002.02.06-ig eddig az én autóm gyártási időpontjától hány nap telt el, ugye? Tegnap nézegettem ezt a címkét, emlékszem is ilyen 9-essel kezdődő 6-7 jegyű számra, csak a dátum valahogy nem derült ki belőle. ;)
Tegnap megnéztem a szalonban egy 206-oson a számokat. Bizony ott van a keréknyomás cimke alatt egy ilyen számsor (van több is, ez volt az elsőben): 09221xx. Ebből a 09221 a gyártás időpontját mondja meg, valamikor ez csak négy jegy volt, most már megtoldották egy vezető 0-val, mert nemsokára 5 jegyet kell használni.
Ez az ORGA-szám (mint organizációs és nem mint orgazmus), amit mi öreg citroenesek (fél)istenként tisztelünk, mert az alkatrészek rendelésénél ezt kell használni (és nem a motor- vagy alvázszámot). Gondolom a PSA-s közösülés, akarommondani közösködés, miatt ez egyforma.
A 9221 egyébként 2002.02.06-i gyártást jelent.
Szóval keresd az ORGA-t !
igazat adok vn99 nek semmi ertelme mi itt nem ellenfelek vagyunk hanem autostarsak fuggetlenul attol hogy milyen kocsink van ez csak az esztetikai es mas meggondolások eredménye...
ki a jobb soför az meg fene tudja mi több ne az utakon derüljön ki mint versenyszellem...
ugyhigy elásni a cstabárdott ennél inteligensebbeknek kell lennünk itt is és a köznapi életben is mindenki szidhatja a saját kocsiját beleértve magát is de mint cirano mondaná......: gondolom értitek...
üdv
miller
azt hiszem ideje túllépni egymás cseszegetésén,
sérelmeken. Ha jól tudom, ez a topik arra van, hogy "lazán" csevegjünk, ésd nem azért hogy fikázzuk egymást. Bunkózásból van elég az utakon. Mindnekinek a saját kocsja a legjobb, ő a legjobb sofőr. Lépjünk má' túl ezeken a sérelmeken, mer' eljutunk oda, mint thomas meg öregmaci a szégyentáblán. Semmi értelme.
azt hiszem ideje túllépni egymás cseszegetésén,
sérelmeken. Ha jól tudom, ez a topik arra van, hogy "lazán" csevegjünk, ésd nem azért hogy fikázzuk egymást. Bunkózásból van elég az utakon. Mindnekinek a saját kocsja a legjobb, ő a legjobb sofőr. Lépjünk má' túl ezeken a sérelmeken, mer' eljutunk oda, mint thomas meg öregmaci a szégyentáblán. Semmi értelme.
"Jo lenne ha elhuznál másik topikba te nem vagy idevaló."
Öcsisajt én előbb itt voltam az autós fórumokon mint te.
ÉN MUTATTAM MEG NEKED,HOGY ITT EZ A TOPIC!!!
Meg ne határozd már nekem,hogy hova irjak!!!
"És ha feleannyi idő alatt is gyorsulok akkor se lenne semmi közöd hozzá."
Akkor mit fárasztasz vele a meló közben?
"Én nem dicsérem magam "jobb vezetési tudásommal" "
Ez egyértelmű mert nem is tudsz vezetni.
"Mi peugeotosok vagyunk és kész."
Nem mondod?
"Mi egy kis társaság vagyunk akik nem gyorsulgatni járnak össze."
Kit is nyomott le egy 1.6-os? Az nem gyorsulás volt?
"Mi tudunk beszélgetni is és nem csak arrol hogy kinel milye van felfúrva és hogy ?mp alatt gyorsulok 100ra."
1.Én itt hülyültem smile-val és te meg leugattál cserébe!!! Ez a beszélgetés nálad???
2.Ki is fáraszt itt másokat azzal,hogy ezt hol kapni?Azt hol kapni? Megszerzed? Segitesz felrakni? stb stb stb.
"Na örültem a szerencsének"
Már mész is? Pedig nemrég hoztalak a topicba! Maradj még kicsit!
"Kedves Oroszlánok én kilépek ha BMW marad."
Maradok.Senkit sem bántottam meg eddig...téged sem.Hogy neked ez a stilusok arról én nem tehetek!
"Aki akar megtalál e-mailon vagy telefonon."
Na ez nem én leszek.
"A talira ha lesz én megyek, nem szivessen hagylak itt titelek de ezt a stilust nem birom már."
Akkor változtass a stilusodon.
(Ui:Bocsi minden jó érzésű Peugetostól,hogy itt kell helyre tennem az elborult agyú kollégám)
Üdv:E30M40
(És még egyszer ne haragudj,hogy ide hoztalak és van kikkel irnod! GONDOLKOZZ WRC!!!)
> Az antenna egyébként a tető hátsó szélétől kb. 2 centire van,
Na ez az, nalam az antenna, a hatso szeletol kb. 8 centire van. es raadasual az antenna aljzata is egy nagy 8 centis bumszli. Ebbol kifolyolag nem nyilik. Ez mag mar szerintem konstrukcios hibanak szamit.
Jo lenne ha elhuznál másik topikba te nem vagy idevaló.
És ha feleannyi idő alatt is gyorsulok akkor se lenne semmi közöd hozzá. Én nem dicsérem magam "jobb vezetési tudásommal"
Mi peugeotosok vagyunk és kész. Mi egy kis társaság vagyunk akik nem gyorsulgatni járnak össze. Mi tudunk beszélgetni is és nem csak arrol hogy kinel milye van felfúrva és hogy ?mp alatt gyorsulok 100ra.
Na örültem a szerencsének
Kedves Oroszlánok én kilépek ha BMW marad.
Aki akar megtalál e-mailon vagy telefonon.
A talira ha lesz én megyek, nem szivessen hagylak itt titelek de ezt a stilust nem birom már.
"De ami még ultraburtál volt az a Shell Vpower és + oktánszámnövelő adalék, igy kb 101,102re sikerült feltuningolni, hát pögött rendessen ha valaki egy jot akar autózni akkor merem javasolni hogy probálja ki"
Figyu:)
Nekem azt mondtad,hogy a direkt szűrővel fele annyi idő alatt kell kapcsolgatni ugy pörög tőle a motor:)(Tehát 4 sec alatt 100-on vagy?:)És,hogy meg kell ujra tanulnod vezetni,mert más lett (nem mintha valaha is tudtál volna vezetni:)
És akkor még beledöntöd ezt a 102 oktános löttyödet és már indulsz is az F1-ben?:):):)
Na én autózom tovább a 95-ös kis benyámmal és a tenálad kétszer jobb vezetési tudásommal;)
páááááááá:)
(tudom megyek....nem idevaló vagyok:)
De te a bohóc autoddal igen;)
Az én autóm tavaly novemberi, és azon sem nyílik full hátra a tetőablak. Legalábbis belülről nézve még mehetne 10 cm-t, kívülről nézve már nem, mert az antennától 1 centire áll meg.
Az antenna egyébként a tető hátsó szélétől kb. 2 centire van, plusz még utána van a légterelő ( vagy mi az? ).
Ha gondolod megnézheted...
Ha jól emlékszem, akkor a vezetőülés alján, közvetlenül a kárpit szélén találtam még tavaly egy kis papírt rajta dátummal. De már nem esküszöm meg rá, mert nem ragasztottam vissza...
na erre egy kis adalek volt baz országban egy kis verseny az volt a feladat hogy x ido alatt x kilometert kell vazetni amolyan ehezteto versenyen az uj 206 os 1,4 es hdi vel...
de ki volt kötve hogy profik nem indulhatnak ugy ertem szakujságirok versenyzok stb....
a verseny fodijja egy 406 os volt...
uncsitesom lett a masodik egy mint kiderül versenyző után megovta de a pug hungariánál basztak rá...: annyit sikerült elérnie hogy egy 206 os hdi árábol 10 % ot engedtek neki de csak miután azzal fenyegetőzött hogy nyilvánosságra hozza az egesz kálváriát....
Én a helyében mindenképp nyilvánossságra hoztam volna pl a naplo álltal...ők ragadnak az ilyenre....