Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5449

De jó, hogy felhívtad a figyelmemet, mert akkor jobban megnézve nekem csak a 4.1 lenne jó, illetve kiszállni valahol még Murano előtt. Bár szeretném egy kicsit megnézni a Ghetto negyedet, de azt hiszem, hogy az talán hajóról annyira nem lenne érdekes..., bár tudni nem tudom. 

Előzmény: FLaci (5447)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5448

Én a Lidóig semmiképpen nem akarok elmenni,  voltam is ott, hosszú az út és kevés az időm. És a másik oldalt is szeretném közelről látni, most a Castellón és Cannaregión lesznek a főbb célpontok. Utóbbiban még egyáltalán nem jártam.

Előzmény: FLaci (5447)
FLaci Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5447

4.1, 4.2 lesz az én járatom

Az 5.1, 5.2 is jó, ugyanúgy körbe mennek, csak Murano helyett Lido végállomással.

Illetve a kör déli felét bejárja a 6 is. (Piazzale Roma, Tronchetto, Zattate / Giudecca, Lido)

Előzmény: anblock_italia (5445)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5446

Ja, azt hiszem én már jártam így, és én voltam a "turista", aki hiába reménykedett:-( Szóval nem vagy egyedül a taktikáddal:-)

Előzmény: Törölt nick (5442)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5445

Azért láttam én már karón varjút!:-)

Az 1-essel többször végigmentem, mindkét oldalt levideóztam, de azért valószínűleg azzal is megyünk egyet, ha már lesz bérletünk, és a lányom teljesen járatlan még Velencében. Most engem kifejezetten a körbehajózás érdekelt, a vízről nézni a Zattere rakpartot és végig a többi oldalt, szóval a 4.1, 4.2 lesz az én járatom, csak gondolom nem 5 percenként indul, ennek kell még utána járni. És a körbemenés kapcsán reménykedtem, hogy esetleg nem áll meg minden kikötőben, de végül is az se baj, csak időben számít. Mert az idő mindig kevés!:-(((

Előzmény: llaci10 (5441)
llaci10 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5444

Jó taktika, csak nehogy túl sokan olvassák! :-)

zsizsikke Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5443

Mi a 2-essel mentünk egy kört, az nagyon klassz volt. Érdekes az a Giudecca felőli szakasz is ám...

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5442

Igen, én nem klasszikus "körre" gondoltam, hanem úgy, hog az ember elmegy végállomástól végállomásig és vissza:)) Egyesnél érdemes végállomás előtt egy-két megállóval felszállni és a végállomáson nem leszállni, hanem megcélozni az elöl lévő üléseket:)) Aztán jöhet a városnézés.

Utána meg várhatja a sok turista, hogy mikor hagyom el végre a stratégiai helyet:))))

Előzmény: llaci10 (5440)
llaci10 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5441

Igen, a vaporetto olyan mint nálunk a busz, sok megállóval, és sokszor tömeggel. Az elől lévő helyek a legnépszerűbbek /legalábbis a turisták körében/, de nyitottak, így az időjárás nem mellékes.

Előzmény: anblock_italia (5438)
llaci10 Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5440

Igazad van, az 1-es a leglátványosabb járat, csak nem lehet vele "körbe" menni. Pár éve már nem voltam Velencében, de előtte több mint tízszer, így jutott többször is időm hajókázásra. Akkoriban legalábbis nagyobb méretű hajók jártak Punta Sabbioniba, és Murano, Buranoba. Azoknak volt nyitott felső fedélzete, így nem volt probléma a kilátás. Az 1-es sűrűn jár ezért a végállomásokon esetleg a következőt kivárva /és esetleg nem túlzottan udvariaskodva/ van remény a jó első ülőhelyekre. Később csak kifogva egy esetleges leszállót. Szerintem a sokadik látogatásnál már jó program volt az összes hajóval elérhető hely meglátogatása bérlettel.

Előzmény: Törölt nick (5439)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.14 0 0 5439

Na, azért ne essünk túlzásokba:))

Az 1-essel is érdemes körbemenni. Valaki azt írta, hogy a Lidon, illetve a Ple Roman van esély úgy kifogni, hogy előre ülhess a legelső sorba (már amelyik hajón ban ilyen) és kényelmesen nézhesd a várost.

Előzmény: anblock_italia (5435)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.13 0 0 5438

Ha jól sejtem, akkor bárhol fel lehet rá szállni. Mondjuk jobb lett volna, ha nem, és akkor gyorsabban megy, és csendesebb, de majd meglátjuk, belefér-e az időnkbe. Viszont persze jó, ha nem kell messzire elmenni, hogy felszállhassunk.

Előzmény: llaci10 (5436)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.13 0 0 5437

Húha..., köszi, lesz mit tanulmányoznom!:-)

Előzmény: llaci10 (5436)
llaci10 Creative Commons License 2015.04.13 0 0 5436
Előzmény: anblock_italia (5435)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.13 0 1 5435

Honnan indul az a várost körbejáró vaporetto? És mennyi a menetideje? Bocsi, de én olyan béna vagyok a keresésekben, és te meg egy élő lexikon vagy már lassacskán Olaszországból:-)

Előzmény: Törölt nick (5433)
pappan Creative Commons License 2015.04.13 0 0 5434

Köszönöm a tippeket ls a jótanácsot, élni fogok velük!

Előzmény: Törölt nick (5433)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5433

Mi is Margherában foglaltunk szállást, pont ilyen megfontolások miatt. Első menetben egy szállodát reggelivel, aztán dobtam azt is, a kemping nagyságrenddel olcsóbb. Így 310 euróból megvan a 8 éjszaka, még akkor is rengeteget spórolok, ha befizetek a svédasztalos reggelire 6,50-ért. Szerencsére nekünk nem kell autóval bíbelődni. A busz hajnaltól éjszakáig jár, mi éjfél után amúgy sem szoktunk már mászkálni a városban, ki kell valamennyire pihenni az egész napos talpalást.

Igen, lehet foglalni időpontot a San Marcoba, fejenként 2 pénzért. Itt: http://www.venetoinside.com/en/attractions/saint-marks-basilica/

Amúgy meg elvileg foglalás nélkül is működik az, amit írsz, hogy kapásból leteszed a csomagodat a megőrzőben, ott kapsz egy bilétát és azzal soron kívül beengednek. Ettől függetlenül lehet, hogy én majd foglalok, mert az 100%. És igen, az összes beszerzett információ szerint kivilágítják 11.30-tól 12.30-ig, célszerű ekkorra időzíteni.

Szerintem nagyon jól össze lehet rakni 2 napot úgy, hogy ügyesen sokminden beleférjen. Lehet akkor hajókázni körbe-körbe, mikor már minden látványosság bezár, el lehet indulni jókor reggel a szállásról és tömegmentesen megnézni a napközben legzsúfoltabb helyeket. Szervezés kérdése az egész, talán ezért célszerű egy ilyen helyre, mint Velence viszonylag konkrét programot összerakni.

Évi 20 millió turista keresi fel, bődületes tömeg tud lenni, ha rosszul szervezed.

Előzmény: pappan (5428)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5432

Nem tudok nem reagálni, pedig biztos nagyon idegesítő vagyok..., de a Tescóban legalább vízben vannak, ott, a tenger közelében is élőhalak vannak többnyire kitéve a pultra, csak éppen víz nélkül..., az benne a pláne, hogy annyira frissek! Ha kéri a vevő biztosan megoldja az eladó, de feltehetően sokan épp azt szeretik, hogy még félig-meddig élő halat vihetnek haza. Persze tudom, az élet rendje, meg homokba dugott fej, pláne ha nem vagyok vegetáriánus, stb...., de ahogy a nagy igazságot sokan leírták már, te is, nem vagyunk szerencsére egyformák. Nagyon nagy vágyam viszont a genovai akváriumot látni!

Előzmény: pappan (5431)
pappan Creative Commons License 2015.04.11 0 0 5431

Ha élő halat árulnának, mint a Tescoban a pontyokat, az jobb lenne? :)

Értelek, nem vagy egy halevő, ezek után úgy gondolom :)

A piac izgi úgy ahogy van, nekem nem csak a halak miatt. DE ott akkor most az egyszer nem futunk majd össze. Pont így jó ez, hogy mindenki mást keres minden utazása során.

Előzmény: anblock_italia (5427)
pappan Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5430

A szállással kapcs még annyit, hogy sokan írtátok itt, hogy érdemes áldozni arra, hogy bent aludjunk a városban. Megnéztem újra a lehetőségeket, minimum 3x annyiba kerülne 2 éjszaka kettőnknek, mint így. Azt a 60.000 Ft-ot így el tudom költen 2 napos vaporetto bérletre, kajára, belépőre, stb. A szállás egyetlen hátránya, hogy fél órával több idő, míg beérsz a városba, ennyi "áldozat" nekünk bőven belefér. Maga a szállás nagyon igényes és még az autót is otthagyhatjuk, így a parkolódíj sem üríti feleslegesen a pénztárcánkat.

pappan Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5429

Burano nekem pont ezek miatt a házak miatt lett rögtön a szívem csücske, egyszerűen sétálnom kell ott!!!! Imádom a színeket, szinte soha nem hordok fekete ruhát, teljesen feketét semmiképp. Azt vallom, hogy ahol szín van, ott élet van. És ez valahogy egész Velencére igaz, de Burano ebből az egészből mégis kilóg, pont ezt szeretném megtudni, milyen érzés.

Előzmény: widus (5425)
pappan Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5428

Köszönöm Neked és Anblocknak is a további tippeket, van újabb köztük, amiről még nem olvastam, így mehet tovább a kutakodás. :)

Tehát azt mondjátok, hogy ha bejelentkezem előre a székesegyházba, akkor nem kell sorban állni? Csomagmegőrző muszáj, ha jól olvasom, minden hátizsákra. Ha oda beállunk, mennyi idő alatt lehet bejutni? Persze mindezt szívesen időzíteném a kivilágított időszakra, ha már van erre is mód... meghoztátok a kedvem, Rómát láttam, és azért ott sem volt semmi...

Kint alszunk Margheraban, az egyik buszmegállóhoz elég közel, szóval a reggeli bejutás is megoldott. Néztem is, hogy az a busz korán hajnaltól késő éjszakáig jár, így ha fel bírunk kelni, még akár a kora hajnali ébredező Velence megnézése is megoldható. És nekünk 2 éjszakánk lesz, így még választhatunk is, mert bár a második után terv szerint továbbállunk, de ha nagyon húz majd a vizi város, akkor nincs mese, maradunk azon a délelőttön is.

Egyébként mi is kb cscs-vel egyidőben leszünk kint, ha jól számoltam a heteket :)

A körjárat hajót én beterveztem már előre, azzal gondoltam kezdeni, hogy meglássam, mibe is szeretek bele elsőként, és utána azt felkutatom gyalog. így borulnak majd fel legkönnyebben a tervek :)

Előzmény: Törölt nick (5424)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5427

Ááá, az úszó piac az jó, azon nincsenek halálra ítélt halak..., nem is értem, hogy lehet az izgalmas, de őszintén. Imádok akváriumokba menni, szeretem nézni az úszó meg tapadó meg minden egyéb halcsodákat, de úgy... 

anblock_italia Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5426

Ez a körjáratos hajó jól hangzik, eddig nem hallottam róla.

widus Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5425

Aki idegenkedik a nagy piactól... ez itt egy kis úszópiac a Castello negyedben.:) A paradicsom ezen is finom!

Biciklitároló a Lidon. :) Nehezen képzelem el Bp-en... hogy este munka után még ott lenne a bicajom...:)

Pillanatképek Buranorol. Szines-aranyos házak ( a mosott ruha csak úgy kiakasztva a túristák elé...) és figyelmeztető tábla, hogy ott cica lakik!:)

Mi is inkább a sétálós utazók vagyunk, a múzeumokra "sajnáljuk az időt", főleg a sorban állásra. (Elnézést, ha valaki meg pont azokért utazik!) Mivel 2-3 napnál több nem jut egy helyen, inkább a város hangulatát szívjuk magunkba és a "kötelező" látnivalókat csak kívülről szemléljük. A Székesegyház kifejezetten lehangoló volt, mert tényleg nagyon sötét van odabent. Köszönöm a tippet, hogy van kivilágított óra is! Igyekszünk idén újra megnézni, olyankor!

Nagyon tudom ajánlani estefelé, mikor már vízhólyag nőtt a lábakon, hogy üljetek fel egy "körjáratos" hajóra és élvezzétek a látványt! A Nagy kanális maga a csoda, de megkerülve Velencét egész más képet láthattok!

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5424

2 napba azért sokminden beleférhet. Ha veszel végül 24 órás vaporettóbérletet, akkor meg pláne.

Én a helyedben felülnék az 1-es vaporettóra, ügyesen, valahová előre az első sorba és szépen végighajóznék vele oda-vissza, amíg csak meg nem unom. A Canal Grandét szerintem így lehet legjobban látni. Aztán nem hagynám ki a San Giorgio Maggiore tornyát, ahol sokkal kevesebben vanak, mint a Campanilenél és szvsz sokkal szebb a látvány. Semmiképp nem hagynám ki a San Marcot, legfeljebb időspórolási céllal beruháznék fejenként 2 eurót a foglalásra, hogy ne kelljen sorbanállni. Dózséba is bemennék, vagy 2. nap reggel nyitáskor, vagy első nap, zárás előtt. Velencében rengeteg az egynapos turista, reggel és késő délután már jó eséllyel ki lehet őket kerülni.

Így szintén megúszható a sorbanállás. A piac szerintem is kihagyhatatlan, főleg a halpiac izgalmas, de oda is viszonylag időben kell menni, mondjuk 8 óra magasságában. Ha előveszel egy jó térképet, vagy megnézed a guglin, láthatod, hogy a Sóhajok hídját "hátulról" is meg lehet ám nézni, sokkal kisebb tülekedés közepette. De azért elölről sem kell közelharcot vívni a látványért. Zanipolo Velencében szintén a kihagyhattalan kategória, itt vannak a dózsék eltemetve, olyan, mint egy panteon. Frari szerintem kötelező. Na ennyi szerintem bele kell férjen 2 napba, ha ügyesen tervezel és még marad idő csatangolásra is.

Előzmény: pappan (5420)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5423

Off. Azért, ha a piacot nem is kedvelem, a paradicsomot igen, és ha nem is értek nagyon hozzá, de termelek is olyat itthon! Persze lehet többféle aprószemű fürtös paradicsom, de a legjobb (állítólag) a Vezuv oldalában terem (sajnos itthon nincs vulkáni föld), de echte magokat hozott a lányom Nápolyból, és valami csoda még itthon, vulkáni föld és hegyoldal nélkül is, bekapni egy-egy olyan szemet! Persze ha megérik, nem úgy, mint tavaly, de ez is már más lapra tartozik. Tavaly egyetlen egyszer jött össze egy megfelelő adag szószra való. Eddig mindig többféle paradicsomunk volt, de az idén csak olyat ültetek, és remélem jó termés lesz. Amúgy nagyon magasra, lugasszerűen növő fajta. Ja és persze a legfincsibb és legdrágább szárított paradicsom is ebből a fajtából lesz.

Előzmény: widus (5404)
anblock_italia Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5422

Azért a Székesegyházat elsőre is csak az hagyhatja ki, szerintem, aki egyéb okok miatt berzenkedik olyan helyre bemenni. Lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, de hogy az építészet és művészettörténet egyik legkiemelkedőbb alkotása, az biztos. Mondjuk jobban szájat tátató, mint a római Bazilika. És, ha már tudom Cscs-től, mindenkinek elmondom, fél 12-től fél 1-ig (remélem még jól emlékszem) ki van világítva, ami fontos, mert elég sötét amúgy, a sok arany nem érvényesül igazán. A Dózse palota több órás program, persze érdekes, de ráér, nem megy el:-)

Ja igen, én már kétszer jártam ott összesen 4 (1+3)napot, és kétszer megnéztem a Székesegyházat, és természetes most is meg fogom nézni..., remélem immár fényárban! 

De persze valóban neked kell megtalálnod azt, amiről gondolod, hogy mindenki szeretni fogja. Két nap nem kevés, mert azért csak tingli-tanglizni sok. Hmmm., két napos programom még nem volt, na meg én "hosszútávgyalogló" vagyok ilyen esetekben, ami számomra a legnehezebb, az a másokhoz alkalmazkodás, pláne ha sok a látnivaló. Az a fél nap, amikor egyedül "rohangásztam" a Castello negyedben, számomra überelhetetlen élmény volt. A Duomo San Giovanni e Paolót és a Miracolit meg kellene néznetek! Na meg persze talán mást is, de ezek nagyon különlegesek. (Mondjuk a Frari még az, amiben sok izgalmas dolog van.) A Castello negyedben megnéztem a Querini-Stampalia múzeumot, nem egy Rezzonico, relatív egyszerű, középosztálybeli. Most majd jön valami "ütősebb", törekszem felfelé:-) Áááá, de kár is sorolni, hisz nyilván utána nézel:-) De ha érdekeset is akartok látni, a San Pantaleone templom mennyezeti freskóját nagyon látni kell... És persze érdekes délelőtt a piac is, de ott biztos nem fogunk összefutni:-)

Hol fogtok aludni?

Előzmény: pappan (5420)
Cilikécske Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5421

Off. Sziasztok! A"nemtudommilyen" paradicsomot mi elneveztük toszkán paradicsomnak, mert ott vettünk egy darabot, amiből aztán kiszedtük a magokat és már 2 nyáron át élvezhettük a gyümölcsét:) Ugyanolyan nagyra nőttek és finomra. Egy kis darab toszkána volt a reggelizőasztalunkon.

Előzmény: pappan (5419)
pappan Creative Commons License 2015.04.10 0 0 5420

Én valahol közted és cscs között lehetek félúton.... Imádom én is az utazás tervezgetős részét, nagyon alaposan utánanézek előre mindennek, pont azért, hogy képbe kerüljek. Ez általában nem túl nehéz, mert 1 városbó vagy 1 horvát/görög szigetből viszonylag alaposan fel tudok készülni. Most azért vagyok hatalmas bajban, mert kicsit túl sokat akarunk belezsúfolni 6 napba - ami igazából csak 5, mert a 6. nap már a hazautazásé, és nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt...2 nap jut Velencére, azt szeretném a nekünk legjobban kihasználni. Nyilván cscs 9 napos percekre beostott programterve is jól jönne (mert Vicenzát mi is meg szeretnénk nézni), de talán időben a te terveid állnak majd közelebb a mi Velencei időtöltésünkhöz. De van egy nagy előnyöd, te már jártál ott, és tudod, mit akarsz megnézni... Mi kicsit sötétben tapogatózunk, de a sok olvasgatásnak hála egyre kevésbé... Most épp a bőség zavara állapotnál járok, ahonnan nehéz lesz választani...

Első benyomás kell, ezért azt gondolom most, hogy a nagy múzeumok, Dózse, Székesegyház belülről kimaradnak (pedig nagyon jó lenne látni őket is). Így majd én is tudom legközelebb, mit is akarok megnézni majd.

Alakul a tervem, de szorgosan és figyelmesen követem a híreket itt rólatok, tőletek, tapasztalt Velence nézőktől :)

Köszönök ezúton is minden "okosságot".

Előzmény: anblock_italia (5415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!