Erről eszembe jutattad, hogy kislánykoromban anyukám a munkahelyi büféből hozott nekem valami hasonlót, borzalmasan szerettem! Ahogy írtad, szines zselatinban voltak fini gyümölcsdarabok, ez vékony piskóta karikán és ha jól emlékszem alulról félig csokiba merítve.
lolli, csak Neked, és csak most: (majdnem) szénhidrátmentes muffin :-)
vizezd ki a muffinformákat. Dobálj bele finom gyümölcsöket, és öntsd fel borban pici cukorral felfőzött tortazselével. Pár óra alatt megszilárdul, ki lehet borítani. Na, mit szólsz hozzá?
(de nehogy berzenkedj, hogy a tortazselében mindenféle ronda E... van, mert akkor eltiltalak a turizástól egy hétre!!! :-))))))))) )
Az a négyes joghurt nagyon jó, tényleg, csak ha nagyritkán estefelé Plushoz jutok, már sosincs :(
Matchban, Corában van a Fenyves nevű joghurt, ami még megfizethető (kezdték 39 forintos áron, most már 53, de legalább finom, bár nem olyan sűrű, mint a négyes).
lollipop! A zabpelyhes-almás-mazsis, ha egy részét a pehelynek meg a lisztnek helyettesíted zabkorpával, nem akkora gáz... Cukor helyett természetesen édesítőszer. Nem muszáj egyedül fölfalni az egész tepsit... :))))))))))))))))))))))))) Sőt! A jó hír, hogy ebből nem is bírod, max. a szemed, úgy megduzzad Benned a rost, főleg, ha iszol mellé vizet. Három minike után dugig leszek, tényleg, pedig aztán tudok enni, ha lehet...
A johgurt nem csak az íz kedvéért jó bele. Nemrég olvastam a www.muffin-welt.de weblapon, hogy a szódabikarbóna és sütőpor jobban megemeli a tésztát, ha van benne "savas" alkotórész is. Persze én is az íze, meg az egészségesség :-) kedvéért teszem bele. Mostanában a Plusban szoktam venni azt a négyes csomagolású német joghurtot, nagyon jó állagú, nem folyós.
A porélesztő is ugyanazt a saccharomyces cerevisiae élesztőgombát tartalmazza mint a "kocka" élesztő. A tésztában található cukrot bontja le, miközben többek között CO2 gáz termelődik, ez emeli meg a tésztát.
Nemnem! Más a kettő. Joghurtot pedig íz kedvéért szoktam beletenni, meg az állaga is más tőle. Egyáltalán nem kell, ahogy pudingot se, csak ez is egy variáció.
Jön a húsvét rengeteg maradéksonkával. Én tuti Zitka sonkás-sajtosának fogok nekiugrani. Aztán szerintem lehet próbálkozni sós túróssal is, többféle-sajtossal is.
kérdés: (nem röhögni!!!) a porélesztő és a sütőpor ugyanaz? vagy legalább ugyanúgy működik? és miért kell joghurt a muffinba? az is az élesztéssel függ össze?
én sajtos/sós függő vagyok, a muffinsütőt is azért vettem, hogy tudjak jó kis izgi sós cuccokat egyszerűen csinálni. meg persze a gyerekeknek.
láttam is itt alapreceptet sóshoz. szerintetek melyik a 'top 3' sós muffin? recept esteleg?
Angi! Inkább ne firtassuk ki kit gyötör... Munka kezdés sem egyszerű ha az embert ilyen szédületes látványnak teszed ki :-))) Nagyon ügyes vagy, gratula!!!
Hm, ez nagyon jól néz ki:). (és egyben ez emberkínzás kategóriája, mert rég volt már a vacsi és éhes vagyok, de 11kor csak nem kezdek el enni)
NA itt vannak a 7végi alkotások:
Készítettem egy csokisat csokiöntettel:
Készült egy szokásos csokis mufli, és dobtam rá egy fél tábla tortabevonót.
Ééés, itt egy újítás:
Ami alapban így nézett ki. a következőképp készült: 200gr kókuszreszelék 100gr liszt fél csg sütőpor
2tojás habosra 130cukorral 2-3deci tejszín
Félig töltöttem minden lukat ezzel a keverékkel, majd a maradék tésztába ment még kakaópor (Nálam szenjánoskenyérmag). ÍGy alakult ki a fenti nyami. Aztán ezt még leöntöttem tejcsokival, ez lett belőle:
Teccet ígérni képeket... Meg a hozzá tartozó recept? ;-)
Tegnap este nekiálltam megint kókuszos muffint sütni, de csak addíg jutottam el hogy megfőztem a pudingot. Folyt.köv ebben a pillanatokban, melegszik a sütő. Miután leemeltem a polcról a rózsaszín pudingos zacsit akkor látom hogy nem epres hanem puncsos! Kis sütőrummal is megbolondítom, fél óra múlva kiderül mire jutottam.
sziasztok, ma megvettem életem első muffinsütőjét. nagyon izgulok, még sose sütöttem szinte, se ezt, se mást... :-) 1990 volt az IKEÁban. ezzel jók a tapasztalatok? teflonos, profinak néz ki.
mogyoróvajat pl. a TESCO-ban mindig lehet kapni, meg sztem Ázsia boltban is.
Teljesen noname volt a liszt is, a sütöpor is... talan nem kevertem el eléggé, mittomén.
Mindegy, kanallal is jol kiettük a formabol, csak a gyerekek nyervogtak, amig a sorukra kellett varni, mert ugye egyszerre csak egy ember fért a formahoz:DDD