Keresés

Részletes keresés

horec Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1004
Erről eszembe jutattad, hogy kislánykoromban anyukám a munkahelyi büféből hozott nekem valami hasonlót, borzalmasan szerettem! Ahogy írtad, szines zselatinban voltak fini gyümölcsdarabok, ez vékony piskóta karikán és ha jól emlékszem alulról félig csokiba merítve.
Előzmény: Zitka (1000)
Zitka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1003

Hopp, most vettem észre, hogy elvittem az 1000-est. :-))))))))) Sose vadásztam ilyesmire, tök véletlen volt. :-)

 

Ja, szóval sós és szénhidrátmentes legyen? lolli, akkor csinálj kocsonyát muffintepsiben. :-)))))

Előzmény: markusjud (1002)
markusjud Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1002
Hát asszem ez se lesz elég sós szegénynek... :))))))))))))
Előzmény: Zitka (1000)
Zitka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1001

Én meg ezeken az üdvözlőlapokon röhögcséltem a múltkor:

 

http://www.bildergruss.de/cgi-bin/cards.dll?action=list&me=muffi

 

pl: megfertőzött a muffin-vírus   :-)))))))))))

Előzmény: lollipop (999)
Zitka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 1000

lolli, csak Neked, és csak most: (majdnem) szénhidrátmentes muffin :-)

vizezd ki a muffinformákat. Dobálj bele finom gyümölcsöket, és öntsd fel borban pici cukorral felfőzött tortazselével. Pár óra alatt megszilárdul, ki lehet borítani. Na, mit szólsz hozzá?

(de nehogy berzenkedj, hogy a tortazselében mindenféle ronda E... van, mert akkor eltiltalak a turizástól egy hétre!!! :-))))))))) )

Előzmény: lollipop (994)
lollipop Creative Commons License 2005.03.23 0 0 999

Van már muffin-os háttérképetek PC-re?

 

most nézem a muffin.lap.hu-t és itt kuncogok ezen a menüponton : )))))

markusjud Creative Commons License 2005.03.23 0 0 998
Ha találsz, és ráérsz, dobd ide is föl, lécci! Köszi!
Előzmény: lollipop (997)
lollipop Creative Commons License 2005.03.23 0 0 997

eddig csak édes muffinokat gyártottam

 

kipróbálnék valami "sós"at is

 

valami teljes kiörlésű cuccosból

 

rá is állok a recept keresésre : )

 

 

Előzmény: markusjud (996)
markusjud Creative Commons License 2005.03.23 0 0 996

Az a négyes joghurt nagyon jó, tényleg, csak ha nagyritkán estefelé Plushoz jutok, már sosincs :(

Matchban, Corában van a Fenyves nevű joghurt, ami még megfizethető (kezdték 39 forintos áron, most már 53, de legalább finom, bár nem olyan sűrű, mint a négyes).

 

lollipop! A zabpelyhes-almás-mazsis, ha egy részét a pehelynek meg a lisztnek helyettesíted zabkorpával, nem akkora gáz... Cukor helyett természetesen édesítőszer. Nem muszáj egyedül fölfalni az egész tepsit... :))))))))))))))))))))))))) Sőt! A jó hír, hogy ebből nem is bírod, max. a szemed, úgy megduzzad Benned a rost, főleg, ha iszol mellé vizet. Három minike után dugig leszek, tényleg, pedig aztán tudok enni, ha lehet...

Előzmény: Zitka (993)
horec Creative Commons License 2005.03.23 0 0 995

Pedig sem nem olvasom, se nem sütöm-főzöm a "stahljucis" dolgokat, csak úgy jött  ;-)

Nagyon guszta látványt nyújtanak a muffinjaid ezekben a színes ruhácskákban!

Előzmény: Zitka (992)
lollipop Creative Commons License 2005.03.23 0 0 994

Nem is merek benézni mostanában a topicba...

Most megtettem, de teljesen felizgattatok : ))

 

Szénhidrát nélküli kajákkal próbálok létezni egy ideig...

de nagy a kísértés : ))

Zitka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 993
A johgurt nem csak az íz kedvéért jó bele. Nemrég olvastam a www.muffin-welt.de weblapon, hogy a szódabikarbóna és sütőpor jobban megemeli a tésztát, ha van benne "savas" alkotórész is. Persze én is az íze, meg az egészségesség :-) kedvéért teszem bele. Mostanában a Plusban szoktam venni azt a négyes csomagolású német joghurtot, nagyon jó állagú, nem folyós.
Előzmény: markusjud (990)
Zitka Creative Commons License 2005.03.23 0 0 992

>elneveztem "Rózsaszín álom" mufinnak  :-)

 

ez olyan "stahljucis" név lett. :-)))))))))))))))

 

Ha már így belejöttünk a fényképezésbe, itt a 7végi almás-csokis-zabpelyhes képe, a vadiúj színes kapszliban. :-)

 

 

 

Előzmény: horec (982)
horec Creative Commons License 2005.03.23 0 0 991

Sütőporról (Nátrium-hidrogénkarbonát): http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=2382

A porélesztő is ugyanazt a saccharomyces cerevisiae élesztőgombát tartalmazza mint a "kocka" élesztő. A tésztában található cukrot bontja le, miközben többek között CO2 gáz termelődik, ez emeli meg a tésztát.

Előzmény: Törölt nick (989)
markusjud Creative Commons License 2005.03.23 0 0 990

Nemnem! Más a kettő. Joghurtot pedig íz kedvéért szoktam beletenni, meg az állaga is más tőle. Egyáltalán nem kell, ahogy pudingot se, csak ez is egy variáció.

Jön a húsvét rengeteg maradéksonkával. Én tuti Zitka sonkás-sajtosának fogok nekiugrani. Aztán szerintem lehet próbálkozni sós túróssal is, többféle-sajtossal is.

JamiC oldalán jártál már? (mint alap)

 

Előzmény: Törölt nick (989)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.23 0 0 989

szia! :-)

 

kérdés: (nem röhögni!!!) a porélesztő és a sütőpor ugyanaz? vagy legalább ugyanúgy működik? és miért kell joghurt a muffinba? az is az élesztéssel függ össze?

 

én sajtos/sós függő vagyok, a muffinsütőt is azért vettem, hogy tudjak jó kis izgi sós cuccokat egyszerűen csinálni. meg persze a gyerekeknek.

 

láttam is itt alapreceptet sóshoz. szerintetek melyik a 'top 3' sós muffin? recept esteleg?

Előzmény: Angiszeged (981)
horec Creative Commons License 2005.03.23 0 0 988

Drótkeres főzős pudingot használtam, 3 evőkanálnyi cukorral főztem fel.

Én is elkezdek reggelizni. És utána még lecsúsztatok egy ilyen "rózsaszín álmot" is :-p

 

Előzmény: markusjud (987)
markusjud Creative Commons License 2005.03.23 0 0 987

Hát mindenki éjjel alkot? :)

Én ma még nem is reggeliztem, és ez a látvány fogad... Megyek is a joghurtkámért, szórom bele a zabkorpát-pihét, és míg eszem, ezt fogom nézni :)

A jin-jang csíkosod nekem pucéron még jobban tetszik, mint nyakonöntve!

 

Horec! A pudingba is teszel cukrot, vagy bőven sok az is, ami a tésztájába megy?

 

Malena! Üdv a csapatban! Tényleg függést okoz...

Előzmény: Angiszeged (984)
horec Creative Commons License 2005.03.23 0 0 986
Angi! Inkább ne firtassuk ki kit gyötör... Munka kezdés sem egyszerű ha az embert ilyen szédületes látványnak teszed ki :-)))   Nagyon ügyes vagy, gratula!!!
Előzmény: Angiszeged (984)
horec Creative Commons License 2005.03.22 0 0 985

Bocsánat, még egy hiba, hát persze hogy 2 tojás kell... :-/

Mégegyszer nekirugaszkodom, a hozzávalók helyesen:

100 g kókuszreszelék

200 g liszt

130 g cukor

2 tojás

3,5 dl puncsos puding (nagyon sűrű)

pár evőkanál sütőrum

1 dl kefír

1 dl tej

1/2 csomag sütőpor

Előzmény: horec (982)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.22 0 0 984

Horec!

Hm, ez nagyon jól néz ki:). (és egyben ez emberkínzás kategóriája, mert rég volt már a vacsi és éhes vagyok, de 11kor csak nem kezdek el enni)

 

NA itt vannak a 7végi alkotások:

 

Készítettem egy csokisat csokiöntettel:

 

 

 

Készült egy szokásos csokis mufli, és dobtam rá egy fél tábla tortabevonót.

 

Ééés, itt egy újítás:

 

 

 

 

Ami alapban így nézett ki. a következőképp készült:
200gr kókuszreszelék
100gr liszt
fél csg sütőpor

2tojás habosra 130cukorral
2-3deci tejszín

Félig töltöttem minden lukat ezzel a keverékkel, majd a maradék tésztába ment még kakaópor (Nálam szenjánoskenyérmag). ÍGy alakult ki a fenti nyami.
Aztán ezt még leöntöttem tejcsokival, ez lett belőle:

 

 

horec Creative Commons License 2005.03.22 0 0 983

helyesbítés!

200 g liszt

100 g kókuszreszelék

Előzmény: horec (982)
horec Creative Commons License 2005.03.22 0 0 982

Kész az alkotás, extrém külleme alapján elneveztem

"Rózsaszín álom" mufinnak  :-)

 

200 g kókuszreszelék

100 g liszt

130 g cukor

1 tojás

3,5 dl puncsos puding (nagyon sűrű)

pár evőkanál sütőrum

1 dl kefír

1 dl tej

1/2 csomag sütőpor

 

Villával törtem össze a pudingot, hogy jó nagy darabokban maradjon a tésztában.

Előzmény: horec (980)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.22 0 0 981
Sok sikert! ÖÖ, készülj fel, függést okoz;)
Előzmény: Törölt nick (978)
horec Creative Commons License 2005.03.22 0 0 980

Teccet ígérni képeket... Meg a hozzá tartozó recept? ;-)

Tegnap este nekiálltam megint kókuszos muffint sütni, de csak addíg jutottam el hogy megfőztem a pudingot. Folyt.köv ebben a pillanatokban, melegszik a sütő. Miután leemeltem a polcról a rózsaszín pudingos zacsit akkor látom hogy nem epres hanem puncsos! Kis sütőrummal is megbolondítom, fél óra múlva kiderül mire jutottam.

Előzmény: Angiszeged (979)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.22 0 0 979
Az nem lehetett baj, h nem keverted el eléggé, mert a muffint nem is szabad túl homogénre keverni, pár napja volt is erről szó.
Előzmény: adrienne1 (976)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.22 0 0 978

sziasztok, ma megvettem életem első muffinsütőjét. nagyon izgulok, még sose sütöttem szinte, se ezt, se mást... :-) 1990 volt az IKEÁban. ezzel jók a tapasztalatok? teflonos, profinak néz ki.

 

mogyoróvajat pl. a TESCO-ban mindig lehet kapni, meg sztem Ázsia boltban is.

nettomazsola Creative Commons License 2005.03.22 0 0 977
nem tudom Magyarorszagon mennyire kaphato es mennyibe kerul a mogyorovaj?
(Amerikaban filleres dolog)
tegnap csinaltam mogyorovajas-mogyoros-csokis muffint .... naggggggggggggyonjo!
adrienne1 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 976

Teljesen noname volt a liszt is, a sütöpor is... talan nem kevertem el eléggé, mittomén.

Mindegy, kanallal is jol kiettük a formabol, csak a gyerekek nyervogtak, amig a sorukra kellett varni, mert ugye egyszerre csak egy ember fért a formahoz:DDD

Előzmény: Tereza (975)
Tereza Creative Commons License 2005.03.22 0 0 975
Ha mindig kijött, akkor ténylag a tésztában lesz a hiba.
Előzmény: adrienne1 (973)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!