Keresés

Részletes keresés

pigor Creative Commons License 2001.04.28 0 0 497
I.G.!
Minek strapálod még mindig magad? Akit ennyi idő alatt és ennyi érvvel sem lehetett meggyőzni az E-kerék humbug mibenlétéről, azt már úgy sem fogod... Épeszű emberek már rég belátták, hogy szart sem ér.
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.28 0 0 496
Nóra!

A 490-es hozzászólásomban részletesen reagáltam beírásaidra.

Amit itt írtál a 491-es hozzászólásodban az is nagyon nevetséges.

"Nem akad el az "érdekes játékot vettem" jellege attól, hogy nem aszerint mér amit a könyvben írnak. Valami mást viszont feltűnően mér tehát nincs átverés érzésük."

Az a valami a készülék melett áramló levegő mozgásiránya és sebessége.
Ja és hogy a használati utasítást is állandóan magyarázgatni kell, hogy nem igaz, az már nagyrészt az én tevékenységemnek is köszönhető. De ha a használati utasítása nem igaz és sok mimden más sem igaz, akkor mi az ami igaz?:)))

Üdv: IG.

Előzmény: fzso (495)
fzso Creative Commons License 2001.04.28 0 0 495
SZia V.László

Igen emlékszem, hogy csitítani próbáltad Gábort.

Még azok is bizonytalanok a kerék működésének mibenlétét illetően, akik biztosra veszik, hogy nem (nem csak) a meleg levegő okozza a forgást. Erre meg hogyan lehet adásvételi szerződést kötni?
A kerék megvételénél nincs olyan állítás, hogy bárki ismerné a működésének mibenlétét. Sőt kifejezetten azt látják vonzónak, hogy ezt még nem lehet tudni és ő is próbálkozhat a megfejtéssel.

Nem valószínű, hogy eszembe jutna reklamálni, hiszen a készülék forog, mindig másként, úgy ahogy kell
A lelki dolgokkal való korrelációja másoknak is feltűnik és onnantól már csak tőled függ, hogy milyen tapasztalásokat aknázol ki belőle. Nem akad el az "érdekes játékot vettem" jellege attól, hogy nem aszerint mér amit a könyvben írnak. Valami mást viszont feltűnően mér tehát nincs átverés érzésük. Én így láttam eddig.

Az nekem is rossz volt mindig, hogy a könyvecskét folyton magyarázgatni kell, hogy nem igaz.

Ez van.
Szia
Nóra

Előzmény: V.László (490)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.28 0 0 494
1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Maga az alapötlet legalább 50 éves. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

N:irreleváns a téma szempontjából .
IG: Ez pedig nagyon is fontos, mert Egely a 80-as évek elején kint volt az USA-ban 1,5 évet és egyszerüen csak importált egy ottani ketyerét

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

N:Tulajdonképpen ez sem releváns, de azt talán megemlítem, hogy a vízforgatás mechanizmusa is nyílt kérdés tehát azt sem tudhatjuk, hogy van-e, vagy mi az összefüggés.
IG: Mindenesetre E.Gy. KFKI jelentés formájában is kiadta a vizforgatásos kísérlete eredményeit és személyes nekem írott levelében is erre hivatkozik, mint egyértelmű bizonyítékra.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

N:Rendben, tehát a méréseinben a 2 f/p-es mozgásokat hibán belülinek értékelhetjük.
IG: Hát ez az érték az E.GY. által megadottak alapján egy egészséges emberi érték 33%-a. Ekkora hibahatárt nem lehet megemgedni egy objektív mérőműszernek is gyakran állított szerkezetnél.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

N:irreleváns
IG: Ha már a műszer elnevezése és az hogy a feltaláló állítása szerint, mit is mér az is irreleváns, akkor gondolom minden észérv a műszerrel kapcsolatosan szintén irreleváns

5. Egely elismer az Élet és Tudomány 1998/26 számában egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.

N:jó
IG: Ez is TÉNY, de miért lenne jó. Ez egy óriási hibahatár. A két vasalós kisérletnél meg már 100%-os a hibahatár. A 100%-os hibahatár már azt jelenti, hogy 100%-osan biztosan nem azt mérjük, mint amit E.GY. állít.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri. Sőt már úgy sem működik kielégítően, ha a kezekre és a mérőműszerre együtt húzunk egy zacskót. Tehát a kéz és a műszer között nincs semmiféle akadály.

N:Mivel nem ismerjük az esetleges új hatás tulajdondonságait, ezt is csak mint tapasztalatot elraktározhatjuk magunkban, de nincs kizáró ereje.
IG: Ha nem ismeritek az új hatást, akkor nevetséges hogy méritek. Ez a pont is egyértelműen kizár mindenféle levegőmozgásos meghajtáéstól eltérő más lehetőséget, amit E. GY. állít. Tehát a bio/vitalítás/élet energiának,amelyről több oldalon ír az ismertetőben, illene legalább az emberi bőrön áthatolnia.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

N:Ez fontos előinformáció ahhoz hogy hőgradiens figyelt kisérletekkel kelljen tovább lépni. De nem következik belőle a forgatás mechanizmusra bizonyított állítás, maximum egy hipotetikus elméleti számolást lehet belőle kidolgozni.
IG: Ez már általános iskolai tananyag. Ahol nagyobbak a hőkülönbségek a levegőben, ott a hőmozgás is gyorsabb.

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

N:Érdekes adalék, ami csak azért peches, mert stresszes ember nem forgat jól.
IG: Talán akkor láthatnánk ezen állítást alátámasztó mérési jegyzőkönyvekezt. Valahogyan sohasem kerülnek nyilvánosság elé. A Paulinyi is felsült az UFÓ magazinbeli mérési jegyzőkönyvével, mert alapvető szarvashíbák voltak a kísérletben.

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző (élettelen!!!) tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

N:Minden bizonnyal így van. Cak erősíti az kényszerítő erőt a hőgradienst figyelő mérésekre, hiszen a kerék esetében nem csak a forgás a jelenség, hanem a forgás hirtelen megváltozásai is. Ehhez is kell a korreláció mérés a hőgradiens megváltozásával.
Tudod Gábor attól mert én madzagon tudok körpályán keringtetni egy kőgolyót, attól még létezik gravitáció és a bolygók nem madzagon keringenek.
IG: Két eltérő tenyérhőmérsékletre felmelegített tárgy a tenyeret modelezi. Ha a vasalókat fordítottan melegítjük fel a forgásirány is megfordul. Hát nem meglepő. Ahogyan a fizika könyv leírja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

N:Ez arra enged következtetni, hogy az esetleges hatás is a közeget perturbálja mint a hő. Pl bizonyára létezik olyan hangrezgés is ami megforgatja a kereket.
IG: Az azért nagy probléma, hogy a kerék mozgó levegő nélkül nem forog. Akkor miért kellene más is még a mozgó levegőn kivül? Magyarázatot erre a kőleves című magyar népmese ad.:)

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

N:Továbbra is ugyanott toporgunk, tehát kijelenthetjük, hogy a hőgradiens forgat, és a kéznek van hőgradiense. Ebből több nem következik.
IG: Tehát ha semmi élő sincs a közelben csak egy darab megfelelően felmelegített gyurma, az is nagyon életenergiával teli tud lenni:)) Gondolom a halott emberi kéz is tele van még életenergiával. De akkor valami nagy gond van ezzel az életenergia elnevezéssel is. Vagy tenni kellene a készülékte egy kapcsolót, hogy a halotti energia mérése is hitelesnek hasson:)))
pl: életenergia/halottenergia mérés

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

N:igen. Hatásmechanizmushoz nincs köze, viszont a hatás egészség korrelációját mutatja.
IG: Hát akkor kellene egy betegségmérés és egy egészségmérés átkapcsoló is rá:))

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

N:Mi is találtunk olyat, akinél hibán belül állt. Vajon az ő kezének milyen hőmérsékleteloszlása? Még perdöntővé is válhat egy ilyen hőmérővel alátámasztott eset.
IG: Hát elárulom, hogy alacsonyak az ilyen, nyugodt ember kezén a hőkülönbségek.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

N:A mérés határok elsősorban ledek kérdése, és mi is igényeltük volna, hogy régi geometriájú gép magasabb sebességeket is detektáljon. Én nem láttam az újat de bizonyára létezik és még ennyi nem bizonyít semmit.
IG: Hát akkor kérdezd meg E.GY.-ét vagy a P.T.-ét, hogy nem csak ledcseréről volt szó.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez.

N:ja
IG: Köszönöm, hogy helyeselsz. Tehát a mozgó levegőn kívül semmilyen más mozgató közegre, vagy energiára nem lelhetük bizonyítékot. A mozgó levegő általi müködtetésre viszont számlatan bízonyíték van.

Továbbá ha a kézre és a müszerre együtt egy zacskót huzunk akkor a zacskó akadályozza a levegő áramlását, de a bio/élet energiáét nem lenne szabad hiszen a kéz és a kerék között nincs semmi.

N:Nem ismerjük az esetleges bio/élet energia tulajdonságait, úgyhogy azt sem tudhatjuk, hogy mitől szabad neki csökkeni.
IG: Tehát mit is mérünk szeinted? Olyat amit nem ismerünk? Akkor ez akár Istendetektornak is lehetne nevezni. Javaslom a névmódosítást. Garantálom, hogy a veők száma is rögtön ugrásszerűen növekedne.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

N:rendben, kizáró hatása nincs
IG: Ez sem az állítólagos bio/élet/bioenergia

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni.

N:Na és, mit érdekli ez a természetet.
IG: Hát a fogyasztóvédelmi és más hivatalos szerveket viszont nagyon is érdekelheti még egyszer

18. Egely György és ((Paulinyi Tamás)) nem tudja megvédeni "találmányát". Az általa/uk említett bio/élet/vitalítás energia mérési jegyzőkönyveket nem teszik sem itt, sem tudomásom szerint máshol közzé.. Előzőleg ezzel mindenhol dicsekedtek, hogy vannak, de amikor konkrét kérés történt megvizsgálásukra valahogy már nem is olyan fontosak.

N:irreleváns
IG: Hát ha nekik nem kell semmit bízonyítanuk elég csak ha kijelentik, akkor ez tényleg nem tudomány, hanem mint már többször jeleztem a hit világa.

19. A hőelmélet elegendő a Egely bio/élet/vitalítás elméletének az elvetéséhez

N:nem, még nincs abban a fázisban, hogy elegendő legyen.
IG. Tökéletesen elég.

és szinte teljes magyarázatot ad a kerék mozgására,

N:a Newtoni gravitációs elmélet is szinte magyarázatot adott a Merkúr mozgására, mégis jött az einsteini relativitás... ezek a bosszantó apróságok...
IG: Teljes magyarázatot ad a kerék mozgására, csak semmi értelme teljes mértékben utánnamérni, mivel már igy is egyértelmű minden.

amely egyébként is rendszertelen (gyorsúló, lassuló)és semmiképpen nem lineális.

N:a kis huncut nem lineáris. Dehát mondta valaki, hogy annak kéne lennie?
IG: Hát E.GY. vitalítástáblázata eléggé lineális jellegű. Tehát E.GY. a saját honlapján írta.

Persze itt az is fontos lehet, hogy a hő nem csak hőátadással, áramlással terjed, hanem sugárzással is. Tehát ha a környezet hősugárzásait is vizsgálnánk talán még kissebb lenne a hiányzó rés.

N:Nocsak nem is tudtam, hogy van hiányzó rés.
A hősugárzás pedig vigyázz elektromágneses hatás. Vigyázat Zyx veszély!!!!
IG: Nincs hiányzó rés. Csak semmi értelme a három tizedesjegyü pontos számításnak ott, ahol már 100%-os mérési hibahatárokat lehet tapasztalni és E.GY. is elismert nyilvánosan egy 33%-os mérési hibahatárt.

Továbbá a tenyér izzadása, párolgása és hütése is befolyásoló tényező lehet.

N:ja
IG:Hát ez is eléggé az izzadságszagúságát bizonyitja a készüléknek

A kerék egy idő utánni lelasulására a hőkiegyenlítődés a magyarázat.

N:Miért? Még nem vették el a hőgradiens forrást. Nem?
IG: Az emberi kézen viszonylag rövid időn belül változhatnak a melegebb és a hidegebb pontok zónái.

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;
I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

N:elég valószínű
IG: CSak mondjuk ugy 100%-osan

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

N:ja, de irreleváns a természetre nézve..
IG: Tehát E.Gy. tévedései nem érdekesek. Ettől még a műszer szent dolog:)))

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között nem állandósítható, mert rendszertelen, de ezen rendszertelenségen túl is inkább fordított, mint amit megadott. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog általában gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett inkább betegségre ösztönzi használóját.

N:pontatlan, de ha így is van az ismeretlen forgató mechanizmus létezéséről nem állít semmit.
IG: Dehogynem. Azt állítom, hogy nincs semmiféle ismeretlen forgató mechanizmus a ketyerénél, amit már ne tanultunk volna az általános isiben.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

N:Most aztán a természet összeráncolt szemöldökkel nézi az Egelyt,
IG: Talán majd a vásárlók fogják úgy nézni, ha jobban elterjed szájról-szájra, hogy átverték őket.

V. Egely György képtelen érveket felhozni találmánya müködését illetően, és képtelen cáfolni az általunk felhozott ellentmondásokat.

N:de az is lehet, hogy sajnálkozik is emberi tehetetlenségén.
IG: Aligha. Hiszen ezen kérdéseimet nagy nyilvánosség előtt is feltettem neki és hát a zavarodottsága nem árulkodott valami nagy önbizalomról. Inkább a pitiáner lebukott szélhámosok kibuvó szövegét próbálta bevetni.

Jaj de hosszú volt.

N:Kérlek Gábor keresd a tiszta természettudományt.
IG: tudtommal a hőáramlás és a fizika a természettudományokhoz tartotnak.

Előzmény: fzso (485)
V.László Creative Commons License 2001.04.28 0 0 493
"Poshadt és egy szem gyerek, de annyi nincs benne. "

:-))

Előzmény: Iván Gábor (491)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.28 0 0 492
Nóra!

Az embereknek szükségük van kegytárgyakra a hitükhöz. Az E-kerék egy kegytárgy az E-ben hívőknek. Kívánom, hogy minnél több ilyen vallási ketyerét értékesítsetek és gazdagodjatok meg rajta. Foggyon több ebből mint a Jézus feszületéből és a bibliából.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: fzso (489)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.28 0 0 491
Laci!

Nagyon megnéztem a fürdővízet. Poshadt és egy szem gyerek, de annyi nincs benne.

Tehát nyugodtan kiönthető.

Teljes mértékben bizonyítást nyert, hogy az E-kereket semmiféle bio/élet/vitalításenergia nem hajtja. Ugyebár a feltaláló és Nóra is ezt állítja, hogy ez hajtaná.

Tehát az egész dolog nem már mint egy Parasztvakítás, amit sokan be is vettek az asztal alatt és felett is.

Engem kölönösebben nem zavar az eset. Csak egy darab a gyüjteményemben, amely az emberek nagy átveréseit tartalmazza. Ez még ráadásul eléggé amatőr átverésnek minősül a többit is nézve.

Üdv: IG.

Előzmény: V.László (490)
V.László Creative Commons License 2001.04.28 0 0 490
Tényleg csak ezért szóltam közbe, mert mindvégig csak 'tudományos' vitának látszott a topic. Ez rendjén is lenne, az én aggályom is csak menetközben alakult ki, hogy ha ez ennyire tisztázatlan kérdés, akkor hogyan lehet nyugodt lelkiismerettel forgalomba hozni a készüléket? Ha lenne ilyen ketyerém, és nem olvasgattam volna ezt a topicot, valószínűleg én is 'szent tudatlanságban' pörgetném a kerekemet, próbálgatnám reggel, este, meg minden élethelyzetben. Nem valószínű, hogy eszembe jutna reklamálni, hiszen a készülék forog, mindig másként, úgy ahogy kell. Ezért a reklamációmmal valószínűleg ki is nevetnének, hiszen a készülék hibátlanul működik! És mégis igazam van a forgalmazást illetően! Még azok is bizonytalanok a kerék működésének mibenlétét illetően, akik biztosra veszik, hogy nem (nem csak) a meleg levegő okozza a forgást. Erre meg hogyan lehet adásvételi szerződést kötni? Csak a vételár a meghatározott, az hogy mit adnak érte, az egy teljesen bizonytalan dolog. Korrekt ez így? A topic indításakor az első voltam aki azt mondtam Iván Gábornak, hogy csak óvatosan a támadással, nehogy a kiönteni szándékozott fürdővízben egy gyerek is legyen! A készülék forgalmazási részétől eltekintve ezt a véleményemet az eddig elhangzottaktól méginkább megerősítve fenntartom.

Előzmény: fzso (488)
fzso Creative Commons License 2001.04.28 0 0 489
Gábor
Ha úgy értékeled, hogy tapasztalataim téged támogatnak akkor ez nagy megkönnyebbülés nekem, mert én nem Egely védőügyvédje vagyok, hanem elmeséltem a bennem lecsapódott véleményeimet. Én attól tartottam, hogy velem is anyázni fogsz, és ahhoz kevesebb kedvem lett volna.

Nóra

Előzmény: Iván Gábor (487)
fzso Creative Commons License 2001.04.28 0 0 488
Kedves V.László

Lehet, hogy szakbarbárság, de nekem nem esett le a tantusz, hogy itt csak egy régóta forgalomban levő készülék létjogosultsága a kérdőjelessége lehet a téma. Tényleg az érdekelt volna ami egy tudományos vitáról szólna . Ne haragudj ha ebből a szempontból nem tudok annyira karakán lenni, mint te. Biztos balfácánságom az oka, hogy én igen sok ketyerét megvettem már amit nem tudtunk végül rendeltetés szerint használni. (Pl Rádio adó-vevőt, ami aztán az előírt hatótávolsága ellenére sem tudta a két karaván autónk kommunikációját ellátni.) Én speciel nem mentem reklamálni. Meg aztán egyik munkahelyemnél fogva igen sok ember lelkesedését hallgaton végig, hogy mi minden teljesítményt csalogatott elő a kerékből. Még senki nem jött reklamálni, azért mert nem a vitalitását mérte, hanem a valami másféle kiáradásának intenzitását. Lehet, hogy csak ezek ezoterikus vevők ilyen rugalmasak, de ezek boldogok vele. Kb 1000-2000 közötti, kereket adott el a Paradigma. Szerintem Egely meggazdagodáséhoz nem elég, viszont reklamáláshoz a tizede is elég lenne.
Volt olyan aki attól volt fellelkesülve, hogy ő akkor forgatott a leggyorsabban, amikor ő az asztalnál ült a kerékkel, orra előtt kendővel, mint a betörők, és barátnője pedig az asztal alatt végezte kéjjes játékát. Erről pl én sem nem tudok tudományos igénnyel nyilatkozni, de azért végig hallgattam pironkodva.
Látod nekem ilyen a tapasztalatokat hozott az elmúlt 6 év.

Szia
Nóra

Előzmény: V.László (486)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.27 0 0 487
Köszönöm Nóra!

Nagyon sokat segítettét Egely féle vitalitásmérő leleplezésében. Ha nem érted miért nem baj. Mások és én is értem.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: fzso (485)
V.László Creative Commons License 2001.04.27 0 0 486
Eddig mindent elkövettem, hogy ne szóljak bele a vitába, mert ilyen ketyerém nincs, működését illetően ezért még csak véleményt sem tudok alkotni, különösen nem tudományos igénnyel. Most sem akarok újabb érvekkel előhozakodni se egyik, se másik oldal mellett. Ha csupán egy tudományos vitáról szólna a történet, most nem is írnám ezt. Azonban mintha nem kapott volna kellő hangsúlyt az a tény, hogy itt nem egy kísérlet eredményét vitatjátok meg, hanem egy régóta forgalomban levő készülék létjogosultsága a kérdőjeles. Ha belegondolok, hogy vettem volna egy ilyen készüléket, most pedig olvasom egyre-másra a kétségeket, hogy egyáltalán létezik-e az a jelenség amiért megvettem, akkor most igencsak becsapottnak érezném magam. Mert lehet tudományos kutatásokban vitatkozni, tévedni, stb. Viszont egy adás-vétel az jogilag szerződésnek minősül, ahol az eladónak garantálnia kell azt amit a portékáról állít, illetve felelősséggel tartozik érte (jogász sem vagyok, de valahogy így van). Ha eladáskor a vevő figyelmét megfelelően felhívták, hogy egy tudományosan nem bizonyított jelenség, esetleg a levegő mozgása hozza forgásba a készülék kerekét, még akkor is lehetnek kétségeim a tisztességes kereskedést illetően. Ennek hiányában azonban azt hiszem egyértelmű a helyzet:egy tudományosan be sem bizonyított működési elvű készüléket forgalomba hozni több, mint nem tisztességes! Egy rossz példa: ha veszel egy TV-t, de otthon kiderül, hogy csak rádióként működik, mert a TV-t még fel sem találták, akkor mit csinálsz? Reklamálsz, nem?

fzso Creative Commons License 2001.04.27 0 0 485
Szia Gábor

Neki állok kiadós leveled gondolatonkénti megválaszolásához, de ez sok szempontból lerágott csont, hisz ha igazán figyelsz ezeket már többször többen megválaszolták. Először arra gondoltam, hogy visszakeresek a topicodban és idézem őket vagy magamat, de ez túl macerásnak tűnik és ennyire még nekem se fontos az, hogy a rögeszmésségedre ráláss. Úgy hogy csak végighaladok gondolatonként, ahogy szoktam.

Talán akkor ha fizikus vagy és jó barátja a Paulinyinak, akkor ezen felvetéseket is minden gond nélkül cáfolni tudod:)))

Ebben csak annyi az érdekes, hogy te az emberi relációkat milyen nagyitó szemüveggel nézed. Hisz te engem ismersz állítólag, pedig én nem. Ilyen úgy fordulhat elő hogy a felek találkoztak valami társaságban, de nem alakult ki személyes kontaktus. De hol van ez még az ismeréstől. Sőt az, hogy én odaadtam Paulinyinak a mért időfüggvényeket, az pedig nálam még nem feltétlen a jó barátság jele. Tudod, hány embernek adunk dolgokat és ha ennyi jó barátunk lenne...
Mindenesetre most neked válaszokat fogok adni és elzárkózom attól, hogy a jó barátod lennék.

A pontokba szedett állítások közt van egy halom, mely emberi tényezőkről szól és semmi köze ahhoz, hogy mi forgatja a kereket. Ezek irrelevánsak a természet működése szempontjából, és vélt vagy valós emberi gyengeségekről pedig főleg veled nem indítok vitát, de még esetleges vélemény azonosságnak sem adok hangot.

Tehát a forgató hatás az egyetlen szempont amit szem előtt tartok.

1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Maga az alapötlet legalább 50 éves. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

irreleváns a téma szempontjából .

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

Tulajdonképpen ez sem releváns, de azt talán megemlítem, hogy a vízforgatás mechanizmusa is nyílt kérdés tehát azt sem tudhatjuk, hogy van-e, vagy mi az összefüggés.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

Rendben, tehát a méréseinben a 2 f/p-es mozgásokat hibán belülinek értékelhetjük.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

irreleváns

5. Egely elismer az Élet és Tudomány 1998/26 számában egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.


6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri. Sőt már úgy sem működik kielégítően, ha a kezekre és a mérőműszerre együtt húzunk egy zacskót. Tehát a kéz és a műszer között nincs semmiféle akadály.

Mivel nem ismerjük az esetleges új hatás tulajdondonságait, ezt is csak mint tapasztalatot elraktározhatjuk magunkban, de nincs kizáró ereje.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

Ez fontos előinformáció ahhoz hogy hőgradiens figyelt kisérletekkel kelljen tovább lépni. De nem következik belőle a forgatás mechanizmusra bizonyított állítás, maximum egy hipotetikus elméleti számolást lehet belőle kidolgozni.

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

Érdekes adalék, ami csak azért peches, mert stresszes ember nem forgat jól.

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző (élettelen!!!) tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

Minden bizonnyal így van. Cak erősíti az kényszerítő erőt a hőgradienst figyelő mérésekre, hiszen a kerék esetében nem csak a forgás a jelenség, hanem a forgás hirtelen megváltozásai is. Ehhez is kell a korreláció mérés a hőgradiens megváltozásával.
Tudod Gábor attól mert én madzagon tudok körpályán keringtetni egy kőgolyót, attól még létezik gravitáció és a bolygók nem madzagon keringenek.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

Ez arra enged következtetni, hogy az esetleges hatás is a közeget perturbálja mint a hő. Pl bizonyára létezik olyan hangrezgés is ami megforgatja a kereket.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

Továbbra is ugyanott toporgunk, tehát kijelenthetjük, hogy a hőgradiens forgat, és a kéznek van hőgradiense. Ebből több nem következik.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

igen. Hatásmechanizmushoz nincs köze, viszont a hatás egészség korrelációját mutatja.

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

Mi is találtunk olyat, akinél hibán belül állt. Vajon az ő kezének milyen hőmérsékleteloszlása? Még perdöntővé is válhat egy ilyen hőmérővel alátámasztott eset.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

A mérés határok elsősorban ledek kérdése, és mi is igényeltük volna, hogy régi geometriájú gép magasabb sebességeket is detektáljon. Én nem láttam az újat de bizonyára létezik és még ennyi nem bizonyít semmit.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez.

ja

Továbbá ha a kézre és a müszerre együtt egy zacskót huzunk akkor a zacskó akadályozza a levegő áramlását, de a bio/élet energiáét nem lenne szabad hiszen a kéz és a kerék között nincs semmi.

Nem ismerjük az esetleges bio/élet energia tulajdonságait, úgyhogy azt sem tudhatjuk, hogy mitől szabad neki csökkeni.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

rendben, kizáró hatása nincs

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni.

Na és, mit érdekli ez a természetet.

18. Egely György és ((Paulinyi Tamás)) nem tudja megvédeni "találmányát". Az általa/uk említett bio/élet/vitalítás energia mérési jegyzőkönyveket nem teszik sem itt, sem tudomásom szerint máshol közzé.. Előzőleg ezzel mindenhol dicsekedtek, hogy vannak, de amikor konkrét kérés történt megvizsgálásukra valahogy már nem is olyan fontosak.

irreleváns

19. A hőelmélet elegendő a Egely bio/élet/vitalítás elméletének az elvetéséhez

nem, még nincs abban a fázisban, hogy elegendő legyen.

és szinte teljes magyarázatot ad a kerék mozgására,

a Newtoni gravitációs elmélet is szinte magyarázatot adott a Merkúr mozgására, mégis jött az einsteini relativitás... ezek a bosszantó apróságok...

amely egyébként is rendszertelen (gyorsúló, lassuló)és semmiképpen nem lineális.

a kis huncut nem lineáris. Dehát mondta valaki, hogy annak kéne lennie?

Persze itt az is fontos lehet, hogy a hő nem csak hőátadással, áramlással terjed, hanem sugárzással is. Tehát ha a környezet hősugárzásait is vizsgálnánk talán még kissebb lenne a hiányzó rés.

Nocsak nem is tudtam, hogy van hiányzó rés.
A hősugárzás pedig vigyázz elektromágneses hatás. Vigyázat Zyx veszély!!!!

Továbbá a tenyér izzadása, párolgása és hütése is befolyásoló tényező lehet.

ja

A kerék egy idő utánni lelasulására a hőkiegyenlítődés a magyarázat.

Miért? Még nem vették el a hőgradiens forrást. Nem?

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;
I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

elég valószínű

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

ja, de irreleváns a természetre nézve..

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között nem állandósítható, mert rendszertelen, de ezen rendszertelenségen túl is inkább fordított, mint amit megadott. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog általában gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett inkább betegségre ösztönzi használóját.

pontatlan, de ha így is van az ismeretlen forgató mechanizmus létezéséről nem állít semmit.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

Most aztán a természet összeráncolt szemöldökkel nézi az Egelyt,

V. Egely György képtelen érveket felhozni találmánya müködését illetően, és képtelen cáfolni az általunk felhozott ellentmondásokat.

de az is lehet, hogy sajnálkozik is emberi tehetetlenségén.

Jaj de hosszú volt.

Kérlek Gábor keresd a tiszta természettudományt.

Nóra

Előzmény: Iván Gábor (484)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 484
Talán akkor ha fizikus vagy és jó barátja a Paulinyinak, akkor ezen felvetéseket is minden gond nélkül cáfolni tudod:)))

Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről; avagy

--------------------- A VITA ÖSSZEFOGLALÁSA 2001.04.25-én -----------------------


1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Maga az alapötlet legalább 50 éves. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

5. Egely elismer az Élet és Tudomány 1998/26 számában egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri. Sőt már úgy sem működik kielégítően, ha a kezekre és a mérőműszerre együtt húzunk egy zacskót. Tehát a kéz és a műszer között nincs semmiféle akadály.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző (élettelen!!!) tárgyakkal is(két vasaló) az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez. Továbbá ha a kézre és a müszerre együtt egy zacskót huzunk akkor a zacskó akadályozza a levegő áramlását, de a bio/élet energiáét nem lenne szabad hiszen a kéz és a kerék között nincs semmi.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni.

18. Egely György és ((Paulinyi Tamás)) nem tudja megvédeni "találmányát". Az általa/uk említett bio/élet/vitalítás energia mérési jegyzőkönyveket nem teszik sem itt, sem tudomásom szerint máshol közzé.. Előzőleg ezzel mindenhol dicsekedtek, hogy vannak, de amikor konkrét kérés történt megvizsgálásukra valahogy már nem is olyan fontosak.

19. A hőelmélet elegendő a Egely bio/élet/vitalítás elméletének az elvetéséhez és szinte teljes magyarázatot ad a kerék mozgására, amely egyébként is rendszertelen (gyorsúló, lassuló)és semmiképpen nem lineális. Persze itt az is fontos lehet, hogy a hő nem csak hőátadással, áramlással terjed, hanem sugárzással is. Tehát ha a környezet hősugárzásait is vizsgálnánk talán még kissebb lenne a hiányzó rés. Továbbá a tenyér izzadása, párolgása és hütése is befolyásoló tényező lehet. A kerék egy idő utánni lelasulására a hőkiegyenlítődés a magyarázat.

==============================================================================

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;

I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között nem állandósítható, mert rendszertelen, de ezen rendszertelenségen túl is inkább fordított, mint amit megadott. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog általában gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett inkább betegségre ösztönzi használóját.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

V. Egely György képtelen érveket felhozni találmánya müködését illetően, és képtelen cáfolni az általunk felhozott ellentmondásokat.

===============================================================================

Előzmény: fzso (481)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 483
Silan!

Van egy Asztrológia? topic a filozófia fórumon. Megteszed, hogy beemeled oda a Természet világa cikkedet?

Előre is köszönöm, de kérlek szólj, mert nem követem azt.

szia

Nóra

Előzmény: Silan (457)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 482
Annak a hihi-nek nem kéne dőltnek lenni, valami elrontottam.
Előzmény: fzso (481)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 481
Ezt te írtad rólam az első itteni hozzászólásod végén: "...paranoiás lelkedben bekerülök..."
Ezt terjeszti a Vassy és még egynéhányan rólam, amit Te is

Pedig én ezt, csak az itteni megnyilvánulásaidból szűrtem le.(Vassynak úgy se hinnék, hisz kétség kívül sok a rögeszméje, az ilyesmi pedig akadálya a hiteles vélemény alkotásnak.) Lehet, hogy nem vagy az csak úgy csinálsz, hogy kiszámíthatatlan lehess. Nálam a kiszámíthatatlanság úgy tűnne fel, ha néha nem csinálnál úgy, mint egy paranoiás.

Vassy több helyen feljelentett, rendőrség, ügyészség, hogy személyem veszélyes ukrán maffia és hogy nekem semmiség egy ember megölése. Ezek nagyon jól dokumentált tények. Ezen feljeléentések miatt meghurcoltak a rendőrök és házkutatást is tartottak nálam.

Ez tényleg szörnyű lehetett. Főleg ha mindehhez szomszédok voltatok.

Egyébként gondolom az ezoterikus boltodnál a PARADOGMA bolttot azonosíthatjuk
Ez tündéri elszólás: de dogmáid neked vannak. Pl, hogy a Vassy elmebeteg, az Egely szélhámos, az egely kerék bizonyítottan le van leplezve, meg, hogy személyi kultuszod van...
Viszont a kis huncut detektív Magyarország egyetlen ezoterikus nagykereskedésére, hogy rátrafált, hogy pont a Paradigma. Ördöge van.
Biztos ilyen az amikor úgy magától jönnek hozzád a hírek.

Az pedig, hogy itt másról is írok csak azért van, mert összefüggésében, tehát szintézisben is tudom látni a világot:)))

hihi

Előzmény: Iván Gábor (480)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 480
Hát feledékeny is vagy!

Ezt te írtad rólam az első itteni hozzászólásod végén: "...paranojás lelkedben bekerülök..."

Ezt terjeszti a Vassy és még egynéhányan rólam, amit Te is.

Csak hát itt éppen a Vassy súlyos elmebeteg, annak ellenére is hogy az ELTE Kisérleti Pszichológiai Tanszékén még megtürik egy asztalkával és egy névtáblácskával reprezentálva.

Vassy több helyen feljelentett, rendőrség, ügyészség, hogy személyem veszélyes ukrán maffia és hogy nekem semmiség egy ember megölése. Ezek nagyon jól dokumentált tények. Ezen feljeléentések miatt meghurcoltak a rendőrök és házkutatást is tartottak nálam.A Vassy tényleg nagyon súllyosan elmebeteg. Szerintem már közveszélyesen.

Egyébként gondolom az ezoterikus boltodnál a PARADOGMA bolttot azonosíthatjuk. Az pedig, hogy itt másról is írok csak azért van, mert összefüggésében, tehát szintézisben is tudom látni a világot:)))

Iván Gábor

Előzmény: fzso (479)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 479
Az elmebetegség fegyverét és annak irányát továbbra sem értem.

De ki hisz itt az Egelyben?

Azt hittem az Egely műszer a téma. Legalábbis a topic címed. Mert hát azt a vak is látja, hogy téged nem az érdekel, hogy van-e valami nem konzervatívan magyrarázható műszer forgásában, hanem, hogy embereket akik valamiért beakadtak nálad azokat meghurcolj. Ez ellen már sokan küzdöttek a topic történelmében és a műszerről, mérésekről, bizonyítékokról próbáltak beszélni hozzád.

Sőt az origón büszke vagy topicod méretére, pedig annyi energia ment itt el az anyázásra, hogy a mennyiséget fel lehetne lassan cserélni a minőségre.

Előzmény: Iván Gábor (477)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 478
forog=forgat az Egely vitalítésmérőn mérve
Előzmény: Iván Gábor (477)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 477
OH. OH.

Nem arra sült el az elmebetegség fegyvere, amelyre szerettük volna, hanem visszafelé?

Ha két eltérő tenyérhőmérsékletre felmelegített vasaló az Egely által megadott 100%-os élő emberi értéken forog, holott egy nyilvános előadásán sokak előtt nekem azt mondta, hogy két ukrán vasalónak nincs semmilyen mérhető vitalítása a saját műszerén, hát akkor itt valami nem stimmel.

Tehát Egely ellentmondásba keveredett önmagával.

Persze ez sokakat nem zavar:)))

ez az Egelyben való hit lényege:)))

Hinni kell nem gondolkozni:)))

Iván Gábor

Előzmény: fzso (476)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 476
Vajon most Iván Gábor miért a Vassy szépirodalmi tágasságán csámcsog, miért nem azokon az állításokon, hogy a két vasaló pörgetésével nincs még kizárva más hatás is az Egely kerék pörgetéséből. Azt gondolom ez itt az ontopic. Milyen topic gazda az ilyen?
Szemfényvesztő?
Vagy mi!
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 475
Pedig láthatod, hogy milyen sokoldaluak ezek a mai fizikusok.

-az egyik ezotéria boltot nyit
-a másik szkeptikus létére a szintézis szabadegyetemen és a Szellemi buvárok egyesületében ad elő az Egivel
-a harmadik ateista honlapot szerkeszt

stb:)))

Előzmény: Silan (473)
fzso Creative Commons License 2001.04.26 0 0 474
Ehhez én kevés vagyok egy szót se értek.
mi az a garázs látás?
Tehát felesleges időpocséklás és törekvés, hogy belém, vagy velem kapcsolatban másba beszéljetek bármit is. Ez a mondat mit jelent?
Előzmény: Iván Gábor (470)
Silan Creative Commons License 2001.04.26 0 0 473
Nem tudok nyilatkozni, mivel én nem olvastam Vassy szépirodalmi műveit.
Előzmény: Iván Gábor (472)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 472
Ja tényleg Silan. Most akkor tekintsünk el a szerző személyétől és csak a tartalmat vizsgáljuk, amit a Vassy szépírodalmi műveiről írt.

Szerintem aligha cáfolhatóak az ott leírtak:)))

Pedig az álnéven kiadottak tartalmát még nem is ismeritek. Talán egyszer azt is megírja nekem valaki:))))

Előzmény: Silan (469)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 471
Hát ez a hitnek egy különös formája, hogy sokan azt hiszik, hogy itt és más fórumokon, különböző álneveken is, de csak magammal irogatok.

Nem baj nyugodtan hihetik, nekem ez jó.

Ugy is az a célom, hogy ne lehessek kiismerhető és kiszámítható.

Sőt az is lehet, hogy F. Nóra is én vagyok álnéven:))))

Előzmény: Silan (469)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 470
F.Nóra!

Sikeres vagyok és a sikereimet a Vassy "garázs látási" elmebetegségének is köszönhetem.

Ferrázott, hogy egy magát racionálisnak tartott fizikus (bocs a kivételektő) lehet néha a legelmebetegebb és a legravaszabb nagyátverő.

Tehát felesleges időpocséklás és törekvés, hogy belém, vagy velem kapcsolatban másba beszéljetek bármit is. Ugyan is hipnábilis sem vagyok, más meg ugy is tudja, hogy ki az igazi elmebeteg itt.

Üdv: Iván Gábor:)))

Előzmény: fzso (467)
Silan Creative Commons License 2001.04.26 0 0 469
Milyen kár, hogy ezt te magad írtad, harry álnéven, mint azt a rád jellemző tipikus helyesírási hibák is (pl. únalmas, hosszú ú-val) bizonyítják... :))
Előzmény: Iván Gábor (468)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.04.26 0 0 468
Semmi detektiv hajlamom nincs.

Kérés nélkül kapom az információkat, mint például ezt;
"harigo válasz erre | adatok | e-mail 2001-01-30 18:19:50 (295)

Megint lebukott a Vassy!

Ráleltem V. Z. "szépirodalmi" műveire a Magyar Elektronikus Könyvtárban, mek.iif./porta/szint/human/szepirod/modern/vassy_z cimen.
Únalmas történetek, de mégis érdemes őket elolvasni, mert jól mutatják, hogy V.Z.-ének milyen mocskos és perverz fantáziája van. Testvérszerelem, homoszexualitás, emberevés, anyagyilkosság...! Úgy látszik, Iván Gábornak megint pimaszul igaza volt, mikor itt a Fórumon kétségbe vonta V.Z. nemi identitását! Ráadásul Ő csak tudja, hiszen a szomszédja volt.
Harry

Előzmény: fzso (464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!