Keresés

Részletes keresés

halcy0n Creative Commons License 2001.04.15 0 0 390
OFF

Basszus, kihagytam azt a rohadék BLOCKQUOTE-ot. Ennyit az egységes arculatomnak...

.halcy0n

Előzmény: halcy0n (389)
halcy0n Creative Commons License 2001.04.15 0 0 389
Szóval, halciOn, ha végig olvasnád, amit irtam, kiderülne, hogy MEGNÉZTEM a programban a pasi nevét és Tatár Györgynek hivják. Amúgy tényleg nagyon jó előadó, sok érdekes dolgot tud mesélni.

Bocs, legkozelebb jobban figyelek...

Meg van a megoldás! Jungot a UJS-ből ismered!!!

Langyos...

.halcy0n

Előzmény: banjus (388)
banjus Creative Commons License 2001.04.13 0 0 388
Sziasztok Kedves Mindenki!!!

Az ember 1 este nem nézi meg a topicot, és már is 20 oldalt tele irkáltok? Na jó, csak vitzeltem.
Szóval, halciOn, ha végig olvasnád, amit irtam, kiderülne, hogy MEGNÉZTEM a programban a pasi nevét és Tatár Györgynek hivják. Amúgy tényleg nagyon jó előadó, sok érdekes dolgot tud mesélni.

Meg van a megoldás! Jungot a UJS-ből ismered!!!

Ami Szarvast illeti, én is imádok odajárni, immár 11. nyarat fogom lent tölteni. Na persze nem az egészet, de 1 v. 2 turnust igen. Azonban hallottam arról, hogy bizonyos társaságot nem a tábor témája érdekel, hanem az ellenkező nem. Igazából én is későn érő vagyok, de nekünk megvolt a saját kis társaságunk, amit lehet egyfajta szigetnek is tekinteni, és 3-4-en nagyon jól elvoltunk a 2 hét alatt. Persze ez nem azt jelentette, hogy másokkal nem áltunk szóba, de nálunk nem a fiúkon volt a hangsúly, vagy nem csak rajtunk. De talán ezért éreztem mindig nagyon jól magam, leszámitva 1-2 turnust, amikor volt egy két kellemtelen élményem, de ez már a múlté, vagy mégsem?
Ami a madrich hiányt illeti, szerintem beugróra mindig szükség van, tavaly az első turnusban pl. öszzesen a 3 korcsoporttal(nem volt külön Hermon, mert nem volt elég hanich meg mardich hozzá) 6 madrich volt, a negeveseknek és a golánosoknak 1-1 madrichjuk volt.Mit nem mondjak, eléggé érdekes egy dolog volt, még jó, hogy galilban voltunk 4-en, igy tudtunk 2 csoportot csinálni.Én nagyon élveztem, tök jó csopim volt, de ezt már irtam. Nyugi Rachela, a 2. turnusos csopim is király volt, meg a párom is:))))
Szóval Jung ha akarsz jönni, csak szólj Fricinek, biztos talál neked helyet.
Na a mai kisregényemet befejezem, sziasztok! pápá!

Előzmény: halcy0n (379)
jung Creative Commons License 2001.04.12 0 0 387
Köszi szepen Halcy0n! De most komolyan :-)))
Előzmény: halcy0n (382)
Rachela Creative Commons License 2001.04.12 0 0 386
Hogy mondják ivritül, hogy happy birthday? Yom huledet szaméach? Áh, inkább maradok a magyarnál:

BULLDOG SZÜLINAPOT, JUNG!!! :-)))

Rachela Creative Commons License 2001.04.12 0 0 385
Kedves halcy0n!

Sajnálom, ha legutóbbi hozzászólásom, gunyorosnak hatott, pedig kivételesen nem szántam annak :).
Egy pillanatig sem akartam olyasmit sugallni, hogy Te voltál a hibás abban, hogy nem érezted jól magad abban a bizonyos évekkel ezelőtti turnusban, pusztán sajnálom, hogy az első, Szarvassal kapcsolatos élményed negativ volt. Az viszont nagyon jó, hogy 98-ban sikerült a hiányt pótolnod. Persze, tudom, hogy vannak olyan turnusok és emberek, ahol és akiknél rég nem arról szól Szarvas, aminek eredetileg 1990-ben indult. Ehhez azonban az is hozzátartozik, (és ezt már régebben talán emlitettem, de nem biztos), hogy a tábornak az elmúlt 11 évben megváltozott a szerepe, legalábbis ami a magyar táborozókat illeti. '90-ben gyakorlatilag ez volt az egyetlen hely, ahol a zsidóságról lehetett tanulni, hallani, nem voltak iskolák-óvodák, megannyi ifjúsági szervezet, mint ma. Ma már sokan nem a zsidó identitás erősitésének, a zsidó kultúra megismerésének igényével mennek le a táborba, sokkal inkább a barátokkal való közös nyaralás, bulizás, kikapcsolódás kedvéért.
Lehet, hogy rosszul látom a dolgot, de szerintem ez is lehet az oka annak, hogy egészen más lett a tábor hangulata már akár a negyedik-ötödik évben, mint a legelején.

Na, most én is érzelmi oldalról közelitettem meg a dolgot, de szerintem ez legalább olyan fontos, mint a "racionális vizek", nem?

Előzmény: halcy0n (384)
halcy0n Creative Commons License 2001.04.12 0 0 384
Kedves Rachela!

Most ha nagyon cinikus akarnék lenni (és egyébként gunyoros kis megjegyzéseid után miért ne lennék az :-) akkor azt mondanám, hogy tényleg nem csak a másik nemről szólt a dolog. Pl. hallottam valami füves botrányról is... :-)))

Mielőtt nagyon elmérgesedne a dolog, megpróbálok szépíteni:

Az első szarvasi élményem után jó pár évig kihagytam a dolgot, és végül az 5-ik turnusban tértem vissza, 1998-ban. Bizonyára Te is tudod, hogy ez már erősen az ex-szarvasi korosztálynak szól, de speciel ebben az évjáratban ez pont nem így jött ki. A nagy átlag akkor kezdte az egyetemet/főiskolát, értsd: 18-19 éves volt a nagy többség. És ez volt az a társaság, ahol Frici és néhány másik nagyon jó fej madrich segítségével először vehettem részt, komoly, értékes vitákban, beszélgetésekben. Mindezt olyan emberekkel, akik hozzám hasonlóan még csak keresgéltek a nagyvilágban, tehát nem kell őket érett felnőtt embereknek tekinteni. Ez utóbbit azért mondom, hogy értsd Te is, hogy ez a '98-as Szarvas sokkal közelebb állt a hagyományos, épp-hogy-kamaszodunk-és-rohadt-sokat-kérdezünk korosztályhoz, mint amiről mostanában szólnak az 5-ik turnusok. Nekem ez a turnus adta vissza, és jelentette az évekkel előtte kimaradt "szarvasi érzést".

No nem szaporítom tovább a szót, nem biztos, hogy vevők vagytok az ilyen érzelmi jellegű beszámolókra, legközelebb racionálisabb vizekre evezek :-)

.halcy0n

Előzmény: Rachela (380)
Jidele Creative Commons License 2001.04.12 0 0 383
T.Gy. előadása szerény vélemnényem szerint zseniális volt. megjelent egy könyve is témában, állítólag nagyon jó. Hihetetlenül jó előadó, nagyon sajnáltam, hogy csak olyan rövid volt a szombati előadása, de a vita szörnyű volt, csak azt érték el, hogy mindenkit egymásnak ugrasztottak
halcy0n Creative Commons License 2001.04.12 0 0 382
HAPPY BORZDAY kedves jung! De most komolyan :-)))

.halcy0n

Előzmény: jung (381)
jung Creative Commons License 2001.04.11 0 0 381
Rachela!
Még nem őszülünk:-))) Amúgy én jártam 2* golánosként Szarvason, gondolom Halcy0n is ebben a korcsoportban lehetett, és tanúsíthatom, hogy nem sok másról szólt a 2 hét. (Én egy kissé későn érő vagyok, így enegm is kissé zavart, bár úgy emlékszem, mindíg találtam magamnak néhány embert, akikkel elvoltunk. Lásd még egyik első hozzászólásomat, most nem keresem meg a harcipuszi játék folytatásáról!
Üdv Jung
Előzmény: Rachela (380)
Rachela Creative Commons License 2001.04.11 0 0 380
Szia halcy0n!

Megnyugodhatsz, előttem még nem buktál le, lévén én még junggal sem találkoztam soha személyesen, igy féltve őrzött kis inkognitód megmaradt :). Bár azt azért a leirtak alapján sejtem, hogy nem Negevesként jártál a táborban... :))
Nem tudom, hogy mikor voltál Szarvason, én 10 éve járok le rendszeresen, és az a tapasztalatom, hogy bár vannak, akiknek az egész valóban csak a nőkről/pasikról szól, azért mindig lehet olyan embereket találni, akikkel szivesen töltöd együtt az idődet. Persze lehet, hogy tévedek, és még nem jártam olyan turnusban, amilyenről te irsz.

Előzmény: halcy0n (378)
halcy0n Creative Commons License 2001.04.11 0 0 379
Kedves banjus,

A muki neve azért érdekel, mert érintett vagyok némi programkreálásban, és gondoltam a mi csoportunkba is érdekes lenne meghívni őt. Ha megtalálod abban a programfüzetben (nekem nincs ilyen, mert nem voltam madrich-képzőn), légyszíves írd meg!

.halcy0n

Előzmény: banjus (374)
halcy0n Creative Commons License 2001.04.11 0 0 378
Rachela!

Tehát a táborról... Szóval az egész úgy kezdődött, hogy lementem életemben először, tök egyedűl Szarvasra. Valószínűleg úgy gondoltam, hogy a fél év Lauderben eltöltött idő már feljogosít arra, hogy belevessem magam a zsidó ifjúság "kemény magjába".

Egy kicsit tévedtem, már akkor is igen érzékeny, mondhatni művész lelkületű ember voltam (jung a tanu rá, hogy azért ebből az utóbbiból még profitáltam valamit), és ehhez mérten nem voltam elragadtatva a 3 vadidegen (egymást viszont jól ismerő) fiútól, akik közé bekerültem. Summázva az akkori Szarvas központi értékét, legalábbis ahogyan én az akkori korcsoportomban láttam, csak ennyit mondhatok: a nő, vagy ha kevésbé költőien kellene megfogalmazni, akkor a szex, és még fokozhatnám...

Ez azért nekem akkor még egy kicsit tömény volt, bár az is lehet, hogy csak én látom/láttam egyoldalúan az eseményeket. Amiben azóta sikerült változnom, az a lazaság, akkor ezt nem igazán sikerült gyakorolnom.

Köszönöm a biztatást, ha megbántad csak szóljál :-) (Bár látom, hogy azért vannak még itt még más gépíró rekordereink is, pl.: TZAL.)

.halcy0n

Előzmény: Rachela (371)
halcy0n Creative Commons License 2001.04.11 0 0 377

Viszont halcy0n kiletet sem fogom felfedni, annyit azonban elarulhatok: egyidos velem, na jo fel evvel fiatalabb, de ez nalunk mar sajnos nem szamit :-(((

Lebuktam...

.halcy0n

Előzmény: jung (372)
jung Creative Commons License 2001.04.10 0 0 376
Akkor valaszolnek:
1, nem vagyok ELTE-s, sosem jartam ott, es Tatar Gyorgy nevet is csak hirbol ismerem, viszont tudom, hogy mit tanit, es bizony kikovetkeztettem, hogy akkor itt nagy esellyel rola van szo, igy el is hittetek, milyen jolinformalt vagyok:-)
2, halcy0n nem evfolyamtarsam, es nem vadaszunk dinoszauruszra, ezt a hirt cafolnom kell :-)
Viszont nemsokara ujra lesz szarvas. Mennyi meg? 2 honap? Hogyan keszultok? Ugy nez ki, iden is csak az 5. turnusban leszek lenn, persze meg barmi tortenhat, ha madrich hiany van, szivesen kiveszek 2 het szabit :-)
Jok legyetek addig!
Jung
Előzmény: banjus (374)
Rachela Creative Commons License 2001.04.10 0 0 375
Nahát, igazad van! Az a szombati előadás teljesen kiment a fejemből, pedig tényleg nagyon érdekes volt, a mai izraeli vallásos és nem vallásos életről szólt.
Előzmény: banjus (374)
banjus Creative Commons License 2001.04.10 0 0 374
Szióóóóó!!!

Szóval először is botsi, hogy csak most irok Neked, kedves halcyOn, de mostanság kicsit többet kell tanulnom a semminél, mert zh-k sora tornyosult előttem, mostmár jórészt utánam.Ezzel nem panaszkodni akartam, nehogy azt hidd. Szóval sajna ,bár sok mindenre emléxem, de a pasi nevére nem, viszont a képzés programjában benne volt, igy megnéztem, hogy tényleg Tatár György volt az illető lentebb emlegetett úr. Most én kérdezek, miért érdekel? Csak nem eltés vagy, és az egyik tanárodról van szó? Mellesleg Jung honnan tudtad, hogy ő lehetett az, csak nem évfolyamtársak vagytok? Vagy csak a ráhibázás művésze vagy? Szóval a porgram cimét már elárulta Rachela, igy nem irom le mégegyszer. Viszont másnap, a vita utáni napon tartott egy előadást is Izraelről, ami szintén nagyon érdekes volt, de az tényleg elég jó volt. Na mostmár befejezem a kisregény irását, pápá, sziasztok, mindenkit üdvözlök:

Banjus

Előzmény: halcy0n (370)
Rachela Creative Commons License 2001.04.10 0 0 373
Nem tudtam, hogy T.Gy. tanit az ELTÉ-n, de ha igen, akkor bizonyára róla van szó. Akkor pedig halcy0n arra az előadásra gondolhat, ami a lentebb részletesen kitárgyalt vitaest részét képezte, "A Közel-Keleten a helyzet változatlan?" cimmel.

"halcy0n kiletet sem fogom felfedni, annyit azonban elarulhatok: egyidos velem, na jo fel evvel fiatalabb, de ez nalunk mar sajnos nem szamit :-((("

Szóval a gyerekkori közös dinoszaurusz-vadászatokról ismered? :))) Áááá, kicsit sem vagyok gonoszka! ;)

Előzmény: jung (372)
jung Creative Commons License 2001.04.09 0 0 372
Rachela! Nem Tatár Györgyre gondoltok? (ez csak egy tipp, ne kövezzetek meg, ha nem!) Viszont halcy0n kiletet sem fogom felfedni, annyit azonban elarulhatok: egyidos velem, na jo fel evvel fiatalabb, de ez nalunk mar sajnos nem szamit :-(((
Udv.
Jung
Előzmény: Rachela (371)
Rachela Creative Commons License 2001.04.09 0 0 371
Szia halcy0n! Üdv a topicban!

Mivel ilyen nyomatékosan banjust kérted, hogy válaszoljon, most jól nem mondom meg, ki volt az az ELTE-s pasas, hadd fúrja a kiváncsiság még egy kicsit az oldaladat! :) (BTW, azért sem mondom meg, mert akárhogy is kutatok a memóriámban, nem tudom felidézni azt az előadást).
Elmeséled nekünk, hogy miért nem tetszett a tábor, mikor ott voltál? (Persze csak ha nem titok, de azért is érdekel, mert az épitő kritikából tanulhatnak a mindenkori madrichok). Mikor voltál lent? És milyen korcsoportban? Hehe, most jól elárultam magam, hogy tulképp arra vagyok kiváncsi, hány éves vagy! :)))
Szóval irjál, én mindig úgy örülök, ha új hozzászólásokat és új embereket látok itt a topicban, de azért a régiek is jöhetnek ám!

Rachela

Előzmény: halcy0n (370)
halcy0n Creative Commons License 2001.04.07 0 0 370
Igazán nem szeretnék idegen módjára belepofátlankodni az alakuló családi perpatvarba, de lenne egy kérdésem banjushoz: miről tartott Aser és az az ELTÉ-s férfi előadást Galyatetőn, és ez utóbbinak mi a neve?

Ha megbírkóztatok ezzel a múltidéző kérdéssel, akkor mondanék pár szót magamról. Nem tudom szokás-e ez itt, de én azért megteszem.

Szóval, én is voltam Szarvason még ifjú és bohó koromban, igaz csak egyszer, és az se tetszett nagyon, de azért szorítok nektek, hogy az idei jobban sikerüljön :-) Na jó nekifutok mégegyszer: a hiba valószínűleg bennem volt, ezt azóta kinőttem (remélem). Olvasgatlak titeket már egy ideje, és most az elhatározás is megérett bennem annyira, hogy írjak. Többit a jövőbeli hozzászólásaimból.

.halcy0n

Előzmény: banjus (340)
banjus Creative Commons License 2001.04.06 0 0 369
Neked is, meg minden kedves topicolonak. Remélem nem veritek szét egymást, még virtuálisan, sem, mert ez a topik nem erről szól, ugye????
Na jóéjt!!!
Banjus
Előzmény: Rachela (368)
Rachela Creative Commons License 2001.04.06 0 0 368
Boldog, kóser Pészachot Nektek! L'sáná hábáá b'Yerushalayim!


Rachela Creative Commons License 2001.04.06 0 0 367
Hát, Tzal, eddig nem gondoltunk rá, de most, hogy igy mondod... :))
Előzmény: TZAL (365)
jung Creative Commons License 2001.04.06 0 0 366
Boldog es ha szerencsetek van, maceszban gazdag peszachot nektek!
TZAL Creative Commons License 2001.04.06 0 0 365
Hű, rachela, megijedtem. Megverni nem akartok esetleg? ;)
Előzmény: Rachela (363)
banjus Creative Commons License 2001.04.04 0 0 364
Hát igy megy ez már csak. Az ember folyton kikotyog valamit véletlenül, vagy nem is annyira véletlenül?
Előzmény: Rachela (363)
Rachela Creative Commons License 2001.04.03 0 0 363
Miért, te nem tudtad, hogy itt Nagy Családi Összeesküvés folyik ellened? ;)))) Hoppá, most megint kikotyogtam valamit!
Előzmény: TZAL (362)
TZAL Creative Commons License 2001.04.03 0 0 362
Rachela, most elárultad a húgod, ami nem szép :)
Meg persze az sem szép, hogy Jidele meg neked árulkodott az én másik nickemről :))))))
Előzmény: Rachela (361)
Rachela Creative Commons License 2001.04.02 0 0 361
Nahát, Tzal, nem mondod? El sem tudom képzelni, mi lehet a másik nicked ;). Köszi a kimeritő választ, a témát ezzel én részemről le is zártam.
Előzmény: TZAL (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!