Keresés

Részletes keresés

Nohémi Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8684
Jó régen olvastalak én is titeket, de ma este bepótoltam.

Polifoam matrac témában, hátha még aktuális: nekünk olyan van, amit nem játékként, hanem tényleg játszószőnyegként árulnak, mi a Metroban vettük. Kb. 50*50 cm-es egy négyzet,azaz lényegesen nagyobb mint a játék, puzzleként összerakható és nincsenek rajta kinyomható betűk, számok. A mérete miatt nehezebb stabil oldalfalat húzni belőle, viszont nincsenek apró alkatrészei.

Trilla, nagyon szorítunk nektek!

Sziasztok, Noémi

quizas Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8683
Sziasztok!

Jó ideje nem jutottam a netre, alig győzöm olvasni a hozzászólások tömkelegét.

Trilla, szorítok Nektek!

Portáska, remélem, sikerrel jársz a héten és visszajön a tejed. Egyszer-egyszer én is úgy éreztem már, nincs tovább, eddig még a gyakoribb szoptatás segített. De az elmúlt hónapban KisBulcsú is kevesebbet hízott a hivatalos átlagnál, a sajátjánál meg jóval kevesebbet. Nem volt étvágya a szurik után, talán a meleg miatt sem, tömni ugye nem lehet (40 perc meg még több is néha a kajaideje), utána meg annyira akart enni, hogy alig győztem. Nálunk a doktornő a kétheti 30 dekát tartja elfogadhatónak, ellenőrzi is. Én arra igyekszem figyelni, mennyit és milyen színűt pisil, meg van-e kaka és milyen.
A férjem szerint az elegendő tej legfőbb biztosítéka nálam (a kellő kaja és pihenés mellett) a tápszeres üveg látványa, azaz a tudat, hogy végszükségben sem hal éhen a baba. De azért a szoptatás kényelmesebb, 40 perc ide vagy oda.

Kérdés.
Ti hogyan altatjátok el a babát?
Mivel kisBulcsú hasfájós volt és nehezen böfizett, nagyon megszokta, hogy kézben van, úgy alszik el. De ebben a hőségben csak kis szopással tudott elszenderedni.
Tudom, nem jó, ha megszokja, hogy szopás=alvás, de nem volt szívem megtagadni tőle. Meg szomjas is lehet. És ugye a gyakori mellretétel serkenti a tejtermelést, márpedig az csak serkenjen!
Ha volt valaki ilyen helyzetben, kérem, írja meg, mit tett!

quizas

Bugi bacsi Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8682
En meg tudom oldani, mikor lesztek a parkban?
Előzmény: Kriza (8681)
Kriza Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8681
Sziasztok,
köszi az infókat a szopás mennyiségéről. Úgy tűnik, a dokibánk is elégedett Dömivel, így most már csak hetente figyelem majd, mennyit hízik. Most a héten megvolt az "előírt" 12 dkg (sőt, 6 nap alatt)! Plusz most már előfordult többször is, hogy nem lógott rajtam 40 percet, reggel pl. negyedóra múlva lefordult rólam és utána csak kötelességből vette be még egyszer 2 pecre a cicit, aztán jelezte, hogy ő jól lakott és nézegetett, majd elaludt, és csak 4 óra múlva jelentkezett új adagért, tehát valóban jól is lakott ennyi idő alatt.

Újabb nyavalyám: nincs valaki, aki sima fényképről be tud scannelni képet és felrakni ide - de csak ha nem okoz különösebb nehézséget neki? Mert annyira megmutatnám Dömit, de nem tudom, hogyan. Jakus képeit annak idején Csetus csinálta digitális kamerával, ő annak köszönheti a nyilvánosságot. Esetleg valami ötletetek, hogy hol foglalkoznak ilyesmivel? Vagy papírképről nem is lehet jó minőségben feltenni képet?

Kriza

si Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8680
Többiektől bocs az off-ért!

Hopihe! A freemailos címedre ment a válasz!
(A nexusba megint nem sikerült belépni)
si

Sica Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8679
Hópihe,

boldog szülinapot Eszternek!

Előzmény: Hopihe (8676)
Elayne Creative Commons License 2001.07.17 0 0 8678
Boldog szulinapot Atusnak, Eszternek!

Trilla, mi is szurkolunk nektek!!

Hopihe Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8677
Kriza,
Eszter 1 hónaposan 110 – 160 gr között szopizott. Reggel a legtöbbet.
Hopihe Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8676
Sziasztok!

Nagyon jó időnk volt Agárdon, Eszti élvezte a pancsit is. Felavatta a Velencei tavat :))) Sajna a combján és a háta alján a pöttyök kitartottak a végéig.

Andrea-r, a fenti okok miatt nem hívtalak, bár a doki azt mondta, hogy már nem fertőz, de a találkozókkal inkább várok, amíg teljesen elmúlik.

Áfonya,
sikerült elérni a dokimat (MÁV – Dr. Kardos), ő sajna nem beszél angolul.

Tamara, Piglet,
Nagyon boldog szülinapot kívánok Borkának és Atusnak!

Eszter bár csak holnap lesz 1 éves, a családi szülinapi összejövetel tegnap volt, nagyon jól sikerült. Élvezte, hogy körülötte

Trilla,
szurkolok nektek, hogy ne legyen semmi komoly.

Sziasztok

Sica Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8675
Trilla,

nagyon drukkolok, hogy hamar hazagyertek a kórházból és minden rendben legyen!

simine Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8674
Szilvasgomboc!

Meg egy korabbi kerdesedre reagalnek. En azt olvastam, hogy az, hogy mennyire suru valakinek a haja az egyeni adottsag. A tobb vagastol nem lesz tobb hajhagyma, viszont az adott mennyisegu hajat lehet erositeni a tobbszori hajvagassal.
simine

zso70 Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8673
Marko-bebi,
erdekelne a dolog,mert nem hiszem, hogy a jelenlegi -allando lakhely szerinti- , aki a 4.ker-ben van kijarna.
Kuld el legy szives maganba, hogy mit hol mennyiert..
koszi
Előzmény: márkó-bébi (8648)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8672
Kriza:

Azt szoktákmndani, hogy testsúlykilogrammonként kb. 150 grammot kell enniük naponta.
TEháte gy 3 kilós babának 450 grammot, egy 5 kilósnak 750-et..
De ez a kb. ami a 130-170/180-ig is lehet.

Piglet

Kriza Creative Commons License 2001.07.16 0 0 8671
Sziasztok!

Valaki nem emlékszik, mennyit szopik egy aprónép egyhónaposan? Sikerült mérleget bérelnünk, tegnap méregettem Dömit, de persze ez a meleg nem sokat segít az étvágyán. Azért így is rendesen evett, 70-80-90-eket, éjjel 130-t, de volt egy esti 10 gr is, szerintem csak kiakadt a melegtől és oda akart bújni hozzám. Pedig ebben a melegben az nem sokat segít rajtunk… Összesen evett 610-t egész nap.

A cumi mostanában sokszor nem kell neki, lehet, hogy igazatok lesz és majd leszokik róla magától. Vagy rá se szokik igazán. Jó lenne!

Szilvásgombóc, kissé késve, de köszi az infokat homeopátia ügyben.

Bucika: neked is kösz. És ha most elég a tejed szerinted, nem lehet leszoktatni a tápszerről? Nem mintha kifogásom lenne ellene, Jakus is tápos volt, csak kiváncsiságból kérdem, meg emlékszem, milyen húzós volt az ára!

Nekem különben még az A vitamin segít a tejfokozásban, a barátnőm javasolta anno, és most azt szedem. Nem lehet folyamatosan, hanem kúraszerűen, fokozásra.

Trilla: remélem, semmi komoly gond nem lesz Nándival. Drukkolok Nektek! Dömi már nem tűnik sárgának, de majd rákérdezek a dokibánál, ha jön a héten.

Kriza

márkó-bébi Creative Commons License 2001.07.15 0 0 8670
Jó estét mindenkinek!
Most volt a National Geo.-on egy újszülött - koraszülöttekről egy film. Remélem láttátok, nagyon érdekes volt és csodálatos. Már 23 héten született magzatot is képesek életben tartani! Ez fantasztikus!
Kriza: Kissé megkésve, de a cumi ügyben a mi tapasztalatunk: a kórházban még nem , de itthon már elfogadta, mivel gyakran sírt és nem tudtuk miért egy alkalommal kipróbáltuk, hátha megnyugszik és láss csodát egy pillanat múlva csend lett és elaludt. Kb. 2 hónapos volt amikor egyik napról a másikra elhagyta, nem kellett neki. Azóta sem kéri. Igaz az ujját szopja de csak akkor amikor fáradt, így jelzi, hogy álmos, beteszem a kiságyba 5 perc után már alszik is. Én azt gondolom, nincs összefüggés a szoptatás és a cumizás között. Ugyanis ismerek olyan gyermeket akit nem szoptattak (koraszülött volt és mire kikerült a kórházból már nem volt anyatej) és soha nem cumizott és nem szopta az ujját. A másik oldalon pedig akiket szoptatott a mamájuk és 7 évesen szoktak le az ujjszopásról. Ne aggódj, el fogja hagyni a cumit.
Mandrake: Ez bizony fogzás. Márk is korán kezdte, vannak nehezebb időszakok és könnyebb,csendesebb napok. Dentinox, babamasszázs nálunk ez vált be.
A szája körül úgy tudjátok masszirozni pl. mintha bajuszt rajzolnátok neki középről indultok két ujjal és a száj vonala felett haladtok kifelé. Az alsó ajka alatt ugyanígy középről két ujjal kifelé haladtok és mintha mosoly rajzolnál ívesen. Márkó nagyon szereti és látszik, hogy jól esik neki.
Borkának boldog szülinapot kívánunk mi is!
Miért kell menni próba szoptatásra? Ez kötelező vagy fakultatív?
Nufi: főzelék evés nálunk hasonlóan zajlott, volt mindenhol fal, terítő, ruha stb. Most úgy csinálom, hogy ráadok egy ujjas előkét ( ugy néz ki mint egy műtős fiú fehér-zöld), a jobbkezét a hónom alá teszem így már csak a bal keze szabad, és villámgyorsan merítem a kanalat, gyorsan az ajkához teszem és kivárom, hogy lenyelje az előző faltot. A terítőtől olyan távolságra van, hogy már nem éri el. Így csak az előke és néha az én karom lesz főzelékes.
Márk alá én egy vékony takarót teszek, illetve nem tudom itthon kapható e már, egy bohócot ábrázoló zörgő, csörgő, tükörrel ellátott játékot teszek. Elég meleg van (28 fok), ugyhogy biztos nem fázik fel.
Trilla mail megy!
Üdv
Éva
si Creative Commons License 2001.07.15 0 0 8669
Nufi! A játszómatrac szerintem most még tökéletesen megfelel, később majd nagyon odafigyelek arra, amit cár írt, és akkor félre lesz téve egy ideig. Utána, meg ha már lesz annyi esze, hogy mire való, újra elő lehet venni, játszóhelynek, vagy játéknak használva. Lehet belőle kockát, és egyszerűbb formákat is építeni. (egyébként rá van írva, hogy 3 éven felülieknek) Vannak benne apró részek, mint pl. a 9-es, 8-as, B betű közepe, ezekre is vigyázni kell majd később.
Mi egy játékboltban vettük, 2500-ért, de láttam a TESCO-ban is, itt 3000 volt. Mint már írtam, poliform szivacs az anyaga, és minden kockán egy szám, vagy betű van, ami kiszedhető. (nem könnyű kiszedni, de később, ha ügyesedik a baba, akkor ki tudja majd szedni. Na, ekkor kell elpakolni) Többféle méretben kapható, a miénk 36 db 15 X 15-ös kockákból áll, amiknek a széle puzzle-szerűen van kialakítva. Ettől van kisebb, de több van benne, és nagyobb, de keveseb kockával. Ezekből olyan formát raksz össze, amilyet akarsz. (én 90 X 90-es négyzetet)
Ja, és könnyen tisztítható. Végül is, nem akarok rábeszélni senkit, de nekünk bevált. Legalábbis most még jó.…(Bence 4 és fél hónapos, most kezdett hasra fordulni)

Trilla, nagyon szorítok értetek, remélem, nem lesz semmi komoly baj Nándival! Mindig elszomorít, ha pici gyereknek valamiért kórházban kell lennie. Olyan kis gyengék még ilyen korban. Még jó, hogy ott lehetsz mellette, jó pár éve ez még nem volt lehetséges. Akkor még rosszabb lehetett a beteg gyereknek, és az anyukájának is.

si

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.14 0 0 8668
Marko-bebi, megbeszeljuk levelben, ok?

Es most egy kcsit szomorubb tortenet: Csutortok ota a kettes gyerekklinikan fexunk Nandival, mert ez mar nem az elettani sargasag.
A billirubinja megint 295 (175-tol sarga, ket hete 195 volt...)
Volt hasi UH, az epeholyang nem vizualizalhato, de ettol meg lehet, hogy van.
Sullyedese magas, verszegeny, sok a feherversejt.
Most valami fertozesre gyanakszanak, ami a jobbik eset. azt lehet gyogyszerezni.

Ha hianyzik a felbontoenzim a majabol, meg az is jo, bar akkor dieta. Egy anyatejes babat hogy dietaztatunk? Hat ugy hogy megszunik anyatejes lenni, tapszeres lesz.
A legroszabb eset az epeholyag hianya vagy epevezetek szukulet, ami mutet es hosszu ido.

Hetvegere hazajottunk mert egy uvegfalu szobaban vagyunk kettecsken, a szopcsi meg csak megy, de mindenki bebambul, a 11 evestol az osszes latogatoig. Kerdem en, igy megis hogy nyugodjak emg es hogy fejjek ha kell?

Hetfon vervetel, vercsop. alvadas ilyesmi, es majbiopszia. Mintat vesznek a kicsi majacskabol es megy szovettanra. De addig semmit ertsd semmit nem csinalnak. Infonk is csak onnan van, hogy volt egy orvostanhallgato aki angolul referalt es azt ertettuk. A noverek, az orvosok le sem szartak. Az osztalyos doki elkezdett veszekedni hogy latni akarja a pisit ha haza akarunk menni. Mondtuk nincs akadalya itt egy pelus. Nem neki a zacsi kell a gyerekrol. Kerdem mi??? hat csak 11tol delutan 4ig felejtettek el vizeletgyujto zacsit adni.

Viszont mertem 24 oran at, eszik rendesen. 90-110-120akat, amit ha osszeadok egesz nap, siman kijon hogy tobbet eszik mint a sulya indokolja.

Szurkoljatok nekem, mert nagyon rossz bennt. Unatkozm, es nem ez a baj, hanem hogy nem tortenik semmi. Nincs elorelepes. csak fexunk a pocokkal egymas mellett es varjuk egyik kaja utan a masikat, hogy menjen az ido.

Kriza... nezesd meg a Pockodat.
trilla

si Creative Commons License 2001.07.14 0 0 8667
Cincoka, nagyon nagyon köszönöm!!!!!!!
si
Bucika Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8666
Kriza: azert kellett mert amikor hazajottunk az elso heten a mano fogyott 30 dekat es a doktor neni azt mondta hogy valszeg nincs eleg tejem. Mondjuk en rohadt ideges voltam az elso heten, szerintem ez is kozrejatszott pont Botond evesei miatt. Szoval jott a tapszer. Most mar szerintem tok sok tejem van de mindig csak kicsiket szopik es utan kapja az uveget. Ejszaka amikor ebred csak cicit kap es azzal birja reggelig. Nekem amugy a doki neni ahogy meglatott mondta hogy nem fogom tudni sokaig szoptatni mert tuls sok energiam van es keves turelmem a szopizashoz. Hat van ez igy. Ehhez kepest imadom amikor mellen van es attol felek hogy valami meg fog szakadni koztunk amikor mar nem fog cicizni, meg azt a keveset sem amit most. Majd meglatjuk.
tamara Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8665
Sziasztok,
köszi Borka nevében is a jókivánságokat!

Igen, igen, tegnap volt egy éves a lány, de csak holnap üljük nagy családi körben a szülinapját, plusz apósét is (plusz a mi házassági évfordulónkat is), úgyhogy lesz kistorta, nagytorta, kisdísz, nagydísz, meg nagy és óriás ajándékok! Már olyan kiváncsi vagyok, hogy mit fog szólni!!

Amúgy helyzetjelentés:
szótára: mama, nem, te, kaka (persze nem akkor, amikor kell), baba, cica (szica inkább), vau-vau, meg egy csomó hangutánzó szó. "Utasításra" megcsikizi a kuncsaft lábát, megnézi, puha-e az orra, tapsol ezerrel, pacsit ad, stb. Szóval egy TÜNDÉR, na!!!!

Na jó, eldugulok, nem ajnározom tovább! (De hát az anyai büszkeséget hogy a fenébe lehet visszafogni!)

Flórának gratula az első lépéseihez!

Piglet, Atusnak előre is boldog születésnapot!!!! (holnap sajnos nem tudom még online sem meghúzni a fülét)

sziasztok, t.

kriszi Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8664
Boldog szülinapot az összes érintettnek!
Cincoka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8663
Szép jó napot!
Tele lesy velem a topic,de nem baj...

Bébihempergésre egy nagy,puha, plédet használunk, ami nem szöszöl,mint az olcsóbbak többsége. Nem volt tul olcsó, de még akkor vásároltuk a Bétexben,bár nem babacélra, amikor nagy akció volt. Gépben is mosható,igy nekünk megfelel. De ennyi pénzbol már egyedi darabot is varrhat akár egy kevéssé kreativ anyuka is, két réteg anyag közé olyan bélés kell, aminek nem jut eszembe a neve,de a boltban tudni fogják:-).Lehet pamutból, akkor varrhatsz rá állatfigurákat filcbol vagy másból,meg holdat,napot,csillagokat,de kapható olcsón babamintás kartonanyag, szerintem az is jó.Beszegoszalag is veheto.Nem olyan nagy munka- mondom én, aki tuti,hogy nem csinálja meg…Szerintem ezt még késobb is használni fogják a gyerkocök, amikor pld. sátrat vernek a szoba közepén:-)

Cincoka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8662
S hogy Beebite is boldog legyen,milyen jól tanultam:
Nagyon köszönöm!!!

Cinc
Cincoka Creative Commons License 2001.07.13 0 0 8661
Ha most elrontom,elbujdosok
Si Benceje 3 honaposan
nufi Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8658
Sziasztok!

Mostanában egy kicsit hanyagoltam az írást, de azért olvastalak benneteket. Akkor most nézzük szépen sorban:

Anyatej: tejserkentés céljából sajnos nekem sem vált be a homeopátiás bogyó. Egy hete elfogyott a fagyasztott anyatej is, ezért trilla kérdésén (lefejje-e mindkét mellét) felbuzdulva úgy döntöttem, hogy veszíteni valóm nincs, hát kipróbálom. Eredmény: a tápszer még bontatlan. Minden evés után fejek, reggel érdemleges mennyiséget, utána éppen csak egy kevéske van (5-10 ml), majd az utolsó előtti evésnél - amikor főzeléket kap a baba + szopik – ismét egy picit többet. Így összejön annyi, hogy az esti szopás után ezt adom neki, elkerülve így a tápszert. Néhány alkalommal már fagyasztottam is le. Lehet, hogy néhány nap múlva már nem fog működni a dolog, de már ezért az 1 hétért megérte. Azért írtam ezt le, hátha valaki másnak is tudok vele segíteni.

Főzelék: Gergő nagyon szereti, eddig kapott sima krumplit, almát+krumplit, és sárgarépát+krumplit. Mindegyik ízlett neki. Elképesztően tud kinézni minden főzelékevés után: ha nem vagyok elég gyors, akkor két kanál között a szájába nyúl, azután elkezdi dörzsölni a szemét, majd megfogja a kezemet, nehogy a következő kanállal a szájába tudjam tenni. Ennél már csak az jobb, ha rájön a tüsszöghetnék. De most már rutinos vagyok, bébihordozóban etetem, nem az ölemben van, így egyik kezem szabad, amivel a szájba nyúlásokat meg tudom akadályozni.

Játszó matrac: hasonló gondokkal küzdök, mint Si, ezért is örültem meg annak a játszó matracnak, amit írt, de aztán olvastam cár hozzászólását és egy kicsit elbizonytalanodtam. Mekkora az a matrac, és mennyibe kerül, hol lehet olyat venni? Gergőnek még nincs foga, addig is érdemes lenne venni neki? Vagy többiek ti mit tesztek a baba alá, ha a szőnyegre rakjátok?

Oltás: ma voltunk a 4 hónapos oltáson, reggel óta gyomorgörcsöm volt. Úgy sííííírt, és úgy zokon vette az egészet, alig lehetett megvigasztalni. Amikor kijöttünk a doktor nénitől, még 5-10 percig a képeket nézegettük a váróban, és sétáltam vele, hogy eltereljem a figyelmét és megnyugodjon.
Ja, a borogatáshoz egy ötlet (de az is lehet, hogy felfedeztem a spanyol viaszt): én egy régi sport zoknimnak vágtam le a gumis részét, és azt húzom fel a combjára, a vizes zsebkendőre, így nem kell kötözgetni, nem csúszik le, és nagyon jól tart.

Na most már eldugulok, mert egy kicsit hosszú lettem.

nufi

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8657
Sica, szinténzenész!

:-))))

Piglet

szinténzenész Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8656
Tényleg tündéri!
Előzmény: Sica (8655)
Sica Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8655
Én arra emlékszem Piglet, hogy Te két nappal később szültél egy tündéri kisfiút... :-)
Előzmény: Törölt nick (8654)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8654
Sziasztok!

Boldog egyéves szülinapot tamara Borkájának, és aki még emlékszik rá - vele egyszerre szült pöttyös Misijének.

Piglet

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.07.12 0 0 8653
Kriza!

Ezt találtam Neked homeopatia és alvászavar ügyben:

1: indexen piglet 4445. hozzászólásában: "...Az alvás problémák pillanatnyi megoldására teljesen jó a Chamomilla. ... ... NEm alkati szerként, hanem általánosan. Pici babák részére nehéz elalvásnál, illetve fogzáshoz. Ártani nem lehet vele. Ez tuti. Ha viszont használ, akkor meg jó, és annyi. ... "

2: Sladi honalpjáról 1 részlet: "... Már az újszülöttnek is szoktak adni egy porrá tört
golyócska Arnicát vagy Aconitot a nyelve alá, mert ezzel kiküszöbölhetők olyan problémák mint az alvászavar, a szopási rendellenességek (persze ehhez a mamát is kezelik). Kisbabáknál általában 2-3 éves korig a babát és a mamát együtt jó kezelni a köztük fennálló szoros kapcsolat miatt, és ezt az a tapasztalat hozta, hogy a babák betegségére (kólika, bukás, hányás, sok-sok sírás, stb.) a mama alkati szere hatékonyabbnak bizonyult, mint a tünetek alapján adott szerek. ..."
DE ez csak 1 részlet, nézd meg, biztosan találsz ott, ami segít.

Remélem tudtam segíteni, ilyesmit kerestél.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!