Keresés

Részletes keresés

Uldin Creative Commons License 2010.04.15 0 0 14652

>Komolyan el kell gondolkodni azon, hogy mi éri meg jobban, a szétszedhető kajak

>az ismert hátrányaival, de a korlátlan mozgásszabadságával, vagy a

>hagyomnányos laminált, vagy PE hajó. Valószínűleg egymás mellett lenne szükség

>mindkettőre, csak hát az anyagiak, egyik se olcsó. Az látszik, hogy kinyílik a világ

>előttunk egy skin on frammel.

Ezzel csak az a gond, ha nincs vízen az év nagyrészében csak kerülgeti az ember a csomagot. A vasúti szállítást megszüntették, poggyásznak meg nagy a csomag a túracuccokkal együtt.

Szerintem a problémára a gazdaságos megoldás az egylet. A neten találni használható hajóterveket, szétszedhető skin on frame hajóra gondolok. Ha több darabot kell összetákolni talán kisebb összegből kijön darabonként. És lehet az egylet tulajdonában néhány ilyen hajó, akinek kell elviszi, ha tönkre vágja megjavítja, vagy javíttatja. Mivel tákolmány, javítható... Lehetne fix túrákat is szervezni, ha van üres hely jöhetnek fizetős vendégek.

Mondjuk nem egyszerű a történet, próbálkoztam ilyesmivel, találtam egy üres raktárt a Tisza közelében, van a közelben egy átjáró a töltésen, kiskocsival szépen vízre lehetne tenni a hajókat, ideális lenne csónakháznak. Kellene egy 8-10 fős tagság, hogy érdemes legyen belevágni. És az üres polcok bérbeadásával talán minimalizálni lehetne a költségeket. Ez lett volna az első lépés, aztán, ha jó a csapat, mehet a túraszervezés, esetleg egyesületi bőregér gyártás...stb... Hely az van ott bőven, lehetne barkácsolni, (aktív szabadidős tevékenység ez is) no ehhez kell egy pár fős mag akiknek az evezés a mániájuk.. abban biztos vagyok, hogy egy ilyen formáció mindig veszteséges, viszont a költségek így talán csökkenthetőek lennének. És a hajók kihasználtsága is jobb lenne.

Előzmény: Emdzsí (14641)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14651
Hát igen, a tíz perc egy kicsit soknak tűnik, kb akkor km-enként tenne egy pontot kajakozás közben, bicajozásnál meg 4km-enként.
Előzmény: qrzor (14649)
qrzor Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14650

A második gomb az POI pozició mentés lenne? Mert az hasznos...

A nyomva tartott bekapcs gomb, tudna kikapcs gomb is lenni. A véletlen kikapcs ellen pedig lehetne/kellene még egy tetszőleges gombot nyomva tartani vele egy időben.

Előzmény: Nick? (14646)
qrzor Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14649

Csak ötlet: Ha a "műhold ledet" két állapotban használod (folyamatos világítás = keresi a poziciót, egyenletes villogás = poziciót fogtál) akkor felesleges a "bekapcsolva" led. Ugyanis a műhold led állapota egyértelműen jelzi a készülék bekapcsoltságát és használhatóságát, ráadásul nem fogyaszt folyamatosan.

Ha a mintavételezés letárolását állíthatóvá (akár egy csavarral) teszed (az lenne a fix 10 perc?), akkor jelentősen kibővülne a felhasználási terület. (futás, kerékpározás, egyéb olyan mozgás, ahol akár másodpercenként érdemes poziciót menteni a későbbi értékeléshez.) A visszajelzés lehet egy külön "tárolás most" led.

Az ár minden jóindulat ellenére is épp csak versenyképes, de ezt már korábban talán tisztáztuk, hogy a dzsunkalakók napszámával nem lehet versenyezni. Nyilván ez a történet nem is erről szól.

aeroe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14648
sztem egy követelményt kifelejtettél, ha el akarsz belőle adni: legyen jó megfogni, nézzen ki gusztusosan. ld a különféle apple termékeket :)
aeroe Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14647

hétvégén a kotoc által megénekelt kajak-csereberén találkoztam velük, elég meggyőző volt a túraterv, ismerik a terepet, beszélnek mongolul és kínaiul, meg még egy csomó apróságra gondoltak

innen kezdve már egyéni ízlés kérdése, hogy valaki ilyen túrákra akar menni vagy inkább maga fedezi fel a terepet, annak minden örömével, gondjával és kockázatával

lassan majd arról is nyithatunk egy vitát, hogy mekkora az előnye-hátránya az egyik, meg a másik megoldásnak

uldinnak küldök még egy linket, van benne hövszgöl. meg a földgömb egyik régebbi számában is volt egy cikk: mongol képek

Előzmény: Arza (14640)
Nick? Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14646
Elkezdtem kísérletsorozatát annak a kis ketyerének, amit korábban terveztem.
Egy hónapon belül készen is lesz...

A cél egy roppant kis méretű GPS, melynek fogyasztása is roppant kicsi.
A beépített kis aksit vagy egy gravitáció hatására működő, vagy napenergiás töltő valósítja meg.

Alapelvek:
---Legyen pici, igénytelen és aránylag olcsó
---Ütés- és vízállóság alap (karbon-kevlár doboz, javítható szilikongumi-tömítéssel, saválló acélcsavarokkal)
---mikro SD kártya befogadása
---feladata loggolás, naplózás, kijelző nélkül.
---3 db led:
a) bekapcsolva
b) műholdjelek optimálisak
c) a harmadik villogó led a gyenge aksit jelzi
---működések:
a) első gomb bekapcsolja a ketyerét és 10 percenként menti a szabványos NMEA mondatokat az sd kártyára
b) második gomb bekapcsolja a készüléket, majd miután optimális a műholdak száma, két egymást követő szabványos NMEA mondatot ment a kártyára
c) kikapcsológomb

Ha a ketyere érdekel valakit, e-mai útján megtalál. Magamnak mindenképpen csinálok egyet, de ezt nem fogom külcsön adni...
Ha 10 darab kellene valakiknek, nyáklemezen is meg tudnám építeni a ketyerét, így szebb lenne.
Kb. 25 ropi lenne az egész, ez egy kisebb garmin ára, amit összeraktak valahogyan, egy gyár mérnökeinek ízlése szerint.
Ezt a mostanit akár még egy kajaklapátba is bele lehetne szerelni, majd egy túra végeztével az sd kártyán lévő adatokat feldolgozva a waypointokat fel lehetne vinni akármilyen térképre akár saját készítésű program segítségével is.

A ketyere nem csupán tengeri kajakolásra alkalmas, használható az bárhol, ahol vannak műholdak.

Viszonteladóknak elvből nem adok, "akció" ilyenformán nincs.
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14645
Hát igen, de azért a PE változat kissé át lett gyurmázva, nem 1:1 koppintás, rövidebb, nagyobb a beülője. Ilyet más cégek is csinálnak, a tavalyi ára a sandwichnek meg 155 pénz volt kormánnyal, ez gondolom elég jó ár a piacon, kíváncsi vagyok tudták e tartani.
Előzmény: Nick? (14644)
Nick? Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14644
a seabird-re gondolék
Előzmény: Arza (14643)
Arza Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14643

Itt most épp melyikre gondoltál?

:)

Előzmény: Nick? (14642)
Nick? Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14642
Szerintem egy ilyen hajót elkészíteni polietilénből merénylet a kajakgyártás ellen.
Olyan szintű, mint K1-est vagy C1-est készíteni mondjuk polisztirolból.
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14641
Összeadogattam, 250+260+300euro=592500Ft ez csak a szűk költségvetés, én még ráadnék +100000Ft-ot

Nem modnom szép summa. Ami látszik, hogy a szétszedhető kajak határtalan mozgásszabadságot ad, gyakorlatilag, bárhová el lehet jutni vele. A 250eFt nekem kicsit sok a túráért(felszerelés, túravezetés, helyi transzport). Célszerű ebből a pénzből saját hajót venni, és saját szervezésben lebonyolítani a túrát. A saját hajó ára már a második túrán megtérül. Komolyan el kell gondolkodni azon, hogy mi éri meg jobban, a szétszedhető kajak az ismert hátrányaival, de a korlátlan mozgásszabadságával, vagy a hagyomnányos laminált, vagy PE hajó. Valószínűleg egymás mellett lenne szükség mindkettőre, csak hát az anyagiak, egyik se olcsó. Az látszik, hogy kinyílik a világ előttunk egy skin on frammel.
Tarhatjuk a spájzban, írósztal mögött, stb. Vonatra felugrunk, el Bécsbe, Vácra, vissza Dunán. Kocsira sincs szükség. B50 után becsomagoljuk a hátizsákba, aztán vonattal haza.:)) Csábító, csak sérülékenyebb, talán nem olyan gyors, nem annyira pakolható, vízhatlan rekeszei nem tudom ennek az orosz típusnak vannak é( ami leértékelve 280), és egy olyan skin , ami tudja azt amit egy Ysak, kb 5000 dollár. Én szívesen tartanék, ha valaki megdobna eggyel:)) Úgy tudom nem nagyon viszik ezeket a típusokat, talán él még az emberekben az NDK-ás szétszedhető kettes kajak emléke amit nem volt túl egyszerű összelegózni, gyakorlatilag egyszer összereakták őket, és aztán ugyanúgy csónakházban tárolták. És könnyűek sem voltak.
Előzmény: Arza (14640)
Arza Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14640

Küldtem neked email-t ...

... és nesze neked Mongólia, Hövszgöl, ... :) ... :

http://www.tengerikajak.hu/Program.175+M56eb3c7a158.0.html

Előzmény: Uldin (14639)
Uldin Creative Commons License 2010.04.14 0 0 14639
Puffinhoz még nem volt szerencsém. Majd egyszer felpróbálom.
Előzmény: Arza (14638)
Arza Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14638
A Puffinba (régi ülés+térdtámasz) biztosan beleférnél. Próbáltad?
Előzmény: Uldin (14635)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14637
Ahogy többet tudok megírom. Szépen izmosodsz.))
Uldin Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14636

Lent a sárga az SC

A riotról meg több szélességi hosszúsági adatot találtam lehet több méretben is létezik.

Riot Brittany-t csak használtat vennék, ha beleférnék és lenne hol tárolnom. Sok a ha... HAha.

Uldin Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14635

Kérdés, beleférek-e?  115-re fejlődtem a télen.

H2O-t nem hoztak?

Kormány is benne lesz az árban? Mennyiben is?

Expedition-HDPE

http://www.seabirddesigns.com.cn/kayaks_5.html

Menni kéne evezni.

Olyan vékonynak néz ki lehet szűk lesz.

http://www.riotkayaks.com/

Előzmény: Emdzsí (14634)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14634
A Brittany is kukaanyag. Hogy melyik a jobb, csak akkor lehet megmondani ha kipróbálta őket az ember. Azonban ha az árukat nézem, akkor némi előnyre tesz szert a Seabird:) igaz szorgos kínai kezek munkája, ez lehet jó is, rossz is. Tavaly már volt a hajóról szó, úgy néz ki, az idén kezdik el komolyan forgalmazni.
Előzmény: Uldin (14633)
Uldin Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14633

No, akkor most melyik lesz a nyerő? Riot Brittany vagy a kuka sandwich Seabird?

Előzmény: Emdzsí (14630)
Nick? Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14632
igen.
Előzmény: aeroe (14625)
slide73 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14631
Sziasztok,

idén is lesz BM50, augusztus 28-29. Pár változtatással készültünk idén.
Egy helszín a rajt és cél állomásnak ezzel s könnyítve szervezők és versenyzők dolgát
2 naposra hírdetett verseny ha szombaton esetleg fújna :)
pénzdíj a leggyorsabb kajakosnak és az abszolút elsőnek, mely remélem minéll több profi versenyzőt csábít el hozzánk.
átevezés a Balatonon két különböző helyszínen: Révfülöp-Boglár, Szántód-Tihany, ebből gondolom már megvan az útvonal is ha a rajt és cél Udvariban lesz

Természetesen a jól bevált táv /50km/ marad és a fő díjakat és egyéb tárgynyereményeket továbbra is sorsolunk a beérkezett versenyzők közt. Marad a buli is, bár ennek jelentősége csökken ha vasárnap indulunk. Marad a csoportos kedvezmény is és nem emelkedtek a nevezési árak.

A rajt időpontja fél órával tolódik 9.30-ra, de minden egyéb információ lassan megtekinthető a verseny hivatalos weboldalán a seakayaking.hu oldalon.

Jó evezést,
üdv
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14630
Aki még nem kapkodta el a hajóvásárlást:)) azoknak mondom, hogy hamarosan jönnek a HDPE sandwich Seabird-ök. Lesz teszthétvége is. Amint többet tudok megírom.
Ha csak a fele igaz a tavalyi áraknak, akkor is nagyon megérik.
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 14629
30 nap nonstop nyílttengeri evezés után még a profik is tévedhetnek ennyit, de sajnos nem ezen múlott: talán túl későn szólt.
A helikopteres mentési körzet (úgy emléxem) 100 km hatósugarú, már korábban is kérhette volna a felügyeletet. Az még nem mentés, a teljesítés értékéből semmit sem vont volna le.
Egy földkerülő vitorlázót már az utolsó 50 km-es hajókkal kísérnek, nagy csindarattával vonulnak be. Ez Andrew-nak is kijárt volna.
Túl sok a kérdés, de válasz nincs és talán nem is lesz.
Előzmény: Emdzsí (14627)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.12 0 0 14628
Ja igen , névvel érthetőbb lett volna, de hirtelen nem jutott gondolom eszembe hogy írják helyesen, így nem írtam le, ezért volt ilyen titokzatos az üzenetváltás.:) De alább pótoltam.
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.12 0 0 14627
A kérdés az volt, hogy mi lehetett ezen az úton, hogy csak egy pár mondatos vészhívást sikerült utolsó erejével leadnia Andrew Mcauley-nek. Magyarán mitől fáradt el ennyire. Mivel mi most tanultuk a szabályos Mayday üzenet protokollt, amit mindenkinek álmából felébrsztve is tudnia kell, felmerült a kérdés, hogy jutott el Andrew odáig, hogy csak 2-3 mondatra volt ereje. Bár volt epirbje ha jól tudom, és ez is mentési kötelezettséget jelent a partiőrség számára, mayday üzenet nélkül is.
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 14626
Andrew McAuley-ról és az ő utolsó rádióhívásáról, ha jól gondolom.
(SOLO c. dokumentumfilm)
aeroe Creative Commons License 2010.04.12 0 0 14625

jól látom, hogy most azon élvezkedtek, hogy senki nem érti, miről beszéltek?

Előzmény: Emdzsí (14624)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14624
Olyan viharba került, ami a legendás viharos Sydney-Hobart versenyen is túltett, amikor a mezőny több mint fele feladta 20 tonnás hajókkal. Szóval egy ilyen vihar spékelte meg az átkelését, és az amúgy állandó 3-4 méteres hullámok. Nem értem, hogy az utolsó kilométereken mért nem figyelte fokozott figyelem az útját. Tendencia, hogy a balesetek többsége a megérkezés előtt történik. Ráadásul, nem nagy , de rendkívül erős, meredek 2-3 méteres hullámok vannak azon a partszakaszon amifelé tartott. Egy ilyen emberfelettien nehéz út végére, még jutott egy nagyon nehéz szakasz. Biztosítani kellette volna számára a kíséretet.
Gyanítom, hogy nem is mindig volt vétele, csak a partmenti sávban.
Meg kell szokni ezt a minőséget, hallgatni kell sokat.
Előzmény: Nick? (14620)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14623
Nem gond, ami késik nem múlik, túrafordulókkal is ütközik némileg. Akkor szervezek arra az időszakra valami mást. Nem baj, ha szezonvégi borás túra lesz, tudom a forró drótot a vízimentőkhöz:)
Előzmény: Bazsa69 (14622)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14622
Ez egy lényegretörő kérdés: a család zúgolódik, hogy miért iskolaidőben lépek le (átruházva a zsebtündér-transzportot a nagyszülőkre).
Ráadásul egy másik fontos, már tavaly lezsírozott programmal is ütközik ( Velence Tízszer (275 km) ), ahol nemcsak mindenre elszánt induló, de szállásmester is vagyok: Székesfehérváron a mama-lakban lesz az alaptábor.

Úgyhogy az Adria-túra időpontja későbbre tolódik, veszélyeztetve ezzel a Duna-túrát is... :o/
Előzmény: Emdzsí (14610)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14621
Szemezgettem vele anno én is, de a 15-öt sajnáltam érte.
Az ár sportbaráti, de a méret miatt nem lesz könnyű eset. Esetleg UserÍGT-nek lenne jó...
ARZA: Neked nem ilyen van, csak pirosban?
Mondj róla valamit (bár annak idején már nyilatkoztál róla...)" :O)
Előzmény: ppgpedro (14617)
Nick? Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14620
Azért kemény ha a rádión ilyen minőségben jön egy segélyhívó üzenet és azt továbbítani kell tudni...
Ráadásul minket is így hallanának a zörejekkel együtt..
Mi lehetett újzéland és asztrálija között, ha csak 1-2 mondatot tudott bemondani a kajakos fazon..
Előzmény: Emdzsí (14609)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14619
Azért kérdezek ennyit, mert sajna a megbeszélés helyszínétől 500m-re egy teherautó nem adta meg az elsőbbséget, és oldalról leterített, a rendőrökre is 1 órát kellett várni, utána meg már nem nagyon volt kedvem a sérült autóval, csak hazamenni.
Küldtem mailt.
Előzmény: oldstruggler (14616)
ppgpedro Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14618
92-95cm Eur M Usa S
ppgpedro Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14617
Eladó a kajak kabátom.
Sajnos pici lett.
Az új ára 15.000 Ft
9500 Ft-ért elvihető
5X volt rajtam, szinte új.
Piros fekete.
http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8053237-33108206/
ambro@index.hu
30/8604034
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14616

Időpontot és helyet is kilőttük. Szeretném visszaidézni az idényzáró előtti ötletelést, ami végül oda vezetett, hogy maradt az eredeti terv.

Ami a Fertőt illeti ideális víz családi jellegű túrázásra. Most nem érvelnék mellette hosszabban.

Kemping Fertőrákoson van. Vélelmezhető, hogy még nem lesz tele, az igazi kempinges idény még odébb van. Kétség kívül, a hajókat a faluból egy néhány km-es autózással kell levinni a kikötőhöz. Itt van vízreszállási lehetőség, az autóknak parkoló. 14-én érkezés, 15-én a tó osztrák része a célterület, 16-án - ha az engedélyt el tudjuk intézni - a magyar terület. Ha nem, akkor is lesz csalinkázásra víz. Ez nem teljesítmény-túra, inkább a  találkozás örömét kívánjuk átélni.

Abban maradtunk, hogy minden egyes túránkat szervezi valaki a maga kedvére, megosztja a célterülettel kapcsolatos információit másokkal és ha van aki szívesen csatlakozik, az az ő - a csatlakozó - dolga. Ezzel próbáltuk áthidalni a túraszervezői felelősség problémáját.

E program szervezését én vállaltam. Sérülésem e tekintetben mellékes.

Előzmény: Emdzsí (14612)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14615
Nem az időpontra kérdeztem rá! :-))
Előzmény: oldstruggler (14614)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14614
A programszervező találkozón lőttük ki ezt az időpontot. Kotocnál ott volt a naptára és az akkor ismert összes kajakos programhoz igyekeztünk alkalmazkodni. Akkor ezt, a megbeszélés eredményét feltettem ide és Aeroe feltette a mi honlapunkra is. Észrevétel nem hangzott el ezzel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy tartjuk magunkat az eredeti tervhez.
Előzmény: Törölt nick (14613)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14613
Már biztos, hogy ott lesz?
Előzmény: oldstruggler (14611)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14612
Igen, de van aki szervezi, szálláshely, stb? Én már nézegettem anno, de nem nagyon találtam mindenkinek tetsző megoldást, gondolok itt arra, hogy kempinget csak Osztrák oldalon találtam, nem túl olcsón.
Előzmény: oldstruggler (14611)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14611
Csak emlékeztetőként mondom, hogy május 15-e a Fertő-tavi PYRUS évadnyitó időpontja ...
Előzmény: Bazsa69 (14608)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14610
Bazsa mi mikor mennénk?
Előzmény: Bazsa69 (14608)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14609
Már rég leszedtem:))
Előzmény: Nick? (14606)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.11 0 0 14608
Szentendrei forduló: május 15. (18 km)
Leányfalui forduló: május 29. (32 km)
Tahi forduló: június 12. (40 km)
Horányi forduló: augusztus 28. (16 km)
(a távokat emlékezetből írtam, csak tájékoztató jellegűek)

A Túraforduló a megadott hétvégék szombatján és vasárnapján teljesíthető délelőtti indulással.

(ezt nem UserGT-nek írtam, Ő már jól tudja... ;O) )
Előzmény: usergt (14607)
usergt Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14607
Köszi, most szó nélkül engedte lementeni, nem tudom, eddig mi volt a probléma. Lényeg, hogy megvan. :)
Előzmény: Pepin (14603)
Nick? Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14606
Kint van mindkét fájl amit mondott, Hétfőre biztos leszedi, keményen tartja a szavát...
Előzmény: Emdzsí (14598)
Pepin Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14605
Holnap megyek.
Előzmény: Törölt nick (14604)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14604
Más: Jól nézel ki a nappali közepén, hullámkötényben...:-))
Mutattam is az asszonynak, hogy más is be van zsongva a jó idő közeledtével!!!!
Kipróbáltad már az új szerzeményt?
Előzmény: Pepin (14603)
Pepin Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14603
Kattintsál a jobb egérgombbal a nagy kék gombra, majd 'save link as' - vagy ahogy a böngésződ hívja a link tartalmának elmentését. Nekem szó nélkül letöltötte a pdf fájlt. (El tudom küldeni emailben, ha gondolod.)
Előzmény: usergt (14602)
usergt Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14602

Van ott egy letölthető versenynaptár, de nekem nem engedi letölteni se, és megnyitni se.

http://www.hunrowing.hu/

Uldin Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14601

Amikor beugrom ide, rámijeszt ez az Izé horror műalkotás. Eszembe juttatja a kotróhajót a Maroson.

Előzmény: Emdzsí (14583)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.10 0 0 14600
No, már aggódtam Érted!... :O)
Átbogarásztam a honlapot, de sehol sem találtam, csak a tavalyi túraforduló eredményeit.
Te nagyobb sikerrel jártál?
Előzmény: usergt (14599)
usergt Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14599

Bazsa. Itt vannak a túrafordulók eredményei:

http://www.hunrowing.hu/hirek

Emdzsí Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14598
Ha csak azt vesszük, hogy egy csomó olyan dolgot tanultunk ami megmentheti az életünket már nem kérdés, hogy megérte e. Ehhez jön még a navigáció, stb területén átadott tudás, tapasztalat. Ráadásul nagyon jó volt az irány, ahogy megközelítette a témát, hogyan látnak minket a nagyhajók, és mi mit láthatunk belőlük, hogyan tehetjük magunkat láthatóvá, mik menthetik meg az életünket, milyen felszerelések, stb. És mindezt egy nagyon korrektül elkészített szemléltetőanyaggal tálalta, szóval nekem tetszett, még elhallgattam volna néhány órát:)
Előzmény: Nick? (14597)
Nick? Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14597
Nem is kérdeztem.
Az előadás neked hogy tetszett?
Én az első negyed órában padlót fogtam, hogy ennyi mindennek utánajárt a Tibor. (Elején ugyanis egy hatalmas kérdőjel volt minden témakörben..)
Előzmény: Emdzsí (14594)
Nick? Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14596
Igen, valami ilyesmi.
A nedves luk szükségeltetik, és abba belehatolva lehet kajakozni, azaz előre haladni.
Luk nélkül tehát nincs haladás, ergo minden a nedves luk körül forog.
Csak néha instabil a helyzet, ilyenkor beborulsz és nem kapsz levegőt miattuk amíg ki nem eszkimózol...
Előzmény: Uldin (14592)
Uldin Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14595

De rég láttam.

A tanulság:

Lehet egy macska is, la-la-la-la-lá megalkuvó ;-))

Előzmény: Emdzsí (14594)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14594
avagy a filmművészetben.:))
Előzmény: Emdzsí (14593)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14593
Csak hogy bizonyítsam pihentségem. A lyuk fontossága már a szépirodalomban is megjelent:
Íme egy örökbecsű:
http://www.youtube.com/watch?v=i-zVikni77k
Előzmény: Uldin (14592)
Uldin Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14592

megpróbálom értelmezni:

>Minden, ami lukként funkcionál a víz felszínét megtörve

aha, tehát nedvesség az fontos

>és luk is akar maradni, kiszorítva a lukból a természet által odarakott vizet.

aha, tehát a nedves luk a jó luk, amiből ki kell szorítanoi a nedvessséget, tehát Ki kell facsarni? nem, nem.... Be kell tömni? De juk akar maradni, nem értem...  

Előzmény: Nick? (14586)
Pepin Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14591
Óh, el se hiszed, az emberek milyen sokszor fizetnek nagy pénzeket egy-egy lukért.
Előzmény: Emdzsí (14589)
Arza Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14590
Nem ... Te vettél egy lukat a vízen, de azon is van egy luk, amibe viszont bele tudsz ülni ... :)
Előzmény: Emdzsí (14589)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14589
Akkor a kajakom egy luk? És én balga még pénzt adtam érte, pedig csak egy lukat vettem a vizen.:))
Előzmény: Pepin (14588)
Pepin Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14588
Szerintem Nick? arra gondolt, hogy minden úszik, ami képes lukat fúrni a vízbe és azt fenn is tartani. A Titanic is megpróbálta, csak a jéghegy meg őbelé fúrt lukat és az utóbbi volt a tartósabb.

(Természetesen a kacsa a korrekt válasz.)
Előzmény: Emdzsí (14587)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14587
Helytelen válasz, a kacsa úszik a vizen még. :)) A lukak meg már a Titanicnak sem jöttek be.
Előzmény: Nick? (14586)
Nick? Creative Commons License 2010.04.09 0 0 14586
Minden, ami lukként funkcionál a víz felszínét megtörve, és luk is akar maradni, kiszorítva a lukból a természet által odarakott vizet.
Ennyit a lukakról, melyek úsznak..
Előzmény: Emdzsí (14582)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14585
Előzmény: Emdzsí (14582)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14584
Yeah!
Előzmény: Emdzsí (14583)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14583
Ilyesmire gondolsz?:))

Előzmény: qrzor (14579)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14582
És mi úszik még a vizen? :))
Előzmény: szőrmók (14573)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14581
Istenbizony nem akarom elrontani senkinek sem a szórakozását, ötleteljetek csak bátran. :)
(Valójában már megvan, hogyan fogom megvédeni - csak nyilvános fórumon nem szívesen írok róla.)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14580

Ja és ha tutira akarsz menni, úgy nevezed el a kodiakot, hogy "Visszavásárolnám. Tel: 06......" és rá is fested. (korábban volt arról szó, ki hogyan tudott nevet festeni a műanyagra)

qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14579

Ismerve a gyűjtögető életmódú hordák leleményességét, inkább pszichés elrettentés kellene. Pl. egy rajtafelejtett ukrán rendszám, egy csonkolt aszott fél kézfej stb. (na azt már lehetne műgyantából varázsolni és maradék húsvéti festékkel festegetni)

Előzmény: oldstruggler (14575)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14578
Nem,mert azokkal egy csapatban vagyunk társtettesként!
Előzmény: oldstruggler (14577)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14577
Akkor most a magyar kajakos csapatunk nem fogja megtámadni az amerikaiak földközi tengeri flottáját? (hú, most én is kifecsegek hadititkokat. lehet, hogy illegalitásba kell vonulnom?)
Előzmény: szőrmók (14571)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14576
Ott igen.
Előzmény: qrzor (14574)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14575

Fúrd át a gumiabroncsot és láncold hozzá a hajóhoz. Esetleg tegyél bele (hajóba) jeladót, ami mozgásra aktiválódik és a mobilodra küld üzenetet.

Van még problémád? Ötetlettel tele van a padlás.

Előzmény: Pepin (14569)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14574

Higanyban sem???

Namostmárbefogomaszámat...

Előzmény: szőrmók (14573)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14573
Azt én sem értem de van itt szakértő Nick ? olvtárs személyében. És a fa is csak akkor uszik ha könnyebb a viznél .Nekünk van egy faszobrunk afrikai vasfa .Na az nem uszik.
Előzmény: qrzor (14572)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14572

Ööö, izé.. szerintem ez a felhő nem az a felhő. Az informatikában még a csapból is "cloud-computing" folyik. Virtualizáció, csiribú-csiribá. Vagyok is, meg nem is. Mint a Mátrixban, csak ebben többször megy el a macska az ajtó előtt. (több a hiba benne)

De ez már nagyon off. Maradjunk a faék hengeres teltségénél. Azt sem értem, de az legalább úszik a vizen. Ez meg vizes topik.

Előzmény: szőrmók (14571)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14571
Ha WIFI-t használsz azt a felhő fölött tartózkodó kémműhold rég levette.De van egy mondás: A sas nem fogdos legyeket!
Előzmény: Pepin (14570)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14570
Rájöttek a pepinsilo.com IP címének koordinátáira

Kizárt dolog. A felhőben tartom.
Előzmény: qrzor (14567)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14569
Értem én... de ha nulla a garázs, akkor a legnagyobb jóindulattal sem tudok még csak egy 0,1 kajakot sem bezsúfolni. :)

De annyira nem gond az a gond, amiről ott elidétlenkedünk. OS őszi ötlete teljesen bevált, használt gumiabroncsokon elpihennek a kajakok az udvaron, tényleg csak annyi a probléma, hogy valahogy le kell láncolnom, mert nagyon lopnak a környéken. De ezt tuti meg fogom oldani.
Előzmény: Bazsa69 (14566)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14568
Nálam forditva van,A Garázsban 1 eszterga egy marógép egy hegesztő egy szétszedett marógép és két tonna szerszám és anyag.A kajak az udvaron egyszerüen ahomokban deckkel lefele.Azonkivűlaz udvaron 4 javitásalatti motorcsónak ,1 jolle,1 rocsó.Fű az nemigen van.
Előzmény: Bazsa69 (14566)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14567
Már késő. Szerinted miért volt itt a múltkor az a felderítő repülő ferikehegyen?? Rájöttek a pepinsilo.com IP címének koordinátáira.
Előzmény: oldstruggler (14564)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14566
Szabad préda, bütykülj rajta belátásod szerint! (ezek szerint átment...))

Az országos, sőt nemzetközi adatbázis fejlesztése Saintus szaki honlapján már folyamatban van.

SAINTUS honlapja

(gondolom, senkinek nem böki a csőrét a link) ;O)

Ha minden igaz, holnap meglesz a NELO K1-em.
Már hónapok óta Mo-on van, csak elfelejtettek szólni...
Sebaj, úgyis most kezdődik a szezon, náluk biztosan jobban elfért.

Pepin hajótárolási gondjaira válaszolom: nekem egy 6x4-es garázsban befér egy LADA Samara, 3 db 5 m feletti hosszúságú kajak, 3 bicó (+ kb 2 hét múlva egy tandem is!), egy fekpad és egy evezőpad, 3 db kétajtós szekrény és 8 db autókerék (az apróságokat nem sorolom). Igaz, levegő már nem sok van benne, de abból van elég az udvaron... :O)

UserGT: merre jársz?
Tudsz valamit a túrafordulókról? Nem találom a honlapjukat...
Előzmény: Sendilak (14551)
saintus Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14565
Az összegyűjtést én is támogatom. Alapvetően azért csináltam az oldalamon ezt a szekciót. Persze még én se raktam bele a szigetközi, és most már tiszatavi pontjaimat, szóval nem pampogok inkább...
Előzmény: Sendilak (14551)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14564
Kéretik ezen oldalakon békés természetű hozzászólásokkal vétessék észre magukat az olvtársak! Ne kockáztassuk a felderítőrepülőgépek megjelenését, azt, hogy valamelyik nagyhatalom hadászati térképére rákerülünk, mint rejtőzködő tengeri flottával rendelkező nagyhatalom!
Előzmény: Pepin (14559)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14563

Miért?

Az ötliteres heinekenes hordóról nem hallottál? És a borosdobozról, melyen csap van? És a szobahelikopterekről?

Muszály minden ötletre azt mondani, hogy megvalósíthatatlan?

Előzmény: Pepin (14535)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14562
Azt azért már több műholdról is élőben figyelnék...;-)))
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14561

Dadog a billentyű. ... padlásra...

END (OFF END)

qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14560

Pontosan ezt vizionáltam. Ásó, kapa elő, fűnyírómotor Devecserben a lomin pár százas és hajrá :-)

A padlasára logisztikázott lécek is új értelmet kaphatnak silótámfal szerkezetként.

OFF END

Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14559
Sőt. Ha állítva, orral előre emelkedne föl, akkor még a NATO is beszarna. :)
Előzmény: qrzor (14556)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14558

Az eb neve: Konyak. Egyrészt a hölgygazdája szeszpreferenciája okán, másrészt, mert lelőhetetlenül mozgékonyak (mindketten).

A képen egyébként vízcseppekért ugrál a levegőbe, csak azt levágtam)

Előzmény: Pepin (14555)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14557
Hasonló a hasonlóval szívesen vegyül. Kémia.
Előzmény: Törölt nick (14554)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14556

Uhh! Bakker! Arrghh! Lezúzzzzom!

Igaz azt nem írtam, hogy nálunk ezek a ződ izék becsapdázzák a napfényt, oszt a falon belől meg kiengedik... Ha lehull a levél, akkor meg átviszem a napot a másik oldalra. VVE-s mérnökember megoldja. Tudhatnád!!!

Rendezz inkább egy brénsztormingot Kodiak tárolásra.  Harmadik ötletemet is ingyen adom:-) Siló. Az a földbe sűllyesztett fajta. Mekkora látványelem lenne a kertben, grillparti közben, egy automata kiemelőszerkezetes Kodiak adagoló? A lehullott állkapcsokból patkóhajító versenyt lehetne rendezni.

Előzmény: Pepin (14548)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14555
De a kompozíció csúcsa a kutyahát a jobb szélen. :)
Előzmény: Törölt nick (14554)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14554
Szép kompozíciót alkot a sok kuka-anyag! :-)
Azért a szürkék elgondolkodhatnak, vajon miért pont ők...
Előzmény: qrzor (14547)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14553
Megjöttek a képek, köszi!
Én is elküldtem, amiken rajta vagy, elég nagy lett a mail!:-))
Ha nem érkezik meg, írd meg mekkora méretben küldjem....
Előzmény: Beka621 (14537)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14552
Gratula!

A szomszédok egyre érdekesebben néznek majd rád, ha mindent felpakolsz a tetőcsomagtartóra!
Előzmény: Pepin (14523)
Sendilak Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14551

Köszi szépen, leszedtem! Nem baj ha belejavítok a fkm-ekbe?  :-) Persze csakis saját részre .

Szerintem érdemes lenne összeszedni mindenkinek a fájljait, jó kis országos adatbázis jöhetne ki.

Előzmény: Bazsa69 (14520)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14550
Hah. Kizárásos alapon kitaláltam, hová küldted. :)
Olvastam, válaszoltam.
Előzmény: Arza (14549)
Arza Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14549
e-mail-t olvastad?
Előzmény: Pepin (14542)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14548
Padlás kizárva. A földszintről az emeletre egy szűk, többfordulós lépcső visz fel, onnan a padlásra meg egy lehajtható vékony létra. Nemrég egy 4 méteres tetőlécdarabbal is hosszan tetriszeltünk, mire felment.

A fal nem rossz ötlet, de mi elpazaroltuk a lehetőséget ablakokra. :)

A biwok egy autógumikból készült tartón vészelte át a telet, valószínűleg ilyen helye lesz a kodiaknak is.
Előzmény: qrzor (14547)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14547

Padlás nem játszik?

Én így tartom becsípődéshatáron a derekamat, hogy rendszeresen le és felviszem lépcsőn (!) a kajakot. A padláson két "U" alakba kötött hevederen lóg a gerinc alatt.

Amikor a kertben van, akkor sem foglal helyet. "L" vasakat fúrtam a falra.

Emdzsí Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14546
Korlátozva én sem vagyok, mert van kulcsom a csónakházhoz. Azonban sokat van az udvaron is a hajó, főleg ha programokra megyek, ez a legpraktikusabb.
Nick? Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14545
Szándékosan, mert ha az is van benne, sorozatosan meggyalázza a kajakot a macska.
Előzmény: Pepin (14544)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14544
A cserepesvirágot kifelejtetted.
Előzmény: Nick? (14539)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14543
Dehogyis néztem. Majdnem este hétkor értem ki Nyunyóékhoz, örültem, hogy ez a vásárlás még belefért.
Előzmény: Uldin (14540)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14542
Arza, Emdzsi,

Köszi a felajánlásokat, de idén úgy terveztem, kipróbálom milyen az, amikor a kajak az udvaron lakik. Egyfelől nyilván kellemetlen lesz, mert mindig fel-le kell hajigálnom a kocsira, másfelől viszont nem leszek korlátozva a Dunára, vagy az RSD-re. (Az eddigi csónakházzal is az volt a legnagyobb bajom, hogy mindig akkor voltak zárva, amikor éppen kellett volna a kajak, emiatt állandóan időre kellett rohannom a nagyobb megmozdulások előtt.)
Uldin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14541

>azért a titkos szerelmem még mindig a SC.

-na erre igyunk!

Riot Brittany sem rossz hajó ám, ha beleférne a seggem jó is lenne..

-erre is igyunk!

Előzmény: Beka621 (14537)
Uldin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14540

Gratula!

A Riot meg volt még? Vagy nem nézted?

Előzmény: Pepin (14535)
Nick? Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14539
Fellógatod a plafonra, majd belerksz néhány különböző színű lámpatestet. Rákötsz a rendszerre egy mikrovezérlőt, ami percenként áttolja a feszültséget egy másik lámpaizzóba.
remek csillárod lesz átlósan a nappaliban, egy szót sem szólhatnak...
Előzmény: Pepin (14534)
Arza Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14538
Nekem is két helyem van a csónakházban, az egyik lehet, hogy az idén üresen fog állni ... szólj ha kell!!!
Beka621 Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14537

Pepin, csatlakozom a gratulálók népes hadához :-))

A Kodiak egy nagyon jó hajó, amellett hogy hatalmas raktérrel rendelkezik és igen stabil, még gyors is. (Mikor az Izsákot teszteltem, egy rövid verseny során alaposan megtanulmányozhattam Goos Kodiakját hátul nézetben.)

Tényleg, hová tűnt Goosnargh?

Ha valaki részt vesz a szombati börzén, kérem ossza meg velünk a tapasztalatait.

Ha felmerülne valahol egy elfekvő Sea Cruiser légyszi szóljatok, mert bár az Izsák tökéletesen megfelel az igényimnek (és a hajó még sokkal többet tud mint én), azért a titkos szerelmem még mindig a SC.

Atts, átmentek a képek?

Emdzsí Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14536
Két dolgot tudok javasolni,vagy átengedem az egyik helyem Esztergomban, persze ez messze van, vagy veszel zárható hevedert, Decathlonban van szép summáért.
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14535
Micsoda ötletek! :)

(Mondjuk a rozéhűtőhöz elég egy erős reklámszatyor a hajó után kötve, de a sörcsapoló mellett landoló helikopter már látványnak sem utolsó.)
Előzmény: qrzor (14532)
Pepin Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14534
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat. A helyzet az, hogy egy kicsit most be vagyok sózva, mert van egy csomó dolog, amit nem igazán gondoltam át előtte, most meg törhetem a fejemet. Például hol tárolom? (Most csak bedobtuk a nappaliba. Tőlem el lehetne ott állandóan is, de van egy olyan sejtésem, hogy előbb-utóbb lesz néhány bátortalan morgás.) Az udvaron helyet kell kialakítani, valahogy a lelakatolásáról is gondoskodni kell (mert sajnos nem csak én kezelem sajátomként az udvart)... meg ilyenek.
Csupa, csupa kellemes gond. :)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14533
Nekem nem nagyon volt kérdés akkoriban, hogy mit vegyek, talán még Prijon nem is volt, csak méregdrága Necky hajók. Az Ysak-ra meg visszautasíthatatlan árat kaptam. Akkoriban ez volt a legolcsóbb, legjobb, és legszebb hajó, az első nagyteljesítményű, igazi gyönyörű tengeri kajak, ami anyagilag hozzáférhető volt, mindenki számára. Gyakorlatilag a magyar tengeri kajakozásban történelmi jelentőségű hajó, és bár csak viccesen hívjuk kultikus darabnak, valójában tényleg az. Persze azóta jöttek más márkák, más típusok, komoly versenytársak, a királynő trónja megingott, de azért még mindig egy olyan hajó, amire rá merem bízni az életem a tengeren, és ha valaki hajót akar venni, akkor, persze most már más típusokkal egyetemben, de nyugodt szívvel tudom ajánlani. Talán ennek fényében kicsit jobban érthető az Ysak szeretetem, bár most más hajóm van, de csak azért mert mást is ki akarok próbálni, kicsit variálós vagyok.:))
Előzmény: szőrmók (14530)
qrzor Creative Commons License 2010.04.08 0 0 14532

Gratula! Én eveztem az RSD-n egyszer ilyennel. Stabil, szépen gyorsítható, és megy mint a tankhajó. Versenyzéshez (erőltetett menethez) a beülő eleje kicsit magas. Viszont a raktér és a beülő tere légköbméterekben mérhető. Komplett szomáliai halászfalu legénységét lehet becsempészni benne idénymunkára.

Ha ezt netán valaha kinőnéd, akkor köss össze kettőt és Tutajos Tom legyen a neved...

Ha kicsit perszonalizálod (vagy kusztomizálod?) a hajót, akkor sörcsapolót és rozéhűtöt szerelj bele, a beülő mögé pedig egy helikoffer leszállópályát rittyents, hogy meg tudjunk bármikor látogatni :-)

Spriccdecket is szereztél már hozzá?

szőrmók Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14531
Én is gratulálok :Ez tényleg az olcsón jót kategória.
Előzmény: Pepin (14526)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14530
Ezzel én is igy voltam .Vagy 20 éve sokszor bementem a magyar forgalmazóhoz. Végül vettem egy pár müanyag gyürüt a lapátra (vizvisszacsurgás gátlót) Na azóta sem lettek olcsóbbak a Prion  cuccok. Végül Necky-it vettem. Akcióban.
Előzmény: oldstruggler (14528)
Arza Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14529

Biztosan tetszeni fog. Sok szép evezést kívánok benne, vele, ...

Előzmény: Pepin (14526)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14528

Gratula. Jól tetted. A flottabővítés megtérülő beruházás. A prijon-műanyagról mondjanak bármit, kellemes megbízható darab. Legalábbis hozzáértő barátom ezt mondja. Neki is ilyen hajója van. Is. Emlékszem, vagy húsz évvel ezelőtt a kezembe akadt egy prijon-katalógus. Akkor azt mondtam, egyszer nekem is lesz egy ilyen hajóm. Nem ilyen lett.

Szerezzen sok örömöt mindannyiótoknak.

Boldog viharnapokat!

Emdzsí Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14527
Használd egészséggel.
Pepin Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14526
Köszi. Ha nem jön közbe semmi, most vasárnap megnézem az RSD-n, mit tud.
saintus Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14525
Majd te is jó széles mosollyal rakhatod be hátra a hatos pakk ásványvízet egyben... Mindíg meg tud lepni mekkora raktere van. Gratu.
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14524
Gratulálok a Macihoz!
(még hogy senki sem vesz Prijon-t... ) ;O)
Pepin Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14523
Megvettem.
Előzmény: Pepin (14511)
Beka621 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14522

A képek lemaradtak. Pedig fél óráig töltötte. Vagy éppen azért?a találkozás

Izsákok

pihenő

egy kis Deseda

Beka621 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14521

Köszi, hogy megjavítottátok az időgépemet ! :-))

Nagyon örülök, hogy sikerült összehozni a mai evezést. Mindig nagyon jó, ha a Pyrus Csapatból sikerül valakivel találkoznom, és együtt evezni. Kedvcsinálónak felteszek egy pár képet. (sajnos mivel nem értek az ámítógéphez, csak azokat tudom felrakni, amiket eleve kicsinek fényképeztem, a többit megküldöm M Atts-nak, aki még tud szemezgetni belőle)

Előzmény: Törölt nick (14519)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14520
Közkívánat(od)ra: RSD
(a programszervezőre is felraktam, de így közvetlenül letölthetitek)

A fkm-eltérések abból származnak, hogy nem térkép alapján, hanem Guglört+GPS alapján barkácsoltam össze. Tekintsétek jó közelítésű vázlatnak! ;O)

USERGT: Mi hír a túra-fordulókról?
Előzmény: Sendilak (14515)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14519
Megvolt a mai evezés a Desedán. Kb. 14 km lett.
Másfél órás evezés után találkoztunk Békával is (no meg a kultikus kajakot is megcsodálhattuk). Jót dumáltunk evezés közben.
Sajnos idő hiányában még így sem jártuk be az egész tavat. Majd legközelebb...
Sendilak Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14518
Bocs, Dunavarsány 38 nem 35, én is rosszúl írtam :-)
Előzmény: Sendilak (14515)
Arza Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14517

Még csak nem is a jelenlegi Magyarország területén van :(

... kicsivel túl a határon ...

Előzmény: Sendilak (14516)
Sendilak Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14516
Ez melyik részen van? Olyan kis keskeny itt a víz :-)
Előzmény: Arza (14495)
Sendilak Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14515

Köszönöm, igen ez volt az. Letudom valahogy tölteni az összes pontot kordinátákkal.

Úgy szeretném hogy utána gpsre rá tudjam rakni, tehát kml v. kmz formátum lenne jó. Nem kötözködésképp, csak észrevétel hogy pár kmtábla nem jól van megadva Pl a Dunavarsányi edzőtábor 35 nél van nem 37nél, Molnársziget déli spicc 49.

Tudom az RSD nem a legvadregényesebb hely, de ez van közel bár lejjebb szerintem már nem rossz.

Előzmény: saintus (14507)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14514
Láttam eladó Puffint is a hajómánián, kormány nélkül. Prijonokat meg nem cikizem többet, hacsak erre külön felkérés nem érkezik:))
Pepin Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14513
Láttam, a Brittany el is gondolkodtatott, de télen a családdal már leegyeztettük, hogy kényelmes és nagy teherbírású kajak kell. Nem vagyunk kicsi emberek, én meg különösen viszolygok a szűk beülőktől.
Előzmény: Uldin (14512)
Uldin Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14512
Van ott egy  használt Riot Brittany is és egy (Hazai kisipari munka) néven emlegetett portya, árban igen barátságos.
Előzmény: saintus (14510)
Pepin Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14511
Ezt a Kodiakot lehet, megnézem. Igaz, csak nyár végére terveztem flottabővítést, de ha jól néz ki, akkor ez árban pont megfelelne.
Előzmény: saintus (14510)
saintus Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14510

Vagy éppen nyer 30-at. Persze ő dolga. A Mountexesek meg hülyék, hogy ilyen árakon próbálnak kajakot árulni.  De pl. Nyunyó most hirdet egy Kodiakot 180-ért használtan... A kép szerint kormánnyal... Úgy kéne írnia, hogy a legjobb kajak a legjobb áron, de gondolom nem ennyire elszállt :)

Előzmény: Bazsa69 (14502)
saintus Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14509
Hát, én látok pár vigyorgó kéztulajdonost :) Nekem még mindíg a Kodiak a kedvencem.
Előzmény: Emdzsí (14504)
saintus Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14508

Többnapos túrára azért az RSD szerintem kicsit túlzottan is lakott, de persze ki mit szeret. Én a szigetközt ismerem jól, és ott tudnék javasolni pár jó helyet...

Előzmény: Sendilak (14505)
saintus Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14507
Nálam láthattál ilyet, a tengerikajak.co.cc-n, a térképeknél. Az összes pont Bazsa69 gyűjtéséből származik, szóval ő tud segíteni igazából.
Nick? Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14506
Nagy körnek nevezik azt.
A Zalából egy helyi transzfer szállítja át a hajókat mintha egy nagy vízválasztó lenne ott..

A balatoni tesztnapról itt óvashattok:

http://www.tengerikajak.info/nyilt-kajaktesztnapok/az-ev-elso-balatoni-kajaktesztnapja-osszetett-esemeny-varhato.html
Kirakom így is, mert a blindex link-betevője kissé beteg.
http://www.tengerikajak.info/nyilt-kajaktesztnapok/az-ev-elso-balatoni-kajaktesztnapja-osszetett-esemeny-varhato.html
Sendilak Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14505

Sziasztok,

Örömmel látom, hogy a fórumon is beidúlt a szezon.

Egy kis segítség kellene, valakinél, valahól, valamikor láttam ( ez így elég pontos :-))

az Rsd-ről térképet, boltokkal, kikötési lehetőségekkel, többnapos túrához.

Nem tudjátok kinek a honlapja lehetett? A fórumról volt.

Másik dolog ami izgatja a fantáziám, az un. nagy 8as. Hallotatok már róla, esetleg valaki már megcsinálta? Szerintetek egyálltalán kivitelezhető?

Ez amúgy Bp-i indulást feltételezve így néz ki:

Duna-Sió-Balaton -Zala-Rába ( itt nem tudom milyen módon lehet átjutni.) - Duna- Bp.

Üdv.

Emdzsí Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14504
Tegye fel a kezét, aki prijon kajakot vett:))
Előzmény: saintus (14498)
Beka621 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14503

ÖÖÖÖ. Tényleg rossz az időgépem!!!

(Ez a folyamatos műszak hátránya. Vagy előnye? :-))) Nekem ma van szombat, holnap vasárnap. Hmmm. Úgyis vizes  föld, eldobom a rotátort, felkötözök, és elmegyek M Atts-t keresni. )

Köszi Bazsa!!!! :-)))

Előzmény: Bazsa69 (14501)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14502
Az irreálisan magas új ár miatt Pedro kénytelen ilyen huszárvágásra, így is bukik 100-150 ezrest.
Nekem nincs különösebben jó véleményem a Seayak-ról, de akiknak van, szívesen használják és szeretettel beszélnek róla.
Igaz, nem tudom, próbáltak-e hasonló paraméterekkel rendelkező, de jóval kedvezőbb árú hajókat. De erről már írtam...

Pedro:
Néhány tipp a hirdetésre: tengerikajak.hu, hajoeladas.hu, hajomania.hu, expressz.hu, esetleg vatera.hu.
Sok sikert!
Előzmény: saintus (14498)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14501
Béka!
Már a múltkor is mondtam, hogy rossz az időgéped! ;O)

Megnéztem: a Decá-s mellényemen nincs síp. :O/
A galléros hajós mellényemen fityeg.
Pedig nagyon hasznos dolog, amikor az erős szél és hullámzás hangja miatt az emberi hang érthetetlen, sőt hallhatatlan már 20 méterről is.
Azon kívül egy önálló hangszer is. :O)
Előzmény: Beka621 (14499)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14500
Hali!

Még csak szerda van!!! :-)))
Néha én sem tudom, milyen nap is van. Szóval ma reggel indulunk.
A vízreszállás a 67-es út (híd) melletti stégről történik majd...
Csak az idő miatt aggódtam, de napsütéses lesz. Később megírom, milyen volt.

Üdv: M_Atts
Előzmény: Beka621 (14499)
Beka621 Creative Commons License 2010.04.07 0 0 14499

Szia M Atts!

Sajnos csak most csütörtök hajnalban olvasom a szerdai Deseda-evezést. Lehet, hogy jobb is, mert legalább nem irigykedtem egész nap, ugyanis dolgoztam :-))

Azért ha sikerült, légyszi írj róla egy pár sort.

Üdv: Béka

Előzmény: Törölt nick (14463)
saintus Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14498
Tegye fel a kezét, aki 200 fölött vett Prijon kajakot az elmúlt években...
Előzmény: ppgpedro (14493)
Arza Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14497
Mielőbbi jobbulást, mielőbbi vízrejutást!
Előzmény: oldstruggler (14458)
Nick? Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14496
Bizony, nekem sem
:-)
Csak én voltam borúlátó.
Írd össze te is jól az esetleges plusz kérdéseidet, akkor is hogy ha naivnak találod azt.
Én már írtam egy regényt...

Előzmény: Emdzsí (14494)
Arza Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14495

Idézve a régebbi köszönésed:

ALOHA :)

Szóval eveztem 15-20 km-t az Aloha-val (valójában a lányomé, de ki "kellett" próbálnom).

Igazad volt (van), nagyon jó kis hajó!

Előzmény: kotoc (14490)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14494
No, rajtam már nem múlik, és nem mondták, hogy elmaradna.
Előzmény: Nick? (14480)
ppgpedro Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14493
Eladó a Prijon Seayakom!!!!
Kormánylapát nélkül 230e Ft :-)
Másfél szezont használt, megkímélt, sérülésmentes, állapotban
Néhány rendeltetésszerű karccal az alján.
Az új ára 360e Ft a Mountexban.

ambro@index.hu
06308604034

oldstruggler Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14492
Örülök, hogy megnyerte tetszésedet a Tisza-tó. Szerintem ez a víz a vizitúrázásra leginkább alkalmas hely kis hazánkban. Minden van, ami szép és jó. Nagy vízfelület, folyó, zeg-zugos csatorna, viziösvény, a parton a megfelelő hivatalok, egyéb kiszolgáló rendszerek. Ráadásul lehet menni sokszor úgy e tóra, hogy új és újabb területeit fedezheted fel. Kicsit sok a horgász, de ők is ugyanúgy részei a vizenjárók bagázsának, mint mi. Szóval, kallllandra fel!
Előzmény: saintus (14491)
saintus Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14491

Szép hely ez a Tisza-tó is. Ilyenkor még nem növi be a sulyom, és még szúnyog is alig volt. A legdélebbi medencébe nem jutottunk már le, így a Bazsa által ajánlott helyet nem tudtuk megnézni, de így is akadt sátorozóhely bőven. Rendeteg a horgászok által kialakított szemétlerakó parti tisztás, ahhol egyáltalán nem érzem, hogy "természetkárosítanék" azzal, hogy ottalszom. Ahhol egy horgászbagázs egész nap tüzelhet/sörözhet, ott nem nagyobb zavarás aludni. Vicces, hogy egyes részekre, belsőégésű motorral tilos behajtani. Noss, oda viszik is a pecások az alibi villanymotort, és persze a mellette levő benzinessel döngetnek. Az se hatja meg őket, hogy a rétisas fészke mellett... No, mindegy, nem értem én a pecásokat... De itt legalább a fakitermelés nem olyan menő iparág.

Láttuk a kilátókat is, illetve van egy vízisétány, ahova szezonban fizetős a belépés. Ezen vannak a legjobb kilátók, és végig pallón lehet menni. Vízről persze ingyen megközelíthető, de a belépő se vészes. Aludni inkább a vadászok lesei mellett tarravágott disznó-lövöldék jók. Néhol még apró mólót is csináltak, és ha nincsen feltúrva a placc, akkor akár nagyobb csoportok is elférnek. A vadászt meg el kell kergetni ha jön, bár, ha megláttja, hogy egy vízitúrás bagázs körbepisálta a köznyéket, gondolom amúgy se látja értelmét az aznapi vadászatnak.

kotoc Creative Commons License 2010.04.06 0 0 14490
Épp jókor tévedtem erre egy frappáns beszóláshoz. O:-)

Cipőt a cipőboltból. ;-)
http://vizvonal.hu/topics.php?topic=felszereles

Amúgy ma találtam a postaládámban egy levelet Ádáméktól a szombati börzéről. Mivel ingyenes az esemény, belefér az etikámba, hogy itt is reklámozzam. Lehet vinni a megunt cuccokat és keresni használtakat. Esetleg szétpattintható lapátot isss. Egyetlen költség, ha grillezésbe torkollik az esemény. Ez a rész még a megjelentek között is önkéntes és természetesen önköltséges. Aki megy, célszerűen telefonáljon nekik. "Sajnos" én épp kajakozni fogok, de aki rám hivatkozik, 60% engedményt kap a 0Ft-os részvételi díjból. >:-)
http://www.tengerikajak.hu/Program.175+M5a9af0e61f7.0.html
Előzmény: Törölt nick (14488)
szőrmók Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14489
Hali! a focicuccoknál keresd!
Előzmény: Törölt nick (14488)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14488
A Decathlonban sípot nem találtam, de a végén (zárórakor) már nagyon siettünk, nem volt időm keresgélni. A hajós/búvár szekcióban nem volt.
A lapát változatlanul érdekel, de legalább fényképen látnom kellene. Ha véletlenül arra jársz és lefotózod, azt megköszönöm. De tényleg csak akkor, ha amúgy is mész!!!!
Előzmény: Emdzsí (14486)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14487
Az enyémnek (már) nem tartozéka. A típusszáma is más (BA100), de szerintem ugyanarról a mellényről van szó.
Előzmény: Bazsa69 (14481)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14486
Szerintem, bőven jó evező, de valóban látatlanba ne vegyél. Az amit láttál a honlapon, valóban gagyerák, és drága, és nehéz.
Előzmény: Törölt nick (14472)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14485
Decathlonban vettem jó sípot, most nem tudom van e.
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14484
Hát igen, de a víz hideg.
Előzmény: Nick? (14483)
Nick? Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14483
blindex...
na talán így:
http://www.tengerikajak.info/gorogorszag-idojaras/idojaras-zakinthos-à-la-tengerikajak.info.html
Előzmény: Nick? (14482)
Nick? Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14482
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14481
A mentőmellénynek elvileg tartozéka.
Legalábbis az enyémen volt.
Nick? Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14480
sose lehet tudni hányan reagálnak még hatodikáig..
Előzmény: Emdzsí (14478)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14479

Idénynyitó lesz. Remélem. Még akkor is, ha én nem tudok azon részt venni. Egyébként is, ezt majd még meglátjuk...

Az idénynyitó nem személyfüggő. Ha én valami miatt kidőlök, attól még a csapat csapat. Egyébként az előkészítésben tudok közreműködni. Ez még odébb van. 

Ami az expedíciót illeti, ebben nem én vagyok az ötletgazda, a fő szervező. Megkerestek, benne lennék-e egy buliban. Természetesen igent mondtam. De most már ugrott az ügy. Egyébként alakul a dolog. Ha olyan állapotban lesz a projekt, természetesen megkapja a megfelelő nyilvánosságot. Addig  még telefonálunk, emilezünk, tárgyalunk, egyeztetünk. Már amit én vállalni tudok. Ha meg nem jön össze a terv minden eleme, merüljön a feledés homályába.

Előzmény: Emdzsí (14467)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14478
Levelet is írtam nekik, telefonálni is fogok, szóval biztosan befizetem, csak nem tudom 4-en elegen leszünk e?
Előzmény: Nick? (14477)
Nick? Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14477
Utalás már nem érhet el hozzáju keddig, így telefon a legbiztosabb.
Elérhetőségek itt: http://www.tengerikajak.info/a-tengeri-kajakozasrol/tanfolyam.html
Előzmény: Emdzsí (14475)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14476
Köszi, majd körülnézek ott is...
Előzmény: Nick? (14474)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14475
Csak gondoltam te tudod a számlaszámukat, mert én nem kaptam meg tőlük.
Előzmény: Nick? (14473)
Nick? Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14474
búvárboltokban olyan sípot kapsz, hogy a közelgő tanker főgépészének beszakítja a dobhártyáját
Nick? Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14473
Ha jelentkeztél, az mja már rég megküldte 2 alkalommal is.
Telefonálni senki sem fog, én sem.
Előzmény: Emdzsí (14464)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14472
Köszönöm, azért jó lenne látni, milyen!
Nehezen tudom elképzelni, hogy 7,5e pénzért olyat adnak, ami nem nagyon gagyi...
A honlapjukon csak a 10e körüli kategóriát találtam, de már az is játékevezőnek néz ki...
Viszont egy ideje keresek olyan sípot, amit a mentőmellényre lehet függeszteni és bírja a sós vizet is. Lényeg, hogy nagyon hangos legyen!
Sajnos eddig még nem találtam ilyet. Lehet, hogy a Maritime tart sípokat, de ez olyan kis tétel, hogy a Netre ki sem teszik... :-(
Előzmény: Emdzsí (14471)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14471
Én közel vagyok, felajánlanám a beszerzés lehetőségét:)
Előzmény: Törölt nick (14468)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14470
drágább
Előzmény: Emdzsí (14469)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14469
Ja, igen, a budaörsiben csak a drágáb van.
Előzmény: Törölt nick (14468)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.05 0 0 14468
Az a Maritime volt, nem?
Oda sajnos nem jutottam el és mostanában nem is tudok...

A budaörsiben néztem én is (Decathlon). Sajnos a 12e-es volt a legolcsóbb szétszedhető.:-(
Előzmény: Emdzsí (14466)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14467
Javulást. Remélem mihamarabb lapátképes leszel, fel a fejjel. Furdalja az oldalam, hogy milyen expedíciót terveztél nyár derekára, csak nem az Adria átevezést?
Idénnyitó egyáltalán lesz nélküled, hiszen te vagy az ötletgazda?
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14466
Mint írtam 7500Ft-ért jókat láttam a budaörsiben.
Előzmény: Törölt nick (14462)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14465
Az a délután 4 óra nem egy szerencsés időpont azokak, akik 8 órában dolgoznak. Én most ráérek így szívesen mennék. A szervezők nem céloztak arra, hogy elmaradna, sőt azt írták, hogy már megvan a létszám, persze ez nem egyenlő a befizetéssel. Én is kissé sokat törtem, a fejem rajta, mert kissé összejöttek a dolgok az életemben, és ilyenkor az ember nem mindig tud a hobbyjának, a szórakozásnak figyelmet szentelni, de aztán rábeszéltem magam, szóval jönnék.
Előzmény: Bazsa69 (14460)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14464
Én jövök, epekedve várom a számlaszámot, ha neked megvan már utalok is.
Előzmény: Nick? (14457)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14463
Béka!

Úgy alakult, hogy mégsem a családdal megyek először a Desedára...
Ha minden igaz 7.-én (szerdán) délelőtt/dél körül ketten mennénk.
A leírásod alapján (köszönöm!) megpróbálunk jó indulási helyszínt találni. Ha ráérsz, összefuthatunk...

Ha az előrejelzések ellenére esős/viharos idő lesz, akkor nem megyünk!

Előzmény: Beka621 (14353)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14462
Végre vízre tettem a családot. Mi (szülők) élveztük. A gyerekek nem annyira. Pedig az előkészítés nem is rájuk hárult! Baromi sokáig tartott, mire vízre kerültünk mind a négyen...

Tegnap (végre) eljutottam a Decába, nézegettem a szétszedhető evezőket (tartaléknak), de nem tudtam 12eFt-ot kiadni egy ránézésre sem túl bizalomgerjesztő műanyag-alu párosításra. Inkább várok...
Addig marad az Arza féle "puffinos megoldás". Így visszagondolva a Bondi Beach Tour épp megfelelne. Ha jól emlékszem ősszel az is akciós volt. Nincs valakinek egy felesleges?

Ja, a Bazsa féle mentőmellény (lásd fotók -sokkal- lejjebb) viszont kellemes csalódás volt! Ennél többet nem szándékoztam kiadni mellényre (a régit eladtam), ez bevált! Viszonylag kényelmes, használható, a célnak épp megfelel.

Ha az idő is úgy akarja, majd minden hétvégén vízen szeretnék lenni...
Nick? Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14461
De legalább a tanfolyam egy része (gps) 16-ért meghallgatható.
Ha figyelted volna mi történik, 12 jelentkezés vlt, nem csupán érdeklődési szándék.
Az érdeklődők többen voltak, csak aztán kiderült az időpont meg hogy kerül is valamibe.

Nem durcáskodom, mert tudom, hogy az MJA-na is vannak láncreakció-szerű lemondásai.

Az időpontról meg már leírtam az elején: ha a pénz lejjebb megy, a labda visszadobása nem várható, többet nem lehet kérni.

Én mindenesetre már jelentkeztem a gps-tanfolyamukra, mert senkiben sem bízom még azokban sem, akikkel anno együtt eveztem
Előzmény: Bazsa69 (14460)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14460
Nem tudom, ki volt az a 12 fő, de azért néhány dolgot érdemes szem előtt tartani:
- a részvételi szándék nem azonos a jelentkezéssel
- elég nehéz úgy ütemezni a szabadidőt, hogy a tanfolyam időpontját "lebegtetik"
- anyagi vonzata is van a dolognak, ami nyilvánvalóan különbözőképpen terheli az embereket
- időközben nem várt események is történhetnek

Úgyhogy ne durcáskodj emiatt és ne is szégyelld magad: ha megkérdezed a tanfolyamokat szervezőket (akármelyik képzési szegmensben), akkor elmondják, hogy ez már csak így megy.

(mondom mindezt úgy, hogy nem jelentkeztem, mert bár a téma érdekelne, több paraméter hibádzott ahhoz, hogy ráharapjak, de ez nem a Te vagy a tanfolyamot tartók hibája...)
Előzmény: Nick? (14457)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14459
Neked is az a gyenge pontod?... ;O)
Jobbulást!

oldstruggler Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14458

A rossz egy "mihez képest" kategória.

Ahhoz képest, hogy ebben a gyönyörű időben mehetnék lapátolni, nagy szarban vagyok.

Ahhoz képest, hogy a tanév vége felé már mehetek lapátolni, fülig ér a szám.

Ahhoz képest, hogy a nyár derekán egy kajakos expedíció tagja lehettem volna, el vagyok keseredve.

Ahhoz képest, hogy augusztusban ismét nekirugaszkodhatok a B80-nak, ez optimizmussal tölt el.

Ahhoz képest, hogy valószínű nem lehetek ott az idénynyitón, elkeserít.

Ahhoz képest, hogy ott leszek az idényzárón, feldob.

Szóval, ...

Egyébként meg vigyázzon mindenki az Achillesére.

Előzmény: Emdzsí (14454)
Nick? Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14457
Ha jönnél, lenne kinyomtatva is anyag, amely majd letölthetővé is válna.
Ha nincs létszám, minden elmarad.
Eddig a 12 főből hárman utaltak, és ez azt hiszem rekord

Amit nem értek az az, hogy ha mondjuk évente lenne egy ilyen, az MJA valóban szivesen látná a régi hallgatókat is egy upgrade-alkalomra, ha lenne ismét újakból álló létszám.

Végszóval aszondom, hogy tanfolyamoknál ami nem drága, és nem norvég vagy angol, azt senki sem veszi komolyan, mert (valakinek a szavaival élve) ,,nem akkkora buli''
Előzmény: Emdzsí (14453)
Nick? Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14456
Sajnálom, de sehogy.
Mintha előre megbeszélt lett volna, 1-2 ember visszalépett. Nem ismerik egymást csak a jelentkezők egy része, így nem feltételezek összeesküvés-marhaságot.

Amennyiben 6-ig nem lesz meg a maradék befizetés, a tanfolyás elmarad, 10000 helyett lehet jelentkezni a CSAk gps tanfolyamra, semmiféle kiegészítő tematika nélkül, esetleg jövőre meggyőzhetem az MJA-t, hogy írjanak ki áprilisra még egyet, hátha megint mindenki lemondja.
De ahhz már lehet, hogy nem adom a nevemet...
Előzmény: oldstruggler (14452)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14455
Kö. Az egymástól tanulás egy modern didaktikai megközelítés.
Előzmény: Emdzsí (14453)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14454
Remelem nem serultel meg? Ez a labpolcolas ugye nem jelent semmi rosszat?
Előzmény: oldstruggler (14451)
Emdzsí Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14453
En elmegyek, jol megjegzem, es elmeselem.
Előzmény: oldstruggler (14452)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14452
Már korábban is jeleztem, hogy nagyon kellene nekem is ez a képzés, de az időpont nem alkalmas. Most még fizikailag sem tudnék részt venni a programon. Hogyan lehetne a tanulmányi anyaghoz legálisan (!) hozzá jutni?
Előzmény: Nick? (14445)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14451

Tovább is van, mondom ...

A tavon bóklászva sok kilátót találsz. Ezeket a tavi túristatérképek is jelölik. Olyan pontokat ezek, amiket a zöld-turizmus érdekében építettek, olyan pontokat, ahol a szépen tervezett és kivitelezett, többemeletnyi magas fa építményekről nagyon szép a kilátás a tó adott részére. Ezek nem kimondott éjszakai szállások, de a kilátók tövében, környékén, magán a kilátón is (!) egy szerény csapat meghúzhatja magát egy-egy éjszakára. A vizi természetőrök - biztos vannak ilyenek, nem csak halőrök - nem biztos, hogy örülnének, ha ez a módi általános gyakorlattá válna.  Ez legalább olyan - már ami a szabályosságot illeti -, mint az adriai szigeteken való éjszakázásunk. Szóval én csak meditáltam idehaza pócolt lábbal ábrándozva a vizekről, szelekről, napsütésről, barátokról, borozgatásról.

Ps. Szunyogriasztót ne felejts el magaddal vinni egy ilyen éjszakázáshoz.

Előzmény: saintus (14441)
oldstruggler Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14450
Ha a folyót is a tó részének tételezzük, akkor annak partján számtalan bivakoló hely van. E helyeket rendre horgászok foglalják el, de tapasztalatom szerint kis keresgélés után mindig lehet találni 2-3 sátornyi területet. Amivel vigyázni kell, az a szemét és a taposó aknák ...
Birdpix Creative Commons License 2010.04.04 0 0 14449

Amszterdamban lakom,  én tudtam volna adni egy a Miwokot:-)

Előzmény: aeroe (14447)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 14448
Nem is gondoltam volna Amszterdamról...

Az első képen kajakost gázoltak és felkenődött?... ;O)
Előzmény: aeroe (14447)
aeroe Creative Commons License 2010.04.02 0 0 14447

a hét elején amszterdamban jártam, nagy reményeim voltak, hogy kajakozni fogok tudni, de sehol sem lehetett bérelni. csak egy helyet találtam, de ott csak jövő héten indul a kölcsönzés: Zeeburg kemping

a vízen sem láttam kajakosokat, csak egy-két halvány nyomot:

csak hogy tudjátok, ha legközelebb arra jártok

Nick? Creative Commons License 2010.04.01 0 0 14446
Az első mondat az előbb kissé furcsa, nem figyeltem.
De érthető...

(tudok ilyen jelet is --- visszatérve kissé a korábbiakra...)
Előzmény: Nick? (14445)
Nick? Creative Commons License 2010.04.01 0 0 14445
Kérek szépen mindenkit, hogy aki jelezte részvételi szándékát az április 8-án tartandó tengeri navigációs tanfolyamra, az jelezzen vissza az MJA-nak részvételi szándékát.

Molnár Eszter
Hungarian Yachting Academy
Sailing School & Charter Agency
Phone: +36 1 481 0348
Mobil: + 36 20 919 4859

A létszám ugyan megvan, de ha valaki pont a saját visszajelzése elmulasztása miatt nem tud részt venni a tanfolyamon, az bosszantó lehet.

Meg kell becsülnünk mindenképpen azt, hogy egy igen neves cég megtartja ezt az egészet nekünk, átalakított tematikával, ráadásul nem a vitorlások és motorjachtok árkategóriájában hanem durván 2/3-ad áron.

Jelentkezni még mindig lehet, a válaszlevelet is megkapja az újonnan jelentkező, de a visszajelzés után azonnali megerősítés kell az MJA felé (foglaló fizetése, melyet visszakapsz, ha vlmi tornádó miatt mégis elmaradna a tanfolyam.)

Bővebben itt olvashatsz:
http://www.tengerikajak.info/a-tengeri-kajakozasrol/jelentkezes-tanfolyamra.html

Jó vizet mindenkinek!
saintus Creative Commons License 2010.03.31 0 0 14444
Kösz a tippet. Holnap meg is nézem. :) Még egy pontot találtam a turistautak.hu térképén, kezdetnek ez is elég.
Előzmény: Bazsa69 (14442)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 14443
Ja és még Sarudtól K-re is vannak jó kis pecás partok, nádassal takarva. Egy-két sátor ott is elbújhat... ;O)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.30 0 0 14442
Csak kérdezz bátran, azzal nem sokat veszítesz! :O)

Szerintem van egy hely: az Abádszalóki-tó egyik félszigetén (N47.495746 és E20.568751).

A táborhelyen egy hatalmas fix sátor áll, akár 8-an is kényelmesen elférnek benne a teljes cuccukkal (kajak nélkül... :o) )

Mellette a büfé már nem a vizi csavargóknak épül(get), hanem inkább a pénzesebb motorcsónakosoknak és jetski-seknek.

Lehet, hogy kellene fizetni a táborhelyért, de sem tábla, sem kerítés nincs a táborhely körül, így hiába vergődnek...

(az utolsó 4 kép nem olajfestmény: ennyit tudott 2008-ban a mobilom kamerája...)
saintus Creative Commons License 2010.03.30 0 0 14441
Csak nagyon naív kérdés: Nem ismer valaki jó "nemfizetős" alvóhelyeket a Tiszatavon? Tudom, ogy az ilyen kérdések soha nem jutnak el a megválaszolás stádiumába, de gondoltam azért megkérdem... Aztán jövő héten felteszek én egy párat, ha van.
saintus Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14440

A Galasport alu-műanyag lapátjai is 10 ezer alatt vannak, ha akcijóssak, és mivel azzokkal már többször is konkrétan ástam, így nem nagyon hiszem, hogy probléma lenne a megbízhatóságukkal. Tartaléknak tökéletesek. Megfelelő trapézizom birtokában főevezőnek is. Én is szívesen cipelem, akár egy édesvízi túrára is, mert mi van, ha egy 2 napos túrán első nep eltöröm a főevezőt? Oké, hogy visszaevickélek akár a partról húzva is a kajakot, de ezzel kiszúrok magammal és a többiekkel is. Nem kerül annyiba egy tartalék, hogy ezen kelljen spórolni.

Az anyagárról meg annyit, hogy 2 fröccsöntött toll, anyagáron kb 200 forint (és akkor a fröccsöntő kisiparos bére is benne van) 2 méter alu cső pedig nehezen hiszem, hogy megér 800 forintot... 9000-ért meg ragasszák má össze redesen :)

Előzmény: Emdzsí (14438)
saintus Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14439

Semmi extra, csak a szokásos szezonelőtti Szigetköztúra. Most csak egy haverommal voltunk, és szörnyülködtünk, hogy miért pont a legturistáltabb környékről termelik ilyen hévvel a fát. A szigetköz már amúgy is egy elég keskeny kis erdőfolt, a határ, és a délebben fekvő szántók között, nem tudom miért kell ebből is tarvágással termelni a fát, a helyére meg faültetvényt tolni. Meg már anniyra kevés a fa, hogy a hódok is látható mértékű pusztítást visznek végbe. (Mert ugye sokszor csak a part közelben hagynak mutatóba pár fát, aztán szerencsétlen hód mást nem talál.)

Idén elég jól sikerült elkerülni a turistaidényt, csak egy, feltehetően mountexes csapatépítő bagázzsal sikerült összefutni, akikre leginkább csak gonoszul néztünk, mert ők is a "Szigetköz vadkemping 1"-en gyülekeztek délután, ahol mi is ki akartunk szállni, így aztán a 2-es helyen kényszerültünk kievickélni. Persze aztán meg jól elhúztak, gondolom szállásra...

Már megjelentek az első szúnyogok is, (1 db, de lecsaptam :) és a víz is melegszik rendesen, szóval húsvétra javaslom mindenkinek a helyet. A kormoránszigeten kezdődik az élet, úgyhogy fotózni is van mit.

Előzmény: Uldin (14431)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14438
Ez viccnek jó volt:)) Tartaléklapátot ezentúl is vigyél.
Még Nick-re reflektálva, itt most tartaléklapátnak valóról volt szó, mert valaki keresett, és erre a célra ez a 7500Ft-os lapát sokkal jobban megfelel mint a Bazsa által vázolt megoldások:)) Lehet 2000Ft értékű anyag van csak benne, de ki lehet vele evezni a legközelebbi szigetre.
Nyílt vízen is a legkülönbözőbb veszélyek leselkednek egy lapátra. Most is hallom, kedvenc kajakos társam esdeklését egy balul sikerült fotózás után: Léci, léci hozd vissza a lapátom:)) Ha nem vagyok lapát sincs.
Vagy pont egy mentésnél úszott el egyszer egy lapát, persze ki is lehet kötni.
Mindenesetre engem megnyugtat, most már nem indulnék el nélküle.
Előzmény: Bazsa69 (14437)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14437
Csak a játék kedvéért: ;O)

Mi baja lehet egy lapátnak a nyílt vízen?
A hőre lágyuló ragasztó folyamatosan hűtve van, szikla nem éri és jóesetben nem lépnek rá, amikor a nyílt vízen a kezedben van.
Az egyik toll elhagyásakor vagy a nyél kettétörésekor kenulapátként használható.
A nyél hosszanti kettétörésekor ("Haj-rá, kar-bon!") a toll a kézre erősíthető (cápás helyen inkább ne...).
Ha az eveződ elsüllyed (?) vagy kompletten eltűnik egy cet gyomrában, akár az edénykészlet fedőjével is ki lehet evickélni.

Persze ezek egyike sem ér fel a tartalék evező hatékonyságával és komfortjával. ;O)
Előzmény: Arza (14436)
Arza Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14436

Bozótból? És ha 7-8 km-re a parttól törik el a lapátod? És nincs épp az a társad a közeledben akinél ott a tartalék lapát?

Ahogy öregszem egyre több biztoságtechnikai cuccal járok evezni már 1-2 órányit is ... :)

Ebben a hónapban végig mentőmellényben evezgettem (igaz, tarcsi lapát nem volt nálam), eddig ez csak nagyon ritkán esett meg velem, de melegít is a mellény, nem is kényelmetlen, meg még biztonságérzetet is ad ...

Előzmény: Bazsa69 (14435)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14435
"...Számoljatok, mielőtt ilyesmit néztek. Néha saját magatoknak megjavítani valamit többe kerül, mint venni egy másikat."

Ez már évek óta így van: a mikrohullámú sütőnk (elektronika + mechanika + fokozatkapcsoló + időzítő + világítás + ház) anno 10 ezerbe került. Kiégett az izzó 2500-ért akartak rám sózni egy másikat. Beintettem...

A Target nagyon megbízható lapát.
Van szétszedhető tartalék lapátom is, de LEHET, hogy megspórolok 1.2 kg-ot az útipoggyászból és itthon hagyom: egy eszkimólapát félét bicskával is kifaragok deszkából vagy annak hiányában akár bozótból is lehet fabrikálni evezőt.
Persze egy kajaklapát azért biztonságérzetet is ad.

Ha többen megyünk, elég 1 tartalékevező az egész csapatnak, hacsak nem lovagitornázunk a karbon evezőkkel csumarészegen... ;O)
Előzmény: Nick? (14434)
Nick? Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14434
Kis matematika.

egy magára adó kereskedő minimum 20 százalékos haszonkulccsal dolgozik, ez változhat 10 és 30 között ahhoz képest, hogy mekkora arca van.
Legyen 10 %, azaz a nettó 10 %-a.
Az ÁFA 25%
társasági adó 12% (kerekítve)
Nézzük a gyártót!
Általában az alapanyagár egy-vagy kétszereséért dolgoznak a gyártónál.
Nézzük a szállítót!
Benzin- illetve repülődíjak felemésztenek mondjuk 5 %-ot, Werner lapátoknál és amerikai sznobériáknál ez jóval nagyobb összeg.
Marketinges lemar 5%-ot.

Mi marad, hol a lapát?
Azt a lapátot miből csinálták?
Kik?

Szóval darabokra szedem, de nem látom benne a lapátot, holott tudom, mennyibe kerül a megfelelőüveg, karbon, meg gyanta.

Számoljatok, mielőtt ilyesmit néztek. Néha saját magatoknak megjavítani valamit többe kerül, mint venni egy másikat.
Előzmény: Nick? (14433)
Nick? Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14433
Nem akarok erősen durva lenni, ezért ne úgy olvassátok.

A teszkóakciós dömpingkínálatok meg a hasonlók valamit eszembe juttattak az építőiparban.
Egy nagyon magas szállodaépület műszaki igazgatója egyszer azt mondta, amikor a klímagépház felújítását csinálták, hogy kollégáival el sem tudta volna képzelni, hogy a jelenlegi szállodaigazgatóság hogyan tudna a 2 évvel ezelőttinél gagyibb kivitelezést végeztetni (nem velünk, mert mi ott ipari alpinkodtunk).
Szóval azt mondták, hogy ,,ennél gagyibb már nem lehet.''
Ma már azt mondja, hogy mindig lehet a gagyibbnál gagyibb.

Sajnos okkal mondom ezt, de bizonyos célra lehet a gagyit is használni, ha nincsenek különleges igénybevételek meg durva vészhelyzetek.
Előzmény: Emdzsí (14432)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14432
Maritime-ban szétszedhető, nem túl nehéz lapátokat 7500Ft-os áron láttam.
Uldin Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14431

Mesélj mi történt! És merre pontosan?

Szedjetek makkot és szórjátok szét, ha arra jártok!

Előzmény: saintus (14420)
D_V_C Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14430
Stimmt :)
Előzmény: Nick? (14425)
D_V_C Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14429
Há persze. Lehet ilyen kedves invitálásnak ellenállni? ;)
Előzmény: Bazsa69 (14424)
Nick? Creative Commons License 2010.03.29 0 0 14428
Ismerem ezeket, de most fárasztanak.
Inkább nem írok oszt kész.
Nem találni az országban kompozit csavarokat mert valami földalatti kokom lista még mindig létezik, melyről a magyarországi média mélyen hallgat 20 év óta...
Csak a ferihegyi repülőgép javítóban van néhány fajta a boeing gépekhez, azzal kész.

Ez a bajom.
Előzmény: Emdzsí (14426)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14427
Egy kis rövidítésmagyarázat.
http://en.wiktionary.org/wiki/Appendix:Internet_slang

MTFBWY!!!
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14426
Pedig nagyon egyszerű, az írott szó csak egy csontváz, mentes az egyéntől, hiányzik a metakommunikáció, testbeszéd. Ez félreértésekhez vezethet, rosszabb esetekben vitákhoz. Ezért alkalmazzuk a hangulatjeleket, most ilyeneket nem is említek hogy LOL, vagy ROTFL.
Előzmény: Nick? (14425)
Nick? Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14425
Fáradt vagyok ahhoz hogy ezt megértsem, de biztos így van
Előzmény: Bazsa69 (14424)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14424
Nick?:
Na ezért kellenek a :o)-k.
Ha a mondatodat azzal zárod, nem lenne kioktató jellegű.
Mire jó ez?

D V C:
Remélem, az iméntiektől függetlenül elmész a nyílt napra! ;O)
Előzmény: Nick? (14419)
Nick? Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14423
biztos, ha így mondod.
Előzmény: D_V_C (14422)
D_V_C Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14422
Vagy. Te vagy az, Okoska?
D_V_C Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14421
Te vagy az okoska?
saintus Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14420
Az az érzésem, hogy magyarországon a faültetvény telepítésére legalkalmasabb hely a Szigetköz. Lassan tényleg nem marad erdő arrafele. Kiábrándító. Adjuk inkább a szlovákoknak az egészet...
Nick? Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14419
Nem.
A balatonkenesei nyílt napra.
Előzmény: D_V_C (14418)
D_V_C Creative Commons License 2010.03.28 0 0 14418
A kenesei nyílt napra gondolsz?
Előzmény: Nick? (14398)
Arza Creative Commons License 2010.03.27 0 0 14417

Én ma voltam, de másfelé ... a Kisdunán ... elég nagy volt ma sodrás, meg magas a vízszint is.

Holnap vendégeink lesznek ...

Előzmény: Bazsa69 (14415)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.27 0 0 14416
Holnapra beugrott egy meló, így most nem megy sajna.
Előzmény: Bazsa69 (14415)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.27 0 0 14415
Holnap megy valaki evezni?
Verőce és Szob között terveztem a víz átforgatását, de konkrét és határozott jelentkezés esetén benne vagyok egy laza Római-Leányfalu oda-visszában is...
Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14414
bakó---endru---süveges---meg 1-2 fonákerezetes wing.
részletek időben kint lesznek
Előzmény: Beka621 (14413)
Beka621 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14413

Engem érdekel ez a tesztnap.

Mit lehet róla tudni?

(Hely, időpont, gyártók.......)

Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14412
Kötekedek és ironizálok.

:: _

----- |
/
:: /
Előzmény: Pepin (14410)
Pepin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14411
Ja... :-))))))
Előzmény: Pepin (14410)
Pepin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14410
Nem is mindig lehet érteni, hogy most ironizálsz vagy kötekszel.
Előzmény: Nick? (14408)
Pepin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14409
Aki sűrűn kommentel, vagy sokat irkál Word-ben, az szokta fordítva használni a szmájlikat. Ekkor ugyanis a blogengine/fórummotor/editor nem ismeri fel a jelsorozatot és nem cseréli le mosolygófejes grafikákra.
Előzmény: Emdzsí (14407)
Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14408
az összes vigyorjel olyan, mint az idióta röhögőgépek a kabarékban.
Mintha tapsra kéne mosolyogni.
Nem megy anélkül, vagy mindenki kétértelműen beszél és a fogadó fél meg a sértődős részt fogja komolyan venni?

befonom a hajamat
Előzmény: Emdzsí (14407)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14407
Te ezt most komolyan sajnálod?:)) Vagy csak fordítva használod a mosoly jelet?:))
Előzmény: nk74 (14402)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14406
Naná, ha Endrú hozza a grillsütőjét:))
qrzor Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14405

Azt csak azért nem akartam írni, mert közöttük is lehet kajakos...

Egyébiránt teljesen pozitív élményem volt velük a B80-on. Tihany magasságában odajöttek és szóltak, hogy tudom-é, hogy viharjelzés van? Tudom, mondtam.

Ezzel el is volt intézve az ügy. Igaz virított az összes rajtszám a kajakomon, amit csak eddig be lehetett gyűjteni ilyen-olyan Balatoni versenyeken.

Az is lehet, hogy az rémisztette el őket, hogy megkérdezték honnan jövök és hova megyek. A válasz után gondolom lefutott az algoritmus, hogy ez a tag nem normális...

Van persze olyan ismerősőm, akitől szörfözés közben követelték a személyit. Naná, hogy nem adta oda, naná, hogy megbüntették.

A normális köszönés azt hiszem nonmális választ szül.

Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14404
...megkérdezném szeretik-e enni betonozás közben a rizset
Előzmény: Nick? (14403)
Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14403
egyből nagyobb biztonságban érezném magam ha ott lennének...
nk74 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14402
Nem csak a viharjelzo nem mukodik, meg a rendorok sincsenek vizen(-:.
Előzmény: qrzor (14401)
qrzor Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14401

Ma még meleg és erős DNY szél van. Az északi part a nyerő hullámos. Holnap lecsap a hidegfront. Eső, ÉNY szél, irgum burgum. A vizi vacakokat a déli partra sodorja a hullámzás. Lehet választani...

Ja, és még nem kell figyelni a viharjelzőt, mert köv. hónaptól kapcsol be.

Előzmény: Emdzsí (14394)
Arza Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14400
Az RSD viszont tele volt kajakosokkal múlt szombaton, majdnem dugóba kerültem a szűkebb részen, amikor jöttek a versenyzők :)
Előzmény: nk74 (14396)
nk74 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14399
Persze. Mivel ugy is legtobb hetvegen ott vagyok.(-:
Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14398
áprilisban várható egy iszonyatosan nagy tesztnap a balatonon, teljesen kibérelt stranddal.
érdekel valakit?
csak olyan hajók lesznek kinn, amiről előzetesen interneten is ehet olvasni.
giga-rendezvény a dekatlon kizárásával --- tulajdonképpen saját magukat zárták ki a meghívásból önként...
Nick? Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14397
csak akkor csinálom, ha 10 darab kijön azonnal.
Előzmény: Uldin (14393)
nk74 Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14396
Múlt szombat jó alkalom lett volna. Volt némi szél, helyenkénnt hullámok is, de csak kite-osokkal és szörfösökkel találkoztam)-:
Előzmény: Emdzsí (14394)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14395
Úgy néz ki a Mountex árusítani fog bőregereket, most is van nekik egy elég horror áron. Valószínűleg a kínai túrára is bőregereket visznek majd.
Előzmény: Uldin (14393)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14394
Én már megsimogattam a hajómat:)) Evezni nem volt időm sajna, de majd jövő héten.
Balatonra is le kéne ugrani valamikor. Mielőtt leviszem a tengerre a Huntert, szeretnék rosszabb időben is evezni vele, hogy kitapasztaljam a viselkedését.
Előzmény: Arza (14392)
Uldin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14393

Én meg bambán bámulom a Tiszát. Jó evezős idő van, rá is érnék, a kölcsönző még zárva. Az úszóház helyén egy nagy étterem figyel... a bőregeres projektem sehogy sem áll. ennyi 

Olyan ez, mint az evezőnyél toll nélkül,

sikítsak?

Tényleg, hogy áll a karbon-lapátnyél projekt?

Előzmény: Arza (14392)
Arza Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14392

:) ... én is épp az éjjel néztem, hogy az utolsó kajakos hozzászólást Aeroe (14369) írta ...

Remélem szombat délután, vagy vasárnap délelőtt sikerül eveznem egyet.

Előzmény: Emdzsí (14391)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14391
Esetleg kajakozásról valaki?:)) Tessék azonnal az égetett meszet, metil-alkoholt, kloroformot, rízst bezárni a kamrában, és elmenni lapátolni.:)) Lehetőleg vízhatlan géppel, már egész olcsón lehet kapni, és szerencsére elég sok márkából lehet válogatni.
Uldin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14390

Kár, hogy nem tartok itthon nátriumot és égetett meszet sem... :-)

Egy kajakosnak mennyi mindenhez kell értenie.

Tényleg, az elázott fényképező családi buherálása az jó kis hétvégi program lehet, a fiúk élvezik a szerelést, megmutatod a gyereknek, hogy kell szétszedni, utána ha gyanusan nagy a csendben a gyerekszobában, előszőr gyorsan meg kell nézni megvan-e a helyén az új fényképezőgép....

A lányom persze az ilyen dolgokra azt mondja, hogy ezek fiús dolgok, őt nem érdeklik. Pedig milyen érdekes lett volna a rossz DVD meghajtóból kibuherált lézerdiódával egy gyufafejet meggyújtani. Legalább is próbálkozni vele.

Előzmény: saintus (14385)
Uldin Creative Commons License 2010.03.26 0 0 14389

Jól csinálja az öreg szaki, gondolom kiindulásnak 96% körüli alkoholt használ, az történik amit leírtam lentebb... a víz jórésze elmegy amikor párolog ez a cucc...

Előzmény: Emdzsí (14380)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14388
"... Banán alakú a Föld? Nahát, hol tart már a tudomány!
Mondd csak el mégegyszer, hogyan lehet birkavesével földrengést előidézni!..."

(Gyaloggalopp)
/kvázi idézet/
qrzor Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14387

Azt írtátok már, hogy liszttel is lehet szárítani? A beszívott nedvességtől kovászba borul a gép és ki is lehet egyből sütni :-)

saintus Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14386

De te is leírted a lényeget látom... :) Az új fórumcím: "Költsünk többet a szarráázot gépünkre, mint amenyiért újat kapnánk")

Előzmény: Uldin (14377)
saintus Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14385
Lehet kapni 99,7%-os alkoholt is. ez nem desztillálással, hanem vegyi úton van szárítva. Elég jól kikapja a vizet mindenből, csak nem olcsó. Persze a "sima" 97%-os patikaszesz is jó, csak rakni kell bele egy kis fém nátriumot attól hamar 99-re megy. :)
Előzmény: Emdzsí (14375)
Nick? Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14384
a cement szárít...
ki beszélt itt betonról? Betont hatalmas tartályhajókon használnak ballasztnak a japánok, amikor irtózatosan nagy tankereket építenek. Emiatt szoktam javasolni tengeri kajakosoknak is azt, hogy rakjanak az ülés alá betont, mert jobb mint a fém. A vas rozsdásodna, és rozsdafoltos lenne a ruhánk. Így jobb a beton már azért is, mert z egyik alapanyagával (a cementtel) remekül tudunk fényképezőgépet szárítani.

Cement

Megbízható adat hiányában az évenkénti cementgyártás a világon száz millió tonna nagyságrendűre becsülhető. Van elég tehát, beindulhat nyugodtan a fényképezőgépek vízbe ejtése. Rizs is van, mert Kína igen nagy.

Magyarországi cementgyárak [szerkesztés]

---Működő gyárak:
Beremendi Cementgyár (1909-)
Dunai Cement- és mészmű (1963-)
Hejőcsabai Cementgyár (1950-)
Lábatlani Cementgyár (1868-)

---Épülő gyárak:
Királyegyháza Cementgyár - (épül)
Nyergesújfalui Cementgyár - (épül)

Néhány gondolat a rizsről.

Rizs

Az emberiség több mint 60 százalékának fő tápláléka. Esszenciális aminosav összetétele miatt biológiai értéke az állati fehérjékhez hasonlítható.

Az alacsony sikértartalmú geng-rizst a Nagy Csatorna mellékén ültették, és egy aromás változatát (xiang geng) Zhejiangból és Jiangsuból szállították az udvarba.
Neves fényképezőgyárak szerint ezt kell a cementhez adni.

uff.
Előzmény: Arza (14383)
Arza Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14383
Nem bebetonozni, hanem kiszárítani szeretném a gépet :)
Előzmény: Nick? (14382)
Nick? Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14382
a portland cement biztosan jobb mint a rizs. A homok mellé az jobb.
Referencia erre egy egész építőipar. már a rómaiak is használtak cementet, amióta pompei kitálalta a vulkánt nekik
Előzmény: Emdzsí (14381)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14381
Na ne már, akkor inkább sót, petrezselymet:)) Én nem vicceltem a rízzsel, nagyon jó páramegkötő hatása van, lehet homokkal elegyítve is:)
Előzmény: Nick? (14379)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14380
Ja-ja, értem én, de az öreg kameratáros szaki, a zeiss lencséket ezzel az alkohol-éter keverékkel pucoválta és bevált.
Előzmény: Uldin (14377)
Nick? Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14379
a rizsbe homokot is rakj..
Előzmény: Arza (14376)
Nick? Creative Commons License 2010.03.25 0 0 14378
Ez pont olyan, mint amikor sms-ben körbeküldtem azt, hogy SD-kártya visszatekercselőt keresek..
Előzmény: Arza (14370)
Uldin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14377

Metanol (metil-pálinka, avagy vasutasok szeme fénye, a vakítóvíz), nem jó a lencsékhez? Az nem alkot azeotróp elegyet a vízzel. Sajnos mérgező a gőze is.

Az etilakohol azeotrop elegyet képez a vízzel, ezért desztillálással nem lehet elválasztani teljesen a vizet a szesztől, elég nehéz kiszedni belőle azt a pici pár%-nyi nedvességet, abszolútizálás terner azeotrop desztillációval. Szóval egy harmadik komponenst kevernek a vizes szeszhez, ami nem elegyedik a vízzel, és a keverék létyó forrpontjának alacsonyabbnak kell lennie az összetevők forrpontjánál. Pl. benzol, ciklohexán, kloroform stb...

A 3 komponens mindaddig egyszerre desztillál át, amíg a legkisebb mennyiségben jelenlévő (víz) el nem fogy.

Vízmegkötésre lehet próbálkozni égetett mésszel, kalcium-oxiddal.

Előzmény: Emdzsí (14375)
Arza Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14376

Ez a rizses dolog tetszik... Ezt fogom tenni.

... időközben annyira türelmetlen (mondhatom úgy is, hogy "síkideg") voltam, hogy megmaradt-e a gépem, hogy bekapcsoltam. Beindult, két képet készítettem vele, utána gyorsan kikapcsoltam, aksi+kártya ki ... szárad tovább ... mindjárt megy a rizsbe, hogy ha még maradt pára itt-ott, kiszedje belőle.

Előzmény: Emdzsí (14371)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14375
Minden patikában kapható alkoholban van víz, ezért a lencsetisztításra használtakat éterrel keverik, mert vízmegkötő hatása van, ez az elegy már nem hagy foltot. A rízst nem véletlenül mondtam, a legegyszerűbb páramegkötő, kis vászonzacskóban egy ideig a fotóstáskámban is hordoztam néhány dekát.
Előzmény: Uldin (14374)
Uldin Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14374

Sóval imitálni lehet a tengeri körülményeket.......(:-()

A párát az is összeszedi... szárítóanyagnak tökéletes lehet, pöttyet jobb a homoknál, és a vízben oldódva garantáltan rövidzárlatot okoz, szárazon meg polírozza az optikát, igaz erre a szilícium-dioxid (homok) lehet profibb megoldás.

Mi lenne, ha alkoholba mártanád, az alkoholba beoldódik a víz, így csökken a víz koncentráció, kiszedve a szeszből az alkekesz már gyorsan elpárolog....

Csak abszolút etilalkohol jó, amit nem denaturáltak, vagy tiszta metanol,  pálinka felejtős. Megnedvesedett áramköröknél használható a módszer, viszont optika esetén, főleg ha nem üvegből készült, hát lehet homály lesz utána.

Előzmény: Emdzsí (14371)
qrzor Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14373

Egy döglött elektronikus kütyü a legszebb ajándék egy 8-14 éves gyerek számára. Felelősség nélkül szét lehet szedni, nem kell összerakni utána, a villanymotorok, ledek, egyéb alkatrészek összedrótozhatók ufónak, bármi másnak.

A fiam egy dvd olvasó tálcamechanikáját és motorját használta generátorként egy iskolai házifeladat során. Egyszóval az a fényképezőgép még valakinek igazi kincsesbánya! Ki ne dobd!

Előzmény: saintus (14372)
saintus Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14372

Én hasonló színvolnalon anniyt tennék hozzá, hogy egyszer volt egy rossz hangkártyám. Nos, mérgemben megfőztem (konkrétan vízban forraltam vagy egy órát) utánna műkodött. Igaz, csak win 95-alól (akkoriban az volt a menő), ha rendszerindítás után elindítottam egy pillanatra a wolfeinstein 3D-nevű játékot. Utánna szólt. De alapvetően szerintem is tény, hogy egy erőssen elázott digit kamera halott.

Emdzsí Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14371
Ha félsz a homoktól, akkor helyettesítsed rízzsel.
Arza Creative Commons License 2010.03.24 0 0 14370

Hülyéskedsz, vagy komolyan írtad a homokot?

Úgy tudom elképzelni, hogy egy zárható műanyag edényt megtöltök homokkal, és egy kis papírlapra ráteszem a homok tetejére a gépet (nehogy még homokkal is teleszóródjon). Majd lezárom a dobozt egy hétre ...

De ha csak hülyéskedtél, akkor mondjuk azt, hogy én is, és nem esek ki akkora marhának, hogy bevettem... :)

Előzmény: Nick? (14366)
aeroe Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14369
na, harmadik kísérlet: Karitane, Új-Zéland
aeroe Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14368
a link már megint lemaradt:
aeroe Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14367
magyar kajakosok mindenütt:
Nick? Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14366
Szeretnék én is hasznos tanácsot adni.
Odahaza annak idején homokot is használtam macskaalomnak, mert jól szívja a nedvességet.
Nos, ha benylonzod 4-5 kg homokkal, az kirántja belőle a vizet.

Ha ez nem lenne jó, akkor egyszerűen tedd ki a két ablakszárny mögé, ahol üvegházhatás éri.
Ne melegedjen 40 fok fölé a hőmérséklet, rakj mellé néhány hőmérőt!
Egy hét alatt kimegy belőle minden víz, aztán el kell vinni egy optikushz aki kitakarítja a lencséket.
Ott egyből kiderül, hogy jók-e az áramkörök. Ha minden rendben, ott a többit szagszerűen' mekcsinájják.

Ha mindez mégsem jó, akkor az első bekezdést javaslomm, de fotodokumentációval, hogy kirakhassuk az internetre vagy valami...
Előzmény: Arza (14360)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14365
Hát ha az igazat akarod hallani, akkor tedd kicsi nejlonzacskóba mielőtt öszerakod és kuka. Nem lesz belőle már igazán gép.:(( A régi filmes gépek még bírták, de ha a szenzor vizet kap, vagy az autófókusz érzékelő, akkor gyakorlatilag kampec. De azért rakd össze, egy próbát megér.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14364
Köszönöm...
Április közepétől előfordulhatok ott. Első körben a családdal járnánk körbe (oda-vissza): Azt gondolom, ez másnak nem túl érdekes: mire a harmadához érünk, már szembe jönnél a saját tempódban! :-)
Ha egyedül megyek, feltétlenül megírom!!!!
Előzmény: Beka621 (14353)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14363
Csak azért írtam, mert a képen úgy látszik, hogy oda van kötözve az evező! :-)
Ha nincs odakötözve, úgy könnyű! :-)))))
Előzmény: Arza (14357)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14362
Az enyém is beleesett egyszer, szárítgattam és bizakodtam.
Nem lett az igazi: zabálta az aksit és 5 képből csak max 2-szer fókuszált jól.
Azután vettem az osanban egy egyszerő kis gépet hozzá avló vízhatlan tokkal (kb 12-ért).
Az - ha a plexitokban van - nem ázik be... ;O)

Reménykedj...
szőrmók Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14361
Várni ! Jó sokat, vagy száraz süritett levegővel száritani .Vagy tedd be egy zacskóba amiben van szilikagél ami nedvszivó és a párából kiveszi a nedvességet.
Arza Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14360

Kicsit Off:

Ejtette már más is bele a fényképezőgépét a vízbe? Maga a gép megvan, szárítgatom 3 napja (amennyire tudtam szétszedtem :) )

Mit kell még tenni vele mielőtt összeraknám, és bekapcsolnám?

On.

Emdzsí Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14359
Itt a jó alkalom, hogy Nick lapátnyél programjába beszállj:))
Előzmény: nk74 (14358)
nk74 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 14358
Ne szúrd magad szíven!
Nem álltalánosítottam a karbont, és semmiképp határozottan. A karbonból merevebb és álltalában könnyebb (vékonyabb) lapátok készülnek. E két tulajdonság NÉHA hátrány.
Ezenkívűl kb 2x többe kerülnek és szebbek is, már csak ezért sem szívesen gyilkolom őket.
Egyébbként az egyik egy Bracsa Hurrican volt a másik pedig egy Lendal Nordkapp. Mindkettőnek a NYELE tört el.
Előzmény: Nick? (14355)
Arza Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14357

Majd megmutatom élőben a lapátcserét :)

Nem egy nagy mutatvány ...

Előzmény: Törölt nick (14351)
Nick? Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14356
Nem tudom, de bevihetem egyszer uszodába.
Akárkinek átadtam eddig evezés közben lehidalt a súlyától. A gala szarul rakta össze a toll végében én meg ugye nem szeretem ha sótól létrejön az elektrokémiai korrózió, így a teljes fémvégződést átlakítottam, átkarbonoztam és elzártam a víztől...
Az eredmény egy erősebb végű, de még könnyű lapát.
Naigen. A nyél is kapott erősítést hogy véletlenül se hasadjon hosszában. Tipikus gyártói hiba.
Előzmény: Beka621 (14350)
Nick? Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14355
Szíven szúrom magam...
1.
miyen modulusú karbon?
2.
Kapott-e a mátrixgyanta hőkezelést?
3.
Mi volt a szendvicsmag anyaga?
4.
Volt-e fémbeépítés tollban, ha igen,, tengeren mennyit használtad sós vízben?
5.
adott-e a gyártó leírást a rétegtervekről?
6.
mi volt a lapát ára, és a gyártót ismerve az ár hányd része lehetett a reklámköltség?
7.
hogyan általánosíthatsz le egy anyagot (amelyről azt sem tudni így elsőre, hogy az elemi szálak valójában hány százalékban voltak átszenesítve) ilyen határozottan?
Előzmény: nk74 (14347)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14354
Lapát nem csak eltörhet, el is úszhat, mint Endrúnak mentés közben, eltulajdoníthatják, valaki ráléphet a parton, szóval ezer veszély leselkedhet rá. Persze ennek főleg a tengeren van nagy jelentősége, amikor nem talál az ember minden bokorban kajakos boltot, vagy elég nehéz lenne 100km-ről hazavontatni.
Ritkán kell, de akkor nagyon a tartalék lapát. Olyan mint a pótkerék,kb 15 éve volt utoljára defektem, mégis, hát nem belerakják minden autóba:))
Beka621 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14353

M_Atts, a Deseda evezéshez három helyszínen szállhatsz vízre:

1./ Csónakkikötő a 67-es út mellett. Észak felől érkezve (Somogyaszaló felől :-)) nem kell átmenni a Deseda hídján, előtte a nagy parkolónál balra, a parkoló végétől kb. 100 méteres földút vezet a csónakkikötőhöz. Itt egész a mólóig be tudsz menni kocsival. Egy hátránya van: a móló elég magasan van a vízszinttől. (A Duo-t itt szoktam vízre tenni)

2./ Desedai strand. A 6505 sz. útról (Szántód-Kaposvár) Kaposvár-Toponár központjában jobbra, tábla jelzi. A kempingnél nagy parkoló van. Hátránya, hogy a strandra nem tudsz behajtani, így kb 200 m-t vinni kell a hajót, viszont itt vaslépcső vezet a vízhez, illetve mellette kifut a kavicsos part.

3./ A stranddal szemben a gátőrháznál. Az az út vezet arra, amelyre a 6505-ről lekanyarodsz. Itt a betonfalon van egy alacsony vízreszálló maradványa, melyről eltűnt a fa, én a fémkeretről szoktam bemászni. Hátránya: a gátőrházig nem hajthatsz be, tábla tiltja,  valamit itt mindig sok horgász van.

A legjobb lehetőség a vízitelep, ami csak egyes napszakokban van nyitva, a stéget pedig zárják. Most tavasszal ide szeretnék beférkőzni hajótárolásra. Ha ez összejön mindenképpp meghívlak a vízreszállásra :-))). Ez is a 6505-ös felöl közelíthető meg, ki van táblázva.

Ha jössz, mindenképpen jelezd előre, és megkeresem az aktuálisan legjobb helyszínt. És szívesen evezek is együtt Veled.

Üdv: Béka

Előzmény: Törölt nick (14352)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14352
Beka621!

A Deseda tározót melyik irányból célszerű megközelíteni?
Hol lehet egyszerűen, problémamentesen vízre szállni?
Természetesen a gépjárművel való megközelíthetőség is számít!
A tavaszi felfedezendő vizek között szerepel, meg viszonylag közel is van.

Előzmény: Beka621 (14350)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14351
Azért megnézném azt a szitut, amikor a jól odarögzített tartalék lapátot menet közben használni szeretnéd.... :-))))
Nekem most egy olyanra van szükségem, ami nem túl drága. Egy jó lapátot sajnálnék erre a célra!
A Puffinon talán tényleg elférne... Most úgy néz ki, nem én fogom hajtani és az egyik legnagyobb előnyét vesztené el: most nem kap bele a szél!
Előzmény: Arza (14338)
Beka621 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14350
Nick? első körben az eladó Galasport lapátod méreteit kérdeztem :-)))
Előzmény: Nick? (14342)
nk74 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14349
A gyártó valószínűleg eltalálja a jó arányt, csak nem erre tervezik, mert nem ez a rendeltetésszerű használata. Viszont előfordul. Én észre sem vettem, csak akkor amikor fel akartam eszkimózni és nem fogott.
Előzmény: szőrmók (14348)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14348
Ezek a törések akkor jelentkeznek ha a gyártó nem  jól találta el a suly és szilárdság arányát. egyébbként a csáklya nem azonos a lapáttal ,vagy lehet de akkor a kajakos kicombosodik vállban mert nehéz a lapát.Tehát ha mondjuk 10 dekával nehezebb lesz a dolog akkor valószinü törhetetlenné lehet gyártani egy lapátot.
Előzmény: nk74 (14347)
nk74 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14347
Nem csak a szar lapát törik el. A karbon ráadásul aránylag könnyen törik. Sima surfben felborulsz és keresztbe nekimegy a hajó. Nekem is így tört el egy karbon lapátom. Ezzel nem voltam egyedül akkor. De volt aki egy borulással mindkét lapátját eltörte.
Sziklás tengerparton még nyilvánvalóbb, hogy miért törhet el egy lapát.
Előzmény: szőrmók (14346)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14346
Üdv ! Lehet hogy Dunai kajakos létemre nem értem a pótlapát kérdést.Ha eltörik az egy szar lapát volt .De azt használat előtt meg lehet nyuzni.Ha meg az a baj ,hogy elveszik akkor kell másfél méter kötél ,és ki kell kötni. Nekem már tört el karbon nyelem a tollnál ,de akkor meg kenuztam a kajakkal.
qrzor Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14345

Optimalizáljuk egy kicsit a másodlapát költségeit! ;-)))

Ha van itt olyan, aki jó barátságban van az abakusszal és a statisztikákkal, arra keresnék adatot, hogy a csapatban vízen lévő tengerikajakosok hány százalékánál érdemes másodlapátnak lenni, hogy eltört, elvesztett lapát esetén a csapat teljes létszámban partot érjen???

(A kérdésfeltevés hasonló megfigyelésen alapul, mint a védőoltások, permetezések elmélete. Bizonyos százalék védettsége az egész populáció védettségét is jelenti.)

Kettes kérdés: vontatott, üres másodkajak hány főtől indokolt? :-)

Arza Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14344

Ezt mondom én is, hogy két teljes értékű lapáttal járok evezni :)

1. Robson Escape - hatalmas tollal

2. Robson Costa (vagy a Strom), kisebb tollal ...

Jó, hogy el tudom helyezni egyben a lapátot maga előtt, mert mi van ha van egy szétszedhető tartaléknak (esetleg más körülmények köz), és azzal evez az ember, és nincs hova tenni a másikat?

OK, neked meg mind a kettő szétszedhető :)

Előzmény: Emdzsí (14343)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14343
Nekem a Galasport a 2. számú lapátom( még 20eFt-ért vettem), szétszedhető, akárcsak a Kajnerem. Igazából nem is második számú lapát, ha nagy szél van jobb a Galasport kis tolla. Szerintem a másodlapátnak is jónak kell lennie, olyan lapátnak amivel szívesen evez az ember. Szerintem két jó lapát előnyösebb mint ha a másodikra csak utálattal néz az ember. Érdemes két különböző jellegű lapátot venni, más tollmérettel, így az adott körülményekhez képest lehet őket használni. Persze nem mindegy a pénz sem. Érdemes megnézni a Galasportokat, hátha van valami jó kis akció.
Nick? Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14342
Röviden annyit, hogy ha gyártásra kerül a sor, az ára euroban lesz mérve és sajnos nem magyar nyelvű lesz róla a honlap.
Az elmúlt 1 év tapasztalatai vezettek ide, és képtelen vagyok más megoldásra.
A winglapát is így lesz megoldva, mert még a sorozatgyártásra nem beállított lapátok nyersanyagára sem jó a hazai dömpigteszkós mércékhez.

Sajnálom hogy így kell erről írnom.
Úgy döntöttem nem állítok elő semmit kínai szövetekből csak azért, hogy olcsóbb legyen. Merényletet követnék el a szerszám lelke ellen.
Bővebben: kajaklapátok meg egyebek

----------

vidráéknak kissé későn, de jeleztem nemlétemet. Kitolódott egy alpintechnikai épüettakarításom, és le kellett mosni hétvégén kb. 800m^2 üveget.
Gondolom senki sem képzeli, hogy nem lettem volna vízen..
Így jár aki gyantákkal és kötéllel egyszerre akar foglalkozni.
Előzmény: Beka621 (14341)
Beka621 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14341

Mit lehet tudni erről a kanálról (méretek)?

Én is keresek egy könnyű, de izmos lapátot. (Nagyon sajnáltam amikor lecsúsztam a Nyunyó-féle féle félárú Escape-ról, ugye Arza :-))))))))))))

Kár hogy nem jöttél el a Vidra-féle mentéstechnikai hétvégére. Q jó volt. Tényleg nagyon sok jó dolgot lehetett tanulni. A vízből mentés gyakorlati kivitelezése igen tanulságos volt... A kötéltechnika is nagyon tetszett, bár a tengeren ritkán építetetek csigasorokat, de a tudás mindenképpen hasznos, a foglalkozás meg kifejezetten élvezetes volt.

Előzmény: Nick? (14336)
nk74 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14340
Most már minden Lendal lapát 4 részes. És nem lötyögnek!
Viszont az ára messze van a 10e Ft-tól.
Előzmény: Törölt nick (14333)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14339

... vagy egy másik verzió: ennél a hátul lévő toll a dekkháló alatt teljesen a hajótestre simul és ezért az egyéb ott lapuló apróbb tárgyak sem szóródnak ki onan, de hátránya, hogy az orrnál lévő toll oldalszél-érzékeny. A képen ráadásul 90°-os lapátszög látható...

A Puffin hosszú első fedélzetének megvannak az előnyei. ;O)
Arza Creative Commons License 2010.03.22 0 0 14338

Ez a tartalék lapát probléma nálam is fennáll :)

Ami szétszedhető és jó, az drága (főleg tartaléknak), ami meg olcsó(bb) az meg vagy lötyög, vagy más baja van ...

Ha a Puffin-t viszed túrára, annak elfér az elején egy 220-as lapát egészben is. Én legalábbis így oldottam meg, és így két teljes értékű lapát van nálam a kajakban... :

Előzmény: Törölt nick (14337)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14337
Minthogy tartalék evező kellene, nem élnék az ajánlatoddal...
Két szempont fontos: szétszedhető legyen és olcsó! (Nem szeretném használni.)
10e körül kapok újat, ami a fenti követelményeknek megfelel.
Csak gondoltam, valaki megszabadulna egy régi lapátjától...
Előzmény: Nick? (14336)
Nick? Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14336
Nekem van egy Galasport kanalam, 1 kg alatti súllyal, üveg az egész, a toll végében saját karbon erősítéssel.

Jellemrajz:
A toll a csuklót abszolút nem tekeri, vízfogás baba, szabadítás sima, valamit ránt magával de elhanyagolható.

Lé:
Eredeti ára 35 volt, ráköltöttem kb. 5-öt, most használtan 30 balhé az ára.

Eladás oka: karbon-mánia.
Sürgősség: semmi sem sürget.
Alku: 0
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14335
Kb. 3 hét múlva járok Deca környékén.
Ha addig nincs más, akkor hasonlót veszek!
Előzmény: Bazsa69 (14334)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14334
Én csak a két részre szedhetőt merném ajánlani. Elég, ha egy helyen lötyög... ;O)

Nekem ez van meg vagyok elégedve a paramétereivel és a 10 rongy körüli árával is.
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14333
Sziasztok!

Akinek van egy eladó két részre szedhető (kajak) evezője, jelentkezzen!
Szempont az ár: tartalék evezőnek kell, nagy valószínűséggel sohasem használom majd. Legalábbis remélem. :-)

Itt az alkalom, hogy megszabaduljatok a már rég nem használt, de még ki nem dobott evezőtöktől!!!!!!

Úgy emlékszem régebben a Decathlonban (neten) láttam négy részre szedhető evezőt is. Látott már valaki olyat?

usergt Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14332
Aeroe, én jelentkezem. Lehet, hogy még egy fő jönne, de ez nem biztos. Majd érdeklődöm felőle, még nem tapasztalt kajakos. :)
Előzmény: aeroe (14330)
10EDES Creative Commons License 2010.03.21 0 0 14331
Köszönöm a válaszokat! :)
aeroe Creative Commons License 2010.03.20 0 0 14330
hölgyek-urak, gyerekek és nagymamák, továbbra is várom a jelentkezést a május elejei Bodrog-zug túra. csináltam hozzá kedvcsinálót is, most már lassan ki kéne deríteni, hogy hány helyet igényeljek a nemzeti parktól, hányra fizessük ki a belépti díjat. gyertek, májusban már meleg van, kint fogunk sátrazni, jó mulatság lesz
Előzmény: aeroe (14204)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.20 0 0 14329
Hali ! Sajnos konkrétan nem. De tudom ajánlani az egyik forgalmazót : alvin-plast.hu . Hivd fel őket .Postáznak is. Vagy ha szállitanak abba az irányba, kiviszik a saját autójukkal.
Előzmény: 10EDES (14327)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 14328
Üvexál-gurunk, Szőrmók szaki talán tud segíteni, de lehet, hogy a válaszára pár napot várnod kell. :O)

Addig a vitorlás és egyéb hajós fórumokban is próbálkozhatsz.
Előzmény: 10EDES (14327)
10EDES Creative Commons License 2010.03.20 0 0 14327

Üdv a legénységnek!

Tud valaki Szekszárd környékén hajóépítéshez műgyanta és üvegpaplan beszerzési helyet?

Köszönöm

Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 14326
"Sailing Direction Eastern Mediterranean.pdf" és
"Sailing Direction Europe.pdf" a Programszervezőn... ;O)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.19 0 0 14325
Szerintem többen is "itt" vagyunk, csak nem írogatunk indokolatlanul, mert ez fórum és nem blog... ;O)

Most viszont közleményem van, hátha valakit érdekel vagy érint:
- CRES szigetkerülő túra (kb 200 km) május 29-től június 6-áig.
Érdeklődni és jelentkezni lehet itt és a Programszervezőn.

Ha az Isztrián, Brestova környékén hagyjuk a kocsit, nem kell kompköltséget fizetni.
A szigeten viszont talán nagyobb biztonságban van a vas...
Majd meglátjuk. :O)

Előzmény: Nick? (14319)
Nick? Creative Commons License 2010.03.19 0 0 14324
polinéziában ez mindennapos dolog volt.
pálcikatérkép a neve.
használtak ilyet görögék is, itt jegzem meg, hogy görögék legtöbbször parti hajókázást folytattak, ezért is lehet párhuzamot vonni az ókori hajókázás és a tengeri kajakolás között
Előzmény: qrzor (14320)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.19 0 0 14323
Mindenki elment evezni.))
qrzor Creative Commons License 2010.03.18 0 0 14322
inkább "Micronesia"
Előzmény: qrzor (14321)
qrzor Creative Commons License 2010.03.18 0 0 14321
Persze a forrás linket "elhagytam", annyi maradt, hogy Marshall szigetek (Mickronézia).
Előzmény: qrzor (14320)
qrzor Creative Commons License 2010.03.18 0 0 14320

Ne add fel!

Mintha történelemből a forradalmaknál tanultuk volna, hogy a mennyiségi növekedés egyszer csak minőségi növekedésbe csap át. Már csak ezért sem pihenhetünk :-)

De, hogy ON maradjak, ma találtam egy tengerikajakos által készített térképet (korábbi témához vág) ami szigeteket és közöttük lévő áramlásokat ábrázol. Készítője szerint a használatához nem kell áram.

Nick? Creative Commons License 2010.03.18 0 0 14319
Már csak én írok ide?
Nick? Creative Commons License 2010.03.18 0 0 14318
Nemrég kiment mindenkinek a levél a jelentkezésről
A létszám már rég megvolt, a levél is régi, de legalább már mindenkinek több ideje van. Nekem meg kevés.
Nick? Creative Commons License 2010.03.17 0 0 14317
felhívtam őket, a héten kiküldik minden jelentkezőnek a szükséges információkat. Most indult valami nagycsoportos tanfolyamuk, és mivel minimál létszámmal dolgoznak, nem volt még idejük a webes dolgokkal fohglalkozniuk.
De a honlapjukon megvan a telefonszám, érdeklődhetsz ott is.

uff
Nick? Creative Commons License 2010.03.17 0 0 14316
olyannyira lesz, hogy ha kint lettél volna az idei boat show standján, ott is meg tudtad volna személyesen kérdezni őket a tematikáról.

Persze hogy lesz, de nem tudom, hogy kiküldték-e a foglalóról meg a tanfolyamdíjról a leveleket. Vagy csak én nem kaptam meg?

Amúgy mindenkinek sűrű a hétköznap, nekem is, de ha fontos vagyok egy munkán valakinek, az tud várni egy napot...
Előzmény: aeroe (14315)
aeroe Creative Commons License 2010.03.16 0 0 14315
kedves nick?, lesz valami a yachtakadémia teng kajak tanfolyamból vagy csak hoax volt? jó lenne tudni, mert mindjárt itt van, speciel nekem az egy nagyon sűrű nap lenne, ha mégis aznap lesz megtartva...
qrzor Creative Commons License 2010.03.15 0 0 14314

Apa kezdődik, apa kezdődik...

Itt a tavaszi kajakozás szezonja.

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.15 0 0 14313
70 nap után a tiéd is felgyulladna! :-))))
Előzmény: Bazsa69 (14312)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 14312
"...Hozzátette: szerencsére rekordkísérlete során csupán egy komoly problémája támadt, helymeghatározó eszköze ugyanis tüzet fogott nem sokkal megérkezése előtt, a lángokat sikerült eloltania..."

Az a nyavalyás iránytű nekem is gyakran felforrósodik... ;O)
Előzmény: libazzoli (14311)
libazzoli Creative Commons License 2010.03.15 0 0 14311
Gratulálunk!

http://index.hu/bulvar/pozitiv/2010/03/15/22_eves_lany_a_legfiatalabb_ember_aki_atevezte_az_atlanti-oceant/
http://rowforwater.com/
Morphe Creative Commons License 2010.03.14 0 0 14310
Ez a midi méretű. :-)

Tesztet írnék én szívesen, de nincs valami nagy tapasztalatom a kajakozásban.
Nagyon jól megy, gyors kajak. Nekem sajnos pont kicsi a hely benne, kényelmetlen (194cm vagyok, 103kg).Ráadásúl páromnak nem jön be a dupla kajakozás. Ezért eladó.
Előzmény: aeroe (14308)
Nick? Creative Commons License 2010.03.14 0 0 14309
Lehet hogy éppen rossz a kedvem, de ez a tesztírás-kérdés előttem úgy hangzik, mintha azt kérnéd Irma nénitől, hogy írjon valamit a leölendő újévi malac jellemrajzáról, hogy hadd mélyedjen el más is az állatok pszichológiájában.

Amúgy elsőre az egy szépen megkonstruált hajótest. Kár eladni...
Előzmény: aeroe (14308)
aeroe Creative Commons License 2010.03.13 0 0 14308
már a múltkor is néztem, hogy ez melyik méretű argo? mini (535 cm) - midi (615) - maxi (630)? a kép alapján a midi-nek tűnik

ha már használtad néhányszor, nincs kedved egy tesztet írni róla a közösségi oldalunkra? hátha attól jobban meg is veszik :)
Előzmény: Morphe (14304)
eckerg Creative Commons License 2010.03.12 0 0 14307

Nagyon szívesen. :)

Kajakkal szoktam menni (egészen pontosan egy RTM Artickal). Bár a "szoktam" kicsit erős kifejezés, múlt nyáron például viszonylag keveset eveztem, mert vagy én nem voltam itthon, vagy a Duna áradt. Úgyhogy már várom a májusi szép időt, hogy megkezdhessem vele ezt az évet. :)

Előzmény: Bazsa69 (14306)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 14306
Köszönjük!
Egy jó kis (vagy nagy!) térkép mindig jól jön. ;O)

Te mivel járod a vizeket?
Előzmény: eckerg (14305)
eckerg Creative Commons License 2010.03.12 0 0 14305

Sziasztok!

Megelégeltem, hogy a boltokban sehol sem látok dunai folyamtérképet, ezért összeszerkesztettem a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság honlapján levő hajóútkitűzési tervből egy saját dunai "folyamtérképet" Szobtól Budapestig. Beletettem még néhány hasznos információt is, pl. a fontosabb vízi kresz táblákat és hangjelzéseket. Nem tudom, hogy titeket az ilyesmi mennyire érdekel, de arra gondoltam, hogy ha már ennyit dolgoztam vele, akkor közzé is teszem.

Teljes méretű változat (kb. 23 MB):

http://users.itk.ppke.hu/~eckga/megosztott/egyeb/folyamterkep_duna_szob-bp.pdf

Kis felbontású változat (kb. 3 MB, cserébe alig látszik valami a térképen):

http://users.itk.ppke.hu/~eckga/megosztott/egyeb/folyamterkep_duna_szob-bp_lowres.pdf

Ha van valamilyen további ötletetek vagy javaslatotok, szívesen fogadom!

Morphe Creative Commons License 2010.03.11 0 0 14304
Párszor használt üvegszál-kompozit Tahe Marine Argo 2 személyes tengeri kajak eladó.

<a href="http://www.hajoeladas.hu/index.php?oldal=kerdes&id_classifieds=16617&session=null&off=tahe_marine_argo" target="_blank">infó</a>

Tahe Marine Argo
Uldin Creative Commons License 2010.03.11 0 0 14303

Tavasz van? Itt a délvidéken kinézek az ablakon és csupa hó minden. Nehogy nyárig így maradjon. 

Emdzsí Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14302
Kínában
Előzmény: Emdzsí (14301)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14301
No hát, ezt mondom én is.:))

Szörföltem a neten kicsit kínában, hát mindent lehet kapni. Még rotomolded eljáráshoz sablont is.)) Gondoltam rendelhetnénk egy ilyet, belemorzsolunk néhány kukát, megpörgetjük a tábortűz felett, és a végén kiszedjük a tengeri kajakot:))
http://www.hisupplier.com/product-178166-Kayak/
Előzmény: Nick? (14300)
Nick? Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14300
sima parasztvakítás.
Kinyitod a függvénytánlázatot és megkeresed a szén és az alumínium potenciálkülönbségét.
H sós vizet ér a kettő, úgy elkezdi magát az elektrokémiai korrózió, hogy pár év múlva veheted a következő parasztvakító alu-karbon kanalat.
a galától kezdve a robsonig majd'minden gyártó a toll végében is hasonlóképpen vakít.
Mi a cél?
a minimálkarbon eladja a legolcsóbb aalulapátot is, a vevő meg jól jár, mert úgy érzi, van egy baba karbonlapátja.
Hab a tortán hogy karbon és karbon között is van óriási különbség, mely csak kkor látszik, ha a gyártó adatlapot mellékel róla. De nem mellékel, így még abban sem lehet megbízni, hogy a polimid-szálakat legalább 90 %-ig átszenesítették...

jóccakát
Előzmény: Emdzsí (14299)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14299
Ez egy nagy átverés. Milyen lehet a szénszálas alumínium nyél (így írják a meghatározásban)? Hát ez olyan fából vaskarika. Nagy a gyanúm hogy közönséges alu nyél, szénszál utánzatú festéssel.
Előzmény: Arza (14297)
twg Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14298
A legkomolyabb verseny kenu lapátok is ilyen összeállításúak. Karbon nyél + fa toll.
Előzmény: Emdzsí (14296)
Arza Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14297

A budaörsi Decathlonban is láttam "érdekes" lapátot.

Annak is kabon nyele volt, a tolla meg elég nehéz műanyag (?) én nem értem, ez miért jó, de biztos megvan az oka.

Szerintem ez volt az:

http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8090690-66750554/

Amiennyire én látom, nem a nyél teszi nehézzé a lapátot. Pl. ugyanazzal a nyéllel a Robson Kreo sokkal (de sokkal) nehezebb, mint az Escape.

Ha már a nyél drága és könnyű, akkor már a toll is legyen jó ... :)

Előzmény: Emdzsí (14296)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.10 0 0 14296
Nekem csak toll kéne:)) Most nyéllel nem tudok mit kezdeni. Ja egyébként láttam a Maritime-ban egy érdekes összeállítást. Karbon nyél, fa toll, keskeny tengeri. Össze lehetne rakni a te lapátnyeleddel is ilyesmit, annak aki megveszi. Első pillanatra szentségtörésnek hangzik a szuperkarbon nyeledet ilyen organikus szövettel kombinálni:)) de lenne egy nem túl nehéz, és cserébe jó merev,erős lapát.
Előzmény: Nick? (14294)
Nick? Creative Commons License 2010.03.09 0 0 14295
Viszonteladók kíméljenek...
Nick? Creative Commons License 2010.03.09 0 0 14294
10 db poliimid gyantás prepregből készítendő fullkarbon lapátnyél készülne el áprilisra, darabja 16 ropi lenne.
Így 1 db kijön nekem is, egyéb hasznom nincs rajta, az alapanyag gusztustalanul drága, de olyan annak a karbonnak a modulusa, hogy ihaj...

Érdekel valakit? kb. 180-200 g a végsúly, hossza szabványos, eredménye egy 220-230 cm hosszú lapát lenne tollal együtt (ha raksz rá).

Vigyázat:
1.
Csak a nyélről beszéltem, tollat még nem csinálok.
2.
Nem érdekem hogy ,,gyártsak'' ilyet, csak így nem kell kidobnom a maradékot. Ellenkező esetben 11 darab árából kéne egyet csinálnom magamnak, az meg nem olyan jó...

Azt hiszem marketinges nem leszek, várom, hogy kiboruljatok :-)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.08 0 0 14293
Esetleg választ találsz a tengeralattjáró lap.hu-n !Ha megtalálom az embert összehozlak vele .Egyszer voltam  már nála ,valószinü megint odatalálok.
Előzmény: Nick? (14288)
Uldin Creative Commons License 2010.03.08 0 0 14292

Kösz, majd egyszer amikor jobb idő lesz. A kíváncsiság az megvan.

Előzmény: szőrmók (14286)
nk74 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 14291
Már nem hiszem, hogy befagy. Hétvégén már jég darabok sem voltak a vízen. Előtte egy héttel még be volt fagyva, pedig a víz a jég alatt már 3 fokos volt. Ez minusz néhány fok esténként már nem elég a jéghez.
Én mindenesetre jót eveztem a hétvégén.
Üdv,
Előzmény: Emdzsí (14290)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.08 0 0 14290
Nem marad így sokáig, majd befagy:) Emlékszem hogy nem egyszer még jég volt rajta március közepén, sőt  néha  a végén is. Kitolódak az évszakok sajna. Cserébe az ősz hosszabb lett. A furfangos Zé ügynökék hétvégén elmennek a Szigetközbe sátoros vízitúrára:)) Drukkolok nekik, hogy ne fakutyázni kelljen:) Na ezért tartottam kicsit korainak erre a hosszú hétvégére tenni a szezonnyitót. A tavasz megmutatta magát, majd elhajtott.
Előzmény: nk74 (14289)
nk74 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 14289
A Balaton már folyékony halmazállapotu.
Már ha érdekel valakit(-:
Nick? Creative Commons License 2010.03.07 0 0 14288
Nekem lenne hozzá két kérdésem.
Hány Hertzen hallhatók a motorhajók gépzajai a víz alatt, milyen távolságból foghatja ezt műszer, és milyenek a delfinek hívójelei, van-e róla hangfelvétele.
Előzmény: szőrmók (14286)
Arza Creative Commons License 2010.03.07 0 0 14287

Ez itt meg a Ráckevei-Soroksági Óceán ma (mostmár: tegnap)  :)

Előzmény: Bazsa69 (14240)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.06 0 0 14286
Összehozhatlak a magyar tengeralattjáróssal. Földim .Dunakeszin.
Előzmény: Uldin (14283)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.06 0 0 14285

Eszembe jutott a neve, Galathea, a link   http://www.unitedpeople.hu/

Felhívom a figyelmed az árbócra, érdekes megoldás, a képek között, eléggé hátul látható. Abban az időben kezdték el építeni, amikor az ekkora méretű katamaránokat, még a neves hajógyártó cégek sem szívesen vállalták be, mert nehezen  kiszámítható a műgyanta száradása miatt okozott deformáció a hajótesten, főleg katamarán esetében.

Szerintem feladta nagy terveit, és most valahol az Adrián charterezik.

Előzmény: Nick? (14282)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14284
annak viszont kell gps vezérlés, hátha nem szólnak bele a torpedórombolók radarjai. Albáiánál találsz sok mágneses aknát a védezz zónacsatornán kívül tengeri kajakoddal, oszt a torpedód már megvan, ha belerakod az aknát a kajakodba. Motort raksz rá meg egy mikrovezérlős gps-t, és azonnal kezdheted hozzá építeni a tengeralattjárót.
Teljesen ésszerű recept.
Aszem megyek aludni...
Előzmény: Uldin (14283)
Uldin Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14283

Barkácsolni én is szeretek.

Na most ezzel a tengeralattjáróval bogarat tettél a fülembe. Nekem is köll egy tengeralattjáró. Az is jó lenne, ha torpedót is tudnék indítani róla. 

Előzmény: Nick? (14278)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14282
Ma éppen egy készülő katamarán 15 méteres gyártószerszáma mellett kolbászoltam, épp gyanakiszívásos vákkumcsomagban volt a kicsike...
(nem az enyim...)
Holnap megint, aztán a kétnapos melónak vége.
Csak a katamaránról így eszembe jutott. Rakoncaiék akarnak még átcsellengeni ausztráliába mert közel van, de vitorláskísérettel. Az biztosan nem katamarán, nemtom miről hallottál. Miről hallottál?
Előzmény: Emdzsí (14280)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14281
,,...a sikerét kisebbíteni akaró szakértők... ''

léccives ha a korábbi sajtóról ilyen forrást találtál, küldd át nekem ezt...
Áronnal nemrég (pár hónapja) beszéltem, íródna róla egy hasonló mint ami a többi őrültről, és szét szeretném gyalázni a magyarországi médiát...
Ez újabban egy hobbim..
Aztán jön az indiai-óceános kislány, aki átkolbászolt ausztráliába...
Előzmény: qrzor (14279)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14280

Van még egy hajó, egy katamarán, a tulaj meg akarta kerülni vele a földet, de sajna évek óta nem hallottam felőle. Az árbóc profilját egy Boeing-737-es szárnyának a belépőéléről vette le, meg más hasonló finomságok.

Előzmény: Nick? (14278)
qrzor Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14279

De, ismerem a sztoriját. Tisztelem, becsülöm és irígylem érte.

Sokat röhögtem a sikerét kisebbíteni akaró "szakértők" nyilatkozatain, akik felelőtlenségét hangsúlyozták. (vízkészlet, kontra megtett szakaszok)

(Szerintem fekete bmw előtt zebrára lelépni, az a felelőtlenség.)

De a Carina útja nem üzleti vállalkozás volt, hanem igazi kaland.

Ezzel együtt kütyüt gyártani "gazdaságosan" soha nem fogsz egyedül. De szurkolok, hogy akárhogyan is, legyen belőle valami.

Előzmény: Nick? (14273)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14278
Attól függ, mik az igények... Holnap be is fejezzük, de már ma nagyon örültek..
A többiről meg inkább az idő dönt. Az az igazság, hogy keményen az a véleményem: szinte mindent meg lehet barkácsolni, esetleg a holdrakéta kissé nehezebb... Ha a Foritos Gyula 10 éve megépítette az első tengeralattjáróját, aztán még eg ypáran megkerülték fanándorék óta a Földet --- minden elképzelhető.
Most éppen fel vagyok dobva, gyön a tavasz..
Előzmény: Uldin (14276)
saintus Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14277
Érdekesebb lenne, ha nem feszültség adatokat adnál, mivel az nem mond semmit. 3 V-al akár Paksot is le lehetne nullázni (persze megfelelő vezetékmenniységgel), valamint egy ceruzaelem is elő tud állítani lazán 500 Voltot (pl vaku kondenzátor). Persze lehet, hogy csak elírtad... Mondjuk 3 Wattot is kicsit sokallnék, ha azt veszem, hogy 9-el már elmegy egy eeePC.
Előzmény: Nick? (14271)
Uldin Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14276

Egy fűtésvezérlés megoldható egy mikrokontrolleres panellal...

Előzmény: Nick? (14271)
Uldin Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14275
Ott a vége, amikor fel-fordul.
Előzmény: Emdzsí (14274)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14274
Csak nem arra a fél eszkimófordulóra gondolsz a végén?:))
Előzmény: qrzor (14268)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14273
Akkor a méder áronról sem hallottál...
Szóval vannak és lesznek egyszemélyes vállalkozások, ezek sosem halnak ki.
Csak a magyarországi média lehúzza őket, tartva a markukat a szponzorok felé ahelyett, hogy rohadt nagy dobra verné az emberi teljesítményeket.
Előzmény: qrzor (14272)
qrzor Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14272

Nem a kalandorokról beszéltem, hiszen egy "kütyü" előállításának optimalizálása volt a téma. Ha magányos hős, kalandor vagy, minek az áram? Navigálni ott vannak a csillagok, nappal meg a lapát mohás fele mutatja az északot :-)

A biznicben múltak el a "one man show" jellegű lehetőségek. Habár kellemes ellenpéldát olvastam nemrég, igaz nem egy hanem kettő-öt fős induló vállalkozásról.

http://appleblog.blog.hu/2010/02/12/akik_huszmilliot_kerestek_egyetlen_alkalmazassal

de nem offolok tovább

Előzmény: Nick? (14270)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14271
most készítettünk egy fűtésvezérlést, melynek kimenete egy szép pdf file, grafikonokkal, csilivilikkel. 3 Voltot igényel a teles vezérlőegység. Az a probléma hogy PC-ben gondolkodtok, felejtsétek el. A célszámítógépeké a jövő
Előzmény: saintus (14263)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14270
persze hogy lejárt az idejük, nem is kerülgetik meg a földet vitorlásokkal és sosem csinálnak szóló túrákat...
Előzmény: qrzor (14261)
Nick? Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14269
9 Volt alatti áramigényben gondolkodom.
Előzmény: Uldin (14255)
qrzor Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14268

Front van?

Akkor egy aljas kérdés: Mi köze az alábbi videónak a tengerikajakhoz?

(vigyázz, a válasz fájdalmas)

http://www.youtube.com/watch?v=P0pxU2ggWBM

Előzmény: Uldin (14267)
Uldin Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14267

Hát ez micsoda?

Ja.....

Uldin Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14266

Ja ja.... maga a proci és az alaplap nagyon keveset fogyaszt, viszont, ahogy bővítgeted egyre rosszabb a helyzet fogysztás szempontjából. 

Ezt a kis alaplapot akkoriban találtam, amikor leveleztünk a router felokosításáról...

Kis otthoni szervernek 1-2 gép kiszolglására teljesen jó.

Sokalltam a villanyszámlámat, aztán számolgattam kicsit, kiderült hogy a jelentős tétel a számítógéppark. Pedig nem is megy egész nap, csak napi 16 órát..

visszakapcsoltam tengeri kajakos üzemmódba....

ON

Előzmény: saintus (14263)
Uldin Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14265

Szerintem az ilyen kihívásoknak a lényege a szüttyögés.

igaz én biztos nem fognék bele ilyesmibe

Nem egyszerű a feladat.

Szóval....Van amivel elszüttyögjél. És ha nem sikerül, akkor sincs semmi baj, mert csak a saját időd és pénzed veszett kárba, senki nem harapja le érte a fejedet. Viszont, ha összeáll a cucc, büszkén megveregetheted a saját válladat, milyen ügyes voltál. Lehet mutogatni a haveroknak, tesztelgetni, milyen fafa a cucc. Ha szépen muzsikál, lehet lekoppintják, ha megpróbálod eladni, tuti ellopják az 5letet, így megy ez manapság. A lényeg: szép az élet és jól el lehet szüttyögni vele, és szívni a saját örömünkre.

megint szétoffoltam-tuk a fórumot

Mindegy, Bazsa úgyis unatkozik....

Nekem meg sok PC-s "papírmunkám" van, és nézegetem a fórumot, ahelyett, hogy a dolgomal haladnék.

Előzmény: qrzor (14261)
qrzor Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14264

Két székely tengerikajakos beszélget:

- Az oroszok.

.

.

.

.

. (ez itt szünet)

.

.

.

.

- No?

.

.

.

.

.

.

.

- Felmentek a holdra.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

- Mind???

Előzmény: Emdzsí (14262)
saintus Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14263

4 W a proci, de ott van még a háttértár, a kijelző meg egyebek. Hamar eléri az ember egy gyengébb notebook áramfelvételét is akár...

Előzmény: Uldin (14256)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14262

Mit csinál az űrhajós, ha megszomjazik a Holdon?

Hát űrkutatás.

Bocs.:)) Na megyek dolgozni.

Előzmény: qrzor (14258)
qrzor Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14261

Rossz a megközelítés. Csinálj egyet, védesd le minden lehetséges szempontból, és nézd meg, mennyivel lenne kisebb, ha spéci gépsor gyártaná (elektronika, tokozások stb.) Utána keress kínai befektetőt és áraszd el a piacot. Ki fognak zsákmányolni, de a morzsákból is megveheted a fél horvát szigetvilágot. Szirénekkel együtt...

A magányos hősök ideje (sajnos) lejárt.

Előzmény: Nick? (14249)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14260
...Vadászok Fóruma...
Előzmény: Bazsa69 (14259)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14259
Ugye ez nem a Vadszok Fóruma?... ;O)

(bocs, de q..vára unatkozok itt a munkahelyemen...)
Előzmény: qrzor (14258)
qrzor Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14258

Kilövik? Jajjistenem :-)

Előzmény: Emdzsí (14257)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.05 0 0 14257
Hát ez nekem is meredeken hangzik, de ha valaki akkor Nick? megcsinálja, és működni is fog. Lassan a NASA-nak is gyárt majd. Úgy tudom benne van a következő űrprogramban:))
Előzmény: saintus (14253)
Uldin Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14256

Nem kell megijedni tőle... amikor nem túrázol, használhatod otthoni file szervernek 2-3 otthoni gépet kiszolgál szépen, vagy kis FTP szervernek... igaz az asus router is megoldja ezt a problémát.

Az egymagos atom proci csak 4W-ot zabál, mehet éjjel-nappal.

Előzmény: saintus (14253)
Uldin Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14255

OFF

Mini ITX alaplap jó lenne oda. Az Intel régi egymagos Atom procija elég is lenne. Kb. olyan gyors, mint a GHz körüli Tualatin magos  PIII-as proci vót rég.

Erre érdemes rákeresni: Intel D945GSEJT - N270 ATOM CPU, bár nem mai technika, viszont kicsi a fogyasztása a mobil 945-ös chipsetnek és az egymagos atomprocinak köszönhetően és 12V-ról ketyeg 2Giga memóriát tud max. 1db PCI 1db PCI-E slot van rajta 2db SATA-II, 7 USB..... video, hang, proci az alaplapon minden van ami kell.

Ez a cucc zabál a legkevesebbet, ráadásul csak 12V kell neki.... 

Itt van ni:
http://www.argep.hu/trend/INTE/INTEL-D945GSEJT.html

Ezt írták anno a cuccról:

A D945GSEJT alaplapra az Intel egy Atom N270-es processzort integrált, mely a megszokott 1,6 GHz-es órajelen üzemel a 945GSE lapka társaságában. A grafikai munkáról a GMA950 gondoskodik, a DDR2 szabványú rendszermemória pedig az egy darab SO-DIMM foglalatba helyezhető. A termék egy Gigabit Ethernet és három USB csatlakozóval rendelkezik, a D-Sub mellett pedig megtalálható a DVI kimenet is.

szösszenet:

http://www.ipon.hu/elemzesek/pineview_atomok_ez_lenne_az_evolucio/665/
http://www.ipon.hu/elemzesek/pineview_atomok_ez_lenne_az_evolucio/665/2

Egyéb megoldáshoz egy hasznos cucc:

PicoPSU-150XT 12V DC-DC ATX tápegység

http://wirelessnagyker.addel.hu/detailproduct.php?productid=426797

Pl. egy AMD proc órajelét visszaveszed drasztikusan, úgy talán elmegy egy akksiról a gép a CD-DC konverterrel csak a mikro ATX alaplap is böhöm nagy oda.

ON

Előzmény: Nick? (14252)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14254
Van egy csomó régi GPS vevőm ha érdekel. A többit magánba.
saintus Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14253
Hát, igen, a házilag forrasztott, egyéni építésű, sohakinempróbált, egyedi szoftwares cucc a megbízhatóság szobra. Mondjuk ha egy őrült műszerészzseni készíti, akkor ok.
Előzmény: Nick? (14252)
Nick? Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14252
...nem bíznék benne, ilyesmiről nem gondolkodom, csak valami teljesen újon.
Előzmény: saintus (14251)
saintus Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14251

Miféle telep hajtaná ezt, és főleg meddig? Mekkora napelemet tervezel mellé (vagy bele)?

Nem tudom, menniyben maradna le a tervedtől, ha egy autósnavit turbóznál fel egy vízálló házzal, és némi plussz energiával. Az érinőképernyő azon is vízálló, csak körbe folyik be a víz, ami nem gond, mert fox egy tubus szilikont, és a szélén belülről hozzáragasztod az előre kivágott házhoz (ami lehet egy pelicase) Jó kiindulás lehet egy újfajta bluepanther, mert a kijelző körül folytatódik a védő plexi, és nincs kilógó keret, így a ragasztás nem lóg a képbe, és nem is kell a műanyagot formázgatni. Ja, és van rajt Win CE, szal nem kell a Linuxal szenvedni :). Dobozmérettől függően pedig akárr egy ólom-zselés akksit is belenyomhacc, amiről azért kihúz pár órát :)

saintus Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14250

A nem összeesküvéselméleted magyarázat pedig ez:

A "track log distance" a mentett trackpontok távolságát adja össez. Miven az egyes trackpontok külön külön  10-20 méteres hibával kerülnek mentésre, ez kb egy cikk-cakkot jelent, ami egy valósnál nagyobb távolság. A "Trip odometer" már inteligensebben számol. Több pontot átlagol, és így mértani görbéket (néha egyeneseket) hoz létre, ami sok esethben egyszerűsítés, mégis közelebb ál a valósághoz.

Lényeg, hogy ha tudod, hogy nem úgy mész mint az ökörhugyozás, akkor a rövidebb érték a jobb. Egyébként próbálg ki, hogy lerakod a készüléket, majd bekopcsolod. Megvárod míg élesedik, majd nullásol mindent. Egy óra múlva nézd meg az értékeket (úgy, hogy nem mozgatod a masinát persze). Ezt próbáld ki falhoz közel, vagy erdőben is, és érdekes dolgokat kapsz.

Előzmény: Bazsa69 (14247)
Nick? Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14249
Jut eszembe.
Elkezdtem egy kisebb projectet, amelynek a végén egy napelemes, érintőpaneles, ütésálló, karbonburkolatú, vízálló gps készülne. Ha egy darab épülne csupán nekem, horror ára lenne neki. A burkolat szerszámától kezdve a nyáklemez legyártásáig minden drágább kis példányszámnál. Érdekel valakit ilyesmi?
Amit ki akarok hozni a fentieken kívül:
---spec. linux alaprendszer,
---sdkártyás bővítés
---4-féle térkép olvasása (OSM, google stb)
---maximális bővíthetőség, windows-emulációs gps-programokkal is (---ha kell, de minek?)

Darabára egy 100-120 körül lenne ha 5 készülne egyszerre, és ez még ócsó.. Ennyit még megér egy olyan készülék, ami pontosan azt teszi amit mondanak neki, és később is átalakítható, bővíthető --- és nem törik el.. Az ütés- és vízálló érintőpanel dobja meg az árat legfőképp.

Csak egy ötlet, gondolom felvetem. A gatyám rámegy a kísérleteimbe de eddig csak jó lett belőle. Májusig befejezek egy kétéves valamit, aztán rögtön ez jön...

Nick? Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14248
a gps-ek antennájából jövő NMEA szabványos mondatok kiértékeléséből van kiszámítva az átlagolás, ami sebességet jelent a végén.
Nem mindegy hogy milyen az antenna, azaz hány műhold van beogva, aztán az sem mindegy, hogy az algoritmus mit átlagol. Részben az utóbbi miatt hiszek a saját algoritmusban.
Bazi nagy sebességeknél az antenna képtelen jelet fogadni a műholdaktól, ez a lebutítás volt az eredméne annak, hogy a katonai titkosítást B'amerika feloldja. Így rakétát nem vezérelhetsz vele..Így ezek után nem csodálkozom hogy amit mértél, az ilyen lett. Jól ránksózta az ipar a legújabb digitális szemetét, persze sok mindenre jó, de teljes körűen nem lehet benne megbízni. Ezért is van több gps egybeépítve a nagyobb rendszereken, és azok meg az átlagolások átlagolásainak átlagát nézik...
Előzmény: Bazsa69 (14247)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14247
A most követlező problémám csak közvetett módon kapcsolódik a tengeri kajakozáshoz, pontosabban a navigációhoz:

Egy MAGELLAN Explorist 100-asom van (tudom: dobjam el! :O) ) és azt vettem észre, hogy a Trip Odometer és a Track Log Distance között sífutás közben mérve jelentős különbség van: míg az első 7.8 km-t mér, a második ugyanott 11.6-ot!
(egyszerre lett nullázva/indítva mindkettő)
Kajakozásnál ez a különbség 5-10 %, ráadásul néha ez, néha az a több.
Szerintem az sem kevés.

Hogy lehet ez?
Melyik a valós (vagy ahhoz a közelebbi) adat?

Válaszaitokat előre is köszönöm! :O)

(a GPS Fórumon azt a választ kaptam, ez azért van, mert más módszerrel számolnak és hogy a 10% alatti elfogadható érték.

De hogy 50% ???
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.04 0 0 14246
Van az, csak nem a Római-parton kell keresni, hanem Galyatetőn és Látky-n! Az egyik 75 km-re van tőlünk, a másik 100-ra... :O)
Vasárnap az utóbbira megyek, addig még havazást is mondanak. ;O)
Előzmény: Emdzsí (14244)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14245
A RIOT honlap sajna sok marhaságot ír, az 503 cm az igaz.
Előzmény: Beka621 (14242)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14244
Nane, már sehol nincs hó:)
Előzmény: Bazsa69 (14239)
qrzor Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14243

Akkor azé' nem találják a vasárnap esti ufót, mert vízre jelölted a leszállósávot.

Rosszqtya!

Előzmény: Bazsa69 (14241)
Beka621 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14242

Tudja valaki, hogy valójában mekkora a Riot Brittany/Regency?

Kajakshop honlakpja szerint 500 x 57.

http://www.kajakshop.hu/shop.php?id=40

A Riot honlapja szerint  549 x 52

http://www.riotkayaks.com/

bár itt a neve Brittany 16.5, ha ez 16.5 láb ez kb. 503 cm-nek felel meg. Az 549 cm   18 láb hosszúságnak felel meg az pedig a Riotnál az Aura. (Lehet hogy az Aura méreteit írták véletlenül a Brittany-hoz is?)

???

Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14241
Ja: rajtam kívül más marha még nem kajakozott ott... ;O)
Előzmény: Bazsa69 (14240)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14240
Ha már bika-rodeózunk (pontosabban: ezen a tehén-témán lovagolunk): ma végre kijutottam az Ipolyra Rambóval!
Igaz, az ár már levonulóban van, a városunk melletti árteret nem tudtam már bejárni, de tőlünk 15 km-r van egy ártéri rész, ami nyáron legelő... :O)
Bő másfél órát eveztem, már nagyon hiányzott!
Az első képen a kis fehér pacák a villanypásztor oszlopainak csúcsai. ;O)

Előzmény: Nick? (14238)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14239
Igazoltan voltam távol1: sífutottam Galyatetőn.
Remélem, megbocsátod a késlekedésemet... ;O)
Előzmény: Nick? (14238)
Nick? Creative Commons License 2010.03.03 0 0 14238
Többiek valószínűleg sokkot kaptak a tehéntől azért nem írtak, te meg 1 napig gondolkodtál egy frappáns válaszon.
Most már nem mosod le magadról, hogy felpuffadt teheneket fényképezel gyönyörű tájképek helyett
8=)
Előzmény: Bazsa69 (14236)
Emdzsí Creative Commons License 2010.03.02 0 0 14237

A nagyszerű Zé ügynök, szigetközi kirándulásra indul, a március 15-ei hétvégén, lehet rá jelnetkezni. Részletekre még rákérdezek.

Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.02 0 0 14236
Mosd le a képernyőd... ;O)
Előzmény: Nick? (14235)
Nick? Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14235
...ott hátul meg ha kinagyítod, egy döglött tehén puffad.
A fa melletti csücsökben.
Előzmény: Bazsa69 (14234)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14234
Az első fotón középen a két fasor között van az Ipoly eredeti medre...
Előzmény: Bazsa69 (14233)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14233
Sajnos nekem a mai napom máshogy alakult, kajakozás passzolva... :O/

De azért délután kiugrottam a fényképezőmmel, hogy archiváljam a jelen állapotokat. :O)

Az első két kép keleti irányú, az utolsó nyugati.

Előzmény: Arza (14229)
Nick? Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14232
az bizony nem normál úszási helyzet...
Előzmény: szőrmók (14231)
szőrmók Creative Commons License 2010.03.01 0 0 14231
Jó! Megnézem.Csak ne legyen benne ( integrál,logaritmus,spline,differenciál ) és más számomra tökéletesen érthetetlen dolog.És most megyek a Dunára mert a gondnokunk nem figyelt és most uszik a motorcsónakom ,fejjel lefele.
Előzmény: Nick? (14228)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14230
És mindene az átemelés:))
Előzmény: szőrmók (14227)
Arza Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14229

Én ma "megeresdéztem" az enyémet :)

Már nagyon kellett ... Itt a vízállás alacsony, de ettől még jó, és elolvadt a jég is ...

Fáj a vállam két hónapja, a mai evezés után már nem annyira, az agyam is kezdett már kicsit az elpukkanás határára érni, az is jobb lett a mai evezéstől ... és ez csak két dolog a felsorolásból hogy milyen jót is tett nekem a mai kajakozás :)

Előzmény: Bazsa69 (14225)
Nick? Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14228
király. Akkor ő bennszülött :-) Legszebb folyónk a hernádot lehagyva az ipoly. Csak rövid.

jut eszembe: a tengerikjak.info nevű oldalon van egy olyan legfelül, ami minden hónap elején végigmegy a teljes hajószerkezettani alapokon, mindig más szakmai marhaságra keresve rá.
Van kedved és türelmed bírálni a ,,tematikát''?
Csak úgy hobbiból, az az igazság, hogy még én is olvasgatom, pedig jómagam írtam :-)
így, hogy összetartozó dolgokra lehet rákeresni, használhatóbb az egész..
Talán.
Előzmény: szőrmók (14227)
szőrmók Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14227
Bazsa ebből a szempontból helybélinek számit.
Előzmény: Nick? (14226)
Nick? Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14226
Csak a gátnál emelj át.
Pár éve megmurdált ott valaki.
Ismétlés sosem árt, de csak a tanulásban...
Előzmény: Bazsa69 (14225)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14225
Hogy fenik a szívókájukat a muslicák! ;O)

Gyerekek! Az Ipoly végre kajakozható: I. fokú készültség, közel a II.-hoz és emelkedik!
Holnap megipolyozom a kajakomat! :O)
Előzmény: Emdzsí (14224)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14224
Felezhetünk.:))
Előzmény: oldstruggler (14223)
oldstruggler Creative Commons License 2010.02.28 0 0 14223
Én kiváltom a te szeletedet, arányos mennyiségű pyrus pales fejében.
Előzmény: Goosnargh (14222)
Goosnargh Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14222
Mester ! Vállalok egy tortaszeletet !
Előzmény: kotoc (14176)
Nick? Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14221
Eccerű köbös spline-nal megoldottam. Olyan szép grafikont rajzoltam hogy befontam a hajamat.
Előzmény: Nils&Akka (14219)
saintus Creative Commons License 2010.02.27 0 0 14220

Valóban itt is nagy a káosz. Más írás szerint akár vadászni is lehet a szigeten megfelelő engedéllyel... (Mármint Yioura szigetén) Vicces...

Itt egy jó kis irás még: http://www.alonissos.com/en/erimonisiaen/yiouraen.html Jókis partok koordinátáival...

Előzmény: Nick? (14217)
Nils&Akka Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14219

Próbálkozz (bi)cubic spline függvényekkel:

http://en.wikipedia.org/wiki/Spline_interpolation

Egy link azoknak, akik francia (korzikai) partok mentén akarnak lapátolni:

francevuesurmer.com

Előzmény: Nick? (14217)
Nick? Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14218
nincs ár.

hajót lehet bérelni, és mindenki hozhatja.
túravezetésre meg naponta valami jelentéktelen összeg lesz, amely takarja a ráfordított telefonszámlát és annyi. Még mindig jobb, mint mondjuk a norvég túravezetői díj. ott egy egyhetes túra ha odamész 400ezer forint.

de ezeket majd kiírom.
Előzmény: saintus (14216)
Nick? Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14217
Amikor eddig ott voltunk, nem törődtek velünk. különösen azok a halászok, akik a tilosban dobták be a hálójukat.
Egyébként nagyhajóknak minden tiltva van, de szerencsére mi attól a fazontó kértük az első tanácsot, aki körbekajakozta az egészet. Nekem adta anno a térképét, amn az útvonala is fenn van. Persze akkor már rég megvettem az enyémet, de az útvonala számított igazán, meg az, hogy ő mit tartott szépnek és kihagyhatatlannak.

Amit a nemzeti parkról írnak a görögök az interneten, az szinte semmi. A monostorok koordinátáit titkolják ezerrel, és a gioura-szigeen lévő barlangot is.
Az a régészprof aki ott kutatott, megsúgta, hogy ha van pap a szigeten, ő beenged, ha nincs, akkor nem van barlang.

Szóval a kaland az kaland, ez is az lesz.
Most kissé sokat írtam.

Tud valaki tanácsot adni, hogy a polinomiális interpolációnál mi van akkor, ha a görbének iszonyatosan aberrált helyen keletkezik helyi maximum? Nem túl nagy hibaküszöb, de mégis látszik...
saintus Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14216
Meg az árat se találom... Egyébként szoktatok "saját felszereléssel" kategóriát is indítani az árazásban, vagy a bérlés feltétel?
Előzmény: Nick? (14214)
saintus Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14215

Igazábol csatlakoznék is, ha nem pont a június elei időszakban lenne a túra. Főként mivel kiváncsi volnék a helyi viszonyokra úgy, hogy semmi felelősségem nincs a túrában. Merthogy ezt írják:

"All human activities in the core zone, except scientific research with special permit, are prohibited. Special protection measures have also been taken for Yioura, where yachts and tourists should keep a distance of 400 metres. The remainder of zone A has fewer restrictions and is basically open to tourism and to small-scale coastal professional fisheries, but is prohibited for certain cargo-vessels. "

(a "core" az Piperi szigete, Yioura meg = Gioura)

Más kérdés, hogy az ilyen nemzetiparkos dolgokat nem szokták komolyanvenni, ott ,ahhol tűrizmusról van szó, megasztán a "tudományos engedély" is megoldható az Elte-n keresztül

Előzmény: Nick? (14214)
Nick? Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14214
szeretettel várunk titeket is oda.

A kecskék ha falra másznak, többnyire letakarítják az omlósabb részt.. Ha meg egy kecske sem mászik az érintett falra, az biztosan omlik.
Iszonyat ahogy másznak. Mindig van egy előlmászó, a többi azt figyeli. Ha mégis megcsúszna, olyanokat pattog, hogy mindig a talpán érkezzen és úgy rúgja magát tovább, hogy a következő kiszögellést eltalálja. Aztán leérkezik a dög oda, ahol alszol és elnyeríti magát.
Ilyenre ébredni mindig öröm.

Inkább egy bégető kecske, mint egy szikla...

A képre visszatérve ugyanaz a párhuzam áll fenn, mint a lapát- és hajókoppintásnál.
Akitől lopják, annak mindig fáj. Bár esetedben ,,csak'' képről volt szó, képzeld el azt, hogy a 3 évig tervezett hjódat nyúlja le valaki, és le is védi magának..

ilyesmi volt az aids vírus felfedezésénél is. Franciák felfedezték, de a levédésénél akadályba ütköztek, amerika közölte hogy ő is felfedezte. Így a tulajdonjog a franciáké és az amerikaiaké egyszerre. ha kutatni akarod, licencet kell kérned tőlük...
Előzmény: saintus (14212)
saintus Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14213
Hát, attól nem lett szebb a kép, hogy rá****tak egy ronda feliratot... Bár ez izlés dolga.
Előzmény: Nick? (14211)
saintus Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14212

Jó kis túrának hangzik, csak a komp eléggé megdobja a költségeket. Eygébként jó terv. Én is erre a területre főzöm a csajokat (már képletesen :)))

Mutattam barátnőmnek a cikket, és ennyit kommentelt:

"1.: A kecskék omlós sziklafalra is másznak
2.: Az ivóvíz halízű lesz ha a a halat lemossák, majd a csapból a víz megy vissza       a kútba mivel nyilván nincs csatorna

tanulság:
A halnak van erősebb íze nem a szarnak"

Előzmény: Nick? (14187)
Nick? Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14211
Nem lehet hogy ,,csupán'' amiatt loptak tőled, hogy szellemi javaidból ők valami még jobbat csináljanak? Újságíró is produkálhat szebbet, jobbat, nem csupán egy formatervező..
:)
Szó volt korábban ilyenekről, de más témában.
Rossz érzés...
Előzmény: saintus (14210)
saintus Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14210
Annyira már nem érdekel a sztori. Inkább csak szánalmas, hogy csak úgy tudnak hasznot termelni, hogyha mindent összelopkodnak. Egyébként én csak a neten láttam, hogy tényleg az én képem, de állítólag myomtatásban is volt. Igazábol hízelgő, hogy érdemes tőlem lopni :)
Előzmény: Nick? (14185)
Arza Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14209

Kösz...

Tökéletes a kiírás is, épp így gondoltam :) 

Még a parkolási díjat + strandbelépőt is meg lehet úszni, ha jó helyen szállunk vízre, ha meg már vízen vagyunk kajakokban, akkor miénk a TÓ :) 

Előzmény: aeroe (14208)
aeroe Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14208
feltettem júni 12-ére (csak azért akkorra, mert az nekem jobbnak tűnik :) )
Előzmény: Arza (14207)
Arza Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14207

Kösz. Végre egy helyen van :)

Feltennéd még a 2010.jún.5. , vagy jún.12. (majd meglátjuk melyik időpont felel meg a többségnek) a Velencei-tavi családi - utánpótlás fejlesztő :) - evezést?

Már beszéltünk róla régebben, többen is jeleztük, hogy jó lenne összehozni, akkor legyen már valami körülbelüli időpont erre is... majd eldől, hogy mikor legyen pontosan ...

Nekem nincs még elérhetőségem a (Kotoc - kaphatok?) honlaphoz - a Puffin tesztet is Bazsának küldte mát, és ő tette fel...

Nick? Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14206
kindex tiltja a html kódot, csak a sajátját engedi a piszok
aeroe Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14205
upsz, Galéria még egyszer, nemtom, a zindex miket csinál
aeroe Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14204
Frissítettem a közösségi oldalakat, élvezzétek :)

<a href="http://www.tengerikajakosok.hu/index.php?title=Gal%C3%A9ria" target="_blank">
Galéria</a> - egy pár videót feltettem mindenféle vizekről

Események - frissítettem egy pár tervezett esemény oldalát, ahol nagyobb számban véletlenül meg szoktunk jelenni
Nick? Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14203
Általános fogalmi zavar.
Lehet-e egy olyan térben csak elméleti szinten síknak mondott területet felületnek nevezni, melynek dimenziószáma kettő?

Azaz ha egy térbeli alakzat árnyékát veszed egy elméleti síkra vetítve, az árnyékról mondhatod-e azt, hogy felület? Szerintem nem, pedig az emberek többsége felületnek nevezi ezt. Kiráz a hideg: a Nagykönyv is területnek nevezi ezt csak a plepsz nem...

Namindegy. ignoráljátok amit írtam...
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.26 0 0 14202
Nekem az utalás költsége  800Ft:)), én inkább személyesen adom át.
Előzmény: Bazsa69 (14201)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14201
No azé'! ;O)

Elég a szezonnyitón virítani, vagy utaljuk?
Előzmény: kotoc (14196)
Morphe Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14200
Alig használt 2 személyes kajak eladó. 190e

Tahe Marine Argo
Beka621 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14199

+

Béka

Előzmény: kotoc (14194)
Nick? Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14198
nem értek ilyenekhez, nem vagyok pap
Előzmény: kotoc (14197)
kotoc Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14197
Ha fent nevezetteket a hagyományos, isten adta módszerrel próbálod klónozni, nem csak az egyház, de ők is üldözni fognak. Az nagyon meleg lenne.
Előzmény: Nick? (14195)
kotoc Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14196
Upsz, bocsánat. Ha Bazsa hajlandó arany részvény helyett normál részesedéssel beérni, 4000/6
Előzmény: kotoc (14194)
Nick? Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14195
Nem tudom mit értesz klónozáson.
Irodalomban sem vagyok jártas, mert középiskolában nem lettünk elsők a versenyen. :(
Sokszorosításon meg nem gondolkodtam, mert most nem engedhetek meg magamnak párkapcsolatot, más dolgom van
Előzmény: kotoc (14193)
kotoc Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14194
Akkor ez eddig velem együtt 5, vagyis fejenként 800Ft
Meglátjuk, aktívkodik-e még valaki.
Előzmény: Arza (14191)
kotoc Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14193
Erről a démosznak kell döntenie. Én a mellett vagyok, hogy a szép, új, CPaneles szerveren a MediaWiki tökéletes. Mivel én vagyok a rendszergarázda, alapban se nagyon van olyan dolog, amit bárki meg tudna tiltani ezen a gépen és szükségünk lenne rá. Ha a konfigurálásra gondolsz, azt pedig a CPaneles gépen földi halandó is könnyedén elvégzi. De mivel nem csak az én oldalam...
A problémát inkább a kevés szerkesztő okozza, akik nem is érnek rá, hogy eleget publikáljanak.
Ha tudsz klónozásban segíteni, szigorúan csak az irodalmi termékenység alapján Aeroe, Bazsa, Oldstruggler és jómagam sokszorosítása viszont nagy segítség lenne. Oldstruggler akkor ott lehetne a Bodrog-zugban is és utána elmondhatná magának, milyen volt.
Előzmény: Nick? (14184)
kotoc Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14192
Nem emlékszem, pontosan hány alapító tagja volt a Pyrusnak, de kb. 10-20 Ennyi embernek fenntartani egyetlen domaint nem tűnik megerőltetőnek. Eredetileg tagsági díjat is terveztünk és abból akartuk finanszírozni. Én csak azért foglaltam le, nehogy más elhalássza. A HU-t pedig szavazással választottuk. Persze szavazni bármikor lehet újra.
A tárhelyet főnökeim ingyen adják és én adminisztrálom. Azzal tehát nincs költségünk.
Előzmény: saintus (14182)
Arza Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14191

+

szavakkal már írtam, de hátha így érthetőbb :)

oldstruggler Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14190

+

OeS

Emdzsí Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14189
+
Előzmény: libazzoli (14188)
libazzoli Creative Commons License 2010.02.25 0 0 14188
+
Nick? Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14187
kellemes esti tengeri kajaktúrás ingyom-bongyom
...oszt majd átírom meg bővítem talán
Arza Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14186

Én elsőre is úgy értettem, hogy dobjuk szét.

Benne vagyok - végül is már tesztem is van fenn :)

De mit fizetünk? A domain fenttartását? Tárhelyet? Mindkettőt?

Előzmény: kotoc (14180)
Nick? Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14185
Arról, hogy az a szennylap lenyúlta a képedet, készülhetne egy kis válasz, ha megírod a történetet. A bulvártól rosszul vagyok.. Endrutól a tévések loptak képet, hatalmas posztert csináltak belőle. A TV2-ről is van egy véleményem, az meg velem esett meg. Kivitték a 60 millás kamerájukat, végén az én videomon rögzített kép lett használható anyag. Tippelhetsz mit kaptam...
Előzmény: saintus (14183)
Nick? Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14184
Szerintem megoldható még a wiki portolása is az aldomainokkal..
a tengerikajak.info joomla motorú, fizetős, tehát supporttal rendelkező motorral. Csontra elmenne arról a tiétek is, még a theme is más lenne, de a wikiháttér az sugallná azt is, hogy a két portál egészen ms irányból közelíti meg a tengeri kajakolást.

a cc.co meg fw.hu extra.hu meg hasonló ingyenes dolgok nekem évekig bejöttek, de itt valóban azt mondhatom az amerikai szervernek amit akarok és nem azt, amit "csupán" megengednek a hazaiak meg az európaiak.

Különben ,,enyém'' sem személyes honlap, egyre többen mondanak véleményt az ottani véleményeimről. Nemrég pl. megkaptam a balegyenest: nem ,,laterálfelület'', hanem laterálterület, még a mértékegysége is kétdimenziós, csak degenerált internetes forrásból merítettem az elméleti részt és nem a Nagykönyvből.

Namindegy, ahogy gondoljátok. Régebben a whitewater.hu akart integrálódni kemény két hétig, míg a máté meg kökény meg nem gondolta magát. azóta maradtak a régi formában, bérelt sg-fórummal.
Előzmény: kotoc (14181)
saintus Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14183

Sajna, ami kikerül a netre, azt tudomásul kell venni, hogy el van lopva. Lehet szarrá-logózni, de akinek nagyon kell az anyag, az leszed bármilyen feliratot. És, ha nem is szedi le arra, hogy másoknak kedvcsinálónak mutogassa, jó bárhogy.

Volt, hogy egy fotómat lenyúlta a blikk (pedig azt hittem a nyomtatott sajtó kicsit jobban van szabályozva). A poén az volt, hogy az szólt, aki a képen volt, mivel ő ugye nem egyezett bele a dologba, csak, hogy egy teljesen ismeretlen egyetemi honlapra kerüljön ki a kép... Aztán végülis tojtunk rá. Lopnak itt mindent.

Előzmény: Nick? (14175)
saintus Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14182
Miért nem regisztráltok egy .co.cc-s oldalt? Még a tengerikajakosok is szabad.
Előzmény: kotoc (14181)
kotoc Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14181
Nem annyira arról a hatalmas összegről van szó. Sokkal inkább a tudatról, hogy ez nem /csak/ az én oldalam, nem /csak/ Aeroe oldala, hanem mindenkié, aki a csapathoz tartozik.
Amúgy a pyrus.tengerikajak.info-nak nagyobb létjogosultsága lenne. ;-)
Előzmény: Nick? (14178)
kotoc Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14180
Én költség megosztásos módszerre gondoltam. Vagyis aki magáénak érzi az oldalt /mondjuk egy hajdan volt decemberi alakuló gyűlés alapján/, részt vállalhat/na/ a 4.000Ft-ból. Mivel egyelőre nem öltöttünk hivatalos formát, tudtommal egyéb költségünk nincs. Hacsak a sört ide nem számoljuk.

Amúgy a wiki újra működik. O:-)
Előzmény: Bazsa69 (14177)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14179
Ja igen én 2300Ft-ért vettem:))
Előzmény: Bazsa69 (14165)
Nick? Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14178
aldomaint ingyér adok :-)
www.tengerikajakosok.tengerikajak.info
&
tengerikajakosok.tengerikajak.info ?

esetleg kérek érte egy kávét
Bazsa69 Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14177
Az ideit fizetem, stipi-stop! :O)
kotoc Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14176
Szolgálati közlemény!

A tengerikajakosok.hu oldal rövid ideig nem fog üzemelni.
Plusz várjuk azon kedves utasaink jelentkezését, akik szeretnének hozzájárulni a domain fenntartásának tetemes költségéhez. O:-)
Nick? Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14175
Van benne fantázia.
Aszem a tengeri kajakos túrakiírások evolúciója igen nagy változásokat fog ebben az évben produkálni, a következő néhány év után paradicsomi hangulatok lesznek...
Jómagam azt várom, hogy a célpontok végre olyanok legyenek, mint mondjuk a Dunán a Lupa-sziget. Senki se sajnáljon a másiktól jó kikötőket vagy túrázni vágyó, és azért esetleg még fizető utasokat... Erre még várni kell.

Nem féltem az állványom, tőlem lehet kinn róla bármi. Csak azt rühellem, ha pont az én videoimmal nyer meg egy cég egy sok fős csapatot, aki aztán neki tejeli a lét. Egykor egy ilyen esetre nagyon berágtam. És a jövőben is be fogok, csak másképpen.
Előzmény: aeroe (14170)
saintus Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14174

Tényleg, tied akkor az a 2 J betűs állvány. Az jópofa darab. Mondjuk akkor szólhattál volna, hogy ne tegyek ki olyan képet, amin látszik...

Előzmény: Nick? (14164)
Uldin Creative Commons License 2010.02.24 0 0 14173

>ez micsoda, kedvenc mongóliád vagy csak simán a teljes sárgolyónk?

Frumusetea Pamantului - A Föld szépsége

Nekem tetszett a film.

Az én nagy kedvencem a Kárpát-medence. Valahol itt a Kárpátokban csörgedező folyón kellene edzeni a mongóliai túra előtt.

Mongol videó, ha érdekel valakit:

Mongol ger:

http://www.youtube.com/watch?v=zcHQRq4JXsg&feature=fvw

A mongol ger lebontása:

http://www.youtube.com/watch?v=PqMEgDEM0fs

-------

http://www.youtube.com/watch?v=3GilrPHOBVE&NR=1

Előzmény: aeroe (14169)
aeroe Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14172
najó, najó, akkor kezdjük a filmmel, aztán majd lassan-lassan meggyőzünk, h rakd ki az állvány fotóját is

igaz, most feltúrtam a netet, találtam egy pár képet róla...
Előzmény: Nick? (14164)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14171
Nem emlékszem rá, de lehet. Azért van több buktatója is, pl a kajakos cuccokat ki viszi a túrázóknak, és a kajakosoknak a túracuccát? Együtt vinni a kettőt nagyon nehéz. Nem is beszélve az élelmiszerről. Meg visszafelé evezni nehezebb mint lefelé a széljárás miatt. Együtt nem nagyon megy a kettő. A logisztika meg pofonegyszerű, parton marad az autó, és hajóval megyünk át, és jövünk vissza az autóhoz, így kimarad a fárasztó elmegyünk az autóért tortúra.
Előzmény: aeroe (14170)
aeroe Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14170
korzikával kapcsolatban asszem már bedobtam egyszer a teng kajak / gyalogtúra kombót, a szigeten van egy híres út, a GR20-as. együtt lemegy a két csapat, az egyik evezni kezd, a másik gyalogol, a végén találkoznak, csere visszafelé, aztán együtt jönnek haza. így a sziget két arcát lehet látni, csak fele annyi hajó kell és talán az autó logisztika is egy picit egyszerűbb

Előzmény: Emdzsí (14155)
aeroe Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14169
ez micsoda, kedvenc mongóliád vagy csak simán a teljes sárgolyónk?
Előzmény: Uldin (14168)
Uldin Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14168
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14167
Nekem már van, és egészen jól tapad a laminálton.:)) Én egy kisebbet vettem, a kis kompakt gépet jól tartja, de ha komolyabb kell akkor ott van a Cullmané, ami 3kg-ot bír. Már körüljártam a témát, de van egyéb ötletem is.:)) Ma már olyan videókat tudnak ezek a kis gépek, mint egy jobb videokamera. Nagyon sok szemszög van, kb 5 kamerát azonnal el tudnék helyezni a hajón.:))
Nick? Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14166
Valószínűleg ugyanazt láttuk az interneten..

A PE hajókra rögzített megoldások rezgése nagy hullámoknál borzalmas. A tapadókorong túl rugalmas, a fix heveder eddig nálam a legjobb megoldás. Persze ezt akármilyen hajóra nem lehet rögzíteni, ebben fullextrás az rtm...
Az más kérdés, hogy már kompozitot akrok, azon semmi sem rezonál és ott fúrom meg ahol akarom..
Bazsa69 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14165
Lehet vásárolni is, még furkálni sem kell a kajakot, mert tapadókorongos.
Emiatt a PE hajókra kissé körülményes a felrakása.
Ja, és mivel nem adnak el belőle hetente félmilliót, az ára húzós...
Előzmény: Nick? (14163)
Nick? Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14164
filmet szivesen kirakok, állványképet nem.
Gyártani sem fogom, mert túl drága.
Hiába csinálna más ember belőle valami ,,jobbat'' --- már szó volt ilyesmiről más témában, most eszembe jutott.
Nick? Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14163
Bármit láttál, az már régi, a jelenlegi fullkarbon...
Úgy látszik kémek fénképezik az állványomat.

Különben néhány nyugatibb és északibb kajakos filmen jól látszik, hogy leszedik a teljesen spéci kamera-állványzatot, amikor a hajót mutatják be.
Miért? Mert mindenki magának csinálja (mint sokan az önköltséges túrákat), és a több éves igen drága kísérleteit nem akarja kiadni csak azért, hogy más fél óra alatt összerakja a sajátját.
Előzmény: Emdzsí (14156)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14162
Mielőtt Bazsa befonja a haját, ki kell javítsalak, nem forgott fent fizetőstúra fikázás bűncselekménye:), csupán a világcsavargó meghatározása körül alakult ki némi jogvita:)
Előzmény: saintus (14157)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14161
Sokkal jobb, és olcsóbb az egyéni szervezés, csak kell egy kis bátorság hozzá, így jártuk be anno szüleimmel, Jugoszláviát, Görögországot, Olaszországot.
oldstruggler Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14160

Nem kell kiegészítő kommentár, nincs itt semmi probléma. Akinek stílusa az általad említett "csavargás" menjen úgy. Aki vastag pénztárcával (nagy fedezettel rendelkező bankkártyával) "csavarog", mert van neki, menjen úgy. A világot sokféle módon lehet felfedezni. Mindenki magának fedezi fel és az lesz felfedezése tárgya, amit fontosnak tart. És úgy fedezi fel a neki fontos dolgokat, ahogy fontosnak tartja. Könnyen lehet egyébként, hogy Kína azon részeire, ahová megy a csapat, egyéni túristaként el sem tudna jutni senki.

Továbbra is azt mondom, menjen, aki akar és tud. Hogy ezt ki hogyan éli meg/át, csavargásnak, túrának, kirándulásnak, kalandozásnak, vagy bármi másnak, az mellékes.

Boldog viharnapot mindenkinek!

Előzmény: Bazsa69 (14154)
Arza Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14159

Én is a saját hajó + saját szervezés híve vagyok, de megértem azokat is, akik a fizetős túrákat választják:

1. nem akar, vagy nem tud saját hajót venni (tárolás, szállítás, ...)

2. ha valaki egyedül van, akkor lehet, hogy olcsóbban jön ki, ha csoporttal megy kirándulni, túrázni, ...

saintus Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14158
azaz csak vélt méllyenelítélendő fizetőstúra-fikázás bűncselekménye... mivel nem történt semmi. :D
saintus Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14157
Éppen akartam írnia Nick?-nek egy kérdést, hogy mi is most a probléma? Ki tiport kinek a lelkébe már megint? De akkor értem a problémát. És azt is, hogy miért nem értem. (méllyenelítélendő fizetőstúra-fikázás bűncselekménye forgott fenn :) Egyébként a népesség zöménél a "világcsavargás" kimerül ott, hogy bemegy egy utazási irodához és fizet. Szerencsére mióta az internet ennyire elterjedt jóval könyebb lett saját túrákat összehozni, így a magunkfajta csak értetlenül nézi túristabárány-csordákat...
Előzmény: Bazsa69 (14154)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14156
Hát igen, csak ha jól sejtem meg kell hozzá furkálni a hajót. Amúgy láttam róla képet, komoly szerkezet.
Előzmény: Nick? (14153)
Emdzsí Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14155
Én inkább a Halong-öbölbe mennék, ha tehetném de nem szomorkodom, mert azért van pár jó hely a környékünkön is, amiknek semmit se von le az értékéből, hogy túl közel vannak:))
Ha már útitervek, Korzika nem érdekel senkit? Nick? ?
Előzmény: Nick? (14150)
Bazsa69 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 14154
Nick, OeS, Aeroe:
Nem szívesen idézek magamtól, mivel ez önmagam ismétlése és ha félreértettétek elsőre, valószínűleg másodszorra sem ér célba a mondandóm.
Most mégis arra kérlek titeket, olvassátok el a 14145-ös hsz-omat.

Az általam ott idézett mondattal nem értek csupán egyet: a világcsavargó szerintem az, aki saját maga fedezi fel a világot, miközben váratlan helyzetek sorozatában edződik: szénakazalban, tengerparton és pályaudvaron alszik, a helyiekkel együtt utazik vonaton, buszon, csacsifogaton vagy tevén, esténként beül egy falu kocsmájába vagy elmegy egy koncertre, buliba.
És nem mások által előre meghatározott kontrolált körülmények között, négycsillagos szállodákban nézi esténként a tv-t.
Ez utóbbi csak fizetővendég, turista, nem pedig kalandor, legkevésbé csavargó.

Semmi gondom a fizetett túrákkal, menjen, akinek az hiányzik, sem a szervezőkkel, sőt még az árat sem vitatom: nyilván ők sem puszival fizetnek a boltban, valamiből meg kell élniük.

Ráadásul egy kis áttörést is érzek a dologban: végre valami, ami kínai, de nem "occo" ! ;O)

Örülnék, ha a továbbiakban azt olvasnátok, amit írok és nem azt, amit mőgé képzeltek.
Akkor nem kellene magyarázkodnom fölöslegesen. :o/
Előzmény: Bazsa69 (14145)
Nick? Creative Commons License 2010.02.22 0 0 14153
Az állványom jelenleg a 6. évi átalakuláson esik át.
Sosem készítettem róla olyan fényképet, ami megmutatná hogyan működik.

Gyakorlatilag egy harántirányú giroszkóp.
bírja az eszkimót is, az a leghatásosabb objektívmosó...

Elbavideot nemsokára kirakom, két órás fullextra, annyira jól sikerült, hogy meg sem vágtam..
Van még pár video, de lusta vagyok..
Előzmény: aeroe (14151)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!