Az enyémben Meyle van (ha jól írom a nevét) , 6 éve lett kicserélve a gyárira. <-unixból jött, esetleg Egomban is meg tudod venni.
Nemrég nézem a gumiszoknyáit, úgy tűnik teljesen rendben, csak erről az egyről tudok véleményt mondani, tök jónak tűnik a te tökhintódba is :D
Lehet nem volt rendesen kenőanyag benne eredetileg? Ha gumiszoknya nem sérült, még folyékony zsírral talán megpróbálnám, ha bele lehet juttatni (kétlem).
Leellenőrizni meg megemelve nagy medve pajszerrel tudod hogy lóg e ennyitől.
Sajnos nem fotóztam le amikor kiszedtem de a teteje nem ilyen az egész egybe van öntve és az O gyűrűt max csak tűvel lehet kipiszkálni és szerintem sérülésmentesen nem is lehet utána kérdés hogy lehet e kapni gázolajálló és pontos méretű O gyűrűt ha lehet is vissza tudom e piszkálni a helyére na ez van azért köszönöm
nem tudom hogy néz ki a tied mert az enyém 2002-es,és annak így néz ki a tanküzemanyag szintjelzője és ennek a tetejébe volt becsatlakoztatva a piros lukba az üzemanyag szívócső egy merev pipával. Szerintem nincs nagy különbség a tied és enyém között.
Köszi a segítséget csak az enyém tök nem ilyen az én tranyóm 2010 12.havi az az évjárat túl van bonyolítva nem is kicsit valóban vannak a csőrendszerbe ó gyűrűk minden gyorscsatinál csak úgy van gyártva hogy csak cserélni bírd szakaszonként a csöveket aminek 60000Ft az ára és van belőle jó sok amióta nincs nagyon hideg azóta jó úgyhogy valószínűleg át kell alakítanom az egész rendszert tervezés alatt van a projekt de ha van még ötlet szívesen fogadom köszi
Köszönöm szépen a segítséget ha tudsz még annyiban segíts hogy a tank felől ahol beérkezik a szűrőfedélbe a cső abban szabad e levegőnek lennie vagy buborékmentesen tele kéne lenni gázolajjal? amúgy egy pár napja a szűrőből a nagynyomású szivattyúig buborékmentes lehet hogy csak nagyon hidegbe szív levegőt is a gázolaj mellé??? Ha jól tudom nagynyomású szivattyú szívja a tankból a gázolajat milyen erősen kéne annak szívni? Mert én elég gyengének találom a szívást még úgy is hogy kannából átlátszó csővel csatlakoztam a szivattyúra. KÖSZÖNÖM a segítséget!!!
A miénken lett javítva a kardánkereszt is meg a kardán felfogató csapágy is. Ez utóbbi csinált nekünk csikorgó nyikorgó hangot. A kardán problémánál nagyon rázta a kocsi elejét. (A miénket szerelő csinálta mert én nem értek hozzá.)
Esetleg lehet még valami. A kipufogónk a váltófelfogatásnál hozzáért a tartóhoz (azt hiszem). Lehet hogy csak alá kell tömni valami hőálló anyagot ami felfogja a rezgést.
Köszönöm, végül is az EGR kitakarítható, aztán lehet tovább menni. Azt elfelejtettem megírni, hogy nagyságrendileg a 10l gasoline-t is megeszi átlagban akár üresen is...
Kezdő Fordosként van egynéhány buta kérdésem, remélem segítetek.
Adott egy 2004-es 2.0 TDDCi 124 lovas Transit kisbusz (9 személyes ).
A kézifék behúzásakor, a műszerfalon nem látom a piros figyelmeztető jelzést, viszont nem a műszerfal világítással van a gond, mert az autó indításakor világít a jobb alsó sarokban, 2-3mp-ig a többi visszajelzővel együtt, de ha kézifék kart húzom be, akkor semmi.
Néztem a kézifékkar körül, felemeltem a takarógumit, ott nem láttam semmilyen elektromos csatlakozót...
A másik érdekes jelenség, hogy 4-es és 5-ösben mondjuk 80-90 km/h-nál ha erős gázt nyomok, akkor az izzógyertya lámpa villogni kezd és megszűnik a turbo teljesítmény. Autó leállít, újraindít, megy minden rendjén. Óvatosan gyorsítva akár 140-re is feltuningolható, de ha erős hirtelen gázadás van, akkor megint jön az előbb leírt jelenség... Ja menet közben elég macerás újraindítgatni.
Az a gondomvele menetközbe kirakom üresbe és kalimpal valami de gyorsulasnsl is valami mintha rezonálna és beis rezeg a muszerfal egy bizonyos fordulaton.Kartdántengejlehet a hiba vagy csak ami azt rögziti az a gumibilincs?
A tartály elrepedés is nagyobb nyomástól lett, több mint valószínű régebbi ez a probléma, ha lent a hengerfej gátakat is okvetlen ellenőrizni kellene- nincs e már átrepedve.
Az enyémben kint van a csap a kiegyenlítő tartály mellett, de az klímás... a tiednél tippelem, bent a fűtésboxnál, de majd többiek remélhetőleg megmondják pontosan hol.
Egy dolog biztos, ha így elrakódott, akkor el is fog, valószínű fűtőradiátorodban is lehet belőle, kis helyeken dugót is fog képezni és állati rossz kitisztítani :)
Szóval olaj van a vízben, nagy valószínűséggel hengerfejtömítés alatt megy be, ezt nem úszod meg hogy le legyen szedve.
Az hogy hol volt a többi víz, a dugóktól is állhatott meg bárhol, de hengerfej furatai blokk bárhol ahol szűk járat van.
A kiegyenlítőd el volt repedve, helyesbítek, attól meg a trutyitól nem volt fűtésed, ezeknek csak valami 0,7 bar üzemi nyomása van, mikor leveszed melegen a sapkát (más autóknál nem szerencsés, mert leforráz), akkor csak mintha egy üveg szénsavast nyitnál annyi nyomás van.
Szerintem jó csak akkor lesz ha lebontjátok hengerfejet, tömítés csere és kipucol az egész rendszer.
Nem akarlak elkeseríteni, de így csak pocsékolod a fagyállót és tönkre fog menni a hengerfejed+ előbb utóbb megégnek a forrázástól a gyűrűid, az olaj az egytől is megég stb stb
Egyébként a 2,5-t nem kell légteleníteni, csak feltöltöd járatod, pótolsz szintig és ennyi.
Köszi a gyors választ. Egyenlőre berendeltem egy eredeti termosztátot. Amikor a tágulási sapkát kicserélem, utána az egyik vízcsövem kinyílt (hengerfej-radiátor, a szelepfedél sarkánál) úgy, hogy csak a legbenső réteg maradt "ép". Előfordulhat hogy ott elengedett valamennyi vizet és azért forrt fel először.
Tegnap a tágulási tartály két első vékony vízcsövét lehúztam. A hűtő gumicsöve el volt dugulva (sárgás barnás dugó).
A tartályon levő csonkban van egy réz szűkítés. Itt mind a kettő cső el volt félig tömítődve. (Légtelenítéskor valószínűleg ez okozott nehézségeket.)
Két kérdés még:
-hűtővíz feltöltéskor csak 9L ment bele pedig 11L kellett volna hogy belemenjen, a többi az hol volt?
Nem vagyok szerelő, de az alapján amit leírtál már volt ilyen tapasztalat.
Ha ennyire nem fűt és nem javult termosztát csere után sem (gyárit tegyél bele: motocraft vagy maximum bosh-t láttam még jól működni), akkor lehetséges hogy a radiátort kellene kiszedni, kimosatni/ csere.
Az hogy ilyen hidegekben nehezen melegszik fel az sajna természetes mindenkinél, hiába takargatod a hűtőt :)
A sárgásbarnás hab olajtól van, ami a vizedbe kerül, hengerfej le, több mint valószínű tömítés elrohadt valamelyik részen.
Ellenőrizd az olajbetöltő sapkánál ha kiveszed hogy nincs e rajta "túrós" motorolaj, az még nagyobb probléma, mert akkor fordítva is megy a dolog, víz az olajba... ne használd se emiatt, se a habos fortyogós dolog miatt, tönkre fog menni teljesen.
Tömítésnél is nyamizhatja a vizet, ha fogy holott nem látsz csepegést.
Sokszor nem jó megfőzőcskézni, mert hengerfej is bánhatja.
Innentől már nehéz megmondani hogy mivel csak kis sebességnél melegszik, lehet e vízpumpa elégtelenség, de ha már benne vagytok mindenképp ellenőrizni hogy nem lóg e, kis lyukon az alján nem ereszt e, mert akkor csere!
Segítségeteket kérem mert én már nem boldogulok vele.
1999-es Transit 2.5 d. Forrallja a vizet.
A történet úgy kezdődött hogy mindig fáztunk benne és lassan melegedett fel a víz is benne. (15 perc járás után kb 5-6 km mire elérte az üzemit 3/4-ig letakart hűtővel.
A szerelőnk kicserélte a termosztátot és a tágulási tartályt mert el volt repedve (kb 1000 km/ 1L hűtővíz ment el ott.) A helyzet rosszabb lett most már ~500km után 2-3L vizet evett meg ill. kinyomta a fönnakadt tágulási t. sapkánál. Vettem hozzá egy új sapkát és 20% os ecettel átöblítettem a rendszert, majd új fagyállóval föltöltöttem. 1 hétig látszólag minden rendben ment, azután egyszer csak fölforrt a víz. A tágulási tartályban sárgás barna hab volt vastagon. Akkor visszatettük a régi sapkát feltöltöttük a hűtőt újra és tovább mentünk a munkahelyre. Azóta rendszeresen a hőfokmérő le-föl mozog + több esetben lassú tempónál felforrt a víz (40-50km/h) , gyorsnál viszont nem (80-90km/h. Lassan 30l fagyállót nyomtam bele + kétszer le lett engedve és átöblítve a hűtőrendszer.
Hello! Tranzitomal akadt kis gond. Kb 3000 rpm fölött pirosba fut a motorhőmérséklet, de ha leveszem a lábam a gázról visszamegy normálra. Termosztát,vízpumpa új! Mi lehet a gond? Kösz előre is
Srácok . Szerintetek ha a fűtőventillátor csapágy felöli oldalán ezen a kis lukon befújok egy kis vd40-et. Az segítene a csapágyon? félek hogy valami zárlatot csinálhat.....
Sziasztok segítséget szeretnék kérni 2.2tdci első kerekes kereszbe motoros Transitomnak hibája hogy már a gázolajszűrőbe levegősen kerül be az üzemanyag és a nagynyomású szivattyúba is levegősen jut be ettől bedadog a motor, azt is szeretném kérdezni hogy az üzemanyag tartályba van e szivattyú vagy a környékén ? segítségeteket előre is köszönöm.
egy kis segítségre szorulok. Jelenleg így áll a kocsi. Bal eleje enyhén sportos de az egész balra dől. Már Trafótól vettem rugókat párban, sőt össze is cseréltem a két oldalt de akkor is mindig balra dől. Szervi elváltozást nem találtam, futóműállításon sem találták a hibát, tehát a lengőkar sem görbe meg ilyesmi...
12336-os hozzászólásom...Üdv Néktek! Van egy 2.4 tde Transitom 2000-es évjáratú 88Le. Adagoló problémája van és sajnos elektronikus adagolója van. Meg lehet csináltatni vagyis érdemes? vagy olyat is hallottam hogy átalakítják a mechanikusra ami ugyan annyiba kerül kb de utána nincs annyi gond vele meg ha van azt sokkal olcsóbban javítják......A szerelőm elvitte Miskolcra ahol szét szedték és be volt rozsdálva meg ebbe a nagy fagyokba befagyott valami az elektronikán.. ilyen lehet? nem tudom elhinni hogy egy elektromos rész csak úgy be ázhat, de lehet hogy ami a gázolajból kicsapódik víz attól is lehetett....de mindegy azt mondta hogy tesznek rá újat, ő nem ajánlja a mechanikus adagolót mert nem erre a motorra lett az gyártva csak gond van vele akinél ezt megcsinálták. 240eft lesz még olcsón is meg úszom ha jól hallottam az árakat, már csak az a lényeg hogy jó legyen. Bár már többe kerül mert el a sok indítózásba besza... az önindítója is :( meg el kellett vontatni Miskolcra ami 90km de még azt is olcsón megúsztam 30eft-al
Ilyen hibákat nem lehet távgyógyítani.El kell vinni autószerelőhöz,az majd lemossa a motort,járatja aztán meglátja honnan folyik.Elmondás alapján honnan tudnánk?Csak mert lehet:
Köszönöm a választ de az olajfolt otvan ahol a valto racsatlakozik a motorra esalatta van az a hoszu lapos vas ami keresztbe van a kocsi alatt annakis ha szembealunk a buszal a baloldali reszen.És a mai nap pedig elment a futesem megneztem a biztositekokat es kivolt csapva a futese zold30as kicsereltem beraktam egy ujat folraktam a futest elindult de ismet lecsapta a biztositekot gondolom valami zarlat lehet.Fogalmam sincs honan induljak ki.
Nézd meg miért nincs villany az indexen amikor ráadod a gyújtást. Illetve ha bosch mechanikus adagolód van akkor a gyújtást ráadva kattania kell a végén levő mágnesszelepnek. Ha csattan gyújtásra akkor elviekben ketyegnie kell , ugyanis az zárja el a gázolaj útját a porlasztócsúcsokba és semmi egyébb elektromos alkatrész nem kell a motor járásához.
De mivel se index, se fűtés , se világítás megnézném a gyújtáskapcsolót is.
Nézd meg a generátor végén a vákumszivattyút , és azt a gumicsövet ami arról megy a blokk oldalára. Egy idő után elöregszik és kikeményedik , majd a bilincsek mellett szivárog. Ebben az esetben nagyjából a geherátor alatt van olajfolt .
Szep napot :) Szivodizel transit 1997 flexibilis kipuff cső darab kiszakadt honnan szerezzek es milyen kell ra hanyas rendszer van alatta jok ezek az univerzalis felxi csovek mekkora kell ra ?
Van egy 85 lovas 2.5td transitom,valami oknál fogva nem csinál semmit nem teker az önindíto (de ha össze zárom igen de akkor se indul)nincs index,nincs se fütés se világitás.
Valakinek esetleg van a valami tippje ötlette hogy mi lehet vele.
Sziasztok segítséget szeretnék kérni 2.2tdci első kerekes kereszbe motoros Transitomnak hibája hogy már a gázolajszűrőbe levegősen kerül be az üzemanyag és a nagynyomású szivattyúba is levegősen jut be ettől bedadog a motor, azt is szeretném kérdezni hogy az üzemanyag tartályba van e szivattyú vagy a környékén ? segítségeteket előre is köszönöm
Csasztok kb. nekemis egy honapja ford transitom van 98as 2.5d 6+plato valtozat es kb.vagy egy hete egy 300km-es út utan arra lettem figyelmes egy olajtocsa van a motorter alatt.Hamarkiderult fotengejszimeringeztettuk,de nem volt eleg az olajtocsa minden megallas utan a mai napig ugyan ugy ottvan.Nagyon szepen megkoszonom annak aki tudhatna hogy mi az olajfojas oka.hat aztmondom minen megallas utan atol fugg meddig all egyhejben de kb.ijen feldeci kozel deci olaj
szerintem elfojik.Megegyszer elore is koszi annak aki tudna valami jo tippetadni.
WD 40 nem jó ilyenre,túl híg és el is párolog.Oda motorolajat teszek.De ha megszorul,sanszos hogy kikoptak vagy megforogtak a házukban az önbeálló perselyek.Ki kell szedni,megnézni.
Srácok a 2002-es transit fűtőmotorjának a csapágyát lehet zsírozni ,vagy vd40? Sajnos a fűtőmotor csinál olyat hogy megy 4-5 percig utána szép lassan leáll . Ilyenkor le szoktam kapcsolni és pár perc múlva amikor visszakapcsolom megint megy egy ideig ,és megint leáll, és így tovább.......mi lehet a gond ,csapágy?
Segítséget szeretnék kérni: március első hetére van bejelentve a 2003-as tranyóm alvázvédelemre (nemrég vettem családi célra és anyagi okokból :-) szeretném, ha még egy darabig biztonsággal üzemelne). Sajnos lakatolni kell az alját, lehet, nem is kicsit, és sajnos az eredetileg letárgyalt lakatosom megbetegedett s visszamondta a melót. Most találnom kellene egy jó, megbízható, alapos mestert, aki februárban meg tudná nekem csinálni a kisbuszt. Budapestről is simán elviszem, ha ajánljátok, jó és árban sem vészes. Előre is köszönöm!
F3FA motorkódu bontott motort esetleg tud e valaki..vagy inkabb újitassa fel??330.000 km van benne es az 1-4 hengerekben 0a kompresszio..vélemenyetek bontott moci vagy inkabb újítsam??
Sziasztok. 2003as transit connect-em van a 75 lovas 1.8td. 125km/h-nál nem megy többet. egr hibát ír a kódolvasáskor. Ezt ahogy néztem nem nagyon lehet kitakarítani annyira egybe vannak a dolgok. Vakoljam le? Vakolt már le valaki ilyet? Módja? Valami tanács? Köszi
Én is szeretem ezt a gépet motorikusan nincs vele gond. Azt szertném még kérdezni hogy a tuning után nem fogyasztott többet az autó? És nem e károsítja a motort?
Üdv Néktek! Van egy 2.4 tde Transitom 2000-es évjáratú 88Le. Adagoló problémája van és sajnos elektronikus adagolója van. Meg lehet csináltatni vagyis érdemes? vagy olyat is hallottam hogy átalakítják a mechanikusra ami ugyan annyiba kerül kb de utána nincs annyi gond vele meg ha van azt sokkal olcsóbban javítják.
én is ledugóztam az egr szelepet de semmit se ért mert ugyanolyan tetű lassú ötödikben . trafó mester felvilágosított hogy hiába dugózom le a computer érzékeli ,hogy valami nem jó és vészüzembe rakja a motort.....
nekem is 2002- es van ,és lenne egy két kérdésem hozzád ha megengeded :) először is milyen előjele volt annak hogy cserélni kell a vezérműláncot? , és az egr. szeleppel volt e gondod?
Volt 2002.-es Transitom. 477000.km-el adtam el.Komoly bajok nélkül teljesítette ezt a távot.
Nagy súlyokat nem cipeltem vele,2-3 mázsákat állandó jelleggel.
Városban 8-9 l. volt a fogyasztása,autópályán 7,5.
Adagolóm 320000-nél adta fel,ez 230.000ft-ba fájt. Kuplung 400 ezret bírt,vezérmű láncal együtt volt a csere,ezt 240 ezrem bánta. Ezen kívül csak kopó alkatrészek,gumik,akku,stb. Elégedett voltam vele.
Rozsda 10 évesen kezdett előbújni,bár garázsos autó volt,úgy mint a mostani.
Most 2.2-es van 2010-es,204000km-el. Fogyasztás ugyanúgy alakul,de ez fürgébb,és komfortosabb. Ha a kuplung zörög alapjáraton,de benyomva el hallgat,akkor közeleg a csere.
Porlasztó hibám még nem volt,nem tudom mi az előjel.
Ha hidegen nehezen indul,akkor segít a gázolaj szűrő csere. Ez a tapasztalatom.
1 hete eladtam a 99-es Transitomat. Kellene egy picivel hosszabb, kizárólag elsőkerekes autó. Bajba is vagyok, hogy mit vegyek helyette... Nem igazán rajongok a 2000-2006 közti Transitért (pl. adagoló kalap sz.r), de lássuk be, ez maradt a rostán, meg a Ducato/Jumper/Boxer hármas. A közelmúltban írtátok, hogy inkább 2.0-ás motorral jobb, ettől még ajánlott a 2.4, vagy kerülendő? Mit kell különösen megnézni vételkor? Van valami előjele a közelgő adagoló pusztulásnak? Nem szeretném egy 3 kilós felújítással kezdeni a közös karrierünk? Közelgő lendkerék csere felismerhető valamiről?
Esetleg ha valakinek van tapasztalata mindkét autóval pro/kontra, szívesen fogadom.
Asztalos műhelyé lesz az autó, rövid utakra, anyagbeszerzésre, szerelésre, stb..
Az egész motorteret,lefóliáztam alulról felülről az egészet és hagytam melegedni kb. 2 órát azért mert elég nehezen indult. sajnos elég gyenge már az akksim le is merült. Sikeres volt a művelet mert az akksi újratöltése után beindult gond nélkül.... :)
Én néztem már ott el kezdtem le szedni a rögzítő csavarokat,de nem tartotta valószínűnek,hogy le keljen szedni az ablak törlő lapátokat is így amennyire tudtam alá néztem de nem láttam,szóval nem tudom.
Régen jártam itt de most hatalmas a gondom... Vany egy 2007-es Transitom 2,2 TDCI QVFA motorkód 110 Le . Tudni kell még ,hogy ezt a buszt egy falu önkormányzatától vettem illetve a szombathelyi fordban a verda Szervíztörténete alátámasztotta a viszonylag kevés kilómétert, ami szám szerint 122000.
Történt a múlt hét közepén ,hogy olajcsere aktuális lett és ha már ott járok gondoltam cserélem az olajköri termosztátot is. Belvaló 5w30 olajat kapott SOFIMA szűrőbetéttel.
Minden rendben volt az olaj és szűrőcsere óta mentem kb 100 Km-ert. Egészen a mai napig amikor is indulás után pár száz méterrel kigyulladt az olajnyomásjelző. Verda megállít kiszáll olajszint ok.
Újraindít a lámpa indítózás után pár másodpercel kialszik. Újra indulok néhány méter megint kigyullad az a fránya lámpa. Újra leállít majd újraindít minden ok elindulok alapjáraton felváltok 2-be megint világít.
Mia fene lehet??? Valami tipp? Találkozott már valaki ilyennel??
Az első hogy ( 2000 évj. 2,5 td) Transit-om gázolajszűrő talppal nekem is gondom volt, vettem egy régebbit amit írtam is itt már, de sajnos nem volt komplett és továbbra sincs hozzá napitartájom...
Tudnál e nekem segíteni, van e neked ilyesmid külön vagy egyben eladó, esetleg az eredeti bajonetes renbdbetételét vállalnád e nekem... bármi megoldás érdekelne, akármennyire is ritkán kell, szeretném ha lenne újra izzításom.
Jelenleg 3 darab talpam van, de vagy rossz, vagy nem a napitartájos fajta vagy nem komplett :)
Egyúttal a két darab üvegbúrás, motoros, szép állapotú lámpádra is sort keríthetnénk persze ha még megvan... én elfelejtkeztem róla.
A másik dolog egy jó barátom problémájához fűződik:
Ma reggel a családi autóján (2001 mondeo, konfortzáras) bezáródtak az ajtók menet közben és nem nyíltak ki belülről, a riasztó is aktiválódott. -kis család bent ült :D
Az ablak letekerésére be is indult a riasztó.
A kérdés az lenne hogy ami a B oszlopon van zárrész, azt kell e cserélnie kompletten, illetve az abban lévő kapcsoló lehet e a ludas vagy valami más?
Szerelő azt mondta neki komplett zár csere (a B oszlopi fogadó rész).
Olyat tudok konkrétan hogy gomb megnyom, ajtók kinyílnak, kb. 30-40 másodperc múlva ha nem nyitod vezető oldali ajtót visszazár magától, ez normál funkció egyes autóknál/ paneleknél. Persze ez akkor gond ha kinyitod az ajtót, a kapcsoló meg nem adja a jelet.
Sziasztok! Tudja-e valaki, hogy '98-as Transitnál az ABS-es és az anélküli főfékhenger közt van-e valami különbség? Ha van, meg lehet-e kívülről állapítani, hogy milyen?
Van egy négy éves Transitom és alig fújja be a levegőt a ventilátor az utastérbe. Korábban jött ezerrel. Lehet, hogy elkoszolódott a pollenszűrő és azért nem jön? Ha igen, vajon hol találom benne? A Youtube a kesztyűtartó mögé küldött be engem, de ott nincs.
Vásároltam egy 2004 -es Ford tranzitot a 125 le motorral ,de sajna töltési gond van vele.
Röviden a gondom : a töltésem hol elindul hol pedig csak motor felpörgetésével kezd el tölteni ,a töltés visszajelző lámpám a műszerfalon világit folyamatosan ,akkor sem hagyja abba ha van megfelelő töltésem ,elellenőriztem az akkumulátornál . Generátor le lett véve padon jól üzemelt .Szerintetek mi okozhatja a problémát .Üdv elöre is köszönettel Susi
Köszi szépen a méret pontosítást. Már ezt is tudom pontosan. Szerintem lelke van a transitomnak. Ma délben jövök fel Pestre dolgozni,már épp azon gondolkodom hol vegyek termosztátot bele. Erre kezd felfelé kúszni a hőfokmérőm. Alig hittem a szememnek. És, hogy ne legyen még vége a meglepetéseknek, az oldal ajtó is kinyílt. Pedig már nincs is karácsony... :)
Szerintetek haldoklik a termosztátom? Vagy mitől lehetett ez? Reménykedek benne,hogy ez a kis "csoda" nem csak 1 napig tartott. Na de ez majd holnap kiderül.
Eladásra kínálom 1993-as évjáratú (10.hó) Ford Transitomat. 2.5 D 100 L, 3 személyes tgk.
Karbantartott, új téligumival, új akkumulátorokkal, új kardánkereszttel, folyamatosan szervizelve. Korának megfelelő állapotú, kisebb hibái vannak, de ezek is orvosolhatók, viszont másik autó vásárlása miatt mostanában nem lesz rá időm, ezért szeretném, ha jó kezekbe kerülne. A matricák levehetőek, igény szerint akár én is szívesen leveszem. Az autó előzetes telefonos egyeztetés után megtekinthető.
2002, 2.0DI ,100 le transitunk van,a mostani nagy hidegben jött elő a kis probléma :) szerintem sokmindenkinek :) ......tehát,hideginditásnál a kulcsot elfordítva nem történik semmi nem izzit,nem is indit. Ha a fülkét felmelegítem akkor kivillan a izzitás jelző és pöccre indul.Gyanakodunk az immobiliserre vagy az izzitórelére.Esetleg van vkinek ilyen tapasztalata?Ötlet? Eseteg nem tudna vki egy kapcsolási rajzot mellékelni? Előre is köszi a válaszokat.
Nem annyira normális, a miénk az ilyen hidegben is ha lassabban mint jóidőben, de eléri az üzemi hőfokot. Persze nem 2-3 km után....
Mellesleg a kép alapján megállapítható, hogy a tiéd nem a leghosszabb, legmagasabb.
Azt onnét lehet megismerni legkönnyebben, hogy helyzetjelző lámpák vannak oldalán, és az oldalsó irányjelző villogója is más mint a rövidebbeké. (Nekünk olyan van.) Teljes hosszában az autó 6m-nél is hosszabb kicsivel.... Raktere 4m hosszú.
9 személyes 'kis' busz. Ha jól tudom a legmagasabb, leghosszabb. Amennyit tudtam vissza olvastam,de a több mint 12000 hozzászólás egy kicsit sok. :)
Inkább megkérdezném tölletek,hátha tud segíteni valaki.
1: Kicsit furcsálom, hogy nagyon lassan,vagy egyáltalán nem éri el a motor az üzemi hőmérsékletét. Igaz ami igaz,csak ilyen mínuszokba használom,de akkor is furcsa. Csak akkor ment följebb ha pályán mentem vele tartósan 100-110.-zel. Akkor egy kicsit felált az alap helyzetéből.
Kérdeztem a volt tulajdonos,azt mondta hogy ez így normális. Tényleg?
2: A tolóajtóm nem mindig nyílik ki. Távirányítós központi zárja van. Az összes többit kinyitja,csak a tolóajtóét nem. Hallani,hogy kattan,de mégse nyitja ki. Csak a sokadik becsukás kinyitás után. Néha csak kb.a 10.után. Próbáltam wd40-et de semmi pozitív változás. Van valami ötletetek? Mit cseréljek? Mit csináljak ?
Nem fúj a nyamvadt ventillátor. Meleg van de fújni nem fúj. Kb. 1-es sebességben megy mind a három állásban. Ha kap a fűtőmotor 12V-ot fixen akkor búg mint az atom de akkor is alig jön több levegő a szellőzőn. Van ebben pollenszűrő valahol?
Meghalok olyan hideg van benne. Autópályán éppen hogy csak 0 fok van a kocsiban. A motor bemelegszik rendesen.
Kivettem a fújó motort és egy pici mókuskerék van benne a lapátok összesen kb.10 cm szélesek. Lehet hogy nem bele való?
Újnak néz ki de még az előző tulaj cserélte. A venti kapcsolóról 11.86V jön minden állásban, miközben 12.3 van az aksiban. Gondolom ezért sem pörög fel rendesen de itt a levegő sem jön HELP! (1998 klímás 2.5Di Tourneo)
Na meg is van mi a gond , ma reggel ez fogadott: csak azt nem értem , hogy miért télen xopat ez a kocsi ? Most holnap szerelhetek -10 fokban ..... a fenébe. :)
Urak kigyulladt ez a kis piros lámpa: ez mit mutat? Gondolom a fékkel van gond ...de nem tudom mi , megnéztem a tartályban van benne olaj és fékhatás is van, akkor mi lehet? Összefüggésben lehet ezzel a hideggel? Mert eddig még nem volt gond .....
Dehogy.Le kell festeni hegeszthető alapozóval.Miután megszáradt,körbe kifurkálni a hegesztések helyét.Aztán a hegesztés helye mellett elhagyva 1cm-t alvázvédővel lefesteni.Miután megszáradt lehet felhegeszteni.
Vettem két javító elemet. Mielőtt felvarrják a helyére kell vele vmit csinálni szerintetek? (alapozni, tömíteni stb.) Vagy ha fent van akkor az alvázvédő elég lesz?
Mai terv transit 1997 egr szelep ledugozasa kipufogo csonknal. Beletört a csavar mit csinaljak vele ? le szeretnem dugozni mert tele van korommal a szivotorok:(
Ok, akkor várom! Egy a lényeg. ne legyen a torka véres, h ne egyből a szétborításával kelljen kezdeni... Előbb utóbb úgyis sorra fog kerülni de addig legalább egy olajcsere periódust ki kellene bírnia. :D
Helló.Árban jó-e?Ez tág fogalom, kinek mi a jó ár egy tisztességes munkáért!? Esetleg vedd fel a kapcsolatot vele, mond el a bánatod, ha nagy a távolság akkor küldj képeket és lehet tud saccolni árat, de mint írtam egy homokfúvózás után lehet megmondani mekkora is a kár! A másik kérdésedre pedig sajnos igen a válaszom.A sajnost azért írom mert akik ennyiért fuvaroznak azok nem vállalkozásban hanem feketén teszik, természetesen semmit nem fizetve maguk után és a szállított jármű sincs biztosítva probléma esetén! Üdv
Sziasztok, olvasom a karosszériázás gondokat.Nagykanizsán van aki mindent elvállal és becsülettel tisztességel dolgozik, először kérés szerint homokszórás, ami ajánlott, ha ez megvan ad pontos árat a munkára.Igény szerint van fényezés is! Üdv
Ó, ilyenek velem is előfordulnak amikor csak kiszaladok hirtelen felindulásból és papucsban állok neki vmit összebarkácsolni. Fincsi az amikor hegesztésnél a lábujj közé fröccsen. :D Na jó a megfelelő védőfelszerelésekkel azért kiküszöbölhetőek ezek a dolgok. Csak a lakatosok többsége lustaságból egy fülvédőt sem vesz fel flexeléskor. Pedig a hallás nem regenerálódik.
Egy:Aki nem csinálta még hogy a cunder beesik a cipőjébe.flex és rozsda por legyen a szemébe,fogai között meg a ruhája alatt,este feketét köpjön,égés nyomok az arcán,kezén,mellkasán,szeme begyulladva a hegesztéstől,annak fingja nincs mekkora szopás ez.
Kettő:Akik csinálták ezt kiöregedtek,a legfiatalabbak 45-50 évesek,baromira nincs ehhez kedvük már.
Persze mert dolgozni egyik sem szeret. Tisztelet a kivételnek. Inkább lecserél egy ajtót, sárvédőt mint, h a szakmájáját gyakorolja. Azért ha tudtok valaktit aki vállalja kérlek szóljatok. Mi degy, hogy az országban hol. Na meg nem is tegnapra kell, szóval eg, nyugdíjas mester is jó lenne aki otthon megcsinálja. Majdnem minden elem ehhez is beszerezhatő még. Legutóbb a két hátsó sarkot sikerült megszerezni potom pénzért. Ráadásul original ford. :)
Hát igen nem szeretik csinálni.Nekem mult évben lett körbe ki lakatolva nem ivekel hanem elemekel tejesen .Nem kevés pénzért ,de a lakatos azt mondta,hogy többet nem válal ilyen munkát. Nagyon nehéz találni lakatost aki még jó munkát is csinál.
2005 busz tranzitom kint van Ausztriában a hegyekbe a nagyobb emelkedőkön elkezdett villogni az izzatás jel a muszerfalon leállítja a motort de aztán ujra indít semmi gond. Szerinted haza tud jönni az autó?
Szia Trafo. Megint, vagyis még mindig keresek egy 2.5td-t 3as transitból. Lehetőleg komplett. Van most neked vagy van kilátásban? Ja és az akkori legerôsebbet szeretnem ha már egyszer... ;) asszem 107-110le körül volt...
Adott egy 2001 es 86 lovas tranzit..az olajnyomas lampa neha halványan vilagit..leallitom akkor utana nem csinálja..gondol egyet és ismét vilagít...ötlet esetleg hogy mitől lehet ez a jelenség..
Keresek olyan kollégát aki 2016.08. hó utáni Ford Transit 2000-es, Euro 6-os, Ecoboost 130Le, motorral szerelt Transitban jártas, motorkód: YMFS. A motortér jobb traktusából ütemes kattogó hang hallható csak melegen, melynek okát még sztetoszkóppal sem találok meg, hibajelenség a zavaró hangon kívül nincs. Ford márkaszerviz nem tud hozzászólni, várja a gyár visszajelzését...
Elvágod a fűtéscsövet ami a hf ből megy a tűzfal felé.
Az előmelegítő meleg oldalát viszed a hf elejére.
A hideg oldalt kötöd a fűtőradiátor tűzfalon kilógó csonkjára.
Légtelenítés után bedugod a 220 at,a melegítő a termoszifon elvén a meleg vizet feljuttatja a hengerfejbe,a hideg vizet a fűtőradiátoron keresztül szívja.
Üzem közben a fűtésed átmegy az előmelegítőn,de ennek semmi hátránya nem lesz,semmit nem veszel észre.
víz le, cső elvág, közbe épít, bilincs meghúz, feltölt. ez tiszta.
Amit susmus írt logikusnak tűnik, mert tud gravitációban fűteni, ha alul van, csak nem kap víz utánpótlást mert a termosztát még zárva.
Csak hogy, a sok elágazásból nem biztos hogy a motor felé fog megindulni az áramlás,
meg ellentétes az áramlási irány, ha a fűtő radiátor felé indul meg, vagy a második elágazás felé ami az adagoló alatt van a kicsi kör ami a termosztát elé van kötve. Ahhoz meg végkép nem lehet hozzáférni.
Ha felűre kötöm, gravitációval kérdéses a működés. A meleg nem akar lefelé menni, ha csak nem kényszerítem szivattyúval.
Szia, ezt én is átéltem de végül maradt az utángyártott. Nincs semmi a belsejéhez. Hiába szétszedhető, felújítható ha a belsejéhez már semmit nem forgalmaznak. Én sem dobtam ki. Talán egyszer szembe jön a belsejéhez egy membrán. Angoloknál is kerestem... sikertelenül.
Egy bimetál!!!!állítja a terelőlemezt??a belsejében ami szabályozza a slippet!!!!!!
A szerepe hogy rugalmas kapcsolat legyen a szíj és a ventilátor között!!!!!!!!!!!!!!Plussz változtatja a szállított levegő mennyiségét a hűtő hőmérsékletétől függően!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kb. 1 hónapja nem volt beindítva a Transitunk, elromlott az önindítója, de mivel amúgy is szét van bontva a berendezés, még nem szedtem le az önindítót. Most viszont arrébb kellene állnom, gondoltam berántjuk, de lehet azzal gond? Valaki azt mondta, nem jó ötlet berántani, mert átugorhat a vezérműszíj. Ez valóban előfordulhat? Mondjuk engem jobban zavar, hogy szervó nélkül lehet-e kormányozni, meg gondolom a fék se igen foghat, ha nem jár a motort.
Keresek! Műhelyt vagy embert aki hagyományos mechanikus AC pumpa felújítással foglalkozik!1998 as Transitomba utángyártottat kellett beszerelni,mert a gyári folyt,de én jobban szeretném a gyárit visszaszerelni,talán az tartósabb,mint ezek az utángyártott sz...ok
És itt kívánnék a fórum lakóinak Kellemes Karácsonyt!
trafonak pedig külön köszönöm a sok jó tanácsot amit az elmúlt évben kaptam (kaptunk tőle).
A viszko kuplung ahogy a neveben is benne van egy kuplung , mely a hutoventillator hajtasat hivatott biztositani. Folyadekkal van toltve es ahogy melegszik egyre jobban atviszi a meghajtast a ventillatorra. Magyarul minnel melegebb annal jobban forog a hutoventillator. Ha meghibasodik akkor melegben alapjaraton ketyegve vagy dugoban araszolva a motor hutovize felforr. Ha log a ventillator a tengelyen akkor szinten cseres , illetve ha nagyon konnyen tudod kezzel forgatni az is a vegere utal.
Nekem is van merciben. Kb 12 liter vizet melegít fel de csak 500W. Kb. 50 fokot tud és nem is megy feljebb így rajta hagyható. Anno időzítővel használtam. DEFA van a mostani transitban, igaz csak az utasteret fűti és levegős.
A Hetényi Lászlo féle 1200 wattos elomelegitőt vasaroltam meg az öregtől :) Beépítettem az adott kiskonyv es az alapjan amit mondott az öreg :) ma hajnalba -4 fok bedugtam 1 ora utan raadtam a gyujtast a normal elott levo zold kocka vegeig ment fel a mutató. (nemtudom ez hany fok. Rajta hagytam meg vagy 2 órát inkabb most dogoljon meg ha meg akar a hőkapcsolo amig itt vagyok es figyelgetem de semmi a zold rublika tetejen allt a hőfok 3 ora mukodes utan is szóval 1 ora alatt kb 55-60 fokos vizet csinalt durvan 50 Ft nyi áromból :) beulok indul szepen es mar tolja is a langyost a kirohadt terelolapattomitesek mellett :D eddig jól szuperált :D ajanlom mindenkinek :)
Ha már küzdöttem a hidegindítással, és ezt publikáltam, olyannyira, hogy még az indítómotor állórészt is delejeztettem, a tapasztalat: nagyjából egy hete áll, valamelyik reggel kimentem, -6°C, picit izzít, egyet teker könnyedén, és már megy is. Sokkal jobb a voltnál.
Mitől van az hogy izzítás nélkül is kb. 2-4 forgatásra indul -7 fokban is (tehát kompresszió van) de akkora a kartergázom hogy a levegőszűrő úszik az olajban? Most akkor szar a motor vagy nem? Gyűrűztessem meg és kész? Tök jól megy, füstölni annyira nem füstöl hogy a 2.5 koromkibocsájtási határérték helyett 1.03-at mért az út szélén álldogáló NKH. Akkor most mi van?
Aha, értem! Ennek van jelentősége az átalakított, "normál" lendkeréknél, kuplungnál is? Csak mert a miénkben már olyan van, ami egy 2.4-es, 116 lovas, legmagasabb, leghosszabb. A kettőstömegű ami benne volt az kezdett dögleni, benyomáskor már zajos volt, zörgött.
Azt mondták ezzel nem lesz ilyen gond! :-D
Most nem tudom megmondani milyen nevű kuplungot, lendkereket raktak be, majd ha megtalálom a papírját beírom.
Annyi, hogy ezzel kicsit talán "rángatósabb", de más extra nincs.
A kisebb, 2.2-es motornál is van ilyen átalakító? Csak ha lenne valamikor egy kisebb haszonjármű, pl. úgyszintén Transit, mert a leg-leg mellé már felesleges lenne egy középmagas is. (Vagy egy hasonló offtopik.)
Bárdinál van klokkerholm 19.497 ft vagy van wezel 17.990ft-ért belső küszöbnek adja meg. Bocs de most tudtam nett közelébe kerülni .Remélem tudtam segiteni.
Leállításnál és indításnál is jó a benyomott kuplung mert akkor a tárcsa meg a váltó tengelye+fogaskerekei nem képeznek lendtömeget amik a kettőstömegűt terhelik mivel így leválasztod róla.
Esetleg tud valaki karosszériást aki kitudja cserélni a az elrohadt fellépőim alatt a lemezt?Lehet olyat kapni utángyártotatt vagy csak bontott jöhet szóba??
Szeretnék rendelni egy ilyen előmelegítőt ha ennyire bevált :) A kérdés, Hány wattosat vegyek mik a tapasztalataid vele mennyi idő alatt melegszik fel egy transit 0 fok-ról pl 60 fokra egy 800 wattos melegítővel körülbelül?
Te melyik tipust rendelted hány wattosat? Legyen nagy a melegítő viztere vagy legyen kicsi? Vagy szimplán kérdezzek rá hogy ott mit ajánlanak transithoz?:)
Ennek a miértjét szabad tudni? Főleg a leállításnál, mert indítani ugye leginkább benyomott kuplunggal szoktunk volt, de leállításkor autónál idáig, legalább is mi nem így tettünk. Persze ezek nem magasnyomású Transitok voltak....
És a kisebb pl. 2.2-es motornál is létezik átalakító a kettőstömegű kerékről "normálra"?
Csak mert lehet valamikor offtopik Japán szívódízel helyett ha venni kell egy hasonló, kisebb méretű kishaszonjárművet akkor az egyik lehetséges verzió a 2006-2013 közti lenne, kisebb motorral éppen, vagy ha sikerülne kifogni egy AWD-st akkor meg mindegy, az ha jól tudom csak 140 lovas 2,4-es motorral van. :-)
Esetleg még most vannak ezek az új Transit customok, de azokról jobban megoszlanak a vélemények úgy veszem észre, meg magam is tartok tőlük, és nem is olcsó!
Nem tudom hány fok volt reggel de biztosan fagyott. Izzítást azt hiszem nem kötöm már be idén télen. KB. 2-3 másodpercet forgatott majd beindult. (2.5Di)
Nem kell az oda dugózd le nyugodtan de úgy hogy vedd le azt a csövet asszem a sima dieselen van egy fém cső ami az egr és a kipufogó közt van a 2 kis csavar fogja elméletileg oda rakj be valami vastagabb lemezt alakítsd a tömítéshez 2 lyuk rá és kész . Azért nem füstöl a géped mert jól a porlasztóid 😉
Kényeztessük transitunkat. 3. felvonás Mióta megoldódott a hidegindítási probléma és két ünnep közt meglesz az elektromos előmelegitőm is :) Addig szeretném az éves munkáját mégjobban meghálálni a traktoromnak. Gondoltam megnézem mi is ez a ránézésre 20 as évekbeli munkagép izzitási rendszer. Mivel már át van alakítva gomb kapcsolásúra az izzitás gondoltam be kéne üzemelni eddig még nem próbáltam. 3 vezeték megy a gombról egy az akku sarura egy a mágnesszelepre ami nyitja neki a nyálat meg egy arra a makett disznópörzsölőre. A mágnesszelep jó nyit zár szépen. az izzitás nem működött. Gondoltam kiműtöm a helyéről hát meg az aki kitalálta a 26 os laptávot vagy csak az én angol transitomba van ilyen fos? 24 27 kulcs van itthon de 26 ? Egy antik kovácsoltvas görbitett villáskulcsból faragtam 26 os laptávot ami jó volt rá és hozzá is tudtam férni mind az 5 menet szenvedve jött ki az utolsó fordulatig pedig tuti gyári még ezen is volt ford beütő. A belseje csupa csupa vastag korom működés semmi féktisztió és csavarhuzós pucolás után elkezdett izzani lángolni mindent csinált komoly kis lángszóró lett... Gondoltam, kicsit kipucolom a menetet amikor benéztem a szívócsonkomba az izzitó nyíláson keresztül a hányinger elkapott. mintha a kipuffogóba néztem volna. ÉS De Rájöttem hosszas nézelődés és keresgélés után hogy nekem valami csuda transitom van amit megáldottak kipufogófüstvisszavezetéssel amit elnevezték egr szelepnek vagy mi ez: Nah szóval a kérdés ? Miafrancnak ez oda Kell-e ez az egr szelep nekem? Ez köpte tele nekem a légbeömlőt korommal? Mi ennek a szerepe? Bele szólhat-e ez is a hideginditásba? Hogy kössem le ezt ha nem kell hol vakoljam? (ilyen vákum csövecskék mennek rá) A többi transithoz képest ezért lehet az, hogy az enyém szinte egyáltalán nem füstöl?
A tied új műszerfalas?Oldalt pohártartós?Akkor a kesztyűtartó mögött van.Kinyitod,felül benyomsz két fület,teljesen lenyílik az ajtó és ott van mögötte egy kicsi téglalap forma,az a fedele.
Nagy jóság.Sok transitba a Hetényi László féle gyártmányt tettem,rengeteg pozitívuma van.Soha egy sem romlott el.
Lehetőleg le rakjad,pl a karter vonalába,beépítheted a fűtéskörbe is.A lényeg hogy fűtés csap és termosztát ne legyen közbeiktatva mert az tönkreteszi.A meleg oldal lehetőleg felfele nézzen hogy a meleg víz könnyen áramoljon a hengerfej irányába.
Mi a véleményetek ezekről az elektromos állófűtésekről? Nagybátyám adott egy ilyen 1200 wattos gravitációs elven működő 220 as előmelegítőt. Bár most már könnyen indul akár -7 ben is a transit de a motor hidegen kopik a legjobban és ez kímélné az akksit az öninditót és a motort is. Eddig nagyon hálás volt hozzám ez a gép ezért én is szeretnék neki kedvezni főleg hogy már azért kopott a maga 6100000 km alatt annyit hogy a 6L 10w40 ford olajból 1,2 L-t benyel 10000 Km alatt. Nagybatyam azt mondta, hogy az ifaba 3 óra alatt 40 fokos vizet csinált -5 be.
Mi a vélemény ? És hova lenne érdemes berakni ezt a vízkör melyik részére?
Van távirányitós dugaljam felkelek benyomom mig elkészülök megreggelizek felmelegiti vagy 30 fokra egy óra alatt onnan már gyerekjáték és nem kéne minden reggel percekig vakarnom a jeget a szélvédőről.
Hát összeszerelés utáni, beszerelés előtti próbán klasszisokkal jobbat mutat, mint delej előtt. Könnyebben is indul, és jobban felpörög. A beépítés utáni eredmények csak reggel lesznek, addig kis türelmet.
Új vagyok még itt, úgyhogy ha bármi hülyeséget mondanék, előre is elnézést.
Vettem egy 2000-es évjáratú Transitot, 2.4 diesel, de ez a kérdés szempontjából nem igazán releváns. Nagy sebességnél búg veszettül valami. Egy szervizben megnézték, arra jutottak, hogy a hátsó diffinél van valami gond, valamint a kardánfelfüggesztő csapágyat/csapágyakat (nem tudom mennyi van) is cserélni kellene. Ezt ott nem tudták megcsinálni, mondván, hogy jó lenne olyannak csinálnia, aki esetleg jártasabb ebben, főleg hogy a kardánt is centírozni kellene egy ilyet szerviz után. A kérdésem arra irányulna, hogy Pesten tudtok-e esetleg javasolni valakit, aki ezt javítaná. Én arra gondoltam, hogy ha már lekerül a kardán, akkor az ott lévő kopó alkatrészeket kompletten cserélném, nem tudom a csapágyakon kívül mást kell-e, valamint a diffit kellene megnézni, hogy mi a gond vele, valamint abban is olajat cserélni.
Az építő jellegű hozzászólásokat és javaslatokat ezúton is köszönöm:
Összerakás és próba előtti infók: kapott delejt, a ráírt számok szerint azt mondta a hölgy hogy kb.30%-t javult a mágnesessége a kiindulóhoz képest. Legkésőbb holnapra már látom, hogy összerakva mit mutat.
Sziasztok! 2 napja volt egy 2002 Trasiton vezérlés cserélve, már hangos volt a lánc, és a vezérlés is már elment egy kicsit, és azóta szépen jár a motor, de 5 sebességben elég gyengén megy. Sőt 2700 fordulaton megáll nem megy tovább. De a többi sebességben jól húzz,sőt 4 ben a fordulat is felmegy akár 3500 ig tudja valaki mi lehet a gond? Az adagoló tuti,hogy jó mert pár hónapja volt felújítva.
"Ha az a béna motorcraft ami áttételes,abban az állandó mágnes is szeret gyengülni,akkor csak csere segít."
Klasszikusoktól idézni csak pontosan. Tehát eljutottam odáig, hogy indítómotor hiba. Leszed szétszed. A fent említett típus, forgórész jó, csapágyak jók, behúzó jó, kefék jók, egy kis (igazítást kaptak,mert a végek 1-1 mm-t el voltak oldalra kenődve, ami esetleges kellemetlen tekercsmenetkombinációkat okozhat), és Delejember holnap megnézi, hogy van-e kellő szerszáma, ha igen megdelejezi az állórészt. Azt mondta még, hogy a mágnesdelej attól tud kiesni ha nagy hőt kapott (akár hosszú indítózás), vagy ütést kívülről vagy belülről. Várom a holnapot.
98-as Transitomon Bosch adagoló van és a legtetején lévő fedél alól szivárog az üzemanyag.A fedélre nem csatlakozik semmi cső vagy ilyesmi,még nem szedtem le mert nem tudom mi van alatta.Lehet esetleg valami szétugró alkatrész?Elég ha tömítést cserélek a fedél alatt?Vagy komolyabb problémát jelezhet előre a folyás?Adagolós mesterhez nam szeretném vinni,mert jön a karácsony és nagyon meg kell húzni a nadrágszíjat.Lehet nagyobb gond belőle ha így marad? Egyébként az autó jl megy ,indul és nem fogyaszt túl.
Nekem 14 éve ilyen agyonkopottnak néz ki, de kit érdekel ha működik? Ha nehezen fordul a zár az nem a kopott kulcs miatt van hanem a kiszáradt zárbelső miatt, évente egyszer WD40 befújás és működik mint a vaj...Üdv
Köszönöm, hétfőn hívom őket. nem igazán értem hogy a fordnál miért tervezték ennyire alul ennek a kulcsnak a " tollát" úgy néz ki mint egy kétszázas szög... :)
Én vagyok a villamosságis ;) csak eddig eszközhiány volt. De ma megjött új barátom akkuteszter, úyhogy már Pesttől 30 km-re, Tatabánya irányban akkuvizsgálatot vállalok :) . Szóval a jóhír, hogy mindkét akksi csodálatosan tartotta az értéket a vizsgálat alatt a jó tartomány közepén. A terheléses vizsgálatra a töltési rendszer jó eredményt produkált. Úgyhogy csak egy egyszerű indítómotor javításnak nézünk elébe. Sokkal nyugodtabb vagyok :).
Sziasztok! :) Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 2004-es Ford Transit 100 T280-as típusú kishaszongépjárművem. Túl sok probléma eddig nem volt vele, de most fellépett egy gond. Az ajtókat nem lehet bezárni kulcsal, se kinyitni. Az oldalajtóval az a gond, hogy az a csap ami ugye zárja az ajtó nem hajlik vissza. Az ajtó nyitott állapotban van csak ugye így nem tudom behúzni.
Amivel próbálkoztam: -zárolajozóval befújtam azonban nem sikerült így sem visszahajtani
A kulcsal nem működik! Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit csináljak? Nagyon köszönöm! :) Üdv: pomlevaa
Sziasztok! ford tansitom nívó pálcája közepes olajszintet mutatott mindig amikor megnéztem, de most az olaj cserénél 3.5 liter olaj jött le! a szerelővel nem is érettük,hogy miért eddig mindig kb 7 liter jött le. sosem ette az olajat most 6 litert öntöttünk bele most a nívó pálca közepes szintet mutat van olyan,hogy a nívó pálca nem pontos??
Köszönöm szépen a segítő válaszokat a hideginditási probléma megoldódott. Tényleg az öninditó volt a ludas de szerencsére 2 ből csináltunk faterral egyet. A problémák : bolygómű alatt az a fém tálca ami meggátolja hogy kipotyogjanak a kis fogaskerekek nah az be volt esve a perem alá és hozzá ért a tekercsekhez amit szépen meg is gyalázott. A másik probléma hogy a 4 kefe felfogatásból csak 2 volt a helyén a másik kettő elengedett szóval a motornak csak a fele működött ezt a konzolt mindenestül átraktam a másikról komutátort lepucoltam a bordákbol kihuztam a szutykot:) Első FORDításra indult tegnap hajnal 3 kor -4 fokba
Most nézem hogy a hátsó befújó motorhoz TIS szerint volt fűthető verzió is. Nekem csak a klíma csövek jönnek ki onnan. Keresnék olyat amivel fűteni is tudok mert nagyon hideg van benne. A sima hideg levegő még a párát sem fújja le hátul. (1998-as tourneo)
Nézegettem ma (is) a porlasztócsúcsokat, cikkszám szerinti keresés ( a csúcson alsó sorban az első 5 számjegy) az enyémhez szinte csak orosz oldalt dobott ki, viszont ott az itthoni 35000ft árral szemben 19-20e ft-os áron!
Az Amerikai gyártmányról beszélek.
Onnan még meg is tudok hozatni ismerősök által :-)
Udv! Erdeklodnek mik a velemenyek a FORD TRANSIT CUSTOM 2.2TDCI ,mar harom eve van az utakon ,de itt neten keveset lehet olvasni roluk..arra lennek kivancsi mennyire megbizhato ,esetleg 100000km korul mikre lehet szamitani meghibasodas teren..Tehat johet minden tapasztalat,szivesen olvasnam..
Köszi, gyanítottam, hogy megint kibaszott velem, most már csak egy vállalkozó szellemű szakit kellene találnom, aki áthernyákolná bosch mechanikus turbós adagolósra, ha tud valiaki ilyet kérem írjon. Köszi...
Megnézed indítózáskor vagy leállításkor merre forog a főtengely és azzal szembe kell tekerni. Szerszám fél collos crovaszár 2 méteres kerítésoszloppal meghosszabbítva, pikk-pakk meglazul.Nekem 3-szor akkorát reccsent mintha eltörött volna valami...
Le kell vennem az ékszíjtárcsát mert mögötte meghalt a főtengely szimering. Jobb vagy bal menetes? Hogy szokták leszedni? Légkulcs nem fér be hűtőt meg nem szeretném kivenni... (2.5DI)
Egy akkusnál meg kellene méretni az akksikat , hogy hány ampert képesek még leadni. Ugyanitt meg tudják mérni mennyi áramot vesz fel az önindító. Ha szorul az önindító az is tud ilyeneket produkálni , mert megugrik az áramfelvétele amit a benne lévő akksik nem képesek biztosítani.
Nekem akkor csinált ilyet mikor az egyik akku megadta magát és nem voltak korrektül bekötve. Elvileg mindkét akku vastag negativ kábele rá kell menjen a motort és váltót összefogó csavarokra. Mindegyik akkunál a saját oldalára. A pozitiv vastag kábeleknek pedig az önindítón kell lenniük.
Segítséget szeretnék kérni Tőletek hozzáértőktől. A bajom: Ford Transit 1997 hát mi más mint 2.5 td, LUKÁSZ adagolós:-)
Szerelőm szerint adagoló hibás, adagolós szerint EGR vagy légtömegmérő. A tünetek: 1. Elindul, nincs erő okádja a fekete füstöt, nem pörög fel.
2. Leállítom újból indítom semmi baja, nem füstöl relatíve megy is
3. A kettő kombinációja
Az első esetben motor hibát is jelez néha. A turbót már felújittatuk, ugyan ez maradt.
Kellene nekem egy jó szerelő Kecskemét közelében, vagy sem aki nem akar csontra lehúzni, egyszer már csináltattam az adagolót Kecelen, nincs az az Isten, hogy még egyszer annyit költsek rá.
Akkor kérném javallataitokat: 2.5D, '99-es. Két akku, 61Ah-sak. Az egyik 2,5 a másik 3 éves. Egyik reggel bikázva indult. Fogtam, feltöltöttem az akksikat. Most megnéztem, indításnál 9,5-9,8ra esik a feszültség. Töltés 14,4. Mi lehet a baj?
És normál, vagy emelt kapacitású? Azért kérdezem, mert mikor a '99-es 2,5 szívóból 3 éve eltávolítottam a gyári akksit, akkor más akkugyártók kínálatában böngészve a 62Ah-hoz rendelt kapacitások alacsonyabbak voltak.
Ez egy közönséges csatlakozó.Egy szerepe van,a gyártáskor a készre szerelt motorokat beemelés után Hans egy mozdulattal bekötött minden áramkört,így rövid volt a norma idő.
Mint mondtam az akksik párhuzamosan vannak bekötve.Ezt ellenőrizd,valami saru gondod lesz.
Kispolszki akksi nem elég egyébként.Minimum 2x55 amper kell.
Még egy dolog jutott eszembe a képről. Kicsinek tűnik az akksi. Ha jól tudom két darab 73Ah akku kell a kocsiba. Nekem két darab 74Ah csücsül benne egyenként 680A indítóárammal.
Ha még nem volt felújítva akkor önindító hiba, lassabban forgat mert kopott a bronzkefe/csapágy/behúzómágnes kontaktok. Lehet venni hozzá mindent, pár ezer forintból megvan. BTW milyen évjárat és hány lovas motor?
Nekem az adagoló elektronika miatt dobta be a 2,0 tddi mondi a csökkentett módot szóval esélyes vagy egy adagoló ujjításra :S de hátha nem esetleg üzemanyag szűrő csere meg tank takarítás egy próbát megér.
Üdv ilyen hibakodjaim vannak transit 2.4 tddi d4fa hibàja 2950 fordulatig pörög ès eleg gyenge turbò nyomàs max 0.8 ig megy fel valaki talàlkozott màr ilyennel ? Èn ìgy vettem sajnos ebben a modelben nem vagyok otthon
Namost! Ha nyáron beindult és csak hidegben nem, az izzítási probléma is lehet. Ha nyáron könnyebben és gyorsabban tekerte, és azért indult könnyebben az üzemanyag illetve annak hiánya lehet. Vagy az adagolód fejszelep részénél van gond és ha sokáig áll visszaszivárog a tankba az olaj. Sajnos utóbbin csak adagolós segíthet.
Szép napot! Hidegindítási probléma. Nyáron melegebb időkbe nem volt ilyen problémám de ahogy egyre hidegebb van egyre gyakrabban jön elő a dolog minél többet áll annál kevésbé akar önerőből indulni. Adatok. Olaj 10w40 Ford 1 akksis (7 napos) 80 ah-s Kis önindítós(áttételes) Bosch Adagoló Izzitó nem hinném, hogy működik de eddig még csak egyszer láttam felvillanni a lámpáját még tavaly. Van benne km bőven de nagyon szépen jár transithoz képest túl finoman is. szerintem. Ráadásul fekete füstöt még nem láttam belőle jönni sőt szinte semmilyent. Önerőből nehezen vagy valamikor be se indul (kb 20 forgatás után indul ha beindul 2 nap állás után. De ha beindult egyből leállítom és megpróbálom újraindítani pöcc röff. Ha behúznak vagy lejtőn indulok el legyen akármilyen hideg vagy álljon akármennyit. első átfordulásra beindul. Első elképzelés valahol elengedi a nyomást és visszafolyik a tankba az üzemanyag : csöveket végignéztem tanktól fölfelé nem észleltem sehol szivárgást. (ac pumpánál olajos az egész mert a szelepdekni tömítésem enged azon az oldalt kicsit. ) ac tól szűrőig tiszta szűrő száraz felül. 4+1 kivezetéses szűrő 2 be 2 ki + az izzitó az egyik kifele menő csőbe ami az adagoló kocsi orra felé közelebb lévő csatlakozására megy beleraktam egy egyirányú nyomástartó szelepet (NEM TUDOM JÓ HELYRE RAKTAM-E) Gondoltam ez megoldja de ugyanaz mintha be se raktam volna. Az adagoló másik kivezetése a visszafelé menő(legalábbis a szűrőn a nyilacska szerint is száraz. A szelepdekni tetején a porlasztócsúcs fölöslegviszsavezető csövecskéi lehet már nem a legtutibbak ott látok egy kis olajködöt a csatalkozás mellett és ha mozgatom szisszen egy picit. Meleg inditással sose volt semmi problámám sem az alapjárattal (bár ez utóbbi olyan mintha 2 állásu lenne. legalábbis egyszer pont rezonál a gps egyszer meg pont nem alapjáraton. Valaki valami tipp tanács mit tudnék kezdeni vele. Nem akarom kinyírni az önindítót. Jó helyre tettem azt a szelepet? Mit lenne érdemes megpróbálni? Ha füst csavaron kijjebb tekerek(csattogósabb füstölősebb lesz) de az indítást megkönnyítheti? Az adagoló alatt van egy kis hőgomba amiről megy egy kábel ott valahova nah az mit kéne hogy csináljon Lehet köze az indításhoz? Nem akarok más autót imádom olajat sem eszik jelentősen(10000Km alatt 1.2 lieter fogy el. de 5000 nél midnig utána töltök. Valaki tanácsokat segitséget elmagyarázni mit hogyan vagy tippeket. Előre is küöszi
Sziasztok!Egy kis segitséget szeretnék kérni 2007-es 2.4tdci ford transitom van most cseréltek benne ketttőstömegű lendkereket ,kuplungot meg a főtengely jeladót valamilyen okbol két-háromszori inditásra indul el az autó próbálták már a jeladón állitani ,de semmi nem javult tudtok -e valami tanácsot adni .
Befagytak az ajtók. Alig tudtam reggel beszállni, de az öreg 583.000km-es 2.5Di izzítás nélkül (mert nincs bekötve) is egy fordulatra indult. Szeretem ezt a kocsit!
Melegen szedd le a deknit.Indítsd be a motort,nézd meg hogy a vezérműtengely felett lévő olajcsőből mind a nyolc bütyökre nyomja az olajat? Ha igen az jó,ha nem elkokszosodott csere,persze jó eséllyel a veztengely is.
Szóval ha az olaj okés akkor hézag ellenőrzés,20-25 kell legyen.
Egy oreg szeker tulaja vagyok es nemi segitsegre lenne szuksegem. Ford Transit 2.0 benzin,karburatoros, NAT motorkod. 1988-as evjarat. Az autom rettentoen kerepel. Amolyan varrogep, traktor kevereke. A kerepeles akkor erosodik amikor gazt adok, es jobban porgetem a motort. Vasaroltam hozza egy Bosc gyujtokabel szettet es kicsereltem. Annyi valtozott, hogy be birtam inditani konnyen (elozoleg nem ment) es most picit egyenletesebben jar. Az elozo kabel szett valoszinuleg elhasznalodott. Sajnos a kereplesen nem segitett. Mi lehet meg? Az a "csunya" barnas bakelit gyujtaseloszto? Trafo? Esetleg a szelepek szorulnak allitasra? Hogyan tudnam hazilag diagnosztizalni a hibat? A karburator fel lett ujitva a szonyi uti karburator szervizben. Nagyon korrekt, komoly tudassal rendelkezo muhely, szoval a karbi biztosan jo benne.
Van egy pont most 10-éves Ford Transit-om, újonnan vettem, csak én használtam, 255.000 Km van benne .
Abban kérném valaki segítségét, hogy vagy fél éve előjött egy "hiba", amit már több szerelőnek megmutattam, próbaútra vittem őket, de senkinek sincs ezzel kapcsolatban semmi biztos ötlete .
A hiba a következő : Menet közben, amikor az autó sebességben van, és húz a motor, kb. 80 km/h felett előjön előlrőr egy zúgó, enyhén morgó hang, ami kb. 120 km/h-ig enyhén erősödik, viszont 120 fölött gyorsan megszűnik, 130-nál már nem hallható . És ami a lényege, ha pl. 110-el megyek és mondjuk egy nagyobb lejtőn kirakom az sebváltót üresbe, akkor ez a hang rögtön, és teljesen megszűnik . ( pl. a Gödöllő utáni nagy, 3 km-es lejtőn a hegy tetején mondjuk 100-nál kirakom üresbe, és csak gurulok le a lejtőn, akkor ha nincs előttem akadály felgyorsul az autó a lejtő aljára 120-ra, de semmi rendellenes hang nincs, viszont miután magától visszalassul pl. 100-ra, és visszateszem 5-ba a váltót, tempomat visszakapcsolva, ahogy elkezd a motor húzni, rögtön megint ott van a zúgó hang .
Biztos hogy nem kerékcsapágy, hiszen ha az lenne rossz, az akkor is zúgna, ha csak motor nélkül gurulok, megnézettem a váltóban az olajat, szint tökéletes, és a szerelőm szerint az állaga, szag is tuti . Nincs semmi konkrét ötletünk, ha valaki találkozott már ilyen hibával, és tudna rá megoldást kérem írjon, vagy beszéljünk valahogy !!! Nagyon hálás lennék, harminc-9634-hathuszonegy . Pente Laci, Kazincbarcika
Én nem jöttem rá hogy működik. A jobb aksim az indító aksi ez biztos, mert ha nincs benne nem tudok indítani. A bal aksim most egy cellazárlatos 45-ös a jobb meg 65-ös. Merítenie kéne a kis aksinak a nagyot de nem teszi. Ha nincs bent a jobb aksi minden működik de nem indít. Bikázni is csak a jobb aksiról lehet ha baj van. Menetirány szerint értendő amit leírtam!
Gyárilag nincs semmi ilyen.a két akksi mindig össze van kötve párhuzamosan.Mindkét negatív a blokkra van kötve és a kasznira.A két pozitív pedig az önindító behúzómágnesén találkozik.
Ettől eltérő megoldást,vagyis akksi lekapcsoló relést csak lakóautón és autópálya fanntartós autón láttam.
Csinálj képet a tiedről.
Egyébként a legtöbb probléma amikor kicsi az önindító fordulatszáma az a kopott szénkefe és persely,ezután a rossz saruk ellenállása miatt van.
Olyan kérdésem lenne,hogy elviekben 2 akkumulátor van a Tranzitomban.(93-as 2.5 D vasmotoros)
De indításnál még sem érzem ennek a hatását,van a bal oldali aksin egy szerkezet ami úgy néz ki számomra mint egy áram váltó össze kapcsolom vagy szét a 2 aksit.Pozitív Negatív jön megy belőle,meg vezetékek.
Kérdésem hogyan működik ez a dolog ha ez valami áram váltó,kapcsoló stb?????
Látok rajta valami swich feliratot.
Ma reggelre indítózásnál csak mintha egy aksi tekert volna.
Ugyan is megbikáztam először (ha szembe állunk az autóval)a jobb oldalit,de semmivel nem lett erősebb az indító feszültség.Utána a baloldali aksit és egyből indult erösen.
Elvileg rámegy.A 16 os felnit rátettem a 15 helyére.A teljes átmérőt viszont nem tudom,egymás mellé kell rakni a két kereket és meglátod.
Az én autómnak pl 215/75 16 a gyári mérete.(ronda traktor kerék kinézet) Viszont ha teljesen kitekerem a kormányt,klasszul eléri a gumi a sárvédő betétet.Ezért az új téligumit már 225/65 méretben vettem,sokkal szebb és jobban elfér.
Itt a fórumon írta egy srác hogy megvette a blokkot fejekkel együtt tőlem és mégsem került be, eladná a blokkot is csúcsokat is (egy árából lenne meg).
Azok a csúcsok voltak az enyémben is mondom nekem 86 lovas volt gyárilag és nem ment vele úgy ahogy kell.
Szóval tuti jó fehérek vannak itt eladók, de nekem nem muzsikált jól.
Azt persze nem állítom hogy amiből kijöttek abban nem cserélhették ezekre... de nem volt jó, erőtlen volt.
Elég jó árat kaptam egy német cégtől az injektorokra, de szerintük a fehér kell a turbóshoz. Írtam, hogy nekem kék vagy barna kell, de arra nem jött válasz.
"its the white ones neutral for the turbo engine fits 100 % genuine ford"
Beugrottam ma a Cromaxba, rákérdeztem az injektorokra. Nem érdekelte az eladót se az évjárat, se a motorkód, csak azt kérdezte, milyen színű injektort kérek.
Kék nem volt egy darab se, barnából lett volna 3 db, két forrásból, 2x 40e + 1x 50e-ért. Rendelni sem tudnak, csak rózsaszínből vagy narancsból lett volna 4-4 db.
3 napja áll az autóm mert történt következő.... /2000 évjárat 2,5 td mechanikus bosch adagoló/
Telitankoltam az omw maxmo extra üzemanyagjával az autót (345 vs 400ft), a mutató negyed alatt volt, közel 60 liter. (hozzáteszem nem szoktam ilyet tankolni max ritkán/ télen és kisebb mennyiségben.
Majd 100-110 kilóméter után érzem ám a gázolajszagot, felnyitom adagoló tetejénél könnyezik, adagoló hosszanti hátuljánál "kocka" formánál kajak csöpög.
Kérdem én vajon mivel szolgáltam erre rá :D, épp csak merő véletlen vagy csak "kitisztította az adagolót" annyira hogy ez már esélyes lett volna egyébként is?
Fura egybeesés.... magasabb cetánszám, meg hígabb téliesített csoda :D
Esetleg más hibából is adódhat ez vagy vagy szimplán eljött az idő a tömítéscserékre? Szándékosan nem megyek vele, nem csak az erős csöpögés miatt hátha más hiba is van/ nehogy több legyen belőle ha így használom.
Természetesen hét elején viszem adagolóshoz, most fel lesz újítva, ez van.
Elvigyem az egész autót vagy vigyem csak az adagolót? Autószerelő barátom azt mondta vigyem csak az adagolót(máskor is mi tettük fel/le), bár totál pontos előtöltés miatt lehet hogy érdemes lenne az egészet.
Az ára jó, csak kicsit kevés az eladó értékelése, igaz 100% pozitív a minősítése. 90%-ban valami adalékot vettek tőle, injektorból csak 3 db-ot adott el. Tavaszig nem fogjuk használni a lakóautót, van rá esély, hogy addig esetleg rendelsz magadnak is injektorokat?
Lehet még az adagoló szimmeringjének hibája is. Nekem speciel ez okozta anno a napi első nehéz indítást. Olyanokat is produkált , hogy első pöccre ráröffent aztán indítózni kellett , hogy berregjen. A nap további részében pöccre indult mindig.
-A tengely szimmeringje nem tömít a vezérműszíj felől. Gázolaj szivárgás nincs, mert a szivattyú vákuumot hoz létre ezen az oldalon, így a levegő jut be a szimmeringen keresztül. Jellemzően nehéz indítás, többszöri indítózás először, utána viszont aznap már nincs probléma az autóval rendszerint. Szimmeringhibát okozhat a lógó tengely is, szimmeringcsere nem elég ilyenkor. Az adagoló szétszedése nélkül a szimmering cserélhető, de nehézkes. Mindenképpen Vitonos (olajálló anyagú) kell bele, külön is kapható csapágyboltban.
Sziasztok! Nem tud valaki egy jó szerelőt aki transitokat szerel?? Hajdú Bihar Megye Közelében. Voltam Debrecenben a Ford márkaszerviben,és kértem egy ár ajánlatot egy vezérlés cserére ők diagnosztizálták a hibát mert alapjáraton le áll a motor és azt mondták,hogy laza a vérműláncom és a jeladót bezavarja! De kicsit sokallom a 410000 ft os javítási költséget!!
Ez a halott porlasztók miatt van.Kisebb a befecskendezési szög a kelleténél,azért hogy a csöpögő porlasztók miatt ne ordítson a motor. Amint új porlasztók lesznek,hozzá állítva az adagoló,azonnal indulni fog hidegen is.
Nyomj fáradt olajat a belső rozsdás üregekbe,az megfogja.
Az adagoló csere óta kicsit nehezebben indul a Transitunk. Már Pécsen is észrevettem másnap reggel, hogy egy kicsivel több idő kellett neki amíg beindult reggel, de gondoltam biztos a hideg miatt. Ha viszont már egyszer beindult, utána egész nap pöccre indul, még talán hamarabb is, mint a Lucas adagolóval.
Ma reggel, 5 nap állás után viszont már észrevehetően sokáig forgatta az önindító a motort, mire beindult. Utána megint jól indult egész nap.
Ez vajon mitől lehet?
Levettem ma a tankot, hogy hozzáférjek a hátsó ülés csavarjaihoz. A bal oldali küszöb belső oldalán van egy nagy kerek lyuk, amiben nincs gumi dugó. Benyúltam a lyukon nagy rozsda darabok vannak belül. Kívülről kopogtatva viszont még masszívnak tűnik a lemez. Érdemes esetleg valamilyen olajat beönteni a lyukon, vagy már mindegy, úgy is szétrohad hamarosan?
Hétvégén kicseréltem a generátoron lévő vákumpumpa és a blokk közti visszatérő gumi olajcsövet az autón. Ha már szerelés akkor kipucoltam az olajbeöntő sapkában lévő fémszűrőt és gumimembránt.
Tudja valaki , hogy ezt a fémszűrőt kell-e bizonyos időnként cserélni vagy elég az olajcserekor benzinben kimosni ?
Lehet külön is cserélni ezt a szűrőt vagy csak az olajbeöntő sapkával együtt ? Nekem nem sikerült rájönnöm , hogy hogyan lehetne szétszedni a sapkát. A fedelét leszedtem és az alatta lévő membránt és rugót is kinyertem , de magát a fémszűrőt nem sikerült kinyernem. Így szimplán benzinnel és féktisztitóval kimostam az olajsarat belőle.
Ezt már mondta a másik mohácsi fordos szaki is, akkor is kinyomottan kellene indítani és leállítani, ha nincs már kettőstömegű, csak a kuplung tárcsa rugói?
Nem hangzik túl jól a főtengely törés ... na mindegy. Közben meglett a zörgés forrása, nem húztuk meg a 2 váltóbak csavart. :D Meg lett húzva, szépen csöndben indul, jár, leáll, semmi zörgés.
Kipufogó az jó a levegő szűrőnél alapjáraton ien fura hang jön mintha vmeik szelep nem zárna vagy nemtudom meg mintha kicsit szelep hangja is lenne szokott kelleni ezeken szelepet állítani?
Ez így kb bármi lehet.Ha ráz alapjáraton,lehet hogy alacsony.Ha fordulaton hangos,na az is sok minden lehet.Halott porlasztó,szétrohadt kipufogó,kiszakadt szívócső,hajtókar csapágy,ilyesmik.
98-as tranzitomban elment a töltés.Leszedtem a generátort ,hát folyik az olaj a vákum pumpából.A fék eddig OK volt.Kérdésem lenne,hogy mit muszáj kicserélni,hogy a folyás megszűnjön.Elég a szimmeringeket vagy egyéb mást is kell.A töltéshiba miatt gondolom a bronzkefék a hunyók.Köszönöm ha válaszoltok!
Jóvan az nekem :D A tranyoba mi zöröghet nagyon váltó kuplung korül? kiengedve olyan hangja van minthavmi szetlenne hullva kinyomom a kuplungot semmi hang . Másikalapjáraton ugy ráz hogy félek szétesik :D meg a motornak bizonyos fordulaton elkezd búgni elviselhetetlen hangja van 90 körül . de kinyomott kuplungal is mintha a lendkerék vagy nemtudom mi berázna. Ötlet?
Itt van egy táblázat színkódokkal, de azt ebből nem tudom megállapítani, hogy az én 4EA motorkódomhoz melyik passzol. Mert a listában 4 db 100Le-s, turbós, Epic adagolós motor is van, különböző cikkszámú injektorokkal, háromnál kék a színkód, a negyediknél meg barna.
A vasmotorosokban [is] amerikai gyártmányú Stanadyne porlasztók dolgoznak. igen, persze, hogyne, van kínai is. Azt nem tuidom megmondani (mert annyira nem érdekel, hogy utánaguglizzak) hogy kelet-kínai, közép - vagy nyugatkínai gyártmány, pedig nem mindegy. A Kínában gyártott[...] Bővebben!Tovább »
Gond nélkül hazaértünk, a motor jól viselkedett, úgy érzem, mintha kicsit erősebb lenne. Ritkábban kell visszaváltogatnom előzéskor vagy emelkedőknél, lakott területen bírja az 5. fokozatot. 32 liter gázolajat tankoltam Pécs után, az kb. el is fogyott a 370 km-es hazaúton, 8,5-9 liter között van a fogyasztás, nagyjából itt körül evett régebben is.
Majd írd már meg, hogy pontosan milyen injektorokat keressek az ebay-en.
Valeo szett lett rátéve, de nem értem miért szettben lehet csak kapni amikor pontosan ugyanaz a kuplung tárcsa, szerkezet és kinyomócsapágy van az egytömegű szettben, mint amit 2 hónapja vettünk kuplungcserekor a normál kettőstömegűre (egyébként valószínűleg a 2 hónapja szétszakadó kuplungszerkezet adta meg a kegyelemdöfést a kettőstömegűnek, ami akkor még egészségesnek tűnt). Teljesen ugyanaz a 2 kuplung szett, ki sem bontottuk, csak alaposan átnéztük, de kottára ugyanaz. Szóval így van egy bontatlan valeo kuplung szettünk eladó ... ha kell valakinek. Egyébként összeraktuk este, nehezen ment össze a váltó és a motor pedig központosítva lett a kuplung, de mégis folyton beékelődött a motor, 1-2 mili hézag volt a váltó és a blokk között de nem lehetett átforgatni, ha akármelyik csavarra jobban ráhúztunk, aztán egyszer csak a helyére ugrott egy kattanás után valami. Talán nem tört el semmi. :D
Utána indít és szépen járt, kuplung légtelenítés után még kapcsolgatni is lehetett simán. Leállításkor viszont zörög valami, ahogy megáll a motor. Talán az a zaj jön elő amit egyébként eddig a kettőstömegű csillapított a váltó felől?
Szerintetek mennyire kockázatos egy átalakító szettel kettőstömegűről egytömegűre átállni? 2.4 tddi-ről van szó, a hét elején szakadt szét a kettőstömegűje, nem volt semmi csörgés de nem mozdult meg az autó, teljesen simán elforog egymáson a 2 oldala ... :D
1000€ körül van olyan amit már átalakítottak utánfutónak. Nekem az is elég lenne. Persze valahol meg 2500€ ért már 2004-es transiton van ugyanez de ne legyünk telhetetlenek!
Egy platós kisteherre felférne az egyik, a másikat meg egy futón haza lehetne húzni. De kíváncsiságból rákérdezek a bontósoknál, nem vállalnák-e a szállítást. Sok angol rendszámos kocsit látok náluk, valahogyan azokat is idehozzák.
Gardánkeresztfelfüggesztő volt a hibás, Cromax-ról rendeltem 35 mm-es alkatrészt gumiágyban, van benne egy csapágy vas tartóval. Kicseréltem, most már jó lesz, nem cincog, de döbbenet, hogy gyári zsírzószemek vannak a gardánkereszten mindenhol és soha nem zsírozták meg, kupakkal együtt volt még. Most meg lett zsírozva, nem lötyög, teljesen jó.
Köszi a segítséget!
Ui: trafo2000 Te ugye voltál fent a v8 fórumon is régen?
Ma kiszedtem a tranyóból a porlasztócsúcsokat, az enyém a dadogós, mintha 3 henger menne panaszos :-)
Az első 3 egész jól néz ki, törés nincs, kicsit kormosak voltak, letörölve-kefézve szép fémszivű volt mind, a 4., utastér felőli vége viszont kékre van égve, mint az edzett vas, a kis teflon gyűrű is szét van kicsit nyomódva ( vagy olvadva? ). Már mikor letekertem a hollandit az üzemanyag csonknál láttam benne valami koszt, a máski 3nál tiszt a volt a bemeneti rész, ennél fekete kosz, mintha valami szövet anyag lenne (az ujjamon elkenve) lett volna benne, kicsi 1mm körüli és apróbbak.
Hamarosan teszek helyére egy újat vagy amit tudok szerezni egy próba erejéig, kiváncsi vagyok marad-e a dadogás, egyenetlen járás, füst... Persze kitakaritom a vezetéket is. Majd referálok.
Mi már úgy vettük, hogy át volt alakítva hivatalosan lakóautónak, 5 személyes személygépkocsinak van vizsgáztatva. Most akarom szétszedni, mert pár dolgot át akarunk rajta alakítani. Pl. a 3 személyes pad helyére 3 db Espace fotel kerül, beépítünk egy zuhanykabint, meg egy gázos kombikazánt, a pvc helyére laminált padlót rakunk, stb.
Szerintem sokkal jobb egy ilyen üvegszálas doboz, mint a lécvázasok. Ez nem fog beázni, nem nyársalják fel a lécek a hátul ülőket, ha belénk jön valaki. Elvileg nem is nehéz, kb. 400 kg az üres doboz, nem is értem hogy a fenébe lehet 2900 kg a lakóautónk üresen.
Nem veled akartam "vitázni", csak szeda kérdezte, hogy miből gondolom azt hogy összkerekes, mert a hirdetésben nem írta az eladó.
Más:
A lányom is venni szeretne egy lakóautót, mivel nekünk nagyon bevált az ex British Telecom dobozos Transit, hasolót keresgélünk. De már csak a fiatalabb, 2006-os, 2007-es Transitokat árulnak, 4000 font körül. Van ezek közül olyan típus, aminek a szervizelésére nem kell vagyonokat költeni, és jó eséllyel nem robban le jó messze külföldön? Ezeket az újabb motorokat nem lehet visszaalakítani mechanikus adagolósra?
Sziasztok új vagyok köztetek. Ford Tranzit 2.4 td adagolót szeretném lecserélni mechanikusra az elektromos meg adta magát tud valaki segíteni előre is köszi.
Kb. 15 éve az akkori munkahelyemen volt egy 9 fős 2.0 injektoros Transit. Masszív 20 literrel jártunk vele. Nagyon jól ment. Hétfő reggel a konyhába azt hallgattam hogy a másik osztályról kölcsönkérte valaki és 160-al lement Balcsira egy fél nyaralóval meg ilyenek. Szegényt 8 évig gyilkoltuk. Persze volt hozzá üzemanyagkártya így senkit nem izgatott a fogyasztás.
Még normál használat mellett is benyeli szerintem városban a 14-et. Nekem vidéken stabil 10 literes autó volt normális használat mellett.
Johnny vagyok nem olyan régen hozzájutottam egy 2.5 vasmotoros Transithoz.
Szeretnék kis segítséget kérni ha szabad?
Alapjáraton szépen kerepel,de hallok valami nyikorog hangot.Nem tudom honnan jön?
Kipufogót végignéztem meghúzgáltam a csavarokat,váltó kérésztartót is levettem mert nem állt függőlegesen megűthették előre.De csak nyikog valahonnan???
Majdnem végig olvastam már a topikot hasonló problémát nem találtam még
Van esetleg ötlet vagy valakinek hasonló tapasztalat.
Nekem is csinálta. Most abbahagyta! A kuplung kapcsolóra gyanakodott ez egyik szerelő barátom meg, valami mágnesszelepre a magasnyomású környékén. Attól ingadozhat az alapjárat, meg nekem rég volt cserélve üzemanyagszivattyú mert attól is lehet, és azt meg pont ma cseréljük.
Lassan rájövök hogy a nem olyan a műszerfalam, amit állítani lehetne. De akkor miért van így kialakítva?
Sziasztok hidegen alapjáraton egyenetlenűl jár a motor porlasztó egr magasnyomàsú szelep csere is volt és még mindig csinálja.nagyon zavaró ha valakinek van jó ötlete azt elöre is köszi
Nem érted.Ha sima műszercsoport helyére fordulatmérőset teszel,akkor a sima km óra lapja kb másfélszer akkora mint a fordulatmérősé.Át tenni meg azért kell mert mikor egy az egyben betettem a műszercsoportot,a km óra annyit csalt mint állat,óra szerint 180 at ment a transit.Más a két óra áttétele.
De itt minden ugyanakkora. A ház hátulja más mert a mondeo km óra elektromos de más eltérés nincs. Ahogy a képen látod a karakterek is stimmelnek.
Rádugtam az autóra. Minden működik de a generátorra nincs kivezetékelve nekem a kábel mivel ez benzines volt eredetileg azon meg spirálos a fordszámmérő.
Tehát most ugyanott tartok de dízel fordszámmérővel. Ha javul az idő bekötöm és meglátjuk.
Van egy 2008-as transitom és nem tudom állítani a műszerfalon a kiírt adatokat. Mármint gondolom én, hogy lehet, mert egy kis háromszög jelzi a sorokat!
De lehet hogy ki lett cserélve valamelyik kar amin volt gomb ezen meg nincs!
Sziasztok! lenne egy 2002 101 lovas transit,ami alapjáraton leáll . De menet közben semmi baja nincs, amúgy jól megy! pár hónapja volt az adagoló felújítva. Tudja valaki mi lehet a baj???
Sajnos lehet azzal is gond. Ha megnézed a képet akkor látható a D betü a fordulatszámmérő számlapján ( pont ott csillog a kép) , és mégis 5000 -et mutatott a gyujtás ráadásakor. Erre linkeltem a fordtransit.org oldalon lévö cikket, hogyan lehet orvosolni. Van olyan széria a mondeo fordulatszámmérőből ami csont nélkül müködik a transitban. Ha jól emlékszem egy betü a cikkszámban a differencia a gond nékül müködő és a problémás diesel müszer közt.
Lehet levegősödéstől is.Pl ha sérült a búvátrcső a tankban.Ez lehet attól hogy felült vagy régebben összeszívta a tankot a motor eldugult szuszogó miatt.
A kapott alkatrészek között volt egy ac pumpa, letakaritottam és beraktam a másik helyére, öntöttem bele egy kis gázolajat de nem légtelenitettem le a rendszert, ennek ellenére beindult, de most is mintha 3 henger menne. Szürke erős füstje volt, a faluban egy kört mentem (örültek neki) aztán be az udvarra, 1 ben felment, kipörgette a kereket de nem megy minden henger, hallani a hangján.
Letekertem a g.olaj szűrőt, tele van szép tiszta üzemagyaggal.
Holnap veszek egy racsnis kulcsot és kiszedegetem a csúcsokat, remélem lelek ott valamit ami magyarázatot adni.
A km óra még csak hagyján , bár a mutatót el lehet törni , ha nem jól próbálja meg az ember leszedni , feszegetve pedig meglátszik a számlapon. Kalibráló műszer nélkül félig szétszedett állapotban lehet a mutatót a helyére rakni ,GPS -el mérve a sebességet , hogy pontosan mutasson. A fordulatszámmérő esetében pedig némi forrasztási és elektronikai ismeret sem hátrány.
Hogy értsétek,ha valaki mondeo műszerfalat akar,átalakítást igényel,a km órát ki kell szedni,helyére a transitét de ugye át kell tenni a számlapot meg a mutatót,ez igényel némi műszer szerelési tudást.
Úgy néz ki megválnék a korábban vett 2.5D (AB) motoromtól ami innen van a fórumról. Blokk, hengerfej, porlasztók, lendkerék és szíjtárcsa illetve rajta van a vízpumpa. Ha sikerül összehoznom a külföldi papíros transitot akkor azt a motort rakom bele így ez feleslegessé vált. 50-ért vettem anno a blokkot, így az ára most is 50.000Huf. 06 70 313 03 36 elértek, a moci Óbudán van.
Ma olaj, olajszűrő, levegőszűrő és az egyik aksi cseréje után próbautra vittem , mióta leátam vele másfél hete csak 2x inditottam be, szépen járt, jó alapjárat, szép motorhang. Elmentem vele 10-16km, semmi gond, megy, nem száguld de szépen megy.
Estefelé a műhelyből haza indultam, 10km után megint elment az alapjárat, mintha megint 3 henger menne, nincs erő, füstöl is, jött egy 10%-os emelkedő majd 1km, 1esben mentem fel 10km/óra tempóval, lefelé menet 3-4 percre leállitottam, beindult de probléma maradt, egyenesben 4esből nem tudtam fentebb kapcsolni mert nagyon rángatott. Következő domb után kiértem a főútra, ott 2esben 20 as tempó padlógázon!!! Le a főúrtól, 2 emelkedő, kanyargős ut és mire hazaértem, az egész kör 20km lehetett, mintha misem történt volna megint szépen járt, erő is visszatért (ami van neki :-) ) jó motorhang, nem kopog...
Erre ki mit mondana? Van benne egy adag üzemanyagrendszer tisztitó lötty. Hol essek neki? AC pumpa? G.olaj szűrő? P.csúcsok?
Két kérdésem lenne, egy 2008-as Transittal kapcsolatban:
- a jobb oldali, a műszerfal tetején lévő tálcát hogyan lehet kiszerelni? Nem jövök rá, gondoltam mielőtt törne valami, megkérdem. (A fűtésmotor előtét ellenállásához kellene bejutnom)
- a tolóajtó zár nem akar központilag nyitni-zárni. Egész pontosan a manuálisra nem akar reagálni. Az automata zárás, indulás után ugyan bezárja, de nyitni csak manuálisan lehet, belülről, és bezárni is csak ugyanúgy belülről.ú
Valami mozgás van, lámpával bevilágítva (nincs ajtóburkolat fenn) mozog egy nyelv hátul, de ennyi.
Meglett a probléma. Dugulás a pumpa és a szűrő között volt. Kicseréltem a csövet. Minden fasza. Lehetett ez régebben is probléma mert olyan táltos lett amilyen sosem volt. Most már marad a kínai fent. A régit elpucolva elraktam dobozba, majd a másik motoron lesz.
Más.
A lángizzítónál folyik a gázolaj.Szerintem az csöpög vissza állóhelyzetben a légszűrőházba. Mit lehet vele csinálni? Izzítás nincs bekötve, nem is tervezem.
Más.
Vettem egy MKII-es mondeó műszerfalat. Megcsinálom én is a fordszámmérőt. Viszont nekem spirálos a km óra ez meg elektromos. Nincs erre valami átalakítási lehetőség, hogy elektromos legyen?
Én 3 pontos biztonsági övvel szerelt Reanault Espace foteleket vettem a bontóban 30e Ft/db áron a gyári pad helyére. Elhoztam az alumínium padló síneket is, így lehet előre hátra tologatni is az üléseket, plusz megfordítani, kivenni, asztallá csukni stb.
A kérdés csak elméleti volt, azt gondoltam mindennek eredetinek kell lenni egy kocsinál, hogy megkapja az OT vizsgát. Vagy legalább is típustisztának kell lennie, de ha az eredeti 2,4-es motor helyett betesznek egy 2,5-est, az hogyan kaphat OT-s rendszámot?
Ezeket mind végignéztem. Ha átnyomatom a gázolajat a tanktól fölfelé akkor jön rendesen, de a pumpa nem nyomja. Nincs eldugulva az tuti. Gyors csatlakozó nálam már nincs. Kiirtották mind. a fura az hogy a régi pumpa is működik és az új is, a motoron mégsem nyomja a gázolajat egyik sem. Holnap beindítom ejtőtartályosan. Legalább az adagoló hibát kizárom.
Nekem volt már hogy nagyobb méretű - mint egy festékdarab- akasztotta meg a pumpát, kijött, azóta is megy, ennek már vagy 5 éve.
Persze én raktam a búvárcsőre egy szűrőt, gyárilag nincs.
Elég rézhálóból is, nem kell túl sűrű legyen, a kisebbeket átnyomja a szűrőbe, csak a nagy tud ilyet(benzines tankszűrőt semmiképp, picit dermedt gázolaj nem megy át rajta télen!)
Lehet még gyorscsatlakozóban a gumigyűrű, akár tanknál akár a pumpánál. Cseréld ki, ha az volt a hiba és rám hallgatsz máskor mielőtt lehúzod fujj oda kis wd-40-et, akkor talán sosem fog hibázni.
Jó olvasni ezt a fórumot, ezeket én is egytől egyig itt tanultam meg :)
Felraktam az új pumpát de nem az a baj. Ezzel sem jön a gázolaj pedig a tank felől le van légtelenítve a rendszer. Önindítózásnál nem jön semmi. Dugulás nincs mert egy nyomás alatt lévő tartállyal a tank felől küldtem körbe a gázolajat és az elől rendesen folydogált. A pumpa viszont nem nyom. Merre menjek tovább? A régi pumpa jó. Még a szétszedhető verzió. Megtartom. Ha van esetleg felújító készlete valakinek hozzá azt megvenném. Az új pumpa 7500 huf. volt. Tartok tőle hogy belül platina, kívül meg aranyozott (kínai szemét).