Igen, sikerült kiszedni (nagynehezen), jól rá volt szorítva!
Én is bízom benne, hogy működni fog ez a verzió!
Ma sem volt semmi extra a thalicskával!
Szépen indult és nem ráz, meg nem is adta meg magát!
Még mindig jobb rááldozni 1-2 ezer Ft-ot,mint darabonként kicserélgetni a trafókat kb 8-10 e Ftért!
Ezzel a megoldással, nem teszel kárt csak hasznjot!
Biztosabb a szigetelése a trafóknak!
És ahogyan a cikkben írták annó, van akinek már így több éve bírja, nembeszélve arról, hogy a trafónak alapból nem lehetne baja, ha időben cseréljük a gíertyákat, rendeltetésszerű használat mellett....!
Na mind1!
Majd még írok,ha történik változás, remélem csak pozitív!
Ereszt egy picit a fagyálló a hűtőrendszer légtelenítő csavarjánál, mert a tömítése elszaródott. Természetesen csak csővel együtt kapható 6.800 HUF-ért. (Még jó hogy lehet kapni b@szki.) Természetesen fel lehet fúrni, és berakni egy hagyományosat, de most nincs kedvem vele szarozni. Nincs valakinek egy elfekvőben egy, vagy valami más ötlete?
Ma megnéztem a váltót, ami szám-betü karakter volt rajta: egy DT 1-1, volt egy rombusz, abban nem volt rendesen kivehető, de valami ilyen: ABT, vagy A8T, vagy AGT. Meg volt egy hosszabb sor, az meg mntha 82-vel indult, majs sok nulla, a vége meg sok szám. Mindez a váltó tetején bekukucskálva az akks mellett.
(ez a 48kW-os verzió váltója.) Kíváncsian várjuk a 82 lovasét! :)
Igen. Rajta van a váltón. Bár én az enyémen nem találom, mert mpont nem lehet látni. Elvileg az első felén kellene lennie, lehet csak alulról lehetne látni talán.
Klíma tsiztítás lényege, hogy a kinti hideg hőcserélő (ami a kinti box-ban van) legyen kipucolva és fertőtlenítve, hiszen ott kelezkezik a kondenzvíz. Ha a szellőzőrácsba fújsz valamit, az nem sokat ér, mivel ott nem történik semmi, csak jár a levegő egy műanyag csőben, ráadásul ha nagyon befújsz, lefolyik a benti fűtőradiátorra is talán. Slaggal ugyan ez a helyzet, ha kintről csinálod, befolyik a víz (főleg ha neked már nem is folyik le) a műanyag csatornán az utastérbe szintén a belső boxba. Ezért ezzel óvatosan. Persze ha szétszedet és kint pucolod az már más. Egyébként a kis lefolyócső pont a kiti boxban lévő hőcserélő alatt van. Úgy van kialakítva, hogy a boxon ott alul van egy kis lyuk és így, hogy a box a helyén van pont (tömítve) egy másik lyukhoz csatlakozik, ami a karosszériában van kiképezve.
Ha a zsalu/motor sem jó, és el is van dugulva a lefolyó, akkor én mindenképp szétszedném és megcsinálnám az "összes felladatot".
Igen kiszárítottam a tankot.. :D Tisztítottam, így csutkára kiszívtam belőle mindent (full tele volt). :) Itthon töltöttem vissza az összes cefrét 5 literes kannával és kiváncsiságból lemértem. Így a végére ~57 liter visszament a betöltőcső tetejéig.
Elvileg nem látod sehol. Én azért látom, mert egy visszejlzőt készítettem neki a műszerfalon. Mivel tetszett a visszajelzés ütlete is, beépítettem egy plusz ledet a vízhűfok-led mellé a nyáklapra közvetlen a gyári mellé úgy, hogy összetéve a műszercsopit semmi nem látszik és gyári vízhőfok-jelző világít, csak ilynekor épp más színnel, nem pirosan. A tápfeszt a motortérben lévő vízmelegítő-reléktől fűztem be.
A tempomat project végén várjuk a feljeményeket! ;) Ha valami nem stimm, kérdezz majd nyugodtan!
A kis zsalut meg lehet kukucskálni. Az alábbi képen piros vonallal jelötem egy részt. Le kell szerelni a kinti műanyagot a szélvédőnél, majd a box és a karosszéria közt ha benéztek a box háta mögé, a box hátsó felénél kicsit lehet látni, hogy átvált, ha közben megkértek valakit, állítsa az utastérben a vezérlőt.
Nekem úgy néz ki segített a probléma kiiktatásában!
Megszűnt az áthúzás!Javaslom mindenki alkalmazza ezt az eljárást akinek hasonló problémája van!
Én még csak a szigetelőszalagos verziónál tartok, de szerzek zsugorcsövet és bevonom vele a sérült részt,már ha tényleg ez a hiba ok, akkor hatásos!
Miután a trafó általam hibásnak vélt részét körbetekertem szigetelőszalaggal nem tapasztaltam az alapjárat közbeni leállást, nincs magas fordulatom alapjáraton stb...!2-3 órát autóztam vele a mai napon rövid és hosszútávon, nem tapasztaltam problémát!
A szigetelőszalag szerintem csak átmeneti megoldás!!!!
Nekem Denso trafók vannak benne,de az egyik sérült volt!
Teszek be képet,de ezek nem a saját trafóim, így csak megjelöltem a hibás rész!
Remélem sokaknak fog segíteni ez a megoldás(???)!!!
Egy kis segítség kellene. Az autómban indítózásnál elkezdenek kattogni a relék, lennulázódik az óra, tehát kimarad a táp és nem indul be. Az aksi feszültsége ha leszedek minden sarut 11,6V ha felrakok mindent és ráadom a gyújtást lemegy 10,6V-ra. Ez akksi probléma szerintetek? Illetve ha igen a VARTA black dynamic-ja jó egy 1,4 16V-os tháliába. 53Ah és 470 A az indítóáram, szerintem elégnek kellene lenni a blue széria sem tud többet, sőt az csak 50 Ah-ás. Előre is köszi a segítséget.
Nekem a legtöbb egy 1045 km-es út után 49,73 liter tankolása. Szerintem már többször leizzadtam, mire kúthoz jutottam 2005-ben. Majdnem üres tankkal indultam el a melóból és valami baleset miatt a pálya állt és a kerülő utak is teljesen bedugultak. A kamaraerdő felé araszoltunk lépésben vagy egy órát és én csak azt néztem mikor fogy el a nafta. De aztán elértem a kutat.
Valakinek korábbra: A fékolajat azért kell cserélni néhány évente, mert erősen nedvszívó és a benne növekvő víz mennyiség miatt csökken forráspontja. Pontosan meg lehet mérn,i hogy hol tart és ha jól emlékszem (nem vennék rá mérget, de) 180 fok alatt már erősen jánlott a cseréje.
És még egy kérdés: nem lehet megkukucskálni azt a zsalut a szellőzőben, hogy fordul-e? Ha kiveszem a pollenszűrőt nem látható? Hol van ez pontosan? Hallani ugyan nem hallom, de mondhatnám kicsit süket vagyok....
57 liteeer? Az rengeteg te.. huhh. Hogy mérted? Kiszárítottad a tankot, majd kannából bele 5 litert, kútra el, és full tank? Vagy hogyan?
Ma tankoltam 39 lityi vépowert. Most tesztelek 3 társaság prémium márkáit fogom tankolni 2x. Másodszor is ugyan ott, ugyannál a kútfejnél tervezem, hogy "biztosra" mondhassam, igen, X lityit ivott Y kilóméterre.
:D :D :D, hát igen, akinek jó "játék szere" van, az sok mindent le tud tesztelni. Akkor reménykedek, hogy nekem jó a venti, ezekszerint eddig sosem érte el azt a hőfokot, hogy plusz hűtés kelljen. Ez jó.
Hiba 1: igen, írtam, hogy ez a fajta állapot június óta van. Azt megelőzően csak addig zümmögött a villany moci, amíg elérte a végállást. Akkor még lehet letiltott, most már azt sem? Hm.. akkor szét lesz bombázva, megnézem a közeljövőben.
Kicsit idevágó dolog, klíma hőcserélő pucolás. Régebben sprékkel pucoltam, cső bedug a szellőzőbe, majd addig toltam a habot, míg meg nem jelent a szellőzőben.
De egy ideje mintha nem volna az autó alatt kondenz víz, lehet eltömődött valami kifolyó cső? Ha a pollen filtert kiveszem, és slaggal kimosom azt a dobozt, az jó lesz neki meg utánna nekem?
Váltó, megnézem majd a számát, aláfekszem. Remélem nem olyan rittyós, hogy ne látszana rajta semmi. Mennyi lehet egy olyan 702-höz való váltó?
Ma elvoltunk tekeregni kicsit, és megnéztem a 2->3, 3->4-be a fordulatszám esést. Előbbi olyan 600rpm esés, utóbbi meg 750. 4->5-be pedig 500-at ejt.
Egy haver volt clióval tempomatot szerelni nálam. Mikor elkészült, elmentünk egy próbakörre. Akkor tűnt fel, hogy kevesebbet forog. Övé a K9K702. De nem jegyeztem milyen váltó volt neki rajta. Majd megkérdem tőle, ha összefutunk. Nekem JB3-as van.
Hiba:
Idézek tőled: "gyújtást ráadom, és mintha menne a venti 1-es fokozatban, holott le van kacsolva".
Ez érdekes, mert a zsalumotorhiba is hasonló hangot ad, mintha menne a venti 1-esen, mivel nem tud megállni, állandóan forog. Egy terhelésérzékelővel van ellátva, mikor a zsalu a helyére áll, megszorul a motor, ezáltal több áramot vesz fel, amit érzékel az elektrony, és lekapcsolja. Ha rossz, mivel nem mozgatja a zsalut, önmagában forog, nem szorul meg, és állandóan jár a kis szemét. :)
Viszont azt írtad, mikor vált a zsalu, akkor meg hallod és jónak tűnik? Akkor maga a zsalu nem zárna le rendesen valami miatt? Ez is csak akkor látszik ha ki van szedve.
Hiba 2:
A hűtőventilátort az ECU vezérli két fokozatban (már akinek ugye):
1-lassú, 2-gyors.
A vezérlést a motor hőmérsékletének és a klíma éppen aktuális állapotának megfelelően végzi.
Klíma részt már tárgyaltuk itt (képpel), mikor hogy megy a venti:
Szia.Igazat mondott a kolléga. Az "erősebb" 1,5 dci ben valóban más a dugattyú,erősebb a csapszeg így más a hajtókar is.Sőt a motortömb is más picit. Pl. 1.5 dci Megane-t próbáltam egyszer újraéleszteni egy hozott clió motorból,de elég sok eltérés mutatkozott.Rengeteg apró kis módosítás van. A lóerők növelése pedig nem árt ha "ezt" a motort teszik a scenic-be lagunába és a fluence-be is stb.
Sasi, kicsit más, de szint jelzés. Tank. Én úgy vettem észre tankoláskor, hogy vízszintesen még 30 liter van benne, a legalsó pöttynél meg még 15. Nektek is így van? Ha meg kigyullad a kis sárga "bönziny" (beeeenziiin? A motor diesel.. :) Neem, csak vicckülök, jó a benyás is.) kút, akkor kb. 7 liter.