Én sem adnám el a 19+ lovat két kilóért! Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az 1,4-es motorral, meg a géppel is engem tökéletesen kiszolgál! Most kapott új "ruhát" a kicsike, méretpontosat.
Ami pinyo1 összevetését illeti, ha a vezess.hu minősítését veszem alapul, akkor nem is nagyon sántít! Ott ugyanis a KIA "kisautójának" titulálta a Cee'd-et "hozzáértő szakíró".
Hali az nem gyári hanem utólag beépitett , méta tipusú:)
én a nokiát ajánlom ckw-7-es Szettet az jó minden telóhoz és ha kell akkor meglehet pluszban oldani hogy kirakja a beszédhangot az autó hangszórójára igy jobb lesz a hangminöség is . A szettet bárhol megtudod venni a szerelés pedig kb 1-2 óra ha kell hangszórókirakás akkor 13000e forint ha nem kell akkor 8 a szerelés.
4-5 partneremtől kértem ajánlatot egy ismerősőm számára vagy 2 hónapja. Köztük volt a Kia is. Egy fullos Carens volt nála egy napig (7 személy, 2.0 dízel, bőr, tempomat, automata, bla bla, 6,2 milláért. Mert hogy ugye pakol, mint vállalkozó. És dízel kell neki. Na most döntött és rendelt: Altea XL 1,9 TDI 6,3 millióért. :) Mert hogy neki nem kell végül mégsem akkora kocsi, meg 7 személy. :) A poén a matek: 105 ló, 250 Nm, tengelytáv nincs 2,6 méter.... Ma meséltem neki az SW 1,6 dízelről, automatával. :D
Ne értsetek félre, tudom, hogy teljesen más! Csak méretügyileg volt összehasonlítás. Ezen én is meglepődtem mert a fabia combi hosszúnak tünik, de mégis rövidebb mint a Cee'd, pedig az kombi....
Inkább úgy fogalmaznék, hogy teljesítmény vásárolnak, de nyomatékot használnak. Csak azt zavarja a szűkebb fordulatszámtartomány, aki megszokásból forgatja (forgatná) a motort. A lényeg, hogy indokolatlan a dízelt pörgetni, 3.500-nél el lehet váltani, bőven 2.000 fölé esik vissza a fordulat - talán még kettőt is felkapcsolhat :). A benzinesek magasabb fordulatszám tartományára vagy a szükség visz rá vagy az élvezet motivál. A dízelnél az első nem áll fenn, aki meg szereti a benzines pörgetni, nem vesz dízelt. Így neki nem hátrány a szűkebb ford. tartomány. :)
"eladnátok a plusz 19+ lovatokat két kilóért" - NEM! Ha az 1,4 es csak 90 lovas lett volna, akkor veszek 1,6 ost. Nekem lényeges, de annyira azért nem, hogy valami nagyobb köbcentiset vegyek. Szeretem kihasználni egy autóban a pacikat. Reggel jól jött előzésnél, 3. -ban padló kb 5500-as fordulatig és mentem mint a szél :) Azon a fordulaton már szép hangja van az 1,4 esnek.
Testvérem most esett "pofára" megrendeltek egy Skoda Fabia Combi-t, mert hogy az nagyobb mint a Ceed. :)
Skoda: Hosszúság, mm 4.232 Szélesség, mm 1.646 Magasság, mm 1.452 Tengelytáv, mm 2.462 Nyomtáv hátul, mm 1.435 Nyomtáv elöl, mm 1.424 Csomagtartó térfogata, l 426
Jelentem a fejegységem szoftververziója megegyezik a Pí kerekített értékével... :))))))))))))))
Amúgy nekem nem írta ki, hogy enable akármi, hanem rátenyereltem 15 secig első lépésként, majd a másik kettőt tapostam és rögtön kiírta a verziót... nem értem én eztet...
Hát ha nem is magasabb felszereltséget, de nagyobb autót. Inkább vesznek 1.2-es alap astrat mint, egy klasszul felszerelt 1.4-es corsat... Véleményem szerint az erősebb, nyomatékosabb motor a biztonság része, pont ezen nem kéne sporolni. Kiára, illetve Cee'd-re vetítve ez gyakorlatilag mindegy, mert már az 1.4-es is a maga kis 109 lovával nagyon jól autózható, dinamikus autó, míg egy 1.2-es Astra?! De 1.4-es tulajtársak, teszem fel a kérdést, eladnátok a plusz 19+ lovatokat két kilóért (mondjuk egy astraval összevetve)
Szerintem többen vennék a gyengébb ceedet, ha lehetne választani, lásd mazda 6, pedig egy ugyanakkora motor nagyobb teljesítménnyel, azonos hasztálat mellett még kevesebbet is fogyaszt. A magyarok inkább vesznek eggyel magasabb felszereltséget, mint erősebb motort, legalábbis én ezt szűrőm le az ismerősök között. Szerintem...
Nem vitatkozva, de én azt az elvet vallom, hogy a magyar ember nyomatékot akar vásárolni, de lóerőt vesz.
A mostani dízelmotorok már a legkisebb méretben is legalább 200 Nm nyomatékkal rendelkeznek. A benzinesek, meg 130-155 között persze 1,4-1,6-os méretig.
Az más kérdés, hogy mennyire tág vagy szűk fordulatszámtartományban adják le.
Nézegetve a KIA és a Hyundai honlapját észrevettem egy különbséget.
Az 1,6-os benzinmotor a KIA honlapja szerint 5000-es fordulaton adja le a 154 Nm-es nyomatékát, a Hyundai honlapja viszont ugyanilyen teljesítményhez 4200-as fordulatot ad meg. Szerintetek ez elírás? A 4200 nekem reálisabbnak tűnik, a mostani kocsimban is pont ez az érték van megadva, jobban használhatónak tartom az alacsonyabb fordulatszámot.
Elfogadom az érveiteket az azonos motor mellett, mélyebben belegondolva én is erre a következetésre jutnék. Az viszont biztos, hogy a 115 ló kell a gépbe, 90-nel nem vettük volna meg. És szerintem 200.000 különbözetet 25 lóért az I-30-nál is ki fognak fizetni. Túl kicsi összeg ez ahhoz, hogy évekig küszködj a gyengébb teljesítménnyel. Persze árérzékeny hazai piacunk könnyen megcáfolhat (meg ha a kereskedőknek ki lesz adva utasításba, hogy ezt kell nyomatni...)
A Kia hazai piaci részesedése magasabb, mint kint, a nagy felvevőpiacokat jelentő nyugat európai országokban. Ahogy már említettem itthon a Kia már több autót ad el, mint a Mazda, a júliusi forgalombahelyezési adatok alapján pedig megelőzte a Seatot is! Azt gondolom, hogy 2007 első 8 hónapjában eladott 1045 Cee'd mutat valamit, jó piaci előjel!