Igazad van, én 178cm magas vagyok. Bodo-ból visszajövet leszálltunk Fauske állomáson, buszos kaland Kirunáig. Majd onnan Stockholm-Helsinborg-Koppenhága-Odense(a vasúti múzeum miatt)- Hamburg útirányon át haza. Azt hiszem a kieli csatorna felett egy "kör"-hídon jöttünk amikor Hamburghoz közelítettünk. Szíriáért irigyellek, de nagyon. Én is terveztem egy É.-Afrikai utat, de történelmileg máshogy alakult.
Változott az, csak nem adták ki újra az egészet (pont, mint az F2-es módosítások). Lapcserével módosítandó 4 módosítás van benne (a 4. 2004. augusztustól érvényes), a 3-diknál az egészet kellett cserélni. Azóta változott többször táviratilag, nyilván a Közlekedési Értesítőben történt megjelenés után, mert addig nem hivatalos (26 éven aluliak utazási kedvezménye, 50 km és az az alatti menetjegyeket visszaváltása, HongaroCard üzletpolitikai kedv., BalatonMix üzlpol. kedv., BalatonCard üzlpol. kedv., Expressz vonatok helyjegy-anomáliái, telefonos jegyrendelés a III. Részben stb.).
Szia Rutthin! Cs.Csabát kérdeztem egyszer arról, hogy kit takar ez a nick-név. Azóta felnézek Rád! Néhány fénykép kedvéért- vasutas koromban- én is elmentem egész Bodo-ig. Tovább nem volt vasút.
Balassagyarmatra közlekedő napi két vonat mi szokott lenni? M41, vagy Uzsgyi vagy egyéb? Remélem nem BzMot!!! Már két hónapja BzMot undorban szenvedek.
Köszi előre is.
__misi:
Fehérváron én is láttam a különvonatot, szerintem Zánkára ment, mert a 9704 első by fele is le volt zárva gyerekeknek.
Azt a másik fura vonatot nem láttad ami Siófok felől érkezhetett: V43+AB+AB+AB?
Hát igen, lehetséges.... Bár én is leutaztam egyszer Belgrádból Athénba csak úgy, reggelre oda értem, este ugyanazzal a vonattal vissza Belgrádba, és sikerült. Néhány fotó kedvéért tettem meg az utat.
A Báthory ma reggel Zsolnára 50 perc késéssel érkezett, ezért a szlovák belföldi rész az eredeti mozdonnyal rendes időben leközlekedett, a nemzetközi viszont kicsit későn kapott gépet, és már belekerült a csúcsba, ezért tovább csúszott.
A 451.-es út Szentest elkerülő szakaszán NINCS!!!!!!!!! szintbeni vasúti átjáró. A Szentes Hódmezővásárhely-Népkert vonalszakaszt felüljáróval hidalták át. Leesett a hídról a Trabant?
Persze a Báthory BELÉPŐ késéséről nem tehet a MÁV, így igaz. De arról igen, hogy a már késett vonat még 1,5 órát áll Győrben, + még a tolatási művelet a Venezánál.
Ha érkezés után tovább küldik az eredeti géppel, kb. 11.20-11.30 körül Bp.-en lett volna.
Azért aki azt tervezi, hogy egy éjszakás utazás után lemegy még Szolnokra és vissza, az szerintem nem gondolkodik reálisan. A Báthory késéséről a MÁV nem tehet. Ha kell, bíráljuk a Vasútat, de olyanáért ne, amiért nem felelős.
Emlékezzünk a tavalyi rendszeres helytelen vágányon közlekedés miatti őrültségekre is vagy akár a "tűzrevigyázó" szolgálatra Margit hídnál, hogy az indokolatlan félelmekből fakadó sebességkorlátozásokat ne is emlegessük...
A BoBo viszont túltermeli a levegőt a HÉV igénnyeihez képest és ezért a HÉV szerelvény befékez.
Ez így nem kerek. Épp a fékberendezés az, ami esetében fennáll a teljes kompatibilitás az egyes járművek között. Viszont sok másnál nálunk is meglepetést okoz, hogy nem üzemszerű összeállításban a járművek egyes berendezései nem, vagy nem megfelelően működnek. Pl. a "nagysebességű" vasútunk átadásakor a győri fogadásról haza tartó különvonatnál a vezérigazgató meglepődött, mikor mondtam neki, hogy kb. Komáromtól a Z1-es kocsik mellékhelyiségei nem lesznek használhatók, mivel a reprezentatív, de hülye vonatösszeállítás miatt nem áll rendelkezésre sűrített levegő.
A mai Báthory ismét 150 percet késik belépőben, de ez engem már nem lep meg.
A tegnapi közlekedésével kapcsolatos dolgok igen. A késett vonat nemsokkal 10 óra előtt megérkezett Győrbe, mozdony leakad, elmegy (mert máshová jobban kell, mint egy nemzetközi vonatra!!). Aztán miután a gépet elvitték, kiderült hogy a 241-es VENEZIA (amivel a kocsikat tervezték küldeni tovább) 70 percet késik. Sebaj, a Báthory Győrben megvárta (végülis már mindegy volt neki), majd rásorozták a Venezia végére. De mivel a Báthory-nak ugye megállása van Komáromban, Tatán, Tatabányán+Bicskén, megértesítették a VENEZIA-t, hogy álljon meg ezeken az állomásokon. Így aztán az egyesített Venezia+Báthory 12.50-re már meg is érkezett a Keleti-be.
Voltak olyan utasok akik naivan eljöttek Lengyelországból, hogy Szolnokra lemennek, és este a visszaúti Báthory-val mennek vissza Lengyelországba, de rájöttek hogy ez nem fog menni, így aztán csak Budapestig jutottak. A kalauz elmondta nekik, hogy ja kérem ez a MÁV...
Súlyos sérülést szenvedett az az autós, aki vonattal karambolozott Csongrád megyében - tudta meg a HavariaPress. A 451-es út Szentest elkerülő szakaszán pénteken reggel eddig ismeretlen okból személyvonattal ütközött egy Trabant.
A karambol következtében az autó vezetője súlyos sérülést szenvedett. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrség az érintett szakaszon félpályás útlezárást rendelt el.
A fenét túlméretes. Ha a Bobó elfér, a gőzös is elfér. A füstje, meg a gőze ugyan kilóg a szerkesztési szelvényből, de ha a mi drótjaink 25 kV feszültségén nem okoz galibát, a HÉV 1100 V feszültségén sem okozott volna. Csak ma egyre több helyen teng túl az ész...
Aznap A 9704 után Fehérváron láttam érkezőben a 3 kocsis különvonatot, ami Debrecenből érkezett, úgy láttam gyerekek voltak rajta. Ez mehetett tovább, és láthattad Csajágon.
Külön érdekessége volt, hogy a végén két zártárcsával közlekedett...
Igen, ott van! Bár az az épület eredetileg a szociális épület volt, a felvételi épület (eredeti) már nincs meg, lebontották. Miután a szoc. épületben feleslegessé váltak helyiségek (Pl. a nagy ebédlő), oda költözött át a rendező felvételi épületéből a személyzet+irodák.
A MÁV honlapján ez a friss paraméter szerepel, a HIVATALOS ÜZLETISZABÁLYZAT-ban ! :-((((
1. kötet 78. oldal
243. KF. A helybiztosítással közlekedő belföldi vonat 30 percen túli késése esetén a vasút az utas pót- és helyjegények, helyjegyének árát - ha az utas kártérítési igényt nem kíván benyújtani - a vonat megérkezését követő nap 24. órájáig téríti vissza a vonat által érintett állomás személypénztárában ....
UFF:
A Személyszállítási Üzeltszabályzat 1 oldalán ez olvasható: