Keresés

Részletes keresés

pockond Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61972

Megnéztem a honlapjuk többi részét is. Ismerősek voltak a kövek, aztán rájöttem, hogy lekoppintották a Semmelrock Bradstone-t, legalábbis nagyon hasonlít. Az ára viszont töredéke. Vajon a minősége milyen?

Előzmény: Törölt nick (61971)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61971

http://www.yorkstone.hu/letoltes/terko-lerakasa-yorkstone.pdf

(1800)-2500-(3000) Ft/m2 a munkadíj a feladattól/helyszíntől/mintától függően.

A tükör kiszedése (normál körülmények között) benne van.

Nincs benne

- szegély építés

- lépcső/rámpa/térfal, stb. építése

- kiszedett talaj eltüntetése

- sitt eltüntetése

Előzmény: pockond (61968)
KermanN_ Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61970

Itthon én sem, miért nem rendeled meg kintről? Vagy csináltatod egy lakatossal.

Előzmény: hamvasat (61967)
KermanN_ Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61969

Én nem hagynám ki a rotálást, de te látod. Ki tudja ha egyik helyen tömörebb mint máshol az azt eredményezi hogy hamarosan a kevésbé tömör részek ülepedni fognak (hiába hengerelsz, az annyit nem tömörít) és tiszta hepehupa lesz a területed. Fűvel benőtt talajt pedig már szinte lehetetlen egyenesre szintezni (lassan apránként lehet hogy ne fulladjon bele a fű, de sose lesz az igazi szvsz) Egy jó, precíz talaj előkészítéssel sok későbbi fejfájástól kíméled meg magad, ez személyes tapasztalat :) Ugyanis én elkapkodtam az előkészítést, és most iszom is a levét sajnos.

Előzmény: Bazs1981 (61963)
pockond Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61968

Bocs, hogy megint nem fű, de csak bennetek bízom :)

Térkövezni kellene, kérdések:

1. Rétegrend: rengeteg féle rétegrendet lehet olvasni, aki csinált már ilyet, mit használt? Én most azt szűrtem le, hogy alulra sóder vagy murva (a murva elvileg jobb, legalábbis írtak ilyet) 15-20 cm vastagon, viszont nem tudom, hogy ez most tömör vagy laza vastagság. Sehol nem írták, és nem mindegy. Erre 0-4 kétszer rostált sóder vagy homok 4-5 cm vastagon. Itt sem tudom, hogy ez tömör vagy laza vastagság. Elvileg 20-30% a tömörödés, ha jól értelmeztem.

Persze a legjobb lenne, ha kapnék egy bevált receptet, hogy milyen mély legyen a tükör (térkő + x cm), milyen vastagok legyenek a rétegek, megadva, hogy tömörítés előtti vagy utáni a méret.

2. Térkövezésre mi a reális munkadíj? Jelenleg föld van a térkő helyén. Külön is érdekelne, hogy a föld kiemelésére mi a reális munkadíj

3. Aki csinált már saját maga térkövet, valami támpont kellene, hogy milyen tempóban lehetett haladni, mondjuk mennyi idő kitermelni 10m2-ről a földet (és hány ember csinálta), stb.

hamvasat Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61967

Sziasztok!

http://www.alibaba.com/product-detail/High-quality-Lawn-and-Garden-Aerators_60135036806.html

Ilyesmi jellegű lyuggatót Magyarországon lehet kapni? Nem találok sehol.

Zsal Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61966

Szép napot mindenkinek!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a végleges talajszint (lépésállóra hengerezett) alá mennyivel kell elhelyezni a vakondhálót?

Üdv,

Zsal

kovacsl1976 Creative Commons License 2015.03.18 0 0 61965

Na igen, gondoltam hogy nem lesz olyan aki majd azt írja hogy 2000-ben vettem a robotot és azóta csak a kést kellett benne cserélnem :)

Nyilván érdekes kérdés hogy kinek mennyire feszített egy ilyen robot beszerzése anyagilag, van egyértelmű szitu (pl 0 forint félre tett pénz - bár sokan még így is őrültségekre hitelt vesznek fel de ez már más téma) és onnan felfelé meg ki-ki belátása szerint dönt.

Az biztos hogy nagyon morcos lennék ha mondjuk ennyi pénzt kiadok rá és 3 év múlva azt mondja hogy na csá ennyi volt, vegyél újat...

Amúgy a külföldi oldalakon olvastam 2003-2004-körüli review-kat is (akkor is dícsérték már őket - USA piac). Én meg azt hittem akkor még nem is voltak ilyen gépek.

Előzmény: sz_attila (61964)
sz_attila Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61964

Azért mán no :)

Olyat itt ne várj, hogy valaki bejelenti, nos fiam, nekem 15 éve husi robot nyírja a füvemet és azóta még le sem állt 1x sem.

15 éve itt még pázsitok se voltak, a pórnép 95 százaléka ma is mtd nevű fűnyírónak álcázott ipari hulladékokkal nyírja a füvét. Talán ott fenn északon, ott lehetnek ilyen régebbi keltezésű gépekről vélemények. Ez egy nehéz kérdés, mert azért szerintem van problémás rolls royce is, csak mi nem tudunk róla :) A msáik dolog meg az, ha neked a beszerzási ár nagyon feszített és nagyon fájdalmas lenne kifizetni, akkor ne vegyél, mert gond esetén annál nagyobb lesz a világok összeomlása :)

Ellenpéldaként írom le, hogy anno én is sok pénzt adtam ki Honda fűnyíróért, garancia nélkül vettem, de bevált és nem kellett szervizeltetni, csak kisebb beavatkozások voltak, azok is nem létező garanciaidő után :)

Mondjuk akiket én ismerek és van nekik husi robotjuk, azoknak van mit a tejbe aprítaniuk. Egyik meg félig svéd apja révén, úgyhogy ott más szóba se jöhetett :) Az év nagy részét ott fenn tölti, állítólag a svédek agyba-főbe dicsérik, meg ott mindenkinek az van. Hát nem tudom, mondjuk egy kérdés motoszkál azért bennem: az a husi robot, amit itt nálunk adnak el, az biztosan ugyanaz a husi robot, amit Svédországban értékesítenek? Hm, elvtársak? :)

Előzmény: kovacsl1976 (61958)
Bazs1981 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61963

Köszönöm szépen a választ! Most így elsőre annyit kérdeznék, még hogy elég puha  a talaj felső rétege lehet nem rotálom meg, és egyenesnek is tűnik, lehet olyan hogy kihagyom a hengert és egyből a talajegyengetővel ( raklap) kezdek?

Előzmény: KermanN_ (61924)
Only55 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61962

-trifender

Only55 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61961

Sziasztok!

Megosztanám veletek az elképzelt kezelést, és későbbiekben is mutatnám hova jutottam,. hátha másnak is segít
Kritikát szívesen várom

Tények :

• Tocsogott a víztől tavaj összel szinte feljött a gyökere.
  • Jó minőségű nem homokos talaj
  • Sűrű fű, kötött talaj, gyökérrészek elszáradt színűek
  • Gomafoltok voltak tavaly 

Vegyszer/tápanyag:

• Tavaly tavasszal Basatop fairt kapott( 25-06-10-2mg)
  • Nyár végén mivel egész zöld volt, viszont néhe kis helyeken betegeskedett, káliumos yarát kapott(11-11-21)
  • Majd télen szintén ezt.
  • Évközben kb 4 szer B+D és kétsze A gombaölő ment 

Amire én gondolok

Szimplán kimosódott a yara és tápanyag hiány + tömörödött talaj sűrű fűvel rátesz egy lapáttal
Betegség? Előbbiek ismeretében nem gondolnám de nem zárom ki( bár a fűszálak teteje néhol sárgul)

Program és akkor itt kérnék rábólintást vagy lebeszélést :)

• A rezisztencia elkerülése végett az A+B+D helyett valami új koktéllal mennék rá,(ridomil topos trifender valamilyen variációban )?
  • Gyökér/immun erősítés és növekedés beindítása miatt pedig a szokásos N túlsúly mellett K tulsúlyt is adnék neki. Valamilyen 20-05-15 féle verzíót ismer valaki ?
  • Késes szellőztetést pár mm mélyen csinálnék, bár félek hogy használna a gyökereknek viszont az amúgy is sűrű füvet mégjobban besűrítené ezáltal rohadna a töve, illetve kissé félek hogy ki fogja kapni jelen állapotában
  • Lyuggatást ha kézzel is de megcsinálom

És akkor a képek az állapotról

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61960
Előzmény: pockond (61959)
pockond Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61959

Jó ötlet a mobilkerítés, de itt a keleti végeken (hajdú-bihar) egyelőre nem találtam bérelhetőt.

Fémoszloppal nincs valakinek tapasztalata? Gyorsan fájdalom mentesen le lehet verni, esetleg egy kis luk fúrása után? Ugyan betonba kellene tenni, de ha 50-60cm-re bent van a földben, akkor úgy tippelem, hogy már elég stabil lenne.

Előzmény: halaloszto (61955)
kovacsl1976 Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61958

Oké köszi (a többieknek is).

Megmondom a frankót kicsit elbizonytalanodtam. Nem egyszerű történet eddig ez a robot fűnyíró és ugye rohadtul nem olcsó.

Már ott voltam a hétvégén hogy veszek egyet, de most még mindig gondolkodok. Ha a bő 400 helyett "csak" 200 lenne a gép, akkor azért könnyebben tudnék dönteni.

Közben olvasgattam angol oldalakon review-kat és mindenhol azt írják amit Attila mond: a gép jól dolgozik, a fű konstans ápolt hatást kelt, halk, a gyomok eltűnnek a nagyon sűrű vágás miatt. Volt azért olyan aki írta hogy a 3. évben elromlott a cpu a gépben és vmi 400 eurós volt a javítási költség ami nem esett jól neki.

A kérdés a dologban még az, hogy vajon meddig bírhatja egy ilyen gép. Ha 5 éven belül megadja magát az óriási szívás (100eFt/év lenne így az üzemeltetési költség). Ha 10+ évet bír, akkor viszont - nyilván ekkor is pénztárca függő IS - megérheti (ekkor már kb. 50e Ft/ év alá menne a költsége). Na ilyen jellegű hozzászólásokat viszont még nem nagyon láttam, tehát ez pillanatnyilag kérdőjeles.

Előzmény: sz_attila (61950)
halaloszto Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61957

ez sem olcso ha kell belole 10. olyan anyag kell ami maradek vagy ami fel lesz hasznalva. pl 12-es vagy vastagabb betonvas, es utanna mehet a keritesbe ami a vegleges. de maga a drothalo sem olcso.

Vajk

Előzmény: XIngu (61956)
XIngu Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61956

szia,

lehet fatelepen kapni ilyet, mint opció:

http://www.hobler.hu/termekeink/rudfa_drugafa_oszlop/fenyo_rudfa

Nem reklám, csak ezt dobta ki elsőre.

Fenyőből oszlopok. ideiglenesnek tökéletes 2-3 évre.

Nekem 4. éve van lerakva simán a földbe betonozás nélkül, és az oszlopok java még áll, 10ből 2-t kellett cserélnem ősszel, mert elkorhadt a földben lévő rész.

üdv

Andris

Előzmény: pockond (61954)
halaloszto Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61955

nincs semmi hulladekod amibol megcsinald? 

tetolec (3x5) a minimum, de csak esztetikai szerepe lesz, egy nagyobb kutya is bedonti. mobilkerites ceget nem kerdeztel, lehet nem is lenne draga 2 honapra.

Vajk

Előzmény: pockond (61954)
pockond Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61954

Ugyan nem fűápolás (még, de az első lépés), viszont itt mindenre van válasz. Szóval némileg bővül a kertünk, a végleges kerítésre azonban még várni kell 1-2 hónapot. Ideiglenesen drótfonatot húznék ki, de nem igazán fűlik a fogam a betonoszlopozáshoz egy ilyen ideiglenes kerítésnél. Kérdés, hogy egyszerű mondjuk 2x2 vagy 3x3 cm-es fa "oszloppal" (lánykori nevén léc) érdemes-e nekiállni, vagyis megtartja-e, ha jó mélyen leverem a földbe. Gondoltam még fém oszlopra is, de az azért nem olcsó. Vélemény?

Vakond kérdés is van: Egy érzékeny szakaszon tennék a földbe függőleges vakond "kerítést". A geotextil jó lenne erre célra, nem varázsolja át magát rajta a kis nyomorult? Tudom, hogy alatta átjöhet, de ez részben mélység kérdése. Vakondháló már nem játszik.

mrshobo Creative Commons License 2015.03.17 0 0 61953

Sziasztok!

Ősszel vetettem a füvet, melyet megelőzött némi rotálás, gyomirtás. (Talán lehettem volna alaposabb.) Sajnos már most tele van a fű gyommal. Lefújhatom már most hétvégén BofixGardennel vagy várjak még vele?
Köszönöm a válaszotokat előre is.

Nemethferii Creative Commons License 2015.03.16 0 0 61952

nem minden webshop rossz,de tényleg ne vegyél robotfűnyírót ilyen helyről.

Előzmény: sz_attila (61950)
serpák Creative Commons License 2015.03.16 0 0 61951

Kovacsi 1976    A multkor  adtam egy  telefon számot Husqvarna  márka bolt és telepitik is . Tel.0630 7260441   Kérj ár ajánlatot

sz_attila Creative Commons License 2015.03.16 0 0 61950

Eszedbe ne jusson online shopból robotot venni. Menj el a legközelebbi husi boltba és ott tárgyalj hús-vér eladóval és alkudozz vele. Biztosan dűlőre fogsz vele jutni. Ezektől a shopoktól én is hányingert kapok. Autót se veszel webshopból :)

Előzmény: kovacsl1976 (61948)
-Tsunami- Creative Commons License 2015.03.16 0 0 61949

A husqvarna tavaszi akcióban is szokott lenni 305, nem tudom mikor lesz most aktuális. 

Előzmény: kovacsl1976 (61948)
kovacsl1976 Creative Commons License 2015.03.16 0 0 61948

Kértem ajánlatot az egyik online shopból az Automower 305-re. A kiírt árhoz képest nem tudnak kedvezményt adni.

De a durva most jön. Kérdeztem hogy mennyi lenne a telepítés.

"A gépnek a telepítése, az automower árának a 20%-a."

Magyarán közel 100e HUF-ért telepítenék le. Ahogy olvastam eddig a telepítés pár óra (nálam kevesebb lenne mert nincs sok minden amit körül kéne határolni). Ezért komolyan ennyi pénzt gondolnak??? Azért néha még mindig ki tudok akadni hogy milyen hülyének bírják nézni az embert.

XIngu Creative Commons License 2015.03.16 0 0 61947

sziasztok,

Megvan minden a tavaszi indításhoz.

Már csak a sorrend a kérdés.

Szellőztetés után gondolom felülvetés mehet egyből, viszont erre mehet a műtrágya is egyből, vagy várni kell vele?

Érdemes tolni egy ABD kombot is valamikor, vagy csak akkor ,ha gombásodásnak látom valami jelét?

köszi

Andris

progika Creative Commons License 2015.03.15 0 0 61946

Sziasztok!Érdeklődnék,hogy tudtok e olyan komosztról ami garantáltan gyommagmentes vagy használt-e már valaki ilyet?

sz_attila Creative Commons License 2015.03.15 0 0 61945

Nem írtam, hogy crop miatt történt, de az utóbbi években csak a műtrágyán változtattam, semmilyen más behatás nem érte a füvet. 2007 óta nem volt ilyen pocsék állapotban, mint most. Gyanítom, hogy gyorsan távozott a tápanyag a talajon keresztül, és nem kapott időben utánpótlást. Valaminek kell lennie, ami az állapotromlást előidézte. Máshol nincsen ilyen durva homokos talaj, mint nálam, ezért nincsen összehasonlítási alapom. A kötött talajokon jól működik minden.

Előzmény: -Tsunami- (61944)
-Tsunami- Creative Commons License 2015.03.15 0 0 61944

Senki nem állította hogy a crop jobb mint a scotts.

17000Ft a high n scotts 25kg

8700Ft a crop 40kg.

A scotts kb 2 héttel bírta tovább nekem mint a crop és semmivel nem volt szebb a fű vele.

Az hogy a crop miatt visszafejlődött a fű gyökere a felére és egy szezon alatt tönkretette, stb az szerintem marhaság.:-)

Előzmény: kovacsl1976 (61942)
sz_attila Creative Commons License 2015.03.15 0 0 61943

Én azt gondolom, hogy a crop akkor jó, ha kötott a talaj és minimális a csapadék, ami a füvet éri, ez legyen eső vagy a locsolás is. Szóval homokos talajon, napi 2x locsoló indítással a crop felejtős. Illetve, amit Samubá is írt, hogy játszani kell az összetétellel, homokra nem mehet állandóan a 23-7-7es. A lényeg, hogy nincsen általános recept, hanem figyelembe kell venni a talaj összetételét. Nekem mindenféle talaj van a kezem ügyében, ez is nehezíti a dolgot, sőt, általában egy kerten belül és egy pázsiton belül is vannak eltérések a talaj minőségben, mert ugye innen-onnan hordatták össze költséghatékony módon a földet a gondos tulajdonosok.

Előzmény: kovacsl1976 (61942)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!