Mindenképp ki kell olvastatni a hibakódot. Ha nincs, akkor az I gomb beragadására gondolok. Próbáld ki azt, hogy az R-et nyomod. Akkor az utoljára beállított sebességet "hívja" vissza, tehát csak arra gyorsít fel.
3 napja Meriva tulajdonos vagyok! Eddig csak pozitív élményeim vannak egyet leszámítva! Mégpedig, hogy a tempomat bekapcsolásakor ( I gomb röviden megnyomva) nem áll be az adott sebességre a kocsi hanem pedál használat nélkül elkezd gyorsítani! Ha ezután megnyomom a lassítást (R gomb röviden) akkor egy pár másodpercig lassít majd ismét elkezd gyorsítani! Mitől lehet ez vagy mit lehetne tenni elkerülése érdekében?
A Meriva kormány zörgèssel kapcsolatban írok. A lent emlïtett Skf LGEV2-es zsírt lehet rendelni webàruhàzból, a www.mihalykovi.hu oldalról. 1375ft a legkisebb kiszerelésben. Megcsinàlni tényleg egyszerű max 1 óra. Eddig még bevált. Egy hete csináltam, csöndben van.
Az alkatrészt én rendeltem meg itt(Gyöngyös) egy helyi autósboltban, mert bár az autószerelők dicsekedtek mindenféle óriási, csak nekik nyújtott kedvezményekkel, egyik sem tudta ilyen áron beszerezni. A gyártója LuK, más nincs is egyáltalán az enyémhez. Aki csinálta, egy Gyöngyöspatai srác, 2500Ft-ot kér óránként. Először 15e-re mondta, de mire szétszedte, akkor látta, hogy nagyobb munka, mint gondolta, mert a bölcsőt is le kellett venni, így 20e lett. 155ezerbe van az egész.
Még valami. Volt, aki az átalakító szettet javasolta, volt olyan, aki teljesen ellene volt annak. Én a következők miatt döntöttem az eredeti mellett: 1. ha az átalakító szett valamelyik alkatrésze meghibásodik, azt külön nem árulnak. Ez persze csak akkor gond, ha történik valami. 2. olyan kis különbség volt árban a kettő közt, hogy nem érte meg kockáztatni, hogy a csillapítás hiánya miatt más alkatrész meghibásodjon. Még olyan rémhírt is hallottam, hogy az egytömegűvel letört a főtengely vége.
Köszönöm az infót. Megnézettem egy szerelővel, aki azt mondta, hogy nem kell még cserélni. A tiédet hol cserélték? Az ár, amit írtál, valóban jó. A neten utánanéztem az áraknak, valóban nagy a "szórás", érdemes odafigyelni.
Igen, a szett: lendkerék,tárcsa, szerkezet és a kinyomócsapágy. Ez az utolsó egyébként nem volt jó bele, nem ment fel a nyelestengelyre, de másnapra hoztak belevalót, és nem kellett semmit sem fizetni rá.
Szia! Kösz az infót. Az általad elmondottakat még nem tapasztalom. Az 1,3-asba is kb. ennyi? A komplett szett a lendkerék+kuplungot (+csapágy) jelentette?
Na a helyzet a következő zsír ügyben! Ha valaki akar rendelni ilyen speciális zsírt az megteheti az E-bay-en, ott van az SKF LGEV2 típusú 1020-as viszkozitású zsír 5300 Ft-ért 35g-os kiszerelésben. Kb. 1 hét mire megjön.
Most vettem egy 2009/1,3 CD Merivát. Kb. 3000 km után leállításkor, indításkor "ketyeg", mintha elérne valamit a motor. Ha valakinek ötlete nagyon megköszönném. Üdv.
Keress rá a témában írott hozzászólásaimra. Az a zsír, amit ajánlottam, nálam olyannyira bevált, hogy legutóbb kb 70 ezer km-e zsíroztam és azóta is csendes.
Köszönöm a gyors választ! Időközben nekiálltam saját kútfőből kb fél óra volt. Bezsíroztam és forgattam rajta. Nagyon kicsi hangja van , de nem veszélyes, lehet csak a műanyagok rezonálnak. Ilyen speciális zsírt Unixéknál lehet kapni? Ezekre nincs visszahívás az Opelnél? Sokan küzdünk vele. Úgy néztem ha ez megkopik jobban akkor, ezt csak komplett kormánymű cserével lehet orvosolni.
Valaki tud segítséget adni, az elektromos kormányszervó motor leszedéséhez? Tanácsok tippek minden jöhet. Időben mit kóstál a leszedése? Egyre jobban elviselhetetlen a hang ahogy kotyog. Ha nem tudok beszerezni speckó zsírt milyet érdemes beletömni? Vagy ideig óráig elég ha az elektromotor tengyelyét kicsit elforgatom?
Helo!
Akkor sajnos Téged is becsaptak mint engem az Active felzereltség redelésekor.
Bármely kereskedés honlapján a kofigurátorban szerepel hogy mivan. benne szériában.
A Tiedben minimum 400-as nak kellett volna lenni min 6 hangszóróval.
T.
Szóval elvileg akkor as+bekapcs indítasz gyújtás nélkül. Megjelenik a 7SAFE felirat. Vársz számításom szerint max. 160 percet(2ó 40p), és meg kell jeleni a vonalaknak. Lehet, hogy akár kevesebb idő is elég, mivel már korábbi próbálkozásodnál is telhetett az idő.
Gyakorlatilag ugye 7 x el lett rontva a helyes kód bevitele. Na már most, ilyenkor az újabb próbálkozások után egyre több időt kell várni, míg a helyes kód bevitelére lehetőség lesz.
Na most a rádiót bekapcsolva hagyva pl. egy éjszakára fog helyre jönni. Hirtelen nem tudom, hogy gyújtás kell-e végig. Ebben az irányban mozogj, ez a megoldás.