Így precíz! Megosztanád velünk, - szegény hírmorzsákból élőkkel - a többi részletet is. Én sajnos csak a leírtakat hallottam a hajnali eseményekről.
Vajon az utasokkal mi lett? Vártak jó sorsukra? Szidták a folyton növő fákat?
Én pedig továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy az a fa, amelyik olyan magas, hogy eléri kidőlése esetén a síneket a vasúti közlekedésre veszélyes! Csak idő kérdése, mikor dől rá a pályára. Lehet, hogy 1 év múlva, lehet, hogy 5 év múlva, vagy 10 év múlva. Ahogy a fa öregszik ez az idő mindig közelebb lesz. Ilyenkor pedig széttárja a vasút a kezét; nahát, ki gondolta volna?
Ha pedig a törvények nem teszik lehetővé a vasútra veszélyes magánterületen lévő fák kivágását, akkor a törvényeken kell változtatni, éspedig az emberi életek védelme érdekében.
Szerintem akkor meg éppen hogy láttalak Szokolyán fotózni, ha a beszúrt képed úgy négy óra körül készült. Én az utolsó kocsiból néztem ki hátrafelé, éppen Paphegyre tartottam a vont. telepre.
Mai utazásom pár kép erejéig (mert a 019-es Nohabról már sok jó képem van, de még az életben nem fotóztam Mk48-ast, sőt, látni is csak kétszer láttam Szilvásváradon, és nagyon szeretem ezt a kis mozdonyt:-))
Tehát:
Mk48 2017 körüljár Királyréten no.1
Mk48 2017 körüljár Királyréten no.2
Mk48 2017 Szokolya-felső megállóhelyre érkezik Kismaros felől
Expresszvonat másodosztályú kocsijába bevihető a kutya, akár van helyjegyed, akár nincs, mivel az Ex nem kötelező ülőhelybiztosítással rendelkező vonat. A kutyára élőállat-jegyet kell váltani.
Úgy tűnik, az osztrák-magyar mozdonyfordulókat nehezebb összerakni hatékonyan. 3 nap alatt Sopronban a következőket láttam: esti IC bécsújhelyről érkező része (5 kocsi) 3 Herkulessel, délután deutschkreutzba menő inga végén plusz egy bérelt GYSEV Taurus, délelőtt bécsújhelyre menő személyvonat (2 kocsi) mindkét végén 1-1 Herkules. Pedig nem is trainspotterkedtem, csak úgy jártamban-keltemben láttam.
"Szeptembertől megszűnik Szemeretelep MH. Hogy áll a ferihegyi peron építése, és mi lesz a Szemeretelepről bejáró utasokkal, akik eddig fizető utasként igénybe vették a (BKV-nál minőségibb) szolgáltatást, pláne, hgy pont szeptembertől jön a kombinált bérlet, ami emelheti az utaslétszámot?"
Szó nincs róla. Az egyetlen dolog ami történik majd a 100-ason a BKSZ-szel összefüggésben, hogy majdnem egész nap fél órás követés Monorig (ha jól emlékszem) 8 pár új vonat segedelmével...
Ma kaptam infot :E hó15.-én mennek átvenni a 10 újdesirót Krenfeldbe(08.15-18-ig).Azt nem mondták ,hogy mikor és hogyan jönnek a gépek.Szóval nem biztos,hogy a gépekkel együtt jönnek haza 18.-án de isten tudja.
A sógorom menetirányító Marosvásárhelyen, vettem a fáradtságot és felhívtam. Megkértem kérdezze meg a kollégáit. Nos a felsővezetékszakadás igaz, csak még volt más is. Kidőlt fától kezdve, átereszt megemelő kiáradt patakig minden. A fél országban áll a vasút. Moldva szinte teljes területén, Déda -Szeretfalva között földcsuszamlás stb.
division by zero>No meg a motor bömböléséről se felejdkezzünk el! Dízelmániásoknak lehet, hogy tetszik, de az átlag utasoknak nem hiszem...
benbe>na igen, német csúcstechnika...
"Az ülések arra a távolságra, amire kitalálták nekem megfelelnek, nem kényelmetlenebb a posta Bhv üléseinél." Mondjuk a posta Bhv ülések elég kényelmetlenek úgy 1 óra után :-)
"A rázkódás a rossz pályaállapotok miatt ugyanúgy érvényesül mint más járműveknél" Én Nyugati-Angyalföld között szoktam tesztelni, Bhv 1000x jobb futású...
No meg a motor bömböléséről se felejdkezzünk el! Dízelmániásoknak lehet, hogy tetszik, de az átlag utasoknak nem hiszem...
a többi nemzetközi mennyit késett az állítolagos felsővezeték szakadás miatt? vagy csak a Pannónia-Expressz alkotot ilyen maradandó és emlékezetes késést?