Keresés

Részletes keresés

Madaraspisti Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77071

Azért a 365 napból csúcs meleg jó ha van 30. Az sem egy tömbben.

Ez a múlthét előtti hőhullám viszont már tényleg túltett mindenen. A z éjszakai szellőztetéssel is csak 27 tudtam levinni a hőmérséklete.

Pontosabban nem az egész éjszakaival, hanem hajnali  1/2 -4 és  7 óra között.

Úgy általában  be lehet állítani 24 - 25 fok körüli hőfokra.

Viszont könnyű szerkezetnél,  tetőtérnél ez már nem megy !

Előzmény: GeriSoft07 (77069)
dokeee Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77070

Múlt héten a hálószobában már én is bekapcsoltam a klímát 3 nap este nyolctól kb. éjfélig. Idén szerintem ennyi volt.

Előzmény: GeriSoft07 (77069)
GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.13 -1 0 77069

ennek a vége az, hogy lesötétített 26 fokos lakásban szenvedsz

Mi is jól szigetelt, 1,0-s ablakokkal rendelkező lakásban élünk, de amikor egy hétig nappal 35 fok felett van, éjjel meg 26 fok, értsd hajnal kettőkor, mert 22órakor még bőven 28 fok van, akkor ez úgy halott ügy ahogy van. Tapasztalat.

Előzmény: LTvedtél? (77067)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77068

Igen, többször előkerült, hogy a nagyon jól szigetelt házak is egy idő után átmelegednek, és az éjszakai ablak nyitvatartás (ahol lehet) sem elég hogy kihűljenek, és jöhet a klíma.

Előzmény: LTvedtél? (77067)
LTvedtél? Creative Commons License 2017.08.13 -2 0 77067

Nem olvastam végig a hsz.-kat, lehet, h már elhangzott ötlettel állok elő, de én otthon már megoldottam a légkondícionáló kérdését.

Igaz, h nem tömbházban lakunk, hanem önálló házban, de tíz éve körbe szigeteltettük nyolc cm hungarocellel (valószínűleg nem is így hívják). Télen a meleget nem engedi ki, nyáron pedig be! + nappali hőségben csukva tartjuk az ablakokat, éjjel viszont szellőztetjük a hűvösebb levegővel.

Bár nem lehet a kánikulában 22 fokra hűteni így a szobákat, de határozottan hűvösebb van a belső térben. Leginkább be - és kilépéskor tudatosul a különbség.

A gépi klímával az ember maga alatt vágja a fát, mert minél több energiát fordítunk hűtésre, annál nagyobb káros anyag kibocsátás árán érhetjük el fokozva ezzel a kiváltó okot, az üvegház hatást. Ez öngerjesztő folyamat és tönkre tesszük vele a Földet, magunkat.

Bár a munkám során rendszeresen hozzájutok klímás járművekhez és jóleső érzés a hűvös utazás közben, de brutálisan fejbe ver a hőség kiszálláskor.

trilla414 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77066

Szia! Szerintem *tudod*, hogy meg lehet csinálni! Állj neki, csináld meg, és számolj be a tapasztalatokról!!! Végül is csak valami vizes tartályt kell a hőcserélő köré barkácsolnod, nem?!?

Előzmény: kristof-25 (77065)
kristof-25 Creative Commons License 2017.08.13 0 1 77065

Nem tudtam jól leírni az elképzelést, úgy ítélem meg válaszodból.

A lecserélt, működőképes de már nem célszerű beépítés- és a lehetőséghez képest jelentéktelen eladási ár (egyáltalán vennének még ilyet?) miatt magam hasznosítanám. Tisztában vagyok vele ez egy egyedi kialakítás lenne. Nem egy szokványos klímabeépítés. Az sem kizárt, hogy a hűtőegységet/hőcserélőt egyedileg kell elkészíteni. (a háttér meg volna rá).

Ahogy írtam első körben vizsgálom a kérdést, hozzáértő, segítő hozzászólásokat szeretnék, amit előre is köszönök! Fűtés területén otthon vagyok, a hűtő oldalról lenne szükségem szakmai segítségre.

Összességében kisebb légköbmétert szándékoznák vele hűteni mint amit eddig hűtött a két beltérivel két szobában.

Előzmény: klimahun (77041)
jocijocó Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77064

Most olvastam valami nyomtatható napelemről, ami töredéke lesz a mainak árban. Ha ez igaz és valóban felébe kerül majd, ki jár jól aki kivár vagy aki beleugrik, hisz emlékezünk mennyibe került régen egy KW napelem és mennyi is ma. Ugyanez igaz az elektromos autóra, mert most jelent meg a hír valamilyen lítiumos megoldásról, amibe öntheted a delejt ész nélkül, és ki is veheted belőle töredék súly mellett. De szükség van a fecskékre, amire ez a videó nagyon jól rámutat.

https://www.youtube.com/watch?v=5hnSDxCqOdI

Előzmény: klimakiraly (77062)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77063

OKé, de villanyautóéknál a kompresszort nem kereket hajtó motor hajtja, hanem egy inverteres motor, mint az otthoniakban. Főleg, hogy ha álló autónál is akarsz hűteni, akkor ugye nincs alapjárat a villanymotorokon :) Szóval nem hinném, hogy nagyobb teljesítmény kellene hozzájuk, mint az otthon falon csücsülő társaikhoz.

Előzmény: klimakiraly (77061)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77062

Igen egyenlítsük meg minden.

De félek ez egy nagyon drága jövő lesz.

És most belépni erre még nagyon forró.

Persze sokaknak van ... főleg nyugaton/magyarhonban is ... akiknek 20-30-40 milliót elkölteni energiára nem nagy kunszt. ha megtérül megtérül ha nem hát nem, maradt még elég.

Hidd el Én a megoldást keresem, mert Viktornak adni államkötvényként, mint mondjak ... akár el is égethetnénk a Kossuth téren.

Előzmény: Törölt nick (77057)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77061

Több az, igaz nekem 4LE rémlett ...

http://totalcar.hu/magazin/technika/klima06/

De csak elvileg, mert az autókba épített 3-4,5 kW teljesítményű rendszerek dolgát számos más műszaki paraméter könnyíti vagy nehezíti.

Előzmény: BJaca (77059)
Teaway Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77060

„1 Liter gázolaj nem tudom mennyi áram”

Hozzávetőlegesen ~12kWh

Előzmény: klimakiraly (77045)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77059

Ha azt nézzük, hogy egy 20m2-es szobába kell 2kW-os klíma, akkor ide elég lehet 1kW-is, mert ugyan jóval kisebb, de rosszabb a hőszigetelés, és ugye az autóban nem illik menet közben leengedni a redőnyt. Tehát valahol 300 és 500W között fogyaszthatnak. Ami durva, hogy az a ventilátor, ami fújja be az utastérbe a levegőt (hagyományos autóknál), az 300W-ot még megeszik teljes fokozaton.

Előzmény: klimakiraly (77056)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77058

Tekints egy kicsit nyugatabbra, és az optimizmuson kívül látsz egy kis példát is.

Szélerőmű, napelem, rengeteg elektromos kocsi, stb, stb... persze először fejben kell rendbe tenni a dolgokat....

Előzmény: Ofenbau (77055)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77057

Érdekes olvasni a HSZ-eket. Az is érdekes milyen messze jutottunk az egyszerű dán kísérlettől ahol a redszerhullámzást próbálják bérelt akkukkal kisimítani. Egészen a villínykályhákon át a méteres lószarrétegig.

Ilyen negatív gondolkodással nem is lenne túl sok jövője a -mellesleg nagyon is életképes- szaldós rendszernek. Mondhatom én, hogy l..szt a szaldósokba, nehogy már én fizessek azért rendszerhasználati díjat, hogy más olcsón fűtsön árammal, mert megteheti. Persze az ilyen megközelítés romboló és buta lenne.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77056

Pedig Én tényleg kíváncsi volnék mennyit fogyaszt a klíma egy elektromos autóban.

Mert oké hogy Spanyolországban sik terepen +24°C borús időben letesztelik ... de Én megyek télen esőben hóban ónos esőben szikrázó 43°C-ben stb.

Ugye a diesel se tudja -20°C-ben a veszteség hőjével kifűteni az utasteret. Mire beérek a 12km-re lévő munkahelyemre 65°C a hűtőfolyadék. és a kocsi fűtetlen garázsban áll ... a munkahelyről haza még rosszabb ugye ott kint áll az udvaron.

Nyáron tudom hogy +1liter autópályán a fogyasztás, van pillanatnyi fogyasztásmérő a kocsiban. ha kikapcsolom a klímát akkor ennyit esik a pillanatnyi fogyasztás ... de max 5km-ig bírtam, és kapcsoltam vissza.

Ja és amikor olvaszt a Tesla klímája akkor olyankor mi van? Fújja be a -30°C-fokos levegőt? Vagy elzár mindent és nulla szellőzés/fűtés arra 10-15 percre még leolvad?

Előzmény: BJaca (77054)
Ofenbau Creative Commons License 2017.08.13 0 1 77055

Látom  határtalan az optimizmus.

Mondjuk a  'rohamosan' nem tudom milyen mértékegység.

Anno amikor kitalálták a villanykályhát volt úgy hogy a  második  évben az előzőhöz képest  1000 % volt a mennyiségi fejlődés , de az nagyon hamar lecsengett.

Az elsőben  legyártottak   20 db. prototípust, majd a másodikban 200 db. -ot el is adták mindet. A 4,2 miiló lakásból  vagy   50 ezerbe került ilyen kályha  vagy   5 év alatt, tehát látványos gyors volt a fejlődés, de aztán   még gyorsabb a visszaszorulás.

Az olajkályhák tündöklése és bukása még látványosabb. 1960 -tól  1975 - re 1.5 millió olajkálha üzemelt...itt stagnált  1990 -ig majd  3 év alatt kifujt a nullára.

Vagy még egy érdekesebb. 

Úgy 1900 körül  egyes jósok vélték, hogy 1950 -re napi   félméter vastag lószart kell eltakarítani   Bp utcáról   a hatalmas és gyors ... rohamos fejlődés következtében. 

azután megjelent az autó.... szóval a napi jelenségekből néha fals következtetések lehetnek.

Előzmény: Törölt nick (77036)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 1 77054

Maradjunk a klímáknál, úgy néz ki, ebben az időszakban az ablakklíma a leghatásosabb! Reggelre 21 fok volt a tetőtérben, energia szinte nem is fogyott, pedig mindkét ablakklímámat kinyitottam :D

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77053

Az elektromos autózás még nagyon úri passzió. Felénk (Hatvan és környéke) tudtommal nulla a töltési lehetőség, így csak itthon tudnám tőtikézni a kocsit. 20A-es a kismegszakítónk, így az az érzésem, hogy a többi fogyasztónkra nappal nemigen maradna elég kraft. A videókban is látható, hogy elég nagy nyűg egy villanykocsi használata. A használati eszköz legyen értem és ne én érte.

Azok az autós újságírók akik tapsolva dicsérik az elektromos kocsizást, egészen biztosan nincs a tulajdonukban elektronos verda.

Nem vagyok szakember, nem értek hozzá, de én is úgy gondolom, hogy a magyar elektromos hálózatra elég nagy teher a nyári klímázás. Nagyszámú elektromos autók töltése, biztosan térdre kényszerítené az áramhálózatot. Nekem mindegy mi hajtja a közlekedési eszközömet, de azt gondolom, hogy csak addig lesz olcsó az áram, amíg csak mutatóba vannak villanyverdák. Na mindegy ... majd csak lesz valahogy, mert olyan még sosem volt, hogy nem volt sehogy. 

Előzmény: klimakiraly (77046)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77052
Előzmény: Pizo_S70 (77044)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77051

nem tudok mit hozzáfűzni ;-) +1

Előzmény: Ofenbau (77049)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77050

Csak így hybridnél pont elvész az az előny ... ha jól gondolom ... műszaki rajzot még nem kerestem ... hogy a hajtáslánc veszteségét kiküszöböljük. 90-95% a hagyományos hajtás lánc hatásfoka, még egy tiszta elektromos ~99%

Amit a hűtés fűtés egy kicsit rombol ...

szokásos 1 egység gáz 1/3 egység elektromos áram egy kis töltési veszteség majd 1 egység áramból 3x- hő ... -20°C-ben egy hőszivattyús klíma nem tudom kitudja-e fűteni a prius és tesla modelljeit? hőszivattyús üzemben vagy cekásszal 3x annyi áramból mint gázból?

Tényleg nem tudom.

(nem akar olcsóbb lenni ... http://schiller.hu/hasznaltauto/toyota-auris-11711571)

Előzmény: GeriSoft07 (77039)
Ofenbau Creative Commons License 2017.08.13 0 3 77049

Nos reagáltál a ....36 -ra amiben azt írja többek között hogy :

" rohamosan terjedni fog a villannyal fűtés (ha klíma, ha hőszivattyú, ha cekászos mindegy). ." lehet , hogy  a naívak így gondolják.

Van pl. egy 60 nm-es háztartás amiben az okoska kitalálja ,hogy fűtést korszerűsít, mert  a konvektoros a   /gákaznos  jelenlegi rendszert  megúnta , nem korszerű vagy csupán csúnya.

nagyon csábos az elektromos fűtés jól is hangzik főleg a infrát hall vagy valami fűtő filmet.  Van az illetőnek max. egy  25  Amperes biztosítéka, ami tud úgy 5 kW-ot kicsi aszerencse , hogy társashaázban kapna 32 ampert, de ha kapna is  az is csak 7,1 kW.

Ezen az 5 kW -on vagy szerencsés esetben  a 7,1 osztozik az általad felsorolt :

"/vasaló/mosógép/főzőlap/sütő/használati melegvíz, " meg kenyérpirító, lakás világítás, elektronika, hajszárító stb.... netán egy klíma.

Aztán van az illetőnek egy   min  6 m3/óra  gázátbocsájtású gázórája , egy kiépített és engedélyezett rendszer , ez tud  50 kW teljesítményt, de  az illető a villanyfűtéstől várja a megváltást .

Arról nem is beszélve , hogy az egységnyi energia  ára háromszor annyi villanynál mint a gáznál.

nem beszélve arról, hogy néha a 120 - 140 nm-es háztartások is a villanyfűtéssel kacérkodnak.

Nem hiába a szépszavak, a marketting, a norvég panel  hívószó lehet.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77048

Ja az áram nem primer energia, valamiből készül igen rossz hatásfokkal.

És Lítium -ion akkumulátor sem épp csóróknak való mutatvány, nem újra hasznosítható ... gazdaságosan. (nagy Tesla Power wallba nem is ez van)(de az autóba nem való nehéz, gyorsan merül, mindig lekellene meríteni teljesen ... ja a Litíumot meg nem szabad lemeríteni mert megfagy.)

Pénzégetés ... úri huncutság ... szerintem .

http://nrgreport.com/cikk/2017/08/11/de-mi-lesz-az-e-autok-akkumlatoraival

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77047

Épp most fejtetted ki, hogy egy okostelefon megkönyítené az életed, felgyorsítaná a munkád, de a főnökeid hülyék hozzá.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77046

Dolgoztam olyan embernek akiknek volt i3 és i8 is a garázsban ... és igen azok valahogy mindig otthon voltak ... a nagy BMW meg terepjárok igen ritkán.

persze itt Szegeden is van i3 és tetszik nagyon hogy ebben a kánikulában megy a klíma (vagy csak ventilátor nem tudom) a parkolóban mikor senki sincs benne. :-)

Előzmény: Törölt nick (77040)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77045

Csak halkan, 2017!-ben harmadik napja nincs áram egyes falukban Magyarországon ... az elektromos infrastruktúra éppen elbír a mostani feladataival ... hőszivattyúnak/vasaló/mosógép/főzőlap/sütő/használati melegvíz 3x32A nagyon kevesen kapnak.

A mobilitás kiszolgálására jelenleg teljesen alkalmatlan.

1 Liter gázolaj nem tudom mennyi áram, de annyi áramot átpasszírozni a jelenlegi hálózaton lehetetlen mint ami olaj / benzin megy.

Mire is jó az okos telefon amire nem jó egy okos telefon? Mondj egy példát mivel járul hozzá nálad az okostelefon a GDP-hez?

Az Én főnökeim mai napig sms-ben küldik a címet ... nem képesek 3-4 fényképet csinálni hogy mit kell majd csinálnom ... nem képesek leírni melyik csöngőt nyomjak, melyik utcán menjek, mert a gps nem pontossan arra az oldalra visz ... 5-10-15 percek mennek el a kukába.

Előzmény: Törölt nick (77036)
Pizo_S70 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77044

Gondolom ez 8-10 millás és nem 8-10 éves akart lenni.

Előzmény: BJaca (77043)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77043

13 milkás autó :)
De most olvastam, hogy egy 8-10 éves Leaf-fel elmentek 200km-t. Eco módban, 50-el, 3,5 barra fújt gumikkal. Én még mindig várom kínát, mikor hoznak ki egy polski fiat méretű villanyautót fillérekért, amivel melóba lehet járni, és egy autó helyén 2 ilyennel lehet majd parkolni.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77042

2015 jan. egyetlen gyorstöltőpont. :)

2017 rengeteg....

klimahun Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77041

van ilyen, levegő víz hőszivattyúnak hívják. Teljesítménytől függően1,1-2 m forint

Előzmény: kristof-25 (77024)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77040
Előzmény: GeriSoft07 (77039)
GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.13 -1 0 77039

Én pl CSAK a töltési idő miatt nem vennék.

Az összes többi érv IGEN

- amivel drágább, az megtérül a nulla karbantartási igényen és tankoláson (igen, elefelejtitek, hogy nem csak a tankolást spórolod meg, hanem a 15-20ezres olajcserét, vezérlés cserét 100-nál, és a hűtőfolyadék cseréket is), van egy 150-200ezres hajtőmű olaj csere, nahát...

- átlag napi 50-100km-t megyek, de mivel országos ellátásban vagyunk, havi 5-8 300km feletti út beesik

Nekem akkor lesz instant get, ha a kettő közül bármelyik megvalósul

- minimum 500km hatótáv 20fokon, de nem eshet 300 alá -10 vagy +40 fokon sem, éjjel sem

- minimum 200km hatótáv feltölthető maximum 30 perc alatt olyan töltő hálózat elérhetőséggel, ahol a pontok közti távolság max 50km

egyelőre egyik sem elérhető :(

Egyelőre max hibrid ami kinéz.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77038

Hogy témánál maradjunk.

Most mindenki ugyanúgy fizeti a rendszerhasználati díjat az is aki szaldózik az is aki nem. 

Ugyanolyan földhözragadt dolog lenne ez ellen is lázadni (persze lázadnak azért) még akkor is, ha tudott, hogy ez is egy nagy csomag része és ha nem lenne esetleg más oldalon lenne több a díj.

Ha olvastad a cikket a dán kísérletben fizetnek a használatért amiből elég jól megoldható az akkucsere. Nagyobb léptékben biztos vagyok benne, hogy könnyebb lesz.

Előzmény: BJaca (77037)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77037

Egy villanyautó 4 millával többe kerül, mint egy benzines. Ha oda-vissza 40km, akkor több, mint 10 évre való benzin, és 365 nappal számoltam, nem 200 munkanappal. Mi hétvégén beülünk a családdal az autóba, és kirándulunk az országban minden felé, a két nap 4-500km. Dolgozni viszont szerződéses busszal járok.

Ha meg az akksimat az áramszolgáltató akarja használni, amortizálni, akkor vegye meg ő. Egy ilyen használat szerintem fele akkora életciklust ad az akksinak. És ez az utolsó bekezdés fájna nekem a legjobban.

Előzmény: Törölt nick (77035)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77036

napi rutin 20 km.

Nincs statisztikám, de a zt hiszem a többség így használ autót.

Ha tehát ezek a kocsik valóban a csonkon csücsülhetnének tömegesen (ha jól emlékszem meg300szorozódást ír darabszámban 2040-re) és használhatná a rendszer és ezért fizetni is tud miért ne. Tudott dolog, hogy rohamosan terjedni fog a napelem, rohamosan terjedni fog a villanykocsi, rohamosan terjedni fog a villannyal fűtés (ha klíma, ha hőszivattyú, ha cekászos mindegy). Ezt egy "hagyományos" strukturájú rendszer nem képes feldolgozni. Nem is erre lett tervezve, kitalálva. Új forradalmi megoldások kellenek és lesznek, én nagyon kíváncsian várom. 

Persze mindig lesznek szkeptikusok, ellenállók de úgy ahogy egy erőből butatelefont használó mellett ma már egy 10-en éves kölök is elszalad az életben, úgy fog ebben a témakörben is robbanni, elszaladni az innováció.

Előzmény: Törölt nick (77035)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77035

10 éve nem mentem 200 km-nél messzebb, egy nap alatt kocsival, a napi rutin 20 km.

Attól hogy neked nem jó, nekem még lehet az.

Sőt szerintem másnak is.

Senki sem szorít pisztolyt a fejedhez  hogy vegyél egy teslát.

Nem mindenki járja az országot kocsival, a többség reggel elmegy a gyárba-irodába kocsival, este meg haza.

Előzmény: BJaca (77033)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77034

Szerintem egyre több, de miért is fontos ez? Te MOST nem szeretnél villanykocsit. Sokan mások pedig nagyon. Végül te is azzal fogsz járni.

Az volt az alapvetés (a cikk lényege), hogy a klímások/hőszivattyúsok legnagyobb félelme, hogy a szaldós rendszer meg fog szűnni a tesztelt elgondolással talán védhető lesz. Ki kell találni egy együttműködési rendszert amivel kisimítható a hálózat hullámzása. 

Előzmény: BJaca (77033)
BJaca Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77033

Jó, akkor legyen 200km, ami reális. Melyik villanyautó tudja ezt a távot félig lemerítve? Télen fűtéssel, vagy nyáron klímával, hogy ne legyünk annyira off?

Előzmény: Törölt nick (77032)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.13 0 0 77032

Nagyon OFFolunk. :)))

Tervezetten kívül mikor kellett utoljára 900km-re eljutnod hirtelen? :)))

Nekem még soha.

Előzmény: BJaca (77027)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77031

Majd ha megelőznek az autópályán, +40°C-ban vagy -25°C-ban.

Mondjuk Modell S ment el mellettem a 5-ős főúton kb. 160-al Örkény után Budapest felé ... és nem találtam meg Pestig lemerülve :-) Pedig azzal a tempoval nem tudom meddig bírta. :-)

Előzmény: BJaca (77020)
kovacs.akos32 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77030

Idén június elején!

Előzmény: trilla414 (77029)
trilla414 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77029

Köszi! Mikor csinálták?

Előzmény: kovacs.akos32 (77028)
kovacs.akos32 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77028

www.molnarklima.hu Én velük szereltettem fehérváron de nem fehérváriak! Egy fujitsu-t szereltek nekem és maximálisan elégedett vagyok velük! Korrektek és jó áron dolgoznak!

Előzmény: trilla414 (77025)
BJaca Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77027

60 literes a tankom, de csak 900km-t tudok megtenni vele. De a benzint 10 perc alatt utánatöltöm fullra, ha tervezetten kívül el akarok jutni valahová, de ha villanyból kellene, akkor az mennyi idő?

Előzmény: Törölt nick (77021)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77026

Hát 5 literes fogyasztás meg 50+ literes tank, együtt szerintem nem olyan gyakori.

Előzmény: Belzer (77022)
trilla414 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77025

Sziasztok, Székesfehérvár-Mór közelében van klímás, akit szívesen ajánlanátok?

kristof-25 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77024

Tisztelt Klímás Szakik!

Lakáshűtés korszerűsítése miatt leszerelésre került egy régebbi rendszerű, On - Off kültéri gép, inverteres ment helyére.

Nagyon első körös eszmefuttatásom, kérdésem az alábbi lenne:

Meg lehetne oldani, hogy a kültéri alkalmas hőcserélővel egy szigetelt közbenső / puffer tartály vízterét hűtené és ezzel a hűtött vízzel táplálnám a kialakított mennyezethűtés hűtő paneleket? (gyanús, talán olyat kérdezek ami már létezik? akkor elnézést, nem akarok jó pofa lenni!)

Most a méretezés - vezérlés -szükséges elemek, alkatrészek még nem téma (ha megoldható majd a következő lépés). Ez a kialakítás egy másik lakásban lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77023

Nem a saját házad ellátása lenne a cél hanem valamilyen formában a rendszerre csatlakozva odaadod az akkukapacitásod X%-át amivel a rendszer gazdálkodhat. Minek neked minden nap 300kmnyi hatótávra elegendő áram az akkuban, mikor csak 20km-re mész.

Belzer Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77022

Ez azért manapság kevés autónak kihívás, főleg országúton, pályán, normálisan közlekedve. 

Előzmény: Törölt nick (77021)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77021

A mostani kocsid tud "röhögve 1000km-t"?

BJaca Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77020

Erre már én is gondoltam, hogy szigetmódban, a (nem létező) villanyautóm akksiját használnám puffernek. Nappal töltöm, este arról használom. Aztán reggel meg jó, ha a kapuig ki tudok vele menni :( Egy ilyen autó mindig feltöltve álljon készenlétben. Esetleg ha tudnak majd röhögve 1000km-t, és én csak napi 50-60 at megyek vele, és tervezett hosszabb út előtt nem engedem lemeríteni.

Előzmény: Törölt nick (77019)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77019

Volt itt szó (többször is) vagy a hőszivattyúsban, az elektromos áram szaldós rendszerének a problémáiról. Itt egy részmegoldásféleség, amit ráadásul már használnak is.

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2017/08/12/igy_keresheto_penz_a_villanyautoval/

hal65 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 77018

Szép reggelt!

Második éve használok Panasonic 5Kw-os klímát az otthonomban, és a nyaralómban is.

Mindennel elégedett vagyok, de van egy fura tulajdonsága a gépnek.

Azt a hőmérsékletet tartja ami bekapcsoláskor be volt állítva.

Ez azt jelenti, hogy ha pl 25 fok volt bekapcsoláskor beállítva (hűtés üzemmód) akkor 2 óra múlva hiába állítom át 16, vagy 23 fokra, ő akkor is a 25 fokot fogja tartani. Ez szerintetek normális? cs-ue 18rke a tipusa.

Nagyon érdekelne hogy mi a véleményetek erről a problémáról, mert mind két gépnél ezt tapasztalom.

BJaca Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77017

De legalább megválaszoltad a nagy kérdést. Már csak azon kell izgulni, ne horpadjon be a rendszer ekkora vákuumnál :D

Előzmény: klimakiraly (77013)
htp12 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77016

Sziasztok!

Van 2 db klímám a lakásban és az egyiknek a beltérijét át szeretném tetetni az előszobából a gyerekszobába. Természetesen nem most szeretném, hanem amikor lefut a szezon, akár télen is jó.  A lakás Szegeden található.

Árajánlatokat a  hyperc1976@gmail.com email címre várom.

Köszönöm!

vmm.hu Creative Commons License 2017.08.11 0 1 77015

" a webes klíma értékesítés teljesen elhalt a rendeletek folyományaként"

Ez azért én nem mondanám, illetve ezt én nem így tapasztalom.

Előzmény: klimakiraly (77013)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77014

Igen le lehet menni a 50, de akár 10 Pa alá, persze nem egy kopott szivattyúval.

Előzmény: GeriSoft07 (77008)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77013

És ez tőlem így is marad, a webes klíma értékesítés teljesen elhalt a rendeletek folyományaként. Ami lehet hogy jó is de az is lehet hogy nem. Én/Mi nagyon kevés ügyfelet hagytunk az útszélén, vagy egyáltalán nem. De valaki így döntött hogy mai rendszer jó el kell ezt fogadni. (igaz kicsit nehéz itt szerb határ mellett ahol a klímagáz és az On/Off klíma ömlik be a határon)

Így már egyáltalán nem éri meg időt szánni rá hogy leírd a gondoltaid. (google hiába hozz érdeklődőt nem tudod pénzre váltani) Nem is tudom miért szaporítom itt a biteket egy hete. Elég jól el voltam a topic nélkül. De ez a 20°C thread kihozta belőlem a klímaszerelőt.

Sajnálom.

Előzmény: Törölt nick (77011)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77012

Két dolog van ami miatt egy oldalról azonnal el szoktam kattintani.

Az egyik ha árul valamit, de nem írja az árát, árajánlat, érdeklődés, stb... nem szimpi.

A másik ha azzal kezdi/túl sokat foglalkozik vele, hogy MÁS milyen kókler, hazug, lehúzós, bezzeg Ő.

Előzmény: Törölt nick (77011)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77011

A "klíma vákuumozás" keresőszóra pont az általa linkelt oldal az első találat ami szerint aki 20°C alatt próbál vákuumozni az kókler.

Az ott marad akkor is, ha innen törlik.
Pont ezért szerintem jobb ha itt marad a felvetés, egy értelmes cáfolattal, mintha ki lenne törölve az egész thread.

Mondjuk ahogy végigolvastam összeraktam hogy tudnak elég alacsony nyomást a vákuumszivatyúk, meg amúgy is beltérben van a cső nagy része, de még így is több az ellenérv nélküli gúnyolódás, ami az ide tévedő laikusnak sokkal ellenszenvesebb, mint egy értelmes válasz.

Szerintem.

Előzmény: klimakiraly (77010)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.11 0 0 77010

Jóvanakko ... csak "neked" válaszoltam hogy folytatódjon a thraed, és ha törlik ezt az eszmefuttatást akkor törlődjön ez is.

De a moderátor azt mondta tartalmi dologban nem szól bele, mindenkinek jogában áll butaságot írni sőt hazudni is.

Azért remélem a kedves topictars olvas és úgy dönt hogy nem kellene ennek a 20°C os szosszenetnek itt maradnia.

Előzmény: GeriSoft07 (77008)
GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.11 -1 1 77009

"Láthatóan a fizikához is annyi közöd van, mint a 7 szakmádhoz, erre lecsófőzéssel fikázod a nálad 100szor többet érő embereket. Szerintem menj a picsába. Csak mert teleszemetelsz feleslegesen egy jól működő topicot. Elnézést mindenkitől ha leírtam volna amit más csak gondol. :)))"

De bakker, egy hete még azt kérdezgette, az XY klímát hogy kell használni hogy legjobban hűtsön, meg neki van egy klímája, és most már klímaszerelő lett?

Enyhén furcsa...

Előzmény: Törölt nick (76991)
GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.11 -1 0 77008

mondtam, nem vagyok klímás, így azt nem tudom, hogy a vákuum szivattyúitokkal le tudtok-e menni 50-30-10mbar alá. Csak azt, hogy van az a kicsi nyomás, ahol még a jég is szublimál, nem hogy a hideg víz.

Előzmény: klimakiraly (76999)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.10 0 0 77007

Kihívod a klímást, aki felrakta. Mást nem tudsz tenni.

Ha alkatrész is kell, akkor van baj.

Előzmény: ggaben1 (77003)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.10 -1 1 77006

Ez a fotó a közelmúlt legtalálóbb reakciója. Majd' halálra röhögtem magam rajta.

Előzmény: Garfield007 (76981)
Dr. Klíma (X) 2017.08.10 0 0 77005

Ha nem bol -on lennék bebódulva, akkor lenne okos ötletem. Első megtekintésre még azt se tudom, h leszakadt venti vagy mechanikis zajok jönnek ki abból a madinából.

jovohet utan vege a szabimnak, akkor utbaejtjuk es segitunk megoldani

Előzmény: klimakiraly (77001)
BJaca Creative Commons License 2017.08.10 0 0 77004

Ezek szerint kijelenthető, hogy a technika odáig fejlődött, a mai vákuumszivattyúkkal más 20 fok alatt is biztonságosan eltávolítható a nedvesség a rendszerből.

ggaben1 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 77003

Sziasztok,

vasárnap óta üzemel nálam egy 3,5 kw-os Midea Blanc klíma. Minden szuper volt vele eddig, szuperül hűt. Azonban ma reggel óta a beltéri mókuskereke elkezdett zörogni. Olyan hangot ad ki mintha kiegyensúlyozatlan lenne a forgó rész. A hang ütemes,a fordulatszámmal változó hang,olyan mintha a csapágyazás lenne túl laza és a kerék kis mértékben excentrikusan futna. 

Lehet ezzel valamit kezdeni,vagy mindenképpen garanciáztatnom kell? Szívesen elkerülném az ezzel járó tortúrát,mivel a készülék külföldön lett vásárolva.

Vadonatúj, szakember által üzembe helyezett készülékről beszélünk.

Előre is köszi a tippeket.

Üdv

Gábor

Teaway Creative Commons License 2017.08.10 0 0 77002

Nem lenne jobb egy kertész? :))

Előzmény: klimakiraly (76998)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.10 0 0 77001

Bocsi csak ezt kaptam közben ....

DOKI!!!

Ne már, miért csinálja ezt velem?

Doki esetleg mit tudsz? (hova üssek, mivel és mekkorát meg hányszor)

https://drive.google.com/open?id=0BxZ0wNsDiTmXN2oxVmNkU3Z5YWJ3dDROV204YlNlbE9XWTg0

Előzmény: pajaci (77000)
pajaci Creative Commons License 2017.08.10 0 0 77000

"Jó ez Kelvinben van ... így kicsit nehezebb ..."

Főleg a vakoknak nehéz így. A látóknak alul ott C fok.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76999

50 micron-ig tudunk menni.

http://www.soos.hu/WEBSET_DOWNLOADS/603/Royal-2%20vakuum%20szivattyu.pdf

0,0666611950000003 mbar

Jó ez Kelvinben van ... így kicsit nehezebb ...

Előzmény: GeriSoft07 (76970)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76998

Elolvastam az utolsó 50 hozzászólást ... remekül szórakoztam/sírok hogy ilyen létezik a GOOGLE korában.

Ellibbenek keresek egy fizikus moderátorhoz és gyomláljon már egy kicsit.

BJaca Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76997

Van benne igazság, nekem a beltéritől a falig 37 centiméternyi cső van szabadon, tehát vákuum alá kerülő rész leszámítva a falvastagságot beltérben van. A kültéri elvileg fel van töltve gázzal, és le van zárva, onnan nem kell kiszívni semmit. Persze az egész dolog szivattyúfüggő is, ha kellően nagy teljesítményű, akkor meg lehet csinálni alacsonyabb hőmérsékleten is. Gondolom ez is olyan, mint a vakolás, ott is van egy hőmérséklettartomány, mikor azt mondja a szaki, hogy úgy biztosan tartós lesz. Hozzáteszem, a fizikához annyira nem értek, de vákuumhoz volt már szerencsém, hogy milyen nehéz egy bizonyos érték alá lemenni.

Előzmény: Belzer (76982)
Pizo_S70 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76996

A hozzáértő-tapasztaltaktól kérdezném:

Két klíma között ingadozok: Mitsubishi MSZ-DM35/MUZ-DM35 és Daikin FTX35KM/RX35KM.

Az adatlapokat böngésztem, és azok alapján úgy látom, hogy az FTX35KM belső része kisebb zajjal nagyobb légszállítást tud.

Ez a valóságban is így van?

A végső kérdés, leegyszerűsítve pedig az, hogy a két említett klíma közül melyik a jobb, megbízhatóbb, komfortosabb?

Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76995

Már volt róla szó (lehet másik topicban), hogy ez azért nem jó, mert a hülyeséget elhinti és itt marad. Később jön egy gyanútlan olvasó és beleakad. Nem kötelező mindenhez érteni, így teljesen elfogadható, ha elgondolkozik rajta és újra felszínre kerül a pár hónapos/éves baromság.

Előzmény: vmm.hu (76994)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.10 -2 3 76994

Urak!

Van egy nagyszerű szolgáltatása az Index fórumoknak: A nem kívánt Nick hozzászólásainak elrejtése. Igaz aki hülye az ettől még hülye marad, de ha nem tudtok róla, nem fáj miatta a fejetek. Előbb, utóbb csak megunja, hogy senki nem reagál a hozzászólásaira.

FinnPower Creative Commons License 2017.08.10 -5 0 76993

Asztakurva vannak bajok.... Még mindig nem járt utána senki.  De leszarom :D 

Nyílván ha van olyan szerelő aki szintén ezt állítja,  de menjek a kurva anyámba! 

Előzmény: Törölt nick (76991)
fezoGT Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76992

Sziasztok!

MIDEA MSBP-090HRE beltéribe (szerelés anno 2003) keresek ventimozgató motort (R2PG20). Konkrétan ilyet:

Igazából csak forgórész kellene mert az darálódott szét beállt csapágy miatt de jó lenne egyben.

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 -1 2 76991

Berobbansz ide egy baromsággal, már az első HSZben f-gáz azonosítót követelsz másoktól. Csak nem arra akarsz vásárolni?

Van 7 szakmád és a 8.ban dolgozol sameszként, faszán elsajátíthattad azt a 7-et. Miért nem írod inkább, hogy mérnök vagy? Az menőbbnek hangzik.

Láthatóan a fizikához is annyi közöd van, mint a 7 szakmádhoz, erre lecsófőzéssel fikázod a nálad 100szor többet érő embereket. Szerintem menj a picsába. Csak mert teleszemetelsz feleslegesen egy jól működő topicot. Elnézést mindenkitől ha leírtam volna amit más csak gondol. :)))

Előzmény: FinnPower (76985)
Teaway Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76990

Ha vegán vagy, akkor inkább olajon.

Előzmény: BJaca (76989)
BJaca Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76989
Lecsót zsíron, vagy ojajon indítsuk?
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76988

vákum= vákuum

Előzmény: Törölt nick (76987)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76987

https://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADz_(adatlap)

Az adatlapon gondolom megnézted 20 C-on 23,4 mbar, 0 C-on 6,1 mbar vákumot kell biztosítani az adott térben a víz gőz állapot fenntartásához.

Olajos vákumszivattyú kell hozzá, vízgyűrűssel ~ 35 mbar a jellemzőbb érték.

Belzer Creative Commons License 2017.08.10 -1 0 76986

Nevetgélhetsz rajta. Egyszerűbb, mint gondolkodni és átlátni valamit. 

Előzmény: FinnPower (76983)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.10 0 1 76985

Pukkadjon meg a Daikin biztos hiper űrbe is tud lépni a klímájuk jövőre :D

Na inkább jó volna ha ti is vennétek a fáradtságot és felhívnátok egy olyat aki ahhoz a franc 20 fokos hőmérsékletre ragaszkodik! 

Minden klíma egyszer elromlik jó volna tudni miért is döglött be nem?? Aki másként vélekedik az nem szakember inkább főzzön lecsót...

Előzmény: kokler? (76984)
kokler? Creative Commons License 2017.08.10 -1 0 76984

Röhöhni ogsz, de már több éve létezik és nemcsak a Daikinnál:)

Előzmény: FinnPower (76979)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76983

Csak a pontosság kedvéért :D 

Előzmény: Belzer (76982)
Belzer Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76982

"A lényeg a lényeg mivel a beltérit vákuumoljuk

Ezt azért gondold át még egyszer-kétszer...

Tehát a kérdés. Mit vákuumolunk? 

Garfield007 Creative Commons License 2017.08.10 -2 3 76981

Hegedűs János Klímaszervizessel

ezsiasi Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76980

Tisztelet fórumozók!

Kérdezném az illetékeseket , hogy hogyis van ez az olajcsapda 

ha feljebb van a kültéri. Ezen a videón nem igazán látom. Előre is köszönöm a válaszokat. https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Df2t30SKUE78&ved=0ahUKEwj1yrCErczVAhVBkRQKHVArC5cQwqsBCBwwAA&usg=AFQjCNE8l_cBMrlxgeg-ZBt1wbFVErYlfg

FinnPower Creative Commons License 2017.08.10 0 1 76979

Eddig a hatóság nem írt vissza nyilván csak büntetni meg a papír munkát szeretik. Gondoltam majd ott valaki kiinformálódik. 

Most beszéltem Hegedűs János Klímaszervizessel. A lényeg a lényeg mivel a beltérit vákuumoljuk így a beltéri (szoba) hőmérsékletnek kell 20 fok felett lennie. És az a max 3m kültéri csövezés lényegtelen. Viszont a kinti hőmérséklet nem lehet 0 fok alatt. Kitért még arra, hogy igazából ez újonnan épült lakásokra vonatkozik ahol nincs még fűtés kiépítve. Hangoztatta ha egy leheletnyi pára is megmarad a rendszerben az olajjal elsavasodik.

Annyiban hibáztam, hogy én a kinti hőmérsékletre is értettem. 

Feri! Tök mindegy kit kérdezel! A fizika törvényei soha nem változnak! De legyen úgy! Majd a Daikin klíma feltalálja az önmagát vákuumolást.

Előzmény: BJaca (76977)
kokler? Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76978

pedig ahhoz van igazán:)

Előzmény: BJaca (76977)
BJaca Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76977

Most akkor mi a valóság? Mert eddig két opciót hallottunk:

1.) 20 fok alatt nem szabad szerelni

2.) Ez baromság

A 2-es ponthoz viszont nem láttunk érveket. Engem csak a kíváncsiság hajt,  mert jó idő volt, mikor fel lettek rakva a gépek :)

Előzmény: Dr. Klíma (76976)
Dr. Klíma (X) 2017.08.10 -1 0 76976

Inkább szakembereket kérdezz....olyan igazi szakembereket, akik tanulták a szakmát (könnyű őket felismerni az ősz, vagy őszülő szörzetükről) ...és bocs az ügyes-okos fiataloktól....Ne az olyanoktól informálódj, akiknél a gyorstalpalón a kezükbe nyomtak valamit, vagy csak kocaklímásként dolgozgatnak..... 

Az általad összeguglizott hülyeségeket meg ne terjeszd, mert téves infókat tartalmaz, megtévesztő...

Ja...és a hatóságot is felesleges kérdezni.....szerintem még azt se tudják, mi az hogy vákumszivattyú.... mert nem ez a szakmájuk, nem ez a feladatuk, ott jogászok, ügyvédek, politikusok, stb ülnek....

Előzmény: FinnPower (76972)
dokeee Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76975

Ez kb. lényegtelen, a gép meg jóval drágább, és érzékenyebb, ha van hely a kültériknek, semmi értelme.

Előzmény: BJaca (76974)
BJaca Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76974

Egy árlista:

• 1 db split klíma tisztítás: 7.900 Ft.
  • 2 db split klíma tisztítás: 14.100 Ft.
  • 3 db split klíma tisztítás: 18.900 Ft.
  • 4+ db split klíma tisztítása egyedi árajánlat alapján!
  • Duál, triál klíma tisztítás: 7.100 Ft / beltéri egység

Na, őket nem hívnám, mer a 3 különálló olcsóbb mint a 3-as klíma. De egy darabhoz képest 10%-al olcsóbb a multi.

Előzmény: Ordas (76967)
BJaca Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76973

Ok, de nem hinném, hogy sokkal olcsóbb.  Nekem becsülettel meg lettek pucolva a klímák kívül-belül, és a kültérinél töredék időt töltött a beltérihez képest, mivel azt lényegesen könnyebb takarítani, nem kell hozzá drága vegyszer.

Előzmény: Ordas (76967)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76972

Mekkora nyomást képes előállítani a te géped?  A cikk arról szól, hogy nem létezik ilyen vákuumszivattyú. Egyelőre 4 klímás weboldalt találtam akik a 20 fokhoz vannak kötve...

Egyébként csak akkor fordul ez komoly helyzetté, ha a garancia papíron fel kell tüntetni a beszerelési hőmérsékletet.

Mindegy a mai nap írtam ez ügyben a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnak, hogy ők mit tudnak a 20 fokról.

Előzmény: vmm.hu (76968)
Visatone Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76971

+1 pénzügy és bérszámfejtő és 1 könyvelő szakmával 

Engem ezzel győztél meg. Klímadoki, Windy és a többiek hozzád képest barkácsoló amatőrök.... :-) 

Előzmény: FinnPower (76965)
GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.10 -1 2 76970

Nem vagyok klímás, de fizika/kémia a kedvenceim közé tartozott, és figyeltem is órán. Egészen biztos vagyok abban, pl, hogy -10fok környékén (lehet jég a csőben) ha 5-6mbar alá tudsz menni, akkor szublimálni fog. -20 fokon 1mbar, ahhoz már combis szivattyú kell

szóval nem ertem a +20fokodat

vmm.hu Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76969

Néha szokott: Duzzadás, olajfolyás jelentkezése. De néha semmi látható jele nincs a meghibásodásnak.

Lehet más is a leírt hibajelenség oka, de ez leggyakoribb és a legkönnyebben orvosolható.

Könnyen beszerezhető, de javaslom: nem barkácsolni, szakembert hívni!

Előzmény: BGyozo (76966)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.10 -1 0 76968

Tudom értelmezni már megbocsáss!

Akkor miért nem gondolkozol, csak Ctrl-V+ Ctrl-V-zel.

2 műszerész és 2 technikusi szakmával +1 pénzügy és bérszámfejtő és 1 könyvelő szakmával nem a seggem törlöm!! Klíma szerelő segéd vagyok és főállásban denso robotokat programozok!

...

Fogalmam sincs hogy szereztek itt a szerelők sikeres vizsgát ...

Te! Figyu! Akkor Te nem is vagy klímás?

A klímás-segédre, ahogy én tudom az van bízva, hogy vésse, fúrja a falat, meg cipekedjen, rendszert nem bonthat meg, gázhoz nem nyúlhat. (hivatalosan)

Nem kell zseninek lenni ahhoz valaki levizsgázzon, próbálkozz meg vele és akkor talán nem csak egy okoskodónak gondollak, aki pocskondiázza a szakmát.

Akkor egy kis érvelés:

A vákuumolás célja, hogy elfogadható érték alá csökkenjenek a nem kívánt anyagok, beleértve a nedvesség mennyisége az adott rendszerben. 

A nedvesség halmazállapota függ a rendszer nyomásától és hőmérsékletétől. Egy telepítés alatt lévő klímarendszerben jellemzően gőznemű halmazállapotú a víz, a nedvesség. Ha alacsonyabb a környezeti hőmérséklet folyadék is jelen lehet.

A vákuumolás során, adott hőmérsékleten, csökkenő nyomás esetén a folyadék gőzneművé válik, így el tudja azt távolítani a szivattyú a rendszerből. (Ennyit Te is bemásoltál.)

Ha a szivattyú csak 100Pa-ra csökkenti a nyomást a rendszerben, akkor nem 20, hanem hozzávetőlegesen -20°C-on is létre jön a fázisátalakulás. Akkor miért is nem lehet 20°C alatt eltávolítani a rendszerből a nedvességet, illetve beüzemelni klímát? 

És akkor még nem is tértem ki a nitrogénnel történő öblítésre, ami tovább csökkenti a szennyezők arányát.

Végezetül:

Ha tényleg nem lehet 20°C fok alatt klímát beüzemelni, magyarázza el valaki hogy miért, mert nem szeretnék úgy szerelni, hogy még ezt sem tudtam.

Ha nem lehetne tisztességes munkát végezni 20°C alatt, akkor majd télen megmondom az ügyfeleknek, hogy nem tudom vállalni a hűtőkamrájuk, vagy a hőszivattyújuk javítását, üzembe helyezését, vagy a fűtésre vett klímájuk felszerelését, mert az nem lehet 20°C alatt elvégezni. :-)

Ordas Creative Commons License 2017.08.10 0 0 76967

"3 beltérisnél is 3 díj van, mivel a nagyobb meló a beltérik takarítása. "

Átbaszás a köbön. Miért is? Ugyanolyan beltéri.

Négyes multi karbantartása tisztességes klimásnál olceóbb, mint 4db monó.

Lévén első esetben 4+1 egységet tart karban, másiknál 4+4 db-ot. Aki nem így tesz, azt el kell zavarni, mert csal.

Előzmény: BJaca (76957)
BGyozo Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76966

Szokott lenni látható jele ezeken a kondikon ha kimennek? Mennyire általános alkatrész ez a beszerzés szempontjából?

Előzmény: vmm.hu (76964)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76965

Tudom értelmezni már megbocsáss! 2 műszerész és 2 technikusi szakmával +1 pénzügy és bérszámfejtő és 1 könyvelő szakmával nem a seggem törlöm!! Klíma szerelő segéd vagyok és főállásban denso robotokat programozok!

EZ SZIMPLA FIZIKA ÉS KÉMIA! De úgy szereltek ahogy akartok attól az én pénzem megmarad. http://hutomester.hu/hutoberendezesek-uzembe-helyezese/

Itt egy kis TANULNI való! Fogalmam sincs hogy szereztek itt a szerelők sikeres vizsgát, de továbbra is a kötözködés megy. Nem fogok itt este 11-kor rajzolgatni de ígérem.  A víz fázisdiagramja és az a bizonyos 20fok el lesz magyarázva!

Egyébként nem fikázni kell, hanem tessék érvelni és megcáfolni! :D 

Előzmény: vmm.hu (76960)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76964

Akár az is lehet.

Előzmény: BGyozo (76963)
BGyozo Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76963

Az lehet? :)

Előzmény: vmm.hu (76962)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76962

Kompresszor kondenzátor hiba?

Előzmény: BGyozo (76961)
BGyozo Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76961

Sziasztok!

Egy szaki diagnózisára lenne szükségem...

Adott egy öreg, de ma délutánig hűségesen működő on-off Orion klíma. Semmi előjel nélkül este bekapcsolás után a várt hűvös elmaradt. Elindul minden, beltéri-kültéri egyaránt, viszont nem fúj hideget. Amit még észre vettem, hogy eddig amikor bekapcsolt a szobában pislantott egyet a világítás. Most is tapasztalható a pislantás csak hosszabb ideig tart, majd nem történik semmi, mintha nem tudná megkezdeni a hűtési folyamatot. Kis idő után újra próbálkozik, de sikertelenül...

Ötletek?

Előre is köszönöm!

vmm.hu Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76960

Hát szerintem amit leírtál az egy tipikus parasztvakítás.

Javaslom, foglalkozz egy kicsit a víz fázisdiagrammának megismerésével mielőtt ilyeneket leírsz! 

Előzmény: FinnPower (76900)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76959

Üdv ! Nálam is a lépcsőház tetejére lesz helyezve a klímám,a max 1 méter széles részt remélhetőleg átfújja hideg levegővel a klímám ,az is szerencse hogy állítható hogy merre is fújjon a beltéri ! Ha fent lehűtött ,akkor nem baj ha persze lenti részre is jut a jóból !:-)

Előzmény: SzaLev (76958)
SzaLev Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76958

2m a szélesség.plusz a lépcső, azaz 3m

Igen az volt az elgondolás hogy az egymás melletti szobákkal szemben lesz a beltéri, így tud "cirkulálni" valamennyire a levegő.

nyaraláson hasonló jellegű apartmanban voltunk ott elfogadhatóan működött ez a megoldás.

Előzmény: BJaca (76957)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76957

3 beltérisnél is 3 díj van, mivel a nagyobb meló a beltérik takarítása. Max a szerelésnél spórolsz meg valamennyit minimálisat. Nem tudom, a középső helység milyen széles, de az egymás mellett levő szobák ajtajával szemben felrakott klíma talán befújna a szobákba, de nagyon nyögvenyelős.

Előzmény: SzaLev (76954)
dokeee Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76956

Nem.

Előzmény: SzaLev (76954)
SzaLev Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76955

ügyes

Előzmény: BJaca (76947)
SzaLev Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76954

Akkor viszont 3 telepítési díj és 3 karbantartási díj folyamatosan.

1 nagyobb kültéri és 3 beltéri talán jobb megoldás, nem?

Előzmény: dokeee (76946)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76953

ez is daikin épp befért ... az alsó sarka 1mm a felső ellentétes 2mm ...

https://goo.gl/photos/Z9pEMtZaBw2ijRwJ8

google nevében elnézést a minőségért ... a tárhely és a telefon is google.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76952
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76951

Laikusként olvasva van logika abban amít írt, de ellenérv helyett csak a gúnyolódásra futotta.

Ezzel az erővel pont ki is fejthetitek, hogy miért téved, ha téved.

Előzmény: klimahun (76936)
dokeee Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76950

Végül is, így is lehet, nekem nem jönne be.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.09 0 1 76949

ha ez egy hyjasu akkor mi raktuk ...

egy valamivel nem számolt a két okos, hogy falban mennek vezetékek ... amúgy jó ötletnek tünt mikor még három havi fizetés volt egy split....

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76948

No látod akkor ma is kellet volna videót készítenem ... Én szívom a port a 4db 8 lyuk miatt. Erre jön a gépész és nagy géppel veri szét a fürdőszoba falát ... mondom kimegyek a friss levegőre még abba hagyja ... a nappaliban csak az új klima volt letakarva, mert még nem vettem ki a zacskóbók csak az alaplapot hogy feltudjam jelölni,

A csaj haláli nyugalommal kérdezte, kérünk-e kávét ...

Előzmény: Teaway (76942)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 1 76947

A jobboldali két szobába elég egy klíma is :)

A lépcsőházból inkább lefele fog menni a hideg, mint be a szobákba.

Előzmény: dokeee (76946)
dokeee Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76946

Tegyél minden szobába egy 2 kw-os klímát. Nem kell 600e ft-os.

Előzmény: SzaLev (76944)
apeeng Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76945

Jobb szerszámgyártók direkt ilyen csatlakozóval(is) szerelik a különböző falas gépeiket. Ha csak lukat fúrok, akkor is elvárják, hogy porelszívós fúrógéppel dolgozzak. 

SzaLev Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76944

Kb. ez az elrendezés és tájolás. A= ablak

Falak 30 PTH 5 cm szigetelés

Ablakok 1,5 nm/ db 2 rétegű, 3 kamrás, de redőny lehúzva a nagy melegben. Így 30 fok volt a benti maxumim idén.

Igen pont egy kezdő irányra lenne szükségem. Képbe szeretnék kerülni mit, kb. mennyiért lenne  érdemes feltenni. A klímással sem akarok kitolni, hogy kijön potyára , mert kétszer annyibe kerül egy használható rendszer, mint amennyit rá tudok szánni, de azt sem szeretném, hogy "rámsóz" valamit, hogy neki munkája legyen én meg szomorkodom, a "kidobott" pénz miatt...

Előzmény: Belzer (76941)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76943

A legnagyobb aggodalom, hogy fúrás közben szállni fog a por, és mindent le kell takarni, meg hetekig söprögetni. Gyakorlatilag azt hangsúlyozzák, tiszta marad a munkaterület. Sokan nem figyelnek erre az apróságra, ahol fúrással véséssel, porolással jár a tevékenység.

Teaway Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76942

Azt miért írja szinte minden oldal, hogy: „fúrás közben nagyteljesítményű ipari porszívóval elszívjuk a port”?

Mintha az autómosó azt írná: Mosás előtt minden ablakot feltekerünk! :)

Előzmény: FinnPower (76939)
Belzer Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76941

Ahhoz, hogy a hozzá értő tapasztaltak tudjanak neked egy picit is segíteni jobban ki kéne fejtened azt az emeleti részt. Tehát, milyen épület, tájolás, ablakok hol mekkorák, szigetelések.... Esetleg egy alaprajz (lehet skicc is.) Jó lenne tudni, hogy milyen hőbevitellel illetve hőveszteséggel kell kalkulálni. Egy kezdő jó irányt kaphatsz itt, de igazán jó ajánlatot leginkább helyszíni szemle után tud adni egy szakmát értő klímás. 

Előzmény: SzaLev (76940)
SzaLev Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76940

Sziasztok!

Kérném segítségeteket.

Adott egy emeleti rész ahova tennék klímát. cc 25 nm közlekedő és 3 szoba cc 40 nm. Közlekedőbe menne a klíma. Tervek szerint 24-26 c-ig hűtenénk bent a kinti hőmérséklet függvényében, illetve átmeneti időszakban (0-20) besegítene a fűtésben is.

Elég ide egy 3,5 kw masina vagy inkább 5,2-es lenne jobb?

Illetve azt néztem, hogy a 2,5 kw és 3,5 kw árai közt alig van különbség, viszont a 3,5 kw - 5,2 kw árai közt elég jelentős lépés van. Ennek mi az oka?

Daikinban gondolokodom, mert árban alig kerül többe mint a kínai márkák és mégiscsak jónevű japán gyártó...

Viszont ha nézem az árukeresőn a 3,5 kw-os kategóriát, akkor 34 tipúst hoz fel 140eFt-től 900eFt-ig, ami elég nagy szórás, illetve 300 - 400 eFt közt van 9  típus. Ennyire "finoman" van hangolva hogy milyen funkciókat tud a gép vagy ennek mi az igazi oka?

Melyik típus (betűkombináció) a legjobb választás, normál, "háztartási" használatra. Már ha lehet ilyet megadni.

Előre is köszönöm a segítséget!

FinnPower Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76939

https://www.webklimaszerviz.hu/szereles-karbantartas

Kérdezzétek meg tőlük miért adnak másik időpontot a vákuumolásra ha a kinti hőmérséklet kevesebb mint 20fok. 

BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76938

Nem 20 fokon kell tartani, hanem 20 fok felett. Legalábbis azt írta a fórumtárs.

Előzmény: klimahun (76936)
BBéci Creative Commons License 2017.08.09 0 1 76937

Az automatából is eszpresszó jön ki, a Dacia is elvisz A-ból B-be, az olcsó klímaberendezés is tud fújni 12-16 fokos levegőt, de nem mindegy, milyen körülmények (ventilátor és kompresszor zaj, rezonancia, légáramlás susogása, zörej, kattogás, stb.) mellett. Ismétlem, nekem sincs csúcs klímám, nem is lesz, de tudom, mert tapasztaltam, hogy van különbség és nem is kicsi. Tehát elismerem, hogy van létjogosultságuk a 400-600000 forintos gépeknek, aki teheti, vegyen olyat és ne ringassa magát abba a tévhitbe, hogy a harmadába kerülőtől pontosan ugyanazt kapja. Kivéve a kiáramló levegő hőmérsékletét. Akinek csak ez fontos, nyilván nem nézelődik a félmilliósok között.

Előzmény: paljoc (76934)
klimahun Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76936

Igen, nagyobb a baj mint gondoltuk.. kéne egy 20 fokon tartó doboz amit rá lehetne húzni a kültérire + a vákuumszivattyúra

Előzmény: Belzer (76933)
Teaway Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76935

Ok, köszi, de előbb futok vissza a falhoz, mert k.rva gyorsan köt a gipsz (villanyt szerelek), meg ennem is kéne.

Előzmény: windy12 (76926)
paljoc Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76934

"Azt nem értem, miért nem Szarvasi vagy DeLonghi géppel készítesz eszpresszót? Azokból is ugyanúgy kicsorog."

Nem baj, nem kell mindent érteni, de az azért gondolom egyértelmű, hogy a kicsorgó kávét utána még megiszom tehát vannak elvárásaim az ízével kapcsolatban, míg a "klímából kicsorgó hideggel" semmi továbbit nem teszek, ha megfelelő halkan csorog ki egy 3+2 év garis masinából 200 ezerért, akkor csak élvezem hogy 25 fok van! :-) 

Amúgy azért nem, mert érdekel a kávé íze és a készítés folyamata és nem a Szarvasival tudom a legjobbat kihozni a kávéjaimból. A klímával kapcsolatban semmi igényem nincs azon kívül hogy csendben hűtsön, ezt tökéletesen megteszi a PolarX egyelőre 170-ért, de tovább folytatva a gondolatsort, az órám meg dupla ennyiért mutatja azt az időt, amit a mobilomon is bármikor megnézhetek, aztán mégis megvettem, mert…csak. Kocsinál a lehető legolcsóbb új autót kerestem, amibe befér bizonyos mennyiségű áru, de Dokker nem volt azonnal átvehető, időm meg nem volt várni. Nyilván nem úgy hoztam el a Dustert h ez lesz a világcsodája, ezt a szalonban sem állították, tisztában vagyok hogy egy low-budget autó, de a célnak egyelőre megfelel. Mindemellett számomra pl. tökmindegy hogy mennyire kényelmes meg klassz egy Superb meg egy Passat és melyik jobb esetleg a másiknál, mert olyat nem akartam venni. Újat nem tudok kifizetni belőle, használt meg nem érdekel. 

Ezért írtam hogy szerintem is a helyes eljárás az ügyfél KORREKT TÁJÉKOZTATÁSA a lehetőségekről, de azt hogy mi mennyire érdekli, milyen terméknél milyen mélyen hajlandó a zsbébe nyúlni, azt majd eldönti ő, legyen az kocsi, klíma vagy kávéfőző. 

Nyilván ha valami extra nagy hülyeségre készül, arra nyomatékosan fel kell hívni a figyelmét, de jelen esetben egy 200-250 körüli márkás alap klímánál nem erről van szó, az egy korrekt, vállalható opció ahogy itt az egyik szerelő írta is.

Előzmény: BBéci (76922)
Belzer Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76933

Lentebb rendszer meg átlag hőmérsékletekről volt szó vegyesen. De milyen átlag? Napi, szezon, éves :-) 

Szerintem rendszer szinten érdekesebb a kérdés. Mi van akkor ha vannak lokális hideg pontok pl 15 fokosak, akkor az itt lévő levegőből nem fog távozni a víz?

Vagy pl a kültéri kint 16 fokban, a beltéri bent 24ben, átlag 20 megvan, de azért kint a 16ban mégsem kéne eltűnnie a víznek, hisz 20fok alatt van... :-)

Hiába na, ha hideg van a meleg szobában kell vákuumolni, majd megbontás nélkül áttenni a falon a kültérit. 

Pffff... :-)

Előzmény: klimahun (76930)
Belzer Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76932

Csak van élet 400 alatt... :-)

Úgy 200 körül is, ráadásul elismerten alacsony kockázatú megbízható probléma mentes élet. 

Hurrá :) 

Előzmény: windy12 (76912)
Belzer Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76931

"de higyjétek el, hogy egy 200-250 ezres klímától nem kell csodát várni, hűt-fűt a maga módján, de messze nem abban a szegmensben, mint egy magasabb árkategóriás készülék.

Szerintem senki nem vár csodát egy ilyen árú készüléktől, viszont azt jogosan elvárják, hogy ennyiért már ezt a hűtés-fűtés a maga módján-t tegye megbízhatóan, ne kelljen vele foglalkozni. Ha nem tévedek akkor ebben az árkategóriában játszó gépek, főleg az ismert nagy márkák, már bőven probléma mentesen működnek és még drágának sem lehet mondani az üzemeltetésüket.  

Egy magasabb árkategóriás készülék is csak hűt-fűt a maga módján. Az előállított 18, 20, 25, akármennyi fokot nem mondod meg hogy melyik készülék készítette. 

Előzmény: Dr. Klíma (76891)
klimahun Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76930

most akkor nem csak pont 20C fokban lehet vákuumolni? :D milyen rövid lenne a szezon, és lenne izgi nehogy vákuumolás közben leessen a hőmérséklet 19-re :D

Előzmény: windy12 (76926)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76929

Semmiféle kompromisszum nincs benne :-)

Ez már pont olyan kézműves gourmet hülyeség, mint a 600e-s klíma sokkal jobb, mint a 200 ezres. Vannak természetesen különbségek és érezhető a luxus, de az alap szolgáltatásokban semmiféle különbség nincs az átlag ember számára. Aki pedig ki akarja fizetni a luxust az tegye, de ne akarja elmagyarázni, hogy az az egyetlen megoldás, mert lófaszt mama.

Előzmény: BBéci (76928)
BBéci Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76928

A legtöbb automata egyben minőségi kompromisszum, ami az eszpresszó ízvilágát illeti.

Előzmény: Törölt nick (76927)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76927

"Én is vágyok egy automatára, de 60 felett kezdődnek, a Szarvasi meg csak 15. Igen, a Szarvasival több dolog is van, mire kávé folyik belőle, de arra telik, a luxusról lemondok."

vatera, használt saeco pl?

én így vettem egy girov2-t 30k-ért... az időszakos felújítások drágábbak, szerencsére járok vidékre is, ott olcsóbb..

Előzmény: BJaca (76923)
windy12 (X) 2017.08.09 0 0 76926

Persze, hogy vállalunk, ráadásul most 20 fok felett van, tehát nem követünk el nagy szakmai hibát sem :)

06-70-360-3840  

Ha nem venném fel, visszahivlak.

Előzmény: Teaway (76918)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76925

Sziasztok,

Klímán, illetve napelemen gondolkodom egy kb 150 nm-s családi házban.

A falon 10-12 cm szigetelés van + 3 rétegű nyílászárók, emiatt a 3500 m3 gázfogyasztás leesett 1200 m3 körülre (na jó kicsit csalok, mert van egy kandalló is).

Lehet olyan klímarendszert telepíteni, ami igény esetén fűt is, és képes működni mindkét üzemmódban normálisan?

vagy jobb, ha a klímával nem akarok fűteni, és legyen inkább valamilyen hőszivattyús rendszer a fűtésre?

hogyan kellene egy ilyen rendszer méretezéséhez hozzákezdeni?

Köszönöm,

windy12 (X) 2017.08.09 0 0 76924

Minden mail-re igyekszem reagálni, mint ahogy a telefonhivasokra is, de van, hogy nem mindig sikerül ez maradéktalanul. Aki igazán akar, az küld még egy levelet, vagy hiv többször is, mindenki tisztában van vele, hogy a május-julius intervallum a klimás cégeknél dömpinget jelent.  Azon sem sértődik meg senki, érdekes módon, hogy ha leesik az első hó, az autógumisoknál jelentős várakozási idő alakul ki.  Most irtam neked méélt, ha még aktuális, akkor válaszolsz , ha már nem, akkor erről most lecsusztam.

Előzmény: Törölt nick (76914)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76923

Igen, van különbség a Szarvasi és egy Krups, Saeco, vagy fenetudja milyen kávégép közt, mert a kávénak nem mindegy, hogy frissen őrölt, és hány celsiuson van főzve (tizedre pontosan!), van ízbéli különbség, de a koffeintartalom ugyanaz. De van, aki csak azért iszik kávét, hogy e fejelje le reggel az ajtófélfát. Én is vágyok egy automatára, de 60 felett kezdődnek, a Szarvasi meg csak 15. Igen, a Szarvasival több dolog is van, mire kávé folyik belőle, de arra telik, a luxusról lemondok. Mind a kettő megbízható gép, mindkettő kávét ad. Van, akinek az is elég, hogy minden reggel tudjon kávét főzni.

Jobb lenne, hogy ha arról beszélgetnénk, árkategóriánként melyikek a legjobbak.

Előzmény: BBéci (76922)
BBéci Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76922

Azt nem értem, miért nem Szarvasi vagy DeLonghi géppel készítesz eszpresszót? Azokból is ugyanúgy kicsorog.

Ameddig 19900 forintért vásárolt DeLonghim volt, elégedett voltam vele és nem értettem, mi a csudáért adnak ki emberek 100-200000 forintot egy kávégépre.

Stiebel Eltron dual split dolgozik nálam 12 éve, amikor megvettem, kb. 310000 Ft volt a listaára. Az 2004-ben elég soknak számított. Jól működik, elégedett vagyok vele. De amikor ismerősöknél találkoztam közepesnél magasabb kategóriás japán berendezésekkel, akkor megértettem, mi a különbség, miért kerülnek azok többe. És még nem beszéltünk a megbízhatóságról.

Az autós hasonlatokról annyit, hogy 4 Passat után átültem egy (vadonatúj) Octaviába és érzem, látom, tapasztalom a különbséget, azt, hogy a Skoda alacsonyabbra van pozicionálva és ennek megfelelően olcsóbb is. És akkor még nem beszéltünk a konszernen belüli még magasabb kategóriájú Audikról.

Előzmény: paljoc (76864)
Teaway Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76921

Ha tudnád, te is azt gyártanád :)

Előzmény: BJaca (76920)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 1 76920

Hja, a Xiaomi épp oly nagy és megbízható kínai márka, mint a Gree. Tudnak a kínaiak is minőséget gyártani, de amíg európa megveszi a sok alja kacatot, addig fognak olyat is gyártani, mert abból van a pénz (még ha fogalmam sincs, hogy van hasznuk egy 250Ft-os pendrájvon úgy, hogy még a posta is benn van).

Előzmény: FinnPower (76919)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.09 -1 1 76919

Nem baromság! Ez klíma szerelés fontos alapelve. És hát ezzel már mindent elárult. Csak Ferinek a 400 ezer forintos klíma a lényeg. Majd kimegy leszervizeli 40 ezerért és csókolom! Cégeknek nyugodtan ajánlhatsz Feri 400ezerért klímát, de egy mezei 100 ezer ft fizetésű embernek pofátlanság!! Én csak egy klíma segéd vagyok de megtanított, hogyan is zajlik egy pontos klíma szerelés. Hogyan lehetne átvágni embereket de nem tesszük!!

25 éves Klíma szerelő tapasztalat van! Mi a KLÍMADEPÓ céggel vagyunk leszerződve onnan válogathat a kedves vevő. A szervizelésünk pedig az összes ott levő termékre vonatkozik.  Mi külön figyelmeztetjük a vevőt pl húzza ki vihar esetén mert kaput lesz a gépnek. Vagy kikapcsolás előtt járatni kell venti üzemmódban. 

Akinek jó a suzuki annak jó lesz a 150 ezer forintos klíma 15 évig is! 

Egy ócskának tűnő skyworth tesco klíma miért megy 12éve a szomszédban? És miért nem zavar a hangja?

Nem fogok itt vitatkozni mert más fórumon meg megy az iphone és a kínai telefonosok vitája :D Közben a haverom fél éves iphoneja kijelzője kiéget. Nekem meg 2 éve hibátlan a Xiaomi :D

Előzmény: Törölt nick (76917)
Teaway Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76918

Szia windy12!

Vállaltok még erre a hónapra új szerelést? Nekem tökéletesen megfelelne bármelyik 200e körül példány, 1-2 darabról lenne szó, azonos címen. Hívnálak, ha megtalálnám a számodat.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76917

Ezt valaki megmagyarázná, hogy miért baromság? Érzem, tudom, csak összefoglalni nem tudom, sőt a tudásom is kevés hozzá.

Csak azért, mert itt marad a szöveg és jönnek az új olvasók akik neadj'Isten készpénznek veszik.

BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76916

Na, ez így korrekt válasz volt. Köszönöm. Csak mikor az átlagembernek az árral kezdesz, akkor elszáll az agya.
Jön a reklámújság, inverteres 100 alatt. Nézi az ember, és vacilál rajta, aztán úgy dönt, belenyúl a zsebébe, kétszer annyit rászán, amiért úgy gondolja, lényegesen jobbat kap, mint a barkácsáruházban. Na most ha őt még ennek az árnak a háromszorosával megkínálod, akkor hozhatsz akármilyen szakmai indokot. Ezt vedd úgy, mint vásárlói visszajelzést, legalább is én (de szerintem még sokan mások is) így gondolkodnak.

Előzmény: Dr. Klíma (76913)
klimahun Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76915

"lehet engem útálni, meg köpködni, de higyjétek el, hogy egy 200-250 ezres klímától nem kell csodát várni, hűt-fűt a maga módján, de messze nem abban a szegmensben, mint egy magasabb árkategóriás készülék."

"akik a 200ezres klímát mindenhova-mindenkinek nagymellénnyel berakják...azután meg az ügyfél rádöbben, mikor -4 fokban leszakad a falról a klíma, de fűteni nemigen tud, csak zajos mint egy kiherélt turbina"

Lehet "Ferikém" erős szó volt a fikázás, de Neked kellene visszaolvasni magadat. Ajánlj, és szerelj kizárólag Emurát, és sok sikert az életben.

Méregetheted az igényeket, de ha az embernek nincs pénze, és választhat hogy megdöglik a melegben, vagy lesz egy kis hideg (akár zakatolva, akár hangos) akkor nem kérdés mit fog választani.

Tudomásul kell vele vetetni hogy ennyiért ezt kap és kész

Előzmény: Dr. Klíma (76904)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76914

Most nem azért, de egy hónapja írtam neked mailt, azóta se jött válasz.
Mondjuk nem te vagy az egyetlen erről a fórumról akivel ugyanez a helyzet.

Dr. Klíma (X) 2017.08.09 0 0 76913

"akik a 200ezres klímát mindenhova-mindenkinek nagymellénnyel berakják...azután meg az ügyfél rádöbben, mikor -4 fokban leszakad a falról a klíma, de fűteni nemigen tud, csak zajos mint egy kiherélt turbina"

"...Hát itt pl nem szépeket írtál róla. Kategorikusan kijelentetted, hogy 400 alatt nem lehet jó gépet venni, tehát ami alatta van, azt milyennek minősíted?"

Szóval:

Nem, nem jól értelmezed az egész gondolatmenetet. Megpróbálom ezt az egy gondolatot helyretenni, bár a nyaralásom, szabadságom alatt nem akartam ilyennel foglalkozni, csak mosolyogni jövök ide néha.

Nem mindenkinek jó a 200ezres klíma...nem mindenki aktuális, vagy jövőbeli igényének felelhet meg...

Szóval.... Ha kimész egy ügyfélhez, akkor az ügyfél igényeit a legalaposabb feltérképezni!!!, még a lehetséges szoba átrendezésre is kitérni, rákérdezni, hogyan-miként gondolta használni a klímát (hűtés-fűtés-légmozgatás) kik és hogyan akarják használni, stb... Ha van rá hajlandóság, akkor részletesen elmagyarázni neki, hogy a klímát mire és hogyan lehet használni. Elmondani neki a lehetőségeket, hogy egy olcsóbb és egy drágább klímával mit tud kezdeni, esetleg ez neki miért jó. Ez kb 15-20 perces beszélgetés után kiderül, hogy mennyire érti meg, és hogy milyen irányba kell továbbhaladni. Az anyagi lehetőségeken belől ekkor már a kompromisszumokat is fel lehet állítani.

A klímásnak nem azt kell ajánlani, amit az ügyfél első gondolatában kigondolt (mert lehet hogy az ügyfél teljesen félre van tájékozódva). A klímás feladata az, hogy szakmailag át tudja vinni azokat a gondolatokat, melyből az ügyfél a számára legjobb döntést meg tudja hozni.... 

Persze ez idő...és mint tudjuk az idő pénz.... és nem mindenki szán időt az ügyfeleire.... Van akinek az eladási mennyiség, van akinek az ügyfelek maximális kiszolgálása a cél.... mindkettőből meg lehet élni, csak nem mindenki azonos mértékben elégedett (bár amiről nem tudunk az nem bosszant :)... A bosszantó az, mikor rádöbbensz, hogy félretájékoztattak, nem tudtál jó döntést hozni (mert nem is tájékoztattak??)

Ha valaki otthon gázkonvektorral fűti a 35-40m2 -es lakását, akkor annak első blöffre nem biztos, hogy egy alap inverteres berendezés lenne a legjobb megoldás (nem legolcsóbb, legjobb?)

Számomra egyértelmű, hogy egy gázkonvektoros lakásban egy jó klímával sokkal többre megy az ügyfél mind hosszú távú üzemeltetésben, mind biztosnásgos üzemelésben, mind anyagilag....  

Én azt mondtam, hogy aki már első gondolataiban is azt említi, hogy fűtene is a klímával, az nem a 200 ezres gépek környékén kapisgáljon. Persze hogy egyes klímások azonnal rárontanak és visszaigazolva helyeslik, hogy igen, az jó megoldás....azután az ügyfél megnyugszik, megveszi és használja.... De mivan akkor, ha az ügyfél szeme felnyílik és átlátja, hogy egy jobb berendezéseel (drágább) sok-sok éven keresztül jobban fog járni.

Gondolom más klímáshoz is fut be nemkevés mennyiségű hívás télen, hogy zörög-csörög a klíma, de nem hűt.... na ezek 99%-a nem fűtésre megfelelő berendezés, legalábbis nem 24/24 órás üzemben....

Én erre említettem, hogy aki gázkonvektoros fűtése mellé klímát akar fűtésre, az első lépésben tájékozódjon és készüljön fel rá, hogy 350-400e alatt nem fogja megtalálni a tutit?? ami még nem tuti, de a jelenlegi körülményekhez képest már kisebb kompromisszumokkal elfogadható lehet... persze a 85ezres klímával is lehet fűtőgetni, csak kicsit másképp :(

Nem vagyok én gonosz és bunkó troll, még akkor sem ha néha ezt jön le :)

Én csak azt mondom, hogy nagyon rossz irány az, mikor valakinek van egy vélt-valós igénye, hozzá egy nem passzoló elképzelése és az "értékesítési vénájú" eladók-klímás egyből visszaigazolja neki, hogy megtalálta a tuti emberét és már írják is a számlát, csengesse a lóvét az ügyfél és felkerül azonnal a klímája.

Az emberek, ha elbasszák a saját döntéseiket, akkor azt nemigen szokták bevallani, nemigen szokták emlegetni (főleg nem nyílvános fórumon) ...ezért is van az, hogy itt nem olvashatók a negatív dolgok.....

én még sosem olvastam olyat, hogy igen, megvettem a látszólag legolcsóbb megoldású készüléket (klíma + telepítés), de most hogy használom, látom-tapasztalom hogy jobb lett volna mégis a +50-80-120 ezerrel nagyobb összegű megoldás, mert használat közben nőttek meg az igényeim....

ne éljünk álomvilágban, ne hagyjuk magunkat a sok mocsok marketingnek bedőlni....tájékozódjunk több felől és leginkább szerezzünk tapasztalatot..... (bár sok klímafelhasználó a saját klímáját sem ismeri, de ezek tudják osztani a haveroknak az észt is)

szép napot mindenkinek

még1 gondolat....

LLCA fűtésre???? hát nem tudom, hogy a 3+1 fokozatú ventilátor, fix vízszintes terelőlapátok, leolvasztáskor "hangos" beltéri mennyire jó megoldás éjszakai fűtésre ..... persze a kompromisszumkészség más- és más mindenkinél.... ezek kis dolgoknak látszó valamik, de majdnem olyan gondolatok mint a zseni-őrült határvonal :)

Előzmény: BJaca (76908)
windy12 (X) 2017.08.09 0 1 76912

Bár nem tőlem kérted, én azért irok párat :  

Mitsubishi MSZ-DM35,  

Toshiba RAS-13BKVG-E ,

Daikin FTX35KM,

Fujitsu ASYGLLCC.  

Mindegyik japán márka, alap modell, de megbizható, csendes, takarékos készülékek. Akinek tényleg az fontos, hogy lehető legkisebb meghibásodási kockázattal, nem elszállt áron, alacsony zajszinttel,  HOSSZÚ éveken keresztül hűtse a lakását, esetleg besegitsen a fűtésbe is, az elégedett lesz ezek közül bármelyikkel.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy nincsenek jobb gépek, és ezek mindent tudnak, ugyanúgy, mint a magasabb árú modellek. Speciális feladatokra, magasabb igényekre lehet az arra megfelelő gépet választani, és mi is azt ajánljuk, de az alap feladatokat ezek is tökéletesen ellátják.

Ha valaki ezek mellett dönt, és szüksége van megbizható, korrekt áron dolgozó, másfél évtizede létező szerelőcégre, akkor nyugodtan keressen minket.

Előzmény: BJaca (76908)
kokler? Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76911

annyit a Panasonic lehúzásáról, hogy nincs a beltéri egységen semmilyen kijelző, szóval sajnálom, de hiteltelen amit irtál.

Előzmény: FinnPower (76897)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 2 76910

Adatlapján alul a Fujitsu promó olyan, mint az áram. Fizetsz érte, de nem nyúlhatsz hozzá :D

Előzmény: FinnPower (76907)
Teaway Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76909

Szegény Berger megrohadt a melegben :)

Előzmény: FinnPower (76906)
BJaca Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76908

Hát itt pl nem szépeket írtál róla. Kategorikusan kijelentetted, hogy 400 alatt nem lehet jó gépet venni, tehát ami alatta van, azt milyennek minősíted?

De ha már ennyire értesz hozzá, kérlek, írj néhány típust, ami 250 ezer alatt van, és az árkategóriájának megfelelően a lehető legjobban teljesít. 

FinnPower Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76907

Megnéztem bocs! Ismerlek is. De a kötözködéseket hagyjuk.

Előzmény: FinnPower (76906)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.09 -1 0 76906

Te meg ha klíma szerelő vagy add meg kérlek az F-GÁZ azonosító hivatalos számod! És mindenki megnyugodik. https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor2.php

Nagy szerelő lehetsz ha képes voltál rákeresni :D HAHAHA 

Jaa hogy te úgy szerelsz klímát,, hogy kinyitod a csapot és átengeded a gázt!? És a rottenberger csőhajlító a puszta tenyered! 

Örülnénk ha nem kötözködni járnál ide! Köszönjük.

Előzmény: Dr. Klíma (76905)
Dr. Klíma (X) 2017.08.09 -1 1 76905

Azt ugye tudod, hogy a gugli tudásodat nagyon hülyén ollózod össze ???? Az nem baj, ha magadnak ilyen infót tárolsz az agyadban, de könyörgöm, hogy ezt azért ne nagyon publikáld, mert nevetségessé teszed magad.

Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek a gondolataidon, de az biztos, hogy nem lehetett szó nélkül hagyni...

Dr. Klíma (X) 2017.08.09 0 0 76904

Na mielőtt te is bekattansz a hülyeség spirálba, olvass vissza figyelmesen, értelmezd, majd azután válaszolj bármire is, ami velem kapcsolatos. És azt olvasd amit én írok, ne azt amit az írásommal kapcsolatban más összehord hülyeséget.... nincs kedvem minden faszságot megválaszolva helyretenni

erre válaszolhatsz, idézhetsz, de csak konkrétummal

Hol és mikor fikáztam én valaha is a 200ezres gépeket???? .... 

Előzmény: klimahun (76901)
Belzer Creative Commons License 2017.08.09 0 2 76903

Sok "klímásnak" a mondva csinált szakembereknek és a munkából ki nem látszó mindent bevállaló csak bevételre hajtó vállalkozóknak először magát a vákuumszuvattyút kéne ismernie, és használnia, nem csak szisszenteni és rohanni tovább felhányni a következő gépet... 

Ezt leginkább a klímát vásárlók és felszereltetés előtt állók figyelmébe ajánlom, gondoljanak erre amikor vállalkozót választanak, meg akkor is amikor látja a kiválasztottat dolgozni és nem szürcsög kis gépecske valahol... 

(tisztességes klímások nem felvenni ezt az inget!) 

Teaway Creative Commons License 2017.08.09 -1 0 76902

Mi?? Nem zománchuzalból van tekercselve?

klimahun Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76901

Ha fikázol mondjuk egy 09-es FUJITSU LLCC-t (200 körül) akkor mi a véleményed a 80-100 ezres barkácsáruházas klímáról?

Vagy menjünk "feljebb" a 130 ezres daikinról?

óvatosan az agyvérzéssel.. szerintem senki nem azt írta hogy hűdefasza hiperszuper gépet kapsz, hanem hogy azért már minőséget veszel. Azért nagyobb minőségbeli ugrás van egy vörpul - llcc között, mint egy llcc-ltc között

FinnPower Creative Commons License 2017.08.09 -2 0 76900

VÁKUUMOLÁS lényege
A szerelés közben a rendszerbe (csövekbe) bekerülő idegen gázok, nedvesség eltávolítása.
Hogyan is zajlik a folyamat: szerelés közben a csövekbe nedves levegő és egyéb gáz áramlik, ez egy
természetes folyamat,de az így bejutott idegen gáz, nedves levegő a lezárt rendszerben található olajjal
(kompresszor) elkeveredik és az olaj elsavasodását okozza, ami (savas olaj) a kompresszorban lévő állótekercs
huzalszigetelő műgyantarétegét lemarja, majd menetzárlatot, idővel tekercszárlatot okoz és végül a berendezés
meghibásodik.

Ez nem garanciális hiba!
Ennek elkerülése végett van szükség a VÁKUUMSZIVATTYÚ használatára. A vákuumszivattyú az íj módon
rendszerbe jutott nedvesség, és idegen gáz eltávolítására szolgál, de…
HANGSÚLYOZOM DE csak is +20C -os rendszer hőmérsékletnél!!!
Miért is van ez? A vákuumozással végül is egy alacsonyhőmérsékletű forralást végzünk.
Folyamat: alapesetben a víz 1 bar (101 325 Pa) nyomáson 100 C fok hőmérséklet mellett párolog el. Ez a
folyamat hegytetőn 1000-2000 m magasban hamarább kezdődik el, mivel a légköri nyomás ott alacsonyabb. Ezt
a tulajdonságot használták fel a vákuumozási technológiánál. Vagyis a légköri nyomást lecsökkentjük annyira,
hogy a víz elpárologjon a rendszerből, na és itt jön a DE, de csak 20C -os rendszerhőmérsékletig, mivel az ez
alatti hőmérsékleti tartományoknál már olyan kis légköri nyomást kellene előállítani, hogy azt már a mai
technológiájú vákuumszivattyúk nem képesek előállítani azaz NEM LEHETSÉGES A VÁKUUMOLÁSal a
nedvesség eltávolítása.
Elérkeztünk egy új fontos ponthoz, ami úgy hangzik.
Min. +20 C -os külső átlag hőmérséklet kell ahhoz, hogy egy klímaberendezést a klímatechnológiai
előírásoknak megfelelően tudjunk BEÜZEMELNI!
Az az, aki ez alatt üzemel be berendezést az nem az előírásnak megfelelően jár el, és így a megrendelőt
megkárosítja! Természetesen ez nem ott azonnal jelentkezik, hanem 1-2 év elteltével, de akkor már az ilyen
mondvacsinált szakember hol lesz!?
Képtelenség a rendszerbe jutott nedvességet +20 C-os rendszer hőmérséklet alatt eltávolítani!
Nincs hozzá megfelelő Vákuumszivattyú
Ha valaki önnek +20C alatt telepíti a klímáját, akkor az nem szakember és garancia vesztéssel jár.

Előzmény: vmm.hu (76898)
dokeee Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76899

Nyáron többnyire kikapcsolom,  egyébként 5 db kb. 14kw  összteljesítményű klímám van jelenleg, nagyjából br. 600e ft-ból +.kb. 180-200 a telepítés.  A legidősebbek 12 évesek.

Előzmény: BJaca (76889)
vmm.hu Creative Commons License 2017.08.09 0 0 76898

Aki 20C-fok alatt szereltet klímát az halálra ítéltette a gépet.

Miért is?

Előzmény: FinnPower (76897)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.08 -1 0 76897

https://www.arukereso.hu/klima-c3172/lg/a18rl-art-cool-mirror-p222626176/

2 hónap után beszart a panelja! Itt egy fél millás gép bravó a süllyesztőbe való. Na de mi csak szervizeltük :D Rájöttünk dejó van itt visszatérő meló.

Az LG szervíz nem csodálkozott küldte a 80 ezer forintos panelt garisan.

Aztán hasonló ár kategóriás panasonic felszereljük. Bontja ki a távirányítót a tulaj :D Mit lát? Karcos a kijelzője!! Szól TE én annyi pénzt kifizettem ezért a gépért nem akarom azt a karcot látni. OK! Jött a ráadás a gép kijelző paneljén ahol a hőfokot írja ki nem égett az egyik digit :D Eldurrant a húr azonnal hívtuk a szervizt. A kijelző panel 60 a távirányító 40ezer. És gondolhatjátok a főnök reakcióját a márkákkal kapcsolatba. 

Én nem fikázom egyik gyártót sem de kötelező tudni, hogy ezek tömeg cikkek! És mindenki úgy költi a pénzt ahogy akarja.

Más téma: Egyébként sokan nem tudják de klímát nyáron kell szerelni. Aki 20C-fok alatt szereltet klímát az halálra ítéltette a gépet. Ezt minden klímás tudja, de pénzre mennek. 

lala1961 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76896

Nem ,csak elmondtam neki a hogy hová is szeretném,és hogy melyik gépet is választanám,és telefonba adott rá egy árajánlatot !:-) Hétfőn állítólag itt lesz !:D

Előzmény: Teaway (76895)
Teaway Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76895

Szia!

Na mit mondott a szaki? Megnézte a lépcsőház tetejét?

Előzmény: lala1961 (76894)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.08 0 1 76894

Üdv ! Te még fizetsz is ezért a handa/bandáért amit itt előadsz ?:-( Gratula,jobb lenne a fizetett hirdetési pénzeid hasznosulása ha, az Én várható bóvli klímám Japánra cserélésében hasznosulna ,és akkor Te is megnyugodhatnál,  pláne Én hogy még fűthetek is vele ha nem is akartam!:-)

BJaca Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76893

Szerintem senki nem vár itt csodát egy GREE klímától, csak azt, hogy hűtsön, meg fűtsön. Nálam mindhárom tudta mindkét funkciót, hűtött nyáron a 40 fokban, fűtött tavaly dec31-től jan2-ig, mikor nem volt meleg kint. Jobb, mint a nagyáruházak nevenincs cuccai, egy jó középkategória. Ugyanúgy, mint az autómon a téligumi. Nekem jó a Nissanra a Baum, de egy porschera már Michleint vennék. Az autó teljesítményéhez illeszkedően.

lala1961 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76892

Na ja,nem is mondtam,de Te láttál olyan számokat amiket Én nem ! Ezért kérdeztem ! :-)Miként kéne egy "koklerenek"döntenie ilyen esetben? Ha aggasztana, tudom hogy kínait vettem,de próbáltam belőle a sok + ost,hátha nem esik le a villanyóra a helyéről !:-) 

Előzmény: kokler? (76887)
Dr. Klíma (X) 2017.08.08 -6 0 76891

Jáájjj gyerekek.... hát most látom, hogy hülyeségeket írtam. Nehogy vegyél 350-400e ért klímát.... hülye lennél, hisz már 200e ért is hiperhűdefasza klímát kapsz. Sőt, még a konvektoros fűtésed mellé is qrvajólesz....sőt, ha rádöbbensz, mint hülyegyerek a holdfényre (jobban, olcsóbban, gyorsabban, komfortosabban, biztonságosabban fűtesz egy split klímával, mint a gázkonvektoroddal), akkor a kezdeti néha bekapcsolom helyzetből majd télen-nyáron menni fog a klímád.... 

Amíg sokan megveszik a nem "célnak" megfelelő klímát, addig a klímásoknak mindig is lesz plusz munkájuk, mert az eladásnál nagylegények a kiscsávók, akik a 200ezres klímát mindenhova-mindenkinek nagymellénnyel berakják...azután meg az ügyfél rádöbben, mikor -4 fokban leszakad a falról a klíma, de fűteni nemigen tud, csak zajos mint egy kiherélt turbina

lehet engem útálni, meg köpködni, de higyjétek el, hogy egy 200-250 ezres klímától nem kell csodát várni, hűt-fűt a maga módján, de messze nem abban a szegmensben, mint egy magasabb árkategóriás készülék.

A hülyegyerekeknek meg üzenem, hogy amíg én a drága-drágább klímákat javaslom, hirdetem, stb...addig ők a maguk kis olcsóbb bizniszét röhögve meg tudják kötni, akiknek az olcsóbb kategória a cél.

Csak azt ne hazudjátok az ügyfélnek, hogy a jóval olcsóbb is ugyanaz, mint a sokkal drágább berendezés. 

akit megsértettem az igyon egy kortyot és fusson egy kört:)

amúgy meg én senkinek nem ajánlok konkrét gépet, míg nem ismerem az igényeit, felhasználás módját és a körülményeket....

kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76890

Még annyi, amit topiktárs Írt, van-e minősitése független cég által, amúgy ez is hit kérdése, kinek hiszel egy neves - már régóta - nagy gyártónak  vagy egy állami kinai cégnek?

Előzmény: lala1961 (76883)
BJaca Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76889

A mostani fizetésed oszd el a 9 évvel ezelőttivel, és a kapott értékkel szorozd fel a 100-at :) Gondolom, mikor vetted, jobban szívtad a fogad, mintha most kellene megvenned.
Egyébként 9 éve folyamatosan fűt, vagy nyárra kikapcsolod? :D :D

Előzmény: dokeee (76884)
kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76888

szuper,

Előzmény: dokeee (76884)
kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76887

Tulajdonképpen az általad linkelt adatok, amik oda vannak Írva, semmi extra adat nincs hozzáadva.

Előzmény: lala1961 (76883)
BJaca Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76886
Előzmény: kokler? (76881)
Teaway Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76885

Igen, most megnéztem, pont az a típus, ami neked van (a kisebbik): GWH09KF

Előzmény: BJaca (76797)
dokeee Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76884

Aztakurva, most néztem meg a hozzászólásaimat, 9 éve működik nálam egy 100e ft-os Fisher klíma full fűtésben :)

Előzmény: kokler? (76880)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76883

Üdv ! Segíts már ,ezeket a számokat honnan látod?:-( A többi klíma is hasonlóan van kategorizálva,szerintem. Miként/miből kellett volna döntenem? A köbgyököt kellet volna feleznem,és csak utána négyzetgyök alá vonni,és nézni a kínait hogy miért nem vágott a szeme?:-(

Előzmény: kokler? (76881)
klimahun Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76882

vajon eurovent van róla? Vagy szép két szám egy katalógusban

Előzmény: Dante001 (76877)
kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76881

ha jól megnézed az SEER ami egy elméleti jósági fok, olyasmi az NEDC ciklus az autóknál

a valós EER névleges teljesitménynél  kb 3,5 / ,95 az csak 3,6  , ha igazat mondtak a kinaiak.

kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76880

Tud mindkettő 130-al menni ,  igen

kényelmetlen - kényelmes, szubjektiv szempont,

miért halnék meg benne , mindkettő korszerü töréstesztelt autó

lúzer - menő szintén szubjektiv

sőt mindkettőben van klima:)

az a klima nem 100k hanem 250k , igy pontos

fehér, ok hidd el mi sem vagyunk szinvakok, csak mi sejtjük azt is meddig fehér a fehér

hüt, milyen zajjal, mennyi fogyasztással részben szubjektiv

olcsó? ez az adott ügyfél szempontja, akar -e és tud-e valamire költeni, nem ismert szempont.

Előzmény: pajaci (76876)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76879

Igen ,magas,de gondolom azért "finggal"ez sem megy, sajnos !:-)Jövő héten kiderül a valóságban,hogy mennyire takarékos !:D

Teaway Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76878

Na de Dacia-ból is van fehér :)

Előzmény: pajaci (76876)
Dante001 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76877

8.5-es EER? o.O Az derék.

Előzmény: lala1961 (76875)
pajaci Creative Commons License 2017.08.08 0 1 76876

Dacia - Merci.

lassú - gyors

kényelmetlen - kényelmes

balesetnél meghalsz benne - nem halsz meg benne

lúzer - menő

100k-s klíma - 600k-s klíma

fehér - fehér

hűt - hűt

olcsó - drága

Előzmény: kokler? (76860)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76875

Üdv ! Ha minden jól megy ,akkor jövő hétfőn meglesz ez a klíma:http://klima-markabolt.hu/Gree-GWH12YC-Amber (nem innen ez csak illusztráció)

Anyag+munka szumma 240eft ! Nagyon várom kíváncsi leszek miként is fog szuperálni,ha kész lesz lövök róla képeket ,remélem lesz még annyira meleg ,hogy érdemes legyen használni is !:-)

Dr. Klíma (X) 2017.08.08 0 0 76874

+1

klimahun Creative Commons License 2017.08.08 -1 0 76873

Mindenki nyugodjon le a p*csába 200-ért simán vannak jó gépek :)

Előzmény: Belzer (76856)
v.attis Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76872

Sziasztok!

Vettem egy lakást amiben egy régi Hausmeister klíma van. Semmi extra, nem inverteres, nem fűtő, csak egy sima split klíma, szerintem van vagy 10 éves.

Nem igazán hűt ezért kihívtam egy szakit. Rá tette valami biszbaszt egy gumi csővel. A biszbaszon volt két óra egy piros meg egy kék. A piros mutatója meg sem mozdult, a kék megállt fix 6bar-on. Azt mondta az úr, hogy a kompresszor meghalt, mert lejjebb kellett volna esnie a nyomásnak bekapcsoláskor.

Közben beszélgettünk és mondta, hogy 10-12 sőt akár 18 b@ron is mennek. 

Az nem lehet, hogy ha valóban nem megy a kompresszor akkor az amiatt van, hogy kicsi a nyomás?

Elméletileg használták, igaz legalább egy éve nem volt beindítva egysltalán...

BJaca Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76871

Van, ahol igen.

Előzmény: Dr. Klíma (76836)
BJaca Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76870

Na igen, ilyeneket el kell mondani, mielőtt megrendeli az ügyfél.

paljoc Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76869

Igy van, egyetertunk, TAJEKOZTATNI lehet, sot kell is. Ez a helyes kifejezes!!! 

Előzmény: kokler? (76866)
kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76868
Belzer Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76867

Láttam a betett alaprajzod lentebb. Alaprajzilag kevésbé szerencsés az L alak mint a négyzet tömb. 

Előzmény: kingoftailor (76859)
kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76866

Adtam már el panelba alapgép helyett Ethereát, ha nem tájékoztatod az ügyfelet miből választhat, akkor hülye aki kimegy ajánlatot adni, majd az ügyfél eldönti mit szeretne venni.

Előzmény: paljoc (76864)
Belzer Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76865

A kialakítás hasonló nálunk is mint a lenti rajz, persze másabb. 

Képzelj el egy 3x3-as durván négyzet alaprajzot, és ott az egyik szélső középsőből fúj át a beltéri az abszolut középsőbe, pluszban hülnek a körülötte lévők is. 

Előzmény: kingoftailor (76858)
paljoc Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76864

Ez igy igaz, de mig egy autokereskedesben egy 3 millaval daciat vadaszo ugyfelnek sem erdemes egy Lexust ajanlani, addig egy 200 ezret klimara szano 30 nm emeletet huteni akaro ugyfelnek sem erdemes 4-500 ezres csucsgepet kinalni. Lehetni eppen lehet, csak minek?! :-) Azt majd meveszi az, aki abban az arsavban ohajt vasarolni, legyen az Daikin 600-ert vagy Lexus 15 millaert.

kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76863

..legyen:)

Előzmény: Teaway (76862)
Teaway Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76862

Ha már Dacia, akkor duster.

kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76861

Szerinted pont egy boltos vesz odavaló klímát avagy valami olcsó, az se baj ha bontott van fent?

Hidd el nem zajos a Panasonic, már ha új és jól van telepítve!

Előzmény: Vfogasz (76741)
kokler? Creative Commons License 2017.08.08 0 2 76860

Szándékosan nem válaszolva senkinek, miért tudnak eladni Mercit, Bmwt és Audit, Lexust , hiszen egy Dacia is elegendő lenne itthon.

Van akinek erre van vagy erre költ van aki aki másra, hidd el egy szakember tudja mi a tényleg jó minőség és azt is tudja miből él meg, a Daciából, hiszen a legtöbb embernek már a klima is luxus költés kategóriája. Ettől függetlenül a néha füteni is akarok vele tipusú ügyfél igény azért hamar átcsap a miért nem füt -10 fokban tipusú reklamációba.

kingoftailor Creative Commons License 2017.08.08 0 0 76859

Ebben bízok.

Amúgy nem rossz a ház. 38 PTH fal 5 centi szigeteléssel, ami kap még 5 centit jövőre. Födémen 20 centi. Ablakok 0,7-esek.

Az árnyékolás kifejezetten jó. A terasz tetőt úgy tervezték, hogy nyáron ne süssön be a nap de télen igen. A szobák is árnyékban vannak 10-11 órától teljesen. 

Ez a kép pl. május 22-én délben készült:

Baloldalon vannak a szobák jobbra meg a nappali.

Előzmény: Belzer (76793)
kingoftailor Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76858

Így érthető. A mi házunk T alakú illetve inkább L, mert az egyik szára a T-nek a garázs. Viszont a 120m2-ből 70 az egy légtér és a szobák ajtaja mindig nyitva van. Lehet, hogy próbaképpen jövőre egy 3,5-est felrakatok a nappaliban és meglátjuk milyen lesz a szobákban.

Ha nagyon nem jó, akkor még fel lehet rakatni egy másikat a szobánkba a folyosóval szembe. 

Előzmény: FinnPower (76857)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76857

Előzmény: kingoftailor (76780)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76856

Nem innen indult az egész. Kezded hozzá/bele mosni az olcsó igazán noname egyszezonos vackokat. 

Vissza a kályhához. 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144742726&t=9018927 

és 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144743346&t=9018927 

innen indult minden. 

erre te,

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144744391&t=9018927 

Az előző kérdéseim még mindig állnak,

Szóval azt mondod, szerinted a 200 körül kapható (Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Gree, Lg....) gépek megbízhatatlanok és nem minőségi termékek. 

Szerinted, mi indokol egy 400+ba kerülő gépet a 37nm belvárosi lakás 30nm nappalijába, ahol a fő fűtés a gázkonvektor? 

Így érted... hogy mi az amit inkább nem akarsz érteni? 

Nem a 70-100ezres kategóriáról volt szó, egyszer sem, fel sem merült. (csak később) Nem kell belekeverni és szembeállítani a piac csúcsával. 

Egyetértünk, hogy ezek az olcsó és bizonytalan eredetű, megbízhatatlan terjesztésű és támogatású készülékek kerülendőek. 

De ismét leírom ezek szóba sem kerültek. 

Szerinted a 200 körül kapható (Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Gree, Lg....) gépek megbízhatatlanok és nem minőségi termékek?

Biztos mások is szívesen olvasnák a fenti kérdés(ek)re a válaszát, egy elismert és segítőkész szakembernek. 

Előzmény: Dr. Klíma (76853)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 1 76855

Húú de gagyi példa volt!

Ha valaki szomjas és vizet kér, akkor mindegy neki hogy 42Ft-os TESCO ásványvizet, vagy 500Ft-os EVIAN-t adsz neki.

Előzmény: Dr. Klíma (76853)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76854

Ezek szerint mégiscsak jól működik a Whirlpool szerviz háttere, a rémísztgetések ellenére.

Előzmény: Zeki_ (76849)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76853

Nem érted....vagy csak nem akarod érteni....

Ha valaki szomjas és vizet kér, akkor ne azzal rohand le, hogy a kerti tóból vödörrel kimert víz is ugyanolyan jo, mint a kezelt, lugosított palackozott víz....csak sokkal olcsóbb.

Ha megbízhatóságot, minőséget keres valaki, akkor nem az a klíma kerüljön előtérbe, melynél egy garis probléma esetén hetekig menjen a huzavona, hogy kapsz gariban alkatrészt vagy sem

Előzmény: Belzer (76850)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76852

Persze, hogy túl van árazva. Ha nem lenne akkor nem éreznéd úgy, hogy húúú az aztán a mai csili-vili csúcsgép. 

Néhány év múlva meg 250ért utánad dobják. De akkor is lesz egy csúcsok csúcsa ami ugyanúgy nem éri majd meg az árát, de muszály túlárazni... 

Előzmény: BJaca (76810)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76851

Jól teszed.

RTL Híradó, társasház, kínai klíma a nőnél, a szemben lakója meg feljelentette, hogy a kültéri zajától nem tud pihenni. Félmillás büntetés terhe mellett megtiltotta az önkormi a klíma használatát.

A videó a zajos kültériről, valós volt. Persze a felkért mérnök szerint aki megmérte hány decibeles a cucc, még benne volt a határértékben, ami nem tilos.

Egy jól telepített minőségi klíma kültérije nem olyan hangos, az biztos. És nem a 600 ezres klímára gondolok.

Előzmény: klimakiraly (76830)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 1 76850

Jah, hat ez is valami :-) 

Már kezdtem megijedni, hogy az egyszerű split-ek terén 400 alatt nincs élet. 

Ha felhív valaki azzal kezded, hogy 400tól tudsz ajánlani ezt azt mert alatta csak ócska, megbízhatatlan, gagyi, nem minőségi, semmire sem jó vackok vannak? 

Ugyan már, ne kacagtasd ki magad... :-)) Mert ez a szándékos félremagyarázás. 

Miért csípi a szemed ha valaki nem az éppen aktuális fejlesztés, a gyártás csúcsát szeretné megvenni horror áron? Egy néhány éves fejlesztés alig marad el az aktuális csúcstól, viszont már megfizethető. A nagy általánosság igényeit bőven kielégiti szinte bármelyik 200 körüli megbízható gyártótól származó készülék. Arra a "néhány órás" éves üzemelésre. 

Nah, erről ennyit, hisz nem írtam semmi újat, tudod ezeket it is... csak hááát...

Előzmény: Dr. Klíma (76825)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76849

Felénk laksz? :)

A dókások sokat vannak nálunk, a "jó" whirlpool mosógép meg aeg szárítógép miatt. :)

Előzmény: pajaci (76824)
paljoc Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76848

Semmi. /már ha az én válaszomnek bármilyen jelentősége is van :-)))/ Én is egy 30/50nm-es teret hűtök a lent említett Polarral, attól függően hogy kinyitom-e az ajtókat vagy csak magát a szobát hűtöm az emeleten. Tökéletesen teszi a dolgát. 25 fokra állítva bármikor megnézem az asztali óra hőfok mérőjét, az mindig 24.8-25.2 között mutat. Tehát a klíma elvégzi a feladatát. És kb. ezért is lett vásárolva. Eddig minden műszaki cikkem simán bírt 10 évet, némelyikre vettem plusz garanciát, utólag kiderült h feleslegesen. Hűtők 10+ év. Tűzhely 10+ év, mosógép 15 év már lassan, a mosogatógép fosott be egyedül 9 év után, de az az én hülyeségem volt. :-) És egyik sem Miele vagy vmi hasonló horrror árú csúcs ketyere, Siemens, Elektrolux, Gorenje meg ilyesmik. 

Előzmény: Belzer (76842)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76847

Sose azokrol beszelek, akik ha megszakadnak is, nem tudnak 200e nel tobb penzt erre a celra szanni.

Engem az bosszant, mikor aki megteheti es igenye is lenne ra, akkor a klimas rasozza a raktaron levo, nagytetelben megvett klimat.

Iden is sok mocsok gepet szereltunk le, melynel a vevo rajott, hogy neki nem arra volt igenye, csak atvertek, hogy hudebaz ugyanolyanjo csakolcsobb..... es mint tudjuk, neha a tehetosebbek a legnagyobb s..ok

Előzmény: Törölt nick (76844)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76846

Fogalmam sincs, nincs rajta fogyasztásmérő, de 16 fokos levegőt fújt a legkisebb ventilátor fokozaton automata üzemben, és így tartotta a kívánt hőmérsékletet.

Éjszakára le is szoktam kapcsolni.

Szóval nem hiszem, hogy olyan sokat fogyasztana.

Az emeleten biztosan többet fog menni, mármint ha sikerül felrakatni valakivel.

Előzmény: lala1961 (76826)
BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76845

Vadásszál 5 éves garanciára. Én is úgy vettem. Igaz, addig az egyiknek az árát kifizetem a 3 karbantartására...

Előzmény: Törölt nick (76844)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76844

Ha nem a konténerest ajánlja akkor nem tőle veszik, ez ilyen egyszerű.

Hasonló cipőben járok, most akarok az emeletre is klímát, amire adott összeget tudok költeni.

Ha van 250e forintom, akkor hiába ajánlasz 600e ért sokkal -sokkal jobbat, még a 300e ajánlatra is nemet fogok mondani, mert nincs több és kész.

Ha nincs szaki aki felrak egy olcsó daikint, akkor irány egy webshop és lesz wirphool.

Megértettem, hogy nem az a minőség, de hűt-fűt, a célnak megfelel.

HA elromlik és HA nem lesz alkatrész majd veszek másikat, még akkor is olcsóbban kijövök.

Előzmény: Dr. Klíma (76831)
paljoc Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76843

"Van aki hajlandó kiadni a vélt/valós többletszolgáltatásért, vélt/valós hosszabb élettartamért több pénzt.

Mindenki találja meg a saját igényeinek, pénztárcájának megfelelőt."

Ez jól lett megfogalmazva! Engem pl. egy dolog érdekelt a klíma vásárlánál, hogy hűvös legyen és tudjak aludni az emeleten a kánikulában. Így lett a noname kínai PolarX 3.5kw-os. Az már csak extra hogy tök csendes is, a rábízott teret vígan lehűti, egyszer volt büdös 20 mp-ig, mikor előtte az ominózus OBI-s fertőtlenítővel befújtam a hőcserélőt. Azóta non-stop megy ahogy páran ajánlották. Most teljesíti  a 2. szezont. Kíváncsi leszek meddig húzza…?!:-) Ha 5 évig elketyeg a 150-es áráért, akkor egy szavam se lesz. Ha tovább, akkor pláne nem. Ha mégsem, akkor veszek egy másik ilyesmit. De mondjuk Metros-s akciós 70 ezres klímát nem vennék meg, ugyanúgy 600+ ezres csúcs verziót sem. 

Előzmény: Törölt nick (76808)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76842

Kérdeznék ismét, de csak azt mint az előbb, hátha megpróbálsz nem mellé beszélni.... 

Szóval azt mondod, szerinted a 200 körül kapható (Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Gree, Lg....) gépek megbízhatatlanok és nem minőségi termékek. 

Szerinted, mi indokol egy 400+ba kerülő gépet a 37nm belvárosi lakás 30nm nappalijába, ahol a fő fűtés a gázkonvektor?

Előzmény: Dr. Klíma (76828)
BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76841

Ez a minőség/megbízhatóság azért relatív. Klímát klímagyártótól vettem, nem mosógépgyártótól (GREE vs Whirpool), és nem zavar, ha kínai fejlesztés, mert még mindig jobb, mint a kínában gyártott európai fejlesztés. Nem mondom, hogy nincs jobb, csak azt, hogy én elégedett vagyok vele, olyan lett, amire számítottam, és fenn is tudom tartani.

Előzmény: Dr. Klíma (76828)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76840

Olyan helyekre Én ritkán jutok el ahol FTXS szóba jöhet. Igaz kerülöm is az olyan helyeket rendesen. :-) Vagy Ők kerülnek engem nem tudom de hogy sikerül az biztos ... Én még nem is adtam el FTXS-t. Szerelni is csak FTXM-t szereltem ... persze az is közbeszerzés volt.

Előzmény: Dr. Klíma (76831)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76839

Ismerem őket is... ha olcsó kell, vedd azt. Sose mondják azt, hogy évek múlva is javítható lesz...és a javítás ára is akkor lesz meglepi, ha odajutsz... ha figyelmesen megnézed őket, akkor láthatod, hogy a klíma mellett még nagyon sokmindennel foglalkoznak, mely termékek nevei nagy múltú cégeket sugallnak... porszívót a porszívógyárból... 

Előzmény: pajaci (76837)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76838

Biztos innen ment ki dolgozni a szaki :-)

Előzmény: Dr. Klíma (76836)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76837

Az a korrekt, amit én linkeltem a Doka szervizről, meg a 99 ezres klímáról.

Előzmény: Dr. Klíma (76833)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76836

hát a külföldi szakik sem tudnak szép munkát hagyni maguk után

Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76835

tettem be képet egy FTXB ről és egy FTX-KM ről, akik az alapján nem érti a különbséget annak lehet papolni

...és ez még mindig csak az alja kategória, de látványos

Előzmény: klimakiraly (76820)
Pizo_S70 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76834

A Daikin FTX25K/RX25K, a Mitsubishi MSZ-FH25 és a Fujitsu ASYG09LUCA hármas közül melyik a leginkább ajánlott?

A kritériumok között fontos lenne:

- megbízható

- halk

- fűtésre is használnám

Egyáltalán nem fontos viszont:

- wifi

- okostelefonos elérés

- a kék led kizáró tényező

Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76833

Korrekt

Előzmény: Törölt nick (76822)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76832

Az úgy értelmetlen ahogy van..... gőze sincs, hogy mit is irt

Előzmény: BJaca (76829)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76831

Lehet hogy egyszer eljön az a pillanat és nem a szutyok konténeres dolgot ajánlod, ha már daikin nevet említesz... :) az a klíma nem méltó a daikin névre....sajnálom, hogy a marketing és a forgalomnövelési kényszer az emberek torkán sokszor a nem valós igényének megfelelő szemetet tol le...

ez van, az élelmiszerünk sem olyan, m int az gondolnánk....

Előzmény: klimakiraly (76830)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76830

Nem tudunk rá válaszolni gondolom.

Ma pont olyan szerencsétlenül jött ki hogy egyszerre értünk két klímás. És az ügyfél fel is hívta a másik srácot is. Én kínáltam a konténeres daikint, mit tehet a másik klímás? Meg kínálta Midea-val. És Én lettem a befutó Daikinnal.

Én nem ajánlok társasházba a Kínai gépet, van aki megteszi csont nélkül. Én már a zajuk miatt miatt megégtem miattuk párszor. Van olyan ügyfél akit nem érdekli a szomszéd ... de nekem ne kelljen már tudnom ... inkább mondom japán vagy hívj mást.

Hasonszőrű értsd kétkezi munkás kertes övezetben, vagy üdülőövezetben oda mehet tőlem a midea szétteszem a kezem ennyi pénzért ennyi jár.

Van ahol 3 gép volt csövezve fűtésre, nekem pont beragadt 3 panasonic etherea megkínáltam veszteséggel csak menjen el a raktárból. Erre rendelt egy 5kw-os emurát csöcserével 900.000-ért???

Na most lehet ajánlatot adni 3 mondatra? Szerintem nem. Ha visszakeresel sok év alatt ha 3-4-5 alkalommal adtam ajánlatot itt valakinek. Mióta van a reklám partner (x) dolog azóta meg a fórum szabályzat nem is engedi.

Előzmény: BJaca (76827)
BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76829

Ilyenkor fognék egy sütőlapátot, és úgy vágnám szájba az újságírót, hogy nagybőgőnek nézze az eget. Ehhez a történethez semmi köze a légkondit használóknak. Esetleg aki tervez felrakatni, de szerintem a forgalomba lévők nagy része tudja az ott leírtakat, tehát a vásárlók csak arra figyeljenek, hogy ha gyenge teljesítményű klímát néztek ki maguknak, akkor azt még idén meg kell venni.
Amúgy klímáknál a 180% az 1,8-as COP-t jelent?

Előzmény: klimakiraly (76821)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76828

Idézem magam....talán ez indította a gondolatokat...

350-400e alatt nem lehet kihozni, ha minőséget, megbízhatóságot szeretnél.

Az olcsót mindig könnyű eladni. Ne higgyj a visszhangnak, ne csak azt halld meg, amit hallani szeretnél

Előzmény: BJaca (76827)
BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76827

Azért azt nem értem, ha valaki azt mondja, 250-et tud valamire szánni, akkor mi értelme a 600-ast ajánlgatni.
Itt az volt a kérdés, 250-ig mi a legjobb választás. Nekem az elrendezés miatt 3 klíma kellett. Volt egy adott keret, amin belül mozoghattunk, úgy érzem, olyat kaptam a pénzemért, ami kielégíti az igényeimet. Kibírható volt az egy hetes 40 fok tetőtérben is, tudok mellette aludni, és nem fizetem rá a gatyámat a villanyszámlára.  Biztosan van csöndesebb, de buszok járnak előttünk az úton, így nem az a legnagyobb zajforrás. Van, ami kevesebbet fogyaszt, de nem hinném, hogy 10 év alatt visszajönne az árkülönbség. Ja, igen. Nem lehet okostelefonról vezérelni. Nem baj, nincs okostelefonom. Elment az ára a klímára :D

Előzmény: klimakiraly (76820)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76826

Üdv ! Mind leendő klíma tulajdonos érdeklődnék,hogy ezt kb hány forintból tette a klímád !?:-)

Előzmény: Törölt nick (76823)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76825

Jelen pillanatban mindkettő:)

Előzmény: Garfield007 (76805)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76824

Van itt felénk egy szerviz, vagy 1992 óta üzemelnek stabilan. Nem mellesleg Whirlpool márkaszerviz.

Szerelnek javítanak klímát, meg mindent. Nincs himihumi kockázat.

http://www.dokaszerviz.hu/rolunk/

Előzmény: Törölt nick (76822)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76823

Bár nem engem kérdeztél, de nekem is egy 3.5 kW-os daikin ftxb hűti a földszintet.

A múlt heti kánikulában sem volt 1 foknál nagyobb különbség a helyiségek hőmérséklete közt, 22-23 volt mindenhol.

Ez egy hőszigetelt családi ház.

Nyilván egy szigeteletlen panel vagy tetőtér más tészta.

Alaprajz:

Előzmény: kingoftailor (76791)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76822

éééén?

Én nem tudom, nem beszélek mellé.

Ha olcsót veszel himihumi szereléssel vállald a kockázatot, hogy nem találsz hozzá szerelőt, alkatrészt és kb. pont a nyári hőségben fogsz megizzadni alatta.

Ha szeretnél dupla kézi varrással struccbőr huzatot és pénzed is van rá akkor olyat veszel, hiába nincs semmi gyakorlati haszna. Kb. mint egy ARTCOOL klímadoboznak, de mondjuk, hogy szép.

Nekem az jött le, hogy ezeket átgondolva, mindegyik klíma jó, ha tudod mit kapsz és nem vársz tőle többet.

Tehát  agépnél sokkal fontosabb, hogy kitől, milyen körülmények között szerzed be.

Itt a két véglet a személytelen nagyáruház a pultos Józsival aki előző hónapban még hentes volt, a kapott szerelő cetlijével.

Valamint a referenciákkal bíró szerelő a saját maga által ajánlott, szerelt és garanciális gondokat vállaló elérhetőségével.

Nem olyan bonyolult ez.

Természetesen az egyik drágább lesz, de Te döntesz, hogy a nemeltűnő telefonszámot a névjegykártyán, vagy a 10-20ezerrel olcsóbbat választod.

Egyik sem rossz.

Előzmény: pajaci (76817)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76821
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76820

Miben jobb az iPhone az Én Google NEXUS-omnál?

A szoftver?

Hiába a 100.000 vas tök egyforma ha még a 200.000-300.000 se szabályoz rendesen.

Persze ellen példa is száz ... a céges kocsi Mercedesz ... gyűlölöm a tempomatját ... az Astra-é hibátlan ... a Vivaro elektronikus által gyártott hát elmegy...hangolni kellene a PID vezérlőjét ha volna kedvem.

tettem be képet egy FTXB ről és egy FTX-KM ről, akik az alapján nem érti a különbséget annak lehet papolni.

Anno mikor emurat szereltünk akkor is megosztottam hogy az alsó két fokozatát én 40+ -os fülemmel nem hallom!

99.999 forintos Whirlpoolhoz nem tudom van-e alkatrész, konkrétan azt se tudom honnan lehetne rendelni???? Ugye viccesen hangzik hogy a whirlpool még nem talált meg pedig majd 20 éve klimázok.

Electroluxhoz volt szerencsém, szarul fogtam meg egy előlapot ... mint utólag kiderült ... még egy foss midea is kibírta volna ... de ez nem ez eltört. Kaptam is 20.000HUF-rt másikat ... ha jön árlista/akció egyből ki is törlöm hogy nehogy véletlen még egyszer találkozzuk. Mennyi lehet akkor egy inverter panel?

Tudom a 100-600 -esre nem tudtam válaszolni esetleg annyit hogy a ... kocsi 15.000.000 volt ebből 9.000.000 az extra és meg se látszik. okos LED lámpa, navigáció, kerekek gumival.

Na Én csak skoda octáviát néztem az 4.000.000 helyett 8.000.000 lett volna úgy a kocsi csere jegelve. Ha nem tetszik az ára akkor skip ... tudom a gyárak az alap verzion buknak van nullásak a prémiumon keresik meg profitott ... klima szintén.

csak bízhatnak abban hogy ha anyagilag jobb leszel akkor a márkát választod, a részvényesnek mindegy mire égetik el a pénzét, azért adta oda részvényre mert Ő nem tud vele mit kezdeni.

Ha megengedhetném magamnak nekem is FTXS vagy a feletti lenne, de egy LMCA lesz csak lenne már kedvem ledúrni a falról a samsungot. :-)

Előzmény: Teaway (76814)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 1 76819

Ha nincs alkatrész/szerviz/szakember aki megcsinálja, akkor is 5 másikat lehet venni a különbözetből.

Mosógépből is, klímából is.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76818

Hát ebben sem vagyok biztos. Majd 20 év múlva megtudod.

Van egy 20 év körüli márkás hűtőnk, akkor az egyik csúcs gép volt. Mai napig semmi baja sose volt hangja semmi, teszi a dolgát. Többször felmerült, hogy cseréljük le, de mire??? 2 kompresszorost már szinte nem lehet kapni. Mind tele marketing marhaságokkal, ami engem pont a taszít fázisába tol.

2 hete olyan szállásunk volt ahol egy vadi új márkás hűtő volt bent és füttyögött, szisszegett, nyekegett, szörcsögött minden kikapcsolásnál. Első este feltekertem maxra és így kussban volt.

Na ha otthonra kifogok egy ilyet csak azért, hogy újabb, másabb még csak szebb sem legyen, hát baltát kap a pofájába az biztos. Szóval megint marad a régi, tuti. 

Már az új sem a régi. :)))

Előzmény: pajaci (76813)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76817

Nem úgy tűnik, te is meg mindenki csak mellébeszél.

Előzmény: Törölt nick (76815)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76816

Ezeket a mosógépeket már eldobhatóra csinálják. Van amelyiknek nincs is márkaszervize, ha elromlik, adnak másikat. Kiszámolták, így jobban megéri nekik.

A dobokba kicserélhetetlen szétrohadó csapágyak vannak, a motorok alu huzalból tekerve stb. Cserébe olcsók, és mosnak rendesen. (általában) 56 ezerért már kapni, a legolcsóbb Miele meg 260ezer.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76815

Dehogynem, itt a topicban is.

Előzmény: pajaci (76811)
Teaway Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76814

Próbálj 100k alattinál alkatrészt szerezni a gariidő után 1 hónappal...

Előzmény: pajaci (76813)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76813

A Mieléről legalább tudom, hogy 20 évig mosni fog, míg az olcsók a gari lejárta után nagy valószínűséggel bedöglenek. (mosógép szerelő a haverom)

Előzmény: Teaway (76812)
Teaway Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76812

Mint az 500k-s Miele: nem lesz 5x tisztább a ruha, mint a noname 100k-sban.

pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76811

"Mindenki találja meg a saját igényeinek, pénztárcájának megfelelőt."

De hogy találja meg, amikor senki nem mondja meg, hogy miben nyújt többet a 600ezres, az általam linkelt hatod árútól ???

BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76810

Igazából az a bajom a 600e körüli klímákkal, hogy az a plusz, amit tudnak, jelentősen túl van árazva. De ez sok mindennel így van. Ha csak arra gondolok, hogy egy wifiről vezérelhető klíma már 30-40e-vel több, pedig amit beleraknak, 10e fejlesztésekkel együtt. De egy jobb csapágyazás sem kerül annyival többe, mint amennyivel többet kérnek érte.

Előzmény: Dr. Klíma (76801)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76809

Jó.

Előzmény: pajaci (76807)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76808

Nem szabad sarkosan hozzáállni. Van aki hajlandó kiadni a vélt/valós többletszolgáltatásért, vélt/valós hosszabb élettartamért több pénzt.

Mindenki találja meg a saját igényeinek, pénztárcájának megfelelőt.

Az is butaság, hogy a 100ezres ugyanolyan jó, mint a másik, meg az is hogy a 600ezres mindenből hatszor olyan jó.

Előzmény: pajaci (76807)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76807

A kérdés nagyon jó. Ez is lehűti a lakást 1/6 áron. A kérdés marad.

Előzmény: Garfield007 (76806)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76806

Nem jó a kérdés, mert az említett klíma pont az alja.

De ha úgy tesszük fel, hogy egy beszerelve 250e-s Gree Comfort és a 600e-s társa között mi az a különbség(érezhető különbség) ami miatt megéri egy 37 nm-es lakásba inkább a drágábbat rakatni...

Előzmény: pajaci (76803)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76805

Doki, már az előző beírásodnál is kérdezni akartam: te most Kozsóra ittad magad vagy megsütött a Nap?

Mik ezek a nagy bölcsességek mostanra?

Előzmény: Dr. Klíma (76799)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76804

De, ott is keresi. 

Aki megengedheti magának, nem feltétlenül a pénze ellensége.

Előzmény: BJaca (76787)
pajaci Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76803

Engem komolyan érdekelne, hogy mivel/mennyivel tud többet egy 600ezres klíma, ennél a 99990Ft-os Whirlpoolnál.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76802

Azért annyit hozzátehetünk, hogy emberek milliói boldogan járnak szuzukival bár kétségtelen, hogy egy Q7 is pont annyival ér/tud/nyújt többet, mint amennyivel többe kerül.

És talán még azt is mondhatom, hogy a szuzuki sem rossz autó.

Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76801

Nem biztos.... 

Az viszont fontos, hogy aki mégis infót keres (és talál), az ne legyen félretájékoztatva..... nehogy azt higyje valaki, hogy egy 200 ezres klíma maga a csoda.... egy frászt.... pont annyi különbség van egy 200ezres és 600 ezres klíma között, mint amekkora az árkülömbség. Azt elfogadom, hogy nem mindenki tudja megvenni, sőt azt is elfogadom, hogy nem mindenki tudja felfogni az értékét, de azt nem tartom korrektnek, mikor valaki azt hangoztatja, hogy a 200 ezres klíma egy főnyeremény, mert ugyanazt tudja szinte mint a drágább társa. ....ez ment évekkel ezelőtt is az on-off kontra inverteres gépek között is

Előzmény: BJaca (76787)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76800

Nem a lakás mérete határozza meg a klíma árát (az max a klíma darabszámot, méretet).

Az igények, elvárások azok amik első sorban fel kell írni a cetlire.... 

Azután persze a pénztárca megmondja, hogy mi az ami megvehető.

Ne kezdjük már azt, hogy a bajai halfőző versenyen melléktermékként kiváló kaviárt is adnak, mely az ott feldarabolt pontyokból szednek ki :) ...mert a beluga és bajai nevek majdnem összecsengenek

Előzmény: ppke.jak.bp (76788)
Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76799

Nem tudod értelmezni amit írtam. Ha minőséget, megbízhatóságot keresel, akkor ne a 200-250 ezres kategóriálál blokkolj le, hogy megtaláltad a best-buy -t.

Ne csapd be magad és másokat. 

Előzmény: Belzer (76789)
Teaway Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76798

Természetesen hűtésben.

Előzmény: BJaca (76797)
BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76797

Hűtőteljesítményben, vagy az áramellátásban 0,4?

76770-es hsz-ben két típus is van, ott 0,2kW-ra lemegy villanyból, és 0,45 hűtőteljesítményben.

Előzmény: Teaway (76796)
Teaway Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76796

Szia!

Ahogy látom, M3 HellRot már írt párat. Azzal egészíteném ki, hogy a napokban belefutottam egy GREE-be (ne kérdezd a típusát), ami lemegy akár 0,4-re is.

Előzmény: BBéci (76759)
Teaway Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76795

Szia!

Úgy értettem, hogy a hozzávetőleges darabszám ismeretében könnyebben találnak meg az ajánlataikkal. Mert nem biztos, hogy ugyanaz az ember fog jelentkezni, ha 2-3 db kell, mintha 20-30. Ezt a választ elküldtem mélben is.

Előzmény: Láló 36 (76752)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76794

Szezonon kívül hátha esik majd a Daikin, Mitsubishi ára, és akkor beleférhet 250-be szereléssel.

Most a bestbuy legolcsóbb klíma az Airfel, szerdától a Metroban...  durván jó árakon lesz.

Előzmény: ppke.jak.bp (76783)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76793

Ha a te házad is kellően szigetelt és árnyékolt lesz, ráadásul belül szabadon tud járni a levegő (nincs becsukva minden szoba ajtó folyamatosan), akkor egész biztosan ott is ki tud alakulni a a közel azonos belső hőmérséklet akár 1 géppel is. 

De ha a legtávolabbi szobában lesz +1fok akkor sem dől össze a világ, alig fogod észre venni. Ha tudatosan használod akkor ezt ki is tudod küszöbölni. 

Előzmény: kingoftailor (76791)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76792

Ebbe most botlottam bele, semmit nem tudok róluk, szóval neked kell utánanézned.:)

Az áraik jónak tűnnek.

http://www.muszakiworld.hu/minden-ami-a-hutes-nyari-szezonalis-termekek/legkondicionalok-air-conditioner/inverteres-split-klimak-szallitva-es-szerelve-egyedi-arakon

Előzmény: ppke.jak.bp (76788)
kingoftailor Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76791

Kíváncsi lennék a Te házadnak is a beosztására és hogy hol van elhelyezve a klíma.

Előzmény: Belzer (76790)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76790

Kb nálunk is hasonló a helyzet, egy db 3,5Kw gép bőven hűti a házat, mindenféle erőlködés nélkül. 

Sok múlik a kialakításon. Nálunk ebből a szempontból szerencsés a helyzet. 

Előzmény: FinnPower (76779)
Belzer Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76789

Előzmény: Dr. Klíma (76786)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76788

egy 37 nm-es kis lakás 30 nm-es szobájához irreálisan magasnak tartom a 400 ezer Ft-os klímát...

akkor is, ha fantasztikus a termék, és volna rá amúgy pénzem...

ha 120 nm-es lenne a lakás, 3-4 szobával, akkor azt mondom erre, hogy OK, de így....

épp elég problémánk van a fűtési rendszerrel, ott is mindenki mást mond...(gázkazán vs. gázkonvektor)

köszönöm, hogy írtatok

BJaca Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76787

Hát van, akinek semmi sem drága. Aki ilyen árfekvésben keres klímát, az nem a fórumokon keresi.

Dr. Klíma (X) 2017.08.07 0 0 76786

350-400e alatt nem lehet kihozni, ha minőséget, megbízhatóságot szeretnél.

Az olcsót mindig könnyű eladni. Ne higgyj a visszhangnak, ne csak azt halld meg, amit hallani szeretnél

Előzmény: ppke.jak.bp (76785)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76785

Bp. XI. kerületi lakásról van szó

:)

köszi

Előzmény: Törölt nick (76784)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76784

Mivel nem írtál címet gondolom, hogy pesti vagy. Ugyebár mindennek az origója pest. A pestiek szerint. :))

Keresd Windyt. Ő ajánl, és szerel is.

Ökölszabályként elfogadható, hogy minden készülék jó, ha elfogadod az áráért kapott szolgáltatást/minőséget. A lényegi különbség abban rejlik, hogy milyen szupportot kapsz hozzá. Szerencsés esetben akkor látod a szerelőt amikor felteszi és 10-15 évig OK a buli, minusz a takarítások.

Azonban, ha bármi baj van akkor válik el, sokmiden. 

SZóval azt kell megvenni (határok között) amit a konkrét szerelőd ismer, szerel, ajánl, GARANCIÁLIS szerelését megoldja. Itt jön képbe a referenciája.

Aztán ha mégsem pesti vagy akkor a zalaegerszegitől egészen a mátészalkai szerelőig marad a nagy kérdőjel.

Előzmény: ppke.jak.bp (76783)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76783

mindenestül ne legyen drágább kb. 250 ezer Ft-nál

plusz, minusz 10 százalék belefér

lényeg, hogy stabil, megbízható, jó legyen

köszi

Előzmény: Zeki_ (76782)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76782

Igen sokat lehetne ajánlani, a kérdés inkább, hogy neked mennyit ér a klíma.

190-230 ezertől a direkt fűtésre tuningolt félmillásig minden van...

Előzmény: ppke.jak.bp (76781)
ppke.jak.bp Creative Commons License 2017.08.07 0 0 76781

sziasztok

adott egy 37 nm-es lakás, földszinti

a szoba 30 nm-es

légkondit szeretnék bevezettetni

fontos, hogy fűteni is lehessen vele, mert gázkonvektor van a szobában, és lehet, hogy kell majd télen egy kis fűtés kiegészítés

japán készüléket szeretnénk

kérem, ajánljatok nekem egy jó kis készüléket

KÖSZÖNÖM

kingoftailor Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76780

Van egy alaprajzod esetleg?

Előzmény: FinnPower (76779)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76779

Pedig hidd el a 120nm (3szoba, nappali,ebédlő konyha) mind 25C Egyedül a fürdő kap keveset. Jó a lakás kialakítás. Ahogy belépünk az ajtón ami kb 15m-re van megcsap a hideg. Szinte érezni a huzatot :D De meghívlak egy kávéra ;) 

Előzmény: BBéci (76774)
Pizo_S70 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76778

Mindegy, köszi a választ.

Előzmény: klimakiraly (76777)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76777

Hát legyen.

De szerintem a daikin KV, KM, KN hívja őket. Hogy KV miért nem K2 azt nem tudom. :-) Vagy ahogy Te mondod K. :-) káosz

Előzmény: Pizo_S70 (76776)
Pizo_S70 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76776

Az FTX-K-t pl. az FTX25K/RX25K párosításban láttam, leginkább kereskedői oldalakon.

Előzmény: klimakiraly (76775)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76775

FTX-K nem tudom mi.

Az FTX-KM és FTX-J3 kalorikus kiépítettsége majdnem azonos, az elektronikája butább a KM-nek. Az RX-KM és RX-K azok nem ennyire testvérek. A KM az inkább FTXB-C.

Előzmény: Pizo_S70 (76773)
BBéci Creative Commons License 2017.08.06 0 1 76774

Az ilyet sosem voltam képes felfogni, megérteni.

80 négyzetméter a házam/lakásom alapterülete, a nappaliban és a konyha/ebédlőben 1-1 db 3,25 kW-os klímaberendezés dolgozik és a hálóban, dolgozószobában alig érezni valamit a hatásukból. Éppen ezért fogok beszereltetni a hálóba egy harmadik készüléket. Abból kap majd a dolgozó is némi hűvöset, talán!

Előzmény: FinnPower (76769)
Pizo_S70 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76773

Nem tudja valaki, hogy mi a különbség a Daikin FTX-K, FTX-KM, FTX-J3 között?

BBéci Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76772

Ja, aki félsüket, az nem érzékeli. Plusz 3 dB az a gyakorlatban annyit jelent, hogy kétszer olyan hangos. Van professzionális hangnyomásmérő műszerem, amit gyakran használok a munkám során. 

Előzmény: klimahun (76771)
klimahun Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76771

21 és 19 db(A) között az emberi fül nem igazán érzékeli a különbséget

Előzmény: BBéci (76759)
BJaca Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76770

Nem, nem igaz. Sokkal kevesebbre.
A kicsi az GREE GWH09KF, a nagyok meg GWH12QB (  200-1350W és 120-1400W elektromos teljesítmény)

Előzmény: FinnPower (76769)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76769

40kw? Az szép! Jó nekem 1db 3,5kw-os klíma dolgozik 120nm-re :D és 8-10kw a napi fogyasztása. 1kg kenyér árát kibírok.

http://www.hdklima.hu/letoltesek/vegfelhasznaloi_katalogus/HD_Maximus_szorolap-hdwi-maiximus-94-124c_web.pdf

http://www.hdklima.hu/termekek/maximus/hd-maximus-hdwi-maximus-124c-hdoi-maximus-124c-adatlap

Mivel padlás feljáró alá telepítettük nagyon gyanús hogy szívja a meleget be.

Valóban igaz, hogy 1090W-ra tudja magát lecsökkenteni?

Előzmény: BJaca (76768)
BJaca Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76768

Az utóbbi 16 napban 40kWh többlet jelentkezett az előző hónaphoz képest. 2 3,5-ös és egy 2,5-ös GREE klíma teszi a dolgát.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76767

Hát igen ezek a T3 trópusi 3 besorolású övezetekbe mennek ha jól értem ide a T1 -be nem igen jönnek majd esetleg szürkén. India-ba is beharangozva ... már vagy fél éve, Én most hallom olvasom először. Köszi

Előzmény: Törölt nick (76765)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76766

Elég szűk szavúan nyomják hogyan van ez ...

google -> Dual Inverter Compressor™ press release site:lg.com

https://www.youtube.com/watch?v=GM_tYJuDZAA

Előzmény: klimakiraly (76764)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76765

Természetesen az egyesült arab emirátusokban ;)

http://www.lg.com/ae/split-air-conditioners

Előzmény: klimakiraly (76764)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76764

Kicsit bővebben?

Előzmény: Törölt nick (76757)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76763

Akár ez is lehet. Klímások mindig gépeladás-szerelés kombóban gondolkodnak.

Anyagi, logisztiai, garanciális okokból. Ha nem tőlük van a gép, vastagabban is fog a ceruza(ki vállalja a garanciát? az online eladó is rájuk fog mutogatni)...

Előzmény: lala1961 (76761)
BJaca Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76762

Annyi a szerelés. Klímánként. Meg még egy picit számolj rá. Plusz áfa.

Előzmény: lala1961 (76750)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76761

Kezdem Kapító ! Ezek szerint (2 cégtől jönnek felmérni),lehet egyik cég sem tudja felszerelni ,mert nincs erre a "különleges "gázra szerszám ,plusz szakember ?:-)

Előzmény: Törölt nick (76760)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76760

Gáz a gépben van eleve, de ha hozzá kell nyúlni, rátölteni, lefejteni, akkor kell ugye a garnitúra új felszerelés, palack, gázvizsga stb....

Komkrétan fogalmam sincs róla ;) Majd a választott szakid ad egy ajánlatot, és persze igyekszik a szerinte legjobb gépet is elafni neked :D

Előzmény: lala1961 (76756)
BBéci Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76759

Megtaláltam, a Luca tényleg 0,5 kW, de a zajszintjére 21 dB-t írnak, az sok, inkább a 19 dB-es Daikint választom.

Azért köszi!

Előzmény: BBéci (76758)
BBéci Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76758

Ezek a hűtőteljesítmények, vagy a teljesítményfelvételi adatok?

Előzmény: Törölt nick (76754)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76757

Már nem kell félni a melegtől, illetve mehet a kültéri bátran a padlásra!

Megjelent az lg új sorozata, duál kompresszorral.

Ennek köszönhetően 65fok külső hőmérsékletig tud hűteni :D

Hiánypótló!

lala1961 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76756

Üdv Kb mennyi lehet az annyi? Hozzávetőleg !:-)

Előzmény: Törölt nick (76755)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76755

R32 szerelés drágább lesz. Még csak a magasabb árréssel dolgozó cégek foglalkoznak vele.

Előzmény: lala1961 (76750)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76754

lg athena 300W min

fujitsu 07 LECA 500W min

Előzmény: BBéci (76753)
BBéci Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76753

"Ami neked van, az csak 0,9kW-ig tud leszabályozni, nem lehet, hogy neked egy 0,5-ig lemenő kéne?"

Mondj legalább kettőt, amelyik arra képes! Néztem az egyik bolt kínálatát, japán gépeket, egyikre sem írtak 0,9-nél kevesebbet. Talán az a baj, hogy csak 350000 forintosig görgettem le? 

Előzmény: Teaway (76724)
Láló 36 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76752

Egyelőre kettő.

Előzmény: Teaway (76680)
G.b.Reload Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76751

Szia!

Nagy fordulaton nem túl kellemes, mert nagyon hideg szelet csinál.

Túlhűti a kültéri a beltérit, ezen nem lehet ceteris paribus változtatni... :D

Takarítás házilag, vagy hívom a karbantartót

Előzmény: FinnPower (76747)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76750

Üdv ! A szerelés árában van a R32-es gáz v ...?:-) 220 e ft a komplett klíma ,annyira nem drága a többi hasonló tudású klímához képest !:-)

50-60eft közötti szerelést írnak ,azt kicsit sokkalom 2-3 méter a max. távolság a  kül,és a beltéri között,30 -as ytongot kell átfúrni ,kint meg a terasz fogópárjainak a tetejére rögzíthető a kültéri egység !:-)Mindez a terasz szélén,ahol a kondenzvizet is egyszerű levezetni !:-)

Előzmény: Zeki_ (76748)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76749

Na ez még érdekes az én Sinclair klímámban, van egy gomb rajta, amit ha megnyomok, kikapcsolás után 10 percig még járatja  a ventit. 

Előzmény: FinnPower (76747)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76748

Az R32-es gáz miatt drága, és van az a sok + az A után...

Valszeg odatették magukat a Greenél...

Előzmény: lala1961 (76746)
FinnPower Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76747

Mindig a legnagyobb fordulat kedvez a pénztárcánknak és ami nem kedvez a gombáknak!

Ugyanis az alacsony fordulaton a mókuskerék is elkezd bepárásodni. A klíma kikapcsolás meg úgy a szabályos ha lekapcsolás előtt átállítjuk ventilátor fokozatra és 1óra kikapcsolási időzítésre. 

Előzmény: G.b.Reload (76745)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76746

Üdv ! Ez a klíma van a toppba nálam,GREE AMBER GWH 12YC (3.5kw R32),ennél valósak lehetnek ezen paraméterek ??:v ! 

A+++ (kevés helyen látni ennyi +)v sok pénzért

Scop/ w/w 4.4

Seer/ w/w 8.5(!!!)

plusz wifi

jah ,mind ezt nem horror áron 

jah,kinai

Merjek belevágni ,vagy vegyek jobb nevűt,de jóval kevesebbet nyújtó (harrdver/szoftver papíron)klímát !

Szakik IS egy kis H.sz-t ha tennétek !:-)

G.b.Reload Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76745

Szia!

Mode:Auto

Fan:Auto

26C

Ezekkel a beállításokkal nem áll le nálam, hanem a legkisebben megy. Hátha beválik nálad is. (Nekem a penészedő mókuskerék a problémám)

Előzmény: GeriSoft07 (76676)
BJaca Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76744

Lehet, hogy kínai, de igen sok paraméterében kedvező választás, ár/érték arányban szerintem a jók közé sorolható. Csendes működés, kis fogyasztás, inverteres, kellően alacsony szintre le tud szabályozni.

Előzmény: kokler? (76740)
BJaca Creative Commons License 2017.08.06 0 0 76743

Elvileg a gáz függvényében változik, hogy hűtés/fűtés módban milyen külső hőmérsékletig működik gazdaságosan (Jó COP-al).

Előzmény: lala1961 (76742)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76742

Üdv ! Laikus kérdés ,fontos számomra hogy milyen gázzal van feltöltve ?:-)Árba még esetleg beleférne ,de itt aztán annyi fajtáról olvastam ,hogy magam sem tudom melyiket is vegyem !:-)

Előzmény: kokler? (76740)
Vfogasz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76741

Kellene a francnak Panasonic. Van 2 db is a dohány boltnál és úgy zúg mint a fene. Szegénykék küszködnek a meleggel , most lettek felrakva vadi újak és már szar mind a kettő. 

kokler? Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76740

Igen, kinai fejlesztésü kinai klima.

Picit többért akár Panasonicot is vehetsz, R32 gázzal vagy R410a -val

https://www.arukereso.hu/klima-c3172/panasonic/kit-tz35tke-p364627737/

Előzmény: lala1961 (76730)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76739

Tegnap előtt megfigyeltem, hogy 6-700Wnál nem hajlandó többet felvenni (tudom Ampert vesz fel wattot lead) a Daikin. kint 40 fok, napos oldal és vékony porréteg a kültéri hőcserélőjén. Lemostam. Na most már felcsavarja magát akár 8-900W-ig is. Ha nem mérem észre sem veszem, mert "lekezeli" a gép, de érdemes odafigyelni rájuk.

Ez a 40fok kb. olyan nekik, mint fűtésben a mínusz 18. Legetőleg kapjon meg mindent amit lehet.

Előzmény: klimakiraly (76737)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76738

Nyár van: HŰTÉS

Ventilátor: AUTOMATA

Éjjel: a legkisebb venti fokozat.

Előzmény: FinnPower (76734)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.05 0 1 76737

Midea állítólag 50°C-ig ...  a többi jellemzően 46°C-ig müködik. Szerintem most mikor kint van 38°C akkor a padlás bőven 50°C felett van.

Pont ebben a pár napban nem fog működni, de az vigasztaljon a többiben fasza lessssz.

Előzmény: TGabe (76731)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.05 0 1 76736

Nem. SZVSZ még ha két oldalon nyitott se.

Előzmény: TGabe (76731)
Vfogasz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76735

Én hűtésben használom , és maximum fordulaton. 56nm a lakás , szépan tartja a 25C - ot. Napi fogyasztás olyan 6-7kw kb. Beszívott levegő 29C.

FinnPower Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76734

Ti melyik üzemmódban használjátok az inverteres klímát? Automata vagy csak a hűtés mód? 
Melyikben vettetek észre kevesebb fogyasztást? Egy nap 8-10kw-ot eszik.

Ebben a hőségben 25C-ra van állítva amit tökéletesen tart a 120m2-es lakásban. Több ponton mértük. Mértem a beszívott levegőt az 28C. Kicsit aggódok miatta, hogy ha az inverter 25C mérne beszíváskor akkor lenne energia takarékos. 
1hete vásároltuk a klímát akinek van tapasztalata várom a válaszait.

HD Maximus 124C 2017 a készülék.

lala1961 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76733

Üdv ! Leírás szerint ez lejjebb is kéne tudjon !:-)

Előzmény: BJaca (76732)
BJaca Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76732
Ilyesmink van, nincs rá panaszunk, és akár 600W-ig le tud szabályozni.
Előzmény: lala1961 (76730)
TGabe Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76731

Sziasztok! Fűtetlen padlástérben el lehet helyezni a kültéri egységet, le tudja adni a hőt? Köszi

lala1961 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76730

Üdv ! Sikerült másik topikba feltennem ez a kérdést !:DDD

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144721788&t=9144218

Előre is Kössz!

kingoftailor Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76729

szerintetek mekkora teljesítményű klímák kellenének ebben az elosztásban?

A nappali/konyha 50m2. a szobák 12m2-esek.

Most már a több napi 37-40 fok után 28,5 fok lett bent. Amúgy átlagosan egész nyáron 26-27. Jó lenne, ha pár fokot tudnék hűteni (25-26 állandóra).

Fűtésre nem akarjuk használni.

Toma000 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76728

Bocsánat,ez kimaradt

Toma000 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76727

Sziasztok!

Mitől lehet az,hogy kb 3hete a kültériből csepeg,folyik a víz!?

HG. Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76726

Urak, lenne egy tiszteletteljes kérdésem:

a legtöbb klíma - így azok is, amin nálunk vannak itt-ott beszerelve - sajnos csak 24 órára programozhatók, de én arra vágynék, hogy minden nap menjen x órát, amikor több napra nyaralok. (egyrészt hogy ne forrósodjon át a lakás, másrészt hogy ne kelljen órákat várnom hazaérkezéskor a lehűlésre).

Nagy kárt okozok azzal, ha bekapcsolva hagyom, és egy sima időkapcsolós konnektorba dugom, ami megadja neki azt a napi x óra áramot?

A módszert kipróbáltam, elvben működik, az újbóli áram alá kerülés után újra ott folytatja a klíma, ahol abbahagyta, de valahogy nem tetszik, hogy ott marad nyitva a beltéri egység, nem tudom, milyen "lekapcsoló mechanizmusok" maradnak ezzel el, stb.

Előre is köszönöm!

GTI100 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76725

Nagyon köszönöm. Ez olyan jó ár, hogy nem is vártam tovább hazai ajánlatra. Megvettem csak 1.602 Ft-tal terhelték meg a kártyámat. Ebből kb. 600 Ft a távirányító és 1.000 Ft a szállítás és van hozzá csomagkövető kód.

Előzmény: epitkezes1 (76721)
Teaway Creative Commons License 2017.08.05 0 1 76724

Ami neked van, az csak 0,9kW-ig tud leszabályozni, nem lehet, hogy neked egy 0,5-ig lemenő kéne?

Előzmény: G.b.Reload (76674)
G2GTI Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76723

Sziasztok. Orion klímám vam és a kültéri egységnél ezen a ponton csöpőg a víz. Ez mennyire probléma?

Teaway Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76722

Nem biztos, hogy szerencsés egy újpalotai szerelő, ha te délbudán laksz...

Előzmény: AFUTO (76719)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76721

Az ebayen ugyanazok a kínaiak árulnak csak drágábban. közvetlen kínai site-on sokkal olcsóbb, ott érdemes megvenni. a szállítási idő ugyanúgy 3 hét. ez, ha jól látom, tökugyanaz, és kevesebb, mint 7USD: https://www.aliexpress.com/item/AC-Remote-Control-RG36F-BGEF-for-Midea-Air-Conditioner/32725014926.html?spm=2114.search0104.8.56.GqYSzz&transAbTest=ae803_1

Előzmény: GTI100 (76716)
BJaca Creative Commons License 2017.08.05 0 0 76720

Bakker, tényleg nem figyeltem. Akkor ott még a petróleum csövekbe húzták bele a villanyvezetéket :D 

Előzmény: Teaway (76712)
AFUTO Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76719

Jó estét,

köszönöm mindenkinek az értékes válaszokat.

Ha valakinek van megbízható villanyszerelő kontaktja, kérem ossza meg velem (Budapest). Cserébe tudok szolgálni festő-mázolóval.

Üdv.

Előzmény: AFUTO (76709)
gusson Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76718

Ha azóta nem volt felújítva a villamos hálózat, akkor bizony villanyszerelő. Bár a háztartásokban használatos klímakészülékek viszonylak kis teljesítményt vesznek fel a villamos hálózatból, de az egyéb napjainkban használatos elektromos berendezések jó része energiaigényes (mosógép, hajszárító, stb.). Ha a 60-as, 70-es, esetleg a 80-as években felújîtották a hálózatot, akkor is érdemes átnézetni szakemberrel, mert akkoriban jellemzően alumínium vezetékeket használtak, amik kisebb terhelhetőségűek a réznél (jellemzően egy mérettel nagyobb kell azonos áramerősség átviteléhez), és a kötések is szeretnek "lelazulni".

Visatone Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76717

....vannak ilyen kis kerek takaróablakok a falban....,

Azokba kukkants bele. Ha a villanyvezetékek a takarófedél alatti dobozokban műanyag csőből jönnek ki, és ugyanez a helyzet a konnektoroknál is, akkor van esély a vésés nélküli kábelcserére. Mindazonáltal valóban ajánlott egy villanyszerelő, már csak azért is, mert nem árt megnézetni a biztosító táblát, és esetleg a villanyóra/főbiztosíték terhelhetőségét is.

GTI100 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76716

Kösz még várok kicsit, hátha van valakinek elfekvőbe és még örül is ha kap érte pár ezer Ft-t. Ha nem lesz ilyen akkor marad az ebay.

Előzmény: klimakiraly (76715)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76715

A nagyker 10.000+ÁFA-ért adta nekünk 3 éve.

Előzmény: GTI100 (76708)
Teaway Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76714

A beton az még nem panel. A klasszikus paneles technológiájú lakóházak 60-tól indultak.

Előzmény: Garfield007 (76713)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76713

Már az ókori rómaiak is betonoztak, hátha... :-)

Előzmény: Teaway (76712)
Teaway Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76712

Ne figyeltél, azt írta 40-es évek. Akkor még nem volt panel.

Előzmény: BJaca (76710)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76711

Villanyszerelő ajánlott. Esetleg biztosíték csere is.

BJaca Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76710

Üdv!
Ha beton (panel), akkor a kábelek bele vannak öntve a falba, cserélhetetlenek.

AFUTO Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76709

Jónapot,

40-es években épült társasház, minden bizonnyal korabeli elektromos vezetékek a falban.

Feltételezem, hogy klímatelepítés előtt ezeket ki kellene cserélni? Reményeim szerint vésni nem kell, mert vannak ilyen kis kerek takaróablakok a falban, gondolom onnan be lehet húzni az új vezetéket?

Ha igen, ezt a klímaszerelő is tudja vagy külön villanyszerelő szakembert hívjak?

Köszönöm.

GTI100 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76708

Köszi ezt már néztem, ez alapján a 3.500 Ft körüli árat tartok reálisnak. Szoktam is innen vásárolni, csak jó esetben is 3 hét mire megérkezik. Sajnos a magyar postán tűnt már el ebay-s csomagom. Igaz, hogy ebaytől ebben az esetben vissza is kaptam az áru árát, csak ha megint ez történik akkor kezdhetem elölről és újabb 3 hét, hogy vagy megjön vagy nem. Ezért a hazai vásárlást részesítem előnyben, elfogadható felár esetén is. Ha az nem jön össze akkor fogom ebayről rendelni.

Előzmény: alázógyík (76707)
alázógyík Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76707
Előzmény: GTI100 (76706)
GTI100 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76706

Keresek, illetve vennék, reális áron elveszett pótlására Midea RG11HG/E típusú távirányítót. Budapest és környéke előnyben. Köszi.

lala1961 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76705

Kössz !:-)

Előzmény: BJaca (76704)
BJaca Creative Commons License 2017.08.04 0 0 76704

Nálam is Gree van, mikor már csak tartani kellett a hőfokot, 600W körül elketyegett a fogyasztásmérő szerint.

Előzmény: lala1961 (76700)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76703

Frionett® Activ' One Shot

Biztos ez a világ legnagyobb átverése, ennél már csak M1 híradó a nagyobb átverés (most is azt nézem) de Én így szeretek élni.

Előzmény: Garfield007 (76701)
jocijocó Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76702

Most nem büdös. Tulajdonképpen ott csapódik ki ahol a vízpára, tehát betöltheti a feladatát. A habnál biztos jobb hatásfokú tisztítás elérhető, de ott is csak akkor, ha megvan bontva a rendszer és hozzáférsz.

Előzmény: Garfield007 (76701)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76701

A bomba mellett még a szentelt víz és a piócás ember is szokott segíteni.

Előzmény: jocijocó (76695)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76700

Üdv ! Ez az alig fogyaszt ezt hogy kell érteni ? Mennyi az annyi?:-)

Előzmény: Vfogasz (76698)
BJaca Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76699
Osztom, nekem 3 gree van fent, 2 3,5-ös és egy 2,5-ös. Meg se látszik a villanyszámlán, és lehet mellette aludni.
Előzmény: Vfogasz (76698)
Vfogasz Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76698

Szerintem a gree is bevállalható , nem sokkal jobb a konkurens daikin meg mitshubisi és társai.. Windy még régebben írta is hogy megbízható a szerviz háttere.. én 210 ért vettem a GREE SMART WIFI INVERTER GWH12QC 3,5 KW - os klímát és teljesen meg vagyok vele elégedve. Igaz ez a telefonos wifis aplikáció nekem nem jön be de majd kitanulom. Szép , csendes alig fogyaszt és teszi a dolgát.  

sukarmetal Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76697

sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni:

régi gangos bérházban lakom, ahol a gangon nincs hely a kültérinek, az utcára nem lehet klimát tenni.

Az épület amúgy 3+2 emeletes, a felső 2 szint emelet ráépités, 3 m-es belmagassággal. Én a 4.-en lakom.

Az ötlet:

a lakásnak 3 saját kéménye van, ebből 2 nincs használva.

Mi lenne, ha a kéményben vezetném fel a csöveket a kültérihez?

Nagyjából 2-2.5 emeletről beszélünk, azaz 6-8 méter szintkülönbség, nagyjából ennyi lenne az össz távolság a kül-beltéri között.

Azt tudom, hogy a kondenzvizet is felfelé kellene vezetni, cseppszivattyúval.

Szerintetek müködhet? Van valami jogszabály, ami ezt nem engedné? Van klimás aki megcsinál ilyesmit?

Amúgy nagyon kényelmes lenne, mert a kémény a szobákból indul, azaz a lakásban még csak nem is kellene csövezni.

Köszi!

sm

BJaca Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76696
Gatyát én is tisztát veszek fel minden nap. Pénteken már 5 van rajtam... :D
Előzmény: klimakiraly (76694)
jocijocó Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76695

Nekem most tölti a Swift a 9. évét, és idén megjelent a szag is. Én is bombát használtam, mert ez a legegyszerűbb. A szag megszűnt, de vajon mi van odabent?? Mielőtt leállok mindig felrakom maxra a ventit, hogy fújja ki a bordák közül a vizet. Ha nem felejtem el 1,5 Km-rel megállás előtt ki szoktam kapcsolni, hogy legyen ideje kiszáradni. Néha persze elmaradt a procedúra, gondolom ezért lett a szag.  

Előzmény: klimakiraly (76694)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76694

Gatya naponta. Poló napi 2. Zokni ha lakossági tűnik akkor 2-3 pár. Kap kezelést.

Bombával ami ott van dehin oldalán amit nem rég linkeltek

Persze a céges az nem kap semmit abban büdös van mint egy belvárosi pincébe ...

Előzmény: jocijocó (76692)
Garfield007 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76693

Autó két hetente, az nagyon durva.

Mindenkinek kell valami hobbi. 

Előzmény: jocijocó (76692)
jocijocó Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76692

Autó két hetente, az nagyon durva. Milyen kezelést kap??

Előzmény: klimakiraly (76671)
BBéci Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76691

Majd akkor oszd meg a tapasztalataidat, ha 12 év után is hibátlanul működik, mint az én dual Stiebel Eltronom! :-)

Samsungot esetleg ingyen fogadnék el, pénzt nem adnék érte. A következő klímaberendezésem - feleségem végre belátta, hogy kell egy a hálószobába is - szinte biztosan Daikin lesz, méghozzá a Windy által gyakran ajánlott FTXS20K/RXS20K.

Nemrég lefényképeztem az időjárás állomásomat, kinti hőmérséklet 38,4; a benti 27,8 és hajnali fél 6-óta nem volt bekapcsolva a légkondicionáló. Ennyit számít a jó szigetelés és az, hogy amíg kint melegebb van mint bent, nem nyitjuk ki az ablakokat.

Előzmény: cszoli (76685)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76690

Pécs nekem a világvége. Senkit, semmit sem ismerek ott se.

Előzmény: lala1961 (76689)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76689

Üdv ! Kössz a segítséget ! :-) Nincs protekciós telefonszámod egy gyors szerelésre Pécsen ?:-) Az lenne az igazi segítség !:DDD

"Én is ezekről olvastam jobbakat("Daikin, Mitsubishi , Fujitsu "),de azért teljesen nem vagyok képbe,mert nem akartam soha klímát ,de gy néz ki nehéz megúszni nélküle !:-)

Ui: Ha pécsi klímás olvassa dobjon egy telefonszámot ! :-) Gyorsasági felárat is fizetek,mert nemsoká jönnek a szigetelők ,és előtte jó lenne ha meglenne,meg rohadt meleg van itt a "meditenáriumban "!:DDD

Előzmény: Zeki_ (76684)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76688

Na tehát az "új" házban ilyen dual split van, használati nincs, majd tesztelem mi mire való a távirányítón. :)

lala1961 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76687

Üdv ! Igen ,ezt kéne látnia egy szakinak,de szerintem elég magasan van ahhoz ,hogy fentre is jusson a hidegből !:-)

Előzmény: Teaway (76682)
Teaway Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76686

„A Samung, LG a nem tudom hova tegyem”

A kapu elé. Másnapra nyoma vész :)

Előzmény: Zeki_ (76684)
cszoli Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76685

Bár itt a Samsungokat porig alázzák, nekünk két külön lakásban van ilyesmi: "Samsung Better AR 12 HSSDBWKNEU", és valszeg lesz egy 3. is. A 2 már 2 ill 3 éve működik. Ez olyan csendes a "quiet" módban, hogy semmit nem hallani belőle, aludni simán lehet mellette, és a kültérije is nagyon csendes. Emellett csendes módban is remekül hűt.

Ez nem reklám, pusztán a tapasztalataimat osztottam meg.

Előzmény: szabojozsi1964 (76683)
Zeki_ Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76684

Az ilyen gondolomra nem lehet adni. Senki sem lát bele a lakásodba.

Kihívsz magadhoz 2 helyi szakit felmérni árajánlatot adni, amelyik jobban bejön neked, azt választod.

Csak valszeg nagyon elvannak havazva ilyenkor...

Daikin, Mitsubishi , Fujitsu a jobbak. 180-240 körül vannak.

A Gree már kínai kategória.

A Samung, LG a nem tudom hova tegyem.

100-ért meg akciózgatják a Whirlpoolt, ami szintén kínai.

Előzmény: lala1961 (76681)
szabojozsi1964 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76683

Köszönöm a válaszokat!

A mágnes vs indukciós motorosak dolgot nem értem, mert nem vagyok szaki.

Egyszerűen arra vagyok/voltam kíváncsi, hogy az elérhető árú, azaz az általatok tömegmodellnek nevezett klímák között van-e olyan, mi nem ropog, pattog, surrog, darál éjszakai üzemmódban. Vagy másképpen, melyik márka modelljei felelnek meg a leírtaknak leginkább?

Nem különösebben zavaró a jelenlegi klímám e tekintetben, kifejezetten elégedett vagyok a készülékkel, csak tudni akartam, hogy egyáltalán létezik-e elérhető áron olyan, amit fentebb írtam...

Üdv.

Előzmény: klimakiraly (76653)
Teaway Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76682

„lépcsőház tetején”

Majd arra figyelj, hogy nehogy 'leszaladjon a lépcsőn' a hideg, a szobákba meg nem jut semmi se.

Előzmény: lala1961 (76681)
lala1961 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76681

Üdv Szakik ! Lehet mégis kikényszeríti az emberből ez a "globális felmelegedés",hogy beruházzon egy klímára ! A tetőtérben lenne a hely mégpedig a lépcsőház tetején !Jól gondolom hogy kitudná fejteni jótékony hatását mind fen, lent is? Mire kéne figyeljek a elhelyezés szempontjából? És ha javasolnátok relatíve jó minőségű klímát (nem az olcsóság a lényeg),azt is megköszönném !:-)Jah az gondolom nem lehet gond ha a kültéri egység fedett teraszon lenne ?

Ui: 1db Pécsi szerelésről lenne szó !

Teaway Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76680

Mennyi kellene?

Előzmény: Láló 36 (76679)
Láló 36 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76679

Klímások figyelem! Leselejtezett, leszerelt csak beltéri klíma egységeket vásárolnék? 

Budapest és környéke. Elmegyek értük. Ha nem túlságosan besárgultak az jobb, de úgyis érdekel.

helemf@citromail.hu

Tel.: 70 9494 927 

BJaca Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76678

Az autóhoz mit használsz? Nekem a klímásom azt  mondta, ami jó az épületklímához, nem jó az autóhoz, mert az egyik alu, amásik réz.

chilly6 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76677

Üdv!

Technikai segítséget szeretnék kérni tőletek klíma felszereléséhez. Adva van egy 30 m2 alapterületű 2 szintes + tetőteres házikó, ahová - anyagi megfontolásból - csak egy beltéri egységet szeretnék vásárolni. A klíma, a tetőtér és az alatta lévő nappali helyiség hűtésére (kiegészítő fűtésére) szolgálna.

Az elhelyezéshez egy tervet csináltam az átláthatóság miatt, de ettől el lehetne térni, csak hogyan?!

Link

Köszönöm,

Tamás

GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 76676

A fizika ezen része nem magyarázza meg azt, miért kapcsol ki 2-es fokozatbután inkább, mintsem egyesen forgatná a levegőt?

Zeki_ Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76675

Többnyire a kettő olcsóbb.

De mintha a Mitsubishi kijött volna olcsóbb dual klímával.

Előzmény: rend- (76673)
G.b.Reload Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76674

Köszi a választ!

Ezek szerint az én igényeimhez túl nagy teljesítményű a 3,5KW-os klíma, ezért nem tud automatán folyamatosan menni. :(

Előzmény: Dr. Klíma (76661)
rend- Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76673

Sziasztok! Én három szobás tömb lakásban lakom. Jövőre tervezem klímával felszerelni. Kérdésem az lenne melyik a gazdaságosabb megoldás. Egy dual klíma vagy kettő vásárlása?

Üdv Balàzs

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76672

Köszi.Akkor már az 5l érné meg igazán többen összeállva.

Előzmény: Visatone (76670)
klimakiraly Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76671

Nem kapcsolt be az irónia detektorom, így írók egy pár sort. Ha be kellett volna kapcsolnia, akkor ne olvass tovább.

Ha mondjuk neked egy 12-es 3,5kW-os klímád van. Akkor ugye 35nm amivel elbír ezen a héten is. Mondjuk legyen 10x3,5m a helység vagy 9x4m vagy menjünk még lejjebb 7x5m.

Quit vagy LowLow meddig is fúj el a klíma? 3m esetleg 4m. Így hogyan állapítsa meg hogy 10-9-7m-re hány fok van Celsiusban?

A másik a Q = c x m x ΔT. ha az m .urva kicsi akkor ΔT lesz túl nagy, de ugye a hőcserélő nem mehet 0°C alá mert ráfagy a pára és eldugul. És a kültéri egység nem tud 30% alá lassulni ... 3,6kW*0,3=1,08kW

Tehát ha delta 25°C (25°C belső hőmérséklet és 0°C hőcserélő) akkor 140m3/h esetén jön ki a 10,7kW teljesítmény.

Egy DN100mm-es légtechnikai csőbe vezetve ezt a 140m3/h-t akkor meglenne a 5m/s légsebesség az talán elmenne 10-9-7m-re. De ugye a 100mm az még egy 3,5-4-5m széles helységben még akkor is karcsú ha ugye nem laminárisan áramlik a levegő.

Szóval a Használati/Üzemeltetési/Kezelési útmutatók általában az írják. Hűts-Fűtsd a lakás normál vagy automata fordulatszámon. És ha lehűlt a lakás (5-10óra) akkor kapcsold át éjszakai üzemre ha zavar a hangja.

persze a gombásodásra nekem sincs magyarázatom. van olyan gép amit kitakarítok és 3 évig is bírja. És van olyan amit minden évben szét kell robbantani.

Az autóim általában két hetente kapnak kezelést.

Előzmény: GeriSoft07 (76665)
Visatone Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76670

Frionett Actív klímatisztító spray. 750 ml-es flakonban 6000 Ft. az ára, és jó pár évig elegendő. Én második éve használom a Fujitsu klímámhoz, és tökéletesen bevált.

Előzmény: Törölt nick (76668)
Teaway Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76669

Melyik ez, ami nem megy le 1-esre, csak nem a LUCA??

Előzmény: GeriSoft07 (76665)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76668

Kicsit átgondolva mikor automatán megy lekapcsolgat a kompresszor majd vissza szerintem már az is elég neki,hogy besavanyodjon nem szoktam kikapcsolni hirtelen.

Házilag mivel lehetne a gombát kezelni nincs kedvem 2000Ft kiadni klíma spray-re gyakran.Most 70% tiszta alkohollal fújtam be parfümös üvegbe raktam az jó porlaszt.

Előzmény: klimakiraly (76646)
Nyusz666 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76667

Rendben, probléma. De tudod, hogy konkrétan mitől van? Érdemes szólni szerelőnek? Vagy úgysem csinál vele semmit?

Esetleg kigyullad, leesik a falról, vizet fog köpködni? :D

Gondolod, hogy elöregedett volna az eltelt 3 év alatt, amelyből max. 6 hónapig volt használva?
Olcsó... Nekem az a 130 ezer Ft/db elég sok volt.

Előzmény: Dr. Klíma (76662)
BJaca Creative Commons License 2017.08.02 0 0 76666

Próbáld meg 1 fokkal feljebb venni. Mi is így használjuk, igaz, csak éjszaka megy a tetőtérben, de a szerelő meglepődött, hogy milyen tiszta.
Szerintem a legnagyobb szívás, hogy a gépben van a hőmérő is. Bár van egy-kettő, aminek a távirányítójában is van, és ott méri, ahol a távpiszkát hagyod (GREE Ifeel funkció)

Előzmény: G.b.Reload (76660)
GeriSoft07 Creative Commons License 2017.08.02 -1 0 76665

Mi is igy hasznaljuk, peneszedik is ahogy lattad!

de a qrva anyját a programnak, ha automata, akkor kb sosem megy 1-es fokozaton. Mindig 2-3-4 kozt valtogat, akkor is ha a low noise es eco mod is be van kapcsolva. Tul nagy legaramlat. Hontartashoz hasznalhatna a legkisebbet is, de inkabb leall

es igen, emiatt sokszor orakra kezzel minimumra van veve

ha ezt megoldana egy sw feissites, kevesebb penesz lenne

Előzmény: Dr. Klíma (76661)
Dr. Klíma (X) 2017.08.02 0 0 76664

szerintem a 400 ezer feletti gépekről már elmondható, hogy ezen igényeidnek is maximálisan megfelelnek

Előzmény: szabojozsi1964 (76648)
Dr. Klíma (X) 2017.08.02 0 0 76663

Ne kapkodd el, még a végén megfázol :)

Előzmény: dokeee (76657)
Dr. Klíma (X) 2017.08.02 0 0 76662

Ahogy öregszik a klíma, egyre több "probléma" jön elő. Ez így van rendjén. A jobb, drágább berendezéseknél ez a folyamat lassabb, vagy nagyon minumális. Ez az egyik különbség a klímák között

Előzmény: Nyusz666 (76659)
Dr. Klíma (X) 2017.08.02 0 0 76661

A baj az, hogy helytelenül használod.

Szegény gépnek hűtenie kellene, mint a barom, de te nem engeded, mert beleavatkozol és leszabályzod a fordulatszámát a ventilátornak. A kis drága így is próbálkozik és igen alacsony hőmérsékletet állít elő, hátha azzal a kevés átmozgatott levegővel tud valamicskét hűteni.

Ennek az a hátránya, hogy a túl hideg levegő hatására a berendezés teljes belső része (ventilátor is) oly mértékben lehül, hogy kicsapódik rajta a pára..... a levegőben levő por és egyéb szennyeződések meg egyből megtapadnak rajta.

Az ilyen felhasználás mellett szokott berohadni a klíma és igen veszélyes lenni az egészségre. Az becsülendő dolog, hogy hetente tisztítod a szűrőket, de.....kevés

Előzmény: G.b.Reload (76660)
G.b.Reload Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76660

Sziasztok!

Két éve szereltettem egy Fujitsu ASYG/LMCA12 3,5 kw-os klímát a nettó 100nm-es egyszintes újépítésű házunkba. A cél az volt, hogy a nappaliból hűtse le az egész házat arra a hőfokra ami nekünk kellemes. Ez minimum 26C fokot jelent, ekkora kánikulában is. Ezt a klíma kiválóan tudja, de ha automatára állítom, akkor ki be kapcsolgat, és nem komfortos.

Ezért mindig a legkisebb ventillátor fokozaton járatjuk, 26C fokon. Májusban kapcsoltuk be, akkor szinte nem is ment, most pedig szinte egész nap megy, és állandóan jó az idő, nincs ki-be kapcsolgatás.

A komfortjával így elégedett vagyok, (bár lehet hogyha most kéne választanom akkor a legkisebb teljesítményűt választanám, hogy tudjon menni automata módban...)

Amit nem értek, hogy a levehető szűrőjét hetente porszívózom, évente jön a karbantartó, de a mókuskerék pedig volt takarítva, már megint lerakódásos, penészes.

Mit csinálok rosszul? Más is tapasztalt ilyet ezzel a tipussal?

A szerelője azt mondta hogy ő még nem találkozott Fujival olyannal hogy lakásban ilyen hamar koszos legyen a mókuskerék.

Nyusz666 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76659

Nem billeg a légterelője. Fixen áll.
Csak azt nem értem, hogy ez a probléma tavaly és tavalyelőtt hogy nem jött elő?

Előzmény: BJaca (76658)
BJaca Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76658

Próbáld meg, hogy a légterelője ne billegjen, hanem fixen álljon. Úgy is kattog? Okozhatja még feszülő cső is, ahogy hűlik és mozog.

Előzmény: Nyusz666 (76656)
dokeee Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76657

No, kíváncsi vagyok eljön-e az ideje, hogy bekapcsoljam hűtésben a klímákat.

Nyusz666 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76656

Sziasztok!

Midea klímánk van, és ez év nyarától az egyiknél -nem közvetlenül az indítás után, hanem kb. 1-1,5 óra elteltével- rendszertelenül kattog vagy pattog. Először azt hittem, hogy a Gyerek csinálja. Mintha két műanyagot összeütnénk. Ez szerintetek mitől lehet? Elég zavaró, pláne, ha alszik a Gyerek. :(

Teaway Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76655

„elemcéa”

Ehhez képest milyen a csaj? Mármint a LUCA?

Előzmény: klimakiraly (76653)
BJaca Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76654

Nekem GREE  (talán GWH12) van fent (tavalyelőtti modell), és nyugodtan tudok tőle aludni. Persze hallatszik a ventilátora, de nem nyöszörög, nem kattog.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76653

:-)

Nem az Én ügyfelem vagy. :-)

Hát a mágnes / BLDC motorosak csendesebbek mint az indukciós motorosak.

A Japánok valóban gyártanak olyan gépet is ami csendes, de annak ára van. A tömeg modellek még nem oly csendesek. Mondjuk a az eftéikszkáem az már mágnesmotoros de nem aludtam még vele egy szobában.

Amit biztosan állíthatok a Samsung ugéaen az kurva hangos, meg van már az utódja egy elemcéa de idő még nem volt lecserélni.

klimakiraly Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76652

OFF

Segítség! Midea csíppan egyet és bekapcsol ... mi a rákra kell ráütni, mivel, milyen irányból és mekkora erővel?

Tudja valaki?

Ha minden igaz akkor mintha láttak volna E2 vagy E5 hibakódot is ...

ON

klimahun Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76651

Japán gyártót keress, és a 200 ezres kategóriában

Grg Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76650

Szerintem amit te keresel az a légcsatornás :)

pepeti00 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76649

Szia

sikerult kideríteni valamit a klímáról? Esetleg meg is vetted? Hasonló cipőben járok azért lennék rá kíváncsi. Bár ahogy így elnézem innen nem sok segítséget kaptál. Előre is köszi. A válaszodat!

Előzmény: koncsik (72687)
szabojozsi1964 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 76648

Sziasztok!

Milyen márkájú klímák a legcsendesebbek? Olyanra gondolok, amelyik nem surrog, darál éjszakai üzemmódban, szinte alig hallani a hangját, amelyiknek nem pattog, ropog a burkolata üzemelés közben...

Köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.31 0 0 76647

Köszönöm.

Előzmény: klimakiraly (76646)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.31 0 0 76646

Mindig patyolat szárazon kapcsold ki! Ha ez nem megy akkor NE kapcsold ki ...

Előzmény: Törölt nick (76645)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.31 0 0 76645

Mobil klímával lenne kisebb nagyobb gondom.

Az a problémám,hogy ha nem megy a komplesszor ventilátor üzemben savanyú gombás szag jön belőle ha bekapcsol a komplesszor és megy a hűtés akkor elmúlik nem érezni.Telefújtam 500ml klíma spray-el mégis 2 hét után ismét előjött a probléma.

windy12 (X) 2017.07.31 0 0 76644

Azt gondolom, hogy igen  :)

Előzmény: NAND708 (76642)
FinnPower Creative Commons License 2017.07.31 0 0 76643

Inverteres klíma helyes beállítása? Melyik az a funkció, ami igazán kihasználja az invertert? 
-autó üzemmód vagy hűtés? 
Úgy gondolom, hogy nagyobb ventilátor sebességnél előbb hűt, de autó üzemmódba mégis lecsökken. Pár jó tanácsot segítséget kérnék. Működtettük hűtésnél 24Cra állítva már mindenütt volt 23C de mégis duruzsolt a kinti. Lehet alacsony fokozaton ment a kompresszor a venti pedig forgott. 

A páciens HD Maximus 124c 2017es  májusi gyártás :D

NAND708 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 76642

Köszönöm a kiigazítást.  Légcsatornás beltérit én csak katalógusban látok, illetve szállodaszobákban ilyen olyan eldobozolt lcs klíma beltérikkel vagy fan coilokkal van tapasztalatom, amik nem túl kedvezőek.

A katalógusban bemutatják hogy mérik a zajt, azt hiszem 2/1 méter cső (hangtompító?) ráaggatva, 1,5 méterre van a mikrofon a beltéritől.Tényleg kisebb zajokat deklarálnak, jellemzően 21dB az alja, 32 a teteje pl a 18-as Fujinak, ami ugye egy Fuji oldalfalinak már a második fokozata..  

Nekem pont az az egyik vonzó dolog  a légcsatornásban, hogy míg egy oldalfalinál nagy hidegben ha csendes fűtést akarsz akkor kb a névleges teljesítmény 1/3-1/2-e marad meg, lcs-nél lehet hajtani a mókuskereket -  jó csövezés miatt nem lehet belőle hallani semmit, ha a padláson van a beltéri - megmarad a teljesítmény 2/3-a, ergo kisebb beépített teljesítmény is elég lehet.

Remélem, jó a gondolatmenet.

Előzmény: windy12 (76641)
windy12 (X) 2017.07.28 0 0 76641

Mondjuk ez azért nem teljesen valós. Egy oldalfali gépnél sincs szinte semmi zaja a vetillátormotornak csak venti által keltett szélzaj lehet zavaró.  Egy viszonylag szűk kis helyen kell kifújnia a megfelelő mennyiségű levegőt, amelynek még útjában vannak a függőleges és vízszintes lamellák, melyek ütközéskor szintén zajt gerjesztenek. Ezt próbálják a gyártól minimalizálni.  Ehhez képest a légcsatornásoknál lényegesen nagyobb méretű venti fér el a gépben, mely így az ugyanolyan mennyiségű levegőt lényegesen kisebb motorfordulattal is képes áttolni a hőcserélőn, miáltal kisebb lesz a szélzaj és persze a légsebesség is. Jóval nagyobb a nyílás is, ahol távozik a beltériből a levegő és egyáltalán nincsenek lamellák,  se vizszintesen, sem függőlegesen, melyek a legtöbb zajt gerjesztenék. szóval a légcsatornás beltéri egység ugyanazzal a teljesítménnyel fizikailag csendesebb, mint egy oldalfali.

Előzmény: NAND708 (76640)
NAND708 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76640

Sztem csak a padláson van értelme, jó vastagon 20-30 centi vastagon bundázva..

Lakótérben ugyanúgy zúg, mint az oldalfali. Pont ez értelme, hogy a zúgó-morgó egységet el lehet dugni

Előzmény: J.Livingston (76639)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76639

Az jó, amikor a szakik így szívatják a jónépet. :))

Ez a másik aggályom, a hely. A tervezett belmagasság 270 cm.

Előzmény: klimakiraly (76638)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76638

Még ugye hely is kell a csöveknek. Általában nem 3D-ben tervezik.

És tegnap egy leendő orvosi rendelőben raktam a klimat. Mikor egy hölgy (leendő bérlő) benézett és kérdezte egyből mi az nagy ott a mennyezeten. Mondom nem tudom nagy bociszemekkel erre a társa férfi ember lemondó hangon biztos a klíma. :-)

Igen az volt két 500mm cső X-szelése. Neked nem lesz 500mm de 200mm majd biztos az X keresztény esetén már 500mm burkolva.

Jó tudom ne szokás a szívó oldalt megépíteni akkor még ugye a hang megy ki-be a lyukon.

Előzmény: J.Livingston (76637)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76637

Igen, erről a motoros, vezérelhető pillangószelepről olvastam a neten, emiatt is mertem megkérdezni, hogy menne-e a zónavezérlés.

Sejtettem, hogy drága lesz, de van egy tól-ig határ, ami még belefér. Aztán majd mérlegelem, hogy megéri-e ez a kényelmi szempont.

Írtam privit, köszi előre is a segítséget!!!

Előzmény: klimahun (76634)
NAND708 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76636

akkor go to: 76634

Előzmény: J.Livingston (76635)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76635

Igen, így értettem. 

Előzmény: NAND708 (76633)
klimahun Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76634

Helységenkénti hűtés fűtés nem fog menni légcsatornázhatóval, vagy nagyon drága lesz. Vagyis ha megy a klíma, akkor az minden helységbe ugyanazt a hőmérsékletű levegőt fogja betolni. Szabályozni helységenként nem lehet hőmérsékletre egy beltérivel, esetleg lehet berakni motoros pillangószelepeket de annak van vagy 60.000 darabja

Előzmény: J.Livingston (76632)
NAND708 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76633

"Elsősorban helyiségenkénti fűtést/hűtést terveztem, s gondoltam, hogy emiatt drágább is lesz."

Ez alatt azt érted, hogy minden szoba fűtését egyedi termosztát vezérelne? 

Előzmény: J.Livingston (76632)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76632

Oh, köszi, nagy segítség, amit írsz!

Elsősorban helyiségenkénti fűtést/hűtést terveztem, s gondoltam, hogy emiatt drágább is lesz. 

Épületgépész által számolt hőigény: 4,5 kW. Bár az építtető szerint kisebb lesz a hőigényem. :)

Fűtés éves fajlagos nettó hőenergia igénye: qF : 62.15 kWh/m2 a

93,8 m2-es lakás

Előzmény: NAND708 (76630)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.28 0 0 76631

Rendben, köszi előre is! Hova küldhetem az anyagot? Az info@.... céged címére, vagy a magáncímedre? Az emailem: smintalexandr@gmail.com

Előzmény: klimahun (76629)
NAND708 Creative Commons License 2017.07.27 0 0 76630

Légcsatornás hátrány szerintem:

- ha nincs drága légáramszabályzás kiépítve, akkor nem igazán lehet szabályozni helyiségenként a T-t. Tervezni lehet esetleg, hogy ez meg ez helyiség tervezetten kevesebb meleg levegőt kap, és esetleg villannyal, ha van igény ráfűtenek. Egyébként egy korrekten hőszigetelt házban, még ha valahol 0 fűtés van akkor se lesz 2 fokkal hűvösebb

- ha nincs helyi elszívás, akkor nyitva kell tartani valamennyire az ajtót, hogy fűtést kapjon a helyiség. De ezt előnyként is fel lehet fogni: éjszakára hálószoba ajtaja bezárva, kellemesebb T alakul ki az alváshoz.  (1-2 fokkal hűvösebb)

- Beszívás rossz levegőt szív be, mp-eken belül mindenhol ott lesz a szag. 

Mindezek ellenére szerintem messze jobb megoldás, mint az oldalfalival való fűtés.

Mániám, hogy érdemes az elszívást padlóközelben elhelyezni, így minimálisra lehet csökkenteni a hőmérsékletkülönbséget padló és plafon között. Illetve, nem kell mindenféle megoldással lefele befújni a meleget, elég vízszintesen is, az elszívás majd le szívja huzatmentesen.

Nem hiszem, hogy 3kW-nál nagyobb lesz a max hőigényed.

Előzmény: J.Livingston (76628)
klimahun Creative Commons License 2017.07.27 0 0 76629

El sem tudod képzelni sincs mennyi féle-fajta elszívó, befúvó van, és ezek mögött komoly mérnöki munka ;) Ha átküldöd megnézem érdemes-e légcsatornázhatóban gondolkodni

Előzmény: J.Livingston (76628)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.27 0 0 76628

Oké, elhiszem neked, csak laikusként megfogott, hogy ezen -számomra csak "dekor elemen"-  mennyi múlik. :)))

Te vagy a többi szaki foglakozik légcsatornás klíma kiépítésével?

E-mailen elküldeném az épülő lakás alaprajzát, ill. a metszeteket, hogy lehet-e és van-e értelme ilyen típusú rendszer kiépítésének.

Előzmény: klimahun (76622)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76627

Csak ezért "mertem" jelezni mert a héten 1 weblapom. Értsd egyetlen egy oldalhoz kaptam 391 szóból álló kiegészítést. Az egész cikk 1529 szó ... szóval elég sok minden zavaros volt az olvasónak. És igen átolvasva volna mit csiszolni rajta ... de majd ha lecsendesedik a klíma piac augusztus 20 után. ;-)

Előzmény: Törölt nick (76626)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76626

Visszaolvasva tényleg igazad van! :) Aki érteni akarta az értette.

Legközelebb jobban odafigyelek!

Előzmény: klimakiraly (76625)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76625

:-)

Többre számítottam a YouTube linken. :-(

Összeszedettebb gondolatokat kérnék. :-) Én nem nagyon tudtam értelmezni amit írtál. De azért sejtem mit akart mondani a költő. :-)

Előzmény: Törölt nick (76620)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76624

Valaki?

FTXB-hez lehet csatlakozni számítógéppel hogy lássam milyen hőmérsékletek vannak a szerinte?

Köszönöm, hálám örökké üldözni fog. Képtelen vagyok kideríteni hogy lehetséges-e és mit kellene vennem ha szeretném használni ezt a featurest.

glzltn Creative Commons License 2017.07.26 -1 0 76623

Sziasztok,

kondenz víz elvezetésre milyen esztétikus megoldást ajánlanátok?

A kültéri fedett teraszon lesz, fejmagasság fölött. Valamí konzolra erősíthető tartály?

Ha lehet, a csöveket mellőzném.

klimahun Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76622

Mi máson múlna? A gép a padlástérben, nem lehet belőle hallani semmit. Jól kell méretezni a légcsatornát, és jól kell anemosztátot választani. Lehetőleg olyat ami hűtésre, és fűtésre is jó. Ez már légtechnika. Hűtésben az a cél hogy a mennyezet alatt szétterítsük a levegőt, fűtésben meg hogy lenyomjuk.

Előzmény: J.Livingston (76618)
jocijocó Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76621

Nekem 30 éve úgy épült a házam, hogy a fűtést direkt erre csináltuk. A falban téglával vannak a járatok elkészítve, ez kapott belülről egy vízüveges kezelést. A járatokat egy évben egyszer ki szoktam portalanítani. Az egyik szobában van egy kandalló szerűség, még a mellette lévőnél csak egy díszrács. A díszrácsok alatt van egy állítható zsalu, amivel mindkét irány állítható, le ,fel, jobbra, balra. Ennek a megoldásnak a hibája, hogy helyet rabol a belső térből. Régen nem volt rajta ventilátor csak egy kályhaszerű kazán és egy hőcserélő. Körbe volt falazva, és onnan indultak a csatornák a lakásba mindenfelé. A meleget gravitáció vitte fel, majd mikor elrohadt a hőcserélő és már volt földgáz átalakítottam vizesre. Ekkor már kellett egy központi venti is, mert a 60 fokos levegőnek nem akaródzott felmenni. Ekkor már a klíma is csak egy hőcserélőn múlott. Azért előtte még volt egy kitérő, mert amit én akartam azt csak ipari cuccal akarták elkészíteni, ezért próbálkoztam a kútvízzel, de kicsi volt a hőfokkülönbség. Ez miatt nagyon gyengén üzemelt, a kút sem bírta a rengeteg vizet. Így tovább számolgatva lett egy kültéri klíma véve és egy vizes beltéri egység. Röviden tömören ennyi.

Előzmény: J.Livingston (76619)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76620

Marketing-marketing: http://e-gepesz.hu/?action=show&id=10982  

A valóság, ahol a hőmérséklet nem igazán számít, de a hőcserélő átszellőzésének hiánya igen. A 100%-tól igen csak messze van a gép leadott teljesítménye, hatásfoka:

https://youtu.be/w9KIQNhrpxM

https://youtu.be/oO3vbPYqNd0

Két féle szoftvert írtak. Az egyiknél azt tartják szem előtt, hogy a klíma lehető legtakarékosabb legyen.

Fűtésnél

- a leadott teljesítmény (ez megint csak szoftver/beállítás kérdése) a hőmérséklet csökkenésével folyamatosan csökken, de legalább végig jó a hatásfok.

- ennél a szoftvernél nem a takarékosság volt a cél. Ebben az esetben a COP nem túl jó, de legalább fűt a gép (amíg le nem jegesedik, ekkor jön az olvasztás ami nem kevés energiát visz el, de bent legalább meleg van ...)  http://www.szegedklima.hu/klima/fujitsu/inverteres-oldalfali/inverter_slim_powerfull_heating/

Előzmény: windy12 (76615)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76619

Jó neked, hogy tudod a pincébe rakni, nálam az nincs. A padlás meg nem járható: egy lécváz rácsozatra kerül 25cm szigetelés, alulról gipszkartont kap. Bár az építtető szerint meg lehet erősíteni annyira, hogy közepes súlyú dolgokat lehessen rá pakolni, de egy szekrényt nem bír el.

Nálad a csövezés hogyan lett megoldva? A padláson vitték el, vagy álmennyezetet raktak? Mennyire karbantartás-igényes?

Előzmény: jocijocó (76614)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76618

Köszi! De az anemosztáton ennyi múlik?!

Előzmény: klimahun (76613)
J.Livingston Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76617

Igen, már javasoltam korábban az építtetőnek, hogy miért nem levegő-víz hőszivattyút tesz be. (Tesómnál egy ilyen rendszer van kiépítve).

A válasz az volt, hogy neki 6 M Ft-ért ajánlottak egy rendszert, ami szerinte sok.

A másik ok, hogy nincs hely, ugyanis ez egy 4 lakásos társasház (sorház), nincs hova tenni a puffertartályt, stb. Alaprajzot pdf-ben megpróbáltam feltenni, de hibaüzenetet ír ki ("nem megfelelő a kép formátuma").

A tető szeglemezes lesz, a födém nem járható, a tartályt biztos nem bírná el.

Előzmény: Zeki_ (76612)
simon.tomi Creative Commons License 2017.07.26 0 0 76616

Sziasztok! Azért kíváncsi vagyok, hogy mennyibe fájna nekem!

Köszi mindenkinek a segítséget. 

Előzmény: akos kpb (76610)
windy12 (X) 2017.07.25 0 0 76615

A zubadan nem levegő-víz hőszivattyú, hanem  egy metódus, mely alapján működnek a Mitsubishi bizonyos levegő-víz és bizonyos  levegő-levegő hőszivattyúi pl.  MSZ-FH...VEHZ.

Előzmény: klimahun (76613)
jocijocó Creative Commons License 2017.07.25 0 0 76614

Nekem légfűtéses a házam.  Pincében van 4 db hőcserélő, és egy központi ventilátor nyomja rajta át a levegőt. Rá van kötve egy cirkó, egy vegyes tüzelésű kazán, és még egy 60 KW-os hőcserélő a klímához. A klíma igaz csak 3,5 KW-os, de a hálózatom nem nagyon bír el nagyobbat. Na a lényeg, működik rendesen és 5 fokig tudja a vizet lenyomni, ha nagyobb lenne fagyálló kéne bele, mert egyszer már sikerült lefagyasztani. Ha kell kép róla tudok felrakni.

Előzmény: J.Livingston (76611)
klimahun Creative Commons License 2017.07.25 0 0 76613

Kisebb, de az nem a klímától függ, hanem megfelelő anemosztátot kell választani.

A zubadan pedig nem klíma, hanem levegő-víz hőszivattyú :)

Zeki_ Creative Commons License 2017.07.25 0 0 76612

Levegő-víz hőszivattyú? És akkor mehet padlófűtés, falfűtés/hűtés, mennyezet hűtés.

J.Livingston Creative Commons License 2017.07.25 0 0 76611

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Most épülő lakásunk (94 m2, 4 szoba) hűtés-fűtésére eddig az építtető az alábbit tervezte: a padlóban fűtőfilm, plusz Zubadan split klímák (4db beltéri) a megrendelő szerint elhelyezve.

Viszont felmerült egy olyan alternatíva (nem az építtetőtől jött), hogy légcsatornás klíma (ami hűt/fűt) legyen kiépítve.

Sajnos, erről a fűtés-hűtési módról semmi tapasztalatom/információm nincs. Megpróbáltam visszaolvasni itt, a fórumon, eddig 20 oldalig jutottam... néhány előnyéről már olvastam, mint pl. nincs akkora légáram, mint a spliteknél, kisebb a zaj.

Ami a gond, hogy sok időm már nincs, a napokban kell választ adnom, milyen fűtési mód legyen akkor kiépítve.

Segítenétek abban, hogy milyen további előnyei, valamint hátrányai vannak a légcsatornás fűtésnek? Tényleg kisebb a zajhatás?

Köszi előre is!

akos kpb Creative Commons License 2017.07.24 0 0 76610

Ennek a típusnak mind tönkremegy a kijelzője, aki eddig ajánlatot kért tőlem a kijelző cseréjére, mind azt mondta, hogy végül is nem olyan zavaró :)

Előzmény: simon.tomi (76607)
BJaca Creative Commons License 2017.07.24 0 0 76609

Szia!

A kép alapján simán lehet cserélni, esetleg nem kék, hanem zöld vagy piros lesz. De több lehetőség is van a hibára: maga a kijelző ment tönkre, elengedte a forrasztás (ez a legjobb eset), a párától szétrohadtak a lábai, a hozzávezető szalagkábel nem érintkezik (sérült, megrágta az egér).  Látni kellene belülről is a panelt.

Előzmény: simon.tomi (76607)
gyantalzsolt Creative Commons License 2017.07.24 0 0 76608

Vfogasz köszönöm szépen a hozzászólásodat,megfogom próbálni. Üdv. :)

Előzmény: Vfogasz (76606)
simon.tomi Creative Commons License 2017.07.23 0 0 76607

Sziasztok! Van egy Samsung AQ09EWAN beltéri egységem, amin a kijelző tönkrement. Lehetséges ennek a cseréje?

Előre is köszi a segítséget!

Vfogasz Creative Commons License 2017.07.22 -2 0 76606

Bármelyik univerzálist megveszed a Media Mark-t ban vagy klímás boltban jó hozzá. Lehet hogy a kompatibilitási listán nincsen rajta ettől függetlenül működni fog vele. Nekem is volt olyan típusú klímám , amihez nem volt elmentem vettem hozzá elindítottam a távirányítón egy keresést és teljesen más márka alatt találta meg. Minden funkció működött vele. 

gyantalzsolt Creative Commons License 2017.07.22 0 0 76605

gyantalzsolt Creative Commons License 2017.07.22 0 0 76604

Sziasztok.A segítségeteket szeretném kérni. Párommal lakást vásároltunk és be van szerelve egy klíma ami igen ritka legalább is a neten böngészve ( REGAL RG-9).Sajnos a távirányítója nincsen meg,telefonon applikációt sem találtam hozzá.A képen látható tipushoz keresek univerzális távirányítót.Előre is köszönöm a segítségeteket.

v.attis Creative Commons License 2017.07.22 0 0 76603

Csak a kondenz elvezetőről van szó és olyan, mintha kimarta volna a pur hab, mert a fal tövétől indul a sérülés. 

Köszönöm, akkor folytathatom a melót!

Előzmény: Vfogasz (76602)
Vfogasz Creative Commons License 2017.07.22 -2 0 76602

Szivacsos cső ez elvi dolog... Mer a másik 2 db réz cső is szivaccsal van bevonva... :) Ha a kondenzvíz cső valóban akkor nem számít neki persze csak ha nem folyik és nincsen eltörve... ha csak a szivacsos rész van megsérülve az nem probléma. Miért nem? Mert ott nem csapódik ki a pára nem fog neked folyni. Ha a réz csövek valamelyike van elszakadva akkor az már problémásabb mert nagy páratartalomnál ha használni fogod akkor ott csöpögni fog. 

v.attis Creative Commons License 2017.07.22 0 0 76601

Sziasztok!

Van egy régi Hausmeister klímám. Kis lakásfelújítás történt és észre vettük, hogy sérült a beltéri kondenz elvezető csöve. Ez ilyen vastag szivacsos cső és több helyen is szakadt.

Ennek muszály ilyennek lennie? Van itthon villanyszerelő gégecső és PVC cső is, bármelyikkel helyettesíteni tudnám kb. 2 perc alatt. A lényeg, hogy addig nem akarom folytatni a festést amíg ez nincs rendben. Most meg hétvége van és idegesít, hogy nem úgy haladok a melóval ahogy terveztem....

Köszi előre is...!

Dr. Klíma (X) 2017.07.20 0 0 76600

Nem, kulterinel nincs nagy jelentosege par centinek

Előzmény: Törölt nick (76599)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.19 0 0 76599

A kültérinél lévő szigetelés is ilyen fontos?
Csak mert szinte mindegyiknél amit látok rövidebb a szigetelés, kb 3-10 centivel, ott virít a csupasz rézcső.

Előzmény: Dr. Klíma (76598)
Dr. Klíma (X) 2017.07.19 0 0 76598

Itt láthatod, hogy a gép alatt a csövek hogy vannak légmentesen, párazárással megoldva...

https://youtu.be/XdPQ1VOpCZ0

Előzmény: SirkPool (76597)
SirkPool Creative Commons License 2017.07.19 0 0 76597

Köszi a választ!

A szigetelést meg tudom oldani házilag... vagy le kell venni a beltérit hozzá (gázt visszafejteni stb)?

Előzmény: klimakiraly (76596)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.19 0 0 76596

sz.rul van leszigetelve a gép alatti kötés. Áthűl azt csöpög. Pattints ki az alját és ha látod a hollandert vagy rézcsövet akkor az gáz.

Előzmény: SirkPool (76595)
SirkPool Creative Commons License 2017.07.18 0 0 76595

Sziasztok!

Valakinek esetleg van ötlete hogy miért csöpöghet/folyhat néha a légkondim?

Általában olyankor csinálta párszor amikor éjszakára bekapcsolva hagytam... vagy amikor eső után/közben ment mikor fülledt meleg volt. Egy kis kékeszöld nyomot is hagyott a falon a folyás, de néha csak sima színtelen volt ami azért szintén hagyott nyomot.

A kondenzvíz egyébként bentre van elvezetve, a wc-be egy bojler szifonba... rendesen csöpög, nincs eldugulva... a csövek a falban mennek, a lejtésük is ok. 

A klíma egy inverteres Samsung AQV12UGAN... ennek simán kellene hűtenie még +10 fok alatt is, ami biztos hogy nem volt egyik esetben sem mostanában.

Ja, ma megnézettem egy klíma szerelővel is, de azon kívül hogy megnézte a gáz töltöttségét, amit rendben talált, nem tudod semmit mondani a jelenségre. :/

Előre is köszi ha tudtok segíteni!

windy12 (X) 2017.07.18 0 1 76594

Midea

Előzmény: bombaforma (76593)
bombaforma Creative Commons License 2017.07.18 0 0 76593

Valaki meg tudná mondani hogy a képen látható AC-nek mi a típusa/márkája?

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.18 0 0 76592

Szerintem a klímás fűtésnél nincs olyan hőmérsékletű meleg levegő réteg felszorulva a plafon közelében.

Konvekciós fűtés esetén a fűtőtestnél felszáll a levegő, a túloldalt pedig le áramlik. Viszonylagosan nem nagy hőveszteségű plafon esetén, a meleg levegő felhalmozódik, hiszen nem hűl olyan mértékben, mint amekkora mennyiség a fűtőtesttől érkezik. Ekkor lefelé kezd rétegződni a meleg, szinte megszűnik a köráramlás.   

Normál helyre szerelt beltéri esetén, a beltéri felé áramlik a plafonon lévő meleg levegő. Nálunk 7 méter hosszú a nappali és a beltéritől 7 méterre lévő ablaknál, mozogni szokott a függöny. Hűtésnél pláne.  Kb. 45 fokos szögben fújja le a beltéri a meleget, ezért a beltéritől távol emelkedik fel. Nyilván semmit nem teszek a légáram útjába, nehogy abba bele akadva korán emelkedjen fel.

meg fogsz lepődni.... klíma esetében több meleg fog felszorulni, mint radiátor esetében. a ventilátoros légmozgatás miatt közvetlen a klíma feletti légtérből szívja a levegőt (nem a mennyezetről) és azt fűti tovább.

A beltéri rengeteg levegőt mozgat meg, ezért a plafonon lévő meleg feléje áramlik. A klímás fűtés esetén a plafonnál sosem lesz olyan meleg a levegő mint a konvektoros, radiátoros fűtésnél, hiszen a fent lévő meleg levegő nem rétegződik fel.

A fejjel lefelé, a padló közelébe szerelt a beltéri, az olyan mint egy ventilátoros radiátor. Egyébként a fene tudja, hogy az a beltéri hatékonyabb amelyik a padlóhoz van szerelve vagy az amelyik a plafon közelébe? A klíma akkor hatékony, ha a szállított hőmennyiséget a beltéri le tudja adni. A padlóhoz közeli beltéri jóval hatékonyabban adja le a hőt mint a plafonhoz szerelt, de a plafonnál felrétegződik a magasabb hőmérsékletű levegő. A plafonhoz szerelt beltéri az ott lévő meleg levegőhöz, nem sokat tesz hozzá, viszont sok maradék hőt tartalmaz a gáz ami vissza tér a kültérihez.

Nem tudom végül is melyik szerelés a hatékonyabb, de a padlóhoz szelelt fejjel lefelé szerelt beltéri csendesebb. Ebben az állapotban a hűtés a macerásabb, de ha valaki nem akar vele hűteni ... :) 

Előzmény: Dr. Klíma (76588)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.18 0 0 76591

Ha így gondolod, vegyél parapetes beltérit. Másrészt, fűtésben meleg levegőtől senki nem fog huzatot kapni ;)

Előzmény: Robirex (76589)
newman13 Creative Commons License 2017.07.18 -1 0 76590

Úgy, hogy hagyod ezt a marhaságot, felszerelteted normális magasságba, figyelve az elhelyezésre.  Simán jó lesz.

Előzmény: Robirex (76589)
Robirex Creative Commons License 2017.07.18 0 0 76589

Ezek szerint legjobb lenne fűtésre a beltérit padló fölé szerelni fejjel lefelé, hogy alulról szívja a hideget és felfelé tolja a meleget. De az úgy meg már nagyon ronda lenne.

De akkor meg, hogyan oldjam meg a gyerekszoba fűtését egy ftxb35c-vel, hogy a gyerek nekapjon huzatot? Legfőképp az lenne a cél.  

Előzmény: Dr. Klíma (76588)
Dr. Klíma (X) 2017.07.18 0 0 76588

meg fogsz lepődni.... klíma esetében több meleg fog felszorulni, mint radiátor esetében.

Mert a klímánál kialakuló léghenger közvetlen a klíma körül lesz, a ventilátoros légmozgatás miatt közvetlen a klíma feletti légtérből szívja a levegőt (nem a mennyezetről) és azt fűti tovább. Az ebből a léghengerből kiváló meleg (forró) levegő kiválik és a mennyezet alá igyekszik. 

Radiátoros esetben a légmozgás gravitációs, ezért lényegesen lassabb, így a kisebb hőkülönbség tud kialakulni

Előzmény: Törölt nick (76586)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.17 0 0 76587

Pedig, de!

Előzmény: Törölt nick (76586)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.17 0 0 76586

Radiátoron ventilátor sincs, mégsem ragad fenn a meleg.

Előzmény: Dr. Klíma (76584)
Dr. Klíma (X) 2017.07.17 0 0 76584

Igen, vannak akik a padlóhoz közel szereltették...... mert így akarták

Ha alacsony sebességgel forog a ventilátor, akkor kicsi légmozgás lesz (a meleg felszáll), mennyezet alatt megragad a meleg 

Ha magasabb fordulatszámmal forgatod a levegőt, akkor a földön, föld közelében levő "nehezebb" szennyeződéseket is mozgásra bírod, magasabb lesz a por- és szennyeződés koncentráció a szoba levegőjében

Mindenki oda szereli-szerelteti a berendezését ahova akarja, de nem tartom "zseniális" ötletnek,

Előzmény: Robirex (76583)
Robirex Creative Commons License 2017.07.17 0 0 76583

Akkor ezek szerint van aki ezt kipróbálta és ez bevált. Azért szeretném a padló fölé szereltetni, mert így kevésbé lenne zavaró a légáramlat. A villanykályhám is a padló felett fújja a meleget a szoba közepe irányába és ez fűtésnél tökéletes. 

Előzmény: baloghgabor67 (76577)
klimakiraly Creative Commons License 2017.07.16 0 0 76582

Szerintem sosem volt akkor hiány pedig '86-ban estem ki az iskolapadból.

izobután van a mostani hűtőgépekben, R600a  a neve ...

https://inter-thermo.hu/hu/catalog/product/hutokozeg_r600a_A01HK.600a3

Az autókban meg R134a van és kezdik bevezetni a r1234yf

http://www.garagent.hu/index.php?a=termekek&cat_id=14&item_id=319

Előzmény: jocijocó (76578)
jocijocó Creative Commons License 2017.07.16 0 0 76581
jocijocó Creative Commons License 2017.07.16 0 0 76580

Próbáltam utána nézni mielőtt ide írtam. Régebben olvastam egy cikket autó klímákról, állítólag valóban használták ideiglenesen. Én ezt találtam, itt említik a robbanásveszélyt, viszont ideális gázként említik meg. Mármint a propánt és a butánt.

http://www.oktoklima.hu/content/page/id/571

Előzmény: BJaca (76579)
BJaca Creative Commons License 2017.07.16 0 0 76579
Ez egy városi legenda. Vélhetően régi klímákból üres pébé palackba fejtették a gázt, a júzer meg csak a palackot látta, hogy mi van benne, azt nem.
Hasonló eset:
Két apáca megy az úton egy
kocsival. Egyszer csak kifogy a
benzin, ezért bemennek egy
közeli farmra kérni egy
keveset.
A farmer, mivel nem talál más
edényt egy régi bilibe tölti
nekik a benzint.
Az apácák visszamennek az
autóhoz és éppen töltik bele
az újonnan szerzett
üzemanyagot, amikor arra
megy egy rabbi és így szól:
“Nővérek , igaz, hogy a
vallásukkal nem értek egyet,
de a hitüket, azt igazán
csodálom!”
Előzmény: jocijocó (76578)
jocijocó Creative Commons License 2017.07.16 0 0 76578

Nem vagyok klímás szakember, működését csak elméleti szinten ismerem. Olyan kérdésem lenne, régen olvastam mikor még nagy hiány volt a klíma gázokból, és egy két nyugati autóból elszökött a klímagáz, pb palackból töltötték újra. Kérdésem az lenne, a robbanásveszély miatt lett száműzve ez a technológia ? Vagy van valami más oka is, töltött már valaki fel már vele klíma berendezést??

baloghgabor67 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 76577

Nekem a padlótól kb. 1m-re van szerelve. Hűtésre csak próbálva volt. Most is megy (bakker éjjelre nyitva hagytam az ablakot, kint 12©, bent 18© lett). A másik klímás fórumon sokan így tettek, akik fűtésre használják. Így amikor rendes üzem van, a padló felé megy az állandó meleg. ;)

Előzmény: Robirex (76576)
Robirex Creative Commons License 2017.07.15 0 0 76576

Véleményeket kérek még a 76556 hozzászólásomhoz légyszi emberek! BJacának köszönöm amiért írt, de több ember véleménye is érdekelne! 

Emlékszem volt aki pártolta a padló fölé szerelt beltérit, nekem pedig csak kizárólag fűtésre kellene mert már van kettő az előszobában a plafon alá téve hűtésre és onnan megoldva lett a gyerekszoba hűtése.

Előzmény: Robirex (76556)
klimahun Creative Commons License 2017.07.15 0 0 76575

Azért a 2 kw/100 m2 kicsit kevesellem, azért nem passzívházról beszélünk :)

A légcsatornázható klíma további előnye, hogy 10-15% frisslevegőt be lehet vele juttatni a lakásba ami nem sok, de több a semminél. Amire érdemes odafigyelni, hogy megfelelő anemosztátot kell választani, hogy hűtésre-fűtésre alkalmas, és huzatmentes legyen.

A kalorikus szerelés 1 berendezés esetén valóban olcsóbb, viszont a légtechnika nem 2 fillér. Van a muszáj + az igények. 

Előzmény: NAND708 (76574)
NAND708 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 76574

Agyonszigetelt: az kb 2kW/100nm  -15 fokon. Társasháznál egy közbenső lakásnál még kevesebb is kell lennie. (Egy ismerősnél konkrétan nem kell fűteni télen, mert amúgy is túl meleg van, 2003-as építés, nem panel) Tehát egy 15nm-es szobánál 300W.

Félreértesz, egy klímás fűtés sohase érheti el egy felületfűtés komfortját, sőt egy jól megtervezett radiátoros fűtéshez is fel kell kötni a gatyát, meg el kell költeni a pénzt. De minél erősebb a szigeteltség, annál könnyebb klímával.

Új építésnél arról van szó, hogy a gáz+radiátorra kap megrendelő egy kétmillás ktsgvetést, gáz+felületfűtésre 3 millát, levegő víz hsz-re meg még magasabbat.  Ezek talán nem annyira légből kapott számok, gondolom. Ehelyett egy korrekten hőszigetelt házban 500-1200 ke forintból megállhat a levegő-levegő hsz, és ott lebeg a rezsi nullázásának a lehetősége a napelem használatával.

"...minden külső falú helységbe beltéri került alsó ventilátorfokozatra -15 C-ra méretezve, hogy ne zavarjon senkit. Be lehet rakni nagy klímát magas ventilátorfokozaton járatva ha valaki szereti a 45-50 db(A)-t...."

Ez az, mindenki csak azt látja, hogy 3-4-5 kW-os klíma, pedig, ha 20-25dB-en szeretné járatni, akkor jó ha marad télen a névleges teljesítmény harmada. (ami amúgy nem is olyan kevés, csak mindenki hozzászokott a gázcirkók 24 kW-jához) Ezért pártolom a légcsatornás klímát, mert hangtompító cső használatával lehet (leg)magasabb fordulaton járatni a ventit, (ha a padláson van a beltéri) nem hall belőle semmit a lakó, van teljesítmény.  Kisebb beépített teljesítmény, olcsóbb, 1 db kalorikus szerelés a 3-5 helyett. A csőszerelést/méretezést  műszaki érdeklődésűek meg akkár sk megcsinálhatják maguknak.

Előzmény: klimahun (76573)
klimahun Creative Commons License 2017.07.15 0 0 76573

Új építésű agyonszigetelt társasházba (600-1000 W/szoba)terveztünk, és építettünk be Fuji 8-as multikat, minden külső falú helységbe beltéri került alsó ventilátorfokozatra -15 C-ra méretezve, hogy ne zavarjon senkit. Be lehet rakni nagy klímát magas ventilátorfokozaton járatva ha valaki szereti a 45-50 db(A)-t. Lehet bármilyen szigetelt házad, rossz elosztásnál bizony csak átfújni tudod a levegőt. Vagy viccből raknak minden helységbe radiátort, vagy felületfűtést?  

Előzmény: NAND708 (76566)
klimahun Creative Commons License 2017.07.15 0 0 76572

akkor én kérek elnézést, nem értettem az iróniát ;)

Előzmény: newman13 (76569)
newman13 Creative Commons License 2017.07.15 0 0 76571

Ha dolgoztunk, akkor időzítéssel bekapcsoltuk, 1-2 órával a hazaérkezésünk előtt, hétvégén meg egész nap ment.  Teljesen mindegy, mindent kipróbáltunk, gondolhatod, nem jószántamból cseréltettem le. Messze kiesett a "komfortos" használatból.  Ahogy most van, az sem száz százalékos, de kicsi kompromisszummal ez elfogadható.

Előzmény: NAND708 (76570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!