No felhívtam a Kia Motors műszaki ügyintézőjét, bizony a Szlovén és UK oldalon van jól. Tehát rossz adat másolása miatt nem csak a nemzetközi, de a hazai honlapon is rossz az adat szerepel, ahogy a PDF és nyomtatot brosúrákban is.
4.200-nál adja le a max nyomatékot az 1,6-os benzines.
A Kia honlapja szerint az 1,6 benzines max. nyomatékához tartozó fordulat 5.200, nem 5.000. Az i30 4.200-as adata valószínű ugyanúgy elírés, ahogy a Kia Szlovén oldalán: http://www.kia.si/ceed/
Pancelos, ha már mindenáron számokat vársz tőlem, akkor olvasd el legalább a nemrégi kérdésemet az 1,6-os benzinmotor katalógus adataira. Szerintem elírta a KIA a fordulatszámot, te szakértő vagy, biztosan ki tudod javíttatni! :)
Nem az üléshuzatot kellene úgy átalakítani, hogy a fejtámlán keresztül rá tudd húzni az ülésre? Arra gondolok, hogy kivágod annyira, hogy fel tudd rakni, aztán egy szabóval rendesen elvarratod a lyukat. Gondolom nem akarsz mindíg szervízbe menni, amikor az üléshuzatot tisztítod.
Lenyelte az enyémet is! Nagyon úgy néz ki, hogy improvizálnom kell, hogy megoldjam a problémát! Az egyik oldalon, amerről a retesz van ki tudtam emelni, kicsit feszítve, de a másik nem enged! Az ülést meg nem akarom szétbontatni!
Szia! Pedig úgy néz ki van rá okom, mert aktív a fejtámla, és nem hagyja magát!!! Ha nem bírom kiszedni, gondolkodhatom, hogy hogyan oldom meg! De valamit úgyis kitalálok!
Na szóval lenyelte a hsz-t a fórum... :( Vagy úgy járok, hogy egyszercsak kétszer lesz... de jobb többször, mint egyszersem... :)
Szóval az aktív támasz kioldó-mechanizmusa magában a fejtámlában van... nem karostul billentenek az új gépek, hanem a támla mozog... ez a módi, állítólag biztonságosabb... gyakorlatilag a fejtámlát csak az ülés megbontásával lehet kiszedni, gondolom jól meg van bonyolítva, hogy csak szervízben...
Nos kéne egy pontos szerelési leírás... állítólag az aktívsága miatt nem szedhető ki, és ez logikus, mert a szerkezet magában a fejtámlában van, nem pedig billenti az egész fejtámlát... ez az új módi... régebben volt a billentés...
Én is szívesen megnézném, kivezethető-e az USB, ha tudnám hogy lehet hozzáférni a rádióhoz. Elég lenne egy USB drótvéget bedobni a kesztyűtartóba, és ott rádugni egy pendriveot.
A szervízben azt mondották vala, hogy rendeltetésszerűen nem lehet kiszedni, csak ha szerizelni kell, de akkor bontani kell az ülést... viszont nem néztek tételesen utána...
Sziaztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Ha valaki tudja, hogyan lehet az első ülésekből a fejtámlát kivenni írja már le nekem legyen szíves! Előre is köszi!
A hatfokozatú automatát el tudnám képzelni, néha kevés a 4. Sajnos csak a 2.0 dci-hez adják Renault-ék, de ott már alapból, ha automatát rendelsz az én 4-esemet felváltva.
A kormány-váltó fülek tényleg praktikusak, béna ez a mostani választókaros kézi kapcsolgatás.
Az indítógomb meg pazar dolog, látom (használom) értelmét.
Ui.:
Érdekes, hogy mindenki azt hiszi, hogy a nickem logikája T-Gera, pedig nem :)
Egyszer végre összefuthatnánk már valahol személyesen is, lenne közös témánk azt hiszem. Mail-t olvastad?
T(e)Gera!! Ezt a kocsit neked találták KI(a) mérnökök :))
" hatfokozatú, automatikus sebességváltón keresztül jut el a kerekekhez. A szekvenciálisan kapcsolható erőátvitelt a kormány mögötti fülekkel lehet vezérelni, az alumínium középkonzolon lévő kapcsolóval csak az állítható be, hogy előre vagy hátrafelé szeretnénk haladni. Ezen a tenyérbe simuló formájú kapcsolón kapott helyet a motorindító gomb is. "
Én sem adnám el a 19+ lovat két kilóért! Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az 1,4-es motorral, meg a géppel is engem tökéletesen kiszolgál! Most kapott új "ruhát" a kicsike, méretpontosat.
Ami pinyo1 összevetését illeti, ha a vezess.hu minősítését veszem alapul, akkor nem is nagyon sántít! Ott ugyanis a KIA "kisautójának" titulálta a Cee'd-et "hozzáértő szakíró".
Hali az nem gyári hanem utólag beépitett , méta tipusú:)
én a nokiát ajánlom ckw-7-es Szettet az jó minden telóhoz és ha kell akkor meglehet pluszban oldani hogy kirakja a beszédhangot az autó hangszórójára igy jobb lesz a hangminöség is . A szettet bárhol megtudod venni a szerelés pedig kb 1-2 óra ha kell hangszórókirakás akkor 13000e forint ha nem kell akkor 8 a szerelés.
4-5 partneremtől kértem ajánlatot egy ismerősőm számára vagy 2 hónapja. Köztük volt a Kia is. Egy fullos Carens volt nála egy napig (7 személy, 2.0 dízel, bőr, tempomat, automata, bla bla, 6,2 milláért. Mert hogy ugye pakol, mint vállalkozó. És dízel kell neki. Na most döntött és rendelt: Altea XL 1,9 TDI 6,3 millióért. :) Mert hogy neki nem kell végül mégsem akkora kocsi, meg 7 személy. :) A poén a matek: 105 ló, 250 Nm, tengelytáv nincs 2,6 méter.... Ma meséltem neki az SW 1,6 dízelről, automatával. :D
Ne értsetek félre, tudom, hogy teljesen más! Csak méretügyileg volt összehasonlítás. Ezen én is meglepődtem mert a fabia combi hosszúnak tünik, de mégis rövidebb mint a Cee'd, pedig az kombi....
Inkább úgy fogalmaznék, hogy teljesítmény vásárolnak, de nyomatékot használnak. Csak azt zavarja a szűkebb fordulatszámtartomány, aki megszokásból forgatja (forgatná) a motort. A lényeg, hogy indokolatlan a dízelt pörgetni, 3.500-nél el lehet váltani, bőven 2.000 fölé esik vissza a fordulat - talán még kettőt is felkapcsolhat :). A benzinesek magasabb fordulatszám tartományára vagy a szükség visz rá vagy az élvezet motivál. A dízelnél az első nem áll fenn, aki meg szereti a benzines pörgetni, nem vesz dízelt. Így neki nem hátrány a szűkebb ford. tartomány. :)
"eladnátok a plusz 19+ lovatokat két kilóért" - NEM! Ha az 1,4 es csak 90 lovas lett volna, akkor veszek 1,6 ost. Nekem lényeges, de annyira azért nem, hogy valami nagyobb köbcentiset vegyek. Szeretem kihasználni egy autóban a pacikat. Reggel jól jött előzésnél, 3. -ban padló kb 5500-as fordulatig és mentem mint a szél :) Azon a fordulaton már szép hangja van az 1,4 esnek.
Testvérem most esett "pofára" megrendeltek egy Skoda Fabia Combi-t, mert hogy az nagyobb mint a Ceed. :)
Skoda: Hosszúság, mm 4.232 Szélesség, mm 1.646 Magasság, mm 1.452 Tengelytáv, mm 2.462 Nyomtáv hátul, mm 1.435 Nyomtáv elöl, mm 1.424 Csomagtartó térfogata, l 426
Jelentem a fejegységem szoftververziója megegyezik a Pí kerekített értékével... :))))))))))))))
Amúgy nekem nem írta ki, hogy enable akármi, hanem rátenyereltem 15 secig első lépésként, majd a másik kettőt tapostam és rögtön kiírta a verziót... nem értem én eztet...
Hát ha nem is magasabb felszereltséget, de nagyobb autót. Inkább vesznek 1.2-es alap astrat mint, egy klasszul felszerelt 1.4-es corsat... Véleményem szerint az erősebb, nyomatékosabb motor a biztonság része, pont ezen nem kéne sporolni. Kiára, illetve Cee'd-re vetítve ez gyakorlatilag mindegy, mert már az 1.4-es is a maga kis 109 lovával nagyon jól autózható, dinamikus autó, míg egy 1.2-es Astra?! De 1.4-es tulajtársak, teszem fel a kérdést, eladnátok a plusz 19+ lovatokat két kilóért (mondjuk egy astraval összevetve)
Szerintem többen vennék a gyengébb ceedet, ha lehetne választani, lásd mazda 6, pedig egy ugyanakkora motor nagyobb teljesítménnyel, azonos hasztálat mellett még kevesebbet is fogyaszt. A magyarok inkább vesznek eggyel magasabb felszereltséget, mint erősebb motort, legalábbis én ezt szűrőm le az ismerősök között. Szerintem...
Nem vitatkozva, de én azt az elvet vallom, hogy a magyar ember nyomatékot akar vásárolni, de lóerőt vesz.
A mostani dízelmotorok már a legkisebb méretben is legalább 200 Nm nyomatékkal rendelkeznek. A benzinesek, meg 130-155 között persze 1,4-1,6-os méretig.
Az más kérdés, hogy mennyire tág vagy szűk fordulatszámtartományban adják le.
Nézegetve a KIA és a Hyundai honlapját észrevettem egy különbséget.
Az 1,6-os benzinmotor a KIA honlapja szerint 5000-es fordulaton adja le a 154 Nm-es nyomatékát, a Hyundai honlapja viszont ugyanilyen teljesítményhez 4200-as fordulatot ad meg. Szerintetek ez elírás? A 4200 nekem reálisabbnak tűnik, a mostani kocsimban is pont ez az érték van megadva, jobban használhatónak tartom az alacsonyabb fordulatszámot.
Elfogadom az érveiteket az azonos motor mellett, mélyebben belegondolva én is erre a következetésre jutnék. Az viszont biztos, hogy a 115 ló kell a gépbe, 90-nel nem vettük volna meg. És szerintem 200.000 különbözetet 25 lóért az I-30-nál is ki fognak fizetni. Túl kicsi összeg ez ahhoz, hogy évekig küszködj a gyengébb teljesítménnyel. Persze árérzékeny hazai piacunk könnyen megcáfolhat (meg ha a kereskedőknek ki lesz adva utasításba, hogy ezt kell nyomatni...)
A Kia hazai piaci részesedése magasabb, mint kint, a nagy felvevőpiacokat jelentő nyugat európai országokban. Ahogy már említettem itthon a Kia már több autót ad el, mint a Mazda, a júliusi forgalombahelyezési adatok alapján pedig megelőzte a Seatot is! Azt gondolom, hogy 2007 első 8 hónapjában eladott 1045 Cee'd mutat valamit, jó piaci előjel!
Egyébként a régi sorrentonál is szinte ugyanaz volt a 2.5 crdi motor amiből volt a vgt változat ránézésre ugyanaz a motor de mégis teljesen más ott majdnem 30le tudott többet a moci
Van olyan ország ahol ez nem fordul elő :))) de hogy hol? azt én sem tudom:):) majd irok ha megtaláltam:):)
MÁ: Tolatradarról már irtam itt kb 40-45e forintért van 4 szondás ami nagyon jó minőség ill. van olcsóbb is de azzal már egyszer megjártam igy azt nem nagyon ajánlom. A tempomatnak utánna nézek mennyi este majd irok.
Üdv :West
ui: még okt1-ig leszek a Kiánál utánna ha minden jól megy összejön egy régi álom de nem kiabálom még el:):):):)
Mi is a CEE'D nevének fordítása?Szerintem ez a magyarázat mindenre!A ceed-et eu. piacra szánták ,felmérték, elemezték,úgy gondolták ez a konstrukció ütőképes.A magyar piac meg elég kicsi!Megnézném a Hyundai keleti eladási értékeit,hol milyen teljesítmény a népszerü!Más ,a két motort kellene nem csak papiron össze hasonlítani! Ez csak fikció ,de lehet hogy van egy régebbi adagolórendszer,ami a nagyobb nyomást nem bírja,de olcsóbb vagy turbó aminek az előállítása kevesebbe kerül,bármi lehet!Természetesen szoftver erre igazítva!Viszont a motornak elviekben ua.kellenni szerintem!
Hyundai - Kia egy cég. Biztos, hogy tudták miért a Hyundai-nak dolgozták ki így a paletttát.Lehet, hogy azért, mert i30 egy másik stílust képvisel. Alighanem a Kia képviseli itt a sportosabb jelleget, ezért nem is gondolták, hogy egy 90 le -motort adjanak mellé.
Találgatok csak de sok más lehetőséget tudnék még kitalálni.
Esetenként előfordul hogy egy motor csak szoftveresen van butítva(de inkább a 115 LE van húzva, mint a 90 butítva), de nem ez a megszokott! Legyártanak egy (csak mondok egy számot) 90 LE-s 1.6-ot (diesel) és elérhetővé teszik a 110 LE-vat (VGT turbó, nagyobb b.nyomás. nagyobb turbó stb...) hogy a nyomatékőrültek megvegyék:))))))) Na ez a Cee'd-nél M.O.-on pont nem így zajlott mert nem jött ide a 90 LE-as Diesel! Pedig jobban vinnék szerintem minusz 200 ezerrel:) (azt hiszem a Hyundai-nál ennyi a 25 LE felára!!!)
"szándékosan miért rontanák le egy motor teljesítményét majd' 20%-al?"
azokon a piacokon szoktak csokkentett teljesitmenyu motorokat is forgalomba hozni, ahol a teljesitmenycsokkenessel valamelyik a gepkocsi vasarlasaval/fenntartasaval osszefuggo ado is jelentosen csokkentheto, ilyen tipikusan a nemet piac, meg talan az osztrak is; annak a vevonek akinek a pluszminusz husz loero kevesbe szamit mint a plusz adoteher (nemetek!), megeri a kisebb motort venni. az autogyartonak meg olcsobb egy meglevo, de mar kesz komplettre fejlesztett motorbol egy gyengebbre hangolt valtozatot kesziteni, mint a kivant kisebb teljesitmenyre optimalizalva egy tok ujat fejleszteni. ugyanez a jelenseg nem csak autoval mukodik, en most vettem 5 lovas csonakmotort amit egy nyolc lovas konstrukciobol fojtottak vissza, ugyanezen okok miatt...
Ha már itt tartunk a VW-nél az 1.9 TDI 90 és 110 LE-ös motorok szinte semmiben sem egyeznek meg (adagolo elem, turbó, befecs. nyomás, porlasztó stb) minden különbözik! Szinte az összes azonos lökettérfogatú motornál másak az alkatrészek! Rönó 1.5 dci 65-80-106 Le Peugeot 1.6 90-110 Le Teljesen más Lehetne sorolni....
te azt nézed, hogy egy autón mennyit buknak, ha megveszi a józan ember és utána átszoftvereli olcsóbban....de azzal, hogy elérhetőbb áron tudnak felmutatni egy ilyen diesel autót(csökkentett vonzatokkal)még több vásárlót tudnak magukhoz édesgetni és a kieső ár megjön a több eladott autóból ami további kereskedelmet indukál!
Nem értem miért csodálkozol. Ha bemész a szalonba elvárod, hogy kinyalják a segged pedig csak egy kocsit veszel. Ők pedig évi 300 ezret gyártanak. A gyár mellé sorban települnek be a beszállítók és összesen már 10000 embernek adnak munkát. Mit gondolsz az AUDI-nál hogyan volt nálunk? Ott is volt adómentesség, repülőtér építés ...stb. Társasági és helyi adót nem fizet x évig, de gondolj bele mennyit jelent az államnak 10 ezer ember bérének tb járuléka és SZJA-ja?
Szó sincs rontásról. Nagyon hétköznapi okai lehetnek a más szoftveres beállításnak.
Pl. itthon is az adóvonzata egész más lesz egy 90 Le -s autónak, mint egy 115 Le -nek, emellett a tunning-al mégis könnyen kihozható a motorból a nagyobb teljesítmény, de számtalan más lehetőség kínálkozik.
Már régebben a Lancia-nál is csinálták hogy egy 2.0 benzines motort pl 156 Le re írtak hivatalosan, ami gyakorlatilag 168 LE körül volt.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy ugyanaz a motor legyen az utolsó csavarig, szándékosan miért rontanák le egy motor teljesítményét majd' 20%-al? Ez nem tűnik valami értelmesnek. Persze lehet naív vagyok?
szerintem a futómű hibátlan nézd meg a többi verdának a hátsó felfüggjét független lengőkar és társai:) kanyarokban verhetetlen még a gyári gumikkal is
Hát sajnos Márk a legkeresettebb verdát vetted ami nem a te hibád , mert ez egy ilyen szar ország az összes tolvajnak lekell vágni a kezét akkor talán majd meggondolják mit visznek el:( nyitva tartjuk a szemünket hátha
A cikk jó, viszont volt benne egy link érdemes azt is elolvasni, jobb is, hogy nem itthon épült fel a KIA gyár, elég megdöbbentő: http://ommszem.blog.hu/2007/09/11/nem_meznyalas_vazze
Igen, köszi, máshonnan is megkaptam a számot (egyébként www.zsaru-car.hu), csak egy faxot kellett küldenem a rendőrségi jegyzőkönyvről és máris bekerültem az adatbázisukba!
Az a szörnyű, hogy fizetjük az eredetvizsgát azért, hogy megszűnjenek a gépkocsilopások, és a tapasztalat szerint mit sem ér. Az is csak egy lehúzás addig, amíg simán ki lehet vinni az országból egy ellopott autót.
Üdv Mark! Sajnálom hogy történnek ilyen dolgok, engem pl egy CD ilyenfajta "elvesztése" is dühít, nemhogy egy autóé... :(
Évekkel ezelőtt rögzítettem magamnak egy telszámot, akkor Budapesten civil szervezetek járták az utcákat rendszámfelismerő kamerákkal, talán még valamelyik hiradóban is benne volt. Nem tudom hogy még létezik-e, de azért leírom a telefonszámot:
Márra virradóra ellopták a kocsim, Bp. XI. ker Oltvány árok 20/A (Gazdagréti lakótelep mellett). Opel Astra Bertone Coupe 1.8, sötétzöld metál, bézs belső, IAU - 128. Tegnap este szálltam ki, ma reggel 8-kor már nem volt meg... Realistán nézne már külföldön van, vagy egy vidéki garázsban bontják... :((((( De azért több szem többet lát alapon...
Forgalmit term. nem hagytam a kocsiban + casco-m is van, de akkor is egy nagy szopás, mivel volt hitel is rajta...
Mindössze 3 hónapja vettem!:(((( Vannak összeesküvés elméleteim...
Már elláttak néhány ötlettel, de ha vki korábban átesett ilyenen, tud tanácsokat, akkor ne habozzon! Továbbá egy Groupama Biztosítós ismerősre is nagy szükségem lenne, ugyanis fel lehetek készülve már előre a szívózásokra... Nem akarom szétoffolni a topicot - konkrétumok esetén a shapemark kukac frímél pont hura írjatok, vagy hívjatok 30/2801461
Rendőrségen már voltam, 10% sansszal bíztattak...:( Van még vmilyen csoport, akik maszekban ezzel foglalkoznak, tudtok erről bővebbet?
A Bertone Coupe honlapján tag vagyok, részéletek itt:
http://www.astra-coupe.hu/shapemark.php
Köszi.
Ui.: mégiscsak Cee'd-et kelett volna vennem? Egy bő fél éve fél éven át aktív voltam itt, de végül nem a Kia mellett döntöttem.
Valószínű hogy mindegyik Cee'd-be ugyanazt a rádiót építik bele felszereltségtől függetlenül. Barpi a rádiód biztosan tudná kezelni az USB-t csak nem szerelték bele az LX felszereltségbe.
Kb 10-15 másodpercig nyomtam a Setup+5 gombot, és akkor írta ki, de nem maradt sokáig a kijelzőn az Enable Diag felirat, hanem visszaváltott a rádióra. A funkciót viszont megtartotta mert ha utána megnyomtam újra röviden egyszerre a Setup+5 gombot akkor azt írta ki, hogy Disable Diag.
Mert FM-módban tök egyszerre lenyomtam a SETUP+5-öt, és tenyereltem rajtuk, vagy 30sec-ig, és semmi sem történt... itt el is akadtam...
Ha picit előbb nyomom a setup-ot, semmi sem történik, ha előbb az ötöst, akkor programozza a csatornát, mintha szimplán azt nyomnám... szóval úgy sem, bár ezen nem lepődtem meg...
Nekem ez a szoftver verzió kiíratás nem akar összejönni...
FM módban Setup+5 gomb hosszantartó együttnyomására kiírja hogy Enable Diag, de utána a Setup+1 gomb nyomására nem a szoftververziót írja ki hanem hogy USB error, és pittyen egyet.
Nem tudom jó ötlet -e a chiptuning de az tuti hogy a sorretonak nem tett jót mert tönkre rakta a befecsiket elkezdtek becsöpögni kb 7-8 ilyen autó volt nálunk és garit veszit ha benne van és egy befecsi 100e környékén van . Szal csak óvatosan mert ez volt a sorrentonál de lehet hogy a ceednél már erösebb lett ez a rész.
Csatlakozom, te döntsd el neked melyik a szimpatikus!De figyel, a felni és gumi méretre is!Nekem a ceeden 15"acél felnik vannak(1.6crdi lx+),tejesen más lenne pl.16"aluval!
Szia! Ha helyedbe lennék, akkor a Ceed-et választanám, és nem csak azért, mert ezen a fórumon kérdezted. :) Én megnéztem mindkettő autót, és volt pár dolog, ami a KIA javára billentette a mérleget. Az i30-ban csak baloldalon automata az ablak, és ott is csak lefele, 3 év garanciát adtak hozzá (bár mintha valaki említette volna, hogy megemelik 5 évre), nincs assistance szolgáltatás (bár ezt is ígérték), a futóművét puhának találtam, úgy éreztem, hogy az üléseknek sincs elég oldaltartása, és mintha kisebb is lenne a Ceed-nél. Ami viszont tetszett ebben az autóban, az a bőrkárpit, a kék műszerfal-világítás, és szerintem a kinézete is egy kicsit egyedibb (de ez szubjektív). De ezt a véleményt ne tekintsd autentikusnak, mert egyik autóba sem tettem 30 km-nél többet
Szia! Én csak pár dolgot szeretnék megkérdezni: Lehet egy mindenki számára tetsző futómüvet csinálni? A verseny sportban ,vezetési stilushoz,pályára terepviszonyra állítják be nem? Ha kemény, akkor a városban,pattoghat az uthibákon,akkor sportos nem? Ha városban kényelmes,akkor billeg nagysebességnél,nem stabil kanyarban igaz?
bluetooth kihangosító: itt most arra gondolsz, hogy ha bejon egy hivas, automatikusan nemitsa el a radiot? Nekem igy mukodik, de nem tudom külön bütyköltek-e vele, hogy így menjen...
Tudós uraim! Mi a véeményetek az alábbi teszt-kivatról? A kia ceed felfüggesztése elég butára sikeredett.Koncepció nélküli , nem sportos, kanyarban elpattog az uthibákon. És ha már itt vagyok. Oly sokszor hallom, olvasom / nem csak a ceed-ról/ hogy nem a kategória legjobbja . Szeretném megtudni, mi a ketegória legjobb autója ? Végül: ceed l.6 crdi ex vagy i.3o l.6 crdi style?
-télre szerintem r15-ös lesz, már csak az ára miatt is!
- Olajcsere vitatéma. Olajdoki szerint felesleges, én sem cseréltem még le (9000Km) időnként megnézem az olaj színét, még nyomát sem láttam az elhasználódásának, koszosságának. Mindenkinek szive joga eldönteni, mikor cserélteti le. Én csak az előírtnál! Gondolj bele, hogy a szervíz 15000-nél írja elő (benzines), ha ez rossz lenne a motornak, akkor Te be mernéd ezekkel a feltételekkel vállalni a 7 év garit?
- nagyon nem jó. Nekünk 205/55r16-al 180-nál is stabil semmi szélérzékenység
- télire érdemes vékonyabb gumit venni a szakik szerint, mert mély hóban jobb. Gyakorlatilag meg ilyet évek óta senki nem látott, szal egy 195/65r15 jó választásnak tűnik.
- Ajánlották nekünk is az olajcserét, mi kihagytuk, mások a forumon nem.
Négy kérdésem lenne, hátha valakinek van tapasztalata...
- bluetoothos kihangosítót (nokia) szereltetnék a Ceedbe, de a ceed rádiója nem támogatja (telefonálás közbeni) némítást. A kihangosító kézikönyve szerint ilyen esetben egy darab relével megoldható a némítás, de a KIA szervízek - akikkel beszéltem - nem említették ezt a verziót. Járt-e már valaki így, talált-e más megoldást, esetleg szervíztapasztalat...? - 130 fölött kezd instabillá válni a kocsi - erősen kell korrigálni. Főleg ha még a szél is fúj. (Eddig Audiaim voltak, ott ezt nem éreztem.) Ez normális? A gumi ilyenkor számíthat? - téli gumiból a szélesebb vagy a keskenyebb jobb a Ceedre? - van-e értelme az első 2000 km utáni olajcserének, vagy csak üzleti fogás?
Az én dieselem 2.-ban még a szemem is az ülésbe préseli. Nedves vagy poros úton simán elpörög a kerék, de szárazon is erőlködés nélkül megcsinálja. Olvastunk már itt ilyet, hogy 1.-2.-ban nem megy a diesel => irány a szervíz, mert valószínűleg a turbó egyik vákuumcsöve le van csúszva (már előfordult) => visszateszik, és kész a rakéta :). Persze ez nem szentírás, de nézesd meg, mert 255 Nm- nek érezhetőnek kell lennie.
Ez egy fontos infó. Én úgy halottam mindkettő változó geometriás turbó (ha jól mondom). Általában a gyengébb diesel fix turbó szokott lenni (lásd: peugeot/ford 1.6 diesel). Két különbözö változó geometriás turbó lenne?
Elnézést ,de a súly-LE arány, a nem mindegy!Aki akarja 115LE fel lehet húzni 135-140LE-re.Egyébkén én is néztem az I-30,nekem a hátsó lámpája a mi nem tetszett!
Megtudtam, hogy vannak kedves kereskedők, akik pozitívan állnak az okos ötletekhez. Itt a Cee'd fórumon is olvasni egy-két kereskedésből megszólaló , pozitív egyént:)
Semmiképpen nem is akarom 115 ló felé húzni. Ha van olyan beállítás ami harmonikusabb nyomatékgörbét ad akkor 105-110 is teljesen ok. Ha i30 lenne akkor majd én is szeretném hallomásból tudni hogy lehet ezt megoldani:)
Ez a garancia nagyon érdekes jelenség. Van olyan megoldás (chiptunning), ami pár perc (egyszerű)kiszerelés után nem hagy nyomot és a garancia sem veszik el.Persze ezt csak hallomásból tudom:)
Jobb helyen meg is mutatják, hogy hogy kell ezt csinálni:)
Nem automatikusan jelenti, hogy 115 LE lesz. Állítólag minden autó "egyéniség" és minden autóhoz kell mérni és igazítani a tunning mértékét.
Természetesen hasonló lesz és talán egy 90 Le -s motornak nem jó, ha felhúzzák 120 Le fölé.....
Ez a chip tuning egszerűen átírja a vezérlést a 115 lóerősre (magyarul a 90 le chiptuninggal ugyanaz lesz mint a 115le)? Igazából gyári tunning lenne jó hogy maradjon a garancia (mint a seatnál). Álmodik a nyomor persze:)
Az jó lenne. Bizom a cee'd és az i30 minőségében, de a garancia jobb mint a bizalom:) Nekem az i30 felszerltségi szintje jobban bejön (valamibe jobb, valamibe rosszabb). A 90 lóerős dízel nekem elég lenne, pláne hogy ugyanaz mint a 115 lovas (változó geometriájú turbó), szerintem olcsóbban át lehet "programozni" 115 lóra mint a 200 ezer amennyivel olcsóbb. A forgalmiba lévő 90 ló pedig kevesebb súlyadó:) Nem hiszem, hogy túl gyakran mérnék a lóerőt hogy elkapjanak ezen...
Egyenlőre. A régi importőr nagyon rossz politikát végzett és az új meg most vette észre, hogy itthon bizony nem ismerik eléggé a márkát, csak a KIA-t.Annak eddig jobb volt a marketing politikája, de most talán i30-al megérkezik a kellő és máshol már kiérdemelt hírnév.
A garancia is változni fog:) minden KIA tulaj örömére, mert bizony emelik állítólag szépen a garanciát hamarosan Hyundainál(külföldön már most is 5 évvel adják). Olyanról is hallani, hogy a most 3 éves garanciával megvásárolt autókra is utólag felemelik a garanciát....!
Nincs kétszázezer árrés egy LX-en. Ha ennyit akarsz alkudni, akkor Ex lim, vagy EX! Ha okosan csinálod, akkor az EX lim felára máris nem 400
Az SW futóműve a sajtóanyag szerint feszesebb hangolású, a nagyobb terhelhetőség miatt, én azonban nem vettem észre számottevő különbséget, ahogy a zajkomfortban sem. Tartottam tőle a menetpróba előtt, hiszen egy légtér az utastér és csomagtartó. Nem jönnek előre tolakodó futómű zajok, nincs dobozhang, zavaró akusztika.
Ez az jelenti, hogy egy két százezret az alap dízelesből is lehet alkudni?
Hát nem biztos hogy kp-s vásrlás lesz megkérdezem a hitel thm-eket is. Jövö héten ha nem gályázom kipróbálom az sw-t és az off i30-ast (mely egyébként tetszett nagyon, van olcsóbb dízel és alap az usb-s hifi, mely a kiánál ex szinten van ha jól emlékszem, de itt csak 3 év a gari) on.
Meg tudnátok mondani, hogy hol tudok utánanézni, hogy a kék belső hogy néz ki(állítólag a kocsi ajtaján az alsó rész nem szürke, hanem feket)? Sajnos eddig az egyik autókereskedésbe se tudták megmutatni, ahol jártam, és a weben sem találtam meg. Segítségeteket előre is köszönöm!
Még csak 2000km van a kocsimban, páran irtátók, hogy kb 5000-től eszik kevesebbet a kocsi. Ez azt jelenti hogy kb. 5000 km-ig nem változik az átlagfogyi, de az elérve az elektronika változtat a vezérlésen, vagy pedig folyamatosan szép lassan csökken az átlagfogyasztás a megtett km-ek növekedésével a bejáratás alatt?
És akkor mi van? Ilyen ügyfelek mindíg volnak és lesznek. Van, aki egy Peugeotba sem ül bele. :) A tény attól még tény, hogy a Kia a többi márka vásárlóköréből hasított és hasít ki továbbra is.
Hogy ez lehetséges, abban elsősorban a Kia kereskedőknek kellene hinnie. Ha nem tud hinni benne, akkor menjen haza. Utána nézhetsz - vagy olvass csak vissza - milyen korábbi márkák tulajdonosai vásárolnak utóbbi időben Kiát. :) Az előítéletek mindíg lesznek, ezekkel meg kell kűzdeni. Nincs olyan, hogy soha. Az meg természetes, hogy egy kereskedés könnyebben ad el MA egy Peugeotot.
Nincs igazad. Ott voltam tavsszal a márciusi nyilt hétvégéjükön amit a két márka egy időben tartott. Magam hallottam amikor egy peugeot-os ügyféltől megkérdezte a KIA értékesítő, hogy kipróbálja-e a Ceed-et. A Peugeot-os ügyfél azt válaszolta "csak nem képzeli, hogy beülök egy KIA--ba?" Persze vannak olyanok akik racionális elvek mentén döntenek kipróbálják és megnézik amit vesznek. Mások a márkanév, az forma és az előítéletek alapján döntenek.
Bejáratás-bemelegítés (több gyárban is láttam, a sorról lekerülő moci kb 100 NM terheléssel és 3000-rel tesztelik. Nem cicóznak, nyers vagy nem?
GÉP, ma pontosabban megmunkálva mint 2 évtizede (akkor is elég volt 10000 km-enként olajcsere, ma 20-30 ezért is reális-erről ennyit). Bemelegítés: kb bekötöm az övet-eljut mindenhová az olaj, és finoma mehetünk, tehát kis gáz, nem nagy fordulat. Leállítás a turbósnál néhány s, ha gyilkolva lett bármilyen moci, kb 1 perc alapjárat, de ha az utolsó km-t kímélően tesszük meg, még jobb.
A lényeg bejáratásnál: kerülni a túl nagy (50-75 %feletti) gázt a túl kicsi (alapjáratközeli) és túl nagy (max közeli B 5000 felett, D 3500 felett Kb) fordulatot.
De sztem mindíg igaz, hogy alapközel nem adunk nagy gázt (visszaváltunk inkább), és max fordulaton is csak néha, ha nagyon kell.
Mai átlagos géppel ez 120-ig lehet, de úgy látom a többség a villanyautót is bejáratná...
Nincs inkább. Bevételi forrás a kocsi árrése, a közvetített banki szolgáltatás jutaléka és az esetleges extra tartozékok árrése. Az utóbbi jellemzően elhanyagolható, az első kettővel lehet játszani, nincs jellemzőbb hangsúly. Természetesen a magasabb banki költség ("drágább hitel"), magasabb jutalékot tesz lehetővé. Egy kedvezőbb finanszírozási ajánlat jutalék-lemondással társul. Naivitás azt hinni, hogy egy jelentős árengedmény jellemzően nem társul egyéb bevételi forrással, pl. egy "drágább" banki konstrukcióval. :)
Ez gyakorlatilag azt jelenti, amit eddig ismert volt, hogy a kereskedőt inkább a hitelközvetítés jutaléka "tartja el".
Itt vetődik fel az a gondolat, hogy van-e összefüggés egy drágább hitel és a kereskedőnek ebből származó jutalék nagysága között. mert ha ez egyenes arányú, akkor gyakorlatilag nincs is valós kedvezmény, hiszen a magasabb kamattal számolt kedvezőtlenebb hitelt "adja" az árcsökkentés fejében.
Ezt én egyátalán nem "szemrehányásként" vetem fel, csak álnaivitás az képzelni, hogy a hiteles autóra öszességében, számottevően több valós árengedmény lenne.
Nem értem a kereskedőt, ez amolyan önnyugtatás, megmagyarázása a tradícionális francia gyártókhoz képest alacsonyabb értékesítési darabszámnak. Miért lenne más a célcsoport? A cee'd óta nem kell betojni a hazai kompaktoktól. Ha arról beszélünk, hogy milyen típusú emberek vásároltak EDDIG francia vagy távol-keleti autót, OK, körülírható. De a Kiának pont az a feladata, hogy átrendezze a piac eddig megszokott szabályait, hogy fogást találjon azokon, akiken eddig nem tudott. Pl, az SW-vel simán megfogható egy 308 vagy Megane kombi potenciális érdeklődője. Persze nem mindenki, dem kell betolni, meg megmagyarázni. El kell adni az autót, ennyi. :)
Akartam én is reagálni TUZI bejegyzésére, de utánad már felesleges... :) Szokott lenni néhol olyan room, hogy gumiszoba, lehet én is készítek a kluboldalon. De ha a user onnan is törli magát? :)
Felszereltségi szinttől függ, az árrés, az LX-nél fele olyan kedvezményt sem érhetsz el, feljebb (EL lim, EX) töb százezret. Rontja za alkupozíciódat: - Full KP vásárlás - Használtautó beszámítás
Nekem is úgy tűnik hogy régebben mintha csendesebb lett volna! Régebben csak hidegen lehetett hallani a "dizelt"!De lehet hogy csak a környezet hömérséglete is hat a motorra!-16C-on a lanost még sebességbe rakni is nehézkes volt!
Persze van egy ajánlott bejáratás, de szerintem ez egyén függő! Nem 1500-as fordulaton és nem 3500-as fordulaton kell használni, hanem állandóan változó normális körülmények között!!! Annál rosszabb minél jobban görcsöl rajta az ember hogy most jól járassam be! Szépen óvatosan gyorsítva(nem padló) lehet vele autózni! És mind ezt szerintem 1000-1500 km-ig az után azért be lehet vezetni az "életbe" de persze ésszel! Szóval ez egyéni vélemény és szerintem 100 ember 100 fajta bejáratási mód!!! Kérdeztem szervízben is, ott is mindenki más féle képpen mondta a "nem kell ezt járatni hmmm"..... -tól a "kb 10000 km-ig ez bizony még bejáratós"-ig! NA most döntse el az ember!
Ez olyan, mint hogy a dieselt elindulás elött melegítsük-e vagy sem?????????????
Igen, ez a lényeg! Mikor voltam a tatabányai kereskedésben, akiknek mellesleg még Peugeot kereskedésük is van, megkérdeztem nem konkurenciája e a Peugeot a KIA-nak. Erre a kereskedő: "Nem, teljesen más célközönség!" Na és itt a lényeg. Lehet vitázni melyik a jobb, melyik a szebb, de sosem fogunk dűlőre jutni és nem is ez a cél szerintem. Hanem hogy tiszteletben tartsuk mások döntését. Nekünk már a 2. Megane-unk van és sosem hagyott cserben egyik se. Persze problémák voltak velük, amik ugyan mozgásképtelenné nem tették az autót, de igesítőnek idegesítőek voltak. De ettől még szerethető autó, jó autó. Amiért én mégis a KIA mellett döntöttem a kinézetén kívül, az az ár/érték arány. Más márkákat is megnéztem, szinte az összeset, de ezért a pénzért ebben a kategóriában vagy kisebb motort, vagy alacsonyabb felszereltséget kaptam volna...
Hát nem tudom............... nekem 1-2-ben esetleg azért nem megy mert elforog alatt a kerék! Olyan dinamikusan el lehet vele indulni hogy tartani kell a fejed be ne verd a fejtámlába!!! Komolyan nálam érezni a nyomatékot minden seb. fokozatban!!!
Viszont 3000 felett azért előjön a morgó hang rendesen! Nem tudom hogy mindenkinél ilyen-e vagy csak nálam???:(((((
De hétföre megkérdezem, lementem kipróbálni azt amit a kiától kaptam nekem se irt ki softver verziót:):) tiszta ciki .
Holnap megpróbálom elérni a müszaki managert bent a kiánál:)
Nálunk is volt hiba igaz nem a ceed-del hanem a sorentoval 4000 km után meghalt a váltója.
És mit csináltak a csikszemüek? én sem hittem el de igaz ez kb 1 hónapja történt megrendeltük a váltót kicserélték a fiúk. és berakták a rosszat a régi dobozába erre telefonálnak a Kiától a héten hogy jön egy minöség ellenör Koreából???? mondom ez vicc :):) de nem kijött megnézte megadta hova küldjük mert ilyen nem fordulhat elő még1x hát ennyit a hozzáállásukról a koreaiaknak a minöséghez. én még mindig nem hiszem el:):) felültetnek egy manust a repülöre ide küldik megnézi a váltót és visszarepül a váltóval beszarás:):):)
Mindig mindekinek az a jó ami éppen van,mert vásárlás előtt feltehetőleg utánanézett,és megvannak az okok amiért ezt választotta! Ennek tudatában igyekszik megvédeni döntését és választását igazolni,ez természetes is,mindegyikünk ezt csinája! Fölösleges ezen vitatkozni! Vannak minden autóból rosszabb darabok is , igen még a ceedből is... ez van,ne vitázzunk itt:))
Ma mentem szüleim Meganjával (nekem is volt 1.5 évig egy korábbi 1.6 os)kb 500 km-t.Ez a Megane (Calssic sedan)még francia. Egész szépen bírta és bírja. Nem voltak vele általánosan elmondható Renault betegségek.DE: kényelmetlen hosszú távon, hangos 100 felett és a váltója táncot jár ha felkérik, ha nem.
A kuplung olyan brutál kemény, hogy térdem nem győzött ropogni a használattól....
Összegében nem rossz autó, ha kifogsz egy jó példányt, de nem vennék többet!
reggel hivott a fönököm,h gyorsan menjek menteni,mert elment a meganba a váltó (5. ben maradt és nem lehet kiszedni) és nagyon sietne!! Felhivta a szervizt,azt mondták ez mindennapos,a léptetővillák összeakadtak...a garija 6 hónapja járt le..előtte a fél autót cserélték gariba...az ajtógombokat(az összesen 2x!!!)de már most is szar.. Nekünk az összes cégautó renault..(6db) Én viszem őket szervizbe...(a volt osztálytársam a munkafelvevő,a másik a szerelő a baumgartnerbe) tudok mesélni konkrétumokat bárkinek...
Megy a rák hogy hallgassam már megint hol robbantak le az autóikkal ? isten ments .hiszen náluk már az is csoda ha letudják mérni mennyit fogyaszt a verda 100-on assistant nélkül:):):)
Nem kell várnod, elég ha átnézel a Renault Megane Klub fórumba ahonnan jött, ott megy tovább a KIA-s topic lehúzása, kitárgyalása. Én jókat mosolyogtam a hozzászólásain, remélem neked is jó kis szórakozás lesz. :) Részemről ez a téma lezárva. Pont.
Nekem se volt még turbodizelem, ezért nekem is kicsit furcsa, főleg az hogy csak 3.-tól indul meg, mintha 1-2-ben nem is menne a turbo, pedig néha kiváncsiságból fölpörgettem 3000-ig is. Emiatt városban álló helyzetből elindulni vele elég lassan lehet, meg ráadásul 1-esben tényleg csak elpörög. Ha már 3-ban van akkor viszont brutál. Városban az 1.2 8V 60LE-s Puntómmal jobb volt menni, mert az hamarabb meglódult álló helyzetből, országúton viszont a Puntó volt szörnyű a nyomatékszegénysége miatt.
Tényleg, a KIA-nál nincs tervben egy turbós benzines moci kihozatala?
Ohh és még annyit hogy az elektronika Bosh ami szintén német :) a komfort elektronika szintén német , a zár szintén német, elöl a jel na az jött a skoda gyárból:) Tehát ha valamit nem ismersz ne mondj róla véleményt :):) De várjuk hozzászólásaidat legalább nem kell Gálvölgyi showt nézni itt is tudunk röhögni jó nagyokat a hozzászólásaidon.
Azt mondják az inteligens ember nem áll le olyanon vitatkozni amit biztos tud ezért én sem teszem, Ja és Biztos neked van igazad elnézést kérek:) hiszen nekem nem ez a szakmám:):):)
( ui: A meganeban is blau van csak más a neve De ez maradjon köztünk:):):)):):)
Én sem ragadok be a Német túristák mögé, sőt szeretem a tempós utazást, meg azt, hogy nyomatékból lehet előzni, nem kell 70-80-nál visszakapcsolni ötből, csak hiányzik a benzines üvöltése (3.-an 120-nál). Mivel többet megyek már a munkám miatt, diesel lett, és szoknom kell még.
Anno felvetettem a lehetőséget nálunk is (Albertisa, Szittyó) de nem reagáltatok rá igazából. Pedig nem reklámnak szántam. :)
A kluboldalunkat megnézve hát itt pörög az élet jobban! :)
Ha többen is úgy gondoljátok, akkor neki kezdhetnénk egy igazi tali szervezésében. De egyedül ehhez kevés vagyok, segítség kellene.
Első nekifutásra néhány főbb kérdést kellene tisztázni (helyszín, időpont, családiprogram jellegű, bulizós, sütögetős-bográcsolós, figyelembe venni ki honnan érkezik stb., ) lehetne szavazással is eldönteni a javaslatokat és amit a többség akar az úgy lenne.
Huh egyszer én is megpróbáltam ilyen rekordot csinálni, mármint alacsony fogyasztást. A 17 Km-es hazaút kb feléig bírtam, aztán padló :))) Utálok lassan vezetni. Az egész családom ilyen, ebben nőttem fel, így tanultam meg vezetni. Természetesen nem eszeveszett szálguldozásra kell gondolni! Lakott területen belül, nem megyek nagyon gyorsan. Olyan helyen lakom, ahol kanyargós hegyi utak vannak és rengeteg az olyan vezető, aki 60-70-el megy olyan helyen, ahol a 100-as tempó is kényelmes(90 a megengedett). Így rá vagyok kényszerülve, hogy ahol lehet előzni ott kell. Azért nem fogok 20 perccel előbb elindulni itthonról, mert pár szerencsétlen ráér.
Bocs díler, válaszolok én a mailedre csak visszadobja nekem. Úgy emlékszem az első levelem gmailre átment, de mintha utána freemailedre próbálnék sikertelenül válaszolni (munkahelyen tiltott a free mail, nem tudom most megnézni csak nagy nehezen). Próbáltalak előbb hívni telefonon de nem vetted fel biztos ebédelsz. Nagy melót mára leadtam, gyorsabban mentek a dolgok mint reméltem. Majd még hívlak 14 óra előtt.
Már nem tudom melyik tesztben írták, hogy 1 mp-el jobban gyorsult a gép, mint gyárilag. Gondolom neked már van benne 1-2 km, nekem csak 3000, nem veszi már zokon ilyenkor a motor a terhelést? Gondolom kibírja 0 km-nél is, csak én még sokáig szeretném megőrizni a ménest. De már én is kiváncsi vagyok:-)
Valamelyik nap csinálok már egy gyorsulás mérést. Kíváncsi vagyok, mert nemhiszem, hogy a gyári adatok megállják a helyüket. Remélhetőleg picit jobb eredmény születik majd.
A vélemények és a népítéletek mindig relatívak. Asszem az első rossz ítéletnél írták, hogy nagy a holttér a C oszlopnál. Lehet neki nagynak tünik, nekem nem, mert dobozos autókhoz voltam szokva, ergo oda illetve a belső tükörbe soha nem néztem.
Valakinek kényelmetlen az üléspozíció. Nekem tökéletes, és eddig egyik családtagom sem panaszkodott erre. Igaz nekem (EX) lehet állítani minden irányban a kormányt és ülésmagasságot is.
És lehetne sorolni a hasonló dolgokat. Nekem bevállt az autó, meg vagyok vele elégedve, szeretem. Azt kaptam, sőt még talán többet is mint vártam tőle.
Eddig ami negatív dolgot találtam, az a kormány nyekergése, mármint a burkolaté. Nekem mindig szól a zene, tehát ez sem nagyon érdekel. Az meg hogy nem húzza fel az ablakokat, amikor bezárom - lassan fél éve megvan, de szerintem még a hátsó ablakokat ki sem próbáltam, hogy működnek, vagy nem. Azért van automata klíma, hogy megoldja a dolgokat.
Lehet ha én is egy 20-30 millás autóból ülnék át ebbe, akkor sok dolog nem tetszene, de így minden rendben van. Akinek mutattam az is megértette, hogy miért épp Cee'd et vettem ennyiért.
Természetesen nem mondom, hogy a világon ez a legjobb autó, még azt sem, hogy a kategória legjobbja. De összeségében egy nagyon remek kis verdát hoztak össze.
Valami közösségi élet kihúzna a bajból. Már agyon lett tárgyalva az autó, igazából semmi új nincs. West (Lurdy) ablakmodul ötletein kívül. Ezzel ki is merültek az aktualitások, már csak problémát lehet gyártani, veszekedni. Semmi értelme.
Bulizni kellene, találkozni, piknikezni vagy ilyesmi.szerintem.
De ameddig ez a topik a nevében is KIA Cee'd, nem pedig Cee'd Klub addig úgy gondolom, hogy az autóról, vagy a hozzászólókról bármilyen téma megengedett.
Ami pinyo1 hozzászólását illeti, ha jól elolvassátok a hozzászólásokat itt senki nem fikázta az autót másik topikból. Legfeljebb elmondta a véleményét, ami sokaknak nem tetszett. Erre válaszként pont az ő kocsija, vagy személye lett lehurrogva. De láthatólag Cee'd tulajdonosok is vegyes véleménnyel vannak az autójuktól, nem tudom ezzel mi a gond. Keresitek a megoldásokat problémákra, hibákra, ez normális.
Én csak azt tartom szomorúnak, hogy egy akár tulaj által megfogalmazott negatív hozzászólás miért kap ilyen csúnya választ néha. Például a legutóbbi népítélet, amikor már azt is a fejére vetették itt, hogy biztos nem is Cee'd tulaj, csak kitalálta.
Látom jól elvagytok egymással. Én csak annyit mondok szépen halkan, hogy egyikőtöktől már hallottam hasznos információkat az autómmal kapcsolatban, a másik eddig csak a hibáit keresgette. Minden bizonnyal pedig a tapasztalatotok is megegyezhet, mert ugye valakinek van, sőt javítja, a másik csak esetleg kipróbálta. Én is utálok pár autómárkát, olyat is amivel kapcsolatban vannak tapasztalataim, de mégsem megyek azokba a topikokba fikázni!
Döntésetek el, hogy melyik névhez, melyik leírás tartozik a fentiek közül!
És bocs, ha valakinek megzavartam a nyugodt fórumozását.
West, van még tipped hogyan lehet megnézni a rádió verziószámát? Nekem a Reset+Scan billentyűkombináció sem működik. Pedig nyomtam vagy két percig, bekapcsolt és kikapcsolt rádiónál is. Próbálkoztam más billentyűkombinációkkal is de egy idő után elfogyott a türelmem... :)
Szép hogy véded, de a kérdést magadnak is feltehetnéd. Nem turkáltam senki zsebében, veled se anyagiaskodtam. Azt hogy itt ki rombol és ki épít, kérdezd meg a kedves topic társadat.
"Csakhogy tudd, én nem törlöm a topikot, és bármennyire nem tetszik hozzá is fogok szólni, ha érdekel a téma." - Nem is szeretném hogy töröld és sose mondtam vagy utaltam rá senkinél. Nekem nem volt gondom a hozzászólásaiddal vagy annak stílusával, tartalmával, nem úgy mint... A Te hozzászólásaid és az ővé közt ég és föld a különbség, de mind1.
Miről beszélsz ember? Miért nem hagyod, hogy TUZI meg West egymás közt lemeccselje a dolgot? Elkezdesz velem anyagiaskodni, meg TUZI-val 50 lóerőzni?
Ez csak egy szaros autó. Tisztára, mint a magyar meg a politika. Komplett barátságok, családok mentek tönkre, mert valakinek más az izlése. Nevetséges.
Sokadszor mondom itt el, inkább építsetek közösséget, barátságokat, mint a másik zsebében túrkáltok.
Csakhogy tudd, én nem törlöm a topikot, és bármennyire nem tetszik hozzá is fogok szólni, ha érdekel a téma.
Mi van itt kérem szépen! Egy hétre leveszem a szemem rólatok... és mint az oviban! :P Elég nekem visszaolvasni a rengeteg hsz.-t.
Tegnap is jó napom volt... a városban láttam vagy 5 cee'd-et! És láttam még dakar yellow-t is. Nekem tetszik! Ritka szín, ha valaki szeretne kitűnni a többiek közül, hát ez neki van kitalálva... :)
Hát igen ezért nem olvastam egy darabig, aztán írtam is hogy jókat mosolygok néha, azon amit ide beírnak egyesek, pl. TE. Igaz aztán nem bírtam befogni a bofám a sok ökörség olvasása láttán. Na akkor most neked aki nemtartok túl nagyra, sikerült , most tényleg és végérvényesen elhúzok innen.
Ha esetleg nem csak vagdalkoznátok, hanem ész érvekkel meggyőznétek valakit akkor lehet hogy több értelmes ember írogatna ide, és esetleg nem csak az ön fényezés zajlana. Ha nem abból indulnátok ki hogy ki írja , hanem abból hogy mit ír esetleg átgondolnátok hogy az önjelölt spílerek biztos hogy mindent tudnak? Na további jó fényezést.
Szegény, még nem tudod kivel álltál le vitázni... :))) Én már belefáradtam anno, nem is vitázom vele.
1. Majd megtanulod hogy alapból úgy indul a vita nála, hogy neki van igaza.
2. Ha a Caddy 2.0 PD SDI 70LE-s motorja választható lenne a Skodában, biztos azt választaná, visszafojtva 50LE-re. Mert nehogymár a technika fejlődjön a dízeleknél...
3. Ha valamit állítasz, minimum az égiek aláírásával papíron tedd...
Az utolsó, hogy az a tökéletes amit ő csinál. És minidg igazat mond, feltétel nélkül hidd el!
"Rendben nem zavarom többet a kedélyeket. Törlöm a kedvencek közül a fórumot." ... "Én kilépek ebből a vitából, fórumból." (6167)
"Akkor még 1X utoljára.:-)" (6204)
"Gyorsan jelzem hogy nagyívben lesajnálom a válaszokat , nem reagálok , bármilyen provoatív hsz-re.:-))))" (7297)
Akkor mi a sz@rt keversz itt a elektromos kütyüiddel? A vacak koda a bicska (ez is újdolog....itt:-)) kulcsról felhúzza , sőt ha akarom le is húzza mind a négy ablakot.:-))))
Ugyan gyermekem, Te mondasz dolgokat ,ilyen erővel én is én is sorolhatnék ,aztán vagy igaz vagy nem. Az ajtózár igaz , bár nekem még nem volt gondom vele, de nem 50 ezer hanem filléres a javitása , mert nem csak a Kiásoknál vannnak nagy spílerek akik megoldanak dolgokat amit a gyár nemtud.:-) Az ablakemelő lehet hogy full müanyag de ez is megoldható, már .
Most jelzem mindkét dolog ehte VW tehnik sajnos míg a koda csak mert a németeket emlegeted nem német. Remélem nem mondtam ujjat?
"turbo , a dieselnél befecsiszelep jaa abs, és lufi."
Na ezekkel nem tudok mit kezdeni, ezt esetleg a Kiánál is mondhatom, és vagy bejőn vagy nem.
A másik dolog ami számomra téged nem is kicsit hiteltelenné tesz. A nagy arcon kívül ahogy ide benyitottál, hogy erről a rádió dologról ugybeszélsz mintha Te és csak TE tudnád a frankót.
"ja és egyébként csak a blau gyárt olyan rádiót ami nem felejt mert van benne egy kis elem . de olyat már aki kicsit is ad magára nem rak a kocsiba ALPINE RLZ:):)"
Na akkor újjat mondok neked igenis van Magyarországon sok ezer rádió ami nem felejti el a csatornákat és szerintem nem blau, (sőt azthiszem még elem sincs benne) ha majd egyszer le ereszgedsz nézmeg egy Megán I-es rádióját mert az ílyen.:-)
A gari tudom hogy 7 év , sőt a reklám szerint TELJESKÖRŰ , na erre mondtam én hogy ez sem igaz.
A scenicünkön vagy két alkalommal is levettét az akksiról a sarut. Az adókat nem felejtette el. Igaz a kódot bekérte, és a beállításokon is át kellett menni, de minden rádióállomás ott volt ahová beprogramoztam :-)
Szal csodád van:) akkor sorolom bal első ajtózár komplett csere 50-e mert nem birja egy mikrokapcsoló,komfort elektronika , sikerült behelyezni az ajtóban ahol ugye elég sok a viz:)ablakmechanika full müanyag ,turbo , a dieselnél befecsiszelep jaa abs, és lufi.
kb gyorsan ennyi jutott eszembe az elmúlt fél év alatt igaz a franciák vezetnek még de belehúztak a németek is a :) ja és egyébként csak a blau gyárt olyan rádiót ami nem felejt mert van benne egy kis elem . de olyat már aki kicsit is ad magára nem rak a kocsiba ALPINE RLZ:):) a sorentokban is az van/volt a ceed megpróbálta a német minöséget is bevinni a kocsiba sikerült mivel a rádó siemens :)
ennyi mára zárul miki mókatára jaaa a gariról annyit hogy nem 3 év mint mindenkinél hanem a duplája és még egy icipici:):)
Bizony , az a rádió szebb mint a ráncfelvarrotakba raktak utána. Ezért nem is lett kicserélve CD-s re.:-) Nemtudom mért olyan nagy dolog ez. Persze ha azt nézem hogy egy ablak vezérlés is ennyire koriózum akkor értem. Engem az is zavart annó hogy a Megánban csak a bal ablak automata. Nem is értettem mért kel filléres dolgokon sporolni. A kodriban természetes, hogy mind a négy automata.
Megmondom őszintén megnéztem az az árlistát amit valaki belinkelt. Hmmm. Nem értem hogy mért olyan olcsó a Cee'd, mert én nem látom hogy annyira olcsó lenne. A dizelek között is talán csak az 1,6-os ami kiugróan magas LE produkál, a 2 ezres már sima átlagos. Most kérdem én az 1,6-os nincs "kicsit" túlhúzva??? Lehet hogy én maradi vagyok , de nekem a 105 LE az 1,9-es motorból is elegendő. Jobban bízom abban hogy ez a motor nem erőlködik, nem pörgi szét az agyát.
Ugyan ezt érzem a Rönyó 1,5-ös én is. Már 106 LE viszont pörög mint egy benzines.
Nem hitetlenkedem, de azért nagyon kíváncsi leszek ezekre a motorokra 8-10 éves korukban úgy 200 ezer KM-nél.
Valahogy , nekem a C'eed esetében kicsit túl propagáltnak tünik a LE, és az olcsóság (ami szvsz. nem is igaz) na meg a 7 év TELJES körű (ez sem igaz teljesen) garancia.
Majd az idő eldönti hogy mi az ami valós és miaz ami az évekkel szépen elszálnak.
Na mára ennyi kedély izgató hsz. talán elég is volt. Majd holnap folytatjuk.:-))))
Szeretném megkérdezni, hogy ki mennyi engedményt kapott a cee'd-re. Ha jól számolom egy alap kombi 1,6 dízel kb 4,3 milla listaáron. Ebből mennyi engedményre lehet számítani? A kérdés azért fontos nekem mert autót vennék de a ceed kicsit kilóg felfelé a lehetőségeimből, csak azt szeretném tudni mennyire. Ha nem nagyon vagy engedmény akkor nem is fájdítom a szívem tesztvezetéssel. Hitelt nem akarok felvenni.
Nem veled van a baj!Olyan mintha nem is egy Cee'd tulaj írta volna!Szívesen megkérdezném,hogy miért vette meg!? Meg se nézte,ki se próbálta,mert amiket ír azokat vásárlás előtt is tudta!
Soha nem lesz meg! Az enyém is úgy beesett. Mgneses, teleszkópos csavarhúzóval annyit keresgéltem, mintha Boszniában egy aknamezőn lennék szolgálatban. Amásodik nem lett meg. :(
Jaa olvastam a népitéletet ha valakit zavar hogy lezár 40-nél a kocsi azt ki lehet programozni de csak bent a mühelyben INGYENES!!!! engem még zavart a figyelmeztető hang is az biztonsági övnél ezért kiiktattam a bsi csipogóját:) két forrasztás és kint van és bármikor vissza lehet rakni:)
Persze nem hangvezérléssel kanyarodom én sem, de nem is kell paráznom a gyalogosok miatt, mert tök jól kilátni a gépből /174 cm/! A nejem sem panaszkodik pedig ő csak 162 de frankón be tudja lőni az üléspozíciot! Azért látom nem csak engem zavarnak ennek a népítéletnek a zagyvaságai!!! Megnyugodtam nem velem van a baj!!!
Mindegyik Kiában van ilyen nagy sárga bizti ezzel tudod áramtalanitani az összes nyugalmi helyzetben lévő dolgot eredetileg azért van ha hosszabb időre lerakod ne szivja le az aksit semmi
Azért van ez mert a rádónak van állandó tápja is igy örzi meg a memoriát(rádióadók pl.)de azt javaslom akinek sokat fagy az cseréltesse ki mert tipushiba én 2-őt cseréltem ezen a héten:):):)
A pozitívumok: jól eltalált felszereltség, nem hiányzik semmi egetrengető módon !!!!.A negatívumok: nincs távirányítós központizár; igazán elviselhette volna ez a felszereltség...általánosságban egy kicsit több extra (pl. bőrkormány, riasztó, hővádő bevonat, stb.) szerintem még befért volna Nem elentmondásos ez egy kicsit????
Igazad van,elég idegesítő!Én is 170cm-vagyok,és semmi gondom.Igaz nincs hátra tolva az ülésem,pedig az úgy a vagány,de a kényelem nekem fontosabb!!Szerintem,ha valaki vesz egy autót ,az ilyen dolgokat is kipróbálja,csak azután dönt!Vagy nem???
De úgy látszik a tervezők számítottak erre a biztosíték ki és berakásra, mert szép nagy fogangyút tettek a rádió biztosítékjára, aki akarja még az sem tudja eltéveszteni... :)
"- belül is ugyanez: ha hátratolom/hátradöntöm az ülést, nem érem el(!) se a sebváltót se a kormányt (igaz 1.70 vagyok csupán... de nagyobb figurák is panaszkodtak erre)"
Az ilyen a csomagtartóban ül és onnan akarja vezetni az autót?
Ez nem komplett ürge az tuti
Namost ha 170cm akkor nem kell hátratolni az ülést ergo eléri a kormányt és a sebváltót is.
Érdekes az én 174 centimmel simán beültem és mindent elértem.
Ti nem kaptok hülyét az ilyen idióta hozzászólásoktól?
Vagy ha csak simán fikázni akarta az autót a népitéletben akkor elég lett volna annyit odairni hogy mocskos kia, merdzsó-bömös forever
Nekem az volt a gond hogy végtelenségig olvasta be az mp3 cd-t. Másnap már a rádiót sem lehetett bekapcsolni reggel, pedig egy éjszakát pihent. Biztosíték ki-be és utána minden ok lett.
Ezt már régebben is meg akartam kérdezni, hogy mi értelme van kihúzogatni a biztosítékot? Nekem is fagyott már le a lejátszóm, de bőven elég levenni a gyújtást (esetleg kivenni a kulcsot, ebben nem vagyok biztos) és ugyan azt éred el!
Így van. Visszatérve a Cee'd-re, a napokban nekem is ki kellett húzni a rádió biztosítékját. Amikor vettem le a biztosítéktakaró műanyag lapot, akkor az egyik kis rögzítőszem lepattant a helyéről és beesett a műszerfal mögé. Próbáltam kipiszkálni de olyan helyre került hogy azóta sincs meg, de szerencsére nem zörög...
Megnézegettem a maradék kettőt, azok nem gumirozva vannak, hanem kis filcdarab van rájuk ragasztva. Olyan mint ami körbefogja a biztonsági öv övcsatját.
Szetey Gábornak melege" volt, amikor kilépett a parlamentből és elhatározta, hogy bemegy a tetoválóba és közli, hogy egy piros Ferrarit szeretne a péniszre tetováltatni. - Rendben - mondja a mester és elkezdi rajzolni az autót, igazítja, színezi, majd így szól: - Uram, nem akarja a kedves feleségét is behozni hozzám? Hogy teljes legyen a kép, neki meg csinálhatnék egy csinos kis garázst, és ha hazamegy, biztosan be tud majd állni a Ferrari-val. Szetey Gábor meghökkenve mondja: - Na de mit képzel, én meleg vagyok, ezt tudja az egész ország, és ezt sértésnek veszem! - Jajjaj! elnézést kérek - Nem akartam megsérteni! Csinálja tovább a Ferrarit, majd így szól: -Uram, ez nagyon jól sikerült! Esetleg nem kíván egy traktort csináltatni a zacsira? - Traktort? - Persze, ha elakad a Ferrari-val a szarban, legyen mivel kihúzni!
Ceedet Természetesen:) 1 hónapig keresgéltem egy normális használtautót mivel nem volt semmi gondoltam ha már itt dolgozok kitudok sajtolni egy kis kedvezményt igy sikerült 2kilóval olcsóbban megkapni és ajándék metált kaptam hozzá még, meg pár apróságot jaaa és fekete :) hogy mindennap lehessen mosni:)
Nyilván hosszú lába van a srácnak azért kell hátratolnia az ülést hogy kényelmesen elérje a pedálokat. A karja viszont rövid lehet ha így nem éri el a kormányt. :) De ezen is lehet segíteni ha előre állítja az üléstámla dőlését... Ja hogy ez már nem menő? Valamit valamiért... :)
Pár hónapja vettem egy BIGMAN nevű magyar klímatisztítót 1700 forintért autósboltban. Ráadásul 500ml, a leírás szerint egyszerre csak az 1/4-ét kell felhasználni. Nem hab, hanem agresszív szagú folyékony spray olyan fejjel, ami 4 irányban porlasztja a cuccot.
Mivel ketten is anyagi vonalra terelitek a dolgot, elmondom, hogy de LX Plus árban megkapni a Megane Limousint, de még a kombit is. De teljesen felesleges ilyenekről beszélni, mert minden márka mást ad a többihez képest, ami valakinek fontos, valakinek nem.
A VW-k adják a kipörgésgátlót, amit mások meg felárért pl. A Cee'd EX L-től meg az USB-t, ami meg a Megane-nál kerülne 30 ropiba akciósan.
Visszatérve a népítéletre, engem eléggé zavarna a srác helyében, ha hátratolt ülésben nem érném el a kormányt. Vagy Ti hangvezérléssel kanyarodtok? Őt ez zavarta, bár nyilván hülyeség ennyire hátratolni az ülést.
Na ja, max felszereltséget akar mindenki minimális áron. Tudomásul kell venni, hogy a KIA is építhetett volna 5-6 millás autót és akkor minden benne lenne, de nem ez volt a cél...
Biztosan fog használni a fertőtlenítés is! Egyébként autósboltban lehet 2-2,5 ezerért is tisztítót kapni, én az előző autómon ilyennel csináltam a tisztítást tavasszal, tökéletesen megfelelt!
"- a kasztni néha túl nagy: nem fér be kis helyekre; több, mint 10m a fordulókör - belül is ugyanez: ha hátratolom/hátradöntöm az ülést, nem érem el(!) se a sebváltót se a kormányt (igaz 1.70 vagyok csupán... de nagyobb figurák is panaszkodtak erre)"
Na de most komolyan! Pl. ezek szerinted valós problémák???
Na ja! És a nem Cee'd-ed mennyi volt alapból? Nem annyi mint egy LX ugye?
Igen, azok a régi szép idők, a trabant felszereltségével mindenki meg volt elégedve:) Nem hiányzott belőle semmi. Az a baj, hogy mára már túl magasak az igényeink, kemény pénzeket vagyunk hajlandóak fizetni évente egyszer használt kütyükért. Itt tartunk:)
Én legalább pozitívan éltem meg az ablakfelhúzást pl. Nem tudtam, hogy benne van, így pozitív élményként ért már 2003-ban, hogy tudja. Most meg elektromosan behajló tükröm van, amit nem hajt be automatikusan, de nem is bánom, mert hamar elkopna. Ha olyan helyre parkolok, behajtom magam a kapcsolóval.
A klímaszárítással csak az a bajom, hogy pár kilóméter alatt, az idei nyarat nézve, belesülök az ülésbe, ha klíma, akkor hűtsön végig. Talán egy fertőtlenítés eltart egy ideig a gombák ellen. A -50 fok jó hír!
Nem tudom, nekem semmi bajom nincs ezzel a népítélettel. Szerintem elég tárgyilagos, és semmi olyan dolgot nem ír, amit ne lehetne vállalni. Nyilvánvaló, hogy minden autónak/felszereltségnek meg vannak a maga apróságai, ami zavarhat embereket. Őt ezek zavarták, Titeket meg mások. Ha annyira elégedett lenne itt mindenki, akkor nem beszélnétek két napja utólag forrasztott/beszerelt izékről.
Én meg kussolok, hogy a nem Cee'd-em felhúzza az ablakot magától alapból. Ettől még tetszik a Cee'd, különösen az SW. Legfeljebb hiányolnék dolgokat a mostaniból, de megszoknám.
A klímával kapcsolatban! Ajánlott az utazás befejezése előtt pár kilóméterrel kikapcsolni, hogy legyen ideje a rendszernek kiszáradnia, és így nem szaporodnak el a nedves környezetben a gombák, stb-k! Ez a büdösödés nem autófüggő, bármelyiknél előfordulhat!
A multkor volt szó arról, hogy hány fokos a hűtőfolyadék a Cee'd-ben. Megmérettem, és majd hanyatt vágta magát a szaki is! Az enyémben -50 fokos! Kétszer is megmértük! Lehet, hogy szibériába szánták???
Nézd meg a képeket és látni fogod mi is az az XR: http://kiaceed.info/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=56 Nekem tetszik az SW, ha váhattam volna a vásárlással biztos az lenne.
Hali megkérdeztem a szervizt 25ft a benzines 15000-es szerviz, a diesel 33000-ft szintén 15000-es ebben benne van az olaj,olajszürő,légszürő, a pollensz. plus 5-6 e forint ha kell cserélni gázolaj szüröt csak 30000-nél kell.
A tükör megoldható de külön elektronika kell hozzá de azt még ki kell számolnom kb mennyi de sztem pár-e forintból megoldható.
Nekem is az van sőt mindegyikben ez van kell egy klimatisztió spray ami kiöli a gombákat a rendszerből sajna erre nem adtak garit egy ilyen spray 5-6e forint én ma csinálom meg az enyémen .
Tisztelet mindenkinek! Új vagyok, mint a maszületett. Hónapok óta: tesztek , cikkek szaklapok, barátok, szakemberek, kutyaütők,videók, tesztvezetés.Káosz. Focus,Auris,Bravo,Seat,Peuget vagy a jelelegi Octavia? Megvilágosodás kia ceed fórum.Köszönöm. És most kérem valaki szálljon le az én szintemre anyásan : pontosan mit jelent a XR ? És akinek nem, miért nem tetszik az sw?
Hali nem azért nem jó hanem teljesen más elven müködik mint a sima és ezért nem jó a sima ablakmodul hozzá. Tiltószálas azt kell kell átverni egy elektronikával és nem +-al húzza az ablakokat hanem can jellel ehhez is kellett egy külön elektronika utánna még a bsi-t kellett átverni ide is kellett egy elektronic:) . És ezt utánna egy panelre kellett megcsinálni:) hát kb Ennyi:):)
Hm, aszongya, hogy rosszul látni ki a kocsiból... Hát nem tudom, üljön bele az Auris-ban vagy az Fiat Bravóba, azokból tényleg rosszul lehet kilátni. Amúgy ülést kicsit magasabbra és mindjárt látni az elejét! Én legalábbis látom és a fejemet se verem a plafonban (178cm vagyok) A műszerfal világítás meg állítható.
Hm, azért ha ellopják nem olyan jó buli, mert a 10% önrész azért kicsit több mint 50e... Azonkivül a biztosító a kocsi új árát nem fogja kifizetni, hanem az értékcsökkent árat. Egy 4,5m-s pár hónapos kocsinál is tehát kb: - 400e Ft kocsi értékvesztés - kb 400e Ft 10% casco önrész (Tehát a biztosítótól kapsz kb. 3,7m-t) - kb 120e Ft banknak a hitel megszűnése miatt (mert ezt szépen a bank rádveri, mert ugye a hitelle megszűnik) - CHF/EURO alapú hitelnél ha rosszabb az aktuális árfolyam mint a hitel felvételénél, akkor még az is pluszköltség (nekem már most 130e-el több tőkét kellene visszafizetnem 2,5mFt hitelre, mert július óta romlott a Ft.)
Nekem rettenetesen bejön az sw,csak sajna nem bírtam megvárni, mert tök jól ki tudtam szállni az előző autómból, és hát autó az kell! Várnom kellett volna 4-5 hónapot, az meg nem megy! Talán egyszer sikerül cserélni egy 2.0 CRDI-re, még ha nem is automatára:((((((((
Igen annyi az ablak modul de a KIAnak csak az lx-hez van(amiben a nem automata ablak van) de nyugodtan kérdezzézek meg egyébként hogy van-e automata ablakhoz kiváncsi leszek hova küldenek vele:) de van egy sejtésem:):):)
Tökéletesen értettem. Akár mit csinálok ha leállítom a motort helyzetjelzőre teszi magát. És ha kiveszem a kulcsot, akkor mindent lekapcsol. Ez tiszta. Én csak azt mondtam, hogy még ha a kulcs benne is van, akkor is kapcsolja le a helyzetjelzőt pl. fél óra mulva az akksi védelmében. :)))
Kétféle közös nyomócsöves dízel, a 115 lóerős 1,6-os, és a 143 lóerős is választható, melyek nagy nyomatékukkal jól passzolnak a testesebb kombi karosszériához, még a kisebbikkel is kifejezetten dinamikus tempóra sarkallható a Sporty Wagon.. Újdonság, hogy októbertől már hagyományos, négyfokozatú automatikus váltóval is rendelhető az 1,6-os dízel, ez az opció korábban csak a két erősebb benzinmotorhoz volt választható
Értem. A bibi az, hogy ha a kereskedő megrendeli az autót, nem mondhatja, hogy csak ekkor vagy akkor hozzák. Amikor legurul a trélerről, kíméletlenül számláz az importőr. Akkor már nem nagyon várhatsz. :)
Nem tudják de ez csak véletlen valami tervezési hiba volt állitólag de igy hagyták:) egyébként ha valaki azt veszi észre hogy csak4-5-re sem sikerül egy parkolóházban bezárni a kocsit inkább zárja be kulcsal az autót mert valszinű mérik a kocsit, ill a távirányitót mivel az 5-ik kód után már tudják a következő kódot és kitudják nyitni a kocsit grabberrel. Szal vigyázni mert sajna olyan kocsi nincs amit nem tudnak elvinni igy vagy úgy . bárki bármit is mond!!!! magam ellen beszélek de olyan ketyere még nincs a világon ami ezt meggátolná .
nekem jobban bevált ugyanaz mindkettő csak itt nincsenek szondák a fejed felett igy sajnos nem tud társalogni a denevérekkel:) viszont ha megváltozik a légnyomás az autóban akkor gondolkodás nélkül riaszt:) egyébként van benne ütésérzékelő két lépcsös,blokkolás,rablásgátló,meg mindenféle értelmetlen beállitás:):)
megvan a riasztó? mert ha még nincs akkor inkább a légnyomásfigyelőst raknám bele az megbizhatóbb és nem vakriaszt. beszerelve ez a riasztó 32e forint ha pedig te hozol valamit akkor 10e a szerelés ha megfelel számla nélkül ,ha kell számla plusz áfa:)
tényleg nem kell fizetni csak azt felejtették el mondani hogy egy év múlva be kell csengetned egyben 5kilót kb. de ha kell segitek ebben is ha tudok gyere be menj le a szalonba egyedül aztán lemegyek veled és kialkudunk valami jobbat:):):)
Ne is mond múltkor csináltam egy c5 bsi-t mert beázott kiszedtem elötte aksisaru le erre elfelejtette az immobi a kulcsokat még szerencse hogy a Citroen szerviz mellettünk van és jóban vagyok velük igy áthozták a gépet és felkódolták a kulcsokat újra:) Röhej
Jó kérdés nem vok autószerelő de majd megkérdem :) ja és ha valakinek bármi kell nyugodtan szóljon(riasztó,váltózár,trükkös inditás,tolatradar a reklám helye:):): )megoldom normális áron mivel én a kiánál bérlem az egyik placcot igy lehet alkudozni is velem:)
Nyilván. :) A másik oldalon állsz. Volt már nekem is 2 féle PSA, néha vetettem keresztet, hogy mi romlik el már megint. Mindíg ugyanaz. Peu 307 indexkar 3*, Mégane elektronika általában.
Azon nem csodálkozom, kaptam hitel ajánlatot az Auchanban.Több mint húzós volt. Ja és be akartak etetni azzal egy évig nem kell törleszteni és utána visszaveszik az autót. Csak úgy jószándékból. Ha már a reklámautót megusztam ezt se veszem be.
én szeretem a francia kocsikat :) abból tartom el a családom:) holnap pl.golf4 jav lesz:) nem megy a kp.zár elektromos ablak,belső világitás,hátsó ablak fütés :) soroljam még?
Okés modul van ,viszont a tükröt meg kell lesnem megoldható -e a modullal az is ha igen akkor nem lesz feláras a cucc igérem. de erre csak holnap tudok választ adni este felé ha az jó?
hát ezért is meg az olajcég szerdödést köt velük hogy mennyi olajat kell eladni egy évben amiért ők kapnak jutalékot mármint a szalon de ha nem megy el annyi olaj akkor nekünk kell fizetni:):) tiszta buli nem?
Hát röhögtem hogy egy Ceed-en annyit keres a kereskedő ha nem hitelre megy mint az én havi fizúm szal igen de nagyon a szerviz se kaszál a 7 év miatt:):):)
:-DD Skót szoknyában megyünk olajat cseréltetni :-DD Én is útálom kidobni az ablakon a pénzt. Pedig nincs sűrű szemöldököm, mint Brezsnyevnek, és kampós orrom sem nagy fülekkel. :-D
Olajcsere ráér még. A modul, az érdekel mielőbb. Mennyiért, milyet, mikor? Hagytam már én is ablakot lehúzva, a bakter őrizte a kocsimat at Auchan-nál. Korrekt volt.
Az érdekes ha a KIA köti az olajat, mert ha a minősítéseknek maradéktalanul eleget tevő olajat visz valaki, akkor az miért nem jó? :) Mert nem kerül kétszer annyiba mint a szervizben? :)
Hát nálunk sem ,sajna tudom hogy erre harap a mühelyfönök és állitólag a KIA köti az olajat amit én nem hiszek de ezt mondják :( nemtudod eladni esetleg? mi mobil1 -et és omv-t használunk . de megpróbálok intézni valamit hátha.
Jó hír. Visszahívás a tetőcsomagtartó takaró műanyagok miatt. Állítólag sokan elvesztették már ezért most ellenőrzik. Vagy pótolják, vagy ha kell cserélik a kompletten. Kereskedői info. De, akinek ilyen gondja van szerintem érdeklődjön a kereskedőjénél.
Persze gyere holnapra megkérdezem mennyi a szerviz . kb 25 körül lehet de nem akarok hülyeséget irni, olaj,lég,olajszürő,pollen . jaa és neketek nincs büdös benne ha bekapcsoljátok a klimát vagy a ventillátort? És ott lehetsz a kocsid mellett végig!!!!! ami sztem a mostani szervizekben ritkaság
:) nekem is lekéne már csak én dohányzom egyedül a mühelyben és mindig kizavarnak az udvarra a genyák:) Modul van aki fórumos annak még adok egy kis kedvezményt is :) ha kell :)
Jessz bár akkor örültem neki mert elég jó áron sikerült ezt megvenni viszont az ötödik nagyon rövid benne talán ez az egy negativuma van meg a zene 4 hangszóróval olyan volt mintha a magas hangok nem is lennének a világon aztán kicseréltem a középkonzolt,váltógombot,váltóboxot
Wc? hát jó ötlet mert amióta beindult a suli tista káosz a város:) most próbálkozok a hazakisérő fénnyel de még nem az igazi nagyon sok mindent át kell variálni hogy normálisan müködjön :)
Na de hála isten nem egyformák az igények,sem az emberek! Ráncfelvarrás után mit adnának? Egyébként a telefonjain ezernyi funkciója közül mennyit is használunk? Ja a Lexus már figyeli a vezető szemét hogy merre néz,De WC nincs benne pedig dugóban.....Nem lenne jó?
:) jó kérdés holnapra megtudom de amit most adtunk el 1 hete abban is gáz volt a rádió de az 1 hónappal ezelött jöhetett kb. az a lényeg hogy a 315-ös szoftver legyen rajta. ha hosszan nyomod a preset és a menü gombot kiirja melyik verzió van fent ,a 313-as nagyon fázik:) 314 már csak néha hűl ki:) jah és akinek kopog az első futómüve az menjen a szervizbe mert gátlócsere lesz ott is volt egy kis bibi de csak az első szériánál.
Hát jah de ha jól látom a kombinak még mindig nincs ára, nálunk már van egy de nem igazán tetszik az ötödik ajtó ,ha kinyitod fél négyzetméter müanyag van ott a szemed elött lehetett volna szebb is:(
Na ezért is éri meg gyártásból rendelni, mert pl gondolom ami most jön le a gyártósorról az már az új rádióval szerelt. Mikori gyártástól változtattak a rádión?
Ja és mindenkinek akinek gondja van a rádióval jöjjön nyugodtan már általában 1 héten belül itt van az új rádió a Ceedhez és az új szoftverrel már nincsenek gondok szerencsére nem fagy már a rádió:):)
nem hiszem hogy kihivás lenne a gyárban a mérnököknek csak valamiért erre nem gondoltak sztem .,vagy nemtom miért nem került bele engem is idegesitett mert nekem is Ceed-em van hogy már minden autóban szinte ez alap és nincs benne.
Igen az a sima ablakra van ami nem automatán húz hanem úgy hogy amig húzod a gombot addig megy az ablak azért irtam hogy az automata ablakhoz van modulom mert abból is van 2 ill 4 ablakos verzió.
Ez furcsa volt nekem is:) de mivel elég jóban vagyunk a KIA Hungaryvel és elég sok problémás autót sikerült már megcsinálni nekik igy megkértek hogy nézzem át ,hátha meglehet csinálni mert ők kihivtak egy céget és azt mondták nem lehet megoldani viszont lenne rá igény ha sikerülne ,igy összedugtuk a fejünket az egyik elektromüszerész haverral és megoldottuk. nem hiszem hogy ezért nagy arcom lenne:)
Gyártanak egy világszinvonalú autót és nem tudják megoldani az ablakmodult? Németországban van egy európai felójlesztő központ párszáz mérnökkel de téged kért fel a KIA Motors mert nem tudták megoldani? HUUUU...! Nem széles egy kicsit az arcod?
Én pl. amiatt ettem a kefét, mert az országban nem volt elektromos csomagos 1.6CRDI olyan szinben amilyenben tetszett volna, igy kénytelen voltam anélkül megvenni. Meg igazából szinben is a Dakar Yellow jött be volna, de olyan meg pláne nem volt. (Mivel nem kell a kutyának se igy nem is mertek a szalonok rendelni)
Hali olvastam itt néhány sort arról miért nem húzza fel az ablakokat a ceed ,egyszerü nemtudták megoldani állitólag , ha valakit érdekel már megcsináltam az ablakmodulokat a 2 ill. 4 automata ablakra is mert ezt máshol nem fogják tudni megoldani, engem is a KIA motors kért fel hogy lehet-e valamit kezdeni vele külön elektronikát kellett legyártatnom hozzá de sikerült . kb 20 perc a szerelése és csak a bal első kárpitot kell leszedni hozzá és még vezetéket sem kell elvágni . a KIA motorsnak is beszereltem már 1-et 2 hónapja tesztelésre és hibátanul müködik . szal akinek kell szóljon nyugodtan 15e ft beszerelve 2 ill 4 ablakra is.
Elöször én is ugy akartam! Nem akartam megbontani az elejét!Nagy meló lett volna!Lehet hogy simán kipattan de nem mertem kockáztatni! Kartonból leméreteztem,az alapján vágtam ki,alsó és felső szélén hagytam füleket!Kis fekete sziloplaszt pontokkal rögzítettem,ha le kell szednem nem gáz,le vakarható,és ami nem jön le az meg nem látszik!
Nos, ezen én is gondolkodom erősen, mert elég sok kavicsot beszednek a radiátorok elöl... az alsó műanyag rácson igencsak átfér bármi nagyobb is... :( Mondjuk én az eredeti feket műanyag mögé tenném...
Nem feltétlen ezekre gondoltam, de ezek is mellette szólnak. 2 okból kifolyólag kérdeztem. Az egyik, hogy elvileg a szeptemberi gyártástól él a bicskakulcs, de mindenképpen az év 2. felében gyártottól, így jó volna olyan autót kapni. A második ok, hogy év végére jönne össze rá a pénz, konkrétan decemberre és akkor szeretném megkapni. Így ha most rendelném, túl korán kapnám meg, ha lenne készleten. Viszont ha decemberre halasztom, lehet hogy már olyan nem lesz amit szeretnék. Így ha mondjuk október elején, közepén megrendelném, akkor kb 2 hónappal később nagy eséllyel meg is kaphatnám gyártásból. Remélem sikerült értelmesen megfogalmazni. :)
Én értem és megértem, hogy miért akarna gyártásból autót venni. Egy kereskedőd sem bántva, de amit "frissen" gyártanak abban több a bizalmam. Nekem sem kellene olyan kocsi, ami lehet, hogy több, mint fél éve áll a tűző napon, 3 BAR fölé fújt gumikkal, el sem hiszem esetleg, hogy tényleg 0 kilóméteres, satöbbi. Arról nem beszélve, hogy a mai napig divat raktáron lévő autóból garanciális alkatrészt kiszerelni, mint váratni a szervízben valakit. Majd megjön a pótalkatrész, amit pár nap múlva visszatesznek.
Sőt, direkt olyan autót rendelek, ami nincs az országban, vagy környező ország telepén. Eddig sosem volt olyan sürgős a csere, hogy azonnal kelljen, két hónapot kivárok. Addig is árulom a régit, eddig mindíg bejött.
Lehet persze, de a kerekedőben is biztos megfogalmazódik, hogy mi a motiváció? A legtöbben mielőbb akarnak kocsit, és ha van hazai készleten... Vagy arra számítasz, hogy azok kiforrottabbak? A hazai készletben is találhatsz nyáron gyártott, de akár 2006-os autót is.
Úgy tudom, hogy a szeptembertől átadott autókra vonatkozik a 7 év full garancia. Amikor a Carensnél emeltek, volt lehetőség ennek megvásárlására, de nem tudok hasonló bejelentésről most.
"Mp3 könyvtárak között lehet lépkedni, de sajnos nem a kormányról vezérelve, hanem a konzolon levő nyomógombokkal. Nem tudom miért nem tudták ezt a funkciót a kormányra is rátenni."
Hát, ez az. Kis hiba, de remélem előbb -utóbb egy szoftrer frissítés megoldja.
Persze lehet élni nélküle. Ezek apróságok.
Az a lényeg, hogy maga a kocsi, a motor, a futómű, úgy minden egészében felülmúlja önmagát, és kategória társait ebben az árszegmensben.
Igen, ez jó lehetőség lenne. Szerintem alapból így kellett volna indítani, nem "rákényszeríteni" a vásárlókra a +2 évet. Lehet jelezni kéne valahogy a KIA felé ezt az igényt.
Tudod ez olyan mintha pl veszel egy notebookot. Kapsz hozzá 1 év garit, de X ezerért vehetsz hozzá mondjuk még 2 évet. Az miben különbözik? Azt is ugyanott gyártják... Ott megveszed pénzért a garit, vagyis van rá lehetőséged. Itt is hasonló, csak nincs választásod. Magyarul, kapsz +2 év teljeskörű garit 40.000 Ft-ért. Választás azonban ebben az esetben nincs.
Nézegettem az "Általános extra árlistát" és az ablakfelhúzó modul két ablakhoz 10028 Ft-ba kerül...
Mp3 könyvtárak között lehet lépkedni, de sajnos nem a kormányról vezérelve, hanem a konzolon levő nyomógombokkal. Nem tudom miért nem tudták ezt a funkciót a kormányra is rátenni.
Igaz,de ezt is ugyan ott,ugyan ugy gyártották... mivel különbek azok? (és különben is valamivel kedvesedhetnének nekünk,akik még az elején bevállaltak egy uj modellt:)))
Nincs benne az ablakemelő modul. Ezt az egyet én is hiányolom, az EX-ben. 1 hiba van még, ami viszont nem vészes: -Jó lenne, ha a multikormány bal belső gombjai funkcionálnának CD, vagy pendriwe-ról lapozná a könyvtárakat. Csak szoftver frissítés kérdése lehet. A többi minden szuper, maximálisan meg vagyok elégedve. (akksival is :)
Azért ez érdekes, mert nekem LX kényelem+komfort csomagos van és tartalmazza a két első ülés fűtését, 3 fokozatúan ! Hogy mi alapján állították őssze a felszereltséget fogalmam sincs!
Ha nyomva tartod hosszan a záró gombot akkor sem??? A kodán , így működik, sőt le is húzza az összest ha hosszabban tartom nyomva a nyitó gombot.:-)))
Nem tudok ilyen opcióról. Vagy hallottál valamit? Szerintem ez nem olyan, mint egy spoilerezés, vagy fóliázás. Ülésfűtést szerelni? hmm Talán ülés csere lehet megoldás, de akkor még táp, kapcsoló, vezetékezés... :( Méreg drága lenne.
Ex Limitedbe(mert sajna nincs elektromos csomagom) gyári ülésfűtés kb mennyibe kerül beszereléssel együtt és mennyi idő ezt megrendelni (ill amég megérkezik)
Lehet, hogy szerencséd lesz, a mai bejelentés megerősítette, hogy a kombiban az 1,6 CRDI is rendelhető autómatával! :) A fogyszatási adat a minimális súlykülönbség miatt nem jelentős.
Először sértésnek vettem a dolgot, hogy nem csipog, ha felkapcsolt világítással kiszállok. Aztán rájöttem azért, mert lekapcsolja. Tulajdonképpen mehetne folyamatosan a világítás, mint mostanában a motorokon, de azért mégis inkább lekapcsolom. Ja, mégvalami. Az óra. Szerintem a koreaiak megelégelhették Winklerék kvarcórás szivatását, mert az óra csak akkor van kinnt, ha elfordítom a kulcsot. Bezzeg a hőmérő állandóan megy, de minek? Az óra meg miért nem?
Ha kiveszed a kulcsot , lekapcsolja a rajtamaradt világítást teljesen. ha nem veszed ki a kulcsot, csak leveszed a gyujtást, de rajtahagytad a reflektort, azt is leveszi helyzetjelzőre.
Szóval ha világitás rajtamarad, de a motor leáll, és a kulcs a helyén, akkor leveszi helyzetjelzőre. Ha a világítás rajtamarad de a kulcsot kiveszem, akkor lekapcsolódik a világítás.
Nincs valami időkorlát, hogy fél óra mulva kikapcsolja a helyzetjelzőt is? Egy ilyen funkciót nem ártana beletenni, nem??
Ha leállsz az útszélére és világítani akarsz vmiért akkor félóránként áradod a gyújtást, és leveszed. Ha meg azt akarod jelezni az autóstársaknak, hogy az útszélén állsz és lerobbantál, vagy kereketcserélsz, arra meg ott a vészvillogó.
A világítás miatt nem "pittyeg", hanem automatikusan leveszi, ha kiveszem a kulcsot! Amíg benne van, akkor is lekapcsolja a világítást helyzetjelzőre !
Ez tök jó, mert amikor elindulok másnap, akkor meg "automatikusan" bekapcsolódik a "rajtamaradt" tompított ! :-)
Szintén kötöm, még a garázsból kijövet is (pedig nincs is garázs már).
A klucsot nem is tudom bennehagyni szerencsére, mert ez a Megane már szabadkártyás. Ha bárhol az utastérben benne van a kártya, nem lehet az ajtógombokkal bezárni. Nyitva meg nem hagyom sehol, így biztosan kiveszem a kártyát :)
Régebben nekem minden KIA kereskedésben azzal büszkélkedtek, hogy akkuőrt tesznek az autókba. Cee'd-ben nincs ilyen ezek szerint?
Még egy kis adalék, hogy anyu legközelebb ne hagyja benne a kulcsot. Ha ellopják az autót, és nem tudsz a kulcsokkal elszámolni a biztosító felé, akkor nem fogják kifizetni, hiszen nem tettél érte, hogy ne következzen be a kár.
Ez hasonló, mint anno a 3 napos Megane-hoz hívtam Assistance-ot, mert a sebváltózárat nem a beállított hátramenetben, hanem 1-esben zártuk le. Ettől picit elállítódott a zár és nem lehetett lenyomni rendesen.
Aztán addig bűvészkedtünk a szerelővel, amíg megjavult.
Csak gondoljátok végig, hogy Németországban az idióta pontozású ADAC statisztikában egy ilyen Assistance hívás már rontja a modell megbízhatósági pontjait. Olyan hülye a rendszer, hogy még a kifogyott benzin miatt kihívott autót is regisztrálják, közben nyilván semmi hiba nincs.
Ebben a fórumban is elmondom, mint érdekesség, hogy Németországban a Renault megelégelte, hogy az ADAC statisztikákat a Toyotával karöltve folyamatosan meghamisítják, és autós újságokban közzétettek egy hivatalos fizetett hirdetést, miszerint 2004 óta több méretkategóriában megbízhatóbbak, mint a Toyoták.
Az akksi nem pusztult el. Nem kellett venni. Egy jó kis kirándulás volt az egész. Úgy tűnik, csak le akartam tesztelni az Assistance-t. 5 csillagos! :-D
Akkor most mennyibe fájt neked ez a bentfelejtett kulcs történet? Az assistance gondolom ingyenes volt, aksit viszont venni kellett.
Volt egy kérdés alább, hogy milyen aksi volt a gépbe gyárilag, bár feltételezem márkajelzés nélküli is lehetett valamelyik gyári beszállítótól, viszont arra én is kiváncsi lennék hány amper/órás a történet?
Nem úgy néztem, minden mérést az előtte legalább 1 napot állt és csak 1-2 km-t ment kocsin mértem pont amiatt, hogy a menet miatt ne melegedjenek túl a gumik. sajnos a külső hőmérsékletre pontosan nem emlékszem, az lehet hogy külöbözött, legközelebb erre is figyelek, remélem csak ez a gond.
Ma tankoltam: a fed comp 5,0 t mutatott, 700 km re tankoltam 35L-t...ill akkor kattant le, így OK is a fed.comp mérője! DE én mindig rá szoktam tölteni 1-2 L-t,mert a régi autommal még így is csak 420-450km -t lehettet elmenni és megszoktam,h rátöltök. 37L lett a vége ,az így 5,2... Tehát a fed comp jol mért eddig is!!!
Ceeee, próbáltál már Automata váltót tempomattal? 80-nál beállítom, hogy 150, visszavágja 2-be, és elindul, mint a barom. És 150-nél váltja is a 4-est! Az elején majdnem lekoccoltam 2 autót, mert hamar nyomtam meg a memória gombot :)
És kézi módban sem lehet a motort szétpörgetni, mert padlógáznál akkor is felvált ha kézi állásban van a váltó.
Azért írtam a srácnak a linket, mert szerintem nagyon hasonló a két autó felépítése, súlya ilyesmi.
Méretük szinte azonos, a motor nyomatéka is majdnem, és ez is 4 sebességes automata, mint a Cee'd-é lenne. Azt nem tudom mennyire befolyásolná a KIA fogyiadatokat, hogy a KIA motorja jóval magasabb, 5 ezer feletti fordulaton adja le a nyomaték maximumát (Megane 4200-nál).
Az üzemeltetési körülmények rovatba be szoktam írni, ha tempósabban megyek. Ez autópályán óra szerint 150-et jelent általában. Ez benne is van. Ha nincs ilyen szöveg mellette, akkor én személy szerint 130 és 138 közé állítom a tempomatot. Az országút nálam forgalomtól föggően 90-110-et jelent (inkább 100-110).
A város jelentése = Budapest. Ezt fontosnak tartom leszögezni, mert vezettem már Nyíregyházán is, de természetesen az ottani forgalmat össze sem lehet hasonlítani BP-el. A dugó nálam mindennapos, 3 kilóméter 25-45 perc alatt. Ehhez lehet viszonyítani.
De ha később is érdekel, szívesen kiegészítem bármikor.